iskender iskenderoğlu heykel / İSKENDER KEBAP İÇİN BURSA'DAKİ EN İYİ 10 YER - YOLA ÇIKMAK

Iskender Iskenderoğlu Heykel

iskender iskenderoğlu heykel

Bursa’da İskender Kebap Nerede Yenir? (En İyi 6 Adres)

Meşe odununda yavaş yavaş pişen döner, tırnak pide, tereyağlı sos ve yoğurt… Evet, İskender Kebap’tan bahsediyoruz. yılında İskender Efendi’nin Bursa Kayhan’daki ufacık dükkanında keşfettiği bu lezzet, Bursa denildiğinde akla ilk gelen yemektir. İskender Kebap çok önceki yıllarda kuzu ve koyunun bütün olarak odun kömürlü bir ocakta pişirilmesiyle yapılıyormuş. Fakat pişen etleri parça parça satan İskender Efendi, kuzu etinin farklı bölümlerinde bulunan lezzetlerin müşterilerine eşit oranda dağıtılmadığı düşüncesiyle kuzu etini sinir ve kemiklerinden ayırmış. Sonrasında ise dikey bir çubuğa kat kat yerleştirdiği kuzu etlerini dik bir ocağın önünde odun kömürü ile döndürerek pişirmiş ve adını tarihe kazıyacak bir lezzetin buluşuna imza atmış.  

Peki, kimsenin “hayır” diyemediği bu lezzetin en iyilerini anavatanı olan Bursa’da hangi mekanlarda bulabileceğini biliyor musunuz? Yolu yakın zamanda Bursa’ya düşecekler için en lezzetli İskender Kebabı tadabileceğiniz adresleri derledik.

Kebapçı İskender (Cevat İskenderoğlu)

kebapçı iskender

Halk arasında “Mavi Dükkan” ismiyle tanınan Kebapçı İskender, İskender Efendi’nin çocuklarından Cevat İskenderoğlu ve varisleri tarafından işletiliyor. yılından bu yana faaliyette olan Kebapçı İskender’de odun ateşinde yavaş yavaş pişen etler tereyağı ve domates sosu ile adeta bir sanat eserine dönüşüyor. Nasıl mı? Hemen anlatalım. Tedarikçilerden alınan karsas et, şefler tarafından işleniyor. Bu esnada som etler ile harç olabilecek etler ayrılıyor. Som etlerden yaprak çıkartılıyor. Etler odun ateşinde yavaş yavaş pişiriliyor. Organik tereyağıyla domates sosu hazırlanıyor. Domates sosunun özellikle lezzetli domateslerden yapılmasına önem veriliyor. Ardından bakır tavadaki tereyağı kömür ateşinde eritiliyor. Pideler ise ızgara üzerinde ısıtılıyor. Pideler sıcakken kesilip tavanın üzerine diziliyor, ardından etler pidenin üzerindeki yerini alıyor, en son işlem olarak ise domates sosu etlerin üzerine dökülüyor. 

Oldukça küçük bir dükkana sahip olan Kebapçı İskender’de yemek yemek için sıra bekleme olasılığınız oldukça yüksek. 40 kişilik kapasitesi olan bu mekanda rezervasyonun kabul edilmediğini de üzülerek belirtmek zorundayız. Yine de yiyeceğiniz kebabın bekleme sürenize değeceğini söylemeliyiz. Kebapçı İskender’de döner fabrikasyon usulü üretilmiyor. Zaten buradaki kebabı lezzetli yapan en temel unsur bu. Mekanın açık olduğu saatler – olsa da, döner daha erken saatlerde bitebiliyor. 

Merkezi Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi’nin yanında olan Kebapçı İskender’in Bursa Carrefour AVM ve Bursa Korupark AVM’de şubeleri bulunuyor. Bursa’da İskender yenecek yer arayanların bu küçük mavi dükkana gitmelerini tavsiye ediyoruz. 

Telefon: 16 18

İskender® (Yavuz İskenderoğlu)

iskender efendi konağı

İskender Efendi Konağı: Botanik Park Soğanlı, Osmangazi

Tel: 26 90

Çalışma saati: -

Yukarıdaki satırlarda bahsettiğimiz İskender Efendi’nin 3’üncü kuşak torunu Yavuz İskenderoğlu ve çocukları tarafından işletilen İskender®, İskender Kebap denildiğinde ilk akla gelen yerdir. 

Bu mekanda İskender Kebap’a eşlik eden Anadolu içeceği olan Şıra’ya ayrıca önem veriliyor. İskender®’de müşterilere kendi imalatları olan Şıra sunuluyor. Antioksidan özellikli bir içecek olan ve taş dibekte çekirdekleriyle ezilen öküzgözü siyah kuru üzümünden üretilen Şıra, günlük olarak hazırlanıyor ve taze servis ediliyor. 

İskender®’de hem içeride hem de dışarıda masalar bulunuyor. Eğer Bursa ziyaretinizi bahar ya da yaz aylarında yapıyorsanız, dışarıdaki masalarda oturmayı tercih edebilirsiniz. Merkezi Bursa’da olan İskender®’nin İstanbul, Balıkesir ve Afyon’da da şubeleri bulunuyor.

Kebapçı İskender Merkez / Heykel

kebapçı iskender merkez heykel

Yavuz İskenderoğlu'nun merkezde ünlü caddesinde yer alan ahşap dekorasyona sahip şubesi. Uludağ dönüşü geç saatlere kalan veya mavi dükkanın sırasına girmek istemeyenler için iyi bir alternatif. İskenderden sonra canınız tatlı da isterse, mekanın tek tatlı seçeneği olan Kemalpaşa'yı denemelisiniz.

Adres: Kayhan mah. Ünlü cad. no:7, Osmangazi

Çalışma saati: -

Telefon: 46 15

Uludağ Kebapçısı (Cemal & Cemil Usta)

Cemal ve Cemil Usta Uludağ Kebapçısı, Bursa’da en az Kebapçı İskender ve İskender® kadar ünlü bir yerdir. Salaş bir restoran olmasına rağmen müthiş bir büyüye sahip olan bu mekanda müşterilere sadece İskender Kebap sunuluyor. Eğer grup halinde Bursa’yı geziyorsanız ve aranızda İskender Kebap yemeyen birisi varsa, bu mekan size uygun olmayabilir. Lezzete ve kaliteye oldukça fazla önem veren Uludağ Kebapçısı, çizgisini koruyabilmek için 50 yıldır aynı yerden pide satın alıyor.

yılından bu yana Bursa eski garajlarda hizmet veren Uludağ Kebapçısı’na akşam saatlerinden ziyade akşamüstü gitmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde yoğunluktan ötürü kapıda sıra bekleyebilirsiniz. Oldukça küçük olan bu mekanda sadece 5 masa bulunuyor. Duvarlarda ise daha önceden bu mekana gelen ünlülerin resimleri yer alıyor. Bu arada, Uludağ Kebapçısı’nın eski garajlardaki yeri dışında, Bursa Kent Merkezi Alışveriş Merkezi ve İstanbul Ataşehir’de de şubeleri bulunuyor. 

Yolunuz Uludağ Kebapçısı’na düşerse lezzetli İskender Kebabı’nın tadına bakmanızı ve yemeğinizin yanında Şıra içmenizi tavsiye ediyoruz.

Telefon:  45 51

Kebapçı Hüseyin Usta

kebapçı hüseyin usta

Bursa’da en iyi İskender Kebap’ı sunan bir diğer adres Kebapçı Hüseyin Usta’dır. Ağırlıklı olarak Bursa halkının tercih ettiği bu mekanda fiyatlar Uludağ Kebapçısı veya Kebapçı İskender’e oranla daha uygundur. Bu mekandaki kebabın lezzetinin sırrı olarak sadece Hüseyin Usta'nın bildiği eti marine etme şekli gösteriliyor. Bir de tabii ki kullanılan tüm malzemelerin taze olması

Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı

Yeşil Cami’nin yakınlarda yer alan Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı, yılından bu yana hizmet veriyor. Geleneksel bir atmosfere sahip olan bu mekanda sunulan kebabın lezzetinin sırrının tereyağı, yoğurt ve pidede saklı olduğu söyleniyor. Uludağ’da beslenen koyun etiyle yapılan kebaplarda yine bölgenin eşsiz lezzetteki tereyağı kullanıyor. Kebap son olarak domates, biber ve közlenmiş patlıcanlar ile tamamlanıyor.

Telefon: 

FacebookTwitter

İskender kebap, Bursa denilince hiç şüphesiz, ilk akla gelen lezzetlerin başında geliyor. İskender Kebabı Bursa&#;yla ilk olarak yılında Mehmet oğlu İskender tanıştırmıştır. Günümüzde ise bu lezzeti, İskender Efendi&#;nin torunları en güzel şekilde devam ettirmektedir.

İskender Efendi, yılında, tarihi Kayhan Çarşısı&#;ndaki Kayhan Camii&#;nin hemen yanında bulunan dükkânda, faaliyete başlamış. Ancak, yaklaşık yıl sonra, binanın eski yapısı ve bazı sebeplerden yaklaşık m. yukarıya, şu an ki yerine taşınmış. &#;tan günümüze kadar da şu an ki yerinde (Ünlü Cadde) hizmet vermeye devam ediyor.

En iyi İskender Kebapçılar listesine geçmeden önce belirtmeliyim ki eğer çok açsanız 1 porsiyon doyurmayabilir, aklınızda bulunsun. Bu yüzden midir bilmem ama hangi mekâna giderseniz gidin, iskender kebap istediğinizde 1 mi, 1,5 mu sorusuyla karşılaşmanız muhtemel. Ayrıca, İskender kebap yoğurtla servis edildiğinden, yanında şıra almanızı tavsiye ederim, gazlı içecekler yerine.

İSKENDER TARİHİ AHŞAP DÜKKAN (MEHMET OĞLU İSKENDER)

Bursa&#;ya turist olarak gelmişseniz, iskender kebap için bence en ideal mekân burası. İskender kebabı harikadır. Porsiyon fiyatı, Mayıs &#;de lira. Tüm İskenderoğlu işletmelerinde aynı fiyat geçerli.

Mekân, yukarıda da belirttiğim dükkan. Sönmez İş Sarayı&#;ndaki Kitapçılar Çarşısı&#;nın hemen yanındaki Ünlü Cadde&#;de yer alıyor. Buradan, araç girişi yok. Ya aracınızı bir yerlere çekip, buradan yaya olarak giriş yapın ki tavsiyem bu ya da Atatürk Caddesi&#;nden Setbaşı yoluna girdiğinizde ilk aradan sola girip, o yoldan devam edin.

Mekânın şu an ki işletmecileri, İskender oğlu Süleyman&#;ın evlatları İskender, Fahri ve Yavuz İskenderoğlu ile onların çocukları ve torunlarıdır. İskender, Fahri ve Yavuz İskenderoğlu, dükkânı babaları Süleyman&#;ın &#;teki vefatından sonra devralmışlardır.

KEBAPÇI İSKENDER MAVİ DÜKKAN (İSKENDER OĞLU CEVAT İSKENDEROĞLU)

Mekân, Heykel&#;deki Atatürk Caddesi&#;nde, Tayyare Kültür Merkezi&#;nin yanında yer alıyor.

Bu mekânın da iskender kebabı harikadır. Ancak, mekânın şöyle bir dezavantajı var. Mekân, ufak bir dükkân olduğundan çoğu zaman kapısında uzun kuyruklar oluyor. Beklemeyi göze alırsanız, iskender kebap harika.

Mekânı, &#;lu yılların sonlarında, İskender Efendi&#;nin büyük oğlu Nuretttin, Kayhan&#;daki dükkândan ayrılarak açmış. &#;deki vefatından sonra mekânı, kardeşi Cevat&#;a bırakmış. Mekân, günümüzde de orijinal haliyle aynı yerde hizmet vermeye devam ediyor.

Cevat İskenderoğlu imzalı, farklı şubeler de mevcuttur. Bunlardan biri de Korupark Avm&#;deki şubesidir. Ayrıca, bazı AVM&#;lerde bulunan İskender Ekspress&#;ler, Cevat İskenderoğlu&#;nun varisleri tarafından işletiliyor.

İSKENDER EFENDİ KONAĞI (YAVUZ İSKENDEROĞLU)

Mekân, Soğanlı&#;daki Botanik Park&#;ında bulunuyor. Yavuz İskenderoğlu, çocukları ve torunları tarafından işletiliyor. Buranın iskender kebabı da harikadır.

İskender Efendi Konağı&#;nın bir diğer özelliği de restaurant hizmetinin yanı sıra İskender Müzesi olarak da hizmet vermesidir.

Tartışmasız, Bursa&#;da en iyi iskender kebabı, İskenderoğlu ailesinin işletmelerinde yiyebilirsiniz. Evet, pahalıdır ama lezzeti efsanedir. Elbette herkesin damak tadı farklıdır ama bu, efsane lezzetine gölge düşürmez. Düşermesine düşürmez ama maalesef malum hayat şartları da Bursa&#;lıları ve turistleri farklı alternatifler aramaya itebiliyor.

İskenderoğlu ailesinin sayısız şubesi vardır. Kebapçı İskender yazan işletmeler, İskender &#;den beri (siyah yazıyla yazılan) işletmeler ve İskender (kırmızı yazıyla yazılan) işletmeler, hepsi de İskenderoğlu ailesine aittir. Bu işletmelerde yediğiniz iskender kebaplar harikadır.

ULUDAĞ KEBAPÇISI (CEMAL & CEMİL USTA) ()

İskenderoğlu ailesinin işletmelerinden sonra iskender kebap yiyebileceğiniz en iyi mekân Uludağ Kebapçısı&#;dır. İskender kebabı harikadır. Mayıs &#;de porsiyonu 90 TL.

Kent Meydanı&#;nın hemen karşısında bir ara var. Oradan girince, mekânı, solda göreceksiniz. Merkez şubesi orasıdır. Kent Meydanı&#;nın hemen karşısındaki Divan Lokantası&#;nın sırasındaki Ziraat Bankası&#;na doğru ilerleyin. Bankayı geçince, önünüze gelen sokaktan girip, biraz ilerleyin. Mekânı, solda göreceksiniz. Kent Meydanı&#;nın dış kısmının altında da bir şubesi vardır.

KEBAPÇI HÜSEYİN USTA ()

Heykel&#;deki Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu&#;nun hemen yanındaki (tiyatroyu karşınıza aldığınızda, soldaki ara) Tuz Pazarı Sokak&#;tan girip, ilerleyin. Evkur&#;u görünce, mekânı sağda göreceksiniz. İskender kebabı güzeldir.

BEŞYOL KEBAPÇISI ()

Lezzetli İskender kebap bulabileceğiniz Beşyol Kebapçısı&#;nın birkaç yerde şubesi mevcut. Geçit, İhsaniye ve Buttim&#;deki şubelerinden, konumunuza göre istediğinizi tercih edebilirsiniz. Ben, Geçit&#;tekini öneriyorum.

BURSA KEBAPÇISI (ORHAN CAMİİ) ()

Heykel&#;deki Orhan Camii ile Tarihi Belediye Binası arasındaki yoldan girin. Orhan Camii&#;ni geçer geçmez, önünüze gelen ilk aradan sola dönün. Mekânı sağda göreceksiniz. İskender kebabı güzeldir. Porsiyonu, Mayıs &#;de 80 lira.

BURSA KEBAPÇISI () (TOPHANE)

Mekân, Tophane Meydanı&#;nda yer alıyor. Tophane&#;ye doğru çıkarken, Tophane Parkı&#;nın giriş kapısını gördüğünüzde mekânı sağda, cadde üzerinde göreceksiniz. Güzel iskender kebap deneyebilirsiniz. 1 porsiyon fiyatı ise Mayıs &#;de 80 lira..

TOPHANE KEBAPÇISI

Tophane Parkı&#;nın giriş kapısının hemen karşısında 9. Ara Sk. diye, dar bir sokak var. Oradan girip, önünüze gelen ilk aradan da sağa döndüğünüzde, mekânı sağda göreceksiniz. İskender kebabı güzeldir.

KÖFTE İÇİN BURSA BÖLGESİNDE EN İYİ 10 YER yazısına göz atmak isterseniz tıklayabilirsiniz&#;

TARİHİ KOZAHAN KEBAPÇISI

Mekân, tarihî Koza Han&#;ın arkasındaki Uzun Çarşı&#;da yer alıyor. İskender kebabı güzeldir.

BURSA’NIN EN İYİ 10 ET LOKANTASI yazısına göz atmak isterseniz tıklayabilirsiniz&#;

Kendinize dikkat edin, sağlıcakla kalın&#;

İskender İskenderoğlu ve Evlatları Address: Meridyen street in Osmangazi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası