bölgeler ile ilgili slaytlar / Sunumlar | ULUTEK Teknopark

Bölgeler Ile Ilgili Slaytlar

bölgeler ile ilgili slaytlar


Arkadaşlar aşağıda bulunan slayt-sunumlar bir çok kaynaktan ve internetteki diğer sitelerden alınmıştıfunduszeue.infoınan bu slayt-sunumların kaynakları belirtilmeye özen gösterilmişfunduszeue.info sayfa coğrafya dersi adına bütün slayt ve sunumları bir arada barındırmak ve ziyaretçilerine kolay arama ve veriyi temin etme amacı içerisindedir.

Not: Sitemizin bünyesinde bulanan slaytları bilgisayarınıza kaydetmek için, sunumları açtıktan sonra sağ tıklayıp &#;Hedefi Farklı Kaydet&#; i komutuna tıklayınız.

Ders-Konu Anlatım Slaytları

Küresel Isınmayla İlgili Slaytlar

Bitkiler Dünyası

Sanayi Coğrfayası

Ulaşım Coğrafyası

Deprem ve Levha Hareketleri

Yerleşme, Mekan, Dağılış Coğrafyası

Madenler, Enerji Kaynakları, Yeraltı kaynakları

Ülkeler Coğrafyası

Diğer Slaytlar

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

Bölge Kavramı ve Türleri Slayt

Bölge Kavramı ve Türleri Slaytı

Coğrafya Hocası ailesi olarak yeni içerikler üretmeye devam ediyoruz. Bu serimizde bütün sınıflara ait slaytları sizler için hazırlayıp paylaşıyoruz. Slaytlar; içerisindeki görseller, etkinlikler, haritalar, testler aracılığıyla öğrencilerde kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca slaytlarımızda çıkmış YKS sorularını ekledik. Bu sayfamızda 9. sınıf konulardan Bölge Kavramı ve Türleri Slaydını paylaşacağız. Bu konuya ünitelendirilmiş yıllık plana göre  15 Mayıs &#; 2 Haziran tarihleri arasında toplam toplam 6 ders saati zaman ayrılmıştır. İyi çalışmalar dilerim.

Slaytta hangi kazanımlar yer almaktadır?

Slayt hazırlanırken Ortaöğretim Coğrafya Dersi Öğretim Programındakikazanımlar ve ders kitabındaki içerikler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu slaydımızın ilgili olduğu kazanım aşağıda verilmiştir.

Kazanım: Dünyadaki farklı bölge örneklerini, özellikleri ve bölge belirlemede kullanılan kriterler açısından değerlendirir.
Kazanım: Bölge sınırlarının amaca göre değişebilirliğini örneklerle açıklar.
Kazanım: Harita kullanarak çeşitli coğrafi kriterlerle belirlenmiş bölgelerde bulunan ülkeleri sınıflandırır.

Slaytımızın boyutu 13 mb olup 64 sayfadan oluşmaktadır.

Slayt içeriği:
• Doğal özelliklerine göre bölgeler
• Beşeri özelliklerine göre bölgeler
• Ekonomik özelliklerine göre bölgeler
• İşlevsel özelliklerine göre bölgeler
• Bölge sınırları
• Bölgeler ve ülkeler
• Konu ile ilgili çıkmış sorular.

Bu Slaytla;
• Dünyadaki farklı bölge örneklerini ve bölge belirlemede kullanılan kriterleri,
• Bölge sınırlarının amaca göre değişebilirliğini,
• Harita kullanarak çeşitli coğrafi kriterlerle belirlenmiş bölgelerde bulunan ülkeleri sınıflandırmayı öğreneceksiniz.

Bölge Kavramı ve Türleri SlaytSlayt hazırlanırken yararlanılan kaynaklar: Meb Coğrafya 9 Ders Kitabı &#;

 

indir

Alternatif Link(İndirmek İçin Tıkla)

UyarıSlaydı indirirken kota sorunu yaşıyorsanız gmail hesabınızla oturum açınız.

Coğrafya Online Slayt

Aşağıdaki önceki slayt görseline tıklayarak bir önceki konuya ait olan Ülkemizde Yerleşmeler Slaydına
ulaşabilirsiniz.
Ayrıca sonraki slayt görseline tıklayarak bir sonraki konuya ait olan Doğal Çevre ve İnsan Slaydına ulaşabilirsiniz.

Önceki SlaytSonraki Slayt

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası