yandex harita arabası / funduszeue.infolar İndir - Ücretsiz İndir - Tamindir

Yandex Harita Arabası

yandex harita arabası

funduszeue.infolar Panoramalar İle Türkiye'de!

Yandex, Türkiye'ye arama motoru pazarının yeni oyuncusu olarak girdi ama bir çok servisi de beraberinde getirdi. Bunlar arasında en önemlilerinden biri Yandex'in harita servisiydi ve funduszeue.infolar artık Türkiye'de. Bugün saat 'de Yandex Türkiye'nin Webrazzi Summit'te yapılacağı sunumla tanıtılacak ama biz detayları öncelikli olarak paylaşıyoruz.

Rus şirket harita servisiyle Türk kullanıcılarına ülke haritası, sokak görüntüleri (panorama), uydu görüntüleri ve güncel trafik durumunu sunacak. funduszeue.info adresinden erişilebilen funduszeue.infolar servisi Türkiye'nin 81 il, ilçe ve 40 bin köy/mahallenin haritasını ve uydu görüntülerini sunuyor.

Google'ın harita servisi Google Maps ile benzerlikler gösteren ve kolay bir kullanım sunan funduszeue.infolar kısa süre içinde popüler mobil platformlarda da Türkiye için hazır olacak.

Panoramalar  ve Çekim Yöntemi

Google'ın Street View uygulamasına karşılık gelen Yandex Panoramalar, Yandex'in bir süredir İstanbul ( km yol, fotoğraf, panorama) ve Ankara ( km yol, fotoğraf, panorama) yaptığı sokak çekimlerden oluşuyor. Sokak fotoğraflarının yanısıra Marmara Denizi'nden de görüntü alan Yandex, bazı özel mekanları da fotoğraflamış (bunları tahmin edebilirsiniz) ve derece özel görüntüler yakalamış.

Eğer son aylarda evinizin yanından (Ankara ve İstanbul için) kameralı bir aracın geçtiğini gördüyseniz bu muhtemelen Yandex'in aracıydı. Açıkçası biz de yakalayamadık ama gördüğümüz kadarıyla Yandex'in araçları bizim ofisin civarında da başarılı bir çekim yapmış. :)

Pusula, GPS ve en az 10 megapiksel çözünürlükteki dairesel yerleştirilmiş kameralarla gezdiğini öğrendiğimiz araçlar, güneşli günlerde ve yolların boş olduğu sabah erken saatlerinde işe başlamış. Araba ile geçilemeyen yerlerde de kameralı bisikletlerle veya elle çekim yapılmış ve fotoğraflar birleştirilerek derecelik panoramik görüntüler elde edilmiş. Fotoğrafların daha hızlı görüntülenmesi için 4 ayrı çözünürlükte yüklemeler yapılmış.

Birleştirmesi coğrafi koordinatlara göre otomatik olarak yapılan fotoğraflarda araç plakaları ve insan yüzleri (yasal şartlara uygun olması için) bulanıklaştırılmış.

funduszeue.info ve Veri Kaynakları

funduszeue.infolar'ın özellikle İstanbul'da en çok kullanılacak özelliklerinden biri bu. funduszeue.info, trafik sıkışıklığı ortalama endeksini hesaplayarak yeşil, sarı ve kırmızı renklerle trafik sıkışıklığının durumunu gösteriyor. Trafik sıkışıklık endeksi, arasında açıktan durağana doğru puanlama sistemi. Örneğin trafik sıkışıklık endeksi 7 ise, Yandex yolculuğun açık yollara göre aşağı yukarı iki kat daha uzun süreceğini belirtiyor.

Yandex Türkiye bu servisin detaylarını da paylaşıyor. Söz konusu trafik bilgilerinin büyük taşıt filoları ve servisle ortak olmak isteyen şirketlere ait GPS donanımlı araçlar tarafından sağlandığını öğreniyoruz. Araçların coğrafi koordinatları, hızları ve hareket yönleri funduszeue.info sunucusuna iletiliyor ve trafik hakkında güncel bilgiler derleniyor. Sonuçta sistemin analiz programı alınan verilere bağlı kalarak aracın hareket eğrisini çıkarıyor.

Yandex bu hizmette de gizlilik şartlarına (araç, araç sahibi veya sürücüyle ilgili kişisel bilgilerin saklanmaması) uygun davranıldığı ifade ediyor.

funduszeue.info'in Java ve Android uygulaması kısa süre içinde mobil cihazınızdan funduszeue.info'yi ziyaret ettiğinizde indirebileceksiniz. Henüz iPhone uygulaması olmayan (yakında o da olacakmış) funduszeue.info'in İBB Trafik'e ne kadar rakip olabileceğini zaman gösterecek ama Türkiye'de Java temelli telefonların yaygınlığı ve akılllı telefon kullanımının giderek artmakta olduğu düşünülürse Yandex'in büyümesine paralel olarak funduszeue.info'in de ilgi çekeceğini tahmin ediyorum.

Harita servislerinin Yandex'in organik arama sayısına ne kadar etki edeceğini ise zamanla göreceğiz.

YANDEX - Harita ve Navigasyon Hizmetleri (3. sayfa)

  • Binbaşı
    Mesaj
    Adres arama hala sorunlu. Google Maps bu konuda &#;ok başarılı. Ayrıca bir yenilik tavsiyesi olarak; mesela &#;izilen rotalarda bazen yollar &#;ok bozuk olabiliyor. Kullanıcılar yol kalitesine / rota kalitesine oy verirse belki tavsiye algoritmanız d&#;zelir. 1 dakika yada 2 km avantajlı diye bozuk yollara rota &#;izmeniz de &#;nlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    &#;stteki postta da s&#;ylendiği gibi apple carplay desteği bekliyoruz. iOS12 ile bunun &#;n&#; a&#;ıldı biliyorsunuz. Bu konuda planınız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper -- 19 Eylül ; >
  • Emekli Yönetici
    Mesaj
    Yandex de her şey g&#;zel de beni sinir eden şey navigasyonun yan yollarda sa&#;malaması. Ş&#;yle diyeyim, &#;evre yolunda gidiyorsunuz ve bir yol tarifi aldınız, bat&#;ık'dan d&#;z gideceksiniz. Ama o sizi bir yandaki &#;st yoldan gidiyor olarak algılıyor ve rotayı yeniden hesaplıyor. Bat&#;ık'ın sonuna geldik mi tekrar eski rotasına geri d&#;n&#;yor.

    Benzin alacağım benzinliğe girdim, onu bile g&#;r&#;p rota yeniden hesaplanıyor deyip benzin &#;ıkışını g&#;steriyor :D

    Bir keresinde Bursada giderken beni ana yolda değil bir binanın arkasında gidiyor gibi algılayıp rotamı yeniden hesaplamıştı.


    Telefonların gpsleri nokta atışı algılamıyor bu doğru bir şey 15 20metre sapma oluyor ama yapay zeka ile bunu engellemek lazım.

    Arabada s&#;rekli rota yeniden hesaplanıyor sesi duymanın dışında her şey &#;ok g&#;zel ve stabil &#;alışıyor yandex'de.
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: alican

    Navigasyon s&#;per, "yav niye tıkanmış ki burası" diye bakıyorsun, hop biri eklemiş kaza mı yol &#;alışması mı kapalı yol mu biliyorsun ona g&#;re rotanı &#;iziyorsun hatta kullanıcılardan alternatif yol tavsiyesi falan oluyor, interaktif, s&#;per, gerisi tırt.
    Ayrıca şu yandex market ne oldu onu bi yazsanıza ya
    Merhaba, &#;r&#;n&#;m&#;z şu anda T&#;rkiye’de aktif değildir.
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: itsthehallowman

    Bence tema desteği gelmeli. (Launcher’lar gibi)

    Aray&#;z ve harita g&#;r&#;nt&#;s&#; &#;ok &#;irkin bir tasarıma sahip. Ben bu y&#;zden kullanmıyorum.
    Merhaba, aray&#;z&#;m&#;zle ilgili bir takım değişiklikler ge&#;tiğimiz 6 aydan beri devam ediyor. Tekrar denemenizi &#;neririz.
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Yaya ve kamyoncu moduda eklenmeli bence
    Merhaba, Yandex Navigasyon ara&#; kullanımı i&#;in &#;zelleştirilmiş bir uygulamadır. Yaya navigasyonu i&#;in funduszeue.infolar &#;r&#;n&#;m&#;z&#; tavsiye ederiz.
    Ağır vasıta kullanımı ile ilgili &#;neriniz i&#;in ise teşekk&#;r ederiz, ilgili ekibimize iletildi.
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: engin

    nedense navigasyonu tam bulamıyor olduğum yeri. google navigasyon 2 saniye i&#;inde buluyor beni. yandex bulduğunda da yol kenarındaki tarlada bulduğu oluyor &#;oğunlukla
    Merhaba, yaşadığınız problem b&#;y&#;k ihtimalle GPS’ten kaynaklanıyor. Bizimle kullandığınız cihazınızın modelini paylaşabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yandex Türkiye -- 19 Eylül ; >
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: uranus

    yol g&#;sterme &#;zelliği google maps a g&#;re &#;ok başarılı. rota &#;izme &#;zelliği başabaş gibi ancak g&#;ncel konum bilgisi ve
    g&#;ncel adres poi bulma google'a rakip olamıyor bu konu geliştirilmeli..
    Merhaba, bu yılın başından itibaren 3 milyon &#;zerinde konum bilgisi sistemimize eklendi ve eklenmeye de devam emektedir. &#;alışmalara devam ediyoruz. Siz de katkıda bulunmak isterseniz funduszeue.infosyon uygulaması i&#;inde Menu > Geri Bildirim b&#;l&#;m&#;nden geri bildirimlerinizi tarafımıza iletebilirsiniz.
  • Firma Yetkilisi
    1 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: ekt

    Eskiden yandex gps ve disk kullanırdım. Bilgisayara bir şey y&#;klerken vir&#;s gibi &#;aktırmadan y&#;klenmeye &#;alışan yandex eklentileri/uygulamaları y&#;z&#;nden yandex uygulamalarını kullanmayı tamamen bıraktım.
    Merhaba, ge&#;mişte yaşadığınız sıkıntıdan dolayı &#;zg&#;n&#;z; ge&#;mişte yaşanan sıkıntıların şu an yaşanmadığından emin olabilirsiniz.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Yandex'i İstanbul'da anadoludan avrupaya ge&#;erken beni vapura y&#;nlendirmesinden itibaren bıraktım.



    Şaka değil en az 3 4 kez beni kadık&#;y &#;st&#;nden beni emin&#;n&#; vapurlarına y&#;nlendirdi. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Yandex T&#;rkiyeY kullanıcısına yanıt
    Hay allah aktif değil demek yahu ben de diyorum niye a&#;ılmıyor, halbuki baştan uyarsalar kapalı diye hi&#; girmeyi denemem ama tabi uyarısı olmayınca ben de eheh işte cahillik, insan bilmeyince tabi.. Hi&#; mi a&#;ılm? yok diyorsun yani? gelmez ha.. e peki ama işte bi baştan biri orda dursa dese abi işte burası kapalı hi&#; gelme biz de deriz ki aa bak adam gelme kapalı diyor gelm

    abicim biliyoruz aktif olmadığını da ondan soruyoruz ne oldu diye, merak ettik, acaba a&#;ılır mı diyoruz.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    18 kasım Akşamı Gaziantep havalimanında ara&#; kiraladım. Arabaya bindim ve Yandex Navigasyonu a&#;tım; Gaziantep Kalesi yazdım ve devam ettim, ters birşeyler olduğunu anladığımda &#;ok ge&#;ti, beni g&#;t&#;rd&#;ğ&#; yerde bir s&#;r&#; ara&#; kenarlara &#;ekmiş insanlar demleniyordu, arabada eşim ve kızım vardı haliyle biraz tedirgin oldum. Sonu&#; olarak Gaziantep Havalimanından Gaziantep Kalesinin dibindeki otele 65 km yol yaparak bir hayli gerilerek gittik. E tabi yandex navigasyonu son kullanışım oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    Yandex T&#;rkiyeY kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuyu zamanında yandex'e [email protected] adresi &#;zerinden bildirdim ve ilgili adresten "Onayınızı almadan y&#;klenmiyoruz ki" gibi cevaplar aldım. Sonu&#; olarak tarayıcı vir&#;s&#; gibi davranarak beni ve benim gibi d&#;ş&#;nen bir&#;ok kişiyi kaybettiniz. Umarım bundan sonrası i&#;in daha mantıklı adımlar atarsınız.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex Türkiye

    Merhaba, yaşadığınız problem b&#;y&#;k ihtimalle GPS’ten kaynaklanıyor. Bizimle kullandığınız cihazınızın modelini paylaşabilir misiniz?

    Alıntıları Göster
    xiaomi mi note 3
    gps ten kaynaklı olsa google maps uygulamarında da bulmaması lazım. hatta yandex navigasyonda bazen yolda araba ile giderken a&#;tığım zaman beni yolun dışında gidiyormuş gibi g&#;steriyor.
  • Teğmen
    Mesaj
  • Çavuş
    59 Mesaj
    Yandex, nedense daha hizli geliyor bana.. ama Google'n sundugu kolayliklar..
    benim her gun eve gidecegim saati kendisi bilip, trafik olup olmadigini haber veriyor. Yagmur yagdiginca trafik olabilecegini haber verip, notification larimi biraz erkenden veriyor.

    Konum hatirlatma ozelligi zaten.. Apple kullanciliar bakip sasiriyorlar hep hahaha
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: alper

    &#;stteki postta da s&#;ylendiği gibi apple carplay desteği bekliyoruz. iOS12 ile bunun &#;n&#; a&#;ıldı biliyorsunuz. Bu konuda planınız var mı?
    Arkadaşa tamamen katılıyorum, Apple Carplay rekabette sizin i&#;in &#;ok &#;nemli bir k&#;şe taşı olacaktır. Yıllardır Yandex kullanırdım, ios12 &#;ıktığı anda google maps’e ge&#;tim. Umarım planlarınız arasındadır. @Yandex T&#;rkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    Yıllardır here kullanıcısıyım eline su bile d&#;kemezler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klişeavcısı -- 20 Eylül ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Yandex Haritalar&#;ın Google Haritalar&#;dan Daha İyi Olduğu 10 Özelliği

İster aracınızla, ister yaya olarak bir yerden bilmediğiniz bir yere giderken mutlaka harita mobil uygulamalarına bir göz atarsınız. Çünkü artık elimizdeki teknoloji sayesinde kuruyemişçiye adres sormak yerine, en güncel uydu görüntüleri üzerinden anlık olarak adres ve yol bilgilerine ulaşabiliyoruz. Harita mobil uygulamaları arasında Google Haritalar ve Yandex Haritalar iki güçlü rakip uygulama konumunda görülüyorlar.

Google Haritalar zaten Android telefonlara yüklü olarak geldiği için pek çok kullanıcı, biraz da alışkanlıkların etkisiyle, bu mobil uygulamayı kullanıyor. Ancak adım adım güçlenen bir hizmet olan Yandex Haritalar da, özellikle günün çoğunu trafikte geçirenlerin favori harita uygulaması oldu. Favori olmayı da hak ediyor çünkü Yandex Haritalar tarafından sunulan pek çok özellik daha önce görmediğiniz hatta benzersiz diyebileceğimiz hizmetler.

Öne çıkan Yandex Haritalar özellikleri:

  • Asya haritaları çok daha kapsamlı.
  • Yol – zaman hesaplaması neredeyse nokta atışı.
  • Trafik yoğunluk bilgisi çok daha güncel.
  • Park yerlerini gösteriyor.
  • Toplu taşıma araçlarını anlık olarak takip edebilirsiniz.
  • Rotanızı adım adım ölçebilirsiniz.
  • Binaların kaç katlı olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Yandex Haritalar ile kendi haritanızı oluşturabilirsiniz.

Asya haritaları çok daha kapsamlı:

yandex haritalar

Yandex Rus bir şirket olduğu için hitap ettiği pazar da Doğu Avrupa, Asya ve Ortadoğu bölgesidir. Bu nedenle, bu bölgeler hakkında çok daha detaylı bilgiler elde ederek haritalarını çok daha kapsamlı bir hale getiriyor. Google daha çok ABD ve Avrupa odaklı bir şirket olduğu için Yandex gibi, bölge haritalarında gerçekleşen değişikliklere ya da küçük detaylara önem vermiyor.

Yol – zaman hesaplaması neredeyse nokta atışı:

yandex haritalar, rota hesaplama

Nasıl yapıyor bilinmez ama Yandex Haritalar üzerinden hesaplanan şehiriçi, şehirlerarası hatta uluslararası rotalar bile kullanıcı deneyimleri ile ispatlanmış olarak tam da hesaplandığı kadar sürüyor. Yol rotalarına çok daha hakim olması ve güncel gelişmeleri hızla işleyerek rota planı hesaplanırken bu değişkeni de hesaba katması, nokta atışı yol - zaman hesaplaması yapmasının nedeni olarak görülüyor.

Trafik yoğunluk bilgisi çok daha güncel:

yandex haritalar, trafik bilgisi

Yandex Haritalar yol rotalarına hakim olmasının yanı sıra yerel trafik akışını da en güncel olarak görebileceğiniz haritalar hizmetidir. Yandex Haritalar, bir caddede trafik ana baba günü diyorsa gerçekten inanabilirsiniz. Daha da güzel olan, size yeni bir rota çiziyor. Farklı harita uygulamaları size genel bir rota verir ve kenara çekilir. Ancak Yandex Haritalar tıpkı usta bir şoför gibi ‘Abi yan yoldan ilerleyip arka sokağı geçince trafiğin önüne geçer beş dakika kazanırız’ türünden farklı rotalar sunuyor. 

Park yerlerini gösteriyor:

yandex haritalar, park yerleri

Daha kapsamlı haritalara ve güncel yol bilgilerine sahip derken şaka yapmıyorduk. Yandex Haritalar o kadar güncel bilgilere sahip ki kullanıcılarına anlık olarak park yeri bile gösteriyor. Elbette, uygulama üzerinden gösterilen park yerleri yasal olarak park etmeye uygun yerlerdir. Ara sokaklara araç park etme konusunda bir yardımı dokunmuyor. Ancak hiçbir harita uygulamasında göremeyeceğiniz ara sokakları size gösterebilir ve siz de oralara park edebilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarını anlık olarak takip edebilirsiniz:

yandex haritalar, toplu taşıma

Yayalar için hayat kurtarıcı olan toplu taşıma takip özelliği pek çok harita uygulamasında yalnızca bölgedeki durakları göstermekten ibarettir. Yandex Haritalar toplu taşıma takip özelliği ile duraklar, duraklardan geçen araçlar, aradığınız aracın nerede olduğu gibi önemli bilgileri anlık olarak veriyor. Elbette, artı - eksi birkaç dakika oynamalar olacaktır ancak kullanıcı deneyimleri oldukça dakik olduğunu gösteriyor.

Rotanızı adım adım ölçebilirsiniz:

yandex haritalar, rota ölçüm

Yandex Haritalar hizmetinin yaya dostu diğer bir özelliği de rotanızı neredeyse adım adım ölçebiliyor olmanız. Farklı harita hizmetleri genel bir metre, kilometre ölçüsü veririken Yandex Haritalar ile rotanızı sokak sokak çizerek tam olarak kaç metre ya da kilometre olduğunu görebilirsiniz. Mesafe ölçüm özelliğinin bu kadar hassas kullanılabiliyor olmasının nedeni de haritaların kapsamlı olması. Eviniz ile market arasındaki mesafe bulanık bir yol olarak değil, net bir yol çizgisi olarak görülebiliyor.

Binaların kaç katlı olduğunu öğrenebilirsiniz:

yandex haritalar, bina katları

Bu özelliğin her binada kullanılabiliyor olduğunu söylemek yanlış olur ancak ünlü ve büyük binaların neredeyse hepsinin kaç katlı olduğu bilgisini Yandex Haritalar üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Özellikle alışveriş merkezlerinin yalnızca kaç katlı olduğunu öğrenmekle kalmayıp dilerseniz içindeki katlarda neler olduğunu, tuvaletin nerede olduğunu, banka ATM’lerinin hangi bölgede olduğunu bile görebiliyorsunuz.

Yandex Haritalar ile kendi haritanızı oluşturabilirsiniz:

yandex haritalar, harita sihirbazı

Özellikle Yandex Haritalar üzerinden sunum yapacak ya da birine adres anlatacak kullanıcılar için oldukça faydalı bir özellik olan Harita Sihirbazı ile kendi haritalarınızı oluşturmanız mümkün. İş yerinizi, evinizi, yazlığını merkez alarak özel rotalardan oluşan bir harita hazırlayabilirsiniz. Farklı uygulamalar ile birlikte kullanabileceğiniz bu haritaları yazdırabilir, paylaşabilir ve herkesin görmesi için Yandex Haritalar üzerine ekleyebilirsiniz.

Harita uygulamaları arasında dikkat çeken Yandex Haritalar hizmetinin Google Haritalar’a göre öne çıkan özelliklerini ve bilmeniz gereken detayları anlattık. Her uygulamanın kendine has bazı dikkat çeken özellikleri bulunuyor. Hangi harita uygulamasını kullandığınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Emoji İle Tepki Ver

89

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası