1 aylık yavru kangal bakımı / Yavru Köpekler Ne Zaman Banyo Yapmalı? | Petlebi

1 Aylık Yavru Kangal Bakımı

1 aylık yavru kangal bakımı

Köpekler Mama Haricinde Ne Yiyebilir?

Sad&#;k dostlar&#;m&#;z köpekler, oldukça i&#;tahl&#;d&#;r ve tamamen doyduklar&#;na neredeyse pek &#;ahit olmay&#;z… Her an yemek yemeye istekli ve hevesli olurlar. Kuru mamalardan ziyade evde pi&#;en yemeklere, et çe&#;itlerine merakl&#;d&#;rlar. Masum gözlerindeki yeme iste&#;ine yenik dü&#;üp evcil dostumuza her istedi&#;ini yedirmek onun uzun ömürlü ve sa&#;l&#;kl&#; olmas&#;n&#; engelleyecektir.

Peki, köpekler ne ile beslenir?

Listeye geçmeden önce köpe&#;inizin veterinerine dan&#;&#;madan mama d&#;&#;&#;nda herhangi bir yiyecek vermemenizi tavsiye ederiz.

Farkl&#; &#;rklar&#;n farkl&#; alerjik yatk&#;nl&#;klar&#; olabilece&#;inden köpe&#;inizi, a&#;a&#;&#;daki besinleri ilk kez yedikten sonra dikkatli gözlemlemenizi ve alerjisi olup olmad&#;&#;&#;n&#; ay&#;rt etmenizi önemle belirtiriz.

Köpeklerin Mama D&#;&#;&#;nda Yiyebilece&#;i 5 Besin

Köpekler neler yer diye merak ediyorsan&#;z i&#;te köpeklerin yemesinde bir sak&#;nca bulunmayan besinler:

1) Pi&#;mi&#;, K&#;lç&#;ks&#;z Bal&#;k

  • Köpekler bal&#;k yemeyi çok sever. Bal&#;k köpekler için oldukça yararl&#;d&#;r.
  • Köpe&#;inize bal&#;k yedirirken bal&#;&#;&#;n k&#;lç&#;&#;&#;n&#; tamamen ay&#;rd&#;&#;&#;n&#;zdan emin olmal&#;s&#;n&#;z.
  • Köpekler için iyi pi&#;en ve k&#;sa ömürlü bal&#;klar&#; tercih edebilirsiniz.
  • K&#;l&#;ç bal&#;&#;&#; gibi uzun ömürlü bal&#;klar a&#;&#;r metaller bar&#;nd&#;r&#;r.
  • Bal&#;k etinden maruz kal&#;nan c&#;va hem insan sa&#;l&#;&#;&#; için hem de köpeklerimizin sa&#;l&#;&#;&#; için oldukça zararl&#;d&#;r. Bu nedenle k&#;sa ömürlü bal&#;klar tüketilmeli ve köpeklere bal&#;k yedirmek isteniyorsa bu k&#;sa ömürlü bal&#;klardan olmal&#;d&#;r.
  • Bal&#;k köpekler için omega 3 ve protein deposudur.
  • Köpe&#;inize bal&#;k yedirirken bal&#;&#;&#;n iyice pi&#;ti&#;inden emin olmal&#;s&#;n&#;z. Hamsi, somon, sardalya, istavrit ve alabal&#;k gibi bal&#;klar&#; f&#;r&#;nda, buharda veya &#;zgara pi&#;irip köpe&#;inize yedirebilirsiniz.
  • Öncesinde bir veteriner hekime dan&#;&#;man&#;z gerekir. Çünkü baz&#; köpeklere bal&#;k dokunabilir.
  • Köpeklere çi&#; bal&#;k verilmesi ise önerilmez. Çi&#; bal&#;&#;&#;n üzerinde köpekler için tehlikeli parazitler bulunur. Bu nedenle çi&#; bal&#;k asla köpeklere yedirilmemelidir.
bal&#;k

2) Pi&#;mi&#; Yumurta

  • Yumurta, A vitamini, B12 vitamini, folik asit, ya&#; asitleri, selenyum, sindirilebilir protein, riboflavin ve demir aç&#;s&#;ndan zengindir.
  • Köpekler için yararl&#; besinler aras&#;nda yer al&#;r. Fakat her besinde oldu&#;u gibi yumurtada da dikkat edilmesi gereken bir tak&#;m noktalar vard&#;r. Baz&#; köpekler yumurtaya kar&#;&#; hassast&#;r. Yumurta tükettiklerinde sindirim sorunlar&#; ba&#;ta olmak üzere birçok problemle kar&#;&#; kar&#;&#;ya gelebilirler.
  • E&#;er veteriner hekiminizin onay&#;n&#; al&#;rsan&#;z köpe&#;inize yumurta yedirebilirsiniz.
  • Burada önemli olan yumurtan&#;n asla çi&#; olarak yedirilmemesidir. Çi&#; yumurta avidin ad&#; verilen enzimi içerir.
  • Bu enzim köpeklerde biotinin vücutta faydalan&#;m&#;n&#; azalt&#;r. Bu da tüy ve deri sorunlar&#;n&#;n meydana gelmesine neden olur.
  • Ayr&#;ca çi&#; yumurta içerdi&#;i bakteriler nedeniyle tüketilmesi oldukça tehlikelidir. Baz&#; yumurtalar yüksek seviyede salmonella içerebilir. Bu da zehirlenme belirtilerinin ortaya ç&#;kmas&#;na sebebiyet verebilir.
yumurta

3) Pi&#;mi&#; Patates

  • Patatesler do&#;ru &#;ekilde haz&#;rland&#;klar&#;nda köpekler için faydal&#;d&#;r. Tatl&#; patates de köpeklerin çok sevdi&#;i sebzelerden biridir. Tatl&#; patates sadece lezzetli de&#;il ayn&#; zamanda oldukça sa&#;l&#;kl&#;d&#;r.
  • &#;çerisinde bolca A, E ve C vitamini bulunur. Kalsiyum, potasyum ve demir aç&#;s&#;ndan da oldukça zengindir. Köpeklere yedirilen patates ha&#;lanm&#;&#;, pi&#;irilmi&#; ve küçük parçalara ayr&#;lm&#;&#; olmal&#;d&#;r.
  • Köpe&#;i asla çi&#; patates ile beslememelisiniz. Çi&#; patates köpekler için zararl&#;d&#;r. Patatesi pi&#;irirken içine hiçbir &#;ey eklememelisiniz. Tereya&#;&#; ya da tuz eklenen patatesler köpekler için yararl&#; de&#;ildir.
  • Ayr&#;ca patateslerin fazla tüketilmesi de köpeklerde sa&#;l&#;k sorunlar&#;na neden olabilir. Patates saplar&#; ve yapraklar&#;n&#;n içerdikleri oxalate’lar sinir, sindirim ve üriner sistemde zarar sebep olur.
  • Bu genellikle çiftlik hayvanlar&#; için tehlike olu&#;turmaktad&#;r. Her köpe&#;in yiyeceklere verdi&#;i tepki farkl&#;d&#;r. Bu nedenle patates yedirmeden önce veterinerinize dan&#;&#;man&#;z tavsiye edilir.
patates

4) Yo&#;urt

  • Evet, köpekler yo&#;urt yiyebilir. Yo&#;urt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral aç&#;s&#;ndan zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sa&#;l&#;kl&#;d&#;r. Bu ürünleri fazla olmamak &#;art&#;yla köpe&#;inize yedirebilirsiniz.
  • Peyniri küçük parçalar halinde ara ara vermelisiniz. Fakat sütün do&#;rudan verilmesi köpeklerde sindirim problemine olu&#;turabilir.
  • Uzmanlara göre köpeklere günlük periyotlarla verilebilecek yo&#;urt miktar&#; 2 – 3 yemek ka&#;&#;&#;&#;d&#;r.
  • Yo&#;urdu köpe&#;e yedirirken oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda olmas&#;na dikkat etmelisiniz.
  • So&#;uk yo&#;urt köpeklerde sindirim ve bo&#;alt&#;m sistemini bozarak ishale neden olabilir. Baz&#; köpekler süt ve süt ürünlerine kar&#;&#; hassas olabilirler.
  • E&#;er köpe&#;iniz bu ürünleri yedikten sonra ishal vb. hastal&#;klar geçiriyorsa köpe&#;inize bu ürünleri vermemelisiniz.
yo&#;urt

5) Kemiksiz, Pi&#;mi&#; Tavuk

  • Köpeklere verilecek en sa&#;l&#;kl&#; et ya&#;s&#;z ettir. Küçük köpekler fazla ya&#;a ihtiyaç duymad&#;klar&#; için tavuk eti onlar için yeterli olacakt&#;r. Yine de tavuk etini köpe&#;inize yedirmeden önce mutlaka veteriner hekiminize dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z.
  • Veteriner hekim köpe&#;iniz için en sa&#;l&#;kl&#; yiyecekleri belirlemeniz konusunda size yard&#;mc&#; olacakt&#;r.
    Köpeklerde birçok farkl&#; alerji çe&#;idi var. Tavuk da bu alerjilerden biri olabilir. Dalmaçyal&#;, Labrador, Alman kurtlar&#;, cocker’lar, albino ve beyaz &#;rklar genetik olarak alerjiye en yatk&#;n &#;rklard&#;r.
  • Ayr&#;ca tavuk kemikleri sindirim sisteminde y&#;rt&#;lmalara ve t&#;kanmalara neden olabilir. Bu y&#;rt&#;lma ve t&#;kanmalar köpe&#;in kusmas&#;na, &#;iddetli kanamalara, enfeksiyonlara aç&#;k hale gelmesine hata h&#;zl&#; bir &#;ekilde ölmesine bile neden olabilir.
tavuk

1 ayl&#;k köpekler ne yer?

  • &#;lk 45 gün yavru köpekler için en iyi besin kayna&#;&#; anne sütüdür.
  • Bu a&#;amadan sonra ba&#;la yiyeceklere geçilerek anne sütü kesilir. Köpekler çok h&#;zl&#; büyüdü&#;ü için beslenme düzenleri de çok h&#;zl&#; de&#;i&#;ir.
köpekler ne ile beslenir

2 ayl&#;k köpekler ne yer?

  • Yavru köpekler h&#;zl&#; büyüdükleri için 6 – 8 haftada sütten kesildikten sonra köpek mamas&#; yemeye ba&#;lamal&#;d&#;r.
  • Yavru köpe&#;in ihtiyaç duydu&#;u yiyecek miktar&#; alaca&#;&#; kalori miktar&#;na göre de&#;i&#;ir.
  • Yavru köpekleri beslerken köpek mamas&#;n&#;n arkas&#;ndaki talimatlar&#; iyi okumal&#; ve mutlaka bir veteriner hekime dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z.
köpekler mama harici ne yer

Kediler Ne Yer? Patili Dostunuzun Bay&#;larak Yiyece&#;i 7 Besin

KANGAL YAVRUSU hakkında en çok aldığımız sorular!

Kangal yavruları hakkında bize sorulanlar

Yavru kangal yetiştiriciliğinde deneyimlerimizi sizin için kaleme aldık. Kangal köpek yetiştirenler arasında çok fazla bilgi olmadığı için. Uzun yıllar kangal yetiştiricisi olarak yılların verdiği birikimi, kangal köpek yavruları hakkında en çok merak ettiğiniz konuları, kısacası! Pratik bilgileri aşağıda sizler için açıklayalım.

# Kangal yavrusuna hangi mama verilir?

 Kangal yavrularına hangi mama verilir, kangal yavruları için besleme nasıl olmalı.

Kangal yavrusu ne yer?

Kangal yavrularına hazır mamalardan küçük taneli büyük ırk yavru köpek maması verdiğinizde keyifle yiyecektir. Kuzu etli yada tavuklu balıklı yavru köpek mamaları bulunmakta, biz kuzu etli olanları tercih ediyoruz.

Kangal yavrularına verebileceğiniz kuru mama ve konserve mamalardan hangisini tercih edeceğinize yavrunun yaşına göre çok küçükler için konserve mama, 45 gün ve üzeri kangal yavruları için ise kuru mama önermekteyiz.

 Kangallar kaçtane doğurur

# Kangal kaç yavru doğurur?

Kangal köpekleri doğumda 3 ila 5 arasıkangal yavrusu doğurur. 

Ortalamanın dışında 1 yavru doğuranda 10 yavru yapanda dişi kangallar olabilmektedir. 

Doğumda yavru sayısını etkileyen faktörler; Dişi kangalın yaşı, beslenmesi ve çiftleştiği erkeğin döl verimide kangal yavru sayısını etkiler.

# Kangal yavrusu kaç ayda büyür;

Kangal yavruları doğumdan sonra ilk 10 gün gözleri kapalıdır. 10 günden sonra gözleri açılır, 15 günlükken sürünüp dolaşmaya başlar. 30 günlük ve üzeri olduklarında verilen sütü kaptan içmeye başlar.

Kangal yavruları büyüme sürecini 2 yaşına kadar sürdürür. 2 yaşında büyüme tamamen durur.


# Kangal yavrusu kaç derece soğuğa dayanır;

Kangal yavruları diğer köpek ırkları kadar soğuktan etkilenmez. Anne altında iken yavrular eksi derecede dahi soğuktan etkilenmez. 

Kangal yavrularını soğuktan korumak için rüzgar almayan ve yağmur geçirmeyen bir barınak hazırlanmalı. Zemine saman serilerek altlarını kuru tutmanız. Yavru kangalları soğuktan koruyacaktır.


# Kangal yavrusu kaç günde sütten kesilir;

Kangal yavruları için ilk doğumdan sonraki ağız sütü dediğimiz sütü alması hayati öneme sahiptir. Bu süt ileriki dönemler içinde yavruların bağışıklık kazanmasına yardımcı olur.  

İlk 35 güne kadar anne sütü ile beslenen yavrular bu süreden sonra artık anne sütü yetersiz gelir ve ek besin almaya başlar. Bazı dişi kangal köpeklerinin yavru sayısına göre sütü yetersiz gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda ek besin takviyesine daha erken başlana bilmekte.

Yavru kangalların sütten kesilmesi yine anne sütünün yeterli olup olmamasına göre 35 ile 60 gün arasında değişmektedir.

# Kangal yavrusu kaç aylıkken alınır;

Kangal yavrusu alımı ortalama 45 günlük olarak alımı en uygun yaştır. 45 günlük yavru kangal artık önüne konan kaptan mama yiyebilmekte. 

Anne sütü yetersiz geldiği için yavrular, 30 günlükken ek besin yemeye başlar takviye olarakta anne sütü emmeye devam etmektedir. Yavru kangal sayısı bu süreyi daha aşağı çekebilmektedir. 

# Kangal yavrusu kaç öğün yer?

Kangal yavruları ilk 30 gün boyunca anne sütü ile beslenebilir. 30 günün ardından yavrulara günde 1 yada 2 öğün ek besin verebilirsiniz.

45 gün ve üzeri kangal yavruları anneden ayrıldıktan sonra 3 aylık olana kadar günde 3 öğün mama verilmelidir. 

3 ay ve 6 aylığa kadar kangal yavrularına 2 öğün yemek verilmeli.

6 ay ve üzeri kangal yavruları günde 1 öğün yemek verilmesi yeterli olacaktır.

Verilen mamanın dışında kangal yavruları için gün boyu temiz su yanlarında bulundurmalı.

# Kangal yavrusu nasıl anlaşılır?

Kangal yavrusunun saf olduğunu nerden anlarız; Yavru kangala bakarak kangal olduğunu anlamak çok zordur. Gelişimini tamamlamayan bir yavru aldatıcı olabilir. 

Önce almak istediğiniz kangal yavru köpeğin anne ve babasına bakarsınız. Saf kangal standartlarına uygunsa yavru seçimine başlarsınız. 

Eğer ki anne ve babayı göremiyorsanız yavru köpeğin 2 aylığı tamamlamış olması gerekir ki bu yaştan sonra özellikleri ortaya çıkmaya başlamıştır.  

# Kangal yavrusu nasıl seçilir, nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Kangal yavrusu nasıl ayırt edilir dikkat etmek gerek, seçerken önce anne ve babaya bakılması gerektiğini üst maddede   söylemiştik. Anne ve baba kangal tamam safkan özelliklerini taşıyor. Sıra yavru seçimine geldi. Yavru kangal seçiminde en önemli olan sağlıklı olmasıdır. Sağlıksız bir yavru hem gelişimi olumsuz olur hemde sonuçları kötü olabilecek ölümlere kadar gidebilir. 

Yavru kangal seçiminde kardeşler arasında orta büyüklükte olan hareketli yavrunun seçimi doğru bir seçim olacaktır.

Kangal köpeği seçimi adlı makelemizde daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz!

# Kangal yavrusu nasıl kilo alır?

Kilo almayan kangal yavrusu için önereceklerimizin başında sağlıkla ilgili bir sıkıntısı var mı ona bakmalı. (İç ve dış parazit var mı) varsa bunlardan kurtulmalı. İştahsızlığın ve yavrunun gelişimi kilo almasının ana sebeplerinden biridir. 

İkinci olarak yavru kangalın kilo alması için düzenli öğünler şeklinde mama verilmesi. 

Her gün aynı saatte ve besleyici gıdalar vermeli.

 İri kangal yavrusu nasıl olur

# Kangal yavrusu nasıl iri olur? 

Kangal yavrusunun iri olması için öncelikle ırkıyla alakalıdır. Irkı sağlam olmadıktan sonra ne yapsanız boş. 

Irkı güzel o zaman besleme ve bakıma dikkat etmeli , kaliteli mamalarla bakıldığında istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Kalitesiz ucuz mamalar sadece kilo aldırır ve gelişimini olumsuz yönde etkiler. 

Kemik gelişimi yavru kangalların iri olmasında önemli faktörlerden biridir. Kemik gelişimi düzenli güneş ve yeterli kalsiyum ile mümkündür, tabi yavrular için harekette önemlidir. Düzgün kemik gelişimi omurganın düzgün olması. Yavru kangallar için İrilikten ziyade düzgün fizik daha önemlidir.

# Kangal yavrusu nasıl yıkanır?

# Kangal yavrusu ne zaman yıkanır?

Bu iki soruyu aynı başlık altında cevaplayalım. İkinci sorudan başlayım yavru kangalların yıkama zamanı 45 günlük ve üzeri ikin yapılabilmekte. Yavru kangalları sık yıkanmaz. Deri yapısı buna müsait değildir, yıkamak yerine bit ve pirelerden kurtulmak için ense damlaları kullanılabilir. 

İllaki yavru kangalınız yıkanacaksa gün arayla yıkayabilirsiniz. Yavru kangalı yıkarken ılık su ile kulağına su kaçırmadan enseden başlayarak özel köpek şampuanları ile yapabilirsiniz. 

Suyla yavru kangalı ıslattıktan sonra şampuan dökülür. Göz ve kulaklara dikkat etmelisiniz. Tepesinden başlayarak elinizle şampuanı tüm vucuda yayarsınız. İyice ovup şampuanladıktan sonra bol su ile durulayınız.

# Kangal yavrusu ne zaman bağlanır?

Kangal yavrularınız için özel hazırlanmış tasmaları 45 günlük iken kullanmaya başlayabilirsiniz. 2 aylık olduklarında gezdirme ipi kullanabilirsiniz. 4 aylık olduklarında kangal yavruları bağlanmaya başlanabilir, ancak çok ağır zincirler kullanılmamalıdır. Çok kısa hareketini kısıtlayıcı zincirler kullanılmamalı. Uzun süre bağlı kalan kangal yavrularında fiziksel bozukluklar olabilmekte.  

Bağlamak yerine kangal yavruları ve yetişkin olduklarında en iyi yöntem kafestir!

# Kangal yavrusu ne zaman büyür?

Kangal yavruları ilk 3 ay hızlı büyür , sonrası aylarda büyüme yavaşlar. 12 ayına kadar boy atar ama gelişimi bitmez. 2 yaşına kadar gelişim sürer. 

kangal yavrusu büyümesi 2 yaşında biter.

# Kangal yavrusu ne yer?

Kangal yavruları ilk 3 aylığa kadar bir çok gıdayı yer. En kolay verebileceğimiz yavru köpek mamalarıdır. Yavru köpek maması yoksa yada imkanınız el vermiyorsa. Yavru kangalların yemesi için yoğurt, yağsız süt, pirinç lapası, tavuk göğsü, yağsız ve baharatsız çorbalardan verebilirsiniz.

# Kangal yavrusu neden ölür?

Kangal yavrularının pek çok ölüm sebebi bununmaktadır. Bunların başlıcaları viral enfeksiyonlu hastalıklara bağlı ölümlerdir.

Bu tür hastalıklara karşı yavru kangallarımızı aşılatarak koruma altına alabiliriz.

# Kangal yavrusu neden kusar?

Kangal köpek yavrularının kusma sebepleri; İç parazitlere bağlı kusma, viral enfeksiyon sonucu kusma, bozuk gıda yenilmesinden kaynaklanan kusmar.

Yukardaki saymış olduğumuz yavru kangallardaki kusma sebeblerinden en tehlikeli olanı. Viral enfeksiyona bağlı kusmadır. Bu gibi durumlarda veterinerinize giderek tedaviye başlayınız.

# Kangal yavrusu neden titrer?

Kangal yavrularında titreme genellikle yeni doğumdan 20 güne kadar devam etmektedir. Titreme sebebi yavru kangalın sinir sisteminin tam gelişmediğinden kaynaklanmaktadır.

# Kangal yavrusu neden ısırır?

Kangal yavrularında ısırma sebepleri oyun için yapılan davranışlardır. Genellikle ısırma çekme sallama şeklinde yaparlar.

KANGAL YAVRU BAKIM VE BESLENME
Merhabalar sayın KANGAL yavru sahipleri, Öncelikle beslemeyi düşündüğünüz Kangal yavrunuzun sizlere güzellikler getirmesini dilerim.

KANGAL YAVRUMUZU NASIL BESLEYECEĞİZ;

  • 45 Günlük bir yavru günde ortalama 5 öğün beslenmelidir.
  • İyi bir beslneme profesyonel kuru hazır mamalarla yapılmalıdır. profesyonel mamalarla yapılacak besleme imkanlar elverdiği sürece devam etmelidir aya kadar devamında yavrunuzun inanılmaz güzellikte bir kangal olmasına en önemli etkenlerden biridir.Çünkü profesyonel mamalarda yavrunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayan minareller, fosfor,kalsiyum,proteinler,enerji ve daha fazlası tam anlamıyla mevcuttur. İmkanların elvermediği durumlarda daha ucuz mamalar tercih edilebilir ve ilave besinlerle de desteklenebilir. ilave besinler olarak yoğurt, günde 1 yumurta sarısı,hayvansal gıdalar tercih edilebilir.
  • Ev yemekleri ile besleme de yapılabilir, bu durumda da köpeğinizin performans kaybına çok büyük etkisi olan, ishale dikkat edilmesi gerekir. Kangal yavrunuzu ishalden korumak için, yavrunuzu yağlı ve ishale maruz kalabileceği tüm yiyeceklerden uzak tutmanız funduszeue.info ev yemeklerinin yanında yoğurt, yumurta ve hayvansal gıdalarla destek yapılabilir.
  • Sütün yavrunuzu ishal yapabileceğini, özellikle de ilk aylarda unutmamalısınız.Sütün ishal riskine karşılık, yoğurt tercih edebilirsiniz.Böylece sütten alması gerekenleri kangal yavrunuz almış olur.
  • Yavrunuza günde bir devit-3 vitaminini (iğne) ağız yolyla verebilirsiniz.
  • Yavrunuza Petkal, Canvit gibi vitamin ve kalsiyum tabletleini dozları gereği verebilirsiniz.
  • Tercih edeceğiniz mamaların eklem destekli ve kuzu etli olmasına özen gösteriniz.
  • Kangal yavrunuzun çok yemek yemesi çok büyüyeceği anlamına gelmediği gibi kilosu fazla bir kangal yavrusuun bodur kalma ihtimali daha yüksek olacaktır.çünkü kıkırdak yapıdaki ayaklara yapılacak ağırlık baskıısı yavrunun yüksek bir köpek olmasını funduszeue.info işkembesi büyük olan bir köpeğin, omurilik şekli yükden dolayı aşağı basacak ve omuriliği bozulmuş bir köpek olacaktır. bu nedenle az ama sık beslemek mantıklı ve makuldür.
  • Kangal yavrunuzun dışkısını sürekli kontrol altında tutmalı, ishal gibi durumlarda derhal veteriner hekime başvurmalısınıfunduszeue.info ve çiğ et vermenizde fayda vardır .ancak,parazit uygulamalarını zamanında yapmak şartıyla
  • Tavuk eti pişmiş ve özellikle yazın fazla verildiğinde uyuz ve egzamaya yol açfunduszeue.info etini de çiğ vermeniz yararlı olacaktır.
    Tavuk kemiğini de Kangal yavrunuzun can güvenliği açısından uzak tutmanızda fayda vardır
  • Kangal yavrunuzun cereyanda kalmamasına ve yattığı zeminin temiz, kuru ve korunaklı olmasına önemle dikkat ediniz.
    Mama değişimlerinde kademeli geçiş yapınız.çünkü mama değişimleri ani olursa mide ve bağırsak rahatsızlıkları söz konusu olacaktır.

HAYDİ ŞİMDİ KOLAY GELSİN

PROFESYONEL MAMALAR: EKLEM DESTEKLİ VE KUZU ETLİ OLMASINI TERCİH EDİNİZ.
Kangal Yavrunuza ve size sağlıklı güzel günler dileriz.

1 AYLIK KANGAL KÖPEĞİ YAVRUSU BAKIMI VE BESLEMESİ: YARDIM!

Ynt: 1 AYLIK KANGAL KÖPEĞİ YAVRUSU BAKIMI VE BESLEMESİ: YARDIM!

Mehmet abi yawru gayet güzel ismi de süper ben de bu işi yapıyorum Sibirya kurdu var ben de üretiyom satıyom funduszeue.info aşı işini ilk önce veteriner e gösterip te yaptırsan daha iy i olur onlar gerekli bilgi yi verip uygulamayı yaparlar. ama aşı tablosu ben böle yaptırırım genel de yine değişiklikler olabilir.
Yavru köpek lerde başlangıç;

funduszeue.info İç parazitlere karşı ilaçlama

funduszeue.info funduszeue.info aşı

funduszeue.info funduszeue.info aşısı

funduszeue.info funduszeue.info cough aşısı

funduszeue.info funduszeue.info aşı

hafta funduszeue.info aşısı

hafta funduszeue.info cough aşısı

hafta kuduz aşısı


Biraz daha büyüdük ten sonra istersen Yawru köpek maması alabilrsin. internet sitelerin de alırım ben genel de ucuz oluyor yararlı da süt her zaman verildimi yawru köpek te ishal yapıfunduszeue.info bildiklerim bu kadar :)yararlı olur inş.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası