excelde sayfaları tek sayfada birleştirme / Excel Çalışma Sayfalarını Çalışma Kitabında Birleştirme -

Excelde Sayfaları Tek Sayfada Birleştirme

excelde sayfaları tek sayfada birleştirme

Microsoft hesabıyla oturum açın

Oturum açın veya hesap oluşturun.

Merhaba,

Farklı bir hesap seçin.

Birden çok hesabınız var

Oturum açmak istediğiniz hesabı seçin.

Microsoft için ExcelExcel Excel Excel Excel Excel Excel DiğerDaha az

Ayrı çalışma sayfalarından sonuçları özetlemek ve raporlamak için, her sayfadan verileri ana çalışma sayfasında birleştirebilirsiniz. Sayfalar, ana çalışma sayfasıyla aynı çalışma kitabında veya diğer çalışma kitaplarında olabilir. Verileri birleştirdiğinizde, gerektiğinde daha kolay güncelleştirebilmeniz ve toplayabileceğiniz verileri birleştirirsiniz.

Örneğin, bölgesel ofislerinizin her biri için bir gider çalışma sayfanız varsa, bu rakamları bir ana şirket gideri çalışma sayfasına almak için birleştirmeyi kullanabilirsiniz. Bu ana çalışma sayfası aynı zamanda satış toplamlarını ve ortalamalarını, geçerli stok düzeylerini ve kuruluşun tamamı için en çok satan ürünleri içerebilir.

İpucu: Verileri sık sık birleştirirseniz, tutarlı bir düzen kullanan bir çalışma sayfası şablonundan yeni çalışma sayfaları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Şablonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Şablon oluşturma. Bu, şablonunuzu Excel tablolarıyla ayarlamak için de ideal bir zamandır.

Verileri konuma veya kategoriye göre birleştirmenin iki yolu vardır.

Konuma göre birleştirme: Kaynak alanlardaki veriler aynı sıradadır ve aynı etiketleri kullanır. Aynı şablondan oluşturulmuş departman bütçesi çalışma sayfaları gibi bir dizi çalışma sayfasından verileri birleştirmek için bu yöntemi kullanın.

Kategoriye göre birleştirme: Kaynak alanlardaki veriler aynı sırada düzenlenmediğinde ancak aynı etiketleri kullandığında. Farklı düzenlere sahip ancak aynı veri etiketlerine sahip bir dizi çalışma sayfasından verileri birleştirmek için bu yöntemi kullanın.

Not: Bu makaledeki örnekler Excel ile oluşturulmuştur. Excel'in başka bir sürümünü kullanıyorsanız görünümünüz farklı olabilir ancak adımlar aynıdır.

Birkaç çalışma sayfasını ana çalışma sayfasında birleştirmek için şu adımları izleyin:

  1. Henüz yapmadıysanız, aşağıdakileri yaparak her bir kurucu sayfadaki verileri ayarlayın:

    • Her veri aralığının liste biçiminde olduğundan emin olun. Her sütunun ilk satırında bir etiket (üst bilgi) olması ve benzer veriler içermesi gerekir. Listenin herhangi bir yerinde boş satır veya sütun olmamalıdır.

    • Her aralığı ayrı bir çalışma sayfasına yerleştirin, ancak verileri birleştirmeyi planladığınız ana çalışma sayfasına hiçbir şey girmeyin. Excel bunu sizin için yapar.

    • Her aralığın aynı düzene sahip olduğundan emin olun.

  2. Ana çalışma sayfasında, birleştirilmiş verilerin görüntülenmesini istediğiniz alanın sol üst hücresine tıklayın.

    Not: Ana çalışma sayfasında var olan verilerin üzerine yazılmasını önlemek için, birleştirilmiş veriler için bu hücrenin sağında ve altında yeterli hücre bıraktığınıza emin olun.

  3. Veri>Birleştir'e (Veri Araçları grubunda) tıklayın.

    Veri sekmesindeki Veri Araçları grubu

  4. İşlev kutusunda Excel'in verileri birleştirmek için kullanmasını istediğiniz özet işlevi öğesine tıklayın. Varsayılan işlev TOPLA'dır.

    Burada üç çalışma sayfası aralığının seçildiği bir örnek verilmiştir:

    Veri Birleştirme iletişim kutusu

  5. Verilerinizi seçin.

    Ardından, Başvuru kutusunda Daralt düğmesine tıklayarak paneli daraltın ve çalışma sayfasındaki verileri seçin.

    Veri Birleştirme Daralt iletişim kutusu

    Birleştirmek istediğiniz verileri içeren çalışma sayfasına tıklayın, verileri seçin ve sonra birleştir iletişim kutusuna dönmek için sağ taraftaki İletişim Kutusunu Genişlet düğmesine tıklayın.

    Birleştirmeniz gereken verileri içeren bir çalışma sayfası başka bir çalışma kitabındaysa, bu çalışma kitabını bulmak için Gözat'a tıklayın. Tamam'ı bulup tıkladıktan sonra, Excel Başvuru kutusuna dosya yolunu girer ve bu yola bir ünlem işareti ekler. Daha sonra diğer verileri seçmeye devam edebilirsiniz.

    Burada üç çalışma sayfası aralığının seçildiği bir örnek verilmiştir:

    Veri Birleştirme iletişim kutusu

  6. Birleştir açılan penceresinde Ekle'ye tıklayın. Birleştirdiğiniz tüm aralıkları eklemek için bunu yineleyin.

  7. Otomatik ve El ile güncelleştirmeler: Kaynak veriler değiştiğinde Excel'in birleştirme tablonuzu otomatik olarak güncelleştirmesini istiyorsanız Kaynak verilere bağlantı oluştur kutusunu işaretlemeniz yeterlidir. Bu kutu işaretsiz kalırsa birleştirmeyi el ile güncelleştirebilirsiniz.

    Notlar: 

    • Kaynak ve hedef alanlar aynı sayfada olduğunda bağlantı oluşturamazsınız.

    • Aralığın kapsamını değiştirmeniz veya bir aralığı değiştirmeniz gerekiyorsa Birleştir açılır penceresinde aralığa tıklayın ve yukarıdaki adımları kullanarak güncelleştirin. Bu işlem yeni bir aralık başvurusu oluşturur, bu nedenle yeniden birleştirmeden önce öncekini silmeniz gerekir. Eski başvuruyu seçip Delete tuşuna basmanız yeterlidir.

  8. Tamam'a tıkladığınızda Excel birleştirmeyi sizin için oluşturur. İsteğe bağlı olarak, biçimlendirme uygulayabilirsiniz. Birleştirmeyi yeniden çalıştırmadığınız sürece yalnızca bir kez biçimlendirmeniz gerekir.

    • Diğer kaynak alanlarındaki etiketlerle eşleşmeyen etiketler, birleştirmede ayrı satır veya sütunlarla sonuçlanır.

    • Birleştirmek istemediğiniz kategorilerin yalnızca bir kaynak aralığında görünen benzersiz etiketleri olduğundan emin olun.

Birleştirecek veriler farklı çalışma sayfalarındaki farklı hücrelerdeyse:

Her ayrı çalışma kitabı için bir tane olmak üzere, başka çalışma kitaplarına yapılan hücre başvuruları ile bir formül girin. Örneğin Satışlar (B4 hücresinde), İK (F5 hücresinde) ve Pazarlama (B9 hücresinde) adlı çalışma sayfalarından verileri ana çalışma sayfasındaki A2 hücresinde birleştirmek için, şunu girmeniz gerekir:

Excel çok sayfalı formül başvurusu

İpucu: Satış! gibi bir hücre başvurusu girmek için B4— yazmadan bir formülde, başvuruya ihtiyacınız olan noktaya kadar formülü yazın, sonra çalışma sayfası sekmesine tıklayın ve sonra hücreye tıklayın. Excel sayfa adını ve hücre adresini sizin için tamamlar. NOT: Yanlış hücreyi yanlışlıkla seçmek çok kolay olduğundan, bu gibi durumlarda formüller hataya açık olabilir. Karmaşık bir formül girdikten sonra bir hatayı tespit etmek de zor olabilir.

Birleştirecek veriler farklı çalışma sayfalarındaki aynı hücrelerdeyse:

Çalışma sayfaları adlarının bir aralığına başvuru kullanan bir 3-B başvurusu ile bir formül girin. Örneğin, Sales ile Marketing (Pazarlama dahil) arasında yer alan A2 hücrelerindeki verileri birleştirmek için, ana çalışma sayfasının E5 hücresine aşağıdakileri girersiniz:

Excel 3B Sayfası başvuru formülü

Daha fazla yardım mı gerekiyor?

Sorularınızı Excel Teknoloji Topluluğuuzmanlarına sorabilir veya Yanıt topluluğu içinden destek alabilirsiniz.

Ayrıca Bkz:

Excel’deki formüllere genel bakış

Bozuk formülleri önleme

Formüllerdeki hataları bulma ve düzeltme

Excel klavye kısayolları ve işlev tuşları

Excel işlevleri (alfabetik)

Excel işlevleri (kategoriye göre)

FacebookLinkedInE-posta

Özetlemek istediğiniz birden çok sayfada veya çalışma kitabında bilgi alırsanız, Birleştir komutu verileri tek sayfaya toplamanıza yardımcı olabilir. Örneğin bölgesel ofislerin her birinde yer alan bir gider rakamları sayfanız varsa, bu rakamları şirket gider sayfası olarak bir bütün olarak birleştirilmesi için birleştirmeyi kullanabilirsiniz. Bu sayfada toplam ve ortalama satışlar, geçerli envanter düzeyleri ve tüm kuruluşta en çok satılan ürünler yer almaktadır.

Hangi tür birleştirmenin kullanabileceğine karar vermek için birleştirilen sayfalara bakın. Sayfaların konumları tutarsızsa, satır ve sütun etiketleri aynı olsa bile, konumlarına göre birleştirin. Veriler tutarlı konumlarda yer almasa bile, sayfaları kategorileri için aynı satır ve sütun etiketlerini kullanıyorsa, kategoriye göre birleştirin.

Konuma göre birleştirme

Konuma göre birleştirmenin çalışması için, her kaynak sayfadaki veri aralığı, listede boş satırlar veya boş sütunlar olmadan liste biçiminde olmalıdır.

  1. Her kaynak sayfayı açın ve verilerinizin her sayfada aynı konumda olduğundan emin olun.

  2. Hedef sayfanız içinde, birleştirilmiş verilerin görünmesini istediğiniz alanda, sol üst hücreye tıklayın.

    Not: Birleştirilmiş verileriniz için sağ ve altta yeterli hücre bırakın.

  3. Veri sekmesinin Veri Araçları grubunda Birleştir'e tıklayın.

    Veri sekmesindeki Birleştirilmiş düğmesi

  4. İşlev kutusunda, verileri birleştirmek için kullanmak Excel işleve tıklayın.

  5. Her kaynak sayfada verilerinizi seçin.

    Dosya yolu Tüm başvurular'a girilir.

  6. Her kaynak sayfa ve çalışma kitabından veri eklediyken Tamam'a tıklayın.

Kategoriye göre birleştirme

Kategoriye göre birleştirmenin çalışması için, her kaynak sayfadaki veri aralığı, listede boş satırlar veya boş sütunlar olmadan liste biçiminde olmalıdır. Ayrıca, kategoriler tutarlı bir şekilde etiketlenmiş olmalı. Örneğin, bir sütun Avg olarak etiketlenmişse. ve Ortalama etiketli başka birkomut ise Birleştir komutu iki sütunun toplamını toplamaz.

  1. Her kaynak sayfayı açın.

  2. Hedef sayfanız içinde, birleştirilmiş verilerin görünmesini istediğiniz alanda, sol üst hücreye tıklayın.

    Not: Birleştirilmiş verileriniz için sağ ve altta yeterli hücre bırakın.

  3. Veri sekmesinin Veri Araçları grubunda Birleştir'e tıklayın.

    Veri sekmesindeki Birleştirilmiş düğmesi

  4. İşlev kutusunda, verileri birleştirmek için kullanmak Excel işleve tıklayın.

  5. Kaynak aralıklarda etiketlerin yerini göstermek için, Şu konumdaki etiketleri kullan altındakionay kutularını seçin: Üst satır ,Sol sütun veyaher ikisi.

  6. Her kaynak sayfada verilerinizi seçin. Önceden seçtiğiniz en üst satır veya sol sütun bilgilerini de içermeye emin olun.

    Dosya yolu Tüm başvurular'a girilir.

  7. Her kaynak sayfa ve çalışma kitabından veri eklediyken Tamam'a tıklayın.

    Not: Diğer kaynak alanlardaki etiketlerle eşleşmeen etiketler, birleştirmede ayrı satır veya sütunlara neden olur.

Konuma göre birleştirme

Konuma göre birleştirmenin çalışması için, her kaynak sayfadaki veri aralığı, listede boş satırlar veya boş sütunlar olmadan liste biçiminde olmalıdır.

  1. Her kaynak sayfayı açın ve verilerinizin her sayfada aynı konumda olduğundan emin olun.

  2. Hedef sayfanız içinde, birleştirilmiş verilerin görünmesini istediğiniz alanda, sol üst hücreye tıklayın.

    Not: Birleştirilmiş verileriniz için sağ ve altta yeterli hücre bırakın.

  3. Veri sekmesindeki Araçlar'ınaltında Birleştir'e tıklayın.

    Veri sekmesi, Araçlar grubu

  4. İşlev kutusunda, verileri birleştirmek için kullanmak Excel işleve tıklayın.

  5. Her kaynak sayfada verilerinizi seçin ve Ekle'ye tıklayın.

    Dosya yolu Tüm başvurular'a girilir.

  6. Her kaynak sayfa ve çalışma kitabından veri eklediyken Tamam'a tıklayın.

Kategoriye göre birleştirme

Kategoriye göre birleştirmenin çalışması için, her kaynak sayfadaki veri aralığı, listede boş satırlar veya boş sütunlar olmadan liste biçiminde olmalıdır. Ayrıca, kategoriler tutarlı bir şekilde etiketlenmiş olmalı. Örneğin, bir sütun Avg olarak etiketlenmişse. ve Ortalama etiketli başka birkomut ise Birleştir komutu iki sütunun toplamını toplamaz.

  1. Her kaynak sayfayı açın.

  2. Hedef sayfanız içinde, birleştirilmiş verilerin görünmesini istediğiniz alanda, sol üst hücreye tıklayın.

    Not: Birleştirilmiş verileriniz için sağ ve altta yeterli hücre bırakın.

  3. Veri sekmesindeki Araçlar'ınaltında Birleştir'e tıklayın.

    Veri sekmesi, Araçlar grubu

  4. İşlev kutusunda, verileri birleştirmek için kullanmak Excel işleve tıklayın.

  5. Kaynak aralıklarda etiketlerin yerini göstermek için, Şu konumdaki etiketleri kullan altındakionay kutularını seçin: Üst satır ,Sol sütun veyaher ikisi.

  6. Her kaynak sayfada verilerinizi seçin. Daha önce seçtiğiniz en üst satır veya sol sütun bilgilerini de eklemeye emin olun ve Ekle'ye tıklayın.

    Dosya yolu Tüm başvurular'a girilir.

  7. Her kaynak sayfa ve çalışma kitabından veri eklediyken Tamam'a tıklayın.

    Not: Diğer kaynak alanlardaki etiketlerle eşleşmeen etiketler, birleştirmede ayrı satır veya sütunlara neden olur.

EXCEL MUCİZELERİ - BİRLEŞTİR - METİN BİRLEŞTİR

Geri dön

NE İŞE YARAR 

Yukarıda da belirttiğim gibi, artık tek tek hücre seçip de her seferinde araya bir boşluk eklemek için birleştir fonksiyonunda ;” “; gibi bir ifadeye veya & karakteri ile birleştirirken & ” ” & gibi bir ifadeye gerek yok. Seçilen hücre aralığındaki her bir hücreyi, belirttiğimiz ayırıcıyı ilave ederek birleştirir. Bu sayede, onlarca hücredeki veriyi kolayca bir metin olarak birleştirebiliriz.

YAZIM KALIBI

Fonksiyonda 3 ana argüman bulunuyor.
Bu 3 ana argüman da gereklidir, diğer devam eden argümanlar isteğe bağlıdır.

ÇALIŞMA KOŞULLARI

  • Birleştirilen metin  karakteri (hücre sınırı) aşarsa, fonksiyon geriye #DEĞER hatası döndürür.
  • Microsoft Excel  ile birlikte gelmiştir. Eski bir Office sürümü kullanıyorsanız #AD? hatası alırsınız, dolayısıyla bufonksiyonu kullanamazsınız.
  • Office  veya Office  kullanıyorsanız bu fonksiyonu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

FONKSİYON KULLANIMI

Fonksiyon adını yazdıktan sonra ilk etapta sınırlayıcıyı belirtiyoruz. Sonrasında seçilecek hücre aralığındaki muhtemel boş olan hücreler ile ilgili nasıl davranması gerektiğini seçeceğiz, en son argümanda da, birleştirilecek hücre aralığını seçiyoruz. Kullanımına birlikte bakalım.

Aşağıdaki örnekte, A ile G sütunu arasındaki verileri, aralarında noktalı virgül olacak şekilde birleştiriyoruz.

Birleştir fonksiyonu, farklı hücrelerdeki metinleri birleştirerek bir hücrede yazmayı sağlar. Birleştir formülü ile metinler çok esnek şekilde düzenlenebilir.

Bu bağlamda formülde istediğiniz herhangi bir alanda özgürce değişiklik yaparak istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Formülün argümanları ardışık metinsel ifadelerden oluşur.

İngilizce:

=Concatenate(text1, text2,…)

Türkçe:

=Birleştir(metin1, metin2,…)

Birleştirilecek metinleri, ilgili hücrelerden teker teker seçerek birleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte Mahalle, Cadde ve No bilgisi birleştirilerek adres bilgisi oluşturulmaktadır. A2, B2 ve C2 hücreleri doğrudan birleştirildiğinde MerkezAyazma37 sonucunu üretiyor.

Merkez mahallesi Ayazma caddesi no şeklinde daha aşina olduğumuz bir sonuç görebilmek için neler yapılabilir?

Uzun yöntemle formül içerisine “ mahellesi ” ,   “ caddesi: “ gibi metinsel ifadeler yazılabilir.

*Formüller içinde metinsel ifadeyi klavyeden yazmak gerektiğinde çift tırnak işaretleri (“ ”) arasında yazılmalıdır. Excel’de metinlerin “ ” içerisinde kullanılması konusu katıdır.

Daha verimli bir yöntem ise; daha sonra kullanılabilir, düzenlenebilir ve merkezi şekilde yönetilebilir olması adına mahallesi, caddesi, no: gibi bilgileri herhangi bir hücre içerisine yazarak o hücreyi referans alabiliriz.

Yukarıdaki bilgilere ek olarak fonksiyon kullanmadan da birleştirme yapmak mümkün. Birleştirme operatörü olarak & simgesi kullanılabilir. Birleştir fonksiyonuyla benzer çalışır ve ve metinleri doğrudan birleştirmemizi sağlar.

Farklı Sayfalardaki Verileri Birkaç Tıklama İle Hızlıca Birleştirin!

Birleştir özelliği ile bir Excel belgesinin bir sayfasında bulunan verileri ya da farklı sayfaları içinde bulunan aynı sütun isimlerine sahip olan verileri tek kalemde istediğimiz aritmetiksel işlemi (Toplama, Ortalama, En büyük, Say, Standart Sapma vb.) uygulayarak birleştirebiliriz.

Bu özellik var olan verileri kayıt kayıt alt alta birleştirmeye yaramaz aynı sütuna sahip olan birden çok kaydı tek kalemde ilgili matematiksel işlemi yaparak birleştirmeye yarar.

Bu işlemin fonksiyonlar ile yapılması oldukça zahmetli olduğundan ve verilerde çok fazla fonksiyon olacağından çok kullanışlı değildir bu yüzden Birleştir özelliğini kullanmak çok pratik ve hızlı bir çözümdür.

Birleştir özelliği Veri sekmesinin Veri Araçları grubu içinde bulunur.

Aşağıdaki Excel belgesinde Ocak ayından Haziran ayına kadar olan farklı sayfalardaki A:B aralığındaki verileri Birleştir isimli sayfada tek kalemde birleştirilmek istenmektedir. Bu veriler Satış Temsilcisi ve Satış bilgilerinden oluşmaktadır. Satış Temsilcisi alanı isimleri, Satış değeri ise bu isimlerin yapmış oldukları Satış değerlerini göstermektedir.

Yukarıdaki şekilde de görüldüğü üzere her sayfada aynı türden farklı isim ve Satış değerleri vardır. Bizim amacımız bu sayfalardaki verilerinin hepsini Birleştir isimli sayfada ortak Satış temsilcilerinin adlarını sadece bir kez yazılmasını sağlayarak Satış alanındaki değerleri toplamak veya başka bir matematiksel işlem yapmak olacaktır olacaktır.(Ör. Ortalama, Standat Sapma vb.)

Birleştir Özelliğini Kullanmak:

İlk etapta Birleştir isimli sayfaya geliriz ve A1 hücresine tıklarız.

Daha sonra Veri sekmesinin Veri araçları grubunda Birleştir özelliğimize tıklarız ve aşağıdaki pencerenin açılmasını sağlarız.

Bu pencerede Birleştirme işlemin yaptığımızda uygulamak istediğimiz matematiksel işlemi İşlev kısmından seçeriz.

Daha sonra Başvuru yazan kısma bir kere tıklar ve eğer işlem yapılacak sayfalar bu Excel belgesi içinde ise ki bizim Ocak ayından Haziran ayına kadar tüm sayfalarımız bu belge içinde olduğundan ilk Ocak isimli sayfaya gidip tüm A:B aralığındaki veriyi seçeriz ve Ekle düğmesine tıklayarak sırayla tüm sayfalar için aynı işlemi tekrarlayarak tüm sayfaların Tüm Başvurular yazan yere eklenmesini sağlarız.

Eğer birleştirme işlemi yapmak istediğimiz sayfalar başka belgeler içinde ise Gözalt diyerek ilgili belgelerin konumlarını gösteririz ve gerekli alanları taratırız.

Eğer verinin Başlıkları varsa onların çıkması için Üst Satır kutucuğu tıklanır.

Eğer Satış toplamları yanında Satışı kimlerin yaptığı görüntülenmek isteniyorsa Sol Sütun da seçilir. Ayrıca bu verilere bağlantı yapılmak istenirse Kaynak Veriye Bağlantı Oluştur kutucuğuna tıklanır. Yalnız eğer birleştirilecek veriler aynı sayfa içinde ise Kaynak Veriye Bağlantı Oluştur kutucuğu seçilmez. Üst Satır ve Sol Sütun gelsin diye;

Tamam düğmesine tıkladığınızda birleştir sayfasında aynı isme Sahip tüm temsilcilerin tek kalemde tüm aylardaki Satış toplamlarını aşağıdaki görebiliriz.

İşlem olarak topla seçtiğimiz için her temsilcinin tüm aylardaki sayfalardan Satış tutarlarını toplattık. Bu işlemi Etopla fonksiyonu ile de gerçekleştirebiliriz ama bu kadar pratik değildir.

Eğer Kaynak Veriye Bağlantı Oluştur kutucuğuna tıklayıp Tamam düğmesine tıklasaydık ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Aşağıdaki gif’de işlemin nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Örnek 2:

Aşağıda ekran görüntüsü verilen TÜM YILLAR isimli sayfada Ay ve Gün bilgileri olan bir çapraz tablo vardır. Ayrıca , ve yılları bulunan sayfalarda ay ve gün bazlı satışlar bulunmaktadır. Amacımız bu tablolardaki değerleri TÜM YILLAR sayfasında birleştirmek.

Aşağıdaki gif’de bu üç yıldaki verileri TÜM YILLAR isimli sayfada nasıl birleştirdiğimizi görebilirsiniz.

 

Farklı çalışma sayfalarındaki sonuçları bildirmek veya birden çok çalışma sayfasındaki verileri birleştirmek için her bir ana çalışma sayfasında verileri birleştirebilirsiniz. Çalışma sayfaları; aynı çalışma kitabında, ana çalışma sayfasında veya diğer çalışma kitaplarında olabilir. Verileri birleştirdiğinizde, verilerinizi daha kolay güncelleştirebilir ve gerektiği gibi toplama yapabilirsiniz. 

İPUCU : Verileri sık sık birleştiriyorsanız, çalışma sayfalarınızda tutarlı bir düzenin kullanıldığı bir çalışma sayfası şablonunu temel almak işinizi kolaylaştırabilir.

Excelde Tüm Sayfalar Tek Sayfada Nasıl Toplanır?

Bunun için çalışan farklı makrolar kullanılabilir. Ben size kullanabileceğiniz iki farklı makro yazacağım. Hangisi işinizi görecekse onu kullanın.

Yöntem 1:

Masaüstüne yeni klasör açıp tüm Excel dosyalarınızı buraya kopyalayın, daha sonra aynı yere yeni bir excel dosyası açıp ALT+F11 yapın gelen pencerede -insert- daha sonra -module- tıklayıp açılan yere aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştırın ve F5 tuşuna basın:

Sub HepsiniBirleştir()
seafoodplus.infoUpdating = False
seafoodplus.infoyAlerts = False
yol = seafoodplus.info
ad = seafoodplus.info
ayrac = seafoodplus.infoparator
dosya = Dir(yol & ayrac & &#;*.xlsx&#;)
Do While dosya <> &#;&#;
If dosya <> ad Then
seafoodplus.info yol & ayrac & dosya
Dim sayfa As Worksheet
For Each sayfa In Workbooks(dosya).Worksheets
sadi = seafoodplus.info
Workbooks(ad).Activate
Workbooks(ad)seafoodplus.info After:=Sheets(seafoodplus.info)
Workbooks(dosya).Worksheets(sadi).Range(&#;A:Z&#;).Cop y
Workbooks(ad).Sheets(seafoodplus.info).Paste
Next
Workbooks(dosya).Close
End If
dosya = Dir()
Loop
seafoodplus.infoUpdating = False
seafoodplus.infoyAlerts = True
End Sub

Excel ,Excel ,Excel ,Excel sürümlerinde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Yöntem 2:

Aşağıdaki kodu çalıştırdığınızda Ana diye bir sayfa oluşacaktır. Diğer sayfaları birleştirecektir.

Sub SayfalariBirlestir()
Dim i As Integer
On Error Resume Next
Sheets(1).Select
seafoodplus.info
Sheets(1).Name = &#;Ana&#;
Sheets(2).Activate
Range(&#;A&#;)seafoodplus.info
seafoodplus.info Destination:=Sheets(1).Range(&#;IV&#;)
For i = 2 To seafoodplus.info
Sheets(i).Activate
Range(&#;A1&#;).Select
seafoodplus.info
seafoodplus.info(1, 0).Resize(seafoodplus.info &#; 1).Select
seafoodplus.info Destination:=Sheets(1).Range(&#;A&#;).End(xlUp)(2)
Next
Sheets(&#;Ana&#;).Select
End Sub

Excel ,Excel ,Excel sürümlerinde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir