usta birliğine giderken yol parası nereye yatıyor / Askerlik yol parası ne zaman yatar ? Askerlik yol parası yattı mı, ne kadar yatacak?

Usta Birliğine Giderken Yol Parası Nereye Yatıyor

usta birliğine giderken yol parası nereye yatıyor

Askerlik görevini yerine getirecek mehmetçiklerin askerlik yerinin belli olmasının ardından hazırlıklar başladı. Silah altına alınacak gençlere tanınan yol izni ve yol parası da en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. İzin ve ücret miktarı, bulunulan yer ile görev yeri arasındaki kilometreye göre değişiklik gösterirken arama motorlarında 'Askerlik yol parası sorgulama , Askerlik yol parası ne zaman alınır, nasıl hesaplanır? - Asker yol parası ne kadar?' soruları araştırılıyor. İşte detaylar

ASKERLÄ°K YOL PARASI NE ZAMAN ALINIR?

Mayıs ayı sevkine ilişkin yol masrafı, sevk evrakı alındıktan sonraki 3 iş günü içinde PTT'ye yatırılır. Herhangi bir PTT şubesine, kimlik belgesi ile "Asal Ödemeler" beyanı verilerek askerlik yol parası alınabilir.

ASKERLÄ°K YOL PARASI NASIL HESAPLANIR?

Askerlik yol parası nüfusa kayıtlı olunan ile ve teslim olunacak birliğin bulunduğu ilin merkezine göre değişmektedir. 22 Temmuz tarihinden sonra askere sevk edilen yükümlülerin yol masrafı; Askeralma Yönetmeliği'nin 'nci maddesi gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü'nün genel ağında yayımlanan iller arası mesafe cetveli ve il /ilçe arası mesafe cetvelinde belirtilen mesafeler baz alınarak hesaplanmaktadır.

Buna göre; nüfusa kayıtlı olduğunuz yerin bulunduğu il/ilçe merkezinden, sevk edildiğiniz yerin bulunduğu il/ilçe merkezine kadar olan mesafenin;

🔺 kilometreye kadar olan mesafeler için gidilecek mesafenin 1,6 katının,

🔺 ile kilometre için gidilecek mesafenin 1,4 katının,

🔺 ile kilometre için gidilecek mesafenin 1,2 katının,

🔺 kilometre ve daha fazla olan mesafeler için gidilecek mesafenin,

Güncel memur maaş katsayısı ile çarpılması ile bulunan tutar yol ücreti olarak belirlenir. Ayrıca, iaşe bedeli de yol ücreti ile birlikte ödenir.

ASKER YOL PARASI NE KADAR ?

YOL MASRAFI = ( KM X MEMUR MAAŞ KATSAYISI x MESAFE KATSAYISI) + İAŞE BEDELİ

MEMUR MAAŞ KATSAYISI NE KADAR?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

1 Ocak tarihi itibariyle belirlenecek aylık katsayı 0, olarak duyuruldu. Memuriyet taban aylığı katsayısı ise 6, oldu.

ASKERLİK İAŞE BEDELİ NEDİR?

Zorunlu askerlik görevini yapanlar için : Günlük yeme ve içme ihtiyaçlarının karşılanması için iaşe bedeli verilmektedir. Bu miktar devlet tarafından karşılıksız olarak ödenir. Halk arasında yol parası olarak geçen iaşe bedeli; hem kişinin evinden birliğe gidene kadarki sürede hem askerlik hizmetini yaptığı süre boyunca hem de terhis olduktan sonra evine dönerken kendisine verilen yemek parasını ifade eder. Devlet, günlük olarak hesaplama yapar ve askerin alabileceği maksimum iaşe bedelini belirler.

Dağıtım Olan Askerlere Yol Parası Verilir Mi?

Askere gidecek olan bireylerin karşılaşmış oldukları ilk aşama, acemi birliğine gitmek yönünde olacaktır. Fakat bunun öncesinde bireylerin askere gidebilmeleri için yeterli şartları yerine getiriyor olması gerekecektir. Sağlık açısından ve fiziki açıdan gerekli şartları yerine getirmeyen bir bireyin, askere gitmesi mümkün olmayacaktır. Maddi durumu yetersiz olan kişilere devlet yardım amaçlı yol parası desteği sağlamaktadır. Sağlamış oldukları bu destek neticesinde bireylerin, rahat bir şekilde askere gitmeleri mümkündür. Bireyler askere gitmeden önce, askerlik şubesine giderek sülüs kâğıdı almak durumundadır. Bu kâğıdı alırken, bireylere ekstra olarak yol parası desteği de verilmektedir. Bu yol parasını alan bir kişi, rahat bir şekilde bilet ihtiyaçlarını giderebilir. Acemi birlikten dağıtım olan askerlere yol parası verilmemektedir. Onlara verilen yol parası, gidecek oldukları memleketleri ile alakalı olacaktır. Memleketlerine döndükleri zaman, yeterli miktarda yol parası alarak usta birliklerine gidebileceklerdir. Fakat bu yol parası bireylere, acemi birlikten döneceği zaman verilmektedir. Çoğu kişi bu paranın acemi birlikten dönüş için olduğunuz düşünmektedir. Fakat dağım olan askere yol parası verilmemektedir. Kişilerin bu konuda bilinçli bir şekilde hareket ederek, bu parayı usta birliklerine gitmek için kullanmaları gerekir. Usta birliğine gidecek olan bir bireyin, acemi birlikteyken almış olduğu paradan başka yol parası almayacağını bilmelidir.

Bireyler bazı durumlarda maddi durumlardan ötürü, askere gidecek para bulamamaktadır. Devlet, bunun önüne geçebilmek adına böyle bir uygulamayı yürürlüğe koymuştur. Aslında bu durum, bir bahane üretmemek adına yapılan bir şeydir. Kişilere terhis oldukları zamanlarda da yol parası verilmektedir. Bu yol parasını bireyler, memleketlerine gitmek için kullanacaklardır. Bunun dışında terhis olan bireylere yol parası verilmeyecektir. Bireylerin normal zamanlarda kullanmış olduğu izinlerden ötürü de böyle bir ödenek alması mümkün değildir. Normal zamanlarda iznini kullanacak olan bir birey, kendi imkânları doğrultusunda memleketine gitmek durumundadır.

Cenazesi olan ve bundan ötürü izin alan kişi için de aynı durum geçerlidir. Sadece askeri birliğin göndermiş olduğu yerlerde bu durum geçerlidir. Bunun haricinde bireylerin, hiçbir şekilde ödenek alma gibi bir durumları olmayacaktır. Sınav için izin alan bireyler için de yine bundan söz etmek gerekir. Sınava girmek üzere izin almış bir birey, sınav yeri nerede olursa olsun kesinlikle askeri birliğinden yol parası alamayacaktır. Sınava giremese bile bu durumdan ötürü sorumlu olacak tek kişi yine kendisi olacaktır.

Acemilik görevini tamamlayıp usta birliğine teslim olmadan dağıtım izni kullandığınızda acemilikten izin kullanmak istediğiniz yere gitmek için devlet yol parası vermiyor. Acemlikten izin kullanacağınız meleketinize geldiniz ve üstteki yazıda belirttiğim gibi devlet yol parası vermiyordu fakat izin kullandığınız yerden usta birliğine gitmek için devlet yol parası vermektedir. Bu para acemi birliğinizde verilmektedir yani acemi birliğinizde siz izin kullanacağız yeri belirtiyorsunuz izin kullanacağınız yerden usta birliğine gitmek için gerekli yol parasını devlet size acemi birliğinizdeyken veriyor.

 

Burada şöyle önemli bir durum bulunmaktadır. Devletin askere ücretsiz olarak uçak bileti tahsis ettiği iller bulunmaktadır. İster izin kullanın ister kullanmadan direk usta birliğine gidin ne olursa olsun eğer devletin ücretsiz olarak uçak bileti tahsis edeceği illeri kapsıyorsa devlet size uçak biletini ücretsiz vermektedir. İşte devletin askere ücretsiz uçak tahsis ettiği iller;

 

DEVLETİN ASKERE ÜCRETSİZ UÇAK TAHSİS ETTİĞİ İLLER

  1. AĞRI
  2. ARDAHAN
  3. BATMAN
  4. BİNGÖL
  5. BİTLİS
  6. ERZURUM
  7. HAKKARİ
  8. IĞDIR
  9. KARS
  10. MUŞ
  11. SİİRT
  12. ŞIRNAK
  13. VAN


Acemi birliğine teslim olurken , acemi birliğinde dağıtım izni kullanırken , dağıtım izninden sonra usta birliğinize teslim olurken ve acemilikten sonra dağıtım izni kullanmadan direk usta birliğinize teslim olurken eğer teslim olacağınız yer yukarıdaki illerden biriyse devlet size ücretsiz uçak bileti tahsis etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası