incinin gerçeği nasıl anlaşılır / GERÇEK İNCİ NASIL ANLAŞILIR? İNCİ KALİTE FARKI - İSTİRİDYE İNCİ

Incinin Gerçeği Nasıl Anlaşılır

incinin gerçeği nasıl anlaşılır

Ger&#;ek İnci Nasıl Anlaşılır? Orjinal Ve Sahte İnci Nasıl Ve Nerden Anlaşılır

Haberin Devamı

İnciler herkesin bildiği değerli taşlar arasında yer alıyor. Gerçek inciyi ayırt etmek için, inciyi ateşe tutmak yeterli olacaktır. Gerçek inciler ateşten etkilenmez ve herhangi bir değişiklik gözlemlenmez.

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır?

Değerli taşlardan biri olan inciler hakkında bireyler birçok bilgiye sahip olmak istiyor. Gerçek incinin nasıl anlaşılacağı araştırılan konu başlıklarından biridir. Gerçek inciyi anlamanın bazı püf noktaları bulunuyor. Bireyler evlerinde yapacağı bazı testlerle inciyi kolayca ayırt edebilir. Orijinal olan inciler her zaman ateşe karşı dayanıklıdır.

Bir ateşe inciler yaklaştırılarak, incinin ateşten etkilenip etkilenmediği inceleni. Ateşe yaklaştırılması sonucu incilerde renk değişimi veya yanma gibi durumlar söz konusu oluyorsa, incinin gerçek olmadığı anlaşılır. Gerçek olan inci taşları, ateşe karşı oldukça dayanıklı taşlardır. Gerçek inci üzerinde çok fazla sayıda katman bulunur ve kolay bir şekilde zarar gören taşlar değildir.

Haberin Devamı

Orijinal Ve Sahte İnci Nasıl ve Nereden Anlaşılır?

Orijinal inciyi kişiler ateş testiyle kolayca tespit edebilir. Ateşin yanı sıra uygulanan farklı yöntemlerde bulunuyor. Özellikle kazıyıcı veya keskin bir ürünle incilerin gerçek olup olmadığı tespit edilebiliyor. İncilerin yüzeyine kazıma işlemi yapılarak gerekli incelemeler yapılır. Kazınan yerler el ile temizlendikten sonra, inci eski haline geliyorsa orijinal incidir. Gerçek olan inci üzerindeki katmanlar, kazıma işleminden etkilenmez.

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır?

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır? Sorusu özellikle inci kullanan bayanlar tarafından merak edilen konular arasında yer alır. İnciler günümüzde kadınların tercih ettiği önemli takıların üzerinde yer alan değerli bir taştır. Dünyadaki en değerli taşlardan olan incilerin piyasada sahteleri de bir o kadar fazladır.

Saflık, güzellik ve alçak gönüllüğü simgeleyen incilerin psikolojik ve fiziksel birçok farklı faydası bulunur. Faydalarından verim alabilmek ve tam anlamıyla gerçek bir inci sahibi olabilmek için sahtesiyle arasında olan farkların bilinmesi gereklidir. Sahte ve gerçek inciyi kolay bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Bu ayrımı yapabilmek içinde bazı püf noktaların bilinmesi önem taşır.

Ateş Yöntemi

Bir incinin gerçek inci olup olmadığını anlamaya yardımcı olan ilk yöntem ateş yöntemidir. İnciyi elinize alarak bir maşayla tutulması önerilir. Ateşin üzerine inciyi getirdiğinizde eğer gerçek ise ateşten zarar görmeyecek olup sahte ise eriyerek plastikleri dökülecektir. İncide bu esnada bir takım renk değişiklikleri de olursa incinin sahte olduğu anlaşılabilir.

Bıçak ve Kesici Alet Yöntemi

İncinin gerçeklik testleri arasında yer alan bıçak yöntemiyle ise incinin sahte olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir. İnciyi bir bıçak yardımıyla kazıyarak test yapılır. Gerçek olan incide bıçakla kazınan kısımda herhangi bir zarar oluşmazken tekrar eski haline dönmesi söz konusu olur. Sahte incide ise zarar görerek formunu kaybedecektir.

Şekil ve Yansıma

Bir inci yuvarlak bir şekle sahip ise o kadar değerli demektir. Parlak olan, ışıltılı olup keskin olan inciler her zaman gerçek incilerdir. Işığı çok iyi yansıtmasından dolayı oldukça yüzey kalitesi düzgün olur. Kişi eğer inci üzerinde kendi yansımasını kolay bir şekilde görüyorsa kişinin elindeki inci gerçek incidir.

İncide Yer Alan Delikler

İnciler bazen tel ya da kolyeye takılması amacıyla oluşturulan deliklere sahiptirler. Deliğin etrafında belirgin olan kenarların olması incinin gerçek olduğunu işaret eder. Sahte olan incilerin yuvarlak ve pürüzlü olan kenar kısımları mevcuttur.

Sahte olan inciler birbirlerine sürtünmeleri durumunda yapay kaplamalar bozularak deliklerin etrafı yıpranma gösterecektir. İçerisinde yer alan cam ya da plastikler kolayca görünebilir. Bu inciler sahte inciler olup fayda görülmesi beklenemez.

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır yukarıdaki adımlar sayesinde kolayca hakiki olup olmadığını fark edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası