geçecek sözleri kime ait / Tarkan'ın 'Geççek' şarkı sözleri kime ait, kim yazdı?

Geçecek Sözleri Kime Ait

geçecek sözleri kime ait

Geççek

"Geççek", Türk şarkıcı Tarkan'ın single olarak yayımladığı şarkısıdır.

Yapım ve yayımlanma[değiştir

'Geççek': Tarkan'ın yeni şarkısı siyasi tartışma yarattı

Tarkan

Kaynak, YouTube

Tarkan'ın Perşembe akşamı YouTube üzerinden yayımladığı "Geççek" isimli şarkısına ait video klip birkaç saat içinde 3 milyona yakın kişi tarafından izlenirken sosyal medyada da gündem oldu.

Önce #geççek ardından da #gitçek etiketleriyle Twitter'da gündem olan şarkıda geçen "Gitçek gitçek, geldiği gibi gitçek/ Her şeyin sonu var, bu çile de bitçek" sözleri tartışma konusu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve pek çok muhalefet partili milletvekili, şarkıyı sosyal medya hesabından paylaştı.

Bazı AKP'liler ise şarkıya tepki gösterdi.

Söz ve müziği Tarkan'a ait olan şarkı daha sonra diğer müzik platformlarında da yerini aldı. "Geççek"in düzenlemesi Tarkan'ın "Aacayipsin", "Ölürüm Sana", "Karma" ve "Dudu" gibi albümlerin aranjörü Ozan Çolakoğlu'na ait.

İrfan Yıldırım'ın yönettiği klipte bir bilgisayar korsanını canlandıran Tarkan, İstanbul'daki bilboardlarda ve insanların elektronik cihazlarının ekranında görülüyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle evden çalışmak zorunda kalanlar, uzaktan eğitimle ders alan öğrenciler, trafikte ya da toplu taşımadaki insanlar, konfeksiyon işçileri, güvenlik görevlileri, kağıt toplayıcılar ve sağlık çalışanları gibi toplumun farklı kesimlerinden insanlar da klipte yer alıyor.

Hatta klipte Tarkan, sanal gerçeklik gözlüğü kullanan bir çocuğun metaverse evreninde de yer alıyor.

Şarkı, klibi itibarıyla pandemiyi işaret etse de, sosyal medyada şarkıyı paylaşanlar şarkı sözlerindeki politik çağrışımları öne çıkardı.

'Belki biraz teselli eder, moral verir, umut olur '

"Geççek"in yayımlanması öncesinde YouTube'da bir video paylaşan Tarkan, şarkının hikayesini şu sözlerle açıkladı:

"Bundan bir yıl kadar önce ruh halimim hiç de iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi, pandemi gibi şeyler beni çok olumsuz etkiliyordu. O anlarda içimde bir melodi ve söz yankılandı. Hepimize çok iyi gelecek bir şarkı yazmak istedim. Kim bilir belki biraz teselli eder, moral verir, umut olur dedim. Dilerim ki hepimize iyi gelir Geççek."

'Protest pop'

İnternet haber sitesi Gazete Duvar'ın yazarı, müzisyen ve akademisyen Mahmut Çınar, "Geççek" üzerine kaleme aldığı yazıda şarkıyı, "protest pop" olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Şarkının sözleri, dinleyen herkesi kaçınılmaz Covid dışında bir yere bakmaya yöneltiyor. Starlık biraz da böyle bir şey sanıyorum; aynı anda hem Covid gündemini yakalamak hem mevcut iktidardan ve onun siyasetinin neticesi olan ekonomik krizden dolayı boğulmuş halka şıkır şıkır bir şarkıyla tercüman olmak kolay değil."

Pek çok politikacı da şarkıyı sosyal medya hesabından paylaştı. Bu isimlerden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Çoğu gitti az kaldı" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da şarkı sözlerini alıntılayarak klibi paylaştı.

AKP İzmir milletvekili Alpay Özalan ise Twitter mesajında, "Umudu Tarkan olan bir muhalefet kümes bile yönetemez" dedi.

AKP'li Naci Bostancı da Twitter hesabında şarkıya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Fakat muhalefetin şarkıya gösterdiği ilgi sadece kendi zaafının takdimidir. Nasıl Tarkan'ın işi siyaset değilse siyasetçinin işi de "evreka" duygusuyla sarıldığı şarkı olamaz. Neresinden baksan hazin" diye yazdı.

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halime Kökce de "Keçileri kaçırmış gibi davranarak ne yaptığını zannediyor acaba bu "gitçek" korosu?" ifadelerini kullandı ve muhalefetin ortaya koyduğu tavrın Erdoğan'a seçimi garanti ettirmenin ötesinde bir işe yaramayacağını savundu. Kökce, şarkı için Tarkan'a teşekkür etti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise bugünkü köşesinde, "Geççek" ifadesinin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i çağrıştırdığını yazdı.

Tarkan'ın Instagram'da şarkıyı paylaştığı ve 5 milyondan fazla görüntülenen gönderisine de pek çok sanatçı yorum yaptı.

Komedyen Ata Demirer, "Hayırlı olsun starım" yorumunu yaparken, müzisyen Onur Akın, "Hayırlı uğurlu olsun "Gitçek" Tarkan'cığım, bence de gitçek" ifadelerini kullandı.

Müzisyen Selda Bağcan da Twitter'da "Helalsin TARKAN! Nihayet kükredin" paylaşımını yaptı.

kaynağı değiştir]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası