albay koyu muğla / Akyaka-Albay Koyu - Akyaka Huzur Apart Otel

Albay Koyu Muğla

albay koyu muğla

Yaz kampı denince akla ilk gelen kamp alanlarından bir tanesi olan Akyaka Orman Kampı, ağaçların altında konaklayıp yürüme mesafesindeki koylarda denize girebileceğiniz gayet güzel bir kamp alanı. Belli başlı eksiklikleri olsa da genel olarak baktığımızda ve Muğla’daki diğer kamp alanlarını düşündüğümüzde ortalamanın üstünde diyebiliriz, biz memnun kaldık.

1 yıl sonra gelen acı güncelleme 😂 evet biz burada kaldıktan sonra çok şey değişmiş. 2021 yılında gidip sorunlar olsa da memnun ayrılınca, burayı işleten vakıf boş durmamış nasıl memnuniyetsiz ayrılırlar diyerek 2022 yılında bir takım değişiklikler yapmış. 😁 Aşağıdaki bilgileri de güncelledik ama yapılan değişiklikleri şöyle kısaca özetleyelim; 30 günden az kalanlara elektrik verilmiyor her gelen kapıda şok oluyor. Kiralık buzdolabı yok zaten elektrik olmadığı için normal ama en azından ortak dolap olabilirdi. Otopark kaldırılmış zaten insanlar arabayı çadırın dibine alıyordu o yüzden çok bir şey değişmemiş. Kişi başına da ücret almaya başlamışlar, kalabalık aileler için çok maliyetli olmuş.

Akyaka Orman Kampı, her şeye rağmen Türkiye’nin en iyi kamp alanları arasında sayabileceğimiz bir yer.

>> Çadır ve Karavan Alanı Hakkında Bilgiler

>> Taş Evler & Kagir Evler

>> Akyaka Orman Kampı Fiyatları

>> Akyaka Orman Kampı İletişim

>> Akyaka Orman Kampı Ulaşım

Akyaka orman kampının en beğendiğimiz yanı önündeki küçük koylarıydı. Biraz yürümeniz ve merdiven inmeniz gerekiyor ama gerçekten muhteşem bir denizi var. Hatta bize göre Akyaka’da denize girilecek en güzel yerler Akyaka orman kampındaki; Akvaryum, Albay Koyu ve 72 Merdiven Koyu gibi küçük koylar. Kayalıkların üzerindeki ahşap platformlar sayesinde çok rahat bir şekilde denize girebiliyorsunuz. Kayaların altından buz gibi Azmak suyu, denize karıştığından su oldukça soğuk oluyor. Suyun dibi gözükmediği için su bulanıkmış gibi geliyor ancak bunun sebebi tatlı su ile tuzlu suyun karışması.

Albay Koyu

Akyaka orman kampının diğer bir güzel yanı da merkeze olan yakınlığıydı; kamp alanı içerisindeki yoldan yürüyerek 10 dakikada merkeze ulaşabiliyorsunuz. Hem gezip dolaşmak için hem de alışveriş için büyük avantaj. Aslında kamp alanı içerisinde bir market var ama ekmek, su, içecek gibi temel ihtiyaçlar dışında pek bir şey yok. Diğer ihtiyaçlar için merkeze gitmeniz gerekiyor. Yol kısa olsa da biraz yokuş, o yüzden gelirken içme suyu gibi taşıması zor olan şeyleri arabanıza doldurun ki yürüyerek taşımak zorunda kalmayın.

Aşağıda madde madde yazdık ama kısaca söylemek gerekirse Akyaka Orman Kampı size asgari şartları sunuyor ama rahat etmek ve her şeyiniz eksiksiz olsun istiyorsanız hazırlıklı gelmeniz gerekiyor. Çadırımı alıp gideyim derseniz özellikle yemek konusunda zorluk yaşarsınız.

  • Tuvaletlerin pırıl pırıl olmasa da kullanılabilecek temizlikte olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca engelli tuvaletinin olması da gayet güzel.
  • Soyunma kabini, duş ve kadınlar için kapalı duş var. Ancak sıcak su, güneş enerjisi ile sağlandığından oldukça kısıtlı.
  • Çamaşır yıkayabileceğiniz lavabolar var, bunun dışında çamaşır makinesi gibi bir hizmet yok.
  • Elektrik yok, aslında var ama çadırlara ve karavanlara verilmiyor. Eskiden veriliyordu şu an kısa süreli konaklamalarda elektrik verilmiyor.
  • Kamp alanında mutfak yok.
  • Akyaka orman kampında tüplü mangal dahil her tür mangal ya da ateş yakmak yasak. Küçük tüp ve elektrikli ocak kullanmak serbest.
  • Ortak buzdolabı ya da kiralık buzdolabı yok.
  • Akyaka Orman Kampı’nın neredeyse her yerinde telefon çekiyor, en azından bize telefonun çekmediği bir yer denk gelmedi.
  • Yeterli otopark alanı var.
  • Yabani hayvan yok, biz oradayken gece kamp alanının çok yakınına domuz sürüsü gelmişti ama tehlike teşkil edecek bir durum yok. Yalnızca domuzlar gelince köpekler aşırı havlıyor ve uyuyamıyorsunuz.
  • Sürekli olarak ilaçlama yapılıyor, bu sayede rahatsız edecek derecede sinek yok.
Akyaka Kamp

Akyaka orman kampında konaklamak için diğer bir seçenek de denize nazır Bungalov tarzındaki Taş Evler. Bu evlerde 5 yatak bulunuyor ve gerçekten güzel bir manzaraya sahipler. Genellikle yer bulmak kolay değil o nedenle erkenden rezervasyon yaptırmanızda yarar var.

Küçük çadır100 TL
Büyük çadır140 TL
Karavan125 TL
Kişi başı20 TL
Otopark20 TL
Taş Ev1600 TL – 2000 TL

Akyaka Orman Kampı 2022 fiyatları yukarıdaki gibi olsa da gitmeden önce arayıp bilgi almanızda fayda var. Çünkü sürekli olarak fiyat politikaları değişiyor. Örneğin eskiden kişi başı ücret yoktu, sonra sadece kişi bazlı bir fiyatlamaya gittiler, şimdi de çadıra ayrı kişi başına ayrı para alıyorlar.

Akyaka orman kampı oldukça büyük bir alana sahip ve karışıklığı önlemek için bölümlere ayrılmış durumda. Sezonluk karavan alanı, büyük çadır alanı, küçük çadır alanı ve karavan alanı olmak üzere 4 ayrı bölüm var. Düşünce gayet güzel; hem kapladığınız alana göre ücret ödemiş oluyorsunuz hem de çadırların arasından araç geçmemiş oluyor. Ancak uygulama konusunda başarılı değiller. İnsanlar küçük çadır alanı ücreti ödeyip çadırını karavan alanına kuruyor ve kimse bir şey demiyor. Örneğin, araç üstü çadır olduğumuz için bizden karavan ücreti alındı ancak karavan alanında bizim 2-3 katımız kadar yer kaplayan çadırlar vardı.

Akyaka Orman Kampı Koyları

Her ne kadar yeriniz garanti olmasa da Akyaka Orman Kampı rezervasyon alıyor. Bu nedenle gitmeden önce aramanızda fayda var. Ancak ben yerimi ayırttım diye rahat davranmayın çünkü biz gittiğimizde rezervasyonumuz olmasına rağmen içerisi çok dolu girin bir bakın yer bulursanız gelin kayıt açalım dediler. Biz zar zor yer bulup yerleştik ama rezervasyonumuz olmasa muhtemelen yer yok deyip geri göndereceklerdi. O yüzden her ihtimale karşı rezervasyonunuz olsun, en azından içerisi dolu bile olsa ısrar etme şansınız olur.

Telefon: 0551 448 70 34
Adres: Akyaka, 48650 Ula/Muğla Konum için tıklayın.

Muğla’dan Marmaris yönüne doğru giderken keskin virajları ile meşhur Sakar Geçidi‘ni inince Akyaka tabelasını göreceksiniz. Akyaka yönüne döndükten sonra anayoldan hiç sapmadan dümdüz devam edin. Akyaka’nın merkezinden geçeceksiniz ardından Akyaka’dan çıkıyoruz yanlış yolda mıyız acaba diye düşünmeye başlayacaksınız 🙂 merak etmeyin biraz daha devam ederseniz Akyaka Orman Kampı‘nı göreceksiniz.

Akyaka Orman Kampı’nda ister çadır istersenizde karavanınızla kalın, kesinlikle kamp alanına bağlı kalmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz zaman Akyaka merkezine gidebilirsiniz; Akyaka’da gezilecek yerler ve Akyaka restoranları gibi bilgiler için Akyaka yazımıza göz atabilirsiniz. Akyaka Gezi Rehberimiz için tıklayın.

Diğer Yazılar: Deneyim

  • Sarıkamış Pistleri

    YazanFatih

  • Sarıkamış Kayak Merkezi

    YazanFatih

  • Dorukkaya Skipass Fiyatları

    YazanFatih

  • Kamp Alanları

    YazanFatih

  • Evcan Camping

    YazanFatih

  • Şile Kamp Alanları

    YazanFatih

Akyaka Koyları

Muğla ilinin Ula ilçesinde yer alan Akyaka her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Akyaka’nın nüfusu kış mevsiminde yaklaşık olarak 1500 olmakla birlikte yaz aylarında 4000’e kadar ulaşmaktadır. Eski zamanlarda küçük bir balıkçı mahallesi olan Akyaka 1970’li yıllardan itibaren adını duyurmaya başlamıştır. 1980’lerde yaşanan turizm patlaması ile “turistik belde” haline gelen Akyaka çevre il ve ilçelerden de rağbet görmektedir. 1991 yılında belde olmuş, 2012 yılında ise mahalle statüsü kazanmıştır. Görenlerde hayranlık uyandıran doğal güzellikleri, berrak ve masmavi denizi, oksijen deposu ağaçları ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Akyaka Ege Bölgesi’nin favori tatil yerleri arasında bulunmaktadır. 

Akyaka’ya yakın denize girilebilecek çok sayıda koy yer almaktadır. Türkiye’nin en güzel koylarına sahip olan Akyaka’da denize girilebilecek sakin yerler; 72 Merdiven Koyu, Albay Koyu, Akvaryum Koyu, Burun Koyu, Maden İskelesi Koyu, Akbük Koyu, Turnalı Boncuk Koyu, Değirmenbükü Koyu ve Küfre Koyu’dur. Akyaka koylar haritasında 72 Merdiven Koyu, Albay Koyu ve Akvaryum Koyu birbirlerine yakın konumda bulunmakta olduğundan aynı gün içerisinde üç koyda da yüzme imkanı bulunmaktadır. Koylara ulaşım özel araçlar ile yapılabilmektedir. Ayrıca Akyaka merkezinden tekne turları ile Akyaka’ya en yakın koylarda doyasıya yüzülebilmektedir.

72 Merdiven Koyu

Akyaka Orman Kampı sınırları içinde yer alan 72 Merdiven Koyu Akyaka’nın en güzel koylarındandır. Gökova Körfezi’nin eşsiz güzellikteki manzarasının keyifle izlenebileceği bu koya 72 adet dik ve dar merdiven ile inilmektedir. Turkuaz rengi denizi ile ön plana çıkan 72 Merdiven Koyu küçük bir koy olduğu için denize girebilecek kişi sayısı da sınırlı olmaktadır. Akıntılı bir koy olduğu için suyun alt kısmı soğuk, üst kısmı ise ılıktır. 72 Merdiven Koyu’nda küçük beton bir platform üzerinden denize girilmektedir. 

Albay Koyu

Akyaka Orman Kampı sınırları içerisinde bulunan Albay Koyu, 72 Merdiven Koyu’nun yan tarafında yer almaktadır. Albay Koyu’nda bulunan tahta platform üzerinde oturulabilmekte ve eşsiz manzaranın tadı çıkarılabilmektedir. Koyun denizi dalgalı olduğu için iyi yüzme bilmeyen tatilcilerin dikkatli olması gerekmektedir. Albay Koyu’nun küçük, sessiz ve özel bir bir koy olması nedeni ile sakinliği seven tatilcilerin tercih ettiği bir koydur. Albay Koyu eşsiz manzarası ile Akyaka ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken koylar arasında bulunmaktadır.

Akvaryum Koyu

Akyaka Orman Kampı’ndaki taş evlerin altında yer alan Akvaryum Koyu’na taşlı bir yoldan inilmektedir. Tahta bir platform üzerinden denize girme imkanı bulunmaktadır. İyi yüzme bilmeyen kişiler ve çocuklu aileler için uygun olmayan bu koy derin sularda yüzmek isteyen kişiler için idealdir. Akyaka’ya 26 kilometre uzaklıkta bulunan Akvaryum Koyu tertemiz denizi ve yemyeşil ağaçları ile Akyaka’nın doğal güzellikleri arasındadır. Alan içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. 

Burun Koyu

Akyaka’nın keyifle yüzülebilecek bir diğer koyu ise Burun Koyu’dur. Patika yollar üzerinden ulaşılabilen Burun Koyu, ismini sağ kısmında yer alan buruna benzeyen çıkıntıdan almaktadır. Burun Koyu’nda denize tahta bir platform üzerinden girilebilmektedir. Özellikle derin suda yüzmek isteyen kişilerin tercih ettikleri Burun Koyu’nda deniz genellikle dalgalıdır. Alan içerisinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle koyu tercih eden kişiler yiyecek, içecek ve sandalyelerini yanlarında getirmektedirler. Gökova Körfezi’nin eşsiz manzarasına sahip olan Burun Koyu, Akyaka tatilcileri için vazgeçilmez koylar arasındadır.

Maden İskelesi Koyu

Akyaka’nın en güzel koyları arasında bulunan Maden İskelesi Koyu sakinliği seven kişilerin tercih ettiği bir koydur. Alanda bulunan iskele nedeni ile koyun ismi Maden İskelesi Koyu’dur. Maden İskelesi yakınında çok sayıda tesis ve otel bulunmaktadır. Koyda yer alan tüm otellerin kendilerine özel iskeleleri bulunmaktadır. Özellikle otelleri ile bilinen Maden İskelesi Koyu harika bir yeşilliğe sahiptir. Akyaka merkezinden Maden İskelesi Koyu’na yürümek biraz zor olabileceği için özel araç ile ulaşım daha rahat yapılmaktadır. Ayrıca Akyaka merkezinde bulunan taksiler ile koya ulaşılabilmektedir.

Akbük Koyu

Muğla merkeze 48 kilometre ve Akyaka’ya 25 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Gökova Körfezi’nin en güzel ve temiz koylarından biri olan Akbük Koyu her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Derin yerlerinin bile dibinin göründüğü masmavi ve tertemiz denizi, yemyeşil doğası ile Akyaka tatilcilerinin sıklıkla tercih ettikleri koylardan biridir. Akbük Koyu’nda market, pansiyon ve kamp alanları bulunmaktadır. Akbük Koyu kamp yapmak isteyen tatilciler için de son derece uygundur. Koy her zaman dalgasız olduğu için çocuklu aileler için de idealdir. Gölgelik alanda oturmak isteyen tatilciler için Akbük Koyu’nda çeşitli kafeler bulunmaktadır. Kafelerin duş hizmetinden de faydalanılabilmektedir. Akbük Koyu özellikle sabah saatlerinde sakinken, öğle saatlerinde kalabalıklaşmaya başlamaktadır. Akyaka’dan Akbük Koyu’na sahil yolu üzerinden Akbük tabelaları takip edilerek yaklaşık yarım saatte ulaşılabilmektedir. Özel araç imkanı olmayan ziyaretçiler Akyaka’dan hareket eden taksiler ile de Akbük Koyu’na gidebilmektedirler.

Turnalı Boncuk Koyu

Muğla şehir merkezine 44, Akyaka merkezine ise 16 kilometre uzaklıkta bulunan Turnalı Boncuk Koyu Akyaka tatilcileri için vazgeçilmez koylardan biridir. Berrak ve masmavi denizi ile ön plana çıkan Turnalı Boncuk Koyu özellikle kamp yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Muhteşem güzellikte bir manzaraya sahip olan koyda kamping imkanı bulunmaktadır. Kamping işletmesinde çadır kampı hizmeti sunulmaktadır. Tesis içerisinde tuvalet, şezlong, şemsiye, duş, restoran, elektrik, internet, otopark, oturma alanları ve çadır kiralama gibi hizmetler bulunmaktadır. Denize sıfır alanda kamp yapmak isteyen tatilcilerin tercihi olan Turnalı Boncuk Koyu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Turnalı Boncuk Koyu birçok aktivite imkanı sağlaması bakımından da tercih sebebi olmaktadır. Turnalı Boncuk Koyu’nda çadır kampı, yüzme, dalış, bisiklet turu, ve çeşitli sportif faaliyetler yapılabilmektedir.

Değirmenbükü Koyu

Yemyeşil ağaçların çevrelediği, masmavi denize sahip Değirmenbükü Koyu “İngiliz Koyu” olarak da anılmaktadır. Koya özel araç ile ulaşım son derece rahat şekilde yapılabilmektedir. Berrak ve tertemiz suyu ile ünlü olan Değirmenbükü Koyu her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turistin akınına uğramaktadır. Ayrıca Değirmenbükü Koyu’na gelen ziyaretçiler koyun yanında yer alan Yazı köyünü ziyaret edebilmekte ve yol üzerinde bulunan eski evleri görme imkanı bulabilmektedirler. 

Küfre Koyu

Akyaka ziyaretçileri için denize girilebilecek en güzel koylardan biri olan Küfre Koyu, Yedi Adalar Körfezi’nin kuzeydoğusunda yer almaktadır. Tekne ve yat turlarının vazgeçilmez koylarından biri olan Küfre Koyu oldukça derindir. Yapısı itibariyle lodos dışındaki bütün rüzgarlara karşı korunaklı olduğundan sakin bir koydur. Azmak Nehri’nin Küfre Koyu ile birleştiği kısım sığlaşmaktadır. Tertemiz ve berrak denizi ile yerli ve yabancı turistlerin favori koylarından biridir. Küfre Koyu eşsiz bir gün batımı manzarası izlemek isteyen kişilerin tercih ettikleri bir koydur. Koya ulaşım özel araçla zor olmakla birlikte toprak bir yoldan yapılmaktadır. Tekne turu ile koya ulaşım çok daha rahattır.

Muğla’ya bağlı Ula ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra plajlarıyla da öne çıkmaktadır. Ula’da denize girilebilecek birçok plaj yer almaktadır. Sessiz ve huzurlu bir yapıya sahip olan Ula’da yeşil ağaçların çevrelediği plajlarda gün boyu deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ula ilçesinde denize girilebilecek noktalar genellikle Akyaka beldesi sınırları içerisindedir. Popüler bir tatil beldesi olan Akyaka’da plajları çevreleyen çok sayıda restoran, bar, kafe ve konaklama tesisi hizmet vermektedir.

Ula’nın popüler plajları; Akyaka Halk Plajı, Albay Koyu, Çınar Plajı, Akçapınar Plajı, Çınar Beach Club ve Kite Beach olarak sıralanmaktadır.

Akyaka Halk Plajı

Akyaka Halk Plajı, Ula ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta, Akyaka beldesi sınırları içerisindedir. Plaja özel araçla yapılacak olan ulaşımlarda Aydın – Muğla yolunu güneybatı yönüne takip etmek gerekmektedir. Sakartepe’yi geçtikten sonra ulaşabileceğiniz plaja, Ula ilçe merkezinden yarım saatte bir hareket eden Akyaka minibüsleri veya taksi ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

Akyaka Halk Plajı, bölgede denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Tamamen kumsal sahili ile birlikte gün boyu deniz keyfi yaşayabileceğiniz Akyaka Halk Plajı’nın çevresinde çok sayıda işletme hizmet vermektedir. Buralardan yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

Denizi sığ olan Akyaka Halk Plajı, bu sebepten ötürü özellikle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 200 metreye kadar sığ olan deniz, oldukça sıcak ve dalgasızdır. Mavi bayraklı denize sahip olan Akyaka Halk Plajı, aynı zamanda 2016 yılında “Engelsiz Plaj” kategorisinde ödül almıştır.

Şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabileceğiniz plajda kiralama ücretleri 15 – 20 TL aralığındadır.

Akyaka Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.

Akyaka'nın akıllara kazınacak güzellikteki doğasıyla ve mavilikleriyle iç içe olacağınız tatilinizi Akyaka Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek planlayabilirsiniz.

Albay Koyu

Albay Koyu, Ula’ya bağlı Akyaka beldesinde yer almaktadır. Ula ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan koya ulaşımlar, özel araçla Aydın – Muğla yolunu güneybatı yönüne takip ederek yapılmaktadır. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşımlarda ise ilçe merkezinden yarım saatte bir hareket eden Ula dolmuşları veya taksi ile Albay Koyu’na ulaşım yapılabilmektedir.

Akyaka Halk Plajı’nın batısında yer alan Akyaka Orman Kampı sınırları içerisinde yer alan Albay Koyu, oldukça sınırlı bir sahile sahiptir. Kumsaldan ziyade taşlık bir alandan denize girilebilen Albay Koyu’nın denizi sığ olmadığı için iyi derecede yüzme bilmeyenler ve çocuklu ailelere tavsiye edilmemektedir.

Albay Koyu’nda kayalığın dibinde bulunan merdivenle girilebilen denizi, dalgalı ve derindir.

Albay Koyu’nun çevresinde hizmet veren herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye hizmeti verilmemektedir.

Albay Koyu’na girişler ücretsizdir.

Çınar Plajı

Çınar Plajı, Akyaka’nın popüler plajları arasındadır. Ula ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta yer alan plaja özel araçla yapacağınız ulaşımlarda Aydın – Muğla yoluna çıkarak güneybatı istikametine devam etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda bölgeye taksi veya ilçe otogarından hareket eden Akyaka dolmuşlarıyla da gidilebilmektedir.

Akyaka belde merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Çınar Plajı, yapı itibariyle Ölüdeniz’i andırmaktadır. Akyaka Halk Plajı’na istinaden daha sakin olan Çınar Plajı, etrafı doğal güzelliklerle kaplıdır.

Azmak Nehri’nden akan suların denizle birleştiği noktada bulunduğu için suyu daima soğuk olan plajın sahili kumla karışık küçük taşlardan oluşmaktadır. Plajda hizmet veren 1 adet tesis bulunmaktadır. Duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlardan faydalanabileceğiniz tesisten, yiyecek ve içecek gibi ürünleri de satın alabilirsiniz.

Şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de bulunan Çınar Plajı’nda şezlong kiralama ücretleri 25 TL’dir.

Çınar Plajı’na giriş ücreti 25 TL’dir. Giriş ücreti, bakiyeli olup; bu bakiyeyi ister şezlong ücreti olarak kullanabilir, isterseniz restoranında yemek yiyebilirsiniz.

Akçapınar Plajı

Akçapınar Plajı, Ula’nın Akçapınar beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Akçapınar Plajı’na özel araçla ulaşımlarda Aydın – Muğla yolu kullanılmaktadır. Akyaka dönüşüne kadar devam edilen yolda, bu kavşaktan 5 kilometre düz devam ederek, Akçapınar tabelasının takip edilmesi gerekmektedir. Plaja, Ula ilçe merkezinden hareket eden Akçapınar dolmuşlarıyla da yaklaşık yarım saat içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.

Genellikle kitesurf yapanların tercih ettiği bir tatil beldesi olan Akçapınar’ın kalabalık plajı olan Akçapınar Plajı, doğal güzelliklerle çevrili, hafif rüzgarlı bir yapıya sahiptir. Denizinin oldukça sığ olması sebebiyle çocuklu ailelerin de tercih ettiği plaj çevresinde hizmet veren çok sayıda tesis bulunmaktadır.

Kano kiralama hizmetleri de verilen Akçapınar Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabilirsiniz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 15 – 20 TL aralığındadır.

Akçapınar Plajı’na girişler ücretsizdir.

Ula Beachleri

Ula’da hizmet veren beachler, Akyaka ve Akçapınar beldelerinde yer almaktadır. Bu beachlerde, gün boyu eğlenceli vakit geçirebilir, özellikle Akçapınar’daki beachlerde kitesurf veya uçurtma sörfü gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

Çınar Beach Club

Çınar Beach Club, Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde hizmet vermektedir. Çınar Beach’e ulaşımlarda, Ula ilçe merkezinden özel araçla Aydın - Muğla yolunu güneybatı yönüne devam ederek, Sakartepe’yi geçtikten sonra Akyaka tabelasını takip ederek yapılmaktadır. Bölgeye, taksi veya ilçe merkezinden yarım saatte bir hareket eden Akyaka minibüslerini kullanarak da gidilebilmektedir.

 Akyaka’nın popüler beachlerinden olan Çınar Beach, gün boyu süren eğlenceli aktivitelerle hizmet vermektedir. İçerisinde 1 adet restoran ve bar bulunan beachte, yemek yiyebilir veya ferahlatıcı kokteyllerin tadına bakabilirsiniz. Tesis içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Akyaka Orman Kampı’nın arkasında yer alan Çınar Beach’te şezlong kiralama ücretleri 20 TL’dir.

Çınar Beach Club’a giriş ücreti 40 TL’dir.

Kite Beach

Kite Beach, Ula’ya bağlı Akçapınar beldesindedir. Beache ulaşımlarda, Aydın – Muğla yolunu güneybatı istikametine devam ettikten sonra Marmaris yolundan ilerleyerek Akçapınar tabelasının takip edilmesi gerekmektedir. Bölgeye ulaşımlarda, ilçe merkezinden yarım saatte bir hareket eden Akçapınar minibüsleri de hizmet vermektedir.

Ula’da denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Kite Beach, aynı zamanda kitesurf gibi aktivitelere de ev sahipliği yapmaktadır. Sörf yapmayı bilmeyenler için eğitim de veren tesiste, gün boyu eğlenceli müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Aynı zamanda konaklama ve restoran hizmeti de veren beach içerisinde duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

Kite Beach’te şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 25 TL’dir.

Kite Beach’e giriş ücreti 10 TL’dir.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Ula’da tatilinizi planlamak için Ula Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir