10 günlük gebelik testte çıkar mı / Gebelik testi, hamilelik testi, gebelik testi ne zaman yapılmalı? İrfan Tarhan

10 Günlük Gebelik Testte Çıkar Mı

10 günlük gebelik testte çıkar mı

Gebelik Kanda Ne Zaman Belli Olur Ve Çıkar? Gebelik İçin Kanda Neye Bakılır, Kesin Çıkar Mı Ve Çıkmayabilir Mi

Haberin Devamı

 Kantitatif HCG testinde ise kandaki HCG hormonunun miktarı ölçülmektedir. Döllenmenin ardından 6. günden itibaren yükselişe geçen beta HCG hormon seviyesinin saptandığı bu test gebeliğin araştırılmasının dışında düşük ve dış gebelik gibi problemlerin belirlenmesi için de kullanılmaktadır. Kanda gebeliğin çıkması genellikle adet gecikmesinden 11 gün sonra çıkmaktadır. Test doğruluğunun anlaşılması için test 48 ile 72 saat sonra tekrarlanabilir. 

 Gebelik haftaları ilerledikçe kandaki beta HCG değeri de yükselmektedir. 4 haftalık gebelikte 5 ile 425 mIU/ml olan değer 5. haftada artarak 20 ile 7.300 mIU/ml seviyesine çıkmaktadır. Bu değerler gebeliğin 12. haftasına kadar artmaya devam etmektedir. Daha sonra ise yavaş yavaş düşüş görülür.

Gebelik Kanda Kesin Çıkar mı, Çıkmayabilir mi?

 Evde yapılan idrar gebelik testlerinde bir miktar yanılma payı bulunmaktadır. Fakat kanda bakılan gebelik testlerinin yanılma payı oldukça düşüktür. Gebelik varlığının erken bir dönemde saptanması için yapılan kanda gebelik testi bazı durumlarda da yanlış sonuçlar verebilmektedir. Beta HCG değerinin düşük çıkması kişinin gebe olmadığını gösterse de dış gebelik, gebelik haftasının hatalı olarak hesaplanması ve testin erken dönemde yapılması gibi etkenler beta HCG değerinde düşüklüğe neden olabilir.

Haberin Devamı

  Bununla birlikte düşük ile sonuçlanan gebeliklerde de beta HCG seviyesi düşük çıkabilir. Bu gibi durumları engellemek ve önlemek için test 48 saat ile 72 saat sonra tekrar yapılır. Tekrar yapılan test sonucunda beta HCG hormonunun yüksek çıkması kişinin hamile olduğunu göstermektedir.

  İdrardan yapılan hamilelik testi evlerde eczanelerden alınan testler ile yapılabilir. Adet gecikmesinden sonraki hafta içerisinde yapılan bu testin hata payını en aza indirmek için test adet gecikmesinin ardından 14. günde yapılmalıdır. Bu nedenle hamileliğin belirlenmesi için kan testinde de idrar testinde de hatalar çıkabilmektedir. Bu hataların çıkmaması için kan testi adet döneminden en erken 11 gün sonra idrar testi ise adet döneminden en erken 14 gün sonra yapılmalıdır. 

İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur? Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?

 Bireyler gebeliği idrarda görebilmek için bir süre beklemesi gerekiyor. Gebelik kanda kendine en az 4 günde, idrarda ise yaklaşık 2 haftalık bir süreçte gösterir.

İdrarda Gebelik En Erken Ne Zaman Belli Olur?

 Gebelikten şüphelenen kadınlar özellikle adet dönemi geciktiğinde hamilelik testi yapmak ister. Eczaneden alınan bazı hamilelik testleriyle, idrarda test yaparlar. Hamilelik testinin pozitif çıkmasıyla birlikte, kadınlar direkt olarak hastaneye gider ve kan testi yaptırır. Hamileliğin en net hali kan tahlilinde olur. İdrarda yapılan testlerin ufak da olsa yanılma payı bulunuyor. Bu nedenden dolayı idrarda pozitif çıkmasıyla birlikte, kadınlar hastanelere giderek kan testi yaptırır.

 Gebelik önce kanda sonra idrarda kendini gösterir. Bu nedenden dolayı idrarda yapılan bazı testler her ne kadar negatif çıksa da, kan tahlilinde pozitif çıkabilir. Embriyo oluşmasıyla birlikte 4 gün sonra kanda bulunan HCG hormonu gelişir. Bu gelişme kanda görülebilecek seviyededir. Bu nedenden dolayı HCG ilk olarak kanda daha sonra idrarda görülür. İdrarda yapılacak testler 2 haftadan önce pozitif olmuyor. Belirti gösterilmesi durumunda kan testi yaptırmak hamileliğin kesin sonucudur.

Kaçıncı Haftadan Önce Anlaşılmaz?

 Hamile olduğunu düşünen kadınlar, eczaneden bir hamilelik testi alarak evde bu testi yapabiliyor. Test aletine idrar damlatarak hamile olup olmadığını öğrenebiliyor. Tabi ki bu testin yapılması için kadınların öncelikle bazı belirtileri göstermesi gerekiyor.

 Kadınlar belirti göstermesiyle birlikte şüphelenerek hamilelik testi yapmak istiyor. Fakat hamilelik testi yapıldığında, hamilelik idrarda kendini göstermeyebilir. Çünkü ilk olarak kanda görünen HCG hormonu, idrarda belirli bir süre görünmez.

 Yaklaşık 10 ile 14 gün arasında idrarda hamilelik pozitif olmuyor. Hamileliğin başlangıcıyla birlikte, 2 hafta sonra HCG hormonu gelişiyor ve idrarda görünüyor. Pek çok kadın idrarla yaptığı testlerde negatif sonuç alsa da, hamilelik yaşadığının farkına varamıyor.

ÖNEMLİ NOT: İdrarda yapılan gebelik testleri ilişkiden hemen sonra sonuç vermez. Testin doğru sonuç vermesi için çoğu zaman adet gecikmesi olması gereklidir. Yani hamilelik süphesi olan ilişkiden sonra yaklaşık 14 gün geçmesi gerekir.

Hamile olduğundan şüphelenen ve adet gecikmesi yaşayan pekçok kadın eczaneden kolayca temin ettiği gebelik testi ile hamile olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Bu hem son derece ucuz, hem kolay hem de özel bir yöntemdir. Özeldir çünkü testi uygulayan kadından başka kimse sonucu bilemez. Pekçok kadın için bu önemli bir özelliktir. Kadın hamile olup olmadığını herkesten önce öğrenmek ve bu özel anı doyasıya yaşamak ister. Tam tersi şekilde istenmeyen bir gebelikten korkan kadın da hamile olup olmadığını başkalarının bilmesini istemeyebilir.

Her yıl tüm dünyada milyonlarca gebelik testi satılmaktadır. Evde yapılan gebelik testi anlamında “home pregnancy test” (HPT) olarak adlandırılan bu yararlı kitler her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Hatalı pozitif ya da hatalı negatif sonuçlar kişide hem psikolojik hem de fiziksel travmaya neden olabilir. Bu nedenle gebelik testi kitlerini kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.

Öte yandan e-posta ile gelen pekçok sorudan HPT’lerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili yeterli bilgiye sahip olunmadığı sonucu çıkmaktadır.

HPT gebeliği nasıl saptar?

Bir gebelik oluştuğunda herhangi bir testin bu gebeliği saptayabilmesi için hCG adı verilen hormonun varlığı temel şarttır. hCG yalnızca gebelikte salgılanan bir hormondur ve salgılanabilmesi için döllenmiş yumurtanın blastokist aşamasına ulaşıp rahim içine yerleşmesi gerekir. Bu genelde yumurtlamayı takiben 6-10 gün içinde meydana gelen bir olaydır. Teorik olarak hCG döllenmeyi takip eden 9. gün civarında salgılanmaya başlar. Hormonun kanda yeterli düzeye ulaşıp idrarla da atılması için ek zamana gerek vardır. Çok erken dönemlerde hormon kanda yükselmeye başlamasına rağmen idrarl atılması gecikebilir. Normalde gebe olmayan bir kadında kandaki hCG düzeyi mililitrede 10 milienternasyonel üniteden (mIU) daha düşüktür

HPT’nin hassasiyeti ne demektir?
HPT’nin hassasiyeti idrarda saptayabildiği en düşük miktardaki hCG değeri anlamına gelir. Bugün piyasada satılan pekçok gebelik testinin hassasiyeti 20-50 mIU/mL arasındadır. Yani hCG değeri 20-50 mIU/mL’nin altındaysa test sonuç vermez. Oysa kan testi hCG değerini tam olarak yansıtır.Bu nedenle kan testi daha adet gecikmesi ortaya çıkmadan sonuç verebilir.

Testin duyarlılığı yani hassasiyeti ne kadar yüksekse yani ölçebildiği hCG düzeyi ne kadar düşükse gebeliği erken dönemde gösterme olasılığı da o kadar yüksektir.

HPT nasıl yapılır?
Her gebelik testinin kendine ait özellikleri olabilir. Bu nedenle eczaneden test aldığınızda kullanma talimatını mutlaka okuyunuz.

Test için en uygun örnek orta akım idrarıdır. Yani idrar yapmaya başlayıp biraz idrarı boşa akıttıktan sonra idrar örneği almanız daha uygundur. Testin özelliğine göre idrarınızı bir kaba alıp damlalık ile damlatmanız, idrar kabına batırmanız ya da direkt olarak idrarınızı yaparken testi akan idrara tutmanız uygulanabilecek yöntemlerdir.

HPT en erken ne zaman sonuç verir?
Arkadaşımla ilişkide bulundum daha sonra hemen gidip gebelik testi aldım sonuç negatif çıktı. Kesinlikle hamile olmadığımdan emin olabilirmiyim?” şeklinde sorular e-posta ya da telefon ile bana yöneltilen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Bu kadar erken dönemde gebelik olup olmadığını ancak Tanrı bilebilir.

Daha öncede belirttiğim gibi gebelik testinde gebeliğin saptanabilmesi için embryonun rahim içine yerleşmiş olması gerekir. Bu nedenle test en erken yumurtlamadan sonraki 8-9. günde saptanabilir. Ancak yumurtlamanın geç olması, embryonun beklenenden daha geç yerleşmesi gibi nedenler ile bu dönemde yapılan idrar testi genelde negatif çıkar. Bu dönemde yapılan gebelik testinin negatif çıkması hatalı negatif anlamına gelmez ve hamile olmadığınızı göstermez. En akılcı ve ekonomik yaklaşım adet kanamasını beklemek eğer gecikme olursa test yapmaktır.

2001 Ekim ayında JAMA dergisinde yayınlanan geniş kapsamlı bir araştırmada adet gecikmesinin olduğu günde yapılan idrarda gebelik testinin duyarlılığının %90 olduğu saptanmıştır (JAMA. 2001;286-1759-1761). Geriye kalan %10 olguda daha henüz embryo rahime bile yerleşmemiştir. Yine aynı çalışmaya göre bu testlerin duyarlılığı en fazla adet gecikmesinden 1 hafta sonra olmakta ve %97’ye kadar çıkmaktadır.

Bu nedenle adet gecikmesinin takip eden 1-2 günde yapılan test negatif çıktığında mutlaka 1 hafta sonra test yeniden yapılmalıdır.

Testi yapmadan önce idrar ne süre ile tutulmalıdır?
Testi yaptığınız gün ne kadar geçse idrar tutmanız gereken süre o kadar azdır. Örneğin beklediğiniz adet kanaması 1 hafta geçmiş ise idrar tutmadan herhangi bir zamanda testi yapabilirsiniz. Öte yandan adet kanamasını beklediğiniz gündeyseniz ya da adet kanamanız 1-2 gün geciktiyse bu durumda 4 saat idrar yapmayıp daha sonra testi yapmalısınız.

Test nasıl yorumlanır?
Piyasada satılan değişik markalardaki idrar testleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle kullndığınız testin kullanma talimatını mutlaka dikatlice okuyunuz.

Genelde idrar testlerinde 3 tane pencere bulunur. Bunlardan birine idrar örneği damlatılırken yan yana bulunan iki pencereye bakılarak test yorumlanır. Bu pencerelerden birisi testin doğru şekilde yapılıp yapılmadığınız gösterir (kontrol penceresi). Diğer pencere ise pozitif ya da negatif sonucu verir. Pozitif sonuç varlığında bu penceresinde ya bir çizgi ya da artı işareti çıkar. Sonuç penceresindeki çizginin renginin açık ya da koyu olması anlamını değiştirmez. Bu her durumda pozitif sonuç demektir. Bazı testlerde ise sonuç peceresinde artı ya da eksi işareti belirir. Artı pozitif sonucu yani gebeliği, eksi ise gebelik olmadığını gösterir.

pregtest_son

Gebelik testinin sonucu okunurken testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman süresince beklenmelidir. Bazı durumlarda test negatif olmasına rağmen bir süre daha beklendiğinde hafif bir çizgi ortaya çıkabilir. Bu şüpheli sonucu belirtir. Ya hamile olmanıza rağmen hCG değeri testin saptayabileceği düzeylere ulaşmamıştır ya da hamiel değilsinizdir ancak test reaksiyon vermektedir. Her iki durumda da testin 1-2 gün sonra tekrar edilmesi ya da kanda gebelik testi yapılması uygundur. İdeal olan testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman sonrasında sonucu yorumlamaktır.

Test neden hatalı sonuç verir?
Testin hatalı negatif sonuç vermesinin temel nedeni duyarlılığının kandaki düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Testin erken yapılması bunda en önemli faktördür. Testin bozuk ya da son kullanım tarihinin geçmiş olması da bir diğer etkendir.

Hatalı pozitif sonuçlar ise daha nadir görülür. Bu gibi durumlarda bazen idrardaki başka bir hormona (örneğin LH) çapraz reaksiyon gelişebilir. Bir başka neden de kimyasal gebeliklerdir. Çok erken dönemde test pozitif çıkmasına rağmen daha sonra klinik olarak gebelik fark edilemeden embryo canlılığını yitirir ve kan hCG değerleri düşmeye başlar.

İnfertilite tedavilerinde yumurta çatlatmak amacıyla yapılan hCG enjeksiyonları sonrasında da hatalı pozitif sonuçlar görülebilir. Bu nedenle test son hCG enjeksiyonundan 10-14 gün sonra yapılmalıdır.

Testin hatalı pozitif sonuç vermesi oldukça nadirdir.Bu nedenle pozitif sonuç varlığında ek incelemeye gerek duyulmazken negatif olması mutlaka gebe olunmadığı anlamına gelmez

Kullanılan ilaçlar ya da enfeksiyonlar hatalı sonuçlara neden olabilir mi?
İçinde hCG içermeyen ilaçlar hatalı sonuca neden olmaz. Kısırlık tedavisinde kullanılan yumurtlama uyarıcı ilaçlar da dahil olmak üzere hiç bir antibiyotik, ağrıkesici, doğum kontrol hapı testin hatalı sonuç vermesine neden olmaz ya da gebelik varlığında testin pozitifleşme sürecini geciktirmez. Benzer şekilde tütün ürünleri ve alkol de HPT’lerin doğru sonuç vermesini engellemez.

Uyarılar
Her türlü adet gecikmesi mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Testin negatif çıkması durumunda eğer adet kanamanız hala daha başlamadıysa mutlakajinekoloğunuzla görüşmelisiniz.

Testin pozitif olması normal bir gebelik olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle gebeliğin varlığını teyit etmek ve dış gebelik başta olmak üzere bazı erken gebelik komplikasyonlarına yenik düşmemek için kontrol şarttır. Öte yandan adet gecikmesi olan bir kadında testin negatif sonuç vermesi gebeliğin ilerlemesine neden olacaktır. Bu sırada gebelikte kullanılmaması gereken maddeleri kullanmanız ya da gebelik için uygun olmayan davranışlarda bulunmanız bebeğinize zarar verebilir. Bunun istenmeyen bir gebelik olması durumunda ise sonlandırılması için yasal sınır aşılabilir.

Her adet gecikmesi durumunda test pozitif ya da negatif olsun mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Hamilelik testi nasıl çalışır?

Hamilelik testlerinin geniş seçimine rağmen, eylem prensibi aynıdır - idrardaki hCG (ilk hamilelik hormonu) seviyesini belirlemek.

HCG, döllenmiş yumurtanın rahim duvarına tutunma döneminden itibaren embriyonun villusları tarafından salgılanır.

Hamile bir kadının idrarında ve kanında tespit edilebilir.

Hamilelik testi nasıl yapılır ?

Hamilelik testi, gecikmiş adetin ilk gününden daha erken veya beklenen gebe kalma gününden yaklaşık 2 hafta sonra yapılır. Zigot rahim duvarına yapışana kadar hCG hormonu salgılanmaz, bu nedenle 10 günlük hamilelikten önce bir test veya başka testler yapılmamalıdır.

Testin başında, kullanım talimatlarını incelemeniz gerekir. Çalışma prensibi her zaman aynı olmasına rağmen: testin bir kısmı (kağıt) bir idrar kabına daldırılır, diğeri (kimyasal göstergeli) sonucu kırmızı / mavi çizgiler şeklinde belirler, semboller "+" / "-" veya "evet" / "hayır" kelimeleri. Sonucun değerlendirilmesi, talimatlarda belirtilen süreden sonra (1 ila 5 dakika arasında) gerçekleştirilir.

Bazen testlerde, kullanımı çok uygun olan ölçülü idrar dağıtımı için mini pipetler bulunur.

Ancak testi idrar akışının hemen altına koymak tavsiye edilmez, hatalı bir sonuca yol açacaktır.

Bir testin sonucuna güvenemezsiniz, 1-3 gün içinde tam güven için hızlı testi tekrarlamanız gerekir.

Her seferinde iki şerit belirlenirse - bir jinekolog ile randevu alınması gerekir.

Hamilelik testi ne zaman yapılır ?

Sayılarda, tarihlerde kafa karışıklığı yaşamamak ve hamilelik testi yaptırmanın tam olarak ne zaman tavsiye edildiğini bilmek için, bir takvim tutmanız, kendinizi dinlemeniz ve yumurtanın temel döllenme sürecini bilmeniz gerekir.

Düzenli bir adet döngüsü olan her kadında, yumurta, "yumurtlama" adı verilen çeşitli fizyolojik gelişim aşamalarından geçer.

Yumurtlama, olgun bir yumurtanın yumurtalıktan çıkarak spermle bağlantı kurmak için fallop tüpüne geldiği süreçtir. Tüpte sperm yoksa yumurta ölür ve adet başlar.

Yumurtlama yaklaşık 2 gün sürer. Bütün bu zaman boyunca yumurta aktiftir.
Yumurtlama sırasında, sperm kadının cinsel organlarının içindeyse ve gebe kalma hala devam ediyorsa, döllenmiş yumurta (zigot), siliyer epitel ve fallop tüpünün kasları yoluyla rahim boşluğuna hareket etmeye başlar.

Tüm bu süreç yaklaşık 1 hafta sürer.

Döllenmiş yumurta rahim boşluğuna girer, yapışır, kandaki hCG'yi, hücre bölünmesini ve daha fazla fetal gelişmeyi arttırır.

HCG seviyesi (ilk hamilelik hormonu) ancak döllenmiş yumurta rahim duvarına sabitlendikten sonra artar.

Bu nedenle, güvenilir bir hamilelik sonucu, yalnızca gebeliğin 7. veya 10. gününde elde edilebilir.

Sonuç bir doktor görüşü ile desteklenmelidir.
Bazı hızlı testler dördüncü günde hormonun varlığını tespit edebilir, ancak yine de en az 1.5 hafta içinde gebelik testi yapmak daha iyidir. Daha sonra hormon seviyesi, kadının durumunu güvenle belirleyecek kadar yükselir.

Gecikmiş menstrüasyon her zaman hamileliğin varlığını göstermez, ancak hemen bir test yaptırmak daha iyi bir fikir olabilir.

Hamilelik testi ne zaman yanlıştır?

Testteki iki şerit kadınları her zaman memnun etmez, çünkü hamilelik tüm kadınlar için sevilen bir rüya değildir, çoğu kadın için gerçek bir sürprizdir.

Ancak, gerçekten bir gebelik planlamıyorsanız ve test aniden pozitif hale geldiyse, panik yapmayın, çünkü yanlış sonuç bir istisna değildir.

Yanlış pozitif yanıtın nedenleri, test taramasının teknik başarısızlığından ciddi jinekolojik patolojilerin tanımına kadar farklı olabilir.

Bu nedenle gebelik, test ile tespit edilebilecek en kötü durum değildir, bu nedenle jinekolojik muayenenin önemini bir kez daha vurguluyoruz.

Çünkü bugün, gelecekte ciddi komplikasyonlara ve jinekolojik patolojilere yol açan artan bir dış gebelik (ektopik gebelik) eğilimi var.
Her durumda, pozitif bir test sonucu, hamileliği belirlemenin yalnızca ilk adımıdır. İkinci adım, alınan bilgileri onaylaması / reddetmesi gereken bir jinekolog ziyaretidir. Çünkü hızlı taramanın yanlış olumlu cevap verdiği durumlar vardır.

Yanlış pozitif sonucun ana nedenleri

Yanlış pozitif, yokluğunda hamileliğin varlığını gösteren bir sonuçtur.

Sebepler:

  1. Yanlış hızlı test
    Testin yanlış kullanılması, yanlış cevabın ana nedenidir. Bu nedenle, talimatı okumak ve belirtilen eylem algoritmasını yürütmek her zaman gereklidir. Sonucun değerlendirilmesi, kesinlikle belirtilen zaman aralığında, 3 ila 10 dakika arasında yapılmalıdır. Bu süreden sonra testte (idrarın buharlaşması nedeniyle) zayıf bir ikinci bant görünebilir ve kadın sonucu pozitif olarak algılar.
  2. Evlilik.
    Kusurlu bir test çok nadir görülen bir durumdur, ancak hiç kimse böyle bir durumdan güvende değildir. Bunu bilen kadınlar, farklı markalardan birkaç test satın alır ve böylece sorun giderilir.
  3. Doğum sonrası dönem.
    Hamilelik testi hamilelik boyunca ve doğumdan sonraki 3-4 hafta boyunca pozitif kalır. Bu nedenle, yakın zamanda bir çocuğun doğumundan sonra yapılan test olumlu bir yanıt veriyorsa ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız endişelenmeyin. Ancak yine de hamilelik olup olmadığı konusunda doktorunuzla görüşmeniz gerekir.
  4. Düşük, kürtaj.
    Ölü doğum, düşük veya tıbbi düşükten sonra hCG seviyesi hemen düşmeyebilir, yaklaşık 2 ila 4 hafta sürer. Bu nedenle, bu dönemde hamilelik testi yapmak mantıklı değildir, çünkü sonuç yanlış pozitif olacaktır. Şüpheniz varsa, hCG için kan testi veya karın ultrasonu takip edilmelidir.
  5. Tüp Bebek için hazırlık. 
    Bazı kadınlar hamilelik hakkında o kadar çok rüya görürler ki, gerekmediğinde bile testler yaparlar. Örneğin, IVF'ye hazırlanırken. Bu dönemde, hamileliğin kendisi henüz olmasa da, hCG seviyesini artıran hormonal ilaçlarla yumurtlama uyarılır. Bu nedenle, bu dönemde bir hamilelik testi bir kadını yanlış bilgilendirebilir.
  6. Onkopatoloji. Bazen pozitif bir hamilelik testi, hCG seviyesini artıran ciddi patolojik süreçleri gösterir. Bunlar yumurtalık tümörleri, akciğer kanseri, beyin kanseri, meme kanseri veya mide kanseridir. Tüm şüpheleri ve korkuları ortadan kaldırmak için, pozitif bir gebelik testi ile ektopik gebelik ve kanseri ekarte etmek için hemen bir jinekoloğa danışmalısınız.

Yanlış negatif testin ana nedenleri

Yanlış negatif, varsa hamileliğin olmadığını gösteren bir sonuçtur.

Sebepler:

  1. Gebelik adetten önce meydana geldi ve hCG seviyelerinin istenen konsantrasyona yükselmesi için zaman yoktu.
  2. Düşük yapma riski vardır.
  3. Kadın diüretik alıyor.
  4. Testin teknik hatası.

Hamilelik testi negatifse, ancak kadının belirli hamilelik belirtileri varsa (sabah bulantısı, baş dönmesi, sık idrara çıkma, alt karın ve göğüs ağrısı), bir doktora görünmelidir.

Şüpheniz varsa ne yapmalı?

Bir kadının hamilelik testinin doğruluğundan şüphe ettiği durumlar vardır. Örneğin, iki farklı test farklı sonuçlar gösteriyor, kanlı bir akıntı var (menstrüasyona benzer), tarama olumlu cevap verdi ve belirli bir hamilelik belirtisi yok.

Bu durumda ne yapmalı?

  1. Sebebi kendiniz bulmaya çalışmayın, ancak bir jinekolog ile randevu alın ve soruna kapsamlı bir şekilde yaklaşın.
  2. İstenmeyen ve teyit edilmemiş gebeliklerden kendi başınıza kurtulmayın.
  3. Testin hamilelik yokluğunda yanlış pozitif yanıt vermesinin gerçek nedenini bulun.

Hamilelik istenmeyen bir durum olsa bile, onaylanmalı veya reddedilmelidir.

Ve her durumda, yalnızca test sonucuna dayanarak, cezai kürtajlara başvurmamalı, eczaneden doğru hapları almamalı, kürtaj için halk ilaçları kullanmamalısınız.

Bütün bunlar, ölüme kadar ciddi sonuçlar ve komplikasyonlarla doludur.
Sizler için hizmet verdiğim kurum, sunulan hizmet, yüksek nitelikli obstetrik, jinekolojik ve neonatolojik tıbbi bakım sağlanacak modern bir tıbbi kurumdur.

Sadece zamanında teşhis ve yetkin tedavi bir kadının üreme sağlığını koruyacaktır ve diğer olası riskleri ortadan kaldıracaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası