engelli müze kart / Request Rejected

Engelli Müze Kart

engelli müze kart

Müze Kart Yıllık Fiyatları

Müzekart bizim için ne ifade ediyor diye sorsanız direkt 2 kelime ile açıklarım: Kurtarıcı kart. Seyahat etmeyi seviyorsanız müze kart cüzdanınızda kesinlikle yer almalı. Ekonomik seyahat etmenin yollarını arıyorsanız müze karta sahip olmalısınız. Bir çok ören yerini, müzeleri ücretsiz gezmek müze kart ile tamamen ücretsiz.

Bu yazımda sizlere müzekart ile ilgili Müzekart Nedir, Müzekart Nasıl Alınır, Müzekart Çeşitleri Nedir, Müzekart Geçerlilik Süresi, Müzekart Nereden Alınır, İnternetten Müzekart Alma, Müzekart Geçerlilik Süresi, Müzekart Avantajları, Müzekart İçin Gerekli Belgeler, Müzekart Fiyatları, Müzekart Geçen Yerler, Müzekartın geçersiz olduğu yerler gibi konulara cevap vermeye çalışacağım. Şimdiden iyi okumalar.

Müze Kart Nedir ?

müze kart nedir

Müzekart Türkiye’nin bir çok ilinde bulunan, Kültür Bakanlığı’na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine bağlı bütün müzeleri ücretsiz gezme imkanı veren müthiş bir kart. Müzekart aşağıda da belirttiğim gibi sadece ücretsiz giriş hakkı tanımıyor, bir çok avantaj da sağlıyor. 1 Ocak ’de hayatımıza giren bu güzel proje sayesinde tarihimizi ve kültürümüzü çok daha iyi tanıma imkanı elde ettik. Seyahat etmeyi seviyorsanız kesinlikle bir müze kartınız olmalı. Özellikle İstanbul&#;da gezilecek yerler için çoğuna müze kartla girebilmeniz çok büyük bir avantaj.

Müze Kart Nasıl Alınır ?

Müzekart almak isteyenler, kart basım istasyonlarından, &#;Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi&#; ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca &#;monash.pw&#; adresinden istenen bilgileri girerek kredi kartıyla online olarak Müzekart alabilirsiniz. Bunun dışında müze kart aldıktan sonra kartı yanınızda taşımak istemiyorsanız telefonunuza müzekart uygulamasını indirip uygulama ile müzelere giriş yapabilirsiniz.

Müze Kart Çeşitleri Nelerdir ?

Müzekartın bir çok çeşidi var. Bunlardan hangisi size uyuyorsa onu tercih edebilirsiniz. Bizim kullandığımız Müzekart çeşidi: Müzekart+ ve İndirimli Müzekartı.

MuseumPass Türkiye

Museum Pass Türkiye ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ’den fazla müze ve ören yerini 15 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren 15 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı TL.

MuseumPass Türkiye, her müzeye bir geçiş hakkı sağlayan bir kart.

Müze Kart +

Müzekart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı ’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze kartın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL.

Not: Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Ören Yeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değil. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekiyor.

İndirimli Müze Kartı

Akademik öğretim üyeleri ve 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için geçerli olan Müzekart İndirimli’nin fiyatı Türk vatandaşları için 30 TL. Müzekart İndirimli ile tarihte yolculuğa çıkmak için öğrenci kimlik kartınız, e-devlet aktif öğrencilik durumunu gösteren belge ve nüfus kimliğiniz ile birlikte en yakın müze ya da ören yerine başvurabilirsiniz.

Museum Pass İstanbul

Museum Pass İstanbul ile İstanbul’daki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 14 müzeyi 5 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 5 gün boyunca geçerli olan Museum Pass İstanbul &#;un fiyatı TL. Museum Pass İstanbul satış noktaları için lütfen tıklayınız.

Museum Pass Cappadocia

Museum Pass Cappadocia ile Nevşehir ve Aksaray illerindeki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 10’dan fazla müze ve ören yerini 3 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 3 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Cappadocia’nın fiyatı TL.

Museum Pass Akdeniz

Museum Pass The Mediterranean ile Antalya, Mersin, Adana ve Denizli illerindeki, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 50’dan fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 7 gün boyunca geçerli olan Museum Pass The Mediterranean’in fiyatı TL.

Museum Pass Ege

Museum Pass The Aegean ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki 60’dan fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze veya ören yeri girişinizden itibaren 7 gün boyunca geçerli olan Museum Pass The Aegean’in fiyatı TL.

Müze Kart Nereden Alınır & Müze Kart Satış Noktaları

müze kart fiyatları

Müzekartı hem internet üzerinden alabilirsiniz hem de gideceğiniz yerdeki müzeden alabilirsiniz. Ama dikkat edin her yerde müzekart satılmıyor. Şu an için toplamda 60 satış noktası var. Satış noktaları için bu bağlantıdan gideceğiniz ili seçip satış noktalarını listeleyebilirsiniz.

Müze Kart Geçerlilik Süresi Ne Kadar ?

Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerine, alındığı tarihten itibaren 1 yıl sınırsız giriş imkanı sağlıyor. Yani 1 yıl boyunca müzekartınızla doya doya gezebilirsiniz.

İnternetten Müze Kart Alma

Müzekartı internetten monash.pw adresinden alabiliyorsunuz. Daha sonra kartınız onay aldıktan sonra kartınız 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderiliyor. İnternetten ayrıca gideceğiniz yerde müzekart geçerli olan yerler için e-bilet alabiliyorsunuz. Onun içinde bu bağlantıya tıklamanız yeterli.

Müze Kart İçin Gerekli Evraklar

Müzekart almak oldukça kolay. Müzekart için aşağıdaki belgeler gerekli.

  1. Kimlik kartı,
  2. Son 6 ayda çekilmiş bir vesikalık fotoğraf,
  3. Müze kart bedeli

Müze Kart Kimlere Ücretsiz ?

Müzekart aşağıdaki kişilere ücretsiz veya indirimli veriliyor.

  • 18 yaşın üzerindeki öğrencilere,
  • Engelli vatandaşlara,
  • Yükseköğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerine,
  • Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yükseköğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere ve KKTC vatandaşı öğrencilere,
  • Öğrenci kimliği ibrazı şartı ile 30 lira olan Müzekart; 18 yaş altı öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz.

Müze Kart Fiyatları

Müze kart fiyatları aşağıdaki gibi. Fiyatlar için geçerli. Detaylı açıklamaları Müzekartı&#;ın sitesinde bulabilirsiniz.

MÜZE KART TÜRÜ MÜZE KART FİYATLARI
Museum Pass Türkiye (15 Gün Geçerli) TL
Müzekart + (1 Yıl Geçerli)60 TL
Museum Pass İstanbul (5 Gün Geçerli) TL
Museum Pass Cappadocia (3 Gün Geçerli) TL
Museum Pass Akdeniz (7 Gün Geçerli) TL
Museum Pass Ege (7 Gün Geçerli) TL

Müze Kart Öğrenci & Öğrenci Müze Kartı

müze kart nasıl alınır

Müzekart akademik öğretim üyeleri ve 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için indirimli olarak 30 TL. İndirimli Müzekarttan faydalanmanız için öğrenci kimlik kartınız, e-devlet aktif öğrencilik durumunu gösteren belge ve nüfus kimliğiniz ile birlikte en yakın müze ya da örenyerine başvurabilirsiniz. Açıköğretim öğrencileri de İndirimli Müzekarttan faydalanabilir.

İş Bankası Müze Kart (Maximum Kart)

İş Bankası Maximum Kartınız varsa bu kredi kartını Müzekart olarak kullanabiliyordunuz. Fakat tarihi itibariyle Maximum Kartlarımıza sağlanan Müzekart özelliği sona erdi.

İş Bankası Müze Kart Ne Kadar Geçerliydi ?

İş Bankası kredi kartlarının taşıyacağı Müzekart özelliği her bir takvim yılı içinde 1 aylık süre için geçerli oluyordu. 1 aylık süre müze veya ören yerinde kart sahibinin kartını ilk olarak kullandığı ve ücretsiz giriş yaptığı gün başlıyordu ve kart sahibi bu tarihten itibaren bir ay boyunca Müzekart’ın geçerli olduğu müzeleri ücretsiz olarak ziyaret edebiliyordu. Ama şimdi

Müze Kartın Geçerli Olduğu Yerler

Müzekart toplamda müzede geçerli. yeri ücretsiz gezebilirsiniz yani. Gerçekten çok büyük avantaj. Müzekart geçen yerler için bu bağlantıya tıklayın ve gideceğiniz şehri seçin, liste önünüzde. 

Son bir gelişme ile Müzekart artık milli saraylar için de geçerli olacak.

Müze Kartın Geçersiz Olduğu Yerler

Türkiye sınırları içerisinde bulunan müzeye, Müzekart sayesinde ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Müzekartın geçerli olmadığı yerler ise aşağıda yer alıyor.

  • Topkapı Sarayı sınırlarında bulunan; Harem Dairesi,
  • Aya İrini Anıtı,
  • Denizli Hierapolis Antik Havuz
  • Efes Ören’de bulunan Yamaçevler,
  • Göreme Açıkhava Müzesi’nde yer alan Karanlık Kilise

Müze Kart Ne İşe Yarıyor & Müze Kart Avantajları

  • Müzekart ile den fazla müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz.
  • Müzekart ile çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Devlet Opera ve Balesi’nin yerleşik sahnelerinde sergilenen gösterilerine müzekartınız sayesinde %20 indirimli olarak katılabilirsiniz. Ayrıca Devlet Tiyatroları’nda da yerleşik sahnelerde düzenlenen etkinliklerde de indirimlerden yararlanarak uygun fiyatlı biletleri alabilirsiniz. İstanbul şehir hatları kapsamında kısa boğaz turlarında %25, uzun boğaz turlarında ise %20 indirimden yararlanabilirsiniz.
  • Müzekart ile Özel Müzelere Giriş Daha Kolay. Müzekart ile aynı zamanda özel müzelere de hem indirimli hem de daha kolay giriş yapabilirsiniz. Müzekart’ınız ile ziyaret edebileceğiniz özel müzeler arasında; Elgiz Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Kum ve Heykel Müzesi (Sandland) – Antalya, Masumiyet Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Türvak (Türker İnanoğlu Vakfı) Sinema – Tiyatro Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ve Pera Müzesi bulunuyor.
  • Kafe ve Mağazalarda Müzekart İndirimi. Müzekart sahibi iseniz bir çok yerde ayrıcalığınız var demektir. Pek çok kafe ve mağazada yaptığınız ziyaretlerde ve alışverişlerde indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Müzekart ile indirimlerden yararlanabileceğiniz kafe ve mağazalar arasında; Balat Kültür Evi, Bilkent Kültür Girişimi (BKG) Müze Mağazaları ve Kafeleri, Cermodern, Dialogue in The Dark – Karanlıkta Diyalog, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Avantgarde Collection Hotels , İstanbul Arkeoloji Müzeleri Mağaza ve Kafesi, Pandeli Restaurant ve Türk Edebiyatı Vakfı bulunuyor. Ayrıca Elite World Hotels’in tüm lokasyonlarında konaklama ve restoranlarda %15 değerinde indirim alabilirsiniz.

Müze Kart Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Müzekart satış işlemi gerçekleştikten sonra geri alma işlemi yapılamadığından bilgilerinizi ayrıntılı şekilde kontrol etmeli ve doğruluğundan emin olmalısınız.
  • Satın aldığınız Müzekart’ı değiştiremez ve iptal edemezsiniz.
  • Satın alma işleminizi gerçekleştirdikten sonra ekranda beliren onay mesajını beklemeli ve herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Herhangi bir sorun oluşması durumunda vakit kaybetmeden MÜZE () çağrı merkezini aramalısınız.

Müze Kart Kayıp İşlemleri

Müzekart, sahibi dışında kişiler tarafından kullanılamıyor. Müze kartınızın çalınması yada kaybolması halinde en yakın Müzekart Basım İstasyonundan 60 TL karşılığında kartınızı yeniden temin edilebilirsiniz.

Yazımın sonuna geldik. Müzekartla ilgili tüm bilgileri vermeye çalıştım. Sorularınız olursa iletişim bölümünden ya da sosyal medyadan rahatlıkla bağlantıya geçebilirsiniz. Yazıma yorum yapmayı unutmayın. Mutlu gezmeler.

Müzelere ücretsiz gireceklerin yeni listesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na  bağlı müze ve örenyerlerinin ziyaret usul ve esasları ile müze ve örenyerlerinin ziyareti, bilet ve bilet benzeri araçlara ilişkin düzenlemelerin yer aldığı  "Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" 24 Kasım'da yürürlüğe girdi. 9 Kasım tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenen yeni yönergeye göre bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinin kimlere ücretsiz olduğu da belli oldu.

YENİLENEN YÖNERGEDE ÜCRETSİZ ZİYARET EDECEKLERİN LİSTESİ 

Yönergede şu ifadeler yer aldı:

“Aşağıda belirtilenler müze ve örenyerlerine kimlik/sözleşme göstermek suretiyle ücretsiz girerler.

18 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar ile bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler,

65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,

Gaziler ve refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları ile şehit yakını kimlik kartı sahipleri,

Engelliler (TC vatandaşı ve yabancı) ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel ve/veya belge ibrazı ile)

Zorunlu hizmete tabii er ve erbaşlar,

ICOM ve ICOMOS ile UNESCO kartı sahipleri,

Yerli ve yabancı basın kimlik kartı sahipleri,

Seyahat acentesi sahip veya sorumlu müdürleri,

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları,

8 yaş ve altındaki yabancı uyruklu çocuklar,

Hayat boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Comenius Okul Ortaklıkları ile Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki gruplar ile bu gruplara refakat eden öğretmenler (ülkemizdeki muhatapları ile yapılan sözleşmelerini ibraz etmeleri kaydıyla kimlik ibrazı aranmaksızın ücretsiz giriş olanağı sağlanacaktır).

Müze ve örenyerinin bağlı bulunduğu İl ve İlçenin;

Mülki İdare Amirleri (İllerde Vali, Kültür ve Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı, ilçelerde Kaymakam),

Büyükşehir, İl, İlçe ve Beldenin Belediye Başkanı  ve en fazla 10 kişi olmak üzere refakatindekiler.

Resmi görev kapsamında müze veya örenyerine giriş zorunluluğu bulunan Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı kolluk kuvvetleri personeli,

Ticaret Bakanlığı'nın kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığını önlemek amacıyla sürdürdüğü faaliyetler kapsamında, kaçakçılık mücadelesi ile görevli, gümrük muhafaza personeli,

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler ( Özel Öğretim Kurumlarında görev yapanlar hariç)

Ülkemizde görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ile refakatindeki eş ve çocukları,bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.

Aşağıda belirtilen grupların ücretsiz ziyaretleri Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünden temin edilecek izin belgesi ile gerçekleştirilir:

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kendi bütçeleriyle ağırlamakta oldukları Bakan Yardımcısı ve daha üst düzeydeki resmi heyetler ile Kuvvet Komutanları ve üstü askeri heyetler, bu heyetlerde bulunanların eşleri ve beraberindekiler ile refakat eden resmi görevliler ve güvenlik amaçlı ön inceleme heyetleri,

Uluslararası kongre organizasyonlarına destek kapsamındaki ağırlamalar ile yalnızca şehir turu ve/veya transfer desteği sağlanan ağırlamalar hariç olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez ve Yurtdışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarca ağırlanan konuk ve heyetler ile refakatçileri (Talep yazısına ağırlamaya ilişkin makam onayı eklenecektir)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez ve Yurtdışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarca ağırlanan medya mensupları ve refakatçileri (Talep yazısına ağırlamaya ilişkin makam onayı eklenecektir)

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından bildirilen yabancı tur operatörleri ve yabancı info grupları,

Müze ve örenyerinin bağlı bulunduğu Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve/veya Müze Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez birimleri tarafından müze ve örenyerinin tanıtımına katkı sağlamak üzere müze ve örenyerinde düzenlenen etkinliklere katılanlar,

Müze ve örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında tahsisi ile gerçekleştirilen etkinliklerde girişler aşağıdaki şekilde düzenlenir:

“Müze ve Örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi” kapsamında ücretli olarak tahsis edilmesi ile gerçekleştirilecek etkinliklerde alınacak giriş ücretleri konusunda bu yönerge hükümleri uygulanır.

Müze ve örenyerlerinin Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında ücretsiz olarak tahsis edilmesi halinde katılımcılardan giriş ücreti alınıp alınmayacağı hususu konuya ilişkin Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Kararında ayrıca belirtilir.

Müze ve örenyerlerinin, kapalı olduğu günlerde veya mesai saatleri dışında, Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında tahsis gerçekleştirilmesi halinde etkinliğe katılan ziyaretçi grupları için tek bilet tarifesi uygulanır.

Aşağıda belirtilen kişi ve grupların çalışma yaptıkları müze ve örenyerine ücretsiz girişleri ilgili mercilerden temin edilecek izin belgesi ile gerçekleştirilir.

Müze ve örenyerlerinde bulunan kültür varlıkları ile ilgili bilimsel araştırma yapan yabancı uyruklu ekipler Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden, TC uyruklu ekipler ise ilgili Müze Müdürlüklerinden temin ettikleri izin belgesini gişeye ibraz edeceklerdir.

Müze ve örenyerlerinde kazı ve yüzey araştırması yapan ekipler Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden temin ettikleri izin belgesini gişeye ibraz edeceklerdir.

Müze ve örenyerlerinde ticari olmayan tanıtım ve eğitim amaçlı video, film ve fotoğraf çekim izni uygun görülen kişi ve ekipler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alacakları izin yazısını gişeye ibraz edeceklerdir.

Yönergenin 3. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen ücretsiz giriş hakları, ayrıca ücretlendirilen Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi Karanlık Kilise bölümlerine yapılacak ziyaretlerde geçerli değildir. Bu yerlere, biletli refakatçisi eşliğindeki 6 yaş ve altındaki çocukların ücretsiz giriş hakları ise mevcuttur.

Müzekart: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ve Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından edinilebilen Müzekart; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise bölümleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerlerine, bir yıl boyunca ikişer defa giriş hakkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenlere, emekli öğretmenlere, Sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu uyarınca Bakanlığımız tarafından ruhsatname verilen eylemsiz turist rehberlerine, 18 yaşın üzerindeki öğrencilere, Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde görevli öğretim üyelerine, Ülkemizde ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yüksek öğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere ve KKTC vatandaşı öğrencilere, öğrenci kimliği ibrazı şartı ile indirimli Müzekart düzenlenebilir.

Müzekart+: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ve Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından edinilebilen Müzekart+; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler, Göreme Örenyeri Karanlık Kilise bölümleri hariç olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm müze ve örenyerlerine bir yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlamakta olup, bunun yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım kolaylığı sunarak çeşitli özel müzeler ile kültürel-turistik çekim noktalarına girişlerde, bu kurumların kafelerinde ve hediyelik eşya dükkanlarında değişen oranlarda indirim sağlar"18 yaş ve altı ile 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Kültür ve Turizm Bakanlığı kokardını haiz profesyonel turist rehberlerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile anne, baba, eş ve çocuklarına On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart dümonash.pwi vatandaşlar (Refakatçileri hariç) tarafından talep edilmesi halinde de 1(bir) yıl süreli Müzekart ücretsiz olarak dümonash.pwş kartlarına ilişkin toplu alımlarda indirim uygulanabilir. İndirim uygulanacak giriş kartı alım miktarı ile indirim oranları Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.”

monash.pw

Nereden Alınır? ve Geçerli Olduğu Yerler

yılı için şimdiden Müze kart alın! Hazır fiyatları da zamlanmadan geçerli olduğu yerler de doyasıya sınırsız gezin.

Girişlerin ücretli olduğu yerlerde bu kartı alarak, tasarruf edebilir ve geçerli olduğu yerlerde sınırsız kullanabilirsiniz.

Seyahat severlerin hemen hepsinin sahip olduğu Müze Kart, Türkiye’deki pek çok güzelliği gezmek adına gerekli bir kart çeşididir.

Girişlerin ücretli olduğu Ören Yeri, Müze ve Saray gibi alanlarda indirimli kartı olanların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Kartın çıkarıldığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca bahse konu alanlarda gezmek mümkündür.

Müze Kart Yıllık Fiyatları

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar’a bağlı ’den fazla mekanı gezmeye olanak sağlayan bu Kart’a nasıl sahip olabileceğiniz ile alakalı bütün soru işaretlerinize cevap verelim!

Müze Kart Nerelerde Geçerli?

Müze Kart çıkararak ücretsiz bir şekilde gezmek ve eğlenmek isteyenlerin temel soru işareti bu kartın nerelerde geçerli olduğudur. Siz de bu konuda meraklı gözlerle araştırmalar yapıyorsanız merakınızı gidermeye başlayabiliriz.

Ören Yerleri: Efes Antik Kenti ve Göbeklitepe başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı hemen her ören yerine kartınızı kullanarak giriş yapabilirsiniz. Ekstra bir ücret ödemeden gezintiye çıkmanız bu noktada sizleri fazlasıyla memnun edecektir.

Müzeler: Türkiye’de müzelerin neredeyse tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlıdır. Bu nedenle de müzelerde gezinmek istediğinizde Müze Kart sahibi olmanızın çok büyük bir ayrıcalığı olacaktır. Adı üzerinde olan bu kartla müzelerdeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yakından inceleme fırsatına sahip olabileceksiniz.

Milli Saraylar: Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı gibi eserlerin içerisini de Müze Kart sahiplerinin gezmesi mümkündür. Ancak Topkapı Sarayı’nda bazı kısımlar için seyahat severlerin ekstra ödeme yapması gerekir. Bu nedenle de Topkapı Sarayı’na gitmeden önce bu detayı araştırmanızı öneriyoruz.

Müze Kart Geçerli Olmadığı Yerler

Bu kartı satın almak istiyorsanız, nerelerde geçerli olmadığını da değerlendirmeniz şart! Aksi takdirde sonuç beklediğiniz gibi olmayacak ve gittiğiniz bazı yerlerde para ödemek durumunda kalacaksınız. Peki, Müze Kart ile giremeyeceğiniz yerler neresidir?

  • Topkapı Sarayı Harem Bölümü
  • Karanlık Kilise – Göreme Açık Hava Müzesi
  • Efes Ören Yeri Yamaç Evleri
  • Aya İrini Kilisesi

Bu yerlere girişle alakalı ekstra ücretler ödemeniz gerekir. Müze Kart ile giriş yapamayacağınızdan bunun bilinciyle hareket etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Müze Kart Nereden Alınır?

Müze ve diğer alanlarda konforlu bir şekilde gezmek ve her girişte ücret ödememek adına Kart çıkarmanız önemlidir.

Kart başvurusu yapmak için ‘Kart Basım İstasyonları’ aracılığıyla bir Müze Karta sahip olmak için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ya da Pasaport ibraz ederek satın alacağınız kartın size teslim süresi ortalama 1 dakikadır. Pek çok müze ve ören yerinde bu kartı almanız mümkünken internet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.

Web sitesi üzerinden ilgili adımları takip ederek online ödeme yapmanız halinde kartınız 5 gün içerisinde adresinize ulaşır. Bu sayede daha seyahate çıkmadan önce kartınızı edinmiş olursunuz.

Kartınızı almadan seyahate çıkmanız durumunda çeşitli problemlerle karşılaşmanız muhtemeldir. Bizden söylemesi!

Müze Kart Kimlere Ücretsiz?

Kartın ücretsiz bir şekilde sunulduğu bireylerde vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • 17 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları
  • Şehit, gazi ve gazilerin aileleri
  • Engelli vatandaşlar ile bir refakatçıları
  • Er ve erbaşlar
  • UNESCO, ICOMOS ve ICOM kartına sahip olan kişiler
  • Basın kimliği bulunan kişiler
  • Yabancı resmi misafirler ve refakatçıları
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yapan personelleri, aileleri
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından ağırlanan konular ve refakatçıları.

Müze Kart Fiyat Bilgisi

Geziniz esnasında karşı karşıya kalabileceğiniz bütün problemlerin üstesinden gelmek adına kart ücretleri ile ilgili değerlendirmeler yapmanız gerekmektedir. Peki, hangi kart için ne kadarlık ödeme yapmanız gerekir?

Standart Müze Kart: Standart ücreti yılı için 60 TL’dir. ’den fazla alana girişinizi sağlayan bu kart sayesinde kusursuz bir deneyim yaşama imkanına sahip olabileceksiniz.

Museum Pass Türkiye: Türkiye çapında ’den fazla alanı 15 gün süreyle gezip görmek adına tercih edilebilecek olan Museum Pass Türkiye için ödemeniz gereken ücret TL’dir. 15 günlük süre ilk kullanımdan sonra başlar.

Museum Pass İstanbul: İstanbul’da bulunan bütün alanları gezmek için 5 günlük sınırsız giriş hakkı tanır. Bu kart için ödemeniz gereken ücret TL’dir.

Museum Pass Cappacocia: Kapadokya’da unutulmaz bir tatil yaşamak adına alabileceğiniz bu kart için ödeme yapmanız gereken tutar TL’dir.

Yukarıdaki kartların yanı sıra diğer pek çok farklı kart çeşidini de satın alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece size en uygun alternatifi değerlendirmek olacaktır.

Müze Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kart başvurusu yapmak son derece kolaydır. Fotoğraflı kimlik belgeniz ile Kart Satış Noktalarına giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra online bir şekilde de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır