semerkand lideri kimdir / Menzil Cemaati: Tarikat-siyaset-ticaret

Semerkand Lideri Kimdir

semerkand lideri kimdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev`in davetine icabetle Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22`nci Devlet Başkanları Zirvesi`ne özel konuk olarak katılmak üzere Semerkant`ta.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.
SEMERKANT`TA GÜNÜN FOTOĞRAFI
Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, liderlerle sohbet ettiği anlar sosyal medyada çokça paylaşılıyor.
Azerbaycan basını, liderlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı dinlediği bu fotoğrafı, "Semerkant`ta günün fotoğrafı: Liderlerin gayri resmi toplantısı" şeklinde duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile komplekste incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin`in samimi sohbeti de dikkat çeken kareler arasında yer aldı.
Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın dünya liderleriyle olan samimi fotoğrafları ve sohbetlerine pek çok yorum geldi.
Pek çok sosyal medya kullanıcısı Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dünya lideri" yorumunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türkmenisyan, Tacikistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Pakistan, Kırgızistan, Moğolistan ve Belarus liderleriyle bir arada.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
Erdoğan ve Aliyev`in görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti kapsamında ikili görüşmelerini sürdürüyor. Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif`i kabul etti.
Ebedi Şehir Kompleksi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada zirveye katılan diğer ülke liderleriyle bir araya geldi.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
NATO tatbikatı Mavi Balina sürüyor
kaynağı değiştir]

Cemaat, Nakşibendiliğin Halidiyye kolundandır.[9][10][11]

Menzil'in çok ziyaretçi çekmesi üzerine Muhammed Raşid, 12 Eylül askeri yönetimi tarafından Gökçeada'da zorunlu ikamete gönderilmiş, fakat sağlık problemleri yüzünden Konsey kararı ile Ankara'ya yerleşmiş, sonra Menzil'e dönmüştür.[1]

Özellikle Menzil Şeyhi Erol'un Alparslan Türkeş'e karşı bayrak açan Büyük Birlik Partisi lideri, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve eski Maraş Ülkü Ocakları Başkanı Ökkeş Kenger Şendiler gibi önemli siyasi isimler, onun müritleriydiler.[1] Eskiden bakanlık görevi icra eden Recep Akdağ ve Taner Yıldız'ın da Menzil mensubu olduğu dile getirilmektedir.[12][13][14]

Cemaate ait olan Semerkand Vakfı 16 Mart tarihinde yaptığı basın açıklaması ile 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeAKP ve MHP'nin içinde bulunduğu Cumhur İttifakını destekleyeceklerini bildirmiştir. [15][16]

Kaynakça[değiştir Fotoğraf: AA" src="funduszeue.info(3)(1).jpg">[Kasım 'de İstanbul'da geçekleşen 8. Zirve Rettungsarbeiten nach Erdbeben">

Depremde ön plana çıktı

Menzil Cemaati, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerin ardından oluşan boşluğu doldurmak için de ön plana çıktı. Cemaatin bir organı olan Beşir Derneği, başta Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da yardım stantları kurarak "insani yardım" adı altında propaganda alanı buldu.

Beşir Derneği, özellikle iş savaşın sürdüğü Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki bölgelerde insanı yardım adı altında yoğun faaliyet gösteriyor. Dernek, gıda ve giysi yardımının yanı sıra İdlip'te AFAD koordinasyonunda bin briket ev inşa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun makamında ağırladığı dernekler arasında Beşir Derneği yöneticileri de yer aldı ve Soylu bu isimlere özel olarak teşekkür etti. 

Geçmişte MHP'yi destekleyen Menzil, bugün AKP'nin izinden gidiyor. Cemaat, AKP'yi destekledikçe karşılığında devlet içinde ve sivil alanda kendisine açılan yolda ilerliyor, kadrolaşıyor, mürit devşiriyor. 

Cemaatin Cumhur İttifakı'nı destekleme açıklamasındaki "Net hedeflerin hızlıca ve kararlılıkla hayata geçirilebilmesi adına geçtiğimiz kritik dönemin tecrübesini önemsiyoruz" ifadesi de tarikat-siyaset-ticaret üçgenindeki çıkarları özetliyor gibi. 

DW Türkçe'ye engelsiz nasıl ulaşabilirim?

Türkei DW Mitarbeiter Alican UludağTürkei DW Mitarbeiter Alican Uludağ

Alican Uludağ 'den bu yana gazetecilik yapan Alican Uludağ, yargı ve insan hakları gibi konulara odaklanıfunduszeue.infouludag

Bize yazın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası