saç elektriklenmemesi için ne yapılmalı / Saçlar Neden Elektriklenir? Çözüm Önerileri Nelerdir?

Saç Elektriklenmemesi Için Ne Yapılmalı

saç elektriklenmemesi için ne yapılmalı

Kabaran ve elektriklenen saçlara ne yapmalı?

Elektriklenen, kabaran saçlar çoğu kadının ortak çilesi. Tüm güzelliğinize gölge düşüren bir durum. Peki saçlar neden elektriklenir? Kurumuş, nemsiz kalmış saç ihtiyacı olan nemi havadan çeker. Dolayısıyla genişler ve kabarırlar. Aynı şekilde fazla nem almış saçlar da kabarır. Tıpkı yağmurda ıslandıktan sonraki hali gibi. O halde yapmamız gereken, saçınızın istediği kadar nemi ona hapsetmek! Saçın kabarmaması ve elektriklenmemesi için izlenecek yollara bakalım.

Saçların elektriklenmesini önlemek için nelere dikkat etmeli?


* Yıkamadan önce saçlarınızı kökten uca doğru tarayın. Bu sayede saçlarınız daha kolay temizleneceği gibi banyo sonrası daha kolay açılacağı için de kırılıp elektriklenmeyecektir.

* Saçlarınızın daha fazla kuruyup elektriklenmemesi için her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkamak doğru olandır. Kış mevsimindeyse bu süreyi daha da uzatmak gerekir.

* Duştan çıkmadan evvel saçlarınızı soğuk suyla şoklamanız elektriklenmesine engel olacaktır.

* Yıkama sonrası saçlarınıza havluyu sürte sürte kurulamayın. Çünkü bu hareket elektriklenmeye davetiye çıkartır. Ayrıca ıslak saç daha hassastır ve bu şekilde bir kurulama kırılmalara neden olur.

* Metal fırçalar kullanmaktan kaçının. Bunların yerine doğal kıllı fırçalar ve ahşap taraklardan yararlanın.

* Sık dişli taraklarınızı geniş dişli taraklarla değiştirin.

* Alkol içermeyen saç ürünleri kullandığınızdan emin olun.

* Saçlarınızı doğu şekilde nemlendirirseniz saçlar havadaki nemi içine çekmeyeceği için elektriklenmez.

* Haftada bir kez saçlarınıza bakım yapın. Saçlarınızın nem ihtiyacını karşılayın. Beslenen, nem açığı kapanan saç elektriklenip kabarmaz.


Kullanabileceğiniz HC Ürünleri


* HC Tria keratin destekli tarama spreyi, saçlardaki elektriklenmeyi önlemenize ve kolay şekil almalarına yardımcı olacaktır.

* HC Ovex ise nem dengesini optimum düzeye getirecek ve saçlarınızı yıpranmalara karşı koruyacaktır.

Saç kabarmasını ve elektriklenmesini önlemek için 10 yöntem

Neredeyse hepimiz saçlar&#;m&#;zda elektriklenmeler, kabarmalar ve keçe gibi görüntüler ile sava&#;&#;yoruz. Fakat kabarma önleyici ürünler kulland&#;&#;&#;m&#;z zamanlarda bile, özellikle kavurucu yaz s&#;caklar&#;nda, hiçbir i&#;e yaram&#;yormu&#; gibi görünüyor. Ürünün i&#;e yaramamas&#;n&#;n bir nedeni uygulamak için du&#;tan sonra çok fazla süre beklemek olabilir. Bir di&#;er sebebi ise, t&#;pk&#; bitki köklerinin toprakta en yak&#;n su kayna&#;&#;na gitmesi gibi saçlar&#;n da havadaki en yak&#;n nem kayna&#;&#;na ula&#;mas&#;d&#;r. Bunun saça etkisi ise, k&#;vr&#;mlar ve kabar&#;kl&#;klarda dolu bir kafad&#;r. Fakat derledi&#;imiz 10 yöntem ile s&#;cak ve nemli günlerde saç&#;n&#;z&#; kontrol alt&#;na almak art&#;k hayal olmayacak. Peki kabaran saçlar&#;n&#; nas&#;l kontrol alt&#;na alabilirsiniz. Kabaran saçlar&#; yat&#;&#;t&#;rmak için 10 ipucu!

&#;yi bir saç kesimi ile ba&#;lay&#;n

Kuru ve ölü uçlardan kurtulun. K&#;r&#;lm&#;&#; uçlar daha fazla hasara ve kabarmaya neden olarak saç tellerinden yukar&#; do&#;ru hareket edebilir. Bu yüzden y&#;pranm&#;&#; uçlardan hemen kurtulmak gerekir! Nemli bir yerde ya&#;&#;yorsan&#;z, küt bir saç kesimi a&#;&#;rl&#;&#;&#;n korunmas&#;n&#; sa&#;layarak saçlar&#; a&#;a&#;&#;da tutmaya yard&#;mc&#; olabilir.

S&#;cakl&#;&#;&#; dü&#;ürün

S&#;cak du&#;, kaslar&#;n&#;za iyi gelse de saçlar&#;n&#;za pek de iyi gelmez. S&#;cak suyu kütikülün yükselmesine sebep olur ve kütiküller yükseldi&#;inde ise saç daha fazla neme ihtiyaç duyar. Bu so&#;uk suyla du&#; al&#;n demek de&#;ildir, &#;l&#;k su saçlar&#;n&#;za daha faydal&#; olacakt&#;r.

Ak&#;ll&#;ca y&#;kay&#;n

Yüksek alkol içeren &#;ampuan veya saç kremleri saç&#; kurutarak, saç&#;n nem aramas&#;na neden olma e&#;ilimindedir. Kabarmalar&#; önlemek için, gliserin gibi nemlendirici içeren &#;ampuanlar&#; tercih edin.

Ko&#;ullanmay&#;n

Her du&#; ald&#;&#;&#;n&#;zda saç&#;n&#;z&#; &#;ampuanlamak zorundaym&#;&#; gibi bir dü&#;ünceye kap&#;lmay&#;n. En iyi kabarma önleyici &#;ampuanlar bile, saç&#;n&#;z&#;n do&#;al ya&#;lar&#;n&#; ve nemini yok edebilir. Bunun yerine du&#; al&#;rken haftada bir sadece do&#;al neminizi koruyacak &#;ekilde enseden uçlara do&#;ru saç kremi uygulayabilirsiniz.

Maske yap&#;n

Kabarm&#;&#; saçlar&#;n&#;za haftada bir kez maske uygulay&#;n. Hindistan cevizi ya&#;&#;, argan ya&#;&#; ba&#;ta olmak üzere hemen hemen di&#;er tüm do&#;al do&#;al ya&#;lar saç&#;n&#;zda harikalar yaratabilir.

Ovalamay&#; azalt&#;n

Du&#;tan sonra havlu ile saç&#;n&#;z&#; çok sert bir &#;ekilde sürtmek veya ovmak katikülü bozar. Bunun yerine saç&#;n&#;z&#; bir havluya sar&#;p kurumas&#;n&#; beklemeniz daha iyi olacakt&#;r. Pamuklu yast&#;k k&#;l&#;f&#;n&#;z&#; ipek bir yast&#;k k&#;l&#;f&#; ile de&#;i&#;tirerek de sürtünmeyi azaltabilirsiniz.

Gece du&#; ald&#;ysan&#;z ve ertesi gün saç&#;n&#;z için güzel bir görünüm elde etmek istiyorsan&#;z, saç&#;n&#;z&#; gev&#;ek topuz yap&#;p yatmay&#; deneyin. Bu, siz sa&#;a sola dönerken saç&#;n&#;z&#;n hareket etmesini engeller.

&#;ekillendiricileri ak&#;ll&#;ca kullan&#;n

Saç&#;n&#;z&#; elektriklenme ve kabarmadan koruman&#;n en iyi yolu, du&#;tan hemen sonra saç&#;n&#;za durulanma gerektirmeyen bir bak&#;m uygulayarak nemi hapsetmektir. Saç ya&#;lar&#;n&#; deneyebilirsiniz.

Saçlar&#;n&#;z&#; &#;s&#;dan koruyun

Saç&#;n&#;zda s&#;cak aletlerin kullan&#;m&#;n&#; en aza indirin. E&#;er ma&#;adan vazgeçemiyorsan&#;z da mutlaka zarar&#; azaltmak için &#;s&#; koruyucu kullan&#;n.

Buklelerinizi da&#;&#;t&#;n

E&#;er k&#;v&#;rc&#;k veya dalgal&#; saçlara sahipseniz, muhtemelen fön makineleri en büyük dü&#;man&#;n&#;zd&#;r. Fakat küçük bir de&#;i&#;iklikle bunu tersine çevirip, kabarmayla sava&#;ta kendi lehinize kullanabilirsiniz. Ön k&#;sma bir difüzör tak&#;n ve ay&#;rd&#;&#;&#;n&#;z k&#;s&#;mlar&#;n kurumas&#;n&#; beklerken saç&#;n&#;z&#; taray&#;n. Normal saç kurutma makineleri saç&#; savurarak sürtünmeye ve kabarmaya neden olurken, difüzör saç&#;n&#;z&#; y&#;pratmadan kurutur.

F&#;rça kullan&#;n

Saç&#;n&#;za &#;ekil verdi&#;inizde, kafan&#;zda hala baz&#; küçük uçu&#;an k&#;s&#;mlar olabilir. Bunlar&#; sabitlemek için, saç&#;n&#;z&#; taramadan önce temiz bir maskaran&#;n f&#;rças&#;na alkolsüz saç spreyi s&#;k&#;n. Böylece bebek saçlar&#;n&#;z&#; kafan&#;za sabitleyerek gün boyu mükemmel görünüm elde edebilirsiniz.

 

Saçlarım Elektrikleniyor, Saç Elektriklenmesi Nasıl Geçer, Nasıl Önlenir?

(Saçlarım elektrikleniyor, kabarıyor, saçımı şekle sokmak için uğraştığım o kadar çaba boşuna gidiyor) diye artık üzülmeyin! (Saç elektriklenmesi neden olur, nasıl geçer?) isimli bu makalemizde elektriklenen saçların normale dönmesi, artık elektriklenmemesi için saç uzmanlarının tavsiyelerine yer verdik. Saçtaki elektriklenmenin, elektrikli saçın temel sebebi, saç telinde çeşitli nedenlerden dolayı durgun (statik) elektrik oluşmasıdır.

Saç neden elektriklenir?

  1. Aşırı sıcak veya soğuğa maruz kalma
  2. Sık sık saç bakım ürünleri kullanıp, kimyasallarla saçın doğal yapısını bozmak
  3. Havadaki nem eksikliği
  4. Hijyen eksikliği, saçı kirli bırakma, uzun süre yıkamama
  5. Sentetik malzemeler ile saçın sık sık temas etmesi
  6. Saçları sık sık taramak yahut fırçalamak
  7. Her gün yahut gün aşırı saçını şampuanlamak, yıkamak
  8. İki kısa bilgi:
  9. İnce telli saçlar çabuk elektriklenebilen saç grubundandır.
  10. Kışın soğuğun etkisiyle saçlar diğer mevsimlerden daha çok elektriklenir.

Saçların elektriklenmemesi için ne yapmalı?

İyonlu saç kurutma makinesi kullanın

Saçınız sık sık elektrikleniyorsa, kabarıyorsa ve bu durum canınızı çok sıkıyorsa, iyonlu saç kurutma makineleri sizin için ideal ürünlerdir. İyonlu saç kurutma makinelerinde, saçınızda elektriklenmenin normale dönmesine yardımcı olan, saçlarınızdaki pozitif iyonları nötralize eden negatif iyonlar bulunur. İyon molekülleri aynı zamanda normal saç kurutma makinelerindeki gibi su moleküllerini buharlaştırmak yerine saçlarınızdaki su moleküllerini parçalamaktadır. Böylece saçınızdaki fazla elektriği alırlar.

Losyon kullanın

Losyon, cilt ve saç bakımında kullanılan, hafif alkollü ya da alkolsüz, güzel kokulu bir kozmetik malzemesidir ve kozmetikçilerden temin edilebilir. Avucunuza çok az vücut veya el losyonu alıp bunu saçlarınıza sürmeniz de saçtaki elektriklenmeyi ortadan kaldıracaktır.

Doğru tarak veya saç fırçası kullanın

Plastik saç tarakları, fırçaları kullanmak, saçın elektriklenmesine neden olan faktörlerdendir. Ahşap tarak, metal tarak saçtaki elektriklenmeyi önleyen ideal gereçlerdir.

Saç spreyi kullanın

Fırçanıza bol miktarda saç spreyi püskürterek, fırça iyice spreylendikten sonra bununla saçlarınızı fırçalayın. Bu yöntem saçınızdaki elektriklenmeden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Saç elektriklenmesini önleyen şampuanları tercih edin

Saçlarınızdaki elektriklenmeden muzdaripseniz, bu durumdan kurtulmanızı sağlayacak bir diğer yöntem de, saçların elektriklenmesini engelleyen saç bakım ürünleri ve şampuanları kullanmaktır. Bu ürünleri, saç elektriklenmesini önleyen şampuan diye internetten aratıp temin edebilir yahut kozmetikçiden satın alabilirsiniz.

Buhar makinesi kullanın

İnternetten yahut ev eşyaları satan yerden temin edebileceğiniz buhar makineleri de saçınızdaki elektriklenmenin önlenmesinde en etkili cihazlardandır. Özellikle iyonik özellikteki buhar makinelerini tercih ederek, odanızda her gün buhar makinesi çalıştırarak saçınızdaki elektriklenme sorununa kolay bir çözüm bulabilirsiniz. Buhar makinesi odanızdaki nem seviyesini yükseltecek ve böylelikle elektriklenme sorununu ortadan kaldıracaktır.

Dryer Sheets (Kurutma makinesi kağıdı)

Dryer sheets kurutma makine kağıtları, ülkemizde yeni yeni satışa çıkan bir üründür. İnternetten temin edilebilir. Dryer sheetsin pek çok kullanım alanı vardır. Bunlardan biri de saçtaki elektriğin giderilmesidir. Saçınızı dryer sheets kağıtlarına sürterek saçtaki fazla elektriğin gitmesini temin edebilirsiniz. Ayrıca fırçaları, saç taraklarını dryer sheetse sarmak, tarakları sürekli böyle tutmak, yalnızca fırçayı, tarağı kullanacağımız zaman kağıttan çıkarmak da saçtaki elektriklenmeyi önlüyor.

Metal elbise askısını kullanın

Metal iletkendir, bu özelliği sayesinde elektriklenmeyi giderir. Saçınızdaki elektrikten kurtulmak için metal elbise askısını saçınıza sürün. Metal askıyı kafanıza dokunacak şekilde tutup yavaşça aşağı doğru hareket ettirin. Askının saçlarınızın her bir bölümüyle temas ettiğiniden emin olun. Saçınızı tarar gibi, metal askıyı yukarıdan aşağıya doğru saçlarınıza sürtün.

Silikonlu saç kremi kullanın

Silikonlu saç kremi sayesinde, silikon saç tellerinizi kaplayacak ve elektrik yükünü etkisiz hale getirecektir. Silikonlu saç kremini internet üzerinden yahut kozmetikçilerden temin edebilirsiniz.

Atlet veya kağıt havluyla kurulanın

Saçınızı kuruturken havlu yerine atletle kurutmayı tercih edin çünkü saçları havluyla kurutmaya çalışmak, elektriklenmenin başlıca sebeplerinden biridir. Havlu saçtaki nemin hepsini emerken, pamuklu atlet ise saçı biraz nemli bırakıp elektriklenmesini engeller.

Zeytinyağı kullanın

Zeytinyağı saçlarınızdaki statik elektriği azaltmaya yardımcı olan doğal bir üründür. Saçlarınıza zeytinyağı uygulamak için parmaklarınıza biraz zeytinyağ dökün ve bu yağ ile nazikçe saçlarınza masaj yapın.

Saçlarınızı soğuk su ile yıkayın

Uzmanlar saçtaki kabarma ve elektriklenmelerle savaşmak için saçların soğuk su ile yıkanmasını öneriyor. Soğuk su ile yıkamak yerine, banyodan çıkmadan en son saçınızı soğuk ile de durulayabilirsiniz.

Banyodan Sonra Saç Kabarması Nasıl Önlenir? Resimli Anlatım Tıklayınız

Elektriklenen Saçlar İçin Hızlı ve Kolay Çözümler

Plastik tarak kullanmayın

Bir balonu saçlarınıza yaklaştırdığınızda saç tellerinizin havalanıp elektriklenmesine neden olan balon deneylerini mutlaka görmüşsünüzdür. Plastik tarakların da bu mantıkta olduğunu düşünebilirsiniz. Eğer tarağınız ya da saç fırçanız plastikse doğal kıllı ve ahşap dişli fırça ve taraklar edinin. Ayrıca söylemeden geçmeyelim; metal dişli taraklar saçın kırılmasına ve yıpranmasına neden olabilir. Eğer kuru saçınızı tarayacaksanız sonrasında saç yağları ile parlamasını sağlayabilirsiniz.

Saçınızı kurutacak uygulamalarda uzak durun

Kullanacağınız saç ürünlerinin içeriklerinin saç tipinize ve saçınızın ihtiyacına uygun olmasına özen gösterin. Saçınıza uygun olmayan ürünlerin onun kurumasına neden olabilir. Ayrıca duşta çok sıcak su kullanıyorsanız ılık su ile duş almayı alışkanlık haline getirin. Sıcak su saçın ve saç derisinin kurumasına neden olarak saçı cansızlaştırır. Ayrıca saçı çok sık yıkamak saçı doğal yağlarından arındırdığı için duş rutininizi haftada olacak şekilde de düzenleyebilirsiniz.

Şapkalardan yardım alabilirsiniz

Yazın ve kışın kullanabileceğiniz şapka ve bereler kullanarak da saçınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz. Temiz saçlarınız kuruduktan sonra şapkanızı takabilirsiniz. Saten bir fular da saçınızın düz şekil almasına ve elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

Isı ile şekillendirici aletlerden koruyun

Isı ile şekillendirici aletler saçı kırıp, yıpratmanın yanında saçın kurumasına ve cansızlaşmasına da neden olabilir. Bu aletlerin kullanımını olabildiğince en aza indirgeyin. Kullanmanız gereken durumlarda ise düşü ayarını kısın ve mutlaka ısıdan koruyucu saç ürünleri kullanın. Elidor 7’si 1 arada Saç Güzelleştirici Bakım Kremisaçın en çok ihtiyaç duyduğu özellikleri taşımanın yanında derece ısıya kadar saçın korunmasına da yardımcı oluyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası