en korkunç filmler imdb / IMDb Puanına Göre Sıralı En İyi Kore Korku Filmleri | seafoodplus.info

En Korkunç Filmler Imdb

en korkunç filmler imdb

IMDb Puanı En Yüksek Korku Filmleri!

Korku sineması, izleyicileri gerilim ve korku dolu anlarla büyüleyen, sinematik deneyimi en üst düzeye çıkaran bir türdür. Bu yazıda, IMDb puanlarına göre en yüksek değerlendirmeye sahip korku filmlerini ele alarak, bu yapımların neden bu kadar etkileyici olduğunu inceleyeceğiz. Ayrıca listemizde bilindik filmlerden çok, köşede kalmış ve çok bilinmeyen filmleri listeliyoruz. The Shining gibi yapımlar her yerde mevcut ve herkes tarafından biliniyor.

Us () - IMDb Puanı: /10

Jordan Peele'in yönettiği ve yazdığı Us, izleyicilere unutulmaz bir korku deneyimi sunuyor. Filmin başrolünde Lupita Nyong'o yer alıyor ve performansıyla dikkat çekiyor. Us, korku türünün sınırlarını zorlayan, derinlikli bir hikayeye sahip. İzleyicileri kendi karanlık yansımalarıyla yüzleşmeye davet eden film, sürpriz twistlerle dolu ve gerilim dolu anlarla dolu.

Get Out () - IMDb Puanı: /10

Yine Jordan Peele'in yazıp yönettiği bir diğer korku filmi olan Get Out, ırkçılık ve toplumsal eleştirilerin üzerine inşa edilmiş bir gerilim filmi olarak öne çıkıyor. Daniel Kaluuya'nın başarılı performansıyla desteklenen film, izleyicilere derin bir korku ve gerilim deneyimi sunuyor. Get Out, zekice yazılmış senaryosu ve sürükleyici hikayesiyle korku türünde yeni bir soluk getiriyor.

The Witch () - IMDb Puanı: /10

The Witch, çağdaş korku sinemasının önemli yapımlarından biridir. yüzyılda geçen bir New England kırsalında geçen film, bir ailenin karanlık bir varlıkla karşı karşıya gelmesini konu alıyor. Yavaş tempolu atmosferi, karanlık sinematografisi ve gerilim dolu anlatımıyla The Witch, izleyicilere büyüleyici bir deneyim sunuyor.

A Quiet Place () - IMDb Puanı: /10

John Krasinski'nin yönettiği A Quiet Place, sessizliğin hayatta kalmanın anahtarı olduğu bir distopik dünyayı anlatıyor. Film, işitme duyusuna odaklanarak izleyicilere benzersiz bir gerilim deneyimi sunuyor. Emily Blunt ve John Krasinski'nin başarılı performansları, filmin etkileyici atmosferini güçlendiriyor. A Quiet Place, sıra dışı konusu ve gerilim dolu sahneleriyle korku severler için vazgeçilmez bir yapım.

Hereditary () - IMDb Puanı: /10

Hereditary, korku türünün modern klasiklerinden biridir. Toni Collette'in unutulmaz performansıyla öne çıkan film, ailenin geçmişiyle bağlantılı korkunç olayları ele alır. Yavaş tempolu bir korku deneyimi sunan Hereditary, izleyicileri karanlık bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda karakterlerin iç dünyalarını derinlemesine keşfeder. İyi kurgulanmış senaryosu, atmosferi ve oyunculuklarıyla Hereditary, korku sinemasının özgün ve etkileyici bir örneğidir.

The Babadook () - IMDb Puanı: /10

The Babadook, bir anne ve oğlunun başına gelen korkunç olayları konu alan bir psikolojik korku filmidir. Essie Davis'in etkileyici performansıyla desteklenen film, izleyicilere derinlemesine bir karakter çalışması sunar. The Babadook, karanlık atmosferi, gerilim dolu sahneleri ve derin psikolojik temalarıyla korku sinemasının en etkileyici yapımlarından biridir.

It Follows () - IMDb Puanı: /10

It Follows, sıra dışı bir korku deneyimi sunan bir yapım olarak öne çıkıyor. Film, genç bir kadının takip edildiği bir lanetle başa çıkmasını anlatıyor. It Follows, gerilim dolu sahneleri, etkileyici müzikleri ve sürprizlere dolu senaryosuyla izleyiciyi rahatsız edici bir atmosfere sürüklüyor. Korku türünde farklı bir yaklaşım sergileyen film, izleyicilerin korku algısını sorgulayan ve yeniden şekillendiren bir yapım olarak öne çıkıyor.

Bu listede yer alan korku filmleri, IMDb puanlarıyla kanıtlanmış kaliteleri ve etkileyici sinematik deneyimleriyle öne çıkıyor. Her biri kendi tarzında benzersiz bir atmosfere sahip olan bu filmler, korku severler için kaçırılmaması gereken yapımlardır. Zekice kurgulanmış senaryoları, etkileyici oyunculuk performansları ve sürpriz dolu anlarıyla izleyicileri şaşırtan bu filmler, korku türünde unutulmaz bir deneyim sunar.

IMDb puanlarına göre en yüksek değerlendirmeye sahip korku filmleri, bu türün hayranları için özel bir öneme sahiptir. IMDb, geniş bir izleyici kitlesi tarafından kullanılan bir film değerlendirme platformudur ve yüksek puan alan filmler, kaliteleri ve etkileyicilikleriyle dikkat çeker. Bu nedenle, bu filmleri izlemek isteyenler için IMDb puanları güvenilir bir referans noktası olabilir.

IMDb Puanına Göre Sıralı En İyi Kore Korku Filmleri

Adından sıkça bahsettiren Güney Kore sineması, korku filmleriyle de göz dolduruyor. Biz de bu yüzden, Kore korku filmlerinin başarılı örneklerini IMDb puanlarına göre sıraladık.

İşte en iyi Kore korku filmleri listemiz!

 

i saw the devil

I Saw the Devil IMDb Puanı:

Oyuncular: Lee Byung-hun, Choi Min-sik

Tür: Korku, Aksiyon, Dram

I Saw the Devil Konusu: Tüm zamanların en iyi Güney Kore korku filmleri arasında yer alan I Saw the Devil, sadece Kore'de değil tüm dünyada ses getirmiştir. İlk gösterimi Sundance Film Festivali'nde yapılan I Saw the Devil, belli bir süre boyunca ABD’de de vizyonda kalmıştır. Başarılı korku filmi, toplamda 16 ödül ve 19 adaylık kazanmıştır.

Filmin ana karakterlerinden biri olan Jang Kyung-chul (Choi Min-sik), oldukça tehlikeli bir seri katildir. Normal bir insanın düşündüğünde bile tüylerini ürpertecek cinayetler işleyen adamın bir sonraki kurbanı eski bir komiserin kızı olur. Genç kadının ölümünün ardından, çok başarılı bir gizli ajan ve öldürülen kadının nişanlısı olan Kim Soo-hyun (Lee Byung-hun), sevdiği kadının intikamını almak üzere Jang Kyung-chul’un peşine düşer. Genç adam kararlıdır. Tıpkı bir katil gibi acımasızlaşması gerekse de yolundan dönmeye niyeti yoktur.

train to busan

Train to Busan IMDb Puanı:

Oyuncular: Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok, Kim Su-an

Tür: Korku, Aksiyon Gerilim

Train to Busan Konusu: Kore korku filmleri denildiğinde ilk akla gelenlerden olan Train to Busan, dünya çapında büyük başarılar elde etmiştir. Başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan Kore zombi filmi, yılında ilk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapmıştır. Vizyonda kaldığı süre içerisinde 10 milyondan fazla seyirci elde ederek en çok izlenen Kore filmleri arasında yer almıştır.

Seok-woo (Gong Yoo), eşinden ayrılmış ve kariyerini hayatının merkezinde tutan başarılı bir iş adamıdır. İşiyle ilgilendiği süreçte, kızı Su-an’ın (Kim Su-an) doğum gününde Busan’da yaşamakta olan annesini görmek istemesi üzerine, Seok-woo ve kızı tren istasyonuna doğru yola koyulurlar. Tam bindikleri trenin kalkacağı sırada bacağından yaralanmış genç bir kadın kaçak olarak trene biner. Kısa süre içerisinde kendisini kaybederek bir zombiye dönüşen genç kadın, yolculara saldırmaya ve virüsü onlara da yaymaya başlar. Seok-woo, kızı ve diğer yolcular, hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleden geçmek zorundadırlar.

gokseong

The Wailing IMDb Puanı:

Oyuncular: Kwak Do-won, Hwang Jung-min, Jun Kunimura

Tür: Korku, Gizem, Gerilim 

The Wailing Konusu: En iyi Kore korku filmleri arasında gösterilen The Wailing, başarılı oyunculukları ve sürükleyici senaryosu ile hem hasılat hem de eleştiriler bakımından büyük başarı sağlamıştır. Cannes Film Festivali’nde de gösterime giren yapımı Kore korku filmi, ABD’de de vizyona girmiştir. The Wailing, Asya Film Ödülleri de dahil olmak üzere toplamda 29 ödül ve 51 adaylık sahibi olmuştur.

Polis memuru Jong-goo (Kwak Do-won), Güney Kore’nin Goksung adlı küçük bir kasabasında ortaya çıkan ilginç bir hastalığın sebep olduğu tuhaf cinayetleri araştırmaktadır. Kasaba sakinlerine göre olayların sorumlusu, kasabada gizemli bir evde yaşamakta olan ve kötü bir ruh olduğunu düşündükleri Japon adamdır (Jun Kunimura). Bunun üzerine Jong-goo, araştırmasına yardım edeceğini düşündüğünden, partneri ve genç bir rahip ile gizemli adamı görmeye gider. 

bedevilled

Bedevilled IMDb Puanı:

Oyuncular: Seo Yeong-hie, Ji Seong-won

Tür: Korku, Dram, Gerilim

Bedevilled Konusu: İlk gösterimi, festivalin resmi seçimi olarak Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirilen başarılı Kore korku filmi Bedevilled, yine Cannes Film Festivali'nde 2 dalda adaylık almıştır. Yayınlandığı dönemde Güney Kore’de oldukça popüler olan korku filmi, en iyiler arasında yer almaya da hak kazanmıştır. Bedevilled, toplamda 16 ödül ve 13 adaylık sahibi olarak, oldukça büyük başarılara imza atmıştır.

Bir bankacı olan Hae-won (Ji Seong-won), hayatının yoğunluğundan bunalmaktadır. Bir gün, iş yerinde durumların karışması üzerine genç kadın izin almaya zorlanır. Böylelikle Hae-won, çocukluğunda büyükanne ve büyükbabasını görmek için gittiği, gelişmemiş küçük bir ada olan Moodo’ya gitmeye karar verir. Genç kadının çocukluğundan beri arkadaşı olan Kim Bok-nam (Seo Yeong-hie) da, ailesi ile bu adada yaşamaktadır; fakat Hae-won’u dehşete düşüren bir durum vardır. Adanın bütün sakinleri Kim Bok-nam’a bir köle gibi davranmaktadır.

a tale of two sisters

A Tale of Two Sisters IMDb Puanı:

Oyuncular: Kim Kap-su, Yum Jung-ah, Im Soo-jung, Moon Geun-young

Tür: Korku, Gerilim, Dram

A Tale of Two Sisters Konusu: Eleştirmenlerden pozitif yorumlar alan, başarılı Güney Kore korku filmi A Tale of Two Sisters, başta Kore’de ardından dünya genelinde izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. Fantasporto Film Festivali’nde 4 ödül sahibi olan film, toplamda 22 ödül ve 2 adaylık kazanmıştır. A Tale of Two Sisters aynı zamanda, ABD’de gösterime giren ve büyük bir başarı elde eden ilk Kore filmi olma özelliğini taşımaktadır.

Filmde, iki genç kız kardeşin hayatı anlatılmaktadır. Kardeşlerden biri olan Bae Su-mi (Im Soo-jung), akıl hastanesinde tedavi görmektedir. Tedavinin bitmesi üzerine hastaneden taburcu edilen Su-mi, babası (Kim Kap-su) ve kız kardeşi Su-yeon (Moon Geun-young) ile birlikte yaşadıkları evlerine geri döner. Acımasız üvey anneleri Eun-joo’nun (Yum Jung-ah) takıntılı ve dengesiz hareketleri ile devamlı başa çıkmak zorunda olan kızlar, artık karanlık aile sırları ve korkunç bir hayalet ile de başa çıkmak zorundadırlar.

thirst

Thirst IMDb Puanı:

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Ok-bin

Tür: Korku, Dram, Romantik

Thirst Konusu: Bir Kore vampir filmi olan Thirst, tüm zamanların en başarılı Güney Kore yapımı korku filmleri arasında yer almaktadır. Vizyona girdiği sene Kore’de yılın en çok izlenen 10 filmi arasında yer almış olan Thirst, Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden de ödül ile ayrılan film, birçok dalda toplamda 12 ödül ve 18 adaylık sahibi olmuştur.

Bir hastanede papaz olarak görev yapmakta olan Sang-hyun (Song Kang-ho), hiç düşünmeden, ölümcül bir virüse karşı hazırlanmakta olan gizli bir aşının tıbbi deneylerinde yer almak için gönüllü olur. Fakat deneyin sonucunda beklenmedik bir olay gerçekleşir ve virüs Sang-hyun’u ele geçirir. Neredeyse ölmek üzere olan adam, kendisine yapılan kan nakli sonucu mucizevi bir şekilde iyileşir. Sang-hyun, bu olaydan kısa bir süre sonra bir vampire dönüştüğünü fark eder. Bu olayların gerçekleştiği esnada, Sang-hyun’un arkadaşı ile evli olan Tae-ju (Kim Ok-bin), adama karşı derin duygular besleme başlamıştır. İkiliyi, ürpertici bir aşk hikayesi beklemektedir.

the host

The Host IMDb Puanı:

Oyuncular: Song Kang-ho, Byun Hee-bong, Park Hae-il

Tür: Korku, Aksiyon, Dram

The Host Konusu: İzleyiciler tarafından büyük ilgi görmüş olan Kore korku filmi The Host, Güney Kore’nin en çok sevilen korku filmlerinden biri haline gelmiştir. Kore’de hasılat rekorları kıran The Host, ülkenin şu ana kadar en yüksek hasılata sahip filmlerinden biri olma unvanını taşıyor. Kısa bir süre için ABD’de de gösterime girmiş olan The Host, toplamda 25 ödül ve 25 adaylığın sahibi olmuştur.

Park Gang-du (Song Kang-ho), babası Hee-bong (Byun Hee-bong) ile Han Nehri yakınlarında bir büfe işletmektedir. Gang-du’nun müşterilere siparişlerini götürdüğü esnada, devasa bir yaratık nehirden çıkar ve insanlara saldırmaya başlar. Telaş ile kızını aramaya başlayan Gang-du, yaratığın kızını yakalamış olduğunu fark eder. Korkunç olayın üzerine bütün aile büyük bir ızdırap çekmektedir. Bir gün kızın hâlâ hayatta olduğunu öğrenirler ve onu kurtamak için bir plan yaparlar.

hansel and gretel

Hansel and Gretel IMDb Puanı:

Oyuncular: Chun Jung-myung, Eun Won-jae, Shim Eun-kyung

Tür: Korku, Fantastik, Dram

Hansel and Gretel Konusu: Kore korku filmleri arasında adını klasikler arasına yazdırmış olan Hansel and Gretel, yine ülkenin sadece Güney Kore ile kalmayarak dünya çapında başarı sağlamış korku filmleri arasında yer alıyor. Kore’de ve birçok uluslararası film festivalinde gösterilen film, Birleşik Krallık, Kanada ve Fransa gibi ülkelerde de vizyona girmiştir. Hansel and Gretel, 3 ödül ve 2 adaylık sahibi olarak Güney Kore’nin ödüllü korku filmleri arasına girmeyi başarmıştır.

Genç bir adam olan Lee Eun-soo (Chun Jung-myung), kız arkadaşının da bulunduğu arabasını kullanırken bir kaza geçirir. Genç adam gözlerini açtığında kendisini karanlık bir ormanın içinde bulur. Ne olduğunu şaşıran Eun-soo, ormanda kendisini Young-hee (Shim Eun-kyung) olarak tanıtan genç bir kız ile tanışır. İkili, birlikte ormanın ortasında yer alan bir eve doğru yola koyulurlar. Eve vardıklarında Eun-soo kızın ailesi ile tanışır; ancak bir süre sonra bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Young-hee ve kardeşleri adamın bütün hareketlerini takip etmektedirler. En kötüsü de, Eun-soo ne kadar çabalasa da evden bir türlü gidememektedir.

/ IMDb Puanı:

Oyuncular: Bang Eun-jin, Hwang Shin-hye, Kim Chu-ryun

Tür: Korku, Gizem, Gerilim

/ Konusu: Kore sinemasının en klasikleşmiş filmlerinden biri olan /, dünya sinemasını da etkileyen filmler arasında yer alıyor. yılı Kanada yapımı Compulsion filmi, /’nin bir uyarlaması olma niteliğini taşıyor. Berlin Uluslararası Film Festivali ve Sundance Film Festivali’nin resmi seçimi olan /, yılında Kore Film Eleştirmenleri Derneği Ödülü'nün de sahibi olmuştur.

Film, bir apartmanın ve numaralı dairelerinde yaşamakta olan iki kadını temel almaktadır. Bir şef olan Song-hee (Bang Eun-jin) numaralı dairede; anoreksiya ile savaşmakta olan yazar Yoon-hee (Hwang Shin-hye) de numaralı dairede yaşamaktadır. Yoon-hee’nin esrarengiz bir şekilde kaybolması üzerine bir dedektif (Kim Chu-ryun) olayı araştırmaya başlar. Başlangıç noktası ise Song-hee olur.

phone

Phone IMDb Puanı:

Oyuncular: Ha Ji-won, Kim Yoo-mi

Tür: Korku, Gizem, Gerilim

Phone Konusu: Güney Kore korku filmlerinin en iyileri arasında yer alan Phone, etkileyici ve ürpertici konusu ile korku filmi tutkunlarının beğenisini kazanmıştır. Dünya çapında ses getiren filmin, Amerikan uyarlamasının çekilmesi için yılında telif hakları da satışa çıkarılmıştır. Karmaşık senaryosu ile zihninizi zorlamanızı sağlayacak olan Phone, yılı Blue Dragon Ödülleri’nde de bir adaylık sahibi olmuştur.

Phone, genç gazeteci Ji-won’u (Ha Hi-won) konu almaktadır. Genç kadın, pedofili ile ilgili yazdığı makaleler sonucu tehdit dolu telefonlar almaya başlar. Durumdan rahatsızlık duymaya başlayan Ji-won, çareyi telefon numarasını değiştirmekte bulur. Genç kadının durumundan endişe duyan Ho-jung (Kim Yoo-mi) ve eşi, Ji-won’a kullanmadıkları evlerine taşınmasını teklif eder. Ancak genç kadına gelen telefonlar kesilmez ve ailenin küçük kızı, gelen aramalardan birine yanlışlıkla cevap verir. Olaydan sonra tüm kişiliği değişen küçük kız, annesine karşı kötü davranma, babasına ise sağlıksız bir takıntı ile bağlanmaya başlar. Başına gelenlerden git gide kormaya başlayan genç kadın, bu esrarengiz aramaların peşine düşmeye karar verir. Ji-won, güvendiği aile hakkında korkunç gerçekler öğrenecektir.

gonjiam haunted asylum

Gonjiam Haunted Asylum IMDb Puanı:

Oyuncular: Lee Seung-wook, Mun Ye-won, Oh Ah-yeon, Wi Ha-joon, Park Sung-hoon

Tür: Korku, Gizem

Gonjiam Haunted Asylum Konusu: yapımı Kore korku filmi Gonjiam: Haunted Asylum, A Tale of Two Sisters’tan sonra tüm zamanların en çok hasılat yapmış Kore yapımı korku filmleri listesinde ikinci sırada yer alıyor.

Filmin hikayesi, dünyanın en lanetli yerlerinden biri olarak kabul edilen Gonjiam Psikiyatri Hastanesi’nde geçiyor. Bir web korku şovu yapan bir grup genç, halk arasında da lanetli olarak bilinen terk edilmiş Gonjiam Hastanesine gitmeye karar verir. Ekip, yayınları sırasında izleyicilerin daha çok ilgisini çekebilmek ve korkunç bir ortam yaratabilmek için birkaç hazırlık yapmıştır; ancak gece ilerledikçe, hazıladıklarından çok daha korkunç sürprizler ile karşılaşacaklardır.

the odd family zombie on sale

Oyuncular: Jung Jae-young, Kim Nam-gil, Uhm Ji-won, Lee Soo-kyung, Park In-hwan, Jung Ga-ram

Tür: Korku, Komedi

The Odd Family Zombie on Sale Konusu: Kore sineması, ’da da korku filmleri ile sesini duyurmayı planlıyor. 'un yeni Güney Kore zombi filmlerinden olan bu film, izleyenleri hem korkutacak, hem de güldürecek. En yeni Kore korku filmi The Odd Family: Zombie on Sale, daha şimdiden birçok Kore filmi tutkununun beğenisini kazanmış. Film Güney Kore’de 14 Şubat tarihinde vizyona girecek.

Filmde izleyenler ilginç bir aileye tanık olacak. Man-Deok (Park In-hwan), küçük ve sakin bir kasabada bir benzin istasyonu işletmektedir. Joon-Girl (Jung Jae-young), Min-Girl (Kim Nam-gil) ve Hae-Girl (Lee Soo-kyung) isimlerinde üç yetişkin çocuğu olan Man-Deok’un tek hayali hayatının geri kalanını Hawaii’de geçirmektir. Kendi halinde sorunlarla uğraşmakta olan aile, sıradan bir hayat sürdürmektedir. Fakat kasabaya gelen bir yabancı (Jung Ga-ram), aileyi ve kasabayı yerle bir edecektir.

Kore filmleriyle ilgili diğer popüler listelerimizeyse aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Netflix Kore Filmleri
- En İyi Kore Aşk Filmleri
- En İyi Güney Kore Filmleri

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

seafoodplus.info

Korku filmleri kategorisi, neredeyse her yaştan izleyici kitlesine sahip.

Konuları ve insanlarda uyandırdığı hisleri birbirinden çok farklı olan korku filmleri listesi ise oldukça zengin.

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan korku temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi.

Buna göre tüm zamanların favori korku filmleri listesinde 10 yapım yer aldı.

İşte en iyi korku filmleri

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

Rosemary'nin Bebeği () 8,0

Rüyasında şeytani bir varlık tarafından tecavüze uğradığını gören kadın gerçek hayatında da hamile kaldığında komşuların gizemi giderek artacaktır.

Ira Levin'in kült romanından Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlanan film korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biridir.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

9. The Blue Elephant () 8,0

Dr. Yehia, önemli bir psikiyatri doktorudur ve ağır suçluların terapisi ile ilgilenmektedir. Bir gün yakın arkadaşı Sherif'i karşısında görür. Birinci dereceden cinayetle suçlanan Sherif, akıl ve ruh sağlığının değerlendirilmesi için kendisine getirilmiştir.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

8. Şeytan Ruhlu İnsanlar () 8,1

Şeytan Ruhlu İnsanlar, kusursuz bir cinayet planı yapan iki kadının hikayesini anlatıyor.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

7. Şeytan () 8,1

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

6. The Thing () 8,2

Şey, John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

5. Demon Slayer: Mugen Treni () 8,2

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

4. Tumbbad () 8,2

'li yıllarda Tumbbad'de geçmekte olan mitolojik hikaye, tapınılmaması gereken bir tanrıça olan "Hastar"'ın ilk çocuğu için tapınak inşaa eden bir ailenin üç neslinin de lanetlenmesi etrafında dönmektedir.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

3. Cinnet () 8,4

Cinnet, yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

2. Sapık () 8,5

Sapık, yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur.

IMDb en iyi 10 korku filmini sıraladı

1. Yaratık () 8,5

Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor.

sinemakültür sanat

Google News ile Takip Et

En İyi Yabancı Korku Filmleri: En &#;ok İzlenen ve Beğenilen 10 Yabancı Korku Filmi (İmdb Sırasına G&#;re)

Korku filmi severler için IMDB puanı yüksek korku filmlerini bir araya getirdik.

1- Get Out () - Kapan

IMDb: 7,7

Chris sıradan bir siyahi gençtir ve sevgilisi Rose ile birlikte çok mutlu bir ilişkisi vardır. Rose, bir gün ailesini evine davet eder. Chris, Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir gariplik olduğunu fark eder ve evdeki siyahi kişilerden birini kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine başka bir siyahi adam, kendisinden iş işten geçmeden gitmesini ister. Chris, bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar fakat bu durumdan kurtulması bir hayli zor olacaktır.

2- Stree ()

IMDb: 7,6

Stree, erkeklerin kötü ruhlar tarafından kaçırıldığını düşündüğü bir kasabada yaşayanları konu ediniyor. Chanderi, küçük bir kasaba anlatılan hikaye kulaktan kulağa yayılıyor. Rivayete göre Stree ismindeki kötü bir ruh, geceleri erkekleri kaçırıyor ve kaçırılan adamlardan geriye sadece erkeklerin kıyafetleri kalıyor. Bu hikayenin doğru olup olmadığını kimse bilmese de akşam olduğu zaman kasabada yaşayan erkeklere bir korku gelir. Şehrin duvarlarına yazılan yazılar ise, erkeklerin daha çok korkmasına neden olacaktır.

3- The Lighthouse () - Deniz Feneri

IMDb: 7,6

The Lighthouse, yüzyılın başlarında Maine'de yaşıyor. İki deniz fenercinin hayatını konu alıyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, yıllardır bir adada kendi başına gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan Thomas’ın yanına, işlerinde yardımcı olması için Ephraim Winslow ismindeki bir genç gönderilir. Ephraim ve Thomas arasında yakın zamanda bir iktidar savaşı ortaya çıkar. Yaptığı işi çok büyük bir sorumluluk ile yerine getiren Thomas, gücünü herkese ispatlayabilmek için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurar. İki adam, ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolarak akıl sağlığını zamanla kaybetmeye başlar ve derin korkularla yüzleşmeye başlar.

4- A Quiet Place () - Sessiz Bir Yer

IMDb:7,5

2 çocuklu bir aile küçük kırsal bir kasabada sessiz ve sakin bir hayat yaşar. Daha büyüme çağında olan çocuklar da ebevynleri ile hiçbir şekilde konuşmamakta sadece işaret dili ile anlaşmaktadır. Ama bunun nedeni konuşamamaları değil ses yapacak her şeyden uzak durmalarıdır. Ama bu sakin hayat, çocukların bir gün oyun sırasında lambayı devirmeleri ile son bulur. Derin sessizliğin içinde yankılanan bu ses, ailenin peşindeki varlığın da dikkatini çekerek aile sessizliğini bozmanın bedelini ağır bir şekilde öder.

5- Upgrade ()

IMDb: 7,5

Eşi ile beraberken büyük bir saldırıya uğrayan Grey Trace, hem karısını saldırıda kaybeder hem de belden aşağısı felç kalır. Bir gün milyarder mucitten bedenini geliştirmek için deneysel bir tedavi teklifi alır. Bunun sonucunda tedavi için Trace'in bedenine "STEM" olarak isim verilen bir yapay zeka yerleştirilir. Bu tedavi sonucunda insan üstü yetenekler kazanır ve karısını öldüren, kendi hayatını da mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur.

6- Train to Busan () - Zombi Ekspresi

IMDb: 7,5

Sok-woo, çok yoğun çalıştığı için sürekli kızını ihmal eder. Sok -woo, doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayarak gönülsüz bir şekilde kızını eski eşinin yanına götürmek için Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Güney Kore'yi etkisi altına alan zombi virüsünden etkilenen kadın, virüsü tüm trendekilere yaymaya başlar. Virüs bulaşan herkes zombiye döner. Sebebi bilinmeyen bu virüs, tüm dünyaya yayılmaya başlar ve pek çok kişi hayatta kalma mücadelesi verir.

7- The Wailing () - Kara Büyü

IMDb: 7,5

Kasabaya bir yabancının gelmesi ile birlikte virüs hızlı bir şekilde yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri de olayın içine sürüklenir ve bu gizemli olayı çözerek kızı kurtarmaya çalışır.

8- Doctor Sleep () - Doktor Uyku

IMDb: 7,4

Danny, çocukluğunda yaşadıklarının gölgesinde kalmış ve tramvalarla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiş bir gençtir. Babasının umutsuzluk, şiddet ve alkolik mirasından kurtulmak için çalışan Danny, New Hampshire kasabasında,ona destek olacak bir grup destek veren bir kuruma yerleşir ve parlama gücü ile ölenlerin son anlarında onlara huzur verebileceği bir bakım evinde işe girer. 

9- Hereditary () - Ayin

IMDb: 7,3

Graham ailesinin sert maderşahisi olan Ellen öldüğü zaman kızı Annie ve ailesi atalarının giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri şey karanlıklaştıkça aile üyeleri bu mirastan kurtulmak için çabalar. 

It () - O

IMDb: 7,3

Film Maine kasabasında yaşayan 7 çocuğun hayatını konu alıyor. Bu 7 arkadaş okullarında dışlanan bir arkadaş grubudur. Ama arkadaşlar hem hayatın zorlukları ile hem de ergenlikle uğraşırken başlarına bir bela gelir. Film, bu beladan kurtulmanın yollarını arayan kardeşlerin macera dolu hikayesini konu alır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir