evdeki eşyalarla yapılabilecek icatlar / Teknoloji Tasarım Sorunlar ve Çözümleri

Evdeki Eşyalarla Yapılabilecek Icatlar

evdeki eşyalarla yapılabilecek icatlar

Teknoloji Tasarım Sorunlar ve Çözümleri

teknoloji tasarım sorunlar çözümlerTeknoloji Tasarım dersinde hayatımızda çevremizde karşılaştığımız sorunları farketmek, bunları liste halinde yazmak, bu sorunların çözümlerine yönelik fikirler geliştirmek buluşa giden önemli bir yoldur.

Bir buluş fikri bir çok zaman bir soru ve sorunun cevabı ve çözümüdür. O zaman bizim buluş fikri için öncelikle çevremizde karşılaştığımız sorunları farketmemiz gerekir. Bazı öğrenciler hemen şunu söylerler. Hocam sorun yok ki, herşeyin bir çözümünü icadını, buluşunu yapmışlar. Biz şuncacık yaşımız, ortaokul seviyesi bilgimiz ile nasıl icat fikri bulabiliriz ki? Aslında bu şikayeti yapan öğrenciler bile hergün bir çok sorunları şikayet olarak sürekli size getirenlerdendir. Kimisi der ki, arkadaşım sıranın altına çöp atıyor. Diğeri masamın üzerini silgi ve kalemtraş çöpleri ile kirletmişler. Bir diğeri evde kardeşim defterimi yırtmış, bir başkası sabah kalkamadım, ödevimi yapmayı unutmuşsum, bu dersin kitabını çantaya koymayı unutmuşum. Bir de dersler ile ilgili şikayetler, matematik çok zor öğrenemiyorum, ingilizce kelimeler aklımda kalmıyor, okudum ama ah bir unutmasam vs vs. Bu örnekleri o kadar çok artırabiliriz ki işte burada bu sorunlardan şikayetler geliyorssa demekki çözümler yeterli değil veya hiç bulunamamış.

Hayatımızda sorunlar yüzünden kavga eden değil, bu sorunları fakeden ve çözümler üreten bireyler olarak yetişmemiz toplum için o kadar çok önemlidir ki; Toplumda huzur artar. İşler tıkanmaz, tıkır tıkır yürür. Zaman kaybı olmaz. Ekonomik olarakta getiri yüksek olur. Sağlıklı ve hayatta kalanların sayısı artar. Çözülmeyen sorunların insanların hayatına bile mal olabildiğine dair örnekler düşünün. Öyleki haberleri izlerde şu olsaydı bu insan ölmezdi. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz vs vs.

Teknoloji tasarım dersinde, bu seferlik çok iyi bir fikir ve sonuç çıkmamış olsa bile, eğerki bir öğrenci, bu süreci çok iyi kavramış, üzerine düşeni yapmışsa bence not olarakta lüktür. Bu gün ortaya iyi bir ürün ortaya koyamamış olabilir. Ama sorun ve çözüm sürecini kavramış ise hayatında bir başka zamanda, çok iyi çözümler üreten bir birey olarak kendisi ve toplum için çok faydalı çözümler ortaya koyabilecektir.

Teknoloji Tasarım için bulduğumuz sorunları liste halinde yazalım. Sizler de sorunlar bulabilir, yorumlarınız ile katkıda bulabilirsiniz. Başka bir safyada ise bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine yer vereceğiz. Daha önce çözüme ulaştırılmış sorunlar da olabilir. Çünkü bir sorunun birden çok çözümü olabilir hatta daha sonradan bulunmuş çözüm öncekinde iyi olabilir veya daha ekonomik olabilir. Bu da tercih sebebi olur. Üretime layık görülür.

Çevremizden başlayıp sorunları bulalım.. Yapılması mümkün olmayan çözümleri, Proje Tasarımında, yapılabilir olan çözümleride Ürün İcat Tasarımında kullanabilirsiniz. Çizimi ve uygulaması yapılanlara zamanla link verilecektir. Bu sayfa yeni sorun ve çözümlerle sürekli güncellenecektir.

Teknoloji Tasarım Sorunlar ve Çözümler

Not: Bazı sorunlar ile ilgili çözümler olabilir. Ama bu sorunlara yeni çözüm fikirleri bulmakta icattır. O yüzden aynı sorunu bir çok öğrenci ele alabilir. Ama çözümlerinin farklı olması gereklidir.

Sorun 1- Okulda sıraların altının kirlenmesi sorunu.

Çözüm: Sıraların altındaki tahtaya, kolay çıkarılabilen, kapaklı çöp kutuları tasarlanabilir.Tıklayın >

Sorun 2- Silgilerin kalemlerin çabuk kaybolması.

Çözüm: Silgiler ve kalemler için özel bir kalemlik tasarlanabilir. Bu kalemliğe bağlı kalem ve silginizin işi bittiğinde bir süre sonra sarma ile kalemlik içerisine girebilir.

Sorun 3- Eşyaların çantadan kaybolması.

Çözüm:Alarmlı ve gizli kameralı çanta olabilir. Siz yokken fermuarı açınca alarm çalabilir kamerada çanta açılınca aktif hale gelip kayıt yapabilir.

Sorun 4- Ödevlerin yapılmasının unutulması.

Çözüm:Ödev Vaktini bildiren Dijital bir masa Takvimi tasarımı olabilir. Tıkla >>>

Sorun 5- Bilgilerin öğrenilirken sıkıcı olması.

Çözüm:Bilgiler oyunlara veya yarışmalara dönüştürülebilir.

Sorun 6- Silgi tozlarının çevreyi kirletmesi.

Çözüm:Küçük elektrik motoru ve boş pet kullanılarak küçük bir elektrik süpürgesi yapılabilir.

Sorun 7- Tenefüste dondurmanın bitirilememesi..

Çözüm:Soğutucu bölmeli çanta veya kalemlik tasarımı yapılabilir.

Sorun 8- Kardeşlerin defterlere zarar vermesi.

Çözüm:Defterlerin olduğu kitaplığa hareket dedektörlü bir alarm takılabilir. Alarmlı Kitaplık Tasarımı

Sorun 9- Sabah kalkamama sorunu.

Çözüm:Sabah saat ile birlikte tetiklenen ve spreyle su sıkan düzenek. Tıkla >>

Sorun Sınıfın temizliğinin sıralar yüzünden zor yapılması

Çözüm:Sıralar tasarım olarak kolayca ayakları kaldırılabilir olabilir veya Sıralar birbirine geçişli tasarlanabilir

Sorun Kıyafetleri internet mağazalarında deneme sorunu..

Çözüm:Bedenimizin üç boyutlu tarayıcı ile taranmış kopyasının siteye yüklenerek, beğendiğimiz üç boyutlu kıyafet ölçülerinin denenmesi..

Sorun Kıyafetlerin renk ve tasarımlarının değişememesi sorunu.

Çözüm:Kıyafetlerimize akıllı telefonlar ile desen tasarımı yapıp bunun, elbisemize aktarılması. Elbisemizin kumaşının bükülebilir ekran özelliğinden olması.

Sorun Trafikteki araçların sayısının çok olması.

Çözüm:Araçlar şehir içinde yollardan kaldırılır. Hareketli yollar olabilir. Şeritler trafiğin yoğunluğuna göre hareket edebilir. Yürüyen merdiven gibi yürüyen yollar olabilir. Yolların üzerinde de Ulaşım kabinleri olabilir. Lüx çeşitleri de olabilir. Duraklardan yolcu alır. Yolcusunu aldıktan sonra hareketli şeride geçer

Sorun Kitap okumayı sevmeme sorunu

Çözüm:Dijital bir kitap ile okuma işlemi sonunda hikaye canlanabilir. Eğlenceli kitap..

Sorun Sabah yatakları düzeltme sorunu

Çözüm:Bir düğme ve tasarım ile bir anda düzelebilen yatak tasarımı..

Sorun Kahvaltı hazırlama sorunu.

Çözüm:Soğutucu ısıtıcı bölümü olan bir masadan kahvaltı saatinde, yumurtalar pişmiş, çay demlenmiş, kahvaltılıklar hazır olarak çıkabilir. Kahvaltı hazırlayan masa.. Tıkla >>

Sorun Kopya çekilmesi sorunu

Çözüm:Sınav başladığında bir düğme ile sıra arasında bölme oluşur. Tıkla >>

Sorun Arabanın bazen herkesi almaması.

Çözüm:Uzayıp kısalan bir araba tasarımı olabilir. Az kişi olduğunda küçülür çok kişi olduğunda uzar.

Sorun Duvarların renklerinin zor değişmesi.

Çözüm:Duvalar büyük ekran gibi olabilir. İstediğimiz rengi değil video ile manzarayı bile yükleyebiliriz.

Sorun Devamsızlıkların e okula zor işlenmesi.

Çözüm:Yoklama fişleri özel bir tasarım olur. Akıllı telefon ile fotosu çekilip taranır. Veriler yazılımla otomatik olarak e-okula işlenir.

* Sonraki : sorun ve çözüm içintıklayınız >>>

Yeni ev yapımı icatlar. Ev için kendin yap icatları

Sürekli savunuculuk yapan Maxim Egorov'un son zamanlarda YouTube'u havaya uçuran bir hobisi var. Durmadan fikirler üretiyor ve kendi ellerinizle neler ve nasıl yapabileceğinizi gösteriyor. Plastik şişelerden yapılmış bir ipten başlayıp ev yapımı bir bıçakla biten

Maxim'in icatlarının önemli bir özelliği var - gerçekten faydalılar. Bunlar çılgın umut vaat etmeyen projeler değil, evde gerçekten gerekli olan şeyler. Tek başına bir şişe kesici oluşturma ve kullanma hakkındaki video eğitimi, çevrimiçi olarak iki milyondan fazla görüntüleme topladı. Onun hızla popülerlik kazanıyor.

ŞİŞE KESİCİ sürüm Şişe ipi kullanma

Yangın ormanı mobilyaları

Bir madeni paradan SSCB arması ile bir yüzük nasıl yapılır

Kamp radyatörü Sabaha kadar çadır nasıl ısıtılır

Kendi elinizle bir bıçak nasıl yapılır

Bir balta nasıl keskinleştirilir ve kalemtıraş nasıl yapılır

Kendin yap PVC balta kutusu

Öğütücü açı öğütücü için ev yapımı yatak

Açılı taşlama makinesi için ek Açılı taşlama makinesinde taban

ÇİVİDEN JARGAN nasıl yapılır

Orman yatağı - çanta ve direklerden yapılmış bir şezlong

bilgilerin değerlendirilmesi


İlgili Mesajlar

Bilgiyi birbirinize aktarın. onların ileeller bu cihazları ummadan yapın uygulama, yanlışlıkla değeri abartın onlarınicatlar. Bunlardan bazıları Mucitler hakkında makaleler yayınlar. onlarınicatlar patent almak yerine

Kendisi profesyonel bir mucit. AT onların 45 yaşında iki sıra halinde dizilmiş onların dahiyane tasarımlar, her şey sular altında birçok teklif var. Ne buluş? - Bu tamamen benim tasarımım buluş? - Elbette, bundan para kazanmak istiyorum. satarım onların

sahip benim iyi tanımlanmış elektriksel aktivite. [Elektroensefalograf (EEG) icat edilmiş Alman o görmezken onunsilâh. Ama konu sorulduğunda "tanrıların konuşması". bu tartışıyor onunbuluş Tamus'a mektuplar (ayrıca

Şimdiye kadar bu inanılmaz şeyler olmadan başardığımıza inanmak zor. Ama fikirleri basit, tüm dahiler gibi. Üstelik bu 15 "bahçıvan arkadaşının" hayallerimize göre yaratıldığı hissi var. İyi haber şu ki, bu icatların çoğunun pratikte uygulanması kolaydır.

1. Sebze ve meyveler için orijinal kalıplar

Ne yazık ki, herkes değil ve her zaman bahçe egzotikleri ile deneylerde başarılı değil. Bununla birlikte, bu tür kalıplarla, normal sebze ve meyvelerden bile egzotik elde edilebilir. Bütün mesele şu ki memelerin içinde gelişen yumurtalıklar yavaş yavaş şeklini alır. Bu tür sebzelerden dilimlemek harika görünüyor!

Önemli: Açılması kolay bir "kilide" sahip oldukları için kutular yeniden kullanılabilir. Benzer bir şey yaratmayı deneyebilirsiniz küçük plastik şişelerden. Bunu yapmak için, şişenin üstünü ve altını kesmeniz ve gerisini eşit bir "tuval" elde etmek için kesmeniz gerekir. Ardından plastiği bir akordeon şeklinde katlayın ve istediğiniz şekli verin. Nozullar hazır.

2. Geçici bahçe yolları

İyi bir fikir, en çok ihtiyaç duyulduğu zaman ve yerde görünen geçici bir yoldur. Çoğu zaman yağmurdan sonra kullanılır ve. Sonuçta:
  • ülke tekerlekleri ıslak zeminde iz bırakmaz,
  • çim zarar görmez,
  • kirli ayakkabılara yapışmaz.


Pist tasarımı, yumuşak virajlar yapmasına izin verir, bu nedenle bu kullanışlı bulgunun hem dekoratif hem de faydacı olanakları oldukça geniştir. Kullanımdan sonra, depolama için çıkarılır. Böyle bir parça yapmak kolaydır, eğer ahşap plakaları alın ve nemden özel bir ajanla tedavi edin.

3. Güneşten yorulanlar için araba yastığı

Bu belki de kırlara uzun yolculuklar için en şaşırtıcı buluş. Bu yastık-yaka, kafaya kolayca takılarak rahat ve uykuya elverişli bir ortam yaratır. Genel olarak oldukça rahat olan "evde" bulunuyorsunuz.


Bu arada tasarımcının fikrine göre bu yastık soğuk havalarda bir eşarbın yerini alabilir. İğne kadınları için bu model sorun olmayacak: dolgu polyesteri ile kapatılmış geniş bir halka dikin veya diğer yumuşak malzeme.

4. Çok işlevli "kova"

Kova kova olmadığında mucizeler vardır ama çok güzelsin işlevsel bir şey. Bu ve bir sulama kabı ve bir sepet ve bir çanta ve oyuncaklar için bir kap, Sonuçta. Yavru köpeğinizin patilerini yıkamanız, düşen yapraklar veya biçilmiş otları toplamanız, çiçekleri sulamanız veya belki de çocuk odasını toplamanız mı gerekiyor? Kolayca!


Bu buluşun hoş şeker renklerini yorumsuz bırakacağız. Hayır olmasına rağmen, direnmek imkansız - çok lezzetliler! Böyle bir mucizeye insan yapımı bir alternatif olabilir su geçirmez kova çanta, şekil vermek için alt ve üst iki halka ile güçlendirilmiştir.

5. Diz koruması için yeni görünüm

Birincisi, yoğun kumaştan yapılmış basit dizlikler, daha sonra bahçe kilimleri, mama sandalyeleri ve daha birçok numara ortaya çıktı. Aynı buluş, ataların tüm avantajlarına eklendi yüksekliği ayarlanabilir gidonlar. Bütün gün çalışmak zorunda kalsanız bile yardımsız oturabilir/ayağa kalkabilirsiniz.


Sadece rahatlamak mı istiyorsun? Kolları çıkarın. Yumuşak iniş yapıldı! Şimdi olaya pratik açıdan bakalım. Rahat bir ped ve tutamaklara sahip böyle bir diz desteği bağımsız olarak oluşturulabilir. Görünüşü o kadar kozmik olmayacak, ancak denerseniz harika bir şey yaratabilirsiniz.

6. Fındık gibi "tıklayan" odun ayırıcı

Bu odun ayırıcının gücü tartışılmadığı için odun kesmek daha kolay ve daha eğlenceli hale gelecektir. Bu cihaz olabilir sabit yani bir direğe sıkıca çivilenmiş, veya yürüyen- daha sonra özel kemerler yardımıyla herhangi bir ağaca takılır.


Çalışırken güvenliği unutmayın. Böyle bir buluş sadece ülke profesyonelleri için mümkündür.

7. Meraklı köpekler için "kaçışı durdurun"

Dört ayaklı evcil hayvanlarımızın da ülkede özgürce yaşamalarına izin verilmelidir. Bununla birlikte, bahçedeki yürüyüşler, bir köpeğin kaybıyla ilgili duyurularla bitmesin, doğaçlama araçlardan böyle bir sınırlayıcı satın alın veya yapın.


Evcil hayvanların dünyasını keşfetmeye hevesli olanlar için bu zorunlu bir yaz aygıtıdır. Ana şey, köpeğinizin buna alışması ve direnmemesidir. Köpeklerin farklı mizaçları vardır.

8. Bahçe işleri için kolluklar

Ellerinizi sadece eldivenlerle değil, uzun kollu giysilerle de korumanız gerekiyor. Bahçecilik sırasında ısırgan otuna, sivri dallara, gül dikenlerine, böceklere ve hatta böceklere karşı kalkan olurlar.


« Geçilmez" kumaş, esneklik ve rahatlık- bunlar, bu buluşun başarısının dayandığı üç balinadır. Bu tür pazıbentler dikmek isteyenler şunu unutmamalıdır: kumaş çok yoğun olmalı.

9. Orijinal yağmur suyu tutucu

Neşeli yağmur çatıya çarpıyor ve bahçıvanın kafası paha biçilmez nemi nasıl kaybetmeyeceğine dair düşüncelerle meşgul. Böylece su evin altına girmez, toprağı aşındırır ve temeli eritmez, bir tahliye borusuna koyun. özel vinil kılıf. Suyu yavaş ve doğru yere tahliye eden onlarca deliği vardır.


Böyle bir manşonun üretimi için evde kalın film kullanılabilir hangi iyi yapışır.

Sonsuza kadar "yaşayan" kamuflaj çalıları

Bir klima bloğu, bodrum davlumbazı ve diğer çirkin nesneler, iyi düzenlenmiş bir bahçenin bile görünümünü bozabilir. Onları bu tür çalıların altına gizlemek kolaydır, yapay dallardan dokunmuş.


Kamuflaj tek kelimeyle mükemmel: hem teknik iyi hem de göze hoş geliyor. Kamuflaj çalıları için gerekli unsurlar, bahçe için süs eşyaları mağazasından alınabilir.

Meyve toplayıcı - yüksek işlerin ustası

Son zamanlarda, plastik şişelerden yapılan meyve toplayıcıları, ülke el sanatları için bir hit haline geldi. Bu iyi bir şey, ama bu fotoğrafa daha yakından bakın.


Belki de telin bükülmüş uçlarına sahip yeni "kase" tasarımı sizi etkileyecektir. Nihayet yaramaz fetüsü yakalamaya yardımcı olan bu "kancalar" bir dala sıkıca bağlı. Sadece buluşunuzu geliştirin.

En büyük çevrimiçi mağazalardan ürün kataloğumuzda benzer ürünleri seçebilirsiniz. .

meyve seçici49 ovmakBAKMAK
Rus Bahçesi

Gardena Set: Meyve toplayıcı + Teleskopik sap cm Gardena ovmakBAKMAK
BüyükAraç

Gardena Combisystem Gardena için meyve toplayıcı ovmakBAKMAK
BüyükAraç

Manuel odun ayırıcı, 28x28x35cm, 5,7kg (Yakacak Odun)5 ovmakBAKMAK
bahçıvan imparatorluğu


Mobil çiçeklik

Büyük çiçekler tekerlekli stantlara rahatça yerleştirilir. Bu, onları fazla çaba harcamadan sitede hareket ettirmenize izin verecektir.


Ayrıca daha önce hayal bile etmediğiniz bahçe kompozisyonlarını kolayca oluşturabilirsiniz. Evde bu tür bardak altlıkları oluşturma seçenekleri fotoğrafta gösterilmektedir.

Ürünler için koruyucu file başlık

Masadaki sandviçleri ve kekleri utangaç bir şekilde örten havlu ve peçeteler, can sıkıcı sineklere karşı zayıf bir savunmadır. Bu durumda daha etkili olan güzel örgü kapaklardır.


Özgün tasarımları gerçek bir masa dekorasyonu olabilir. Öyleyse katıl!

Taşınabilir hortum askısı

- herhangi bir yaz sakininin çalışmalarının önemli bir parçası. Hortumun bükülmemesi, karışmaması ve her zaman kullanıma hazır olması için böyle bir stand yararlıdır. O, diğer şeylerin yanı sıra, hortumun ömrünü uzatacak.


Tasarım çok farklı olabilir. Büyük ölçüde, sitenin mevcut tasarımı tarafından belirlenir.

Cep Mucize Testere

Evde uygun bir şey ve ormanda yürümek için faizsiz değildir. Bu testere çok keskindir, kuru dalları bile kesebilir, ağaçta yüksek. Bunun için testerenin kulplarına ipler bağlanır. Bir kenar bir ağaca atılır, ardından testere yukarı çekilir ve kesilir. Aynı şekilde testere yere geri döner.


Ancak böyle bir testere yapmayı deneyebilirsiniz. “tuvalinin” kalitesi burada önemli bir rol oynar.

Bu listedeki öğelerin çoğu, doğası gereği çok orijinaldir ve aynı zamanda yürütmede çok basittir. Denemekten korkmayın, deneyin, kendi faydalı icatlarınızı yaratın!

İnsan yaratıcılığı harika bir şey. Tabii ki, matematik veya kimyadaki fikirleri değerlendirmek için, kişinin benim sahip olmadığım özel bilgiye ihtiyacı vardır, ancak en sıradan şeylerin yeni bir vizyonuyla karşılaştığınızda deneyimlediğiniz hayranlık duygusu daha keskindir. Bakıyorsun ve ne kadar ustaca basit olduğunu düşünüyorsun, ama hayatımda asla aklıma gelmezdi. Böyle insanların olması iyi - tasarımcılar. Bana bir dizi fotoğraf gönderdiler, bir haftadır arıyorum ve inceliyorum.

İşte bir duvar prizine yerleştirilmiş değişken uzunlukta bir uzatma kablosu. İstemek!

Kesimin altında çok var.

önbellek.

Sırt çantası gibi taşınabilen bir bisiklet.

Garip ev kadınları ve ev sahipleri için.

Zamanlayıcılı trafik ışığı.

Genişletilmiş görüşlü ayna. Bunları neden tüm arabalara koymuyorlar? Aynı zamanda çok kullanışlıdır ve trafik güvenliğini arttırır.

Tekerlekli sandalye kullanıcıları için motosiklet.

Kablosuz fare.

Kapüşonlu sırt çantası. Beklenmedik yağmurlardan tamamen korunmaz, ancak sırtınızı ve başınızı korur.

Ancak böyle bir şemsiye normalden çok daha etkilidir.

bağımsız çocuk.

Gizli soket bloğu.

Rulet - bir şişede cetvel ve pergel.

Eko tuvalet. Tuvalet deposundaki suyun yarısı lavabodan gelen su olarak kullanılır.

USB portu üzerinden şarj edilen şarj edilebilir piller.

Elleri titreyenlerin kalesi. Anahtarı kuyuya sokmak sadece sarhoşlar için değil, el titremesi olanlar için de zor olabilir.

Tüm zevkleri bir arada yaşamak isteyenler için.

Akıllı telefon sahipleri için akıllı kot pantolon.

Anne mobil.

Dijital ölçü kabı. İyi fikir! Oldukça sık, belirli bir miktarda sıvıyı doğru bir şekilde ölçmeye ihtiyaç vardır. Fotoğrafa eklenmiş bir açıklama yoktu, ancak "t" ile işaretlenmiş düğmeye bakılırsa, bu şeyin sıvının sıcaklığını da belirlemesi gerekiyor. Ben bir mag istiyorum! Yeni Yıla kadar nereden satın alacağımı veya hediye edeceğimi söyle.

Mandallar - bardak altlıkları. Arada sırada klavyeye kahve dökmeyi sevenler için çok kullanışlı.

Kompakt spor ayakkabılar.

dijital mürekkep. Nasıl renk değiştirirler? İçinde birden fazla kartuş var mı?

Pencere çıkartmaları, onlar güneş panelleri.

Manuel parçalayıcı. Günlük hayatta neden gerekli olabileceğini gerçekten hayal edemiyorum, ancak sürekli yeşil erkek rakipler tarafından tuvalette bile avlananlar için ilginç olabilir. Cebinizde taşıyabilir ve her şeyi, hatta marketten çekleri bile yok edebilirsiniz.

4 bıçak seti. Bana harika bir tasarım gibi görünüyor.

Körler için Rubik küpü.

Fermuarlı kulaklık.

Soğuk bardak.

Kendinden kilitli bisiklet.

Kapı bir tenis masası.

CD'lerden kendin yap masaüstü fanı (videolu)

Temmuz sıcağında, serinlik eksikliği var. Kendinize hoş bir esinti sağlamak için, kendi ellerinizle kolayca yapabileceğiniz kompakt bir masaüstü fanı kullanabilirsiniz.

Bu kadar basit ama son derece kullanışlı şeyler hayatı çok kolaylaştırıyor ve herhangi bir özel maliyet gerektirmiyor. Muhtemelen hemen hemen herkesin sahip olduğu 2 gereksiz CD'yi ve bu tür birkaç ayrıntıyı bulmak yeterlidir:

  • bir çocuğun uzun süredir uzak bir çekmeceye attığı bir oyuncaktan küçük bir motor;
  • 2 tel;
  • kablo ile birlikte gereksiz USB konektörü;
  • Şarap mantarı;
  • hükümdar;
  • işaretleyici;
  • makas;
  • zamk;
  • tuvalet kağıdı rulosundan karton kol.

Fan çok basit bir şekilde yapılır: bir diski 8 eşit parçaya işaretlemek için bir işaretleyici ve bir cetvel kullanın ve videodaki gibi çizgiler boyunca kesin. Ev yapımı bir fanın kanatlarının dönmesi için ateşte ısıtılmaları gerekir. Daha sonra mantar, diskin ortasına sıkıca yapıştırılmalıdır.

İkinci diske bir karton kılıf yapıştırın. Gelecekteki hayran için bir stand görevi görecek. Motoru manşonun serbest ucuna yapıştırıyoruz ve ona bir mantar vasıtasıyla “bıçaklara” sahip bir disk takıyoruz. Geriye kalan tek şey motoru güç kaynağına bağlamak ve kendi yaptığınız küçük masa fanını açmak. Üretim sürecini videoda daha detaylı görebilirsiniz.

Video. disk fanı

Ahşaptan testere kesimlerinden (yuvarlak kereste) yapılmış zemin ve duvarlar

Ev için kendi ellerinizle sadece bu kadar basit değil, şüphesiz faydalı icatlar da yapabilirsiniz. Hayal gücünüz ve marangozluk aletlerini kullanma yeteneğiniz varsa, evinizi tamamen dekore edebilirsiniz - evin duvarlarını ve zeminini bitirin, dekoratif ahşap paneller, mobilyalar, hatta kalemler ve kurşun kalemler için orijinal bardak altlıkları oluşturun.

Eviniz veya kulübeniz yakın zamanda yenilenmişse ve gidecek yeri olmayan ahşap varsa, onu küçük "yuvarlak kereste" şeklinde kesmeye değer. Farklı çaplarda bir ağaç kalıntıları varsa çok iyidir (sadece gövdeler değil, aynı zamanda kalın ve ince dallar). Bunların hepsi harika dekor öğeleri. Daha büyük çaplı testere kesimleri temel teşkil edecektir; daha küçük çaplı yuvarlaklar, aralarındaki boşlukları doldurmak için uygundur.

Öncelikle zemin yüzeyini temizleyin ve üzerine testere kesimlerini yayın. Tüm alan doldurulduktan ve gelecekteki doğal ahşap döşemenin deseni belirginleştikten sonra, her kesimi zemine yapıştırmanız gerekir. Bunu yapmak için sıvı tırnakları kullanabilirsiniz.

Tutkal kuruduğunda, ahşap zımparalanmalı (bir öğütücü gereklidir), kesikler arasındaki boşluk seramik karo harcı ile doldurulmalı ve kuruduğunda ortaya çıkan kaplamaya kat kalın poliüretan ahşap verniği uygulanmalıdır. Her katmanın uygun şekilde kurumasına izin verilmelidir. Paul hazır!

Çiçek saksılarından sigara içen

Ev için daha da sıra dışı ama çok faydalı icatlar var. Örneğin 2 adet hacimli saksı ve küçük bir elektrikli sobanız varsa bunlardan küçük bir ev kantini yapabilirsiniz. Bir kap, tutacağı takmanız gereken bir kapak görevi görecektir.

Başka bir saksı doğrudan bir kantinin olacak.
Alt kısmı çelik bir levha ile kapatılmalı ve buna tencerenin altındaki bir delikten bir elektrik teli bağlanmalıdır. Tencerenin içine bir elektrikli soba yerleştirilir ve buna kablolar bağlanır. Fayansın üzerine küçük bir çelik fırın tepsisi koymanız, içine cips dökmeniz ve her şeyi bir ızgara ile örtmeniz gerekir. Minyatür kantinin hazır. Tüm bu basit icatlar evde kullanışlı olacak.

Pek çok insanın hayatını değiştirecek bir şey yaratabileceğinize kesinlikle inanıyor musunuz? O zaman ne bekliyorsun?! Kendi buluşunuzu yaratmak ve dünyaya sunmak için bu basit adımları izleyin.

adımlar

Buluşunuzu gönderin

    Fikir arayın. Benzersiz ve kullanışlı bir buluş yaratmanın ilk adımı bir fikirdir. Uzmanlık alanınızı tanımlayın - hakkında en çok ne biliyorsunuz? En çok neyi seviyorsun? Bir şey icat edebilmek için o konuda geniş bir bilgi birikimine sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde, harika bir fikriniz olabilir ama onu nasıl uygulayacağınızı bilemeyebilirsiniz.

    • İlginizi çeken şeylerin bir listesini yapın. Bu, hobileri, meslekleri veya her gün yaptığınız şeyleri içerebilir.
    • Her tür faaliyet veya konu için, buluş başlığını talep edebilecek bir iyileştirme listesi yapılmalıdır. Örneğin, bazı konuların, mesleklerin veya ek işlevlerin olası çeşitliliği.
    • Etkileyici bir liste yapın. Çok az fikir sahibi olmaktansa çok fazla fikir sahibi olmak daha iyidir, bu yüzden fikirleriniz bitene kadar devam edin.
    • Her zaman yanınızda bir not defteri bulundurun, böylece istediğiniz zaman ona yeni fikirler ekleyebilirsiniz. Tüm fikirlerinizi tek bir yerde tutmanız hayatınızı çok daha kolaylaştıracak ve sahip olduğunuz verileri düzene sokacağı gibi, listenizi daha sonra gözden geçirmenize de olanak sağlayacaktır.
    • Yeni fikirler bulma sürecini acele etmeyin. İlham birdenbire düşmez, harika bir şey bulmanız haftalar veya aylar alabilir.
  1. Bir fikre karar verin. Tüm olası fikirlerin bir listesini yaptıktan sonra, buluşunuz için en iyisini seçin. Artık projenin detaylarını düşünmeye başlayabilirsiniz. Birkaç eskiz çizin veya icadınızın ne olduğunu hayal edin ve ardından birkaç şey düşünün.

    • Bu öğeyi geliştirmek için ne ekleyebilirsiniz? Buluşunuzla ilgili bu kadar özel olan şey, insanların şüphesiz onu hayatlarında tercih edecekleri? Buluşunuz neden bu kadar harika?
    • Yapabileceğiniz değişiklikleri düşünün. Buluşunuzun hangi kısımları gereksiz veya gereksiz? Üretimi daha verimli ve daha ucuz hale getirmenin bir yolu var mı?
    • İhtiyaç duyulan tüm malzemeler ve nasıl çalışacağına dair ayrıntılar dahil olmak üzere buluşunuzun tüm yönlerini düşünün. Tüm düşüncelerinizi bir not defterine yazın, böylece daha sonra geri dönebilirsiniz.
  2. Buluşu araştırın. Buluşunuzdan emin olduğunuzda ve gerekli tüm detayları göz önünde bulundurduğunuzda, gerçekten benzersiz olduğundan emin olmak için araştırmaya başlamalısınız. Benzer bir şey zaten patentliyse, onu seri üretemez veya patentleyemezsiniz.

    • Buluşunuzla benzer bir açıklamaya sahip ürünler için İnternet'te arama yapın. Buluşunuz için zaten bir adınız varsa, daha önce kullanılmadığından emin olmak için onu da arayın.
    • Sizinkine benzer ürünler satan mağazaları ziyaret edin. Benzer ürünleri olup olmadığına bakın ve mağaza çalışanlarına yakın gelecekte bunları satıp satmayacaklarını sorun.
    • En yakın patent ofisine gidin. Burada sizinkine benzer icatlar için tam bir patent araması yapabilirsiniz. Ayrıca çalışanlardan veya danışmanlardan aramanızda size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
    • Piyasada sizin buluşunuz gibi bir şey olmadığından emin olmak için kapsamlı bir kalite araştırması yapın.
    • Farklı ülkelerde patent alma yönteminin kendine has özellikleri vardır.

    Buluşun patentlenmesi

    1. Buluşunuzu dikkatlice belgeleyin. Patent almak için bu şeyi ilk bulan kişi olmanız gerekmez, ancak yine de, özellikleri ve olası kullanımları dahil olmak üzere buluşun ayrıntılarını belgelemeniz gerekir.

      • Bir buluş yaratma sürecinin tamamını kaydedin. Fikrin size nasıl geldiği, size neyin ilham verdiği, ne kadar sürdüğü ve neden yapmak istediğinizle başlayın.
      • Oluşturmanız gereken her şeyin bir listesini yapın, yani. aksesuar ve malzeme listesi.
      • Pazarda sizinkine benzer konsept ve tasarımda henüz patentli olacak ürünleri bulamadığınız araştırmanız hakkında bir rapor yazın. Patent alabilmeniz için buluşunuzun benzersiz olduğunu kanıtlamanız gerekir.
      • Buluşunuzun ticari değerini belirleyin. Bir patent avukatının hizmetlerinden yararlanmıyorsanız, patent almak için belirli bir miktar ödemeniz gerekir. Bu tutarı ödemeden önce buluşunuzun ticari değerini ve satışından elde edilecek olası geliri hesaplayın. Bu şekilde, potansiyel gelirin patent maliyetlerinden ne kadar daha fazla olduğunu belirleyebilirsiniz.
      • Buluşunuzun bir çizimini oluşturun. Patent almak için ürünün bir taslağı veya teknik çizimi gerekebilir. Çizim yapamıyorsanız, bir arkadaşınızdan veya akrabanızdan bu konuda size yardım etmesini isteyebilirsiniz.
    2. Bir patent avukatının hizmetlerini kullanın.Çok maliyetli olabilse de, onun yardımı paha biçilemez. Ana görevi, bir patent almanızda ve tüm anlaşmazlıkları çözmenizde size yardımcı olmaktır.

      • Patent vekilleri, her zaman güncel olmanız için patent yasalarındaki en son gelişmelere dayalı tavsiyelerde bulunmak için her zaman hazırdır.
      • Aldıktan sonra birisi patentinizi ihlal ederse, avukatınız sorunu yasal olarak çözmenize veya gerekirse dava açmanıza yardımcı olacaktır.
      • Buluşunuz "teknoloji" kategorisindeyse, bir patent vekili, diğer şirketlerin benzer teknolojik buluşlar geliştirip geliştirmediğini belirlemeye yardımcı olacaktır. Günümüzde teknoloji hayatın en hızlı gelişen alanlarından biri olduğu için bu alanda patent almak diğerlerine göre çok daha zor.
    3. Geçici bir patent başvurusu yapın. Geçici bir patent başvurusu, buluşunuzun patent beklediğini gösterir. Bu, patent başvurunuz işlenirken kimsenin fikrinizi kopyalayamayacağı anlamına gelir.

      • Bu adım isteğe bağlıdır, ancak önünüzdeki biri sizinkiyle aynı fikri patentlemeyi başarırsa, sizi olası hayal kırıklıklarından kurtaracaktır.
      • Yaptığınız işe ve patentini almak istediğiniz ürüne bağlı olarak dolar arasında bir miktar ödemeniz gerekecektir.
    4. Patent başvurusunda bulunun. Buluşunuzla ilgili tüm bilgileri ele aldıktan sonra bir patent başvurusunda bulunmanız gerekir. Bunun için ilgili ofise başvurabilirsiniz. Başvurunuzu göndermeden önce gerekli tüm alanları doldurmanız ve gerekli tüm bilgileri sağlamanız yeterlidir.

    Buluşunuzu gerçeğe dönüştürün

    1. Bir prototip oluşturun. Patentiniz çalışmaya başladığında, buluşun çalışan bir modelini üretmeye başlamanın zamanı geldi. Pahalı malzemeler veya zaman alıcı bir süreç hakkında endişelenmeyin, sadece mevcut kaynaklardan bir model yapın.

      • Prototipinizi, ihtiyaç duymadığınız sürece, seri üretim için yaptığınızla aynı malzemelerden yapmak zorunda değilsiniz.
      • Kendi başınıza bir prototip oluşturamazsanız, sizin için bir tane yapmak için şirketle iletişime geçebilirsiniz. Ancak, bu oldukça maliyetli olabilir, bu nedenle kendiniz bir prototip yapmaya çalışın.
    2. Bir sunum yapın. Elinizde bir patent ve bir prototip ile başarıya giden yoldasınız! Sonraki adım, buluşunuzun tüm faydalarını vurgulayan bir sunum oluşturmaktır. Farklı hedef kitleler için sunumun farklı versiyonlarını oluşturmak da dahil olmak üzere potansiyel bir üreticiye ve alıcıya gösterebilirsiniz.

      • Nasıl oluşturmuş olursanız olun, sunumunuzun profesyonel olduğundan emin olun. Video, PowerPoint belgesi veya beyaz tahta kullanarak canlı olarak yapabilirsiniz.
      • Çok sayıda faydalı bilgi, diyagram ve resim kullanın. Buluşunuzun teknik özelliklerini, kullanımlarını ve uzun vadeli faydalarını belirttiğinizden emin olun.
      • Zorunlu olmasa da etkileyici bir sunum oluşturmak için bir grafik tasarımcı kiralayabilirsiniz. Görsel olarak ne kadar ilginç olursa, üreticiler ve alıcılar tarafından o kadar fazla ilgi gösterilecektir.
      • Ayrıca sunum konuşmanızı dikkatlice hazırladığınızdan emin olun. Güzel grafiklere ve görsellere sahip olmak yeterli değil, aynı zamanda iyi bir konuşmacı olmanız da gerekiyor. Konuşmayı yazmak gerekli değildir - kısa bir özet yazabilirsiniz, ancak sunumda ne söylemek istediğiniz hakkında bir fikriniz olabilir ve ayrıca sorulabilecek olası sorulara cevaplar hazırlayabilirsiniz.
    3. Buluşunuzu üreticiye sunun. Sizinkine benzer ürünler yapan yerel üreticileri bulun ve onlardan sizinkini yapmalarını isteyin. Büyük olasılıkla, önce onlara kim olduğunuzu ve onlardan ne istediğinizi açıklayan bir mektup göndermeniz gerekecek.

      • Mektubunuza cevap aldıktan sonra sunumunuzu hazırlayın. Büyük olasılıkla şirketlerine gitmeniz ve onlardan tam olarak ne istediğinizi açıklayarak buluşunuzu sunmanız gerekecek.

Evde Çocuklarla Birlikte Yapılabilecek Basit Deneyler - I

Evde kaldığımız bu günlerde çocuklarımızı daha iyi tanıyabileceğimiz ve sorular yoluyla farklı yeteneklerini keşfedebileceğimiz deney serimizin ilk haftasında bakalım neler var?

Katı mı? Hayır! Sıvı mı? Yok yok bu katı!

Neler gerekli?

  • gram mısır nişastası

  • Plastik ya da cam kap

  • 1 su bardağı su

Nasıl yapalım?

  • Bir kaba mısır nişastasını koyalım ve hamur kıvamı elde edinceye kadar üzerine azar azar su ilave ederek karıştıralım.

  • Karışımı yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

  • Bu karışıma bir isim vermek ister misiniz? En sevdiğiniz oyuncağınız da olabilir.

  • Avucumuza karışımdan bir miktar alalım ve sıkalım.

  • Yumuşak mı?

  • Avucumuzu serbest bıraktığımızda neler oldu?

  • Yumruğumuzla hızlı bir şekilde karışıma vuralım.

  • Ne hissettik?

  • Hazırladığımız bu karışımı renklendirmek ister miyiz? O zaman evde bulunan bir gıda boyasında hazırladığımız karışıma birkaç damla damlatalım.

Ne oldu?

Karışımından bir miktar alıp avucumuzda sıktığımızda başlangıçta katı bir top gibi olduğunu hissederiz. Sıkmayı bıraktığımızda ise top sanki eriyormuş gibi parmaklarımızın arasından akar. Karışıma yumruğumuzla vurduğumuzda ise sanki katı bir yüzeye çarptığımızı hissederiz. Bu karışım Newton tipi olmayan akışkanlara örnek verilebilir.

Mutfaktaki Sihirli Renkler

Neler gerekli?

  • Kırmızı lahana

  • Sıcak su

  • Cam kâse

  • Cam bardak

  • Süzgeç

  • Limon tuzu/limon suyu

  • Sirke

  • Bebek şampuanı

  • Karbonat

  • Sabun tozu

Nasıl yapalım?

  • Kırmızı lahanayı küçük parçalar halinde keselim.

  • Parçalanmış lahana yapraklarının üzerine sıcak su dökelim.

  • Karışımın sıcaklığı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyelim. Suyun renginin zaman geçtikçe koyu mora dönüştüğünü görebiliriz.

  • Karışım soğuduktan sonra bir süzgeç yardımıyla lahana yaprakları sıvı kısımdan ayıralım.

  • Böylece belirtecimiz hazır olur.

  • Şimdi bakalım günlük yaşamda kullandığımız maddelerde neler olacak?

  • Bir bardağa limon tuzu veya limon suyu koyalım üzerine hazırladığımız mor sıvıdan damlatalım.

  • Ne oldu? Rengi değişti mi?

  • Başka bir bardağa sirke koyalım üzerine mor sıvıdan damlatalım.

  • Ne oldu? Rengi değişti mi?

  • Şimdi de diğer maddeleri, şampuan karbonat ve sabun tozu sırasıyla mor sıvı ile renklendirelim?

  • Hangi renkleri gördük?

Ne oldu?

Kırmızı lahana suyu asit ve baz ayrımını yapabilmemizi sağlayan bir ayraçtır (belirteç). Üzerine döküldüğü sıvılarda farklı renkler oluşturarak o maddenin asit veya baz olduğunu anlamamızı sağlar. Üzerine kırmızı lahana suyu döküldüğünde turuncu, kırmızı ve kırmızıya yakın renk veren maddeler asit, mavi ve maviye yakın renk veren maddeler bazdır.

Masamda küçük bir yanardağ var!

Neler gerekli?

  • Şişe

  • Folyo

  • Oyun hamuru

  • Kırmızı gıda boyası

  • Kabartma tozu

  • Sirke

  • Birkaç damla bulaşık deterjanı

Nasıl yapalım?

  • Soda şişesini önce folyo ile sonrada oyun hamuru ile kaplayalım.

  • Bu kapladığımız şişe yanardağımızı oluşturur. Artık yanardağımızı geniş bir kaba alabiliriz.

  • Şişenin içerisine bir miktar kırmızı gıda boyası, birkaç damla bulaşık deterjanı ve kabartma tozu atalım.

  • Son olarak sirke döküp bekleyelim.

  • Neler gördük?

Ne oldu?

Kabartma tozu ve sirke karışımının yanardağ gibi patlamasının sebebi aslında bir asit-baz reaksiyonudur. Asetik asit-sirke, sodyum bikarbonat- kabartma tozu tepkimeye girer ve karbondioksit gazı çıkar.

Bardağımda gökkuşağı oluşmuş

Neler gerekli

  • 6 adet bardak

  • 1 litre su

  • Toz şeker

  • Gıda boyası (kırmızı, turuncu, mavi, mor, yeşil ve sarı renklerde)

  • Şırınga (şırınganın iğnesi kullanılmayacaktır)

  • İnce uzun bir cam kap

  • Tatlı kaşığı

  • Tahta çubuk

Nasıl yapalım

  • Tüm bardaklara eşit miktarlarda su koyalım.

  • Her bir bardaktaki suya farklı bir renkte gıda boyası ekleyelim.

  • Ardından bardaklara farklı miktarlarda şeker ekleyelim ve karıştıralım. Şekerin tamamen çözünmesi önemli. İlk bardağa hiç şeker koymayalım, ikinci bardağa bir yemek kaşığı, üçüncü bardağa iki yemek kaşığı, dördüncü bardağa üç yemek kaşığı, beşinci bardağa dört yemek kaşığı, altıncı bardağa beş yemek kaşığı. (Böylece farklı yoğunluklarda şekerli su karışımları elde ettik.)

  • Her bardağı farklı bir gıda boyası ile renklendirelim.

  • İğnesi çıkarılmış şırınga yardımıyla en çok toz şeker koyduğumuz renkli sıvıdan bir şırınga çekelim ve uzun bardağın kenarından yavaşça şırıngayla dökelim.

  • Aynı işlemleri şeker miktarı çoktan aza olacak şekilde her renk için yavaş ve çok dikkatli olarak yapalım.

  • Nasıl, bardağımızda gökkuşağını görebildik mi?

Ne oldu?

Gökkuşağını oluşturan renklerde hazırladığımız yoğunlukları farklı sıvıları aynı kaba koyduk. Yoğunluğu en fazla olan renk en altta kaldı. Şeker miktarı en çok olan en yoğun. Diğer renklerdeki şekerli su karışımları ise yoğunluğu yüksek olandan düşük olana doğru alttan üste sıralandı. Böylece farklı renklerdeki sıvılardan oluşan bir gökkuşağı elde ettik.

Bu oklar sihirli

Neler gerekli

  • Temiz şeffaf bir bardak

  • Bir miktar su

  • Bir kağıdın üzerine çizilmiş veya baskı alınmış farklı yönleri gösteren alt alta iki ok.

Şekildeki gibi;

Nasıl Yapalım

  • Üzerinde okların olduğu kağıdı oklar sağa sola bakacak şekilde sabitleyelim.

  • Kağıdın üzerindeki okların yönüne bakalım.

  • Okların önüne temiz bir bardak koyarak tekrar bakalım.

  • Şimdi suyu yavaşça bardağa dökmeye başlayalım.

  • Su seviyesi ilk okun hizasına geldiğinde tekrar bakalım.

  • Oklardan biri ters tarafa bakmaya başladı mı?

  • Suyu biraz daha dolduralım ve diğer okun da yön değiştirdiğini görelim.

Ne oldu?

Cisimleri görmemizi sağlayan ışık; havada, suda ve camda farklı davranır. Bu ortamların birinden çıkıp diğerine girerken kırılır. Bu nedenle okları yön değiştirmiş gibi görürüz.

Deneylerde Bilimsel Düşünmeyi Teşvik Eden Sorular

Öğrencimizin/çocuğumuzun yaşı ve kelime dağarcığına uygun ifadelerle aşağıdaki soruları yönelterek onlarda bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirebilirsiniz. Soruların cevapları onların gözlem ve hayal gücüne göre şekilleneceği için tek bir doğru yoktur.

Bu deneyde neleri keşfettik?

Deneydeki gibi benzer durumlar günlük hayatta nasıl karşımıza çıkıyor?

Deneyde öğrendiklerimizi günlük hayatta nerelerde kullanırız?

Bu deneyden çıkardığınız sonuçlar nelerdir?

Deneyde öğrendikleriniz ve gözlemleriniz doğrultusunda günlük hayatta hangi soruna nasıl çözüm bulabilirsiniz?

Bu deneyi yeniden yapsan neyi farklı yapardın? Neden?

Daha fazla deney için Evde Çocuklarla Yapılabilecek Basit Deneyler - 2 yazımızı da okuyunuz.

Blog Yazarı: Özlem Paker - ÖRAV Uzman Eğitimcisi

eKampüs'te var olan diğer bloglara ve içeriklere erişmek için üye olun. Aşağıdaki linke tıklayarak kolayca üye olabilirsiniz. funduszeue.infoKeyifli öğrenme deneyimleri dileriz.

etiket Her Evde Mutlaka Bulunması Gereken Hayatı Kolaylaştıran Pratik Ev Eşyaları

Haberler

Vitrin

Ev Yaşam

Her Evde Mutlaka Bulunması Gereken Hayatı Kolaylaştıran Pratik Ev Eşyaları

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

1. Sprey moplar

1. Sprey moplar

2. Şarjlı damacana muslukları

2. Şarjlı damacana muslukları

3. Veya buzdolabı sebilleri

3. Veya buzdolabı sebilleri

4. Yanmaz yapışmaz ütü altlıkları

4. Yanmaz yapışmaz ütü altlıkları

5. Lastiksiz çarşaflarınız için çarşaf tutucular

5. Lastiksiz çarşaflarınız için çarşaf tutucular

6. O zaman bir de çok amaçlı yorgan tutucularından bahsedelim.

6. O zaman bir de çok amaçlı yorgan tutucularından bahsedelim.

7. Sandalye ve zemin koruyucular

7. Sandalye ve zemin koruyucular

8. Portatif kırışıklık giderici dikey ütüler

8. Portatif kırışıklık giderici dikey ütüler

9. Çift taraflı cam silecekleri

9. Çift taraflı cam silecekleri

Mıknatıslı zamanlayıcılar

 Mıknatıslı zamanlayıcılar

Bıçak bileme makinaları

 Bıçak bileme makinaları

Süt taşırmazlar

 Süt taşırmazlar

Mini süpürgeler

 Mini süpürgeler

Manuel rondolar

 Manuel rondolar

Döner lavabo başlıkları

 Döner lavabo başlıkları

Buharda sebze pişirme aparatları

 Buharda sebze pişirme aparatları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası