şarm el şeyh piramit / Vizesiz Sharm El Sheikh Turu | 3 Gece, 4 Gece ve 5 Gece - Social Tur

Şarm El Şeyh Piramit

şarm el şeyh piramit

Mısır&#;ın incisi Sharm El Sheikh nerede, Türkiye&#;den nasıl gidilir, Mısır içinde Şarm El Şeyh&#;e nasıl gidilir, ulaşım seçenekleri ve ihtiyaç duyacağınız pek çok bilgi bu yazıda sizi bekliyor.

Sharm El Sheikh (Şarm El Şeyh) Nerede, Nasıl Gidilir?

Bu blogda okuyacağınız her yazının benim kişisel tecrübe ve deneyimlerim olduğunu unutamanızı, okurken bunu dikkate almanızı şiddetle tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

Sharm El Sheikh Nerede?

Şarm El Şeyh, konumu nedeniyle oldukça özel bir yere sahip. Sina Yarımadası&#;nın güney ucunda, bir yanında Süveyş Kanalı, diğer yanında ise Aqabe Körfezi yer alıyor. Arkasında Sina Dağı önünde ise Kızıldeniz ile muhteşem bir sahil şeridine sahiptir. Aşağıdaki haritada Şarm El Şeyh&#;in tam yerini görebilirsiniz.

Sharm El Sheikh Nerede?

Türkiye&#;den Sharm El Sheikh&#;e Nasıl Gidilir?

Türkiye&#;den direkt uçuşla Sharm El Sheikh&#;e sadece 3 saatte ulaşabilirsiniz. Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları&#;nın tarifeli uçuşları bütün yıl devam ediyor. Tek sorun uçuş saatlerinin gece yarısından sonra olması.

Biz fiyatı ucuz olduğu için Pegasus Havayollarını tercih etmiştik. Giderken gece &#;da İstanbul&#;dan Şarm El Şeyh&#;e uçtuk. Saat farkından dolayı civarı Sharm&#;a inmiştik. Dönüşte ise gece &#;da Sharm&#;dan havalandık, sabah gibi de İstanbul&#;a indik. THY&#;nin uçuş saatleri de benzer saat diliminde.

Şu sıra Mısır vizesi almak ciddi sıkıntılı ancak yılında çıkan bir düzenleme ile Sharm El Sheikh ve Sinai Bölgesi&#;ne Türk Vatandaşları vizeye ihtiyaçları olmadan gidebiliyor. Eğer 45 yaş üstü veya 18 yaş altı iseniz, Mısır vizesi almanız daha kolay, kapı vizesi işe giriş yapabiliyorsunuz.

Mısır vizesi nasıl alınır? yazım mutlaka işinize yarayacaktır.

Sharm El Sheikh&#;ten Piramitlere veya Kahire&#;ye Nasıl Gidilir?

Sharm El Sheikh&#;ten piramitlere gitmek için önce Kahire&#;ye gitmeniz gerekiyor. Sharm El Sheikh ile piramitler arası kaç km derseniz, yaklaşık kilometre.

Birkaç farklı yöntem ile Şarm El Şeyh&#;ten Kahire&#;ye gidebilirsiniz. Gelin artı ve eksilerine birlikte bakalım.

1) Şarm El Şeyh&#;ten Kahire&#;ye Özel Araç ile Ulaşım

&#;Mısır&#;da araç kiralama yapmanızı kesinlikle önermem&#; diyerek konuya başlayayım. Aynı sebeple özel araçla şehirlerarası yolculuk yapmanızı da önermem.

Mısır&#;da şehirlerarası yollarda çok fazla güvenlik kontrolü var ve sürekli durduruluyor araçlar. Arapça bilmiyorsanız sizi durduran güvenlik güçleri ile anlaşmanız oldukça zor olacaktır. Bir diğer sorun ise Mısırlıların herşey için &#;bahşiş&#; adı altında para istemeleri. Yani yolda durduran her güvenlik gücüne bahşiş vermekle uğraşabilirsiniz. Özetle ben sizin yerinizde olsam Mısır&#;da araç kiralamam ve özel araçla Mısır&#;da şehirlerarası yolculuk etmem.

2) Şarm El Şeyh&#;ten Kahire&#;ye Otobüs ile Ulaşım

Şarm El Şeyh&#;ten Kahire&#;ye otobüs ile gidebilirsiniz. Şarm&#;dan Kahire&#;ye gidiş 8 saat, dönüş 10 saat kadar sürüyor. Gündüz otobüslerini tercih ederseniz daha az güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz. Gece otobüslerini neredeyse her saat başı durdurup kimlik ve bazen de çanta kontrolü yapıyorlar.

Şarm El Şeyh'ten Kahire'ye Otobüs ile Ulaşım

Mısır&#;da otobüs firmalarının kendi otogarları var. Bilet almak istediğiniz tüm otobüs firmalarını bir yerde bulayım da alayım gibi bir durum olmuyor genelde. Mesela Şarm&#;da hem bir genel otogar var hem de Gobus&#;un kendi garı var. Bilet alırken de buna dikkat etmeniz lazım.

Bir diğer konu da &#;this is Egypt&#; konusu. Yani otobüsünüz zamanında kalkmayabilir, 1 saat gecikebilir, tam zamanında kalkabilir, hepsine hazırlıklı olun.

Şarm El Şeyh'ten Kahire'ye Otobüs ile Ulaşım

Şarm&#;dan Kahire&#;ye seyahat edebileceğiniz otobüs firmaları:

  1. Gobus: Gobus en popüler ve en güvenilir otobüs firması. Ancak onun da Elite veya Elite Plus otobüslerine binmenizi öneririm. Internetten veya mobil uygulaması üzerinden otobüs biletinizi alabiliyorsunuz. Otobüse binerken onay e-postasını göstermeniz yetiyor.
  2. Blue Bus: Blue Bus da oldukça yaygın firmalardan biri. Bunu hiç kullanmadım, herkes Gobus&#;u öneriyordu. Blue Bus biletlerini de internetten alabiliyorsunuz.
  3. Delta: Gobus gibi otobüs saatleri çok belli değil, internetten bilet alamıyorsunuz. Ben Dahab&#;dan Şarm&#;a geçerken bu firmayı kullandım, sadece 1 saatti ve en geç otobüs bu firmada vardı. &#;da otobüs var diye civarı otogara geldim, beni apartopar bir otobüse bindirdiler meğer o otobüs Şarm otogarına girmiyormuş, Delta&#;nın kendi transit otogarına giriyormuş. Oradan taksi bulmam oldukça zor oldu.

3) Şarm El Şeyh&#;ten Kahire&#;ye Uçak ile Ulaşım

Sharm El Sheikh&#;ten Kahire&#;ye uçak ile gitmeniz mümkün. Nile Air, Egypt Air gibi yerel havayolu firmalarının uçuşları var. Ancak 1 saatlik uçuş, gidiş dönüş Usd civarında olduğu için ben tercih etmedim. Son uygulama ile Sharm&#;a vizesiz gittiyseniz Kahire için vizeye ihtiyacınız olduğunu da unutmayın!

4) Şarm El Şeyh&#;ten Piramitlere Tur ile Ulaşım

Şarm&#;daki pek çok seyahat acentesi piramitlere günübirlik geziler düzenliyor. Bu gezilerin uçakla gidiş dönüşlü olanları da var, otobüsle olanları da var.

Otobüslü olan günübirlik bir turu çok tavsiye etmiyorum çünkü otobüs yolculuğu gidiş 8, dönüş 10 saat sürüyor. Bir gece gidip gündüz piramitleri gezip aynı gece geri dönüş eminim çok yorucu olur. Yine de tercih sizin tabii ki.

Son uygulama ile Sharm&#;a vizesiz gittiyseniz, Kahire için vizeye ihtiyacınız olduğunu da unutmayın!

5) Sharm El Sheikh&#;ten Dahab&#;a Nasıl Gidilir?

Son yıllarda popülaritesi hızla artan Dahab, Sharm El Sheikh&#;e sadece 1 saat mesafede. Yukarıda saydığım otobüs firmalarının gün içinde farklı saatlerde otobüsleri var. Dahab, Sinai Yarımadası&#;nda olduğundan vize almadan gidebileceğiniz yerlerden bir tanesi.

Bir diğer seçenek ise Dahab-Sharm arasını taksi ile gitmek Usd civarında taksi ayarlamanız mümkün olabiliyor.

Dahab gezi rehberi yazım da ilginizi çekecektir.

6) Sharm El Sheikh&#;ten Hurgada&#;ya Nasıl Gidilir?

Mısır&#;ın en popüler iki deniz tatili şehri Sharm El Sheikh ve Hurgada. Genellikle Mısır&#;a gelenler bunlardan birini tercih ediyor veya ikisini de görmek istiyor.

Eskiden iki şehir arasında feribot işliyormuş, ancak güvenlik gerekçeleri ile iptal edilmiş. Şu an bu iki şehir arası geçiş yapmak için Kahire&#;ye gidip Kahire&#;den geçmeniz gerekiyor. Oldukça uzun ve meşakkatli bir yol. İki şehir arasında direk uçuş da yok, yine Kahire üzerinden aktarmalı gitmeniz gerekiyor o da çok pahalıya geliyor.

Hurgada gezilecek yerler yazıma da bir göz atın.

Sizin de Şarm El Şeyh&#;e ulaşım konusunda farklı deneyimleriniz var ise bu yazının atına yorum olarak ekleyebilirsiniz.

Sharm&#;da konaklama için biz Sharm eski şehir bölgesinde yer alan Iber Otel Palace oteli tercih ettik.

Yolda Kalın!

Sevil Mert

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

Benzer Gezi Yazıları

Sharm el Sheik’e gelmeyi planlayan turistlerin bize en sık sorduğu sorulardan birisi de “Kahire’ye nasıl gidilir?” sorusu oluyor. Hem bizim zaman kazancımız hem de bu kadar aranan bir bilgi olması nedeniyle genel bir bilgilendirme yazısı yazıyoruz. Bu bilgilendirme yazısını okuduktan sonra, sormak istediğiniz sorular olursa tekrar bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikli olarak belirtmek gerekirse Sharm’dan kara yoluyla yapılan tüm Kahire turları illegaldir, çünkü son 7 yıldır kara yoluyla günübirlik tur düzenlemek yasaktır. Sadece havayolu kullanılarak yapılan turlar serbesttir, bir de büyük tur firmalarının (ki bu firmalardan kastettiğimiz kişinin çalıştığı küçük acenteler değil, yüzlerce kişinin çalıştığı Sylvia tour, Anex tour, Tez Tour, Spring tour vb firmalar) düzenlediği konaklamalı Kahire turları’dır ki bu turların bireysel satışı yoktur, 20 kişinin üzerinde olmanız gerekmektedir talep edebilmeniz için.

Gelelim, Sharm’da herkesin pazarladığı otobüsle Kahire turlarına; bu turların Sharm ile Kahire arasında yapılan kısmı normal yolcu otobüsü ile yapılır, otobüs yolculuğu boyunca yanınızda bir rehber olmaz, yolculuk boyunca başınıza geleceklerin tüm sorumluluğu size aittir. Naama Bay’deki excursion firmalarında grup olmanız durumunda 50 dolara rahatlıkla böyle bir tur bulabilirsiniz ( bu turlar çeşitli toplanan müşterilerin Kahire’deki bir acente tarafından karşılanarak yapılmasıyla gerçekleşir; kalabalıktır. ) Sizi otelinizden alıp, normal yolcu otobüsüne bindirirler, Kahire’de son durakta rehber tarafından alınırsınız, tur bitiminde sizi tekrar otobüse bindirirler ve Sharm’da otobüs durağından alıp otelinize bırakırlar.

İkinci alternatifiniz ki bu çok daha makul bir plan olacaktır; yukarıdaki planın size özel yapılanı olacaktır. Sizi yine otelinizden alıp, yolcu otobüsüyle Kahire’ye gönderen ama Kahire’de sizi karşılayan rehber ve aracın sadece siz özel olması, böylece tanımadığınız insanların zevkleri, aksilikleri, yavaşlıklarına maruz kalmadan kendi zevkleriniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Bu tarz bir turu ise 90 dolara rahatlıkla bulabilirsiniz, kişi sayınız arttıkça fiyat daha da düşecektir. Bu turlara; otobüs biletleriniz, Piramitler, Kahire müzesi gezisi ve Nil kenarında öğlen yemeği dahildir. ( gece 1’de otelinizden alınırsınız, 24 saat sonra otelinize dönüş yaparsınız.

Eğer çok daha düşük bütçeli bir gezi bakıyorsanız; internet üzerinden GoBus ve Blue Bus’tan otobüs bileti alabilir, ya da Sharm’a geldiğinizde bu firmaların ofisinden ( taksiye firma adı verip Wataneya dediğinizde  götürecektir) bilet alabilirsiniz, gece – otobüsü en ideal seçim olacaktır, otobüs bileti alırken ucuz otobüs biletlerinden seçmemenizi tavsiye ederiz, bu otobüsler kontrol noktalarında çok fazla takılmaktalar. Kahire’ye gidene kadar polis noktalarında durdurulup, pasaport kontrolünden geçeceksiniz, çantalarınız aranabilir, bunlar tüm yolcular için klasik bir rutin, Sharm’ a dönüş yolunda bu rutin daha da fazlalaşıyor, özellikle Sharm girişinde çok sıkı kontroller oluyor, bu da kontrol noktalarında bekleme sürenizi uzatabiliyor. Yanınızda mutlaka otel rezervasyonunuzun ve uçak biletinizin kopyası olsun. Yol boyunca kontrol noktalarında asla fotoğraf çekmeye kalkmayın, özellikle telefonla fark ettirmeden görüntü çekeceğinizi sanıp, büyük riskler almayın, bir sonraki kontrol noktasında telefonunuzu kontrol edebilirler ve ciddi problemler yaşayabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa booking’den bir gece otel konaklaması yaparsanız çok daha iyi olacaktır, Kahire’yi bir güne sığdırmak çok zor, ama sığdırmanız gerekiyorsa Piramitler, Kahire müzesi, Nil gezisi ve Khan el Khalil çarşısı olarak planlayın. Müzeler ’ da kapanıyor ver gideceğiniz mesafeyi iyi hesaplamanız gerekiyor, Kahire trafiği oldukça kötüdür. Taksi kullanmak yerine telefonunuza Uber indirip kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

Eğer maddi açıdan bir probleminiz yoksa, Kahire planınızı uçak ile yapmanız en iyi seçim olacaktır. İnternet üzerinden Mısır Hava yollarının sabah ilk uçağı için bilet alabilirsiniz ve aynı günün akşamı dönüş yapabilirsiniz. Havaalanından sizi karşılayacak olan rehberler ile size özel Kahire Turu yapabilirsiniz. ( kişi başı 80 dolara özel turlar bulabilirsiniz ). Bu arada bir fiyat bilgisi, her şeyin her zaman daha ucuzunu bulmak mümkündür, bu tamamıyla çalışacağınız acentelerin işgücüne ödedikleri ücretlerle doğru orantılıdır, tavsiyem ucuz iş gücünden kaçınmanızdır ve rezervasyon yaptıracağınız firmayı Trip advisor yorumlarından kontrol etmeniz olacaktır.

Bir diğer karşılaştığımız sorun ise, araba kiralayarak Kahire&#;ye gidebilir miyiz? Mısır&#;da araba kullanabilmeniz için Turkiye&#;de Turing&#;den uluslararası ehliyetiniz olması gerekiyor, aksi halde araba kullanmanız mümkün değil. Sürücüsü ile beraber araba kiralayarak Kahire&#;ye gitmeniz de mümkün değil, çünkü turistlerin Sharm&#;dan Kahire&#;ye bir sürücü eşliğinde gidebilmesi için o sürücünün polisten izin alması gerekiyor. Bir minibüs kiralayarak da gitmeniz mümkün değil, çünkü o minibüsün de polisten izin alması gerekiyor ki karadan turistik turlar yasak olduğu için izin alabilmeleri mümkün değil. Diyelim ki sürücüsü olan özel bir araç ya da minibüs ile yola çıktınız, yoldaki güvenlik kontrollerinden birinde geri gönderilebilirsiniz. Diyelim ki uluslararası ehliyetiniz var ve araç kiraladınız,  bu durumda Kahire&#;ye gidebilirsiniz, fakat kontrol noktalarında polis konvoylarını beklemek durumunda kalabilirsiniz, turistler için seyahat polis konvoyu şeklinde gerçekleşebiliyor. Burada yazdığımız tüm bilgileri güncel olarak plan yapmadan önce kontrol etmeniz gerekiyor, çünkü Mısır&#;da kurallar sürekli olarak değişiyor.

 

Gelelim Kahire’ye gitmek güvenli mi sorusuna? Dünyanın hiçbir yeri artık güvenli değil, fakat bazı yerlerde risk faktörü daha fazla oluyor. Eğer uçakla günlük Kahire turu yapacaksanız bunun güvenlik açısından bir problemi yok, zaten olsaydı legal olmazdı. Kara yoluyla yapacağınız yolculukta terör değil, trafik terörü problemi var, Mısır’ daki trafik kazası oranları için buraya tıklayabilirsiniz. En çok ölümcül kaza sıralamasında, Mısır ilk 10 ülke içerisinde yer almaktadır.

Size Kahire güvenlidir diye kimse söyleyemeyiz, bizim ülkemizde Taksim ve diğer turistik alanlarda yaşadığımız korkular burada da geçerli. Turistik bölgeler çok iyi monash.pw’de olan saldırılar genelde kilise ve kontrol noktalarına gerçekleşiyor. Güvenlik konusunda dinlenilmesi gereken otorite biz olmadığımızdan size güvenlik konusunda tavsiye almanız açısından aşağıdaki linki tavsiye ediyoruz.

monash.pw

Related Posts

Mistik bir yolculuk: Mısır gezi rehberi

Gizemi hala çözülmemiş piramitleri, dev heykelleri, benzersiz iklimi, dünya üzerindeki en iyi dalış noktaları ile turistlerin göz bebeği ve belki de her insanın ölmeden önce görülecek yerler listesindeki önemli bir kahramanı, antik ülke: Mısır! Nil Nehri’nin benzersiz manzarası, piramitlerin büyüleyici heybeti, buram buram tarih kokan sokakları ile son yılların en popüler turistik rotalarından Mısır’ı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, işte işinize yarayacak tüm detaylar:

Mısır’a vize var mı?

Mısır vize istiyor mu sorusu belki de son zamanların en merak edilen sorularından biri. Mısır, yıllardır Türk Vatandaşları’ndan vize istiyordu, 45 yaşından büyük kişiler içinse kapıda vize prosedürü uyguluyordu. Öte yandan, Mısır’ın deniziyle, plajlarıyla, dalış noktaları ile ünlü şehri Şarm el Şeyh içinse bir süredir yaş sınırı olmaksızın Türk Vatandaşları’na kapıda vize alma hakkı sunuyordu. Ancak, bu vize uygulaması ile yalnızca Şarm el Şeyh’de bulunma hakkı vardı, Kahire ve/veya diğer şehirlere geçme izni bulunmuyordu.

Yapılan son açıklamalar doğrultusunda ise Türk Vatandaşları için Kahire’de dahil olmak üzere kapıda vize alma hakkı sunulmaya başlandı. 25 dolar karşılığında ülkeye girmeden alınan vize ile Mısır’da 90 günü geçmeyecek şekilde bulunma hakkı var. Diğer bir deyişle artık uzun prosedürler ve bekleme süresi gerektirmeden kapıda vize uygulaması ile Mısır’ı ziyaret etmek mümkün.

Mısır’a nasıl gidilir?

İstanbul’dan THY veya Pegasus Havayolları ile Mısır’a düzenlenen direkt uçuşlar mevcut. Mısır’ın en yaygın olarak kullanılan ve tercih edilen havaalanlarından Kahire Uluslararası Havalimanı ve Şarm el Şeyh Havalimanı’na yaklaşık 2 saatlik seferler ile ulaşmak mümkün. Kahire’ye gidip karayolu ile Şarm el Şeyh’ geçmek veya tam tersi istikamette hareket etmek de oldukça kolay. Yani, ülkeye giriş yaptıktan sonra karayolu ile diğer şehirlere de geçebilirsiniz. Ancak, şehirler arasındaki sınırlarda güvenlik kontrolü olduğunu ve şehre girmek için izin verme konusunda yetkililerin inisiyatif kullanabildiğini de belirtmekte fayda var.

Mısır’a ne zaman gidilir?

Elbette ki bu sorunun kesin ve net bir cevabı yok. Bu tamamen sizin tatil programınıza, izin tarihlerinize ya da hangi mevsimde daha rahat gezebileceğinizi düşündüğünüzle doğrudan ilişkili. Ancak, Mısır, çoğunlukla kuru ve sıcak bir iklimi olan bir ülke. Genel olarak, Mısır&#;ın iklimi, Akdeniz iklimi ile çöl iklimi arasında değişiklik gösterir ve büyük bir ülke olması nedeniyle, farklı bölgeler arasında iklim farklılıkları görülebilir.

Yine de genel olarak sıcak olduğunu ve özellikle yaz aylarında sıcaklıkların dayanılmaz seviyelere eriştiğini göz önünde bulundurduğumuzda Mısır&#;ı ziyaret etmek için en uygun dönem, genellikle Ekim-Nisan arasındaki dönemdir. Çünkü bu aylarda hava daha ılımandır ve nem oranı daha düşüktür. Bölgelere bağlı olarak hava durumu ve sıcaklık dalgalanmaları farklılık gösterebilir, bu yüzden seyahat etmeden önce hava durumu tahminlerini kontrol etmenizde fayda var.

Mısır’da ne yapılır?

Mısır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü, eşi benzeri olmayan eserlerle dolu, dünyanın en güzel sahillerine sahiplerine sahip şahane bir turistik destinasyon ve birçok nedenle kesinlikle ziyaret edilmeye değer!

Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Antik Mısır&#;ın beşiği olarak kabul edilen Mısır, dünyaca ünlü piramitleriyle, antik kalıntılarıyla, tarih kokan yapılarıyla binlerce yıllık tarihe sahip medeniyetlerin izlerini taşıyor. İster kültürel ister deniz turizmi yapmak isteyin Mısır’ın farklı şehirlerinde hepsini deneyimleyebilirsiniz… Öte yandan, Mısır’da mutlaka görülmesi gereken yerlere geçmeden önce hemen “kesinlikle yapmadan dönmeyin” listesini kısaca paylaşalım:

  • Çölde safariye çıkın.
  • Piramitleri görün.
  • Dalış yapın.
  • Tekne turuna katılın.
  • Yerel halkın içine karışın.
  • Meşhur yemeklerinin tadına bakın.

Şimdi gelelim detaylara… İşte Mısır’da gezilecek yerler, yemeklerini denemeniz gereken restoranlar ve benzersiz bir tatil deneyimi sunan konaklama yerleri:

Mısır’da gezilecek yerler

Antik ülke Mısır’ın elbette ki her şehri, her sokağı görülmeye değer! Ancak, tatillerde zamanımız dar, isteklerimiz çok. O yüzden en popüler yerleri görmek çoğumuzun arzusu. Kahire’den İskenderiye’ye işte Mısır’da mutlaka görmeniz gereken yerler:

Mısır’ın başkenti: Kahire

Giza Piramitleri: Kahire&#;de bulunan ve şehrin neredeyse birçok noktasından görülebilen Giza Piramitleri, Mısır&#;ın en ünlü ve etkileyici antik yapıları. Büyük Piramit (Keops Piramidi), Orta Piramit (Kefren Piramidi) ve Küçük Piramit (Mikerinos Piramidi) olarak üç ana piramit bulunuyor. Bu yapılar, antik Mısır&#;ın en zengin yapıları arasında ve dünyanın yedi harikasından biri! Üstelik piramitlerin içine de girilebiliyor. Yani, yalnızca dışarıdan önünde fotoğraf çektirmek zorunda değilsiniz, içine girip büyülenebilirsiniz! Ayrıca, piramitler ziyaretinizde bol bol deve ile de karşılaşmaya hazır olun

Büyük Gize Sfenksi: Giza Piramitleri&#;nin hemen yanında yer alan Büyük Gize Sfenksi, aslan biçiminde kafası ile bir firavun başı şeklinde olan metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 20 metre yüksekliğinde devasa bir heykel. Bu devasa heykelin yükselen güneşi karşıladığı için Gize Piramitleri’nin koruyucusu olduğuna inanılıyor ve dünyadaki en büyük tek-taş heykel olarak kabul ediliyor.

Nil Nehri: Mısır&#;ın hayat kaynağı: Nil! Havzası Afrika kıtasının onda birini kaplayan ve Dünya’nın en uzun ikinci nehri olan Nil, Kahire&#;den geçerek Sudan&#;a kadar uzanıyor ve şehrin tarımı, ulaşımı ve turizmi için hayati bir rol üstleniyor. Nil Nehri&#;nde yapılan nehir turları ile muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, yemekli, eğlenceli tekneler ile geceleri keyifli bir etkinliğe katılabilirsiniz.

Kahire Tahrir Meydanı: Kahire&#;nin merkezi noktalarından biri olan Tahrir Meydanı, Mısır&#;ın tarihinde önemli rol oynamış ünlü bir meydan. Mısır Devrimi’nden sonra ünlenen bu meydan, çeşitli anıtlar, müzeler ve alışveriş yerleri ile dolu.

Han El-Halili Çarşısı: Kahire&#;nin en ünlü ve en eski çarşılarından biri olan Han El-Halili, renkli ve canlı atmosferiyle unutulmaz deneyimler sunuyor! Osmanlı Dönemi’nde Türk Çarsısı olarak bilinen Han El-Halili baharatlar, el yapımı eşyalar, geleneksel kıyafetler, takılar ve hediyelik eşyalarla dolu! Mısır&#;ın zengin kültürünü yansıtan benzersiz atmosferi deneyimleyebilirsiniz…

Kahire Kalesi: Mısır&#;ın başkenti olan Kahire&#;de bulunan Salahaddin Eyyubi&#;nin yaptırdığı Kahire Kalesi, şehrin tarihi sembollerinden biri. Kahire’nin panoramik manzarasına tanıklık etmek istiyorsanız bu kaleden daha iyisi olamaz!

Muhammed Ali Camii: Kahire Kalesi içinde yer alan Muhammed Ali Camii, Mısır&#;ın en ünlü camilerinden biri yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen cami, Osmanlı mimarisinin etkileyici örnekleri arasında. Caminin kubbesi, minareleri ve iç mekanındaki süslemeleri kesinlikle görülmeye değer. Üstelik manzarası da şahane!

Mısır&#;da ne yenir?

Peki, Kahire’de nerede konaklanır ve ne yenir? Konforlu konaklama yerlerine ve ünlü restoranlarına geçmeden önce Mısır’da mutlaka denemeniz gereken lezzetleri sıralayalım. İşte Mısır’da ne yenir sorusunun lezzetli cevapları:

Koşari: Mısır mutfağının klasik bir lezzeti olan Koşari, pirinç, makarna, yeşil mercimek ve kızarmış soğanların harmanlanmasıyla hazırlanan bir tat. Çok doyurucu ve adeta görsel şölen!

Havavşi: Mısır mutfağının geleneksel bir tatlısı. İrmik ve şerbetle pişirilen kıyır kıyır bir hamur olan havavşi genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek servis ediliyor.

Falafel: Falafel, Mısır ve Orta Doğu mutfağının popüler bir lezzeti. Bu kızarmış toplar, nohut, bakla veya mercimek bazlı hazırlanıyor ve aslında ülkemizde de oldukça yaygın! Ama bir de Mısır’da, yerinde deneyin!

Humus: Humus, Mısır ve diğer Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen bir meze. Elbette ki çoğumuz aşinayız ancak Mısır’da bir başka tatlı geleceğine eminiz!

Mısır kahvesi: Mısır kahvesi, koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerinden yapılan geleneksel bir içecek. Kahve, öğütülüp cezvede kaynatılarak hazırlanıyor. Bir nevi Türk kahvesini andırıyor olsa da tadı ve sunumu biraz daha farklı. Denemeden dönmeyin!

Umm Ali Tatlısı: Umm Ali, Mısır mutfağından gelen bir tatlı. Süt bazlı tatlı, kızarmış ekmek parçaları, badem, fındık ve kuru üzüm gibi malzemelerle hazırlanıyor ve sıcak olarak servis ediliyor.

Şavarma: Şavarma, Mısır&#;ın popüler sokak yiyeceklerinden biri. Genellikle dana veya tavuk etinden yapılan şavarma, dikey bir ızgarada pişiriliyor. Aslında Türk dönerine de benziyor diyebiliriz.

Ful medames: Ful medames, Mısır&#;ın kahvaltıda sıklıkla tüketilen bir lezzet. Genellikle haşlanmış bakla, limon suyu, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte servis ediliyor.

Mısır mutfağına özgü bu lezzetleri hemen hemen her yerel restoranda ve hatta sokak aralarında bulabilmeniz mümkün! Ancak, dünya mutfaklarının da başarılı bir şekilde yansıttığı harika yemek yerleri ve barlar da var.

Kahire’de konaklama ve ünlü restoranlar

İster Nil’in eşsiz manzarasına ister piramitlerin heybetli görüntüsüne karşı olsun Kahire’de otellerin benzersiz bir konaklama deneyimi sunduğu aşikar! Dünyaca ünlü pek çok otel zincirine denk gelebileceğiniz Kahire’de her bütçeye uygun konaklama yeri bulmak mümkün.

Grand Pyramid View Hotel, Aracan Pyramids Hotel, Giza Inn, Miramar Talaat Harb, Kempinski Nile Hotel Cairo, Cairo Marriott Hotel & Omar Khayyam Casino, JW Marriott Hotel Cairo seçenekleriniz arasında yer alabilir. Benzersiz manzaraları ile aklınızı başınızdan alacaklarına eminiz!

Yemek yerlerine gelecek olursak da harika restoranlar bulmanız mümkün. Hatta istemeseniz bile bulabilirsiniz Çünkü Mısır, mutfağına sahip çıkan ve başarılı bir şekilde yerli yabancı herkese sunan lezzet duraklarıyla dolu bir ülke. Biz yine de Kahire’nin en iyi restoranlarını paylaşalım: Andrea Mariouteya, Zooba, Naguib Mahfouz Cafe, Pavilion, Le Pacha , Pier 88, kesinlikle uğramanız gereken yerler. Merak etmeyin, Kahire’yi gezerken hepsi yolunuzun üzerinde olacak.

Dalışçıların gözdesi: Şarm el Şeyh

Tiran Adası: Tiran Adası zengin bir deniz yaşamı sunuyor ve büyülü dünyaların kapılarını aralıyor. Adanın etrafında, zengin bir deniz yaşamı, renkli mercan resifleri ve göz alıcı su altı manzaraları bulunuyor. Ayrıca, dalış yerleri ile de oldukça meşhur!

Ras Muhammed Milli Parkı: Muhammed Milli Parkı, doğal güzellikleri ve su altı yaşamıyla ünlü. Park, kıyı şeridinde korunan alanlar ve mercan resifleri ile dolu. Burada dalış yapabilir veya sadece doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Old Bazaar: Şarm el Şeyh&#;te bulunan Old Bazaar, yerel el sanatları, hediyelik eşyalar ve geleneksel Mısır’a özgü ürünlerin satıldığı bir pazar yeri. Burada renkli dükkanlar arasında dolaşabilir, yerel el sanatı ürünleri satın alabilir ve Mısır&#;ın kültürel dokusunu yansıtan hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.

Soho Meydanı: Şarm el Şeyh&#;in merkezinde bulunan Soho Meydanı, restoranlar, kafeler, dükkanlar ve gece hayatıyla ünlü bir bölge. Meydan, turistlerin alışveriş yapabileceği, yemek yiyebileceği ve eğlenebileceği bir merkez konumunda.

Şarm el Şeyh, Mısıra gitmişken sadece piramitleri görmeyeyim, biraz da deniz tatili yapayım diyenler için benzersiz bir lokasyon! Üstelik, dalış sporu ile ilgileniyorsanız dünya üzerinde daha iyi bir yer bulamayacağınızı da belirtelim! Peki, Şarm el Şeyh en iyi dalış yerleri neresi? Ras Ghozlani, Marsa Bareika, Ras Za&#;atar, Jackfish Alley, Eel Garden, Shark Observatory, Anemone City, Shark Reef en meşhur dalış rotaları arasında. Ayrıca, sahile kıyısı olan büyük otellerin çoğunda da dalış yapmak mümkün. Profesyonel ekiplerden ders alabilir veya ekipmanları kiralayarak masmavi suların benzersiz renklerle döşeli dünyasına atlayabilirsiniz!

Peki, nerede konaklanır? Tatil beldesi olduğu için ülkenin diğer şehirlerine göre konaklama biraz daha pahalı olabilir, ancak deneyimleyeceğiniz anıları düşününce her bir kuruşuna değer diyebiliriz! Eğer denizin, kumun, güneşin, dalışın en güzel halini görmek istiyorsanız büyük otellerde konaklamanızda fayda var. Yine de bütçenize uyanı seçebilirsiniz. Bizim önerimiz manzarasıyla büyüleneceğiniz, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ve dalış yapabileceğiniz Rixos Sharm El Sheikh. Fakat, farklı seçenekler de mevcut. Logaina Sharm Resort, Coral Hills Resort, Grand Rotana Resort & Spa, Safir Sharm Waterfalls Resort, Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort, Meraki Resort Sharm El Sheikh de şehrin en iyi konaklama yerleri arasında. Ayrıca, en iyi yemekleri de buralarda yiyebileceğinizi belirtelim. Ama otelden çıkmak isteyenler için şehirde de güzel yerler mevcut.

Bitt Kebap, Fares, Fusion 21, El Kahwa, El Masrien ve Abou El Sid Restaurant’ı da deneyebilir, hem dünya mutfağının hem de yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Huzurun adresi: İskenderiye

İskenderiye Feneri: İskenderiye Feneri, Mısır&#;ın İskenderiye şehrinde bulunan tarihi bir simge. Antik dünyanın Yedi Harikası&#;ndan biri olarak kabul ediliyor. Döneminin en yüksek yapısı olan ve gemilere rehberlik eden bu fener, İskenderiye’nin en önemli sembolü.

Stanley Köprüsü: Stanley Köprüsü, İskenderiye Koyu&#;nda bir asma köprü. yüzyılın başlarında inşa edilen ve Mısır&#;ın önemli bir simgesi haline gelen köprü, güzel mimarisi ve manzarasıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Köprüyü yürüyerek geçebilir veya çevresindeki alanda yürüyüş yapabilirsiniz.

Kayıtbay Kalesi: Kayıtbay Kalesi, İskenderiye Körfezi&#;nde yer alan bir Osmanlı kalesi. Sultan Kayıtbay tarafından yüzyılda inşa edilen kale, savunma amaçlı olarak kullanılmış ve zaman içinde restore edilmiş. Bugün ise aynı zamanda müze olarak hizmet veriyor. Kale içindeki sergileri gezebilir, şehrin panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

Montaza Sarayı: Montaza Sarayı, İskenderiye&#;de deniz kıyısında yer alan büyüleyici bir yapı. Sarayın büyük bir bahçesi ve göz alıcı manzaraları var. Dilerseniz sarayda keşfe çıkabilir ya da bahçede yürüyüş yapabilirsiniz.

İskenderiye de tıpkı Sharm el Sheik gibi benzersiz deniz manzarasına sahip otellerle dolu. Bütçenize göre farklı konaklama seçeneklerini değerlendirebileceğiniz gibi en güzel manzaradan ve konfordan faydalanmak isterseniz, zincir otelleri tercih edebilirsiniz. Hilton Alexandria Corniche, Sunrise Alex Avenue Hotel, Steigenberger Cecil Hotel, Four Seasons Hotel Alexandria gibi seçenekleri değerlendirebilir, hem en güzel manzaraya hem de sahil keyfine sahip olabilirsiniz.

Tıpkı Kahire ve Şarm el Şeyh gibi İskenderiye’de de hem dünya mutfağını hem de yerel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz pek çok restoran var. Bu konuda otellerin restoranları fazlasıyla ün salmış olsa da şehrin içinde Sahar El-Laialy Restaurant, The Majestic, Elaine’s de kesinlikle denenmeye değer!

Tropik esintilerin ev sahibi: Hurgada

Giftun Adası: Tropik bir Mısır Adası: Giftun! En turistik yerlerden biri olan ve dünyaca ünlü güzelliklere sahip olan Giftun Adası’nda gün batımının keyfini sürebilir, Kızıldeniz’in berrak suları içerisinde sonsuzluğa doğru yüzebilirsiniz.

Mahmya Adası: Tam bir ekoturizm cenneti olan Mahmya Adası Kızıldeniz’in masmavi sularının ve en kaliteli yemeklerinin, özellikle de deniz ürünlerinin sunulduğu, beyaz kumlarla çevrili şahane plajlarla dolu.

Hurghada Grand Aquarium: Her yaştan insanın bayılacağı benzersiz bir akvaryum! &#;den fazla hayvana ve ’den farklı türe ev sahipliği yapan bu akvaryum, Hurgada’ya kadar gitmişken kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.

Hurghada Marina: Bir marina dendiğinde aklınıza gelen her şeyi bir kenara alın ve her birinin en görkemli halini düşünün. Hurghada Marina’nın restoranları, yürüme alanları, alışveriş yerleri ve çok daha fazlası kesinlikle hayran bırakacak türden.

El Dahar: Hurgada&#;nın gerçek kalbi olan El Dahar, Antik Mısır atmosferini yaşamak isteyen herkesin kesinlikle görmesi gereken bir yer! Eski çarşısı, geleneksel yemekleri, kültürel etkinlikleri ve ışıklı gösterileriyle herkesi içine çekmeyi başaracak türden…

Yine ülkenin diğer popüler şehirleri gibi otelleriyle de adından söz ettirmeyi başaran Hurgada’da da konaklamak için pek çok alternatif var. Ancak en iyi seçeneklerden birinin Jaz Aquaviva ve Rixos Premium Magawish olduğunu söyleyelim. Titanic Resort ve Premier Le Reve Hotel & Spa da en güzel konaklanacak yerler arasında.

Şehrin meydanlarında Mısır mutfağından pek çok lezzeti sokaklarda ve restoranlarda bulabilirsiniz. Ancak oldukça şık ve üst düzey bir lezzet deneyimi sunan yerler de var. Granada, Nino&#;s Restaurant, Bongoyo Restobar, Sofra Middle Eastern Cuisine ise en harika seçenekler!

Tarihi dokular: Luxor

Colossi of Memnon: Nil Nehri&#;nin karşı tarafında, Luxor’da yer alan Colossi of Memnon, antik Mısır&#;ın heykellerinden oluşan iki devasa dikilitaş. Bu dikilitaşlar, Amenhotep III döneminde inşa edilmiş ve eski Mısır’ı koruma görevi üstlenmiş. Fotoğraf çekmek için de harika bir yer olduğunu belirtelim .

Hatşepsut Tapınağı: Hatşepsut Tapınağı, Luxor&#;un batısındaki Deir el-Bahari vadisinde. Antik Mısır Kraliçesi Hatşepsut&#;un anısına inşa edilen bu tapınak mimari açıdan çok etkileyici bir örnek.

Krallar Vadisi: Krallar Vadisi, antik Mısır firavunlarının mezarlarını içeren bir nekropol ve pek çok firavunun mezarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu mezarlar, eşsiz duvar resimleri ve heykellerle süslü!

Luxor Müzesi: Luxor Müzesi, antik Mısır dönemine ait birçok eseri sergileyen bir müze. Müzede, firavunların heykelleri, takılar, mumyalar ve diğer arkeolojik buluntular gibi önemli eserler var.

Karnak Tapınağı: Karnak Tapınağı, Luxor&#;un kuzeyinde yer alan en büyük antik tapınak komplekslerinden biri. Bu tapınak, farklı dönemlerde birçok firavun tarafından inşa edilmiş ve korunmuş ve bu nedenle de Mısır’ın en kutsal kabul edilen yerleri arasında.

Luxor’da hem tarihi dokusu hem de büyüleyici mimarisiyle dikkat çeken pek çok konaklama yeri var. Bunların arasında en iyileri olarak değerlendirilen oteller ise; Hilton Luxor Resort Spa, Sofitel Winter Palace ve Sonesta St. George Hotel Luxor.

Mısır yemeklerini en güzel şekilde deneyimleyebileceğiniz restoranlar arasında ise Al Sahaby Lane Restaurant, Restaurant, Aisha ve Tutankhamon bulunuyor.

Mısır’da ziyaret etmek için tercih edeceğiniz şehir veya şehirler neresi olursa olsun keyifli zaman geçireceğinizden hem deniz hem de kültürel bir tatil yaşayacağınızdan ve tarihin tozlu sayfalarına yolculuk yapacağınızdan eminiz.

Daha fazla gezi rehberi için:

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır