yanardağ hangi ülkelerde var / Dünya Üzerindeki Nefes Kesen Manzaralarıyla Aktif Volkanlar

Yanardağ Hangi Ülkelerde Var

yanardağ hangi ülkelerde var

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde birçok aktif volkan bulunmaktadır. Volkanlar insanlar tarafından ilgi çekici bir özelliğe sahiptir. Ayrıca doğa turizmi açısından da oldukça önemlidir. Dünyada birçok örneği bulunmaktadır.

Bu İçerikte Neler Var?

Vesuvius Volkanı / İtalya

Türkçe adı Vezüv yanardağıdır. İtalya’nınNapoli şehrinde bulunmaktadır. Pompei kentinin haritadan silindiği o meşhur patlamanın sorumlusu bu yanardağdır. metreden fazla bir yüksekliğe sahiptir.  Vesuvius Volkan’ının çevresinde hala daha yoğun bir nüfus bulunmaktadır.

Eyjafjallajökull / İzlanda

yılında faaliyete geçmiş ve tüm dünyayı fazlasıyla heyecanlandırmıştır. Volkanın atmosfere yaydığı kül tabakası Kuzey Avrupa’daki hava trafiğini birbirine katmıştır. Volkan kraterinin genişliği neredeyse 4 kilometreyi bulmaktadır. İzlanda’da yer almaktadır.

Kilimanjaro Dağı / Tanzanya

Kilimanjaro Dağı dünyanın en büyük yanardağıdır. Neredeyse altı metreyi bulan bir yüksekliğe sahiptir. Sahip olduğu coğrafyaya rağmen karla kaplanabilmektedir. En tepesinde bulunan Kibo, uyuyan volkan konumundadır. Patlamaya hazır bir konumda beklemektedir. Yanardağ üzerindeki bazı noktalar yürüyüş yapmak için elverişlidir. Ancak pek fazla kişi tercih etmemektedir. Tanzanya’da yer almaktadır.

Etna Dağı / İtalya

Yakın tarihte birçok volkanik hareketlenme yaşanmıştır. Bu yüzden genel anlamda herkes tarafından bilinmektedir. İtalya’ya bağlı Sicilya Adası’nda bulunmaktadır. Sürekli meydana gelen irili ufaklı patlamaları sayesinde herkes tarafından bilinmesi asla son bulmamaktadır. İnsanlar hala daha kayak yapmaya, zeytin yetiştirmeye devam etmektedir. Ancak tehlike hep vardır.

Mayon Yanardağı / Filipinler

Sahip olduğu koni şekli ile ilgi çekici bir görünüşü vardır. Filipinler’e bağlı Luzon Adası’nda bulunmaktadır. Son yılda 50 patlama meydana gelmiştir. Fazlasıyla tehlikelidir. yılında yaşanan bir patlama ile binlerce insanın tahliyesi sağlanmıştır. Tahliye sağlanamaması büyük bir faciaya yol açacaktır. Yüksekliği yaklaşık metredir.

Hekla Yanardağı / İzlanda

metre yüksekliğe sahiptir. yılında son büyük patlaması meydana gelmiştir. Dışı buz katmanlarıyla kaplıdır. Bu özelliğiyle kendine hayran bırakmaktadır. Geçmişte ‘Cehennemin Kapısı’ ve ‘İzlanda Volkanlarının Kraliçesi’ olarak adlandırılmaktaydı. İzlanda’dayer almaktadır.

Kilauea Dağı / ABD

Amerika Birleşik Devletleri’ndebulunmaktadır. Hawaii Adaları’nda bulunan beş volkandan en aktif olanı Kilauea Dağı’dır. metre yüksekliğindedir. Hala daha aktiftir. yılında neredeyse iki hafta süren büyük bir patlama yaşanmıştır. Can kaybı olmamıştır ancak birçok ev harabeye dönmüştür. Yemyeşil coğrafyanın içerisinde bulunan bu dağ insanı hayrete düşürmektedir.

Hakkımızda

Copyright © - OrangeSmile Tours B.V.

Tüm Görkemleriyle Dünyadaki 6 Aktif Yanardağ

Ülkemizde aktif olarak bulunmadığı için bize biraz uzak olsa da genelde filmlerde gördüğümüz volkanlar görkemleri ile bizi hep etkilemeyi başarırlar. Büyük bir gürültüyle patlayarak çevresine lavlar saçan, kül ve toz bulutları oluşturan volkanlar, her ne kadar kurgu olarak biraz korkunç gösterilse de dünyanın oluşumu ve canlı hayatın devamı için büyük önem taşırlar. Dünyanın merkezine yakın bölgelerden sıcak lavları yeryüzüne fışkırtan bu devasa dağlar, ne kadar korkutucu olsa da doğanın vahşi güzelliklerinden bir tanesi olmaya devam ediyorlar. Dünyada halen aktif olarak varlığını sürdüren volkanlardan birkaçını sizler için derledik.

Etna Yanardağı

İtalya’da halen aktif durumdaki 3 volkandan biri olan Etna, metre yüksekliğiyle tüm ihtişamını gözler önüne seriyor. Bu kadar ünlü olmasının sebebi dünyanın en aktif volkanlarından biri olması. Uzmanların sabit aktiviteli yanardağlar kategorisinde değerlendirdiği Etna Yanardağı, son olarak Mart ’de şiddetli bir patlama yaşadı.



Vezüv Yanardağı

İtalya’nın aktif durumdaki diğer ünlü volkanı Vezüv’dür. Avrupa ana karası üzerindeki tek aktif yanardağ olma özelliğini de taşıyan Vezüv Yanardağı, metre yüksekliğindedir ve Napoli’nin hemen yanı başında yükselmektedir. Düzenli olarak titreşen ve patlamaya hazır bir yanardağ olan Vezüv, ayrıca M.S. 79 yılında yaşandığı düşünülen bir patlama ile Pompei, Herculaneum ve Stabia kentlerini haritadan silmiştir.



Mayon Yanardağı

Filipinler’de yükselen aktif bir yanardağ olan Mayon, Pasifik Ateş Çemberi adı verilen kuşağın içerisinde bulunmaktadır. Bölgenin en aktif yanardağlarından biri olan Mayon’un son yıl içerisinde 50’den fazla kez patladığı bilinmektedir. Albay Körfezi’ne hakim bir konumda yer alan Mayon Yanardağı, metre yüksekliğindedir. Yanardağ, son olarak yılında harekete geçmiştir.



Kilauea Yanardağı

Hawai Adaları’nda yer alan diğer bir aktif yanardağ da Kilauea’dır. Yakın bir zaman önce faaliyete geçen ve lavlarını küçük küçük akıtmaya başlayan Kilauea dağı, metre yüksekliğe sahiptir. Hawaii Yanardağlar Ulusal Parkı içerisinde yer alan Kilauea Yanardağı, denize doğru akıttığı lavları ile geniş bir toprak parçası oluşturmaktadır.



Nyiragongo Yanardağı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan Virunga Ulusal Parkı’nda bulunan Nyiragongo Yanardağı, düzenli olarak aktivitesine devam etmektedir. metre yüksekliğe sahip olan ve yaklaşık 2 kilometrelik lav gölüyle bilinen Nyiragongo, zaman zaman taşarak çevredeki halka büyük zararlar vermektedir.



Popocatepetl Yanardağı

Sürekli aktif olan diğer bir yanardağ da dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Mexico City’nin 70 km doğusundaki Popocatepetl Yanardağı’dır. Yapılan araştırmalarda tarih boyunca düzenli olarak patladığı bilinen Popocatepetl, yerel dilde tüten tepe anlamına gelmektedir. Son olarak yılında faaliyete geçen dağ, metre yüksekliğe sahiptir.

İçeriğe emoji ile tepki verin

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

funduszeue.info

Etna Yanardağı'nın patlama görüntüleri gündemin  en çok konuşulan konularından biri oldu.

Avrupa'nın en yüksek ve en aktif yanardağı olarak Etna'da yılında büyük bir patlama gerçekleşmişti.

Bin metre yüksekliğindeki Etna her yıl farklı tarihlerde aktifleşerek etrafa lav ve kül savurdu. O anlar izleyenlere panik yaşatırken sosyal medyanın en çok paylaşılanları arasına girdi.

Peki, Etna Yanardağı nerede? İşte Etna Yanardağı hakkında merak edilenler..

ETNA YANARDAĞI HANGİ ÜLKEDE?

İtalya'da bulunan Etna Yanardağı, Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya'ya yakın aktif yanardağ, Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağdır.

Şu anki yüksekliği m olmakla beraber zirvedeki püskürmelerle bu yükseklik zaman zaman değişmektedir.

Dağ, 'teki yüksekliğine göre 21,6 m daha alçaktır. İtalya'da Alplerin güneyindeki en büyük dağdır. km² alan kaplamakta, taban çevresi km'ye varmaktadır.

İtalya'nın en büyük üç aktif yanardağından biridir, yüksekliği en yakın rakibi Vezüv'ün üç katı, Stromboli'nin 3,5 katı kadardır. 'te Dünya Mirası ilan edilmiştir.

Etna Dağı’nda her zaman patlama riski olmasına rağmen şans eseri Etna’nın lavları, oldukça yavaş ilerliyor. İstatistiklere göre Etna Dağı, Son 2 bin yıl içerisinde 77’den fazla insanın ölümüne sebep olmuştur.

İtalya'daki Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti ViDEO

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

Etna Yanardağı patladı mı? Etna Yanardağı nerede, hangi ülkede?

İtalyaEtna Yanardağı

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası