tev burs başvurusu / Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tev Burs Başvurusu

tev burs başvurusu

Burs Başvuru Koşulları

Türk Eğitim Vakfı, Yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olanüniversite öğrencilerineTEV Eğitim Bursu vermektedir.

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Ara sınıflar için : Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
  • Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

Burs Miktarı?

yılı burs miktarı açıklanmadı.

KYK Bursu Alanlar Başvurabilir mi?

Evet.

Bizi Sosyal Medyada Takip Et

Burs Başvurusunda Dikkat Edilecekler

Aday Olamayacaklar:
  • Vakıf (özel) üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim /uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programlarında bulunanlar,
  • Üniversite için 25, yüksek lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyükler,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan kişiler başvuru yapamaz.

Burs Başvurusu için Son Tarih

Eylül ayı içerisinde başvuruya açılacaktır.


Anketler

Nasıl Başvurulur?

Burs başvuruları, online olarak gerçekleştirilecek olup her üniversitede gerçekleştirilecek mülakatlara istenilen belgelerle beraber gelinecektir.

Türk Eğitim Vakfı Bursu (TEV) başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ’de kurulan Türk E&#;itim Vakf&#; taraf&#;ndan e&#;itimin yayg&#;nla&#;t&#;r&#;lmas&#;, ba&#;ar&#;l&#; ve maddi durumu yetersiz olan ö&#;rencilerin desteklenmesi temel amac&#;yla ba&#;lat&#;lan bir burs. Peki, TEV bursundan yararlanma &#;artlar&#; neler?

TEV bursu arac&#;l&#;&#;&#;yla ve gönüllü ba&#;&#;&#;ç&#;lar&#;n da destekleriyle büyük bir e&#;itim seferberli&#;i yürütülmekte ve ülke kalk&#;nmas&#; için kaliteli e&#;itimin önemi öne ç&#;kar&#;lmaktad&#;r. Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ile ilgileniyorsan, sorular&#;na bu içerikte cevap bulabilir, ba&#;vuru süreçleri ve di&#;er detaylar hakk&#;nda bilgi sahibi olabilirsin.

Türk E&#;itim Vakf&#; yurt içi burslar&#; kapsam&#; ve çe&#;itleri nedir?

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) yurt içinde ö&#;renim görülmesi ve TEV ba&#;ar&#; kriterlerinin sa&#;lanmas&#; durumunda, farkl&#; kapsamlarda ve farkl&#; ko&#;ullarda burs imkânlar&#; sa&#;lar. Maddi deste&#;e ihtiyac&#; olan adaylara öncelik verilirken, TEV Üstün Ba&#;ar&#; Bursu için merkezi yerle&#;tirme s&#;nav&#;ndan ilk ’e girme &#;art&#; aran&#;r. Yurt içi TEV burslar&#; ile ilgileniyorsan, Türk E&#;itim Vakf&#; yurt içi burslar&#; &#;unlard&#;r:

  • TEV Mesleki Orta Ö&#;renim Burslar&#;
  • TEV E&#;itim (Yüksek Ö&#;renim) Burslar&#;
  • TEV Yüksek Lisans Burslar&#;
  • TEV Doktora Burslar&#;
  • TEV Üstün Ba&#;ar&#; Burslar&#;
  • TEV Üstün Ba&#;ar&#; Sanat Burslar&#;
  • K&#;z Ö&#;renci Yurt Burslar&#;

Türk E&#;itim Vakf&#; yurt d&#;&#;&#;nda okuyan ö&#;rencilere burs veriyor mu?

Evet, Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) yurt d&#;&#;&#;nda okuyan ba&#;ar&#;l&#; ö&#;renciler için de burs programlar&#; uygular. Yurt d&#;&#;&#; yüksek lisans ve t&#;p burslar&#;, Singapur doktora burslar&#;, lipodistrofi t&#;p alan&#;nda ara&#;t&#;rma ve e&#;itim burslar&#; mevcuttur.

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ba&#;vurusu yapmak isteyenler nelere dikkat edilmeli?

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu &#;artlar&#; içerisinde en çok öne ç&#;kan unsur, ba&#;ar&#; ve hedef kriterleridir. Yurt içi ya da yurt d&#;&#;&#; burslar&#;nda Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) e&#;itimde ba&#;ar&#;y&#; hedefler. Ba&#;vuru de&#;erlendirmeleri titizlikle yap&#;l&#;r. Temel ko&#;ullar&#; sa&#;layan adaylar, çoklu a&#;amal&#; s&#;navdan geçirilir. Ba&#;vuru ko&#;ullar&#;n&#; ve s&#;nav gereksinimlerini her burs özelinde iyi anlaman ve ba&#;vuruya istenilen &#;ekilde eksiksiz haz&#;rlanman, öz ki&#;ili&#;ini yans&#;tabilmen, amaçlar&#;n&#; ve gelecek planlar&#;n&#; aktarabilmen, do&#;ru ve güncel bilgilendirme yapman önemlidir.

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) Bursu ba&#;vurusu nas&#;l yap&#;l&#;r? 

Türk E&#;itim Vakf&#; bursu ba&#;vurusu yapmak için öncelikle ba&#;vuru ko&#;ullar&#;n&#;n tümünün sa&#;lanmas&#; gerekir. Ba&#;vurulmak istenen bursa ait ko&#;ullar&#;n kontrolü, TEV internet sitesinde yay&#;nlanan güncel ba&#;vuru bilgileriyle yap&#;l&#;r. Ko&#;ullar&#; sa&#;lad&#;&#;&#;n takdirde ba&#;vuru formunu doldurmal&#; ve ba&#;vuru formlar&#;nda yer alan gerekli belgeleri zaman&#;nda haz&#;rlamal&#;s&#;n. Türk E&#;itim Vakf&#; bursu ba&#;vuru formu senden istenen bilgilerin tam ve do&#;ru &#;ekilde doldurulmas&#; ile tamamlan&#;r.

Ba&#;vuru için gerekli belgeler güncel ve eksiksiz olmal&#;d&#;r. Ba&#;vuru formunu eksiksiz doldurduktan sonra istenen belgelerle birlikte Türk E&#;itim Vakf&#; internet sitesinde yer alan Burs Ba&#;vuru ve Takip Portal&#;’na yüklemen gerekir. &#;lk de&#;erlendirme sonuçlar&#; adaylara e-posta ile bildirilir, ilk turu geçen adaylar online s&#;navlara tabi tutulur. Bu elemeleri de geçen adaylar sözlü mülakata ça&#;r&#;l&#;r. Sözlü mülakata al&#;nan adaylar aras&#;ndan Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) almaya hak kazananlar belirlenir.

Yurt içi TEV E&#;itim (Yüksek Ö&#;renim) Burslar&#; ve K&#;z Ö&#;renci Yurt Burslar&#; ba&#;vuru &#;artlar&#; nelerdir?

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) tüm kategorilerinde T.C. vatanda&#;&#; olma ko&#;ulu arar. Bunun yan&#; s&#;ra yurt içi TEV burslar&#;ndan olan TEV E&#;itim (Yüksek Ö&#;renim) Burslar&#; ve K&#;z Ö&#;renci Yurt Burslar&#; için di&#;er ortak ba&#;vuru ko&#;ullar&#; a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan al&#;nan ve geri ödemeli olan ö&#;renim kredisi hariç olmak üzere ba&#;ka herhangi bir özel ya da resmi kurumdan (KYK bursu dâhil) burs al&#;nmamas&#;,
  • Maddi deste&#;e ihtiyaç duyulmas&#;,
  • Yeni burs al&#;n&#;yor ise o y&#;l eylül ay&#;nda TEV resmi internet sitesinde yay&#;nlanan ba&#;ar&#; kriterlerinin sa&#;lanmas&#;,
  • Haz&#;rl&#;k s&#;n&#;f&#;ndan 1. s&#;n&#;fa ba&#;ar&#;l&#; olarak geçilmi&#; olunmas&#;,
  • Ara s&#;n&#;flarda her iki burs özelinde belirlenmi&#; olan geçerli notu alarak üst s&#;n&#;fa geçilmi&#; olunmas&#; gerekir.

Yurt içi yüksek lisans ve doktora ö&#;rencileri Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ba&#;vurusu yaparken nelere dikkat etmeli?

Yurt içi yüksek lisans ve doktora bursu için Türk E&#;itim Vakf&#; bursu ba&#;vurusu tüm programlardan kabul edilir. Devlet üniversitelerinde hangi ana bilim dal&#;nda e&#;itim görüyor oldu&#;un bir kriter de&#;il, ancak tezli bir yüksek lisans program&#;na devam ediyor olman gerekir. Doktora programlar&#;nda ise ders a&#;amas&#;nda olman gerekiyor. Ayr&#;ca ba&#;ar&#; kriterleri TEV Yüksek Lisans ve Doktora Burslar&#; için de söz konusu.

Lisansüstü Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ba&#;vurusu yapan adaylar aras&#;nda notlar&#; yüksek olanlar ve çal&#;&#;t&#;&#;&#; alana katma de&#;er katabilecek, gelecek planlar&#; olan, vizyon sahibi olan adaylar öne ç&#;kar. Ba&#;vurunun ba&#;lat&#;lmas&#; için Türk E&#;itim Vakf&#; resmi internet sitesinde yay&#;nlanan TEV Yüksek Lisans ve Doktora Bursu Ba&#;vuru Formu’nu doldurmal&#;s&#;n.

Yüksek lisans ve doktora için Türk E&#;itim Vakf&#; (TEV) Bursuna kimler ba&#;vuramaz?  

  • Özel vak&#;f üniversitelerinde ö&#;renim görenler,
  • Kabul edilen yabanc&#; dil s&#;navlar&#;ndan birisinden geçerli puan&#; olmayanlar,
  • Yabanc&#; dil haz&#;rl&#;k okumakta olanlar,
  • Yüksek lisans için 30 ya&#;&#;n&#; doktora için 35 ya&#;&#;n&#; a&#;m&#;&#; olanlar,
  • Yüksek lisans için 2 y&#;l&#;, doktora için 4 y&#;l&#; a&#;m&#;&#; olanlar Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) bursuna ba&#;vuramaz.

Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) ödemeleri nas&#;l yap&#;l&#;yor?

TEV burs ba&#;vurular&#; ö&#;renim y&#;l&#; ba&#;lad&#;ktan sonra sonuçlan&#;r. Bu sebeple burslar&#;n ilk ödemesi aral&#;k ay&#;nda yat&#;r&#;l&#;r. Bu ilk ödeme ekim ve aral&#;k aylar&#;na ait 3 ayl&#;k burs toplam tutar&#; olarak hesaplan&#;r. Ocak ay&#;ndan sonra ise burs ödemelerini ayl&#;k olarak alabilirsin. Bir ö&#;renim y&#;l&#; içerisinde Türk E&#;itim Vakf&#; Bursu (TEV) Bursu ödemeleri ekim-haziran aylar&#; dahil 9 ay boyunca yap&#;l&#;r.

Burslarla ilgili daha fazla bilgi almak istersen Burs Rehberi‘ne göz atabilirsin.

Kaynak: TEV

Türk Eğitim Vakfı TEV Bursu Başvuruları

Türk Eğitim Vakfı TEV Bursu Başvurusu

Türk Eğitim Vakfı TEV Bursu Başvuruları Ne Zaman Yapılır, Karşılıksız Eğitim Yardımı Kimlere Verilir, Türk Eğitim Vakfı TEV Burs Başvuru Şartları.

Türk Eğitim Vakfı TEV Bursları Kız Öğrenci Yurt Bursu, Yüksek Öğrenim Bursu, Mesleki Orta Öğretim Bursu, Yüksek Lisans Bursu, Doktora Bursu, Üstün Başarı Bursu, Ve Yurt Dışı Burslarından Oluşmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılır
Burs Başvurusu Vakfın Resmi İnternet Sitesindeki Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Alınır.

Üniversiteliye Burs Veren Vakıflar Kurumlar İçin Tıklayın.

Burs Süresi Miktarı
Yılda 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Ödenmektedir.
Lise Bursu Aylık Türk Lirası
Üniversite Bursu Aylık Türk Lirası
Yüksek Lisans Bursu Aylık 2 Bin Türk Lirası
Doktora Bursu Aylık Türk Lirası
Üstün Başarı Bursu Aylık Türk Lirası

Türk Eğitim Vakfı, Başarılı Ancak Maddi Desteğe İhtiyacı Olan, Üniversite Öğrencilerine Yükseköğrenim Bursu Vermektedir. Bursiyerleri Öğretim Kurumlarınca Oluşturulan Burs Komisyonları TEV’in Burs Şartları Doğrultusunda Seçmektedir.

TEV Burs Başvuru Formu monash.pw web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak imzalanacak ve açıklanan prosedür takip edilecektir.

Mesleki Orta Öğretim Bursu
Türk Eğitim Vakfı, Başarılı Ancak Maddi Desteğe İhtiyacı Olan Mesleki Lisesi Öğrencilerine Mesleki Orta Öğretim Bursu Vermektedir.

Başvuru Koşulları
• T.C. vatandaşı olmak,
• Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
• Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
• Ara sınıflar için: Bir önceki sınıftan başarısız dersi olmamak ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

Burs Verilmeyecek Olanlar
• Mesleki eğitim veren liseler dışında okuyan öğrenciler,
• Öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
• Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenci başvuru yapamaz.
• Başka kurumdan burs alanlar başvuru yapamaz.

Yüksek Öğrenim Bursu
Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.

Başvuru Koşulları
• T.C. vatandaşı olmak,
• Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu&#;ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
• Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir.
• Ara sınıflar için :Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak, ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak). Genel ortalamanın 2,50 olması durumunda en fazla 1 başarısız ders olabilir.
• Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için: başarılı olarak geçmiş olmak.
• DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 ( üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.
• İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 ( üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Aday Olamayacak Olanlar
• Vakıf üniversitesi öğrencileri,
• Açık öğretim / uzaktan öğretim öğrencileri,
• Ücretli, değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler,
• Dört yıllık lisans programından mezun olup ikinci kez linsans eğitimi görenler,
• Genel ortalaması 2,50&#;nin altında olanlar,
• Genel ortalaması en az 2,50 olsa bile 1&#;den fazla başarısız dersi olanlar,
• 25 yaşından büyük olanlar,
• Hüküm giyenler,
• Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
• TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

Bursiyer Seçimi
Öğretim kurumu tarafından oluşturulan burs komisyonları, mülakata katılan adayların arasından asil ve yedek adayları belirler ve isimleri tutanağa geçirilir. Kesin sonuçlar, TEV tarafından burs kazanan öğrencilere duyurulacaktır.
TEV’den gelecek bildirimler dışındaki herhangi bir bilginin geçerliliği bulunmamaktadır.

Bursun Ödenmesi
• Burs kazanan öğrencilere ekim ayından geçerli olacak şekilde en geç aralık ayında ilk ödeme yapılır, sonraki aylarda ise aylık olarak ödenmeye devam edilir.
• Burslar, ekim-haziran ayları arası (9 ay) ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

Yüksek Lisans Bursu
Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan yüksek lisans öğrencilerine burs vermektedir. Başvuru döneminde hangi alanlarda burs verileceği ilan edilmektedir.

Yalnızca başvuru formunda yer alan üniversite ve anabilim dallarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir. Formda yer almayan üniversite ve anabilim dallarına kontenjanımız bulunmamaktadır.

Burs Verilecek Anabilim Dalları
• Eğitim
• Hukuk
• Sağlık Bilimleri
• Temel Bilimler
• Tiyatro
• Etnomüzikoloji / müzikoloji / müzik teorisi

Başvuru Koşulları
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak,
• Devlet üniversitelerinin tezli bölümlerinde öğrenim görmek ve ders aşamasının birinci sınıfında veya bilimsel hazırlık aşamasında olmak,
• Yükseköğrenimden 4,00 üzerinden en az 3,00, üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75 puanla mezun olmak,
• Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 80 puan (veya eşdeğeri) almış olmak.

Aday Olamayacak Olanlar
• Vakıf üniversitesi öğrencileri
• Yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri
• Bilimsel hazırlık sınıfı hariç normal öğrenim süresini aşanlar (Y. Lisans için 2 yıl)
• 30 yaşından büyükler
• Tezsiz programlarda öğrenim görenler
• Yabancı dil puanı olmayanlar (Üniversitelerin yaptığı yabancı dil sınavları, YDS, YÖKDİL vb. belgelerinin olması gerekmektedir.)

Doktora Bursu
Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan doktora öğrencilerine burs vermektedir. Başvuru döneminde hangi alanlarda burs verileceği ilan edilmektedir.

Yalnızca başvuru formunda yer alan üniversite ve anabilim dallarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir. Formda yer almayan üniversite ve anabilim dallarına kontenjanımız bulunmamaktadır.

Burs Verilecek Anabilim Dalları
• Eğitim
• Hukuk
• Sağlık Bilimleri
• Temel Bilimler
• Tiyatro

Başvuru Koşulları
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak,
• Yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması ( üzerinden not veren üniversitelerde en az 75 olması),
• Ara sınıflar için: Başarısız dersinin olmaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması, (Bu koşulla birlikte yüksek lisans bitirme ortalaması da dikkate alınacaktır)
• 35 yaşını aşmamış olmak.

Aday Olamayacak Olanlar
• Vakıf üniversitesi öğrencileri
• Yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri
• Normal öğrenim süresini aşanlar (doktora için 4 yıl)
• Yabancı dil puanı olmayanlar (Üniversitelerin yaptığı yabancı dil sınavları, YDS, YÖKDİL vb. belgelerinin olması gerekmektedir.)

Üstün Başarı Bursu
Türk Eğitim Vakfı, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla kuruluş yılı dolayısıyla yılından itibaren Üstün Başarı Bursu vermektedir. Her yıl yaklaşık 60 ila 70 yeni öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu almak üzere seçilmektedir. Üstün Başarı Bursuna ÖSYM&#;nin düzenlediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre bölüme yerleştiği puan türünde ilk ’e giren öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

Üstün Başarı Bursu verilen alanlar
• Mühendislik-Mimarlık
• Sağlık Bilimleri
• İdari Bilimler
• Temel Bilimler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Astronomi)
• Sosyal Bilimler
• Hukuk

Başvuru Koşulları
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar: YKS&#;de SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre, bölüme yerleştiği puan türüne göre ilk &#;e girmiş olmak,
• Halen bir yükseköğrenim kurumunda yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim gören öğrencilerden; hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler ile 2. sınıfa geçen öğrenciler de müracaat edebilir.

Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl YKS&#;de bölümüne yerleştiği puan türünde ilk &#;e girmesi, hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin; hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamış olmaları, 1. sınıftan 2. sınıfa geçenlerin; 1. sınıf genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3,50 olması ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5 olması) gerekmektedir.

Aday Olamayacak Olanlar
• 25 yaşından büyükler
• Hüküm giyenler
• Öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar
• Türkiye sınırları dışında öğrenim görenler
Not: Üstün Başarı Bursuna başvuru için başka bir resmi veya özel kurumdan burs almak engel teşkil etmemektedir.

Kız Öğrenci Yurt Bursu

Türk Eğitim Vakfı (TEV), büyük kentlere üniversite öğrenimi için gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kız öğrenci yurtları yapmaktadır. Bu amaçla İzmir-Balçova&#;da, Trabzon&#;da ve Ankara’da olmak üzere 3 kız öğrenci yurdunu hizmete açmıştır.

Yurtlara iki tip başvuru yapılabilmektedir:
• 1. Ücretli barınmak için: Öğrencilere sağlıklı, güvenli barınma ve çalışma koşulları sunan yurtlarda kalmak için öğrenciler, payına düşen ücreti ödemektedir.

• 2. Burslu barınmak için: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, aşağıda açıklanan burs kriterlerini (Yurt Bursları için TEV Eğitim Üniversite Bursu kriterleri geçerli olup üniversite eğitim bursu duyurusunu inceleyebilirsiniz) sağladıkları takdirde burslu (yurt ücreti ödemeden) kalmak üzere yurtlara başvuru yapabilmektedir. Burslu kalan öğrencilere ayrıca cep harçlığı da verilmektedir.

Başvuru Koşulları
• T.C. vatandaşı olmak,
• Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
• Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
• Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
• Ara sınıflar için :
-Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olmak, ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak)
-Bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 1 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
• Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

Aday Olamayacaklar
• Vakıf (özel) üniversitesi öğrencileri,
• Açık öğretim /uzaktan öğretim öğrencileri,
• Ücretli, değişim programlı bölümlerde öğrenim görenler,
• 25 yaşından büyük olanlar,
• Hüküm giyenler,
• Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
• TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

Türk Eğitim Vakfı Yurtdışı Bursları İçin Tıklayın.

Başvuru Tarihleri
Eğitim Öğretim Döneminde Başvuruların Ağustos &#; Eylül Aylarında Alınması Bekleniyor. Geçen Dönem Başvurular 15 Ağustos İle 2 Ekim Tarihleri Arasında Yapıldı.

Geçen Dönem Burs Başvuru Tarihleri
Yurt Bursu Başvurusu 15 Ağustos &#; 9 Eylül
Lise Burs Başvurusu 12 Eylül &#; 2 Ekim
Üniversite Burs Başvurusu 12 Eylül &#; 2 Ekim
Üstün Başarı Bursu Başvurusu 12 Eylül &#; 2 Ekim
Yüksek Lisans Ve Doktora Bursu Başvurusu 12 Eylül &#; 2 Ekim

Online Burs Başvurusu İçin Tıklayın.
Web Sitesi: monash.pw

TEV Eğitim Bursları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazıda TEV bursunun ne olduğunu, başvuru koşullarını, gerekli belgeleri ve yapman gerekenleri bulacaksın. Kısacası TEV bursu hakkında bilmen gereken her şeyi ve merak ettiğin soruların cevaplarını bulacaksın!

TEV Bursları Nelerdir?

Öncelikle Yurt İçi Bursları,Yurt Dışı Bursları ve Kız Öğrenci Yurt Bursları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Yurt İçi Bursları:

  1. TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları
  2. TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları
  3. Yüksek Lisans Bursları
  4. Doktora Bursları
  5. Üstün Başarı Bursu
  6. Üstün Başarı Sanat Bursu

Yurt Dışı Bursları:

  1. Yüksek Lisans (Master’s Degree) Bursu
  2. TEV-SINGA Singapur Karşılıksız Doktora Bursu
  3. Tıp Alanında, Üst İhtisas ve Araştırma Çalışmaları Bursları
  4. TEV Lipodistrofi Araştırma ve Eğitim Bursu

Burs Başvuru Ön Koşulları Nelerdir?

TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları Ön Koşulları:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Ara sınıflar için: Bir önceki sınıftan başarısız dersi olmamak ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

Aday olamayacak öğrenciler ise;

  • Mesleki eğitim veren liseler dışında okuyan öğrenciler,
  • Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenci başvuru yapamaz.

Üniversite Düzeyindeki Burslar İçin Genel Ön Koşullar:

  •   T.C. vatandaşı olmak,
  •   Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  •   Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  •   Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  •   Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  •   Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

Aday olamayacak öğrenciler ise;

  • Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim öğrencileri,
  • Uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • Türkiye sınırları dışında öğrenim görenler,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

TEV Üstün Başarı Bursu Nedir?

Yurt içinde verilen ihtiyaç bursunun yanında YKS’de SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre, bölüme yerleştiği puan ile ilk ’e girmiş olan öğrencilere TEV’in Üstün Başarı Bursu bulunmaktadır.

Üstün Başarı Bursu Verilen Alanlar:

  •  Mühendislik-Mimarlık
  •  Sağlık Bilimleri
  •  İdari Bilimler
  •  Temel Bilimler
  •  Sosyal Bilimler
  •  Hukuk

Üstün Başarı Sanat Bursu verilen alanlar:

  • Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar
  • Plastik Sanatlar (Resim, Heykel, Grafik, Yazı Sanatı, Seramik)

Başvuru şartları:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar:  YKS’de SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre, bölüme yerleştiği puan ile ilk ’e girmiş olmak,
  • Halen bir yükseköğrenim kurumunda yukarıda belirtilen alanlarda öğrenim gören öğrencilerden, hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler ile 2. sınıfa geçen öğrencilerin de müracaatı mümkündür. Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl LYS’de (YKS’de) ilk ’e girmesi, hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin; hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamış olmaları; 1. sınıftan 2. sınıfa geçenlerin ise; 1. sınıf genel not ortalamalarının 4 üzerinden not verilen üniversitelerde en az ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az olması) gerekmektedir.

Aday olamayacak öğrenciler:

  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • Türkiye sınırları dışında öğrenim görenler,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenci başvuru yapamaz.

Yurt içi Yüksek Lisans-Doktora Düzeyinde Başvuru Koşulları:

  • T.C. Vatandaşı olmak, Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,  Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Yüksek Lisansta: Lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 (’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75 olması),
  • Yüksek Lisans (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmayan ve genel not ortalaması üzerinden en az ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması,
  • Doktorada: Lisans ve yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 ( üzerinden not veren üniversitelerde en az 75 olması),
  • Doktora (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmayan ve genel not ortalaması üzerinden en az ( üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması, Yaş sınırı: Yüksek Lisans için 30, doktora için 35 yaşı aşmamış olmak,

 Aday olmayacak öğrenciler ise;

  • Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Hazırlık sınıfı öğrencileri
  • Hazırlık sınıfı hariç normal öğrenim süresini aşanlar (yüksek lisans için: 2 yıl, doktora için 4 yıl)
  • Yüksek Lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyükler,
  • Öğrenim süresi uzayanlar,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler,
  • Tezsiz öğrenim görenler,
  • Yabancı dil puanı olmayanlar (Üniversitelerin yaptığı yabancı dil sınavları ,YDS ,YÖKDİL vb. belgelerin olması gerekmektedir )
  • TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan kişiler başvuru yapamaz.

Yurt dışı Yüksek Lisans-Doktora düzeyi için genel ön koşullar:

  • T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak.
  • Belirtilen dallarda öğretim yapan fakülte veya yüksekokullardan son sınıfında öğrenim görmeleri veya mezun olmaları, (İşletme Yönetimi (MBA) dalına yalnızca mezun adaylar başvurabilirler.)
  • Yükseköğrenim süresince 4 üzerinden en az 3, genel not ortalamasına sahip olmak. (Burslarımıza Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görenler müracaat edebilirler.)
  • Öğrenim göreceği ülkenin dilini master öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek. (Müracaattan sonra verilecek süre içinde dil sınav sonuçları TEV’e verilir.)
  1. İngilizce öğrenim göreceklerde:
  •  TOEFL (en az ) veya IELTS (en az 6,5)
  •  Mesleki bilgilerinin yeterliliği için İşletme Yönetimi dalında GMAT, diğer alanlarda ise GRE testlerinde öğrencilerin ilk %50’ye girmelidirler. (Batı Avrupa Ülkelerindeki bazı üniversiteler GRE skoru istemezler bu nedenle TEV’de istemez.)
  1.  Almanca, Fransızca, İtalyanca bilen adayların ise bu ülkelerdeki Üniversitelerde yüksek lisans öğrenimi yapabilecek seviyede dil hâkimiyetine sahip olduklarını belgelemeleri istenmektedir.

TEV burslarına nasıl ve ne zaman başvurulur?

Yurt içi bursları için;

öğretim yılı için başvuru tarihleri henüz açıklanmadı yine de önceki yılın başvuru tarihleri şu şekildeydi: 

Öğretim Yılı Üniversite Burs Başvuru Tarihi: 21 Eylül Ekim

Öğretim YılıTEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları Başvuru Tarihi: 14 Eylül – 18 Ekim

Yurt dışı bursları için;

Yurt Dışı Burs Başvuruları henüz başlamamıştır, ilgili duyurular Ekim ’den itibaren yapılacaktır. Geçen senenin yurt dışı bursları – eğitim döneminde 3 farklı kategoriye ayrılmaktaydı ve başvuru tarihleri aşağıdaki gibiydi. Yüksek Lisans bursları, TEV-SINGA Singapur karşılıksız doktora bursu ve Tıp alanında, üst ihtisas ve araştırma çalışmaları bursudur.

Yurt Dışı Yüksek Lisans Bursu

Burs Adı Öğretim Yılı Son Burs Başvuru TarihiDetaylı Açıklama
ABD ve Batı Avrupa bursları31 Ocak Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
FIAT bursu28 Şubat Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
DAAD Almanya bursları28 Şubat Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Fransa Büyükelçiliği Fransa bursları31 Mart Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.  
Garring Vakfı Danimarka bursları 15 Ocak Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
IE Business School İspanya bursları15 Mayıs Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Japonya bursları31 Mart Detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

SINGA, Singapur Bursları

Dünyanın en iyi 15 Üniversitesi Arasındaki Singapur üniversitelerinde karşılıksız tam doktora bursu imkanı sağlayan, üniversite son sınıf öğrencileri, mezunlar veya yüksek lisans ve doktoraya başlayanlar ya da tamamlayanlar başvurabilecekleri burstur.

Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı Tıp Bursları

ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde, Türk tıbbının seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak üzere temel bilimler ve uygulamalı alanlarda verilecek burstur.


TEV Bursu Ne kadar Veriliyor?

Öğretim Yılı yurt içi burs ödemeleri aşağıdaki gibidir. Burslar ekim-haziran ayları arasında aylık olarak 9 ay ödenmektedir.

Mesleki Orta Öğretim burs ücreti  TL

Üniversite burs ücreti   TL

Yüksek lisans burs ücreti  TL

Doktora burs ücreti  TL

Yurt dışı burslarının burs ödemeleri hepsi birbirinden farklıdır. Bursun detaylı açıklamalarından öğrenebilirsin.


TEV Bursu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Başvuru sürecinde Türk Eğitim Vakfı her burs çeşidi için farklı belgeler istemektedir. Aynı zamanda her burs için doldurulması gereken bir form bulunuyor. Bu formlar hakkında daha detaylı bilgiye “TEV burslarına nasıl ve ne zaman başvurulur?” kısmından ulaşabilirsin. Başvuru yapacak öğrencilerin sadece formu TEV’in web sitesinden doldurması yeterli değildir. Formun çıktısının alınarak imzalanıp gerekli prosedürün takip edilmesi gerekmektedir.

Yurtiçi burslarında;

  1. TEV Teknik ve Meslek Lisesi Bursları Gerekli Belgeler

Türk Eğitim Vakfı’nın internet sayfasından doldurulacak “TEV Burs Başvuru Formu’na eklenecek belgeler:

  •    Yeni kayıt yaptıranlar; okula giriş puanını ve kazandığı okulu gösteren belge,
  •    Ara sınıflarda öğrenim görenler; bir önceki sınıfın karne örneğini,

Bütün öğrenciler:

  •    Öğretim kurumundan alınmış devam edeceği sınıfı gösteren onaylı öğrenci belgesi,
  •    Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Bütün aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet),
  •    Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  •    Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  •    1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı ve fotoğraf arkasına ad-soyad yazılmalıdır.)

Ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler:

  •       Çalışanlarda onaylı maaş bordrosu,
  •       Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
  •       Emeklilerde aylık maaşı gösterir belge (e-devlet)
  •       Geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan kayıtları olmadığına dair belge (e-devlet)  (4A, 4B, 4C)
  •       Aileye ait tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet)
  •       Araç varsa ( ) araç tescil belgesi (e-devlet)

Aileye ait tapu veya araç olmaması durumunda mutlaka kişinin ismi görülecek şekilde belge eklenerek okul müdürlüğüne teslim edilecektir. Bu belgeleri doğrudan Vakıf merkezine gönderenlerin belgeleri işleme konulmayacaktır. )

  1. TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları İstenen Belgeler

Web sitesinden doldurulması ve daha sonra çıktısı alınıp imzalanacak “TEV Burs Başvuru Formu”na aşağıda belirtilen belgeler sırasıyla eklenecektir:

  •    LYS ve YKS Sonuç Belgelerinin örneği (e-devlet veya ÖSYM)
  •    Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi,
  •    Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Bütün aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet),
  •    Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  •    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  •    1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı ve fotoğraf arkasına ad soyad yazılmalıdır.)
  •    “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devletten alınabilir.)
  •    Ara sınıfta öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi (transkript),

Adayların ailesinin mali durumunu gösteren onaylı belgeler:

  •       Çalışan anne, babada onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir.)
  •       Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
  •       Emeklilerde aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
  •       Çalışmayan, geliri olmayan anne, baba adına Sosyal Güvenlik Kurumundan geliri/kayıtları olmadığına dair belge (e-devletten alınabilir.) (4A, 4B, 4C)
  •    Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet)
  •    Aile adına araç varsa, araç tescil belgesi (e-devletten alınabilir.)

(Anne ve baba adına tapu veya araç olmaması durumunda kişinin ismi görülecek şekilde e-devletten veya ilgili kurumdan kayıt olmadığına dair belge alınmalıdır.)

  1. Yüksek Lisans-Doktora Bursları Gerekli Belgeler

Web sitesinden doldurulacak, çıktısı alınıp imzalanacak “TEV Burs Başvuru Formu’na aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

a) Yüksek Lisansta: Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi (transkript)

  •    Yüksek Lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren öğrenci belgesi (tezli olup olmadığı, kayıt tarihi ve sömestır, hazırlık sınıfı olup olmadığı açıkça belirtilecek)

b) Doktorada: Lisans ve yüksek lisans öğrenimi süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi (transkript),

  •    Doktora öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren öğrenci belgesini (Kayıt tarihi, sömestır, doktora dalı açık olarak belirtilecek.

c) Tüm adaylar:

  •    İki öğretim üyesinden alacakları referans mektuplarını,
  •    Uzmanlık dalı ve araştırma programlarını ve neden bu dalda yüksek lisans/doktora yapmak istediklerini ve eğitimleri sırasındaki beklentilerini anlatan kısa metni,
  •    Özgeçmişlerini,
  •    Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge)
  •    Ailenin ikametgah ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devletten alınabilir.) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  •    Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  •    1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı, fotoğraf arkasına ad soyad yazılmalıdır.)
  •    “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devletten alınabilir.)

Adayların ailesinin mali durumunu gösteren belgeler: (Aday evli ise belgeler kendi ve eşi adına alınacaktır.)

  •       Çalışan anne, babada onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir.)
  •       Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
  •       Emeklilerde aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
  •       Çalışmayan, geliri olmayan anne, babada Sosyal Güvenlik Kurumundan gelirleri/kayıtları olmadığına dair belge (e-devletten alınabilir.), (4A, 4B, 4C)
  •       Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet),
  •       Aile adına araç varsa, araç tescil belgesi (e-devletten alınabilir.)

Anne ve baba adına tapu veya araç olmaması durumunda kişinin ismi görülecek şekilde e-devletten veya ilgili kurumdan belge alınmalıdır.

  1. Üstün Başarı Bursu Gerekli Belgeler

Türk Eğitim Vakfı’nın internet adresinden doldurularak, çıktısı alınıp imzalanacak “TEV Burs Başvuru Formu’na eklenecek belgeler:

  •    YKS Sonuç Belgesinin örneği (puan türlerine göre puanlarını, Türkiye genelindeki başarı sırasını gösteren belge) (e-devlet veya ÖSYM)
  •    Yerleştiği yüksek öğretim kurumunu gösteren YKS Yerleştirme Sonuç belgesinin örneği (e-devlet veya ÖSYM)
  •    Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi (e-devletten alınabilir.)
  •    Okul hayatındaki ve okul hayatı dışındaki en büyük başarınızı/başarılarınızı, sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmalarınızı ve özel yeteneklerinizi anlatacağınız en fazla 1 sayfalık yazı.
  •    Lise diplomasının ilgili okuldan veya noterden onaylı örneği veya diploma notunu gösterir okuldan onaylı mezuniyet çıkış belgesi.
  •    İkinci sınıfa geçenler: Öğretim kurumunca onaylanmış, öğrenim süresince alınan dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi (transkript),
  •    Hazırlık sınıfını bitirenler: Hazırlık sınıfını başarıyla geçtiğini gösterir onaylı not belgesi,
  •    Nüfus Müdürlüğünden alınmış “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet),
  •    Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” (e-devletten alınabilir.) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  •    Nüfus Cüzdanının fotokopisi,
  •    1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı, fotoğraf arkasına ad-soyad yazılmalıdır.)
  •    “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devlet)

Ailenin mali durumunu gösterir belgeler:

  •       Çalışan anne, babada onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir.)
  •       Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
  •       Emeklilerde aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
  •       Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan gelirleri/kayıtları olmadığına dair belge (e-devletten alınabilir.)
  •       Anne, baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet),
  •       Aile adına araç varsa, araç tescil belgesi (e-devletten alınabilir.)

Anne ve baba adına tapu veya araç olmaması durumunda mutlaka kişinin ismi görülecek şekilde belge alınmalıdır.


TEV Burs Başvuru Formunu Nasıl Doldurmalı?

Yurt içi bursu için;

Başvuru yapacak öğrenciler öncelikle “ TEV Burs/ Kayıt Müracaat Formu” nu internet üzerinden doldurmalılardır. Başvurunun geçerli olabilmesi için TEV Burs Başvuru Formuna eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olmamalıdır, aynı zamanda formun sonunda yer alan, Taahhüt, Vicdani Yükümlülük ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkındaki Bilgilendirme Belgesindeki onay ve imzaların eksik olması durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yurt dışı bursu için;

Yurt Dışı Burs başvuruları ile ilgili duyurular Ekim ’den itibaren yapılacaktır.


TEV Bursu Sonuçları Açıklandı Mı?

Yurt içi burs sonuçlarının büyük çoğunluğu aralık ayında belli olmaktadır ve burs almaya hak kazananların isimleri aralık ayının ilk haftasından itibaren web sitelerinden ilan edilmektedir.


TEV Bursu Alanların Yorumları

Benim adım Elanur. Ben 18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Babam emekli şoför. Okumayı ve en önemlisi okula devam etmeyi çok istiyorum. Bu isteğimin gerçekleşmesine imkan yokken Türk Eğitim Vakfının, meslek lisesi öğrencilerine burs verdiğini öğrendim ve başvurdum. Burs çıktı ve yaklaşık iki yıldır burs almaktayım. Burs sayesinde okulumu bitirme hayalim gerçek olacak. Bu bursu sağlayan herkese teşekkür ederim.

Elanur Tebrizcik

Erzurum Yakutiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Ben Bursa doğumlu Cumhuriyet Üniversitesi’nde Antropoloji Bölümü 3. sınıfta okuyan bir bursiyerinizim. Sizlere çok büyük bir minnet borcum var. Ailemin sağladığı kısıtlı maddi imkanlar doğrultusunda üniversiteye geldim ve sizler sayesinde şimdi rahat bir şekilde okuyor ve aldığım burs desteği ile ailemin zor da olsa geçimini sağlıyorum. Ayrıca Türkiye’de sayenizde çok daha büyük başarılar yaşayacağıma söz veriyorum ve çok teşekkür ediyorum. Ellerinizden öper, saygılarımı iletirim.

Jale Avyüzen

Cumhuriyet Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğrencisi


Türk Eğitim Vakfı bursu başvuruları eğitim dönemi hakkında daha detaylı bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.


TEV Yurt Bursları Nedir?

İlk olarak Türk Eğitim Vakfı, büyük kentlere üniversite öğrenimi için gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kız öğrenci yurtları projesini hayata geçirmiştir. Bu amaçla İzmir-Balçova’da,Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurtları bulunmaktadır.

Yurtlara iki tip başvuru yapılabilmektedir:

  • Ücretli barınmak için: Öğrencilere sağlıklı, güvenli barınma ve çalışma koşulları sunan yurtlarda kalmak için öğrenciler, payına düşen ücreti ödemektedir.
  • Burslu barınmak için: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, açıklanan TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) burs kriterlerini sağladıkları takdirde burslu (yurt ücreti ödemeden) kalmak üzere yurtlara başvuru yapabilmektedir.

Sana uygun diğer bursları incelemek ve güncel burslar hakkında bilgi edinmek için tıklayabilirsin.

Burs başvurusu hakkında bilmen gereken her şeyi derlediğimiz blog yazımıza da buradan ulaşabilirsin.

burs ara görseli

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır