beyaz kılıf nasıl temizlenir / Sararan Telefon Kılıfı Nasıl Beyazlatılır? - Mortilki

Beyaz Kılıf Nasıl Temizlenir

beyaz kılıf nasıl temizlenir

Sararan Telefon Kılıfı Nasıl Beyazlatılır?

Yüzlerce hatta binlerce lira vererek satın aldığımız cep telefonlarımızı, gerek korumak gerekse dekore etmek amacıyla kılıf kullanıyoruz. Ne var ki, bu şeffaf kılıfların ortak bir sorunu var; sararma. Akıllı telefon kılıflarının yüzde 70&#;i kısa süre sonra sararıp kötü bir görünüme kavuşuyor.

Özellikle yumuşak yapıya sahip, silikon ve plastikten yapılan şeffaf telefon kılıfları sararmaya oldukça müsaittir. Sararmaya neden olan etkenlerin en başında güneşin ultraviyole ışınları bulunmaktadır. Akıllı telefonunuzu genellikle açık havada kullanıyorsanız kısa süre sonra sararması kaçınılmazdır.

Tabii ki, UV ışınları polimerlerin zarar görüp yıpranmasına neden olan tek etken değildir. Gün ışığı, nem, aşırı sıcaklık ve solvent tarzı kimyeviler sararmaya neden olur ancak UV ışınları sararma konusunda birincil suçludur. Tüm bunlarla birlikte, kılıflardaki bu nahoş sararma, sertlik ve servis ömrü gibi temel kullanımı etkilemez.

Sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl beyazlatılır? sorusunun cevabı üzülerek söylüyorum ki pek iç açıcı değil. Çünkü oksidasyon veya benzeri nedenlerden dolayı sararan yumuşak şeffaf kılıflardaki sararma, sadece yüzeysel değildir ve plastiğin tamamına işlemiştir. Eğer  sararan sert bir plastik eşyanız varsa, bundaki sararma büyük ihtimal yüzeyseldir ve yüzeydeki sarı katman alınarak beyazlatılabilir. Fakat şeffaf kılıflarda böyle bir durum söz konusu değildir.

Tüm bunlarla birlikte, evinizde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle sararan kılıflarınızı tam olarak beyazlatamasanız bile en azından birkaç ton rengini açabilirsiniz. Telefon kılıflarındaki bu sararmaya yönelik, rengi tersine döndürme amaçlı neler yapılabilir? Hep birlikte göz atalım&#;

Önemli :  Aşağıdaki yöntemlerin hiçbiri sararan telefon kılıfını ilk günkü haline getirmez ve bembeyaz yapmaz. Ancak bu yöntemler kullanılarak az da olsa olumlu sonuç almak mümkündür.

Karbonat, Sirke ve Limon

Sirke, limon ve karbonat hepimizin mutfağında bulunan doğal ve zararsız ağartıcılardır. Bu doğal ürünler sayesinde sararmış birçok materyali beyazlatmak mümkündür. Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.

Sirke yönteminde ise kılıfınızı akşamdan sabaha sirke içinde bekletin. Limonun da doğal ağartıcı etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Sararmış kılıfa ortadan kesilmiş limonu sürerek ovalayın ve bir süre bu şekilde bekletin.

Önemli : Tüm bu doğal yöntemler birçok nesne üzerinde ağartma işlemini başarıyla yapar ancak konu sararmış telefon kılıfı ise tam olarak bir beyazlatma beklemeyiniz. Yalnızca sarılığın birkaç ton azalmasına yardımcı olabilir.

Çamaşır Suyu, Cif ve Aseton Gibi Kimyasallar

Çamaşır suyu, aseton ve cif gibi temizlik ürünleri kimyevi maddelerdir. Özellikle çamaşır suyunun beyazlatıcı özelliğini hepimiz yakınen biliyoruz. Tüm bu kimyeviler ile telefon kılıfınızı temizlemeyi deneyebilirsiniz .

Önemli : Bu ürünler kılıfınıza zarar verebileceği gibi oksidasyon sebebiyle oluşan bir sararma söz konusu ise istediğiniz olumlu sonucu vermeyecektir. Ne var ki, az da olsa bir beyazlama sağlaması muhtemeldir.

Diş Macunu

Herkesin bildiği gibi diş macunları dişleri beyazlatmak için tasarlanmış özel ürünlerdir. Bununla birlikte, diş macunu kullanarak ahşap mobilyalar üzerinde oluşan bardak lekelerini çıkarmak ve hatta gözlük camlarındaki kılcal çizikleri gidermek mümkündür.

Peki, diş macunu ile sararan kılıflar tam olarak ilk günkü haline getirilebilir mi? Üzülerek söylüyorum ki, cevap hayır. Ancak yine de ucuz ve zararsız olması nedeniyle deneyebilirsiniz.

Alkol

Alkolün mükemmel temizleme kabiliyeti vardır. Oldukça güçlü dekontaminasyon özelliklerine sahip olan alkol, sararmış nesneleri eski rengine kavuşturmak için kullanılabilir. Sararmış telefon kılıflarını beyazlatmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem alkoldür. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı bir sararma olmuş ise alkol de tam sonuç vermeyecektir ancak yine de büyük ölçüde beyazlatacağı kanaatindeyim.

Bu yöntemle ilgileniyorsanız %75&#;lik bir tıbbi alkol şişesi satın alın. Sararan telefon kılıfınızı yaklaşık 10 dakika alkol içinde bekletin ve daha sonra tekrar tekrar silin. (Alkol alacağıma, o paraya yeni bir kılıf alırım diyorsanız da haksız sayılmazsınız. 🙂 )

Silgi, Sabun, Deterjanlar

Kurşun kalemleri silen silgi birçok yerde temizlik için kullanılabiliyor. Örneğin kirlenmiş süet bir ayakkabınız varsa sıradan bir silgi ile silerek ayakkabınızı temizleyebilirsiniz. Fakat sararan kılıflar söz konusu ise silgi işe yaramaz. Ayrıca sabun ve çamaşır-bulaşık deterjanları da istediğiniz sonucu vermeyecektir. Diğer yandan, telefon kılıflarında hijyeni sağlama amaçlı bu temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

Sonuç :

Genel olarak bir telefon kılıfı oksidasyon nedeniyle sararmış ise bu sarılığı gidermek çok zordur, hatta bazı durumlarda imkansızdır. Ne var ki, bazı yöntemler uygulanarak sararma az da olsa giderilebilir. Ancak bu yöntemler için kullanılan malzemelerin az da olsa bir maliyeti vardır.

Netice itibariyle, günümüzde kullanılan telefonların fiyatları ile kılıfların fiyatı mukayese edilemez. Binlerce lira verilerek iPhone ve türevi telefonlar alınabiliyorsa 10 &#; 20 lira verilerek yeni bir telefon kılıfı alınabilir.

Sararan Telefon KılıfıSararmış Şeffaf Telefon Kılıfı BeyazlatmaTelefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir, cep telefonlarına son derece şık bir görünüm veren ve ayrıca bir darbe durumunda hasar görmelerini önleyen telefon kılıfları, bu cihazları kişiselleştirmek için artık tercih ediliyor. Gün içinde kullandığınız ve bazen masaya, bazen de çantaya koyduğunuz durumlarda da telefonunuzu zaman zaman kirlenmeye karşı koruyabilirsiniz. Peki, cep telefonu kılıflarını nasıl temizlersiniz ?

Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir ?

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir, aslında, bir telefon kılıfını nasıl seçtiğinize bağlı olarak, temizlemek için yapmanız gerekenler veya kullanmanız gereken malzemeler değişebilir. Bugün en yaygın telefon kılıfları silikon malzemeden yapılmış olanlardır. Şeffaf veya renkli bir silikon kılıf kullanıyorsanız, çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bunun için az miktarda diş macunu kullanmanız gerekecektir.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir

Bir pamuğun üzerine az miktarda diş macunu sürerek telefon kılıfını yavaşça silin. Ilık suyla duruladıktan sonra, kılıfın ilk aldığınız gün kadar temiz göründüğünü fark edebilirsiniz.

Silikon bir kılıfı temizlemek için asla diş fırçası kullanmayın. Çünkü fırça kılıfının üzerinde çiziklere neden olabilir. Alternatif olarak, ılık suya az miktarda sirke dökebilir ve silikon kılıfları bu suda bırakabilirsiniz. 15 ila 20 dakika bekledikten sonra kusursuz olacağını göreceksiniz.

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir ?

Deri telefon kılıfları, gerçek deri malzeme kullanılarak hazırlanmışlarsa asla kimyasal malzemelerle temizlenmemelidir. Kimyasal malzeme ile temizlik yaparsanız, üzerinde aşınma, şekil bozukluğu ve çizilmelere neden olabilir. Aynısı suni deri malzeme kullanılarak hazırlanan Case modelleri için de geçerlidir. Bunun yerine, telefon kılıfına zarar vermeyen bir yöntem seçerek kolayca temizleyebilirsiniz.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir

Ilık suya az miktarda sabun koyun. Ardından telefon kılıfını temiz bir bezle silin. Bu işlem için yumuşak bir bez kullanmalı ve silme işlemini yumuşak hareketlerle yapmalısınız.

Ardından telefonunuzu temiz su ve bir bezle silin. Bu şekilde, durulama işlemini yapmış olacaksınız ve telefonunuzu tertemiz olarak kullanmaya devam edebileceksiniz.

Alternatif olarak, deri temizleyici spreyler kullanabilirsiniz. Gerçek deri veya suni deri temizliği için özel olarak formüle edilmiş spreyler de telefon kılıfları için kullanılabilir. Ancak, bu spreyleri kullandığınızda, durulamayı büyük bir dikkatle yapmanız gerektiğini unutmayın. Kılıfta az miktarda sprey kalırsa, cep telefonunuzda ciddi hasara neden olabilir.

İlginizi Çekebilir: Apple Watch Suya Ne Kadar Dayanıklı

Plastik Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir ?

Plastik malzeme kullanılarak hazırlanan telefon kılıfları ılık su ve sabun yardımı ile temizlenebilir. Bununla birlikte, kritik nokta, sabunu çok az miktarda kullanmanız ve telefon kılıfını çok fazla ıslatmadan nemli kalması için silmenizdir. Kaliteli bir plastik kasa seçtiğinizde, temizliğin çok daha kolay olduğunu fark edebilirsiniz.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir

Bununla birlikte, kalitesiz olan kılıflar temizlendikten sonra renk solması ve aşınma gibi problemlere neden olabilir. Özellikle plastik malzemeler kullanılarak hazırlanan modellerde kaliteden asla ödün vermeyin. Kolaylıkla kirlenebilen bu kılıfları kolayca temizleyebilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; telefon kılıfı nasıl yıkanır , telefon kılıfı nasıl çıkarılır  , şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir
sararan telefon kılıfı nasıl temizlenir , renkli telefon kılıfı nasıl temizlenir , telefon kılıfı rengi nasıl temizlenir , deri telefon kılıfı nasıl temizlenir , açık renkli telefon kılıfı nasıl temizlenir , telefon kılıfı boyası nasıl temizlenir , beyaz telefon kılıfı nasıl temizlenir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır