legizi nedemek / Bir haftada 30 bin kişi dijital vasiyet bıraktı, sms gelenler şaşkına döndü - Kocaeli Haberleri

Legizi Nedemek

legizi nedemek

Yerli dijital vasiyet uygulaması: Legizi

Son dönemde tüm dünyada dijital bir dönüşüm söz konusu. Bu dijitalleşmenin gündelik yaşamımızda, iş yapış şekillerinde olmasına aslında hepimiz alıştık. Son dönemde karşımıza çıkan yeni bir girişim ise dijitalin kullanım alanı konusunda çok farklı bir örnek sunuyor, zira platform siz öldükten sonra yakınlarınıza dijital vasiyet bırakmanızı sağlıyor.

Mesajlar gizli veya herkese açık şekilde bırakılabiliyor

Legizi uygulaması insanların vefat etmeden önce son mesajlarını bırakabilecekleri bir uygulama. Bu teknolojiyi kullanırken kişiler, aynı zamanda bir vasiyet veya bir dijital miras da bırakabiliyor. Uygulama içerisinde Public ve Private olmak üzere iki farklı mesaj sistemi bulunuyor. Public tarafında yazılan yazılar herkese açık halde yayınlanıyor. Kullanıcı vefat ettiğinde herkese açık bir şekilde o mesaj ana sayfada görünüyor. Private olarak paylaşılan mesajlarda ise kişiler belirledikleri alıcıları seçip o kişilere özel mesajlarını veya vasiyetlerini bırakabiliyorlar.

Devlet sistemleri ile entegrasyonu yoluyla ölümler kontrol ediliyor

Platformu kullanmak için kimlik bilgilerinizle üye olmanız gerekiyor ki sizin gerçek bir kişi olduğunuz anlaşılsın. Kullanıcılar mesajları, sesli olarak, metin mesajı ya da video mesaj olarak gönderebiliyor. Legizi, mesajın kişinin ölümünden sonra gönderileceğinin garantisini veriyor. Devlet sistemleri ile entegrasyonu yoluyla ölümün kontrol edileceği söyleniyor. 

yılında Bekir Güzeller ve Kazak yatırımcı Dauren Bozanov tarafından kurulan Legizi, uygulama fikir aşamasındayken yaklaşık olarak 3 ay Ar-Ge sürecinden geçti. Bu süreçte hem fizibilite yapıldı hem de kullanıcıların davranışları, duygu ve düşünceleri hesaplandı. Haziran ayından eylül ayına kadar bu çalışmalar devam etti. Eylül ayında Legizi ekibi projeyi hayata geçirdi. Legizi, girişimin kendi ekibi tarafından sıfırdan, hazır bir altyapı kullanılmadan oluşturuldu ve 2 Haziran tarihinde kullanıcılara sunuldu.

Legizi uygulamasını fikir aşamasındayken Kazaklı yatırımcı Dauren Bozanov tarafından ilgisini çekti ve yatırım da bu şekilde alınmış oldu. Bekir Güzeller ve Dauren Bozanov'un şirkette yarı yarıya ortaklığı bulunuyor. Legizi'nin gelir modeli yıllık olarak aldığı abonelik ücreti. Kişiye özel olarak bırakabilecek mesajlar yıllık paket şeklinde ücretlendiriliyor. Kişinin vefatı sonrasından alıcıya ulaşan son mesaj da ücretli bir şekilde açılıyor. 

Platform, şu anda sadece Türkiye'de faaliyet gösteriyor ve gelecek dönemde Avrupa ve Amerika'da da hizmet vermeyi hedefliyor. Legizi'nin bir diğer hedefi ise gelecekte kendi barkodlu mezarlığını oluşturmak. Platform, kişiler vefat etmeden önce tüm planlamalarını ve nesillerin takibini kolay yapılabilmesi adına tüm çalışmaları ele almak istiyor.

Legizi'yi App Store'dan ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Legizi birisi size vasiyet bıraktı mesajı nedir, Legizi nedir, neden mesaj geldi?

Bugün birçok kişinin telefonuna Legizi uygulamasından mesaj geldi. 'Dijital Vasiyet' olarak kullanıcı karşısına çıkan mesaj sonrasında birçok kişi arama motorlarında Legizi nedir, neden mesaj geldi araştırmaya başladı.

Legizi nedir?

Legizi isimli dijital vasiyet uyarısı bugün itibariyle on birlerce kişinin telefonuna mesaj olarak gitti. Telefon kullanıcısına vasiyet bırakılmışsa böyle bir mesaj alınıyor. ' Vasiyet bırakmak için seçildiniz ve 'birisi size vasiyet bıraktı ' mesajını görenler ne yapacaklarını bilemedi .

Legizi uygulamasının kurucusu Bekir Güzeller konuya ilişkin yaptığı açıklamada hem olumlu hem olumsuz birçok yorum aldıklarını, kötü bir amaca hizmet etmek için böyle bir platform kurmadıklarını söyledi. Güzeller, Legizi uygulaması sayesinde insanların sevdiklerine söylemek istedikleri sözleri gönderebildiğini ve uygulamayı kullananların giriş yaptıktan sonra vasiyet göndereceği kişi kimse alıcı bilgilerini sisteme eklediğini belirtti.

' Size vasiyet bıraktı ' mesajı neden geldi?

Uygulamanın tek amacının kişilerin vasiyetlerini doğru kişiye iletmek olduğunu söyleyerek bu mesajı sistemin otomatik olarak gönderdiğini, tüm sorumluluğu vasiyet bırakan kişinin üstüne alması gerektiğini dile getirdi.

Legizi uygulamasının vasiyet bırakan kişi ile alıcı arasında bir köprü görevi gördüğü, telefonuna böyle bir mesaj gelenlerin mutlaka birisinin kişiye vasiyet bıraktığı anlamına geldiği ifade ediliyor. Ayrıca bu mesaj sadece gönderen kişi vefat ettiğinde alıcı kişinin telefonuna SMS olarak gönderiliyor. Kimlik bilgileri ise kişinin gerçek ve doğru bir kişi olup olmadığının kontrol edilmesi amacıyla kullanılıyor denildi.

Uygulamayla ilgili ise şu şekilde bir tanıtım yapılıyor:

Legizi birisi size vasiyet bıraktı mesajı nedir, Legizi nedir, neden mesaj geldi?

Telefonuna 'dijital vasiyet' mesajı gelenler ise internette konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Legizi Nedir

Legizi Nedir? Legizi, 'Digital Vasiyet' uygulaması kişilerin vefat etmeden önce son olarak söylemek istedikleri şeyleri söyleyip, mesaj bırakabilecekleri iddiasıyla geliştirilen bir uygulamadır.

Legizi nedir nasıl kullanılır?

Legizi uygulaması insanların vefat etmeden önce son mesajlarını bırakabilecekleri bir uygulama. Bu teknolojiyi kullanırken kişiler, aynı zamanda bir vasiyet veya bir dijital miras da bırakabiliyor. Uygulama içerisinde Public ve Private olmak üzere iki farklı mesaj sistemi bulunuyor.

Legizi ne anlama gelir?

Legizi nedir? Legizi uygulaması insanların vefat etmeden önce son mesajlarını bırakabilecekleri ya da miraslarını dijital ortamda açıklayabilecekleri bir uygulamadır. Legizi için yerli dijital vasiyet uygulaması diyebiliriz.

Legizi kim vasiyet etti?

Girişimci Bekir Güzeller tarafından hayata geçirilen 'Legizi' uygulaması Türkiye'den dünyaya açılacak. Dijitalleşen dünyada, geleneksel bir yöntem daha teknolojiye yenildi. Genç girişimci Bekir Güzeller tarafından hazırlanan uygulama sayesinde vasiyet, ölmeden önce son mesaj dijital ortamda tutulacak.

Legize vasiyet nedir?

Eğer kişi vefat ederse ' Legizi uygulamasından birisi size vasiyet bıraktı' olarak gelir. Bu sms bilgilendirmesi süreç içerisinde değişkenlik gösterebilir. Kimlik bilgileriniz sadece sizin gerçekten o kişi mi olduğunuzu ve vasiyeti bırakmak istediğiniz kişinin doğru kişi mi olduğunu teyit etmek amacı ile kullanılır.

Kullanıcılar bunları da sordu

Vasiyet kimlere verilir?

Ayırt etme gücüne sahip olan ve on beş yaşını tamamlayan herkes vasiyetname yazabilir. El yazısıyla yazılan vasiyetin geçerli olabilmesi için vasiyetnamenin baştan sona kadar muris tarafından kendi el yazısıyla doldurulmuş olması gerekmektedir.

Legizi sms ne demek?

Legizi Uygulaması pek ço kişiye attığı mesajlarla bilinen dijital bir vasiyet uygualamasıdır. Bu uygulama üzerinden kişilerin telefon numarasına SMS ile gelen ''Legizi uygulaması üzerinden birisi size vasiyet bırakmak için alıcısı olarak seçti'' şeklinde mesaj gelmektedir.

Vasiyet uygulaması nedir?

Vasiyetname ile bir kimse ölmeden önce mallarının paylaşımı, yasal mirasçıları haricinde mirasçı atama, vakıf kurma gibi işlemler yapmaktadır. Mirasbırakan kişi tarafından düzenlenen tek taraflı yapılan bir işlemdir.

Vasiyet yoluyla miras bırakılabilir mi?

Mirasçı olarak alt soyu, ana ve babası veya eşi bulunan miras bırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabilir (vasiyet ve miras sözleşmesi yapabilir). Bu mirasçılardan hiç biri yoksa, miras bırakan mirasının tamamında tasarrufta bulunabilir.

Yasal Mirasçı vasiyet alacaklısı olur mu?

Bir yasal mirasçı veya bir atanmış mirasçı, vasiyet alacaklısı olabiliyor. Gerçek kişiler vasiyet alacaklısı olabilir, tüzel kişiler vasiyet alacaklısı olabilir. Medeni Kanun madde çerçevesinde tüzel kişiliğe sahip olmayan topluluklar vasiyet alacaklısı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası