kefir yararlı mı zararlı mı / Kefir Nedir? Kefirin Faydaları Ve Zararları Nelerdir, Yan Etkileri Var Mıdır? - Sağlık Haberleri

Kefir Yararlı Mı Zararlı Mı

kefir yararlı mı zararlı mı

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları Ve Zararları Nelerdir, Yan Etkileri Var Mıdır?

​​​​​​Herkes tarafından zevkle tüketilen ürünlerden birisi kefirdir. Kefirin yararları olduğu gibi zararlarıda vardır. Tabi kefiri yararlı bir şekilde kullanmak için bilinçli olarak tüketmek gerekmektedir. Aşırıya kaçmadan ve gerektiği miktarlarda kefir tüketmelisiniz.

Kefir Nedir?

Kefir, inek, keçi ve manda sütünden yapılan koyu kıvamlı bir üründür. Kefirin tadı ise ekşimsi bir tattadır. Süt ürünü olarak tüketilen kefir; keçi, inek veya manda sütünün özel bir maya ile yapılması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Kefirin Yararları ve Zararları Nelerdir?

Oldukça sık tüketilen kefir ürününün yararları olduğu kadar zararları da vardır. Bu yüzden ne için kefir tükettiğinizi mutlaka bilmelisiniz. Ayrıca gereken miktarlar dışına çıkarak aşırı kefir tüketmekten kaçınmalısınız.

Kefirin Yararları: Kefirin sağlık için oldukça önemli yararları vardır.

- Sindirm sistemini düzenler,
- Bağışıklığı güçlendirir,
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar,
- Tansiyonu dengeleyicidir,
- Cilde güzellik verir,
- Kas ve kemik yapısını geliştirir,
- Kilo vermeye yardımcı olur,
- Çocuklarda zeka gelişimine katkı sağlar,
- Böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olur.

Kefir, vücudun birçok bölümü için oldukça faydalı bir üründür. Hastalıklardan koruyan ve vücuda direnç veren kefiri belirli zamanlarda güvenle tüketebilirsiniz. Tabi faydası olduğu için her an kefir içmek doğru değildir. Kefiri uygun miktarlarda içerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kefirin Zararları: Kefir aşırı ve yanlış tüketildiği zaman vücuda zarar verir. Kefirin zararları sonucunda çeşitli rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Hastalıklardan korunmak isterken sağlığınızı bozmamak için kefiri bilinçli bir şekilde tüketmeye çalışın.

- Midede hassasiyet.,
- Kramp girmesi,
- Kabızlık,
- Kalp atışının düzensizleşmesi.

Kefirin yararları olduğu için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Zararları ise bilinçsiz şekilde kullanıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bilinçli bir şekilde kullanıldığı zaman zararı olmamaktadır.

Kefirin Yan Etkileri Var mıdır?

Kefirin yan etkileri bazı durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu durumlar ise daha çok ilaç kullanan kişileri kapsamaktadır. İlaç kullanan kişiler doktoruna danışmadan kefir kullanmamalıdır. Hastalığı olan kişiler için kefir kullanımı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Aksi halde kefiri kullandıktan sonra yaşadığınız hastalıktan dolayı kötü durumlar ortaya çıkabilir.

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Haberler

Sağlık

Alternatif Tıp, Hastalıklar

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Ana vatanı Kuzey Kafkasya olan kefir, dünyada pek çok kişi tarafından tüketilmektedir. Kefir, probiyotik özelliği ile bilinir. Bu nedenle hem bağışıklık hem de sindirim sistemi üzerinden birçok olumlu etkisi bulunur. Birçok hastalığın tedavisinde destekleyici besin ürünü olarak kullanılır. Kefir hazır olarak satıldığı gibi evde de kolaylıkla yapılır. Evde yapılan kefirin içerisinde insan sağlığını koruyan 77 tane probiyotik bulunduğu tespit edilmiştir. Peki kefirin vücuda yararları nelerdir? Kefirin faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar

Çok eski yıllardan beri kullanılan kefir, koyun, keçi ya da inek sütü ve özel bir maya mantarı ile yapılır. Aynı zamanda fermente bir süt ürünüdür. Ekşimsi bir tadı vardır ve içimi ayrana benzer. Vitamin yönünden oldukça zengin olan kefir, yüksek miktarda B2, B12, K2 vitamini içerir. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, aminoasit, çeşitli enzimlerde kefirin içerisinde yer alır. İnsan sağlığı için önemli bir besin kaynağı olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açar. Kefirin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kefiri Kimler İ&#;emez Ve T&#;ketemez? Kefir Kullanmanın Yan Etkileri Ve Zararları Var Mıdır

Haberin Devamı

Kefir Kullanmanın Yan Etkileri ve Zararları Var mıdır?

Kefir sağlıklı bir içecek olarak görülse de nadiren yan etkisi de ortaya çıkabilir. Bazı kişilerde bağırsak kramplarının ya da kabızlığın oluşmasına sebep olabilir. Bu genelde yemeğin üzerine ya da yemekle beraber içildiğinde ortaya çıkar. Kefir tüketmek için ana öğünleri değil ara öğünleri ayrı olarak tercih etmek daha sağlıklı olur. Kefirin içinde aktif bir şekilde büyümeye devam eden bakteri ve mayalar bulunduğundan enfeksiyonlara da sebep olabilir. Emziren ya da hamile kadınların da kefir içmeleri önerilmez. Sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayan ya da hastalığı olan kişilerin ise doktor kontrolünde kefir tüketmeleri gerekir.

Kefir Ne Zaman İçilir?

Yetişkinler için kefir tüketiminin herhangi bir zamanı yoktur. Günün her saatinde ve her öğünde kefir tüketilmesi doğrudur. Ancak tüketimini abartmamak gerekir. Ana öğün yerine ara öğünlerde önerilse de ana öğünde içecek olarak da tercih edilebilir. Yetişkinlerin maksimum günde 2 bardak kefir içmeleri önerilir.

Gençlerin ve yetişme çağındaki çocukların ise gece yatmadan önce kefir tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Yatmadan önce kefir içmek zihnin ve kemiklerin daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Eğer mide ve sindirim sorunu yaşayan bir çocuğunuz varsa kefir çok da sağlıklı etkiler göstermeyebilir. Bu nedenle yatmadan en az saat önce kefirin tüketilmiş olması gerekir. Böylece olası daha farklı mide sorunlarının da önüne geçilmiş olur. Tansiyonu dengelediğinden kilo kontrolü için de ara öğünlerde meyve ya da kuruyemişler ile tüketilmesi önerilir.

Kefirin faydaları ve zararları nelerdir? Kefir neye iyi gelir?

Bugün dünyan&#;n pek çok ülkesinde tüketilen kefiri k&#;saca fermente süt olarak tan&#;mlamak mümkün. Kefir inek, koyun ve keçi sütünden haz&#;rlanabiliyor. Fermantasyon sürecinden geçti&#;i için tad&#;n&#;n hafif ek&#;i ve ayrana benzedi&#;ini söylemek mümkün. Sütten fark&#; ise ‘iyi’ olarak tabir edilen ve sindirime yard&#;mc&#; olan bakterilerden süte oranla daha çok içermesi ve k&#;sa sürede ba&#;&#;rsak hareketi sa&#;lamas&#;. Ayn&#; zamanda, genel sa&#;l&#;&#;a katk&#;da bulundu&#;u bilinen pek çok vitamin ve mineral aç&#;s&#;ndan oldukça zengin bir içecek. Bu makalede kefir konusunu masaya yat&#;r&#;yoruz. Kefir nedir, kefirin faydalar&#; ve zararlar&#; nelerdir? Kefir neye iyi gelir? Uzman Diyetisyen Zülal Yalç&#;n kefirle ilgili merak edilen sorular&#; yan&#;tlad&#;. (Bu makalenin ard&#;ndan kefir nas&#;l yap&#;l&#;r ba&#;l&#;kl&#; yaz&#;m&#;za da bakabilirsiniz)

KEF&#;R NED&#;R?

Öncelikle kefir nedir? Diyetisyen Yalç&#;n bu soruyu &#;öyle yan&#;tl&#;yor:  Kefir, sütten yap&#;lan fermente bir içecektir. Kefir taneleri ayr&#;ca soya sütü, pirinç sütü, f&#;nd&#;k sütü ve hindistancevizi sütü gibi çe&#;itli süt alternatiflerinden de yap&#;labilir.

KEF&#;R&#;N YO&#;URTTAN FARKI NED&#;R?

Kefirin yo&#;urttan fark&#; içinse Diyetisyen Zülal Yalç&#;n &#;u bilgileri veriyor: Bakteriler sütü fermente eder ve vitaminler, asetat ve laktat gibi bir dizi farkl&#; madde olu&#;turur. Görünüm olarak ayrana benzer fakat içerdi&#;i probiyotikler yo&#;urttan farkl&#;d&#;r. Peki nedir bu probiyotikler? Probiyotikler, ba&#;&#;rsaklarda mikrobik dengeyi sa&#;layan canl&#; mikroorganizmalard&#;r. Kefirde bulunan faydal&#; probiyotik bakteri türleri &#;unlard&#;r:

  • Lactobacillus acidophilus,
  • Bifidobacterium bifidum,
  • Streptococcus thermophilus,
  • Lactobacillus delbrueckii subsp.
  • Bulgaricus,
  • Lactobacillus helveticus,
  • Lactobacillus kefiranofaciens,
  • Lactococcus lactis ve
  • Leuconostoc türleri.


KEF&#;R&#;N FAYDALARI NELERD&#;R?

Peki kefirin faydalar&#; nelerdir?  Yalç&#;n, "Kefirin içerisinde bolca bulunan zararl&#; bakterilerin dü&#;man&#; bu probiyotikler vücudumuza faydalar sa&#;lar" diyor.. &#;&#;te kefirin faydalar&#;:

  1.  Besinlerle al&#;nan veya vücutta sindirim problemleri sonucu olu&#;an toksik maddelerin vücuttan at&#;lmas&#;n&#; sa&#;larlar.
  2. Kab&#;zl&#;k sorununun ve a&#;&#;z kokusu giderilmesine yard&#;mc&#; olurlar.
  3. Ba&#;&#;rsaklardaki zararl&#; bakterileri kontrol alt&#;na al&#;p, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirirler.
  4. Antibiyotik kullan&#;m&#; nedeniyle do&#;al floras&#; bozulan ba&#;&#;rsaklar&#; yeniden düzenlerler.
  5. B grubu ve K vitamini üretimi ve emiliminde görevlidirler.
  6. Kalsiyumun ba&#;&#;rsaklardan emilimini artt&#;r&#;rlar.
  7. Zararl&#; bakterilerin neden oldu&#;u enfeksiyonlar&#; önlerler ,
  8. Vajinal floray&#; dengede tutarak, vajinal enfeksiyonlara sebep olan patojen mikroorganizmalar&#;n (Candida) geli&#;imini engellerler.
  9.  &#;drar yolu enfeksiyonlar&#;na ve seyahatlerde ishale sebep olan monash.pw bakterisinin geli&#;imini önlerler.
  10. Alerji belirtilerini azalt&#;rlar
  11.  Cildin görünümünün iyile&#;tirirler.
  12. Sindirim kanal&#;nda baz&#; gerekli enzimleri üreterek sindirime katk&#;da bulunurlar.
  13. Laktoz ve protein sindirimini kolayla&#;t&#;rmada etkilidir. Bu faydalar&#;n d&#;&#;&#;nda kefir dü&#;ük laktoz içeri&#;ine sahiptir. Fermantasyon sonucunda sütün içindeki laktozun ço&#;u laktik aside dönü&#;tü&#;ü için laktoz intolerans&#; olanlar da rahatl&#;kla kefiri tüketebilirler.




KEF&#;RDE LAKTOZ VAR MI? K&#;MLER TÜKETMEMEL&#;?

Kefir dü&#;ük laktoz içeri&#;ine sahiptir. Fermantasyon sonucunda sütün içindeki laktozun ço&#;u laktik aside dönü&#;tü&#;ü için laktoz intolerans&#; olanlar tüketebilirler. Kefir içerinde maya ve bakteriler bulundurur. Bu sebeple kefir ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminden kaynaklanan hastal&#;klar&#;n tedavi sürecinde çe&#;itli enfeksiyonlara neden olabilir. Bu tür hastal&#;klara sahipseniz kefiri hayat&#;n&#;zdan ç&#;karmal&#;s&#;n&#;z.

KEF&#;R&#;N ZARARLARI VAR MI?

Kefirin bilinen bir zarar&#; yoktur. Sa&#;l&#;kl&#;ysan&#;z ve diyetisyenininiz kefiri yasaklamad&#;ysa miktar&#;na dikkat ederek gün içerisinde rahatl&#;kla tüketebilirsiniz.

KEF&#;R ZAYIFLATIR MI?

 Kefir sindirim sistemini ve metabolizmay&#; düzene sokmada büyük fayda sa&#;lamaktad&#;r. Bu fayda ile birlikte Hem ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirir hem de zay&#;flamaya ciddi oranda katk&#;da bulunur. Kilo verme sürecinde olanlar kefiri günlük beslenmelerinde ö&#;ünlerine ekleyebilirler.

KEF&#;R&#; NE KADAR TÜKETEB&#;L&#;R&#;Z?

Kilo vermek ve sa&#;l&#;kl&#; vücuda sahip olmak isteyenler, kad&#;n erkek fark etmeksizin kefiri gönül rahatl&#;&#;&#;yla tüketebilirsiniz. Kefir tercih ederken meyveli olanlar&#; de&#;il sade olan&#; tercih etmelisiniz. Meyveli kefirlerin içerisinde ilave &#;eker bulunmaktad&#;r.
Sade kefiri gün içerisinde ara ö&#;ünlerinize yan&#;na bir porsiyon taze meyve ilave ederek rahatl&#;kla tüketebilirsiniz.

ELELE AR&#;&#;V&#;NDEN KEF&#;R

KEF&#;R&#;N BES&#;N DE&#;ER&#;
1 bardak kefir yakla&#;&#;k kalori, 8 gram ya&#;, 30 gram kolesterol ve 12 gram karbonhidrat içeriyor. Protein bak&#;m&#;ndan oldukça zengin olan kefirin 1 barda&#;&#; gram protein içeriyor. 1 bardak kefirden günlük A vitamini ihtiyac&#;n&#;n yüzde 10’ununu, kalsiyum ihtiyac&#;n&#;n yüzde 30’unu ve C vitamini ihtiyac&#;n&#;n yüzde 4’ünü alabilirsiniz. Ayn&#; miktarda kefir mg sodyum, mg potasyum ve 4 gram &#;eker içeriyor.

YO&#;URT &#;LE BENZ&#;YOR AMA
&#;kisi de mayalanm&#;&#; süt ile haz&#;rlanan kefir ve yo&#;urt görünü&#; olarak birbirine benziyor. Her iki ürün aras&#;ndaki fark ise birinin probiyotik üretimine yard&#;mc&#; olmas&#; di&#;erinin kendisinin probiyotik olmas&#;. Yani yo&#;urt içerdi&#;i bile&#;enler ile probiyotik üretimine katk&#;da bulunurken kefir direkt olarak bu mikroorganizmalar&#; içeriyor. Bu özelli&#;i ile sindirim sorunlar&#;na daha h&#;zl&#; bir çözüm sunuyor.

KEF&#;R NEYE &#;Y&#; GEL&#;R?

Elele ar&#;ivinde () kefir neye iyi gelir sorusuna &#;u yan&#;t verilmi&#;:

• Antibiyotik etkisiyle iltihapl&#; hastal&#;klar&#;n tedavisine yard&#;mc&#; olur.
• Fazla tuzun ve ödemin at&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; olur.
• Ba&#;&#;rsaklar&#; temizler, bakteri ve mikroplar&#; öldürür.
• Sindirime iyi gelir, kab&#;zl&#;&#;&#; önler.
• Mide ülserinin tedavisinde kullan&#;l&#;r.
• Sinüzite iyi gelir. Kansere kar&#;&#; olumlu etkileri bulunuyor.
• Enfeksiyonlu hastal&#;klar&#;n&#;n tedavisinde kullan&#;l&#;r.
• Kolesterolü dü&#;ürür.
• &#;çerdi&#;i A vitamini ile göz sa&#;l&#;&#;&#;na katk&#;da bulunur.
• Güçlü kemikler ve di&#;ler için önerilir.
• Kalp sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korur.
• Karaci&#;ere faydal&#;d&#;r.
• Harici olarak kullan&#;ld&#;&#;&#;ndan egzama tedavisine yard&#;mc&#;d&#;r.
• Cilde sürüldü&#;ünde sivilce olu&#;umunu önler.
• &#;i&#;kinli&#;i önler.
• Cilt mantar&#; tedavisine yard&#;mc&#;d&#;r.
• Mide kramplar&#;n&#; hafifletir.
• Akci&#;er enfeksiyonlar&#;na kar&#;&#; sava&#;&#;r.

&#;LG&#;N&#;Z&#; ÇEKEB&#;L&#;R

 

Etiketler:#Faydaları ne?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır