sıcak su torbası patlatma / Karnına koyduğu sıcak su torbası patlayan kadın öldü

Sıcak Su Torbası Patlatma

sıcak su torbası patlatma

Sıcak su torbaları ölüme neden olabiliyor

Soğuklar bastırdı, sıcak su torbaları geçen sene kaldırıldıkları yerlerden çıkarılmaya başlandı bile Peki, sıcak su torbalarını doğru kullanmayı biliyor muyuz dersiniz? Sıcak su torbaları, her ağrıya iyi gelmeyebilir. 

 

DİKKAT! HAYATINIZDAN OLABİLİRSİNİZ

 

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan olan sıcak su torbası doğru kullanıldığı zaman faydalı oluyor. Ancak uzmanlar önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "Ağrıyan her bölgeye sıcak uygulamayın, hayatınızdan olabilirsiniz! örneğin; sıcak, apandisiti patlatarak kişinin ölümüne bile neden olabilir."

 

"SOĞUK ALGINLIĞINDA BUZ KULLANIN"

 

İç Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakani Hazar, apandisite dikkat çekerek, sıcak su torbası kullanımıyla ilgili şunları söyledi: "Sıcak su torbası sırtta olan kas ağrılarında veya böbrek taşı ağrılarında kullanılabilir. Başka ağrılarda kullanılması doğru değildir. Örneğin akut apandisit tanısı almış bir hasta, ağrıyı geçirmek için bilinçsizce sıcak su torbası kullandığında bu durum apandistin patlamasına ve hastanın ölümüne neden olabilir. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarının sebebi, hastalıkla savaş sırasında oluşan bazı metabolik nedenlerdir. Bu ağrıların geçmesi için öncelikle mevcut hastalığın tedavisine başlanmalıdır. C vitamini, istirahat ve ilaç tedavisine başlanmış olmalıdır. Bu hastalıklara çoğunlukla ateş eşlik ettiği için de hem ağrıyı azaltmak hem de ateşin düşmesini sağlamak için buz tedavisi faydalı olacaktır.

 

İltihabi olan ağrılar genellikle uzun süre devam etmez ama eklem, omurga, karın veya belde olan ağrılar durmadan devam ediyorsa bu ağrıları daha ileri tetkiklerle mutlaka takip etmek ve altında yatan nedeni tespit etmek gerekir.”

 

BOYUN VE BEL TUTULMASINA SICAK UYGULAMA İYİ GELİR Mİ?

 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Umut Yavuz, bazı durumlarda sıcak uygulama değil aksine soğuk uygulama yapmak gerektiğine dikkat çekti. 

 

Doç. Dr. Yavuz, "Yeni başlayan eklem ağrılarında veya yeni oluşmuş travma sonucu oluşan eklem ağrılarında, ödem ve şişliği azaltmak amacıyla sıcak su torbası yerine ilk gün soğuk uygulama daha etkilidir. Sıcak uygulama, özellikle kronik dediğimiz yani haftalardır veya daha uzun süre devam eden eklem ağrılarında kullanılabilir. Bunun yanında yeni başlayan boyun veya bel tutulması ve spazmlarında sıcak uygulama kasların gevşemesini sağlayarak ağrıyı azaltmaktadır.

 

Dinmeyen ağrılar açısından akla gelebilecek hastalıklar arasında en sık gördüğümüz grup romatizmal hastalıklardır. Öte yandan eklem çevresi tendon ve bağ hastalıkları, enfeksiyon, kireçlenme ve malignite dediğimiz kanser varlığı diğer akla gelebilecek ve ihmal edilmemesi gereken ağrı nedenleridir.”

S&#;cak Su Torbas&#; Faydal&#; m&#; Zararl&#; m&#;?

S&#;cak mevsimin de&#;i&#;ti&#;i ve havalar&#;n so&#;udu&#;u günlerde, vücudu &#;l&#;k tutacak çözümler aran&#;r. Kal&#;n örgü kazaklar, yün çoraplar, pamuklu k&#;yafetler ve k&#;&#;l&#;k ayakkab&#;lar bu çözümler aras&#;nda yer al&#;r. Evin d&#;&#;&#;nda bu alternatifler ile vücut &#;s&#;s&#; dengelenir. Peki ya eve geldi&#;inizde de kendinizi korumak istiyorsan&#;z? Bedeninizi evde ve d&#;&#;ar&#;da korumak için neler yap&#;yorsunuz?

Kan oran&#; dü&#;ük insanlar ba&#;ta olmak üzere, hemen hemen herkesin kulland&#;&#;&#; bir üründen bahsedece&#;iz sizlere. Kaynam&#;&#; suyu muhafaza eden s&#;cak su torbalar&#; hakk&#;nda, bilinenleri yeniden inceleyip var olan zararlar&#; ile sizleri ayd&#;nlataca&#;&#;z. Biraz olsun &#;s&#;nmak isterken, kazalar ya&#;amay&#;n diye püf noktalar&#; ile hayat&#;n&#;z&#; kurtaracak detaylar&#; sunuyoruz.

S&#;cak su torbas&#; nelere iyi gelir listesinde yer alan birbirinden farkl&#; cevaplara bak&#;nca minicik bir icad&#;n ne kadar faydal&#; olabilece&#;ini görüp &#;a&#;&#;rabilirsiniz. Ü&#;üdü&#;ünüz her an bir kurtar&#;c&#; gibi sizinle olan s&#;cak su torbalar&#;n&#;n i&#;te bilinmeyen yönleri…

s&#;cak su torbas&#; faydalar&#; zararlar&#;

S&#;cak Su Torbas&#; Nedir?

  • S&#;cak su torbas&#; bir di&#;er ad&#;yla termofor; kauçuk gibi maddelerden yap&#;lan, içi s&#;cak su ile doldurulan ve bu s&#;cak suyun &#;s&#;s&#;n&#; belirli bir süre koruyan bir üründür.
  • Genellikle ü&#;üme hallerinde ve so&#;uk günlerde tercih edilir.
  • Öylesine yayg&#;n bir kullan&#;m&#; vard&#;r ki; piyasada çe&#;it çe&#;it ve renk renk s&#;cak su torbalar&#;n&#; görebilirsiniz.
  • Her ya&#;a uygun &#;ekilde üretilen s&#;cak su torbalar&#;, çocuklar için daha ufak boyutu ile piyasada sat&#;lmaktad&#;r.
  • Dikkat çekmesi ve çocuklar&#; korkutmamas&#; amac&#;yla k&#;l&#;f ile kullan&#;l&#;r.
  • Bu k&#;l&#;flar pamuklu, polar ve desenli olabilir. Bu s&#;cak su torbas&#; k&#;l&#;f&#; çocuklar için çekici hale gelirken, tüm kullananlar için de s&#;cak suyun yak&#;c&#; etkisinden korumaktad&#;r.
  • Doktorlar s&#;cak su torbalar&#;n&#; kullan&#;rken, koruyucu k&#;l&#;f ile kullan&#;lmas&#;n&#; tavsiye ederler.
termosfor

S&#;cak Su Torbas&#; Ne &#;&#;e Yarar?

  • S&#;cak su torbalar&#;n&#; kullan&#;rken çok dikkat edilmesi gerekir.
  • Olas&#; bir dikkatsizlik ile patlamalar meydana gelebilir ve bu patlamalar sonucunda yaralanmalar ya&#;anabilir.
  • Daha önce ülkemizde pek çok ki&#;inin ba&#;&#;na gelen s&#;cak su torbas&#; patlamas&#;, farkl&#; &#;ekillerde yaralanmalara neden olmu&#;tur.
  • Durum öyle ciddi bir boyuta ula&#;m&#;&#;t&#;r ki; ölümle sonuçlanan kazalar bile haberlerde yer alm&#;&#;t&#;r.
  • Üzücü durumlar&#;n ya&#;anmamas&#; için kullan&#;m kurallar&#;n&#; bilmek gereklidir.
  • Diyabet hastalar&#;n&#;n s&#;cak su torbas&#; kullanmas&#; uygun de&#;ildir ve doktorlar taraf&#;ndan tavsiye edilmez. Ayn&#; durum nörolojik rahats&#;zl&#;klar&#; olan ki&#;iler için de geçerlidir. Bu hastalarda hissizlik ya&#;and&#;&#;&#; için olas&#; bir yanma ve tahri&#; durumu hissedemezler.
  • Ciltte yaralara sebep olmamak ad&#;na bu konu göz ard&#; edilmemelidir.
  • A&#;r&#;lar&#;n nedeni bilinmeden s&#;cak su torbas&#; kullan&#;m&#;, ki&#;i için zararl&#; hale gelebilir.
  • Peki, s&#;cak su torbas&#; ne i&#;e yar&#;yor ne zaman kullan&#;labilir? Özellikle adet sanc&#;s&#; çekenler bu sorunun cevab&#;n&#; çok iyi bilir. S&#;cak su torbas&#; regldönemi için ideal bir &#;s&#;t&#;c&#; olabilir.
  • Fakat enfeksiyondan kaynaklanan a&#;r&#;lar için s&#;cak su torbas&#; kullan&#;l&#;rsa, bu enfeksiyonun vücuda daha h&#;zl&#; yay&#;lmas&#;na neden olacakt&#;r. Özellikle kar&#;n bölgesinde olu&#;an a&#;r&#;lar için hemen s&#;cak su torbas&#; uygulanmaktad&#;r. E&#;er bu a&#;r&#; apandisit kaynakl&#;ysa, vücuda uygulanan s&#;cak su apandisiti h&#;zla büyütür ve k&#;sa süre içinde patlatacak duruma getirebilir.
  • Olas&#; bir patlamay&#; önlemek amac&#; ile k&#;l&#;f&#; ile kullan&#;lmas&#; tavsiye edilmektedir. Ayr&#;ca deri ile do&#;rudan temas&#; da uygun de&#;ildir.
  • K&#;l&#;f&#;n&#;z yoksa bir bez ile sar&#;p kullanman&#;z daha sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r. Teniniz hassas ise, &#;s&#;nmak için daha farkl&#; yollar&#; seçmelisiniz.
  • S&#;cak su torbalar&#; yan&#;klara sebep olaca&#;&#; gibi, s&#;ca&#;&#;n da etkisiyle k&#;zar&#;kl&#;klara yol açabilir.
  • S&#;cak su torbas&#; ne için kullan&#;l&#;r sorusunun bir di&#;er cevab&#; da kas a&#;r&#;lar&#; ve gerginlik hissedilen zamanlar için kurtar&#;c&#; olmas&#;d&#;r.
  • Özellikle stres kaynakl&#; a&#;r&#;lar ya&#;&#;yorsan&#;z s&#;cak su torbas&#; gev&#;eyip rahatlaman&#;z&#; sa&#;layabilir.
  • Merak edilen bir konu daha vard&#;r. S&#;cak su torbas&#; ishale iyi gelir mi? &#;shal oldu&#;unuzda vücudunuzda enfeksiyon olu&#;ur ve s&#;cak su enfeksiyonu daha da aktif hale getirir. Ayn&#; zamanda a&#;r&#;lar&#; da h&#;zland&#;r&#;r. &#;shal durumlar&#;nda s&#;cak su torbas&#; kullanmak pek tavsiye edilmez.
  • S&#;cak su torbas&#;n&#;n içine eklenecek suyun s&#;cakl&#;&#;&#; da önemli bir faktördür. Kaynat&#;lan suyun aniden torba içine eklenmesi patlamas&#;na neden olur. Bu sebeple kaynar suyun en az 5 dakika dinlenmesine imkan verin.
  • K&#;r&#;lma veya eklem ç&#;kmas&#; durumlar&#;nda s&#;cak su torbas&#; uygulamay&#;n. Sorunlu bölgede s&#;cak suyun da etkisiyle ödem toplanabilir. Bu da kemikte &#;i&#;li&#;e neden olacakt&#;r.
  • So&#;uk ve serin günlerde en çok ya&#;anan sorunlardan olan mide ü&#;ütmesine s&#;cak su torbas&#; uygulanmaktad&#;r.
  • Bu gibi durumlarda kar&#;n bölgesinin alt k&#;sm&#;nda durmas&#; daha sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r. Kullan&#;rken kesinlikle üzerine oturmay&#;n. Ayr&#;ca bask&#; uygulamay&#;n, aksi takdirde patlama meydana gelebilir ve içindeki kaynar su ile yanma vakalar&#; gerçekle&#;ebilir.
  • Termoforunuzun içine s&#;cak su eklemek için, öncelikle bir su kaynat&#;c&#;s&#; veya çaydanl&#;k ile su kaynat&#;n. Daha sonra s&#;cak suyu 5 dakika dinlendirin. S&#;cak su torban&#;z&#; biraz e&#;imli olacak &#;ekilde tutun ve doldurun. Suyu torban&#;n a&#;&#;z k&#;sm&#;na kadar doldurmay&#;n.
  • Mutlaka içeride hava için bo&#;luk b&#;rak&#;n. Aksi halde bas&#;nç olu&#;arak torba patlayabilir.
  • Torban&#;z&#; kapatman&#;z için vana i&#;levi gören bir kapa&#;&#; olacakt&#;r. Kapand&#;&#;&#;ndan emin olana kadar çevirin ve daha sonra kontrol edin. Herhangi bir s&#;z&#;nt&#; yoksa, gerekli görülen bölgenizi &#;s&#;tabilirsiniz.

S&#;cak Su Torbas&#; Faydalar&#;: Neye &#;yi Gelir?

  • S&#;cak suyun kan dola&#;&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;rd&#;&#;&#; bilinmektedir. Özellikle de bel ve boyun a&#;r&#;s&#; &#;ikayetlerinde s&#;cak su uygulamas&#; yap&#;l&#;r.
  • Uzmanlar “s&#;cak su torbas&#; bele iyi gelir mi” sorusunu iki farkl&#; durum için cevapland&#;r&#;rlar. Yeni ba&#;layan bel ve boyun tutulmalar&#; için s&#;cak su torbas&#; uygulanabilir.
  • K&#;r&#;lma ve travma sonras&#; a&#;r&#;lar için s&#;cak su yerine so&#;uk uygulaman&#;n daha do&#;ru olaca&#;&#;n&#; ifade ederler.
  • S&#;cak su torbas&#; adet söktürür mü? Regl sanc&#;s&#; için s&#;cak su torbas&#; i&#;e yarar m&#;?
  • Sanc&#;l&#; ve a&#;r&#;l&#; geçen regl dönemlerinizde s&#;cak su torbas&#; kullanarak, kan dola&#;&#;m&#;n&#;z&#; rahatlatabilirsiniz.
  • Ad&#; s&#;cak su torbas&#; olsa da, içine ekleyece&#;iniz so&#;uk su ile ezilme veya burkulmalarda so&#;uk uygulama yapabilirsiniz.
  • S&#;cak su torban&#;z ile yataca&#;&#;n&#;z yeri de &#;s&#;tabilirsiniz. Böylece ekonomik olarak size tasarruf da sa&#;layacakt&#;r.
  • S&#;cak su torbas&#; faydalar&#; ile size daha rahat bir uyku ortam&#; olu&#;turacakt&#;r.
  • S&#;cak su torbas&#; hemoroid sanc&#;lar&#;n&#; da hafifletecektir. Hastal&#;&#;&#; sona erdiren bir faktör olmasa da en az&#;ndan geçici bir süre ile a&#;r&#;lar&#; dindirebilir.
  • S&#;cak su torbas&#; neye yarar sorusuna alternatif bir cevap da ayaklar&#; sürekli ü&#;üyenlere yöneliktir, s&#;cak su torbas&#;n&#; özellikle so&#;uk k&#;&#; günlerinde tv kar&#;&#;s&#;nda battaniye alt&#;nda uzan&#;rken ayaklar&#;n&#;za koydu&#;unuzda s&#;cac&#;k hissiyatla ü&#;ümeniz hemen geçer.

S&#;cak Su Torbas&#; Zararlar&#; Nelerdir?

  • Vücutta bir enfeksiyon söz konusu ise, s&#;cak suyun da etkisi ile enfeksiyon vücuda daha h&#;zl&#; &#;ekilde da&#;&#;labilir.
  • Hassas ciltlerde tahri&#;e neden olur.
  • Ödem olu&#;an ki&#;ilerde daha da &#;i&#;kinlik yaratabilir.
  • Safra kesesinde ta&#; olan ki&#;ilerde kullan&#;lmas&#; uygun görülmez. Ta&#;&#;n daha da büyümesine neden olmaktad&#;r.
  • Olas&#; patlamalar ile yan&#;k durumu da s&#;cak su torbas&#; zararlar&#; aras&#;nda yer almaktad&#;r.
  • Uzmanlar&#;n dikkat çekti&#;i bir konu da “s&#;cak su torbas&#; hamilelere zararl&#; m&#;” endi&#;esidir. Gebelik döneminde anne adaylar&#;n&#;n vücut &#;s&#;lar&#;n&#; korumalar&#; gerekmektedir. Kendi &#;s&#;s&#;n&#;n üzerine ç&#;kmamalar&#;n&#; tavsiye ederler.
  • Vücutta olu&#;acak ani s&#;cakl&#;k kan dola&#;&#;m&#;n&#; fazlas&#;yla etkileyece&#;i için, ceninin sa&#;l&#;&#;&#;n&#; tehlikeye sokabilir.
  • Hamilelik dönemi boyunca olu&#;an a&#;r&#;lar için ise, zaman zaman k&#;sa süreli s&#;cak su torbas&#; uygulanabilece&#;ini de eklerler. Al&#;&#;kanl&#;k haline geldi&#;i durumda dü&#;ük tehlikesi riski olu&#;turacakt&#;r.

S&#;cak Su Torbas&#; Nerede Sat&#;l&#;r? Fiyat&#; Ne Kadar?

  • Klasik kapakl&#; ve elektrikli cep s&#;cak su torbas&#;, s&#;kça kullan&#;lan s&#;cak su torbas&#; çe&#;itleri olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;karlar.
  • &#;nternet üzerinden veya eczanelerden sat&#;n alabilece&#;iniz s&#;cak su torbas&#; fiyat&#; ise elektrikli modeli 50 TL’den, klasik modelleri ise 2 litre su hazneli 25 TL’den sat&#;lmaktad&#;r.
  • Ürünü al&#;rken kauçuktan yap&#;lm&#;&#; olmas&#;na dikkat edin.
  • Delinmi&#; veya hasar görmü&#; torbalar&#; almay&#;n. Mümkünse güvendi&#;iniz markalardan ve sat&#;c&#;lardan al&#;n. Dayan&#;ks&#;z termoforlar patlama riski ta&#;&#;maktad&#;r.
s&#;cak su torbas&#;

Regl A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen 8 Do&#;al Çözüm

Bacak A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen 8 Do&#;al Çözüm

Gö&#;üs A&#;r&#;s&#;na &#;yi Gelen 8 Do&#;al Tedavi

Sol Kas&#;k A&#;r&#;s&#; Neden Olur? Nas&#;l Geçer?

PMS Dönemi A&#;r&#; ve Stres Etkilerini Azaltacak 7 Rahatlat&#;c&#; Besin

Derin Düşler Boyun Askılı El Isıtma Cepli Tavşan Kılıflı Sıcak Su Torbası ml Pembe Tavşan DDs

Derin Düşler Boyun Askılı El Isıtma Cepli Tavşan Kılıflı Sıcak Su Torbası ml Pembe Tavşan

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : DERİN DÜŞLER

Koleksiyona Ekle

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün DERİN DÜŞLER tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Sevimli hayvanlar tasarımlı sıcak su torbalarımıza bayılacaksınız. Standart sıcak su torbalarına ek olarak boyun askı aparatı sayesinde yürüyüşlerinizde de cepli yapısı sayesinde ellerinizi de ısıtmada sizlerin yanında olacak, Ürün sıvı hacmi ml dir. ürün ölçüleri : 23*24 cm dir. (TARAFINIZA GÖNDERİM YAPILACAK RENK VE HACİM DETAYI ÜRÜN BAŞLIĞINDA BELİRTİLMİŞTİR. ÜRÜN BAŞLIĞINDA MEVCUT OLAN MODEL VE HACİM BİLGİSİNİ DİKKATE ALMANIZI RİCA EDERİZ. görselde yer alan renk ve farklı hacimdeki modelleri satın almak için trendyol mağazamızda aratma yapabilirsiniz)
  • Bu üründen en fazla 40 adet sipariş verilebilir. 40 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Derin Düşler Boyun Askılı El Isıtma Cepli Tavşan Kılıflı Sıcak Su Torbası ml Pembe Tavşan

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Sevimli hayvanlar tasarımlı sıcak su torbalarımıza bayılacaksınız. Standart sıcak su torbalarına ek olarak boyun askı aparatı sayesinde yürüyüşlerinizde de cepli yapısı sayesinde ellerinizi de ısıtmada sizlerin yanında olacak, Ürün sıvı hacmi ml dir. ürün ölçüleri : 23*24 cm dir. (TARAFINIZA GÖNDERİM YAPILACAK RENK VE HACİM DETAYI ÜRÜN BAŞLIĞINDA BELİRTİLMİŞTİR. ÜRÜN BAŞLIĞINDA MEVCUT OLAN MODEL VE HACİM BİLGİSİNİ DİKKATE ALMANIZI RİCA EDERİZ. görselde yer alan renk ve farklı hacimdeki modelleri satın almak için trendyol mağazamızda aratma yapabilirsiniz)
  • Bu üründen en fazla 40 adet sipariş verilebilir. 40 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir