uk hangi ülkenin plaka kodu / S plaka hangi ülke? - funduszeue.info

Uk Hangi Ülkenin Plaka Kodu

uk hangi ülkenin plaka kodu

Türkiye

Ülkemizdeki plaka sistemi oldukça standart. İki haneli şehir plaka kodunun (34) yanında 1, 2 (NH) veya 3 harf; onu takiben ortadaki harf sayısına göre 2, 3 veya 4 () haneli rastgele bir sayı.

Plaka kodu aracın sahibinin kayıtlı olduğu ile göre belirlenirken özel araçlar haricinde plakanın geri kalanı aslında rastgele gider. Şehirlerde belli harf kodları belirli ilçelere ayrılıyordu ancak yeni sistemde artık 3 harf-3 haneli sayıyla ilerleniyor ve tüm araçlar sırayla trafiğe tescil oluyor gibi düşünülebilir.

Rusya

Türkiye'nin plaka yerleşim sırası genel olarak Avrupa'nın çoğu ülkesine benziyor ancak Rusya grubun tamamından farklı.

Tek harf, 3 haneli sayı ve iki harf şeklinde ilerleyen plakanın en sağında üstte bölge kodunu ifade eden bir sayı, onun altında ise Rusya bayrağı yer alıyor.

Fotoğraftaki örnekte A ve HM rastgele harfleri, ise rastgele sayıyı temsil ediyor. ise Samara'nın kodu.

Rusya

Türkiye'nin plaka yerleşim sırası genel olarak Avrupa'nın çoğu ülkesine benziyor ancak Rusya grubun tamamından farklı.

Tek harf, 3 haneli sayı ve iki harf şeklinde ilerleyen plakanın en sağında üstte bölge kodunu ifade eden bir sayı, onun altında ise Rusya bayrağı yer alıyor.

Fotoğraftaki örnekte X ve MB rastgele harfleri, ise rastgele sayıyı temsil ediyor. ise Samara'nın kodu.

Fransa

Rusya'da plakayı isteğe göre ayarlamak yasal olarak mümkün değil, aynı durum Fransa'da da geçerli.

15 Nisan 'da sıfır, 15 Ekim 'da ise ikinci el araçlar için yeni bir sisteme geçen Fransa'da yeni nesil plakalar AAAA ile başlamış. Bunun kullanıldığı ilk araç model beyaz renkli bir Mazda6'ymış.

Senede ortalama 3 milyon araç satılan Fransa'da yeni sistemin 'a kadar kullanılması bekleniyor. Sistemi kısaca anlatmak gerekirse önce ortadaki 3 haneli sayı 'a kadar gidiyor. Sonra sağdaki harflerin ikincisi AB-AZ arası tura çıkıyor. Ardından sağdaki harflerin ilki BA-BZ döngüsünü tamamlıyor. En son, sağdaki harflerin geçirdiği süreci soldakiler de yaşıyor.

Fotoğraftaki yeni 'in FJWW'ye bakılırsa aradan geçen 10 yılda bolca otomobil satılmış. Bir de, en sağdaki 75 ise aracın kayıtlı olduğu bölge kodu; örneğinde bu Paris'i ifade ediyor.

İtalya

İtalya, Fransa ile aynı sistemi kullanıyor ancak onlardan farklı olarak sayılar ve harfler arasında tire bulunmuyor.

Öte yandan karmaşayı engellemek adına birbiriyle karıştırılabilecek olan sayı ve harfler; yani 0, 1, A, E, I, O, Q, U gibi rakam ve harflerin kullanılmamasına özen gösteriliyor.

İtalya'nın 'te yürürlüğe soktuğu bu sistemin mucidinin Trafik Kontrol Amirliği'nde bir mühendis olan Mario de Angelis olduğuna inanılıyor.

İspanya

'de Avrupa standartlarına geçiş yapan İspanya daha öncesinde arasında otomobilin kayıtlı olduğu bölge kodunun yanına 6 haneli sayı; 'den 'e kadar da yine bölge kodu, sonra 4 haneli rastgele bir sayı ve AA'dan başlayan iki rastgele harf kullanıyormuş.

Yeni sistemde ise İspanya'nın sembolu olan E'yi ve Avrupa Birliği bayrağını içeren mavi köşeyi 4 haneli rastgele bir sayı ve yine rastgele üç harf takip ediyor.

Almanya

Almanya, plakalama konusunda en karmaşık ülkelerden birisi. Bu yüzden konuyu mümkün mertebe kısa özetlemeye çalışacağız. Hemen yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz plakada WOB, Volkswagen'in memleketi de olan, aracın tescil edildiği Wolfsburg bölgesini temsil ediyor. Onu takip eden harflerin sayısı ikiyi geçemiyor. En sağdaki sayı ise duruma göre 3 veya 4 haneli olabiliyor.

Gelelim en baştaki kısaltmalara. Almanya, daha büyük şehirlerde tescil edilecek araç sayısının yüksek olacağını ön görerek büyük kentlere ve bölgelere tekli harf kodları vermiş. Mesela BMW'nin vatanı Münih plakalara M olarak yansıyor. Mercedes-Benz ve Porsche'nin araçlarını kaydettirdiği Stuttgart S, Leipzig L, Berlin B, Köln K, Frankfurt F şeklinde gidiyor bu sıralama.

Almanya, plakada kişiselleştirme yapılabilen nadir ülkelerden birisi. Ekstra ücret karşılığında bulunulan şehirden sonrası iki harf ve sayıda -eğer kombinasyon yasaklı değilse- seçme şansı yapılabiliyor.

Birleşik Krallık

Listenin son basamağında garip bir sistem kullanan bir başka ülke olan İngiltere, daha doğrusu Birleşik Krallık yer alıyor.

'e kadar araçların yaşını harflerle belirten Birleşik Krallık, bu tarihten sonra yaşı sayılarla göstermeye başlamış.

Formatı şehir/bölge kodunu temsil eden iki harf, tescil yılını belirten iki rakam ve üç rastgele harf olan ülkede 1 Mart Ağustos arası trafiğe çıkan araçlar yılın son iki hanesini alırken 1 Eylül/29 Şubat periyodu bunun 50 eklenmiş hâliyle yollara adım atıyor.

Kafanızın karışmaması adına fotoğraftaki MINI'den yola çıkalım. Baştaki OX, ünlü markanın fabrikasının da bulunduğu Oxford'u temsil ediyor. 67 ise, aracın yılında ancak Eylül Şubat arasında üretildiğinin göstergesi. Sondaki LUM ise rastgele.

Avrupa taşıt plaka kodları

Vehicle registration plates in funduszeue.info

Avrupa taşıt plaka kodları metal veya plastik olabilen ve motorlu taşıtlarla römorklara resmî tanımlamaları için takılan taşıt plakaları ve bunların kodlarıdır. Bu söz konusu kayıt tanımlayıcı, ilgili otoritenin veri tabanına göre oluşturulan sayısal veya alfasayısal kodlardır. Avrupa’daki ülkelerin çoğu, Avrupa Birliği taşıt plaka tarzına benzer şekilde, taşıt plakalarında ortak bir biçim uyarlaması yapmıştır. Karayolu Trafiği Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin hükümlerini karşılayan bu plaka biçimi, devlet sınırı aşan taşıtların arkalarında kayıtlı oldukları kendi ülkelerine ait ayırt edici kod işareti taşıma zorunluluğunu belirtir. Bu işaret, plakadan ayrı olarak kullanılabilen oval bir yapıştırma olabileceği gibi, taşıt plakası içine de yerleştirilebilir. Söz konusu ayırt edici işaret taşıt plakalarına eklemlenirse, taşıtın ön taşıt plakasında da görünmesi gerekir ve bayrak, millî devlet amblemi veya bölgesel ekonomik entegrasyon kurum amblemi ile beraber düzenlenebilir.[1]

Plakanın sol bölümü[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.