bankacılık sayısal mı / Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Sık Sorulan Sorular | Fenerbahçe Üniversitesi

Bankacılık Sayısal Mı

bankacılık sayısal mı

Bankacılık Ve Sigortacılık B&#;l&#;m&#; Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

Finansal piyasalar ve borsalar

Ticari bankacılık

Finansal ekonomide kullanılan matematiksel yöntemler

Yatırım analizi

Hayat ve mal sigortası

Risk yönetimi

Bu derslerin yoğunluğu ve detayları lisans ve ön lisansa göre değişiklik gösterir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü genellikle önlisans 2 yıllık bir eğitim programı olarak bilinse de ülkemizde bulunan bazı üniversitelerde bu bölüm, lisans yani 4 yıllık eğitim olarak veriliyor. Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunlarının ilerde banka ve sigorta acentesi personeli olarak, bilgili ve donanımlı bir hale gelmesi amaçlanır.

Bankacılık işlemleri, birimleri, bölümleri ve temel kavramları bilgisine sahip olan mezun olacak adaylar yetiştiriliyor. Bu kişiler mezun olduktan sonra müşterilerin güvenle bankacılık ve sigortacılık işlemlerini yürütür. Aynı zamanda bu personeller, hayat, sağlık, doğal afet, trafik, deprem, kaza, tarım gibi pek çok alanda sigorta çeşidini müşterilere sunar.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde öğrenciler sadece teorik bilgi öğrenmekle kalmaz aynı zamanda büyük finansal kuruluşlarla çalışarak pratik kazanma şansı elde eder. Bu bölüm mezunlarının oldukça geniş bir çalışma yelpazesi olmasıyla birlikte KPSS ile devlet kurumlarında görev almaları da mümkündür. Bankacılık ve sigortacılık mezunlarının çalışma alanları ise;

Haberin Devamı

Yatırım bankaları ve sigorta şirketleri

Ticari bankaların risk yönetimi

Yatırım ve sigorta ürünleri

Bankacılığın değerlemesi

Bankacılık mezunlarının çalışabilecekleri başlıca alanlardır. Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları verileri ile hazırlanan UNI-VERİ sonuçlarına göre bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunlarının %’u şu işlerde çalışıyor;

Eğitim

Üretim

Teknik, bilimsel ve mesleki faaliyetler

Ulaştırma ve depolama

Hizmet ve konaklama sektörü

Eğlence, kültür ve sanat

Emlak faaliyetleri

İnşaat, depolama ve ulaştırma

Sosyal hizmetler

Kamu hizmetleri

Bilgi ve iletişim

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Maaşları Ne Kadardır?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları KPSS ile devlet kurumlarına atandıkları zaman TL maaş alırlar. Özel sektörde bu maaşlar, çalışılan kuruma ve kazandığınız deneyimlere göre arası değişir. Bu alanda çalışacak kişilerin maaşının artması için kendilerini geliştirmeleri gerekir. Aynı zamanda işinizde deneyim kazandıkça maaşınız da aynı oranda artacaktır.

Bankacılık Ve Sigortacılık B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

Haberin Devamı

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünün Amacı Nedir?

 Bankacılık ve sigortacılık Bölümünün amacı, bankalarda, pek çok finans kuruluşu ve sigorta kuruluşundaki işlemlerin profesyonel kişiler tarafından yürütülmesini sağlamak için eleman yetiştirmek amaçlanır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları, alt kademeden iş hayatına başlayarak kısa bir süre içinde kariyerinde ilerleme imkanı bulabilir. Kendini geliştiren bankacılar, ilerleyen zamanlarda bankaların çeşitli departmanlarında çalışma imkanı bulabilir. Bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun olan kişiler hem kamu bankalarında hem de özel bankalarda görev yapabilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Bankacılık ve sigortacılık bölümünün, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans programları vardır. Önlisans programından mezun olabilmeniz için diploma notunuzun ise, olması gerekir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Okumak için Ne Gereklidir?

 Bankacılık ve sigortacılık bölümü okumanız için TYT, YKS ve AYT sınavlarından yeterli puanı almanız gerekir. Ülkemizde pek çok üniversitede bankacılık ve sigortacılık bölümü yer alıyor. Bu bölümde okuyacak kişilerin şu özelliklere sahip olması gerekir;

Ekonomi ve finans alanına ilgi duyması gerekir.

Haberin Devamı

Sabırlı, özverili ve dikkatli olması gerekir.

Matematiğe ilgi duyması gerekir.

Analitik düşünme yeteneğinin gelişmiş olması,

Yeniliklere ve gelişmelere her zaman açık olması,

Ekonomik ve finans alanındaki gelişmeleri yakından takip etmek,

İnsanlarla iyi iletişim kurabilmesi,

İletişim konusunda güçlü teknikler kullanması,

Kurumsal iletişim yönlerini geliştirmesi,

Ekip çalışmasına yatkın olmasıdır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretimi İngilizce midir?

 Bankacılık ve sigortacılık bölümü öğrenimi Türkçedir. Bazı üniversiteler, lisans programlarına hazırlık sınıfı ekleyebilir. Bu nedenle öğrenim süresi 5 yıla çıkabilir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

Haberin Devamı

 Bankacılık ve sigortacılık bölümü sözel puan türüne göre öğrenci kabul ediyor. Fakat bu bölümde öğrencilere sayısal ağırlıklı da birçok ders okutuluyor. Bu nedenle sayısal beceriniz kötü ise bankacılık ve sigortacılık mesleğini isteyip istemediğinizi bir daha gözden geçirmeniz gerekebilir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Temel Bilgi Teknolojiler

Genel Sigortacılık Dersleri

Ticaret hukuku

İletişim Dersleri

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Hizmet Pazarlama

Finansal Muhasebe

İstatistik

İktisat

Risk Yönetimi

Genel muhasebe

Genel banka mevzuatı

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

Türkiye’de bulunan yerleşik sigorta şirketlerinin genel Müdürlükleri ve bölge Müdürlükler

Haberin Devamı

Kamu ve özel bankaların genel müdürlük ve şubeleri

Denetleme ve gözetleme konusunda hizmet veren Hazine Müsteşarlığı, TCMB, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), TBB, TSMF vb… kuruluşlar

Sigorta şirketlerinin genel müdürlükleri

Kurumsal acentalar

 Sigorta Murakabe Kurulu

Reasürans Şirketleri

Eksperlik ve Brokerlik Şirketleri

DİE (Devlet İstatistik Enstitüsu)

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Bankacılık ve sigortacılık mezunları banka şubelerinde ve sigorta şirketlerinde, pek çok kamu kurum ve özel kuruluşlarda farklı pozisyonlarda görev alır.

Bankacılık ve Sigortacılık Çalışma Alanları Nelerdir?

 Bankacılık ve sigortacılık mezunu olan kişiler, para, finans, ekonomi, sigorta ve bankacılık gibi çok geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir.

Haberin Devamı

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Ülkemizdeki pek çok üniversitede Bankacılık ve Sigortacılık bölümü yer alıyor. Bunlar;

İstanbul – Kadir Has Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi

Edirne – Trakya Üniversitesi

Afyon – Kocatepe Üniversitesi

Kıbrıs – Doğu Akdeniz Üniversitesi

Isparta – Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Karaman – Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi

Tokat – Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Eskişehir - Anadolu Üniversitesi 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası