kutsal yer izle / Verda Kutsal - Yoga Eğitmeni - 1.Sezon 9.Bölüm HD İzle

Kutsal Yer Izle

kutsal yer izle

Hollanda'da Stonehenge benzeri 4 bin yıllık kutsal alan keşfedildi

Güney İngiltere'deki ünlü Stonehenge gibi, en az üç futbol sahası büyüklüğünde olan ve toprak ve ahşapla inşa edilen kutsal alan, güneşle aynı hizada olacak şekilde inşa edilmiş.

Tiel belediyesinden yapılan açıklamaya göre arkeologlar, ayrıca Rotterdam'ın doğusunda, açıklıklardan güneşin parladığı noktalarda hayvan iskeletleri, insan kafatasları ve bronz bir mızrak ucu gibi değerli eşyalar keşfettiler.

GÜNEŞ TAKVİMİ GÖREVİ GÖRÜYORDU

Arkeologlardan yapılan açıklamada "En büyük höyük, güneş takvimi görevi görüyordu. İngiltere'deki Stonehenge'in ünlü taşları gibi" denildi.

Keşif yapanlar "Bu kutsal alan çok önemli bir yer olmalı insanların yılın özel günlerini takip ettikleri, ayinler yaptıkları ve ölülerini gömdükleri bir yer. Alaylar için kullanılan patikalar boyunca sıra sıra direkler duruyordu." ifadeleri kullanıldı.

Arkeologlar 2017 yılında bölgeyi kazarken birkaç mezar da keşfettiler. Bir mezar, günümüz Irak'ı olan Mezopotamya'dan cam boncukla gömülmüş bir kadına aitti.

Hollanda'da bulunan en eski boncuk olduğu biliniyor ve araştırmacılar, bunun bu bölgedeki insanların yaklaşık 5.000 km uzaktaki insanlarla temas halinde olduğunu kanıtladığını söyledi.

ARKEOLOGLAR 6 YIL HARCADI

Arkeologlar, Taş Devri, Tunç Devri, Demir Çağı, Roma İmparatorluğu ve Orta Çağ'a ait bir milyondan fazla kazılmış objeyi araştırmak için altı yıl harcadılar.

Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından alanın üzeri kapatıldı.

Keşiflerden bazıları Tiel'deki yerel bir müzede ve Hollanda Ulusal Eski Eserler Müzesi'nde sergilenecek.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

TwitterFacebook

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 40 Komedi Filmi

Bu listemizde sinema tarihinin en önemli komedi filmlerini sıralıyoruz. Yerli ve yabancı komedi filmleri arasından, ortaya karışık oluşturduğumuz listede ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken komedi filmlerine göz atacağız.

2000'lerin en komik yerli filmlerini derlediğimiz liste içinse buraya buyurun:

2000'li Yılların En Komik Türk Komedi Filmleri

gora

Basit bir tüccar olan Arif’in uzay serüvenini konu alan filmin senaryosu Cem Yılmaz’a ait ve ünlü komedyen Arif rolünde de gönülleri fethetmeyi başarmıştı. Yıllar sonra gelen başka filmler ve başka başarıların da ilk adımını atan G.O.R.A hala Türk Sineması ve komedi denince akla gelen ilk yapımlardan. Bu film ile başlayan Cem Yılmaz – Ozan Güven işbirliği de Türk sinemasının en komik ikililerinden birinin seyircinin kalbinde ilk kez yer ettiği yapım idi.

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Ozan Güven, Şafak Sezer, Rasim Öztekin

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

monty python ve kutsal kase

Efsanevi İngiliz komedi ekibi Monty Python’ın çoğu eleştirmen tarafından en iyi filmi olarak nitelendirilen Monty Python Ve Kutsal Kase, Ortaça İngiltere’sinde geçen bir absürd komedi. Filmde Kral Arthur ve Şövalyelerinin kutsal kaseyi bulmak için görevlendirilmeleri ile başlayan bir hikaye anlatılıyor. İngiliz mizahının en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen bu filmin günümüzde de insanlar üzerindeki güldürme etkisi devam ediyor. 

Oyuncular: Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin

Yönetmen: Terry Gilliam, Terry Jones

dr strangelove

Soğuk savaş döneminde geçen bu film ‘’Ya Dünya’yı yok edebilecek bombanın anahtarı bir aptalın elinde olsaydı?’’ sorusunun üzerine kurgulanmış şaheser niteliğinde bir senaryoya sahip. Siyasi taşlamaları ve savaşın anlamsızlığına değinen esprileri ile akıllarda yer eden Dr. Strangelove filmi belki de hala gelmiş geçmiş en iyi siyasi komedi filmi. Neredeyse tüm film eleştirmenlerinin beğenisini toplayan bu yapım sinema tarihinde adının klasiklerin arasına yazdırmış durumda. Dr Strangelove’ın bu kadar başarılı olmasının ardında yatan sebepler arasında tabi ki yönetmen Stanley Kubrick’in dehası ve birden fazla rolü başarı ile canlandıran Peter Sellers’ın efsanevi performansı da bulunuyor.

Oyuncular: Peter Sellers, George C. Scott, James Earl Jones, Sterling Hayden

Yönetmen: Stanley Kubrick

hababam sınıfı

Rıfat Ilgaz’ın 1962 tarihli romanından uyarlanan bu film; yaşı, cinsiyeti, sosyal statüsü ya da ekonimik durumu ne olursa olsun her Türk sinema hayranının bıkmadan usanmadan izleyebileceği yapımlar arasındadır. İnek Şaban, Güdük Necmi, Mahmut Hoca, Domdom Ali, Damat Ferit ve daha bir çok karakteri ile replikleri ezbere bilinen bu filmde Özel Çamlıca Lisesi’nin yeni müdür muavini Kel Mahmut’un Hababam Sınıfına çeki düzen verme çabaları ve okuldaki hoca ve öğrencilerin başına gelen acı tatlı hikayeler anlatılır.

Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Münir Özkul, Tarık Akan

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Shaun of the Dead

Simon Pegg’in komedi dehasını gösteren filmlerden bir tanesi olan Shaun of the Dead, bir zombi filmi olan Dawn Of The Dead’den ilham alan bir parodi filmi olarak nitelendirilebilir. Shaun, hayatın sıradan zorlukları ile başa çıkması gerektiğini fark ettiği anda başlayan zombi salgını ile uğraşırken bir yandan da ailesini ve geri kazanamya çalıştığı kız arkadaşını korumaya çalışmaktadır. Ancak oldukça sıradan bir insan olan Shaun zombi istilasına da sıradan bir sorunmuş gibi yaklaşmaktadır. Sahun Of The Dead 2000’ler İngiliz komedileri denince akla gelen ilk yapımlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Dylan Moran

Yönetmen: Edgar Wright

young frankestein

Komedi sinemasının efsanevi ismi Mel Brooks’un en iyi filmi olarak kabul edilen Young Frankenstein, komedi filmleri denince eleştirmenlerin favorisi olmasıyla ünlü bir yapım. Filmin konusu da oldukça ilginç: ünlü Dr. Frankenstein’ın Amerikalı torunu büyükbabasının deli olmadığını kanıtlamak istemektedir. Genç Frankenstein Transilvanya’da katıldığı bir davette bir daha unutamayacağı şoke edici bilgiler edinecektir...  Gene Wilder, Peter Boyle ve Marty Feldman’ın harika oyunculuk performansları ile bezeli bu filmde absürd mizahın en rafine örneklerinden birine şahit oluyoruz.

Oyuncular: Gene Wilder, Peter Boyle, Marty Feldman, Madeline Kahn, Chloris Leachman

Yönetmen: Mel Brooks

nedimeler

İlk bakışta sadece sıradan bir Amerikan komedisi gibi görünen Bridesmaids kendine has mizah dili, bakış açısı ve hikayesi ile komediseverleri kendine hayran bırakmayı başardı. Düğüne hazırlanan bir arkadaşlarının en iyi arkadaşları , düğün hazırlıklarını biraz fazla ciddiye alınca ortaya komik bir hikaye çıkıyor. Judd Apatow’u yapımcı olarak barındıran film, 2010’lar komedi sinemasının iyi eleştiri alan yapımları arasına girmeyi başardı.  Dinamik havası ve başarılı oyunculukları ile Bridesmaids, saf komedi arayanlar için önerilebilecek bir yapım.

Oyuncular: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Terry Crews, Kirsten Wiig, Jon Hamm

Yönetmen: Paul Feig

when harry met sally

Aynı Üniversitede okumuş olan Harry ve Sally ancak mezun olduktan sonra bir yolculuk sırasında tesadüf eseri tanışır. Bu yolculuk sırasında kadın erkek ilişkilerini elen alan çiftimiz, kadın ve erkeğin sadece arkadaş kalamayacağı sonucuna varır.  Yolculuktan sonra New York’ta kendi hayatlarına devam eden Harry’nin eşi ile, Sally’nin de sevgilisi ile ilişkileri son bulur. Artık Harry ve Sally birbirilerine ihtiyaç duydukları halde birbirlerine aşık olmamaya çalışacaklardır. Romantik komedilerden hoşlananlara şiddetle önerebileceğimiz bir yapım.

Oyuncular: Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher, Bruno Kirby

Yönetmen:  Rob Reiner

clerks

Kevin Smith’in adını tüm dünyaya duyurduğu yapım olan Clerks sadece kaliteli bir komedi filmi değil aynı zaman Amerikan komedi sinemasının klasiklerinden bir tanesidir. Dante, hayatını belli bir düzen içerisinde yaşamaya çalışan ve gelceğe dair herkesinkine benzer planları olan bir tezgahtardır. Hedeflerine ulaşmayı çok isteyen Dante’nin en iyi arkadaşı Randall ise onun tersine kaotik ve sadece eğlenmenin peşinde olan bir karakterdir. Günlük hayata dair bilgeliklerini konuşturan tezgahtarlar, oldukça garip bir gün boyunca ummadıkları durumlar ve olaylar ile karşılaşmak zorunda kalırlar.

Oyuncular: Kevin Smith, Jason Mewes, Marilyn Ghigliotti, Jeff Anderson, Lisa Spoonhauer

Yönetmen: Kevin Smith

superbad

Superbad, 21. Yüzyıla ait yapılmış en komik ergen komedilerinden bir tanesi olma özelliğine sahip. Oyuncu kadrosunun popülerlik oranını bir anda yükselten filmde aslında birçok filmde işlenen bir konu işleniyor: Bir grup popüler olmayan ‘’ezik’’ liselinin havalı olma ve kız tavlama çabaları. Ne var ki Judd Apatow’un kendine has mizah dili ve Seth Rogen ile Evan Goldberg’ün mizah yönü güçlü kalemleri ile ortaya çıkan yapım, kendi hayran kitlesini oluşturup yıllar sonra bile adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Oyuncular: Michael Cera, Jonah Hill, Emma Stone, Seth Rogen, Christopher Mitz–Plasse

Yönetmen: Greg Mottola

neredesin firuze

Müzikleri ile herkesin aklında yer etmesi aslında oldukça normal bir durum ‘Neredesin Firuze ‘nin...  Hayri ve Orhan adında iki müzik yapımcısının borç batağından kurtulmak adına yaptıkları bir son şans yatırımının sonrasında Firuze isimli gizemli bir kadının hayatlarına dahil olmasıyla gelişen olayları konu alıyor ‘’Neredesin Firuze’’. Güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çeken film, güncel ve komik kalmaya günümüzde de devam ediyor. 

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ata Demirer, Demet Akbağ, Şebnem Dönmez, Cem Özer

Yönetmen: Ezel Akay

the naked gun

80’lerin polisiye komedileri arasında kendine ayrı bir yer edinmiş bir yapımdır ‘’Çıplak Silah’’. Sakar bir dedektifin, kraliçeye yapılması planlanan bir suikastı haber alması ve önlemeye çalışması konu alınan filmde absürd mizah grubu ZAZ etkisini hissetmek mümkün. Dönemin önemli oyuncularını yer aldığı filmde Leslie Nielsen’ı Frank Debin rolünde izliyoruz. 

Oyuncular: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, Ricardo Montalban, George Kennedy

Yönetmen: David Zucker

as good as it gets

Jack Nicholson’ın 90’lardaki en önemli ve beğenilen performanslarından bir tanesini ilzemiştik ‘’Benden Bu Kadar’’ filminde. Nicholson bu filmde orta-ileri yaşlı keyifsiz yazar Melvin Udall’ı canlandırmıştı. Filmde komşuları ve etrafındaki insanlar ile geçiremeyen bu yalnız kurdun kendini bir anda umulmadık ilişki ve arkadaşlıkların ortasında bulmasını izlemiştik. Nicholson ve Helen Hunt’ın kamera önünde tutturduğu kimya ise onlara birer Oscar Ödülü kazandırmıştı.

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.

Yönetmen: James L. Brooks 

21 jump street

Channing Tatum ve Jonah Hill bu filmde beklenmedik bir ikiliyi canlandırarak ilginç bir başrol paylaşımına imza atmışlardı. Filmin oyuncu kadrosunda Ice Cube’un olması da 21 Jump Street’in kendini gerektiğinden fazla ciddiye almadığının göstergelerinden sadece bir tanesiydi. Sonuçta bir uyuşturucu çetesini çökertmek amacıyla liseye geri dönmek zorunda kalan iki polisin ciddiye alınacak pek bir yanı yok ancak gülmekten kırıp geçiren bir yapım olduğun teyit edebiliriz.

Oyuncular: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Ice Cube, Dave Franco

Yönetmen: Phil Lord, Christopher Miller

the 40 year old virgin

2000’ler ve Amerikan komedi sineması denince oyunculuğu ile öne çıkan isimlerden bir tanesi de şüphesiz Steve Carell olur. Aslında bu filmin konusunun büyük bir kısmı adından anlaşılıyor. Andy 40 yaşına gelmiş ve 40 yıllık hayatında henüz bir kadın ile bir beraberlik yaşama şansını lede edememiştir. Arkadaşları uzun süredir sakladığı bu sırrı öğrenince Andy’ye yardım etmeye karar verirler. Herkes ona ne yapması gerektiğini söylerken Andy, Trish ile tanışır ve hayatında ilk kez bir kadına gerçekten aşık olur. Ancak hayatı boyunca hep kendi işini zora sokan Andy için bu yeni ilişki de pek kolay olmayacaktır...

Oyuncular: Steve Carell, Paul Rudd, Seth Rogen, Elizabeth Banks, Catherine Keener

Yönetmen: Judd Apatow

monty pyhtons life of brian

Noel günü doğan Brian, hayatını bir mesih olduğu zannedilerek geçirmeye mahkum olmuştur. Brian’ın kendi hayatını keşfe çıktığı bu macerada Monty Python’dan yine İngiliz mizahının inceliklerine dair bir resital izliyoruz.

Oyuncular: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle

Yönetmen: Terry Jones

 

ah mary vah mary

Cameron Diaz’ın şöhretinin tavan yaptığı bu filmden sonra güzel oyuncuya her zaman benzer roller biçilmeye çalışıldı ancak sanırım böyle olacağını bilse idi bile yine de bu filmde oynamış olmayı yeğlerdi. 90’lar ve 2000’lerin önemli komedi oyuncularından Ben Stiller’ı da izlediğimiz bu filmde lisede aşık olduğu kız ile yeniden randevulaşma şansı yakalayan bir adamın hikayesine ortak oluyoruz. Yıllar önce berbat bir buluşma gerçekleşmiş olsa da Ted, bu sefer hayallerinin kızı Mary’yi elinden kaçırmamaya kararlıdır, belki de biraz fazla kararlı...

Oyuncular: Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon

Yönetmen: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

tropik fırtına

Harika bir oyuncu kadrosunu usta bir yönetmen ile buluşturan Tropik Fırtına’da öne çıkan oyunculardan biri de siyahi bir rolde izlediğimiz Robert Downey Jr. Bir eğitim kampına giren akisyon filmi oyuncularının macerasını anlatan Tropik Fırtına filminde oyuncular eve döndükten sonra gerçek hayat adapte olmakta zorlanırken bir yandan da savaş filmi çekereken tetiklenen yeni refleksleri ile ‘film içinde ayrı bir film’ deneyimi yaşayıp yaşatıyorlar.

Oyuncular: Ben Stiller, Robert Downey Jr. , Jack Black, Tom Cruise, Matthew McConaughey

Yönetmen: Ben Stiller

beter böcek

80’lerin sonu ile özdeşleşen suratlardan bir çoğunu izlediğimiz bu film, komedi filmi olsa da bir neslin kabuslarına da girmeyi başarmıştır. Öldükten sonra evleri satın alınan bir çift, evin yeni sahiplerini korkutmaya çalışır ancak başarılı olamaz. Ölümlüleri korkutmak için yardım almaları gereken hayalet ise kötülerin kötüsü Beter Böcek’tir. Michael Keaton ve Winona Ryder’ın harika performansları ile hatırlanan Beter Böcek, korku komedi türüne kendi imzasını atmış bir yapım.

Oyuncular: Winona Ryder, Michael Keaton, Alec Baldwin, Geena Davis

Yönetmen: Tim Burton

büyük lebowski

Çıktığı yıllarda izleyenlerin hayat felsefesini bile değiştiren Büyük Lebowski aslında bir komedi filminden çok daha fazlası. Artık kült statüsünde sayılabilecek bu film sayesinde Jeff Bridges her zaman ‘The Dude’ olarak hatırlanacak. İsim benzerliği nedeniyle ummadığı bir maceranın ortasına düşen ‘The Dude’, bu Cohen kardeşler klasiğinde hayatı, arkadaşlığı ve nedenselliği sorgulatırken absürd diyaloglar ile bizi güldürmeyi de başarıyor.

Oyuncular: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman

Yönetmen: Ethan Cohen, Joel Cohen

yahşi batı

Tıpkı G.O.R.A gibi bir Cem Yılmaz – Ömer Faruk Sorak İşbirliği olan bu filmde 19. yy’da diplomatik bir görev ile Amerika’ya gönderilen iki Osmanlı yetkilisi Aziz Bey ve Lemi Bey’in Hikayesi anlatılıyor. Tabi bu ikiliyi canlandırlanlar Cem Yılmaz ve Ozan Güven olunca gülememek imkansız hale geliyor. Taşıdıkları elması haydutlara kaptıran ikilinin macerası özellikle Cem Yılmaz hayranları arasında büyük ilgi görmekte ce hala tekrar tekrar izlenmektedir.  

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Evgar, Zafer Algöz, Özkan Uğur

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

felekten bir gece

Hiç ‘’Dün gece ne yaptığımı keşke hatırlayamasaydım.’’ Diyerek uyandığınız oldu mu? İşte ‘Felekten Bir Gece’ filminin karakterlerinin bu isteği yerine geliyor yalnız küçük bir sorunları da var: ertesi gün evlenmesi gereken arkadaşları kayıp ve bir yandan bir önceki gece yaptıklarını (ve Las Vegas şehrinde bir gecede elde ettikleri kötü ünü) düzeltmeye çalışırken bir yandan da arkadaşlarını bulmak ve düğüne yetiştirmek zorundalar. ‘The Hangover’ 2000’li yılların en iyi komedi oyuncularından bazılarını bir araya getiren kadrosuyla dikkat çekiyor.

Oyuncular: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham

Yönetmen: Todd Phillips

3 ahmak

Hindistan’ın en ünlü sinema yıldızlarında Aamir Khan’ı kadrosunda barındıran bu komedi filmi, Khan’ın kariyerinde de önemli bir basamak olma özelliği taşıyor. Hindistan yapımı olan bu filmde ülkenin prestijli üniversitelerinden birinde okuyan arkadaşların hayatı konu alınıyor. İçinde bulunduğu, öğrencileri birbiriyle yarışmaya zorlayan sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın iki arkadaşı filmin ana karakterleri. ‘3 Ahmak’ bir komedi filmi olmasıyla beraber eleştirel bir yaklaşıma da sahip.

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Mona Singh

Yönetmen: Rajkumar Hirani

asabiyim

Jack Nicholson ve Adam Sandler’ın aynı filmde oynanayacağını sadece kağıt üzerinde görsek sanırız hoşumuza gitmeyebilirdi. Ancak bu ikilinin ‘Anger Management’ta tutturduğu kimya gerçekten kendine has bir özelliğe sahip ve hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini toplamayı başardı. Küçük bir yanlış anlaşılma sonucu mahkeme’de jüri ve hakim karşısına çıkan Dave, karar gereği öfke kontrolü terapisi almak zorunda kalır. Terapisti Buddy Rydell ile yaşamaya başlayan Dave için bu terapi pek de kolay sonlanmayacaktır.

Oyuncular: Adam Sandler, Jack Nicholson, Marisa Tomei, Luis Guzman

Yönetmen: Peter Segal

çalgı çengi

Düğün ve eğlence organizasyonlarında müzik çalarak para kazanan Ankaralı iki kuzenin hikayesini anlatan Çalgı Çengi’de kahramanlarımız  Salih ve Gürkan, kendilerini hiç bulaşmak istemeyecekleri işlerin tam ortasında buluyorlar. Cem Yılmaz’ın da desteklediği bu proje, Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın sinema kariyerleri açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir ve sadık bir hayran kitlelerinin oluşmasında payı azımsanamayacak derecede büyüktür. Film internet ortamında gördüğü ilginin ardından yeniden vizyona sürülerek hak ettiği başarıyı gecikmeli de olsa yakalamıştır.

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Erdal Tosun, Hazal Kaya, Bora Akkaş

Yönetmen: Selçuk Aydemir

şamar oğlanı

Steve Carell’in komedi oyunculuğu ile gerçek potansiyeline ulaşan komedi yapımlarından bir tanesi ‘Dan In Real Life’. Filmin adının Türkçe karşılığı gerçekten iyi seçilmiş çünkü ana karakter Dan, ailesinin düzeninde ve özel hayatında gerçekten de bir şamar oğlanı diyebiliriz. Yalnız bir baba olan Dan, okurlarının sorunlarını çözmeye çalışan bir köşe yazarıdır ancak kendi hayatındaki sorunlardan kaçabilmiş değildir. Bir aile toplantısı için ziyaret ettiği kasabada aşık olduğu Marie ile ilgili tatsız bir gerçek ise Dan’in kendi öğütlerine uyup uymadığını ortaya çıkaracaktır.

Oyuncular: Stece Carell, Juliette Binoche, Emily Blunt, Britt Robertson, Dane Cook

Yönetmen: Peter Hedges 

amynin izinde

Kevin Smith’e şöhreti getiren filmi Clerks’ün ardından ne yapacağı merak konusuydu ve Smith beklentileri boşa çıkarmadı. Çizgi roman sanatçısı iki arkdaşın Alyssa isimli genç bir kadın ile tanışması ve sonrasında arkdaşlardan birinin ona aşık olması ile birlikte filmin konu aldığı olaylar zinciri başlar. Kevin Smith’in senaryosunu da yazdığı ‘Chasing Amy’ yalnızca bir komedi yapımı olmanın ötesinde modern hayat, ilişkiler ve büyüme korkuları üzerine derin analizler de içeriyor.

Oyuncular: Ben Affleck, Ethan Suplee, Scott Mosier, Jason Lee, Joey Lauren Adams

Yönetmen: Kevin Smith

kaza kurşunu

Judd Apatow’un yapımcılıktan yönetmenliğe iyice ısındığı yapımlardan bir tanesidir Knocked Up. Ben Stone, partiler ve tek gecelik ilişkilerden oluşan hayatından memnundur. Ancak bu tek gecelik ilişkilerden bir tanesi sekiz hafta sonra Ben’i pek sevindirmeyecek bir haber ile Ben’in kapısında belirir. Hamilelik ile ilgili izlemesi rahat bir komedi filmi Knocked Up ve 2000’li yılların öneli komedi filmleri denince akla gelen yapımlardan bir tanesidir. Katherine Heigl’ın yapımda yer aldıktan sonra yaptığı açıklamalar da uzun süre boyunca gündemde yer almıştır.

Oyuncular: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segel

Yönetmen: Judd Apatow 

kötü komşular

Bu yapımda hızlı zamanlarını geride bırakmış evli ve çocuklu bir çiftin bir öğrenci topluluğu ile komşu olması sebebiyle başlayan savaşa ortak oluyoruz. Mac ve Kelly bu zorlu komşular ile başa çıkmak için akla gelmeyen yöntemlere başvurmak durumunda kalacaklardır ancak topluluğun başkanı Teddy zannettiklerinden çok daha çetin bir düşmandır. Zac Efron’a cuk oturan Teddy rolü Efron’un oyunculuk konusunda yeteneği olduğunu kanıtlamasına olanak sağlamıştı. ‘Kötü Komşular’ eğlence dozu yüksek bir komedi filmi.

Oyuncular: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Dave Franco

Yönetmen: Nicholas Stoller

organize işler

Yılmaz Erdoğan’ın bir miktar dram unsuru da içeren bu filminde Erdoğan, İstanbul’da oto hırsızlığı yapan bir çetenin başı olan Asım rolünde. Tesadüf eseri hayatını kurtaran komedyen Samet’i çetesine dahil etmeye çalışan Asım, bu çabalarının sonucunda kendini ve çetesini altından kalkması zor bir kovalamacanın içine sokar. Tolga Çevik’in bir çok kişinin beğenisini kazanmasını sağlayan Superman Samet rolünde yıldızlaştığı ‘Organize İşler’ de güldürme garantili yapımlardan.

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Özgü Namal, Cem Yılmaz

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

buraya kadar

Seth Rogen ve Evan Goldberg’ün zannımızca ‘Çocukları toplayıp bir film çekiverelim, keyifli bir şey olsun’ diyerek çıkardıkları bu projede oyuncuları kendilerini oynarken izliyoruz. Her şey (Michael Cera’nın ilişkileri dahil) oldukça gerçekçi devam ederken bir Hollywood partisi sırasında dünyanın sonu geldiği haberi alınır. Seth Rogen, Jonah Hill, James Franco ve birkaç ünlü isim daha hayatta kalmanın yolunu bulmak zorundadır. Ancak arkadaşlık bağlarının sorgulandığı bu öyküde fiziksel oalrak olduğu kadar psikolojik olarak da hayatta kalmak gerekmektedir. 

Oyuncular: Seth Rogen, James Franco, Jay Baruchel, Jonah Hill, Danny McBride

Yönetmen: Seth Rogen, Evan Goldberg

üşütük kafalar

İki müptezelin bir cinayete tanık olmasıyla gelişen olayları anlatan ‘Üşütük Kafalar’ herkesin zevkine hitap etmeyebilir. Yine de kendine has tarzı ve ‘stoner comedy’ türündeki anlatımı ile öne çıktığını söyleyebiliriz. ‘Pineapple Express’ Rogen-Franco ikilisinin suç ve polisiye türünü komedi ile sentezlediği bir yapım olma özelliği taşıyor.

Oyuncular: James Franco, Seth Rogen, Amber Heard, Ken Jeong

Yönetmen: David Gordon Green

ayı teddy

Family Guy yapımcısı Seth MacFarlane’in komediseverlere armağanı olan bu yapımda başrol Mark Wahlberg’ün. John küçüklüğünde dilediği bir dilerğin gerçekleşmesi üzerine canlanan oyuncak ayıcığı ile uzun süredir bir aile gibi yaşamaktadır. Ancak ilişkisi ciddiye gittiği zaman Ted’in de evden ayrılma vaktinin geldiği ortaya çıkar.   

Oyuncular: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Joel McHale, Patrick Warburton

Yönetmen: Seth MacFarlane

Will Ferrell’ın özellikle internet ortamında sürekli referans verilen karakter Ron Burgundy’yi canlandırdığı bu film 70’lerde geçiyor. Haber ekibine kadın bir sunucunun dahil olmasıyla Burgundy’nin haber ekibinin kendine has dengesi bozulur ve kadın sunucu Veronica’nın işini zorlaştırmaya çalışırlar. Ancak Veronica kariyerinde ilerlemeye kararlıdır.

Oyuncular: Will Ferrell, Steve Carell, Christina Applegate, Paul Rudd, Vince Vaughn

Yönetmen: Adam McKay

vizontele

‘’Yılmaz Erdoğan’ın yazıp, yönetip oynadığı filmler’’ denince akla gelen belki de ilk yapım ‘’Vizontele’’. 1974 yılında Van’ın bir ilçesinin bir köyünde geçen hikayede köye gelen televizyon ile köy halkının jayatı tamamen değişiyor. Sadece bir komedi filmi olarak değil aynı zamanda Türk sinemasının öne çıkan yapımlarından bir tanesi olmasıyla da dikkat çeken bir yapım ‘’Vizontele’’.

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Altan Erkekli

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

ofis çılgınlığı

İş hayatının rutinliğini ve erken girilen bir orta yaş krizini komedi üzerinden anlatabilen bir yapım’’Ofis Çılgınlığı’’. Mike Judge’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, komedi konusunda işini bilenlerin tercih edeceği cinsten bir film.

Oyuncular: Jennifer Anniston, Ron Livingston, John C. McGinley, Stephen Root

Yönetmen: Mike Judge

ridgemont lisesinde hızlı günler

Sean Penn’in yıldızını parlatan bu filmde tipik bir Amerikan lisesindeki hayat, komik bir biçimde anlatılıyor. Bir grup lise öğrencisinin hayatı keşfetme yolculuğunu anlatan film, aradan geçen zaman rağmen gündelliğini koruyor.

Oyuncular: Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Phoebe Cates, Judge Reinhold, Brian Backer 

Yönetmen: Amy Heckerling

ahmaklar

Uyutulduğu günden 500 yıl sonra ülkesi Amerika Birleşk Devletleri’nde uyanan asker Joe Bauers’ın hikayesini anlatan Idiocracy’nin işlediği eleştirel konular, günümüzde de malesef güncelliğini koruyor. 2000’li yılların en popüler siyasi komedi filmlerinden bir tanesi olan Idiacracy, yönetmen koltuğunda dizileriyle de sükse yapan Mike Judge’ı bulunduruyor.

Oyuncular: Luke Wilson, Maya Rudolph, Dax Shepard, Terry Crews

Yönetmen: Mike Judge

ölümlü dünya

8 kişilik Mermer ailesi, ilk bakışta normal bir aile işletmesinden parasını kazanan sıradan bir aile gibi gözükse de aktivitelerinde kriminal bir boyut bulunmaktadır. Bir gün sakladıkları sırlar açığa çıkınca ise çareyi kaçmakta bulurlar, ancak peşlerindeki insanlar kolay pes edecek gibi değildir... Ali Atay’ı yönetmen koltuğunda bulunduran filmde zengin oyuncu kadrosunda küçük ekrandan tanıdığımız Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol gibi isimler de bulunuyor.

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak, Alper Kul, Sarp Apak, Feyyaz Yiğit, Doğu Demirkol

Yönetmen: Ali Atay

çılgın rahibeler

Aubrey Plaza’nın harika performansı ile gönüllerde taht kurduğu bu komedi filminde Ortaçağ’da geçen bir hikaye anlatılıyor. Bir manastırda gelişen olaylar, psikolojisi zaten bozuk olan rahibelerin iyice zıvanadan çıkmasına ve ağıza alınmayacak günahlar işlemelerine neden oluyor.

Oyuncular: Alison Bire, Aubrey Plaza, Kate Micucci, Dave Franco, John C. Reilly

Yönetmen: Jeff Baena

 Sanctum

FRAGMANI İZLE

Üyeler
3,5 214 Puanlama ve 46 Eleştiri
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

James Cameron'un yapımcılığını üstlendiği 3D aksiyon filmi Sanctum, 'Avatar'da da kullanılan 3D sistemiyle çekildi. Film Güney Pasifikte'ki dünyanın en güzel, en büyük ve girmesi en zor mağarasına doğru tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkan bir yeraltı mağara dalgıç ekibinin hikayesini anlatıyor.

Bir tropikal fırtına yüzünden mağaranın derinliklerine inmek zorunda kalan su altı ekibi, denize açılan ve bilinmeyen bir çıkış yolu ararken, ölümcül zeminler, şiddetli sular ve yavaş yavaş artan panik ile savaşmak zorundadır. Usta dalgıç Frank McGuire, Güney Pasifik'teki Esa-ala Mağaraları'nı aylardır araştırmaktadır. Ancak çıkış yolu beklenmedik bir sel ile tıkandığı için, 17 yaşındaki oğlu Josh ve ekibi finanse eden Carl Hurley'nin de dahil olduğu ekip planlarını değiştirmek zorunda kalmıştır.

Ekip, gün geçtikçe azalan yiyecekleri ile sualtı labirentinde yolunu bulmak zorundadır. Sonunda ekip kaçınılmaz bir soruyla karşı karşıya gelir: Bu mağaradan kurtulmak mümkün müdür, yoksa sonsuza dek burada hapis mi kalacaklardır?

Beyazperde Eleştirisi

James Cameron'un su gerilimi klasiği Abyss'in daha standart bir korku türü yapısına oturtulduğu Sanctum'un yönetmeni Alister Grierson'un, filmin senaryosundan çok muhteşem mağara ve deniz altı görselliklerine odaklandığı kesin. İşte bu yüzden filmin prodüktörü James Cameron'un yeni üç boyut aşkından komple destek alan yapımın, var olan en büyük ekranda, üç boyutlu izlenmesi dışında, zaman harcanmaması tavsiyem.Sanctum'un direkt DVD stili bir alışılagelmişliğe sahip hikayesi ve ortalama oyunculuğu, dünyanın kilometrelerce derinine inen mağaraların doğal ihtişamından ve gayet etkileyici bir biçimde kullanılan yeni üç boyut teknolojisinden sonuna kadar faydalanıyor. Fakat tabi ki filmin bu avantajı küçük ekranda ne kadar etkileyici olur o da tartışılır.Yapımın senaryosu "klastrofobik eliminasyon oyunu" olarak adlandırdığım artık gayet klişe olmuş bir hikaye yapısını adımı adımına takip ediy

Eleştirinin tamamı

Fragmanlar

Sanctum Orijinal Fragman2:25

Öneriler

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar

Gayet başarılı 3d efektlerin sürükleyici bir senaryo ile donatılması sonucu ortaya çıkan başarılı bir macera filmi.

10/8

Genel olarak başarılı bir film fakat benim beklentilerimin altında.7/10

Ben filmi beğendim,özellikle 3d izlemenizi tavsiye ediyorum..film sürüklüyeci ve heyecan verici..gerildiğiniz,sarsıldığınız anlar olacakdır...hatta belkide ağlayabilirsinizde...ben vakit kaybı olarak görmüyorum ve kesinlikle vasat bir film değil..vasat diyenlerin film anlayışlarını bir daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

Bu Adam işi Biliyor James Cameron 3D ile artık aramızda bu filme gelirsek "The Abyss" Sanki biraz araklama var gibi....Geldi bana ^3D olarak bişi vermiyor Avatar ile kıyaslanamaz tabi burada parasal bir kaynak sağladı yönetmen kendisi değil sadece finas olarak yardım etti....10/7 veriyorum Ben İstemde Yine TİTANİC diyorum

46 İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

19 Fotoğraf

Teknik bilgiler

Ülke ABD, Avustralya

Dağıtımcı-

Yapım yılı2011

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar-

Bütçe20 000 000 $

Dil İngilizce

Görüntü formatı 35 mm

RenkRenkli

Ses formatıDTS, SDDS, Dolby Digital

Yapım formatı1.85 : 1

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic'le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson'lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman
365 Gün Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler
kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir