izmirden yalovaya nasıl gidilir / İzmir Yalova otobüs bileti, En ucuz fiyat TL - ENUYGUN

Izmirden Yalovaya Nasıl Gidilir

izmirden yalovaya nasıl gidilir

İzmir - Yalova Otobüs Bileti Ara

Ülkemizin en büyük ve modern otobüs terminallerinden biri olan İzmir Otogarı, özellikle yaz aylarında şehrin turistik ilçelerine giden yerli ve yabancı turistlerle çok hareketli. Şehir ve ilçe peronları, restoranları, kafeleri ve bilet satış ofislerinin bulunduğu otogara hem İzmir merkezinden hem de ilçe ve köylerinden ESHOT otobüsleri, minibüsler, yolcu servisleri ve taksiler ile istediğiniz saatte kolayca ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Yolcu Servisleri

Pek çok otobüs firması yolcularının kolay bir şekilde otobüs saatlerinden önce otogara ulaşabilmesi için ücretsiz yolcu servisleri sağlıyor. Merkezi cadde ve sokaklarda bulunan bilet satış ofisleri önünden geçen bu servisler her saat başı hareket ediyor ve genel güzergâhları şu şekilde:

1. Basmahane: Kamil Tunca, Halkapınar Metro, Basmane Terminal, Çankaya Caddesi, Borsa Durağı ve Fevzi Paşa Caddesi

2. Karşıyaka: Onur Mahallesi, Yamanlar Koleji, Yeni Girne Terminali, Medical Park Hastanesi, Bahriye Üçok, Karşıyaka Yalı Terminali, Aksoy, Eski Girne, Bostanlı Terminali, Atakent

3. Hatay-Narlıdere: Yeşildere, Köstence Köprüsü, Üçyol Terminal, Bahçelievler, Askeri Hastane, Hatay Nokta Terminal, Renkli Durağı, İlahiyat Fakültesi, Kolej (Hıfzıssıhha), Poligon, Göztepe Stadyum, Fahrettin Altay Terminal, Balçova Terminal, Ata Caddesi, Ekonomi Üniversitesi, Teleferik Dokuz Eylül Hastanesi, Narlıdere Terminal

4. Buca-Gaziemir: Kamil Tunca, Halkapınar Metro, Yeşildere, NATO, İZBAN Metro, Şirinyer Migros, Şirinyer Terminal, Taşıtlar Vergi Dairesi, Buca Heykel, Çevik Bir Meydanı, Buca Üçkuyular Terminal, Yıldız Mahallesi, Ahmet Yesevi Terminal, Gaziemir Serbest Bölge, Gaziemir Terminal, Gaziemir Migros

5. Bornova: Ege Üniversitesi Hastane, Küçük Park, Büyük Park Terminal, Suphi Koyuncu Lisesi, Ata Durağı, Hükümet Konağı, Bornova merkez, Bornova Vergi Dairesi, Migros, Özkanlar Terminal, Manavkuyu, Bayraklı Folkart

Belediye Otobüsleri

Geniş bir güzergâhları bulunduğu için yolcular tarafından sıkça tercih edilen ESHOT belediye otobüsleriyle saat ile arası şehrin birçok merkezi noktası, üniversite kampüsleri ve büyük mahallelerden otogara gidebilirsiniz. 90 dakika aktarma süresi tanıyan İzmirim Kart alarak faydalanabileceğiniz belediye otobüslerini güzergâhları ise şöyle:

54 Kemer Aktarma-Otogar

Tınaztepe/Yeni Mezarlık-Otogar

Konak-Otogar

Halkapınar Metro-Otogar

Menemen Aktarma-Otogar

Kavaklıdere-Otogar

Yurtoğlu/Sümbül-Otogar

Bornova Metro-Havalimanı Dış Hatlar Gidiş-Otogar

Ayakkabıcılar Sitesi-Otogar

Pınarbaşı-Otogar

Çamkule-Otogar

Minibüsler

İzmir içinde ulaşım hizmeti sağlayan mavi renkli minibüslerin üniversite kampüsleri, hastane önleri, vapur iskeleleri, Konak Meydanı ve Alsancak Meydanı gibi birçok merkezi noktada durakları bulunuyor. Sabah saat ’dan gece yarısına kadar minibüslerle otogara gidebilirsiniz.

İzmir’in 30 ilçesi ve köylerinden otogara gitmek istiyorsanız ise beyaz renkli ilçeler arası minibüsleri kullanabilirsiniz. Rotalarına göre 30 veya 60 dakikada bir hareket eden bu minibüslerle Sığacık, Urla, Foça, Selçuk ve Özdere gibi İzmir’in turistik ilçe ve beldelerinden de kolayca otogara ulaşabilirsiniz.

Taksi

Toplu taşıma ve yolcu servislerinin çalışma saatleri dışında 7 gün 24 saat bulabileceğiniz taksilerle de İzmir Otogarı’na rahatlıkla gidebilirsiniz. Necati Bey Bulvarı’nda durağı bulunan 50 35 numaralı İzmir Taksi, Alsancak Bozkurt Caddesi’nde hizmet veren 30 40 numaralı Alsancak Meydan Taksi, Konak Vapur İskelesi önünde durağı olan 66 18 numaralı İskele Taksi ve Konak’ta Atatürk Caddesi’nde yer alan 46 45 numaralı Heykel Taksi duraklarından bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilir ve ekonomik fiyatlarla kısa sürede otogara gidebilirsiniz.

Yalova Nerede, Nasıl Gidilir? Yalova Gezilecek Yerler Nelerdir?

Yalova'ya geçiş güzergahı lokasyonundan dolayı hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile geçmek mümkündür. Bundan dolayı Yalova'ya İstanbul üzerinden de pek çok ziyaretçi gelmektedir. Armutlu yarımadasına sahip olan bir ildir. Yalova'ya ulaşım da kolay olduğundan dolayı özellikle yaz mevsiminde pek çok kişi bu ili tatil için tercih etmektedirler.

Yalova Nerede?

Yalova tam olarak Marmara denizinin güneyinde yer alan Bursa ile komşu olan bir şehirdir.

Nasıl Gidilir?

Yalova'ya hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile gidebilirsiniz. Bunun için de toplu taşıma ve özel aracınızı kullanabilirsiniz. İstanbul'un Anadolu yakasından Pendik ilçesine gelerek buradan arabalı vapuru tercih ederek doğrudan özel aracınız ile birlikte Yalova iline geçiş sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kara yolu ile de ulaşım sağlamak için yine körfezi geçtikten sonra dilerseniz Eskihisar - Topçular feribot hattını kullanabilirsiniz. Eskihisar - Topçular feribot hattını kullandıktan sonra doğrudan hava yolu ile Yalova iline geçiş sağlamak mümkündür.

Yalova'ya İstanbul İzmir otoyolunu kullanarak da hızlı bir şekilde otobandan ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yalova Gezilecek Yerler Nelerdir?

1) Yürüyen Köşk

Yalova'nın en tarihi yapılarından bir tanesidir. Bu şehre geldikten sonra mutlaka görmeden gitmemeniz gereken bir yerdir. Atatürk ile özdeşleşmiş olan bu Yürüyen Köşk'e bu adın verilmesinin bir hikayesi bulunmaktadır. Atatürk yılında Yalova şehrini ziyaret ettikten sonra bu köşkün üzerinde yer alan bir ağacın budandığını görür. Çınar ağacının köşke zarar verdiğini gördükten sonra ağacı budamak yerine köşkün başka bir yere taşınması gerektiğini söyler. Bu durumda da bu köşk olduğu yerden başka bir yere taşınır ve adı Yürüyen Köşk olarak kalır. Zamanında bu köşkün yürümesini sağlayan ve taşınma işlemini gerçekleştiren ise Belediye fen işleri yollarıdır. Yürüyen Köşke giriş tam 2 lira öğrenci 1 lira olarak güncellenmiştir. Pazartesi hariç haftanın her günü saat 17'ye kadar bu köşkü ziyaret edebilirsiniz.

2) Çınarcık Plajı

Yalova'nın daha önce bir tatil beldesi olduğunu dile getirmiştik. Yalova'nın en ünlü plajları arasında Çınarcık plajı yer almaktadır. Çınarcık plajı bir halk plajıdır. Dolayısıyla giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Çınarcık plajı Yalova ilçelerinden olan Çınarcık ilçesine bağlı olan bir plajdır. Dolayısıyla adını da bu ilçeden almıştır. Deniz otobüsü iskelesi de bulunan Çınarcık plajı içerisinde özel işletmeler yer almaktadır. Aynı zamanda bu plajın denizi çakıllıdır. Dolayısıyla deniz terliği ile girmek doğru olacaktır.

3) Armutlu Plajı

Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı olan bir plajdır. Armutlu plajı en temiz denize sahip olan plajlardan bir tanesidir. Girişi ücretsiz olan bir plajdır. Armutlu plajında dilerseniz şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Ortalama bir fiyat ile birlikte kiralama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Armutlu plajının sahili ise kumdan oluşmaktadır. Bundan dolayı çokça tercih edilmektedir.

4) Altınova Hersek Plajı

Yalova'da ki ücretli plajlardan bir tanesidir. Araç için girişte 5 lira ücret alınmaktadır. Halk plajı tarafı da bulunan bu plajda herhangi bir ücret ödemek durumunda değilsiniz. Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan bu plaj köprü manzarası ile dikkat çeken bir plajdır. Bundan dolayı pek çok kişinin tercihi haline gelmiştir. Altınova Hersek plajı oldukça büyük ve güzel bir plajdır.

5) Sudüşen Şelalesi

Yalova'nın doğal güzellikleri arasında yer alan bu şelale Termal ilçesinde yer almaktadır. Sudüşen şelalesi görenleri büyüleyici güzelliği bulunan bir şelaledir. Özel araç ile çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz bu şelalede bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında Sudüşen şelalesi yoğun ziyaretçi akımına uğramaktadır. Çevresinde yer alan kafeteryalar ile birlikte her türlü yeme içme ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

6) Erikli Şelalesi

Yalova'nın bir diğer şelalesi de Erikli şelalesidir. Çok ünlü bir şelale olduğunu söylemekte fayda var. Erikli şelalesi Erikli yaylası olarak da geçmektedir. Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yer alan bu şelalenin yemyeşil güzelliği vardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir