bağırsak ülserine ne iyi gelir / Prof. Dr. Tarkan Karakan (@prof.dr.tarkankarakan) • Фото и видео в Instagram

Bağırsak Ülserine Ne Iyi Gelir

bağırsak ülserine ne iyi gelir

Yurtdışı ve yerli meyvelerin etkileyici pazar çeşitliliğine rağmen, tanıdık yaban mersini, alıcılar arasındaki popülerliğini ve talebini kaybetmez. Bununla birlikte, birçok insan bu meyveleri sadece eğlence için satın alır: Denemek istiyorum, çünkü kızılcıklar uzun zamandır iyileşme nitelikleriyle bilinir. Bu dut ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi makalenin ilerleyen kısımlarında açıklanmaktadır.

Kızılcık - meyvelerin faydalı özellikleri

Kırmızı bordo yaban mersini meyveleri sadece parlak görünümleriyle tatlı ve ekşi tatlarıyla dikkat çekiyor. Bu meyvelerin en büyük değeri faydalı özellikleridir.

Yani, kültür meyvelerinin düzenli kullanımı:

  1. Serum kolesterol seviyesini azaltır.
  2. Kan damarlarını ve duvarlarını güçlendirir.
  3. Arteriyel ve kapiller duvarlarda aterosklerotik hücre ve plak oluşumunu önler ve önler.
  4. Fiziksel ve psiko-duygusal durumu normalleştirir.
  5. Enflamasyonun nötralizasyonuna ve enfeksiyonların yok edilmesine katkıda bulunur - antibakteriyel etkiye sahiptir, antiseptik özelliklere sahiptir.
  6. Etkili şiddetli semptomların azaltılmasına (idrar yaparken ağrı, sık idrara çıkma) etkili bir şekilde yardımcı olur.
  7. Toksinlerin ve toksinlerin elimine edilmesi nedeniyle vücuttaki metabolik süreçleri normalleştirir.
  8. Kan basıncını düşürür.
  9. Grip ve soğuk algınlığı semptomlarının üstesinden gelir, çünkü yalnızca virüsleri ve bakterileri yok etmez, aynı zamanda sıcaklığı düşürme özelliğine de sahiptir.
  10. Vitamin eksikliğini ortadan kaldırarak bağışıklığı arttırır, canlılık verir ve canlılık kazandırır.
  11. Kötü huylu ve iyi huylu nitelikte malignitelere karşı profilaktik olarak kullanılır.
  12. Belleği geliştirir ve odaklanmaya yardımcı olur.
  13. Analjezik özelliklere sahiptir: Kadınlarda baş ağrısı ve adet ağrısı için bir ilaç olarak kullanılır.
  14. Saç ve tırnakları güçlendirir.
  15. Cildin görünümünü ve durumunu iyileştirir, temizlemeye yardımcı olur.
  16. Bileşiminde yer alan flavonoidler sayesinde erkek sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır: erkek potensini harekete geçirmeye yardımcı olur, prostatitin üstesinden gelmeye yardımcı olur.
  17. Sindirim sistemini olumlu yönde etkiler: ülser, gastrit ve kolit oluşumunu önler, pankreatit tedavisinde kullanılır.
  18. Ağız boşluğundaki iltihaplanmayı, diş eti problemlerini, periodontal hastalık semptomlarını ve stomatitleri gidermeye yardımcı olur ve çürük oluşumunu önler.
  19. İnsülin üretimini uyarır. Meyveler büyük miktarda fruktoz içerir ve neredeyse hiç sakaroz içermez.

Kimyasal bileşim, besin değeri

Kızılcıklar doğru olarak diyet meyvesi olarak kabul edilir, çünkü sadece 28 kcal / 100 g içerir.

Bu meyvelerin besin değeri, bu tür bileşenlerle belirlenir :

  • proteinler: 0.5 g;
  • yağlar: 0.2 g;
  • karbonhidratlar: 3.7 g.

Meyvelerin kimyasal bileşimi aşağıdaki maddeleri içerir:

  • su: 89 g;
  • kül: 0.3 g;
  • organik asitler: 3.1 g;
  • vitamin-mineral bileşenleri (transkript aşağıya bakınız).

Elyaf, karbonhidrat

Yukarıda bahsedildiği gibi, 100 g kızılcık meyveleri 3.7 g karbonhidrat içerir. Ayrıca 3.3 g fiber vardır. Karbonhidratlar sırasıyla glukoz (2, 5 g), fruktoz (1, 1 g) ve sukrozdan (0, 2 g) oluşur. Önemli!Kurutulmuş kızılcık meyveleri, 308 kcal kalori içeriğine sahiptir.

Mineraller, vitaminler

Yabanmersini meyveleri vücut için gerekli olan birçok vitamin içerir:

  • tokoferol (E): 1 mg;
  • tiamin (B1): 0, 02 mg;
  • riboflavin (B2): 0.02 mg;
  • piridoksin (B6): 0, 08 mg;
  • folatlar (B9): 1 mcg;
  • niasin (PP): 0, 05 mg;
  • Biotin (H): 100 mcg;
  • fillokinon (K): 5 mcg.
  • askorbik asit (C): 15 mg.

Meyvelerin bileşiminde ayrıca büyük bir mineral stoğu vardır (makro ve mikro elementler):

kalsiyum: 14 mg;magnezyum: 15 mg;
sodyum: 1 mg;potasyum: 119 mg;
fosfor: 11 mg;demir: 0.7 mg;
çinko: 0.1 mg;silikon: 1.5 mg;
klor: 6.7 mg;alüminyum: 48 mcg;
bor: 120 mcg;vanadyum: ~ 6 mcg;
kobalt: 1.45 mcg;bakır: 61 mcg;
rubidyum: 44 mcg;stronsiyum: ~ 26 mcg;
florür: 10 mcg;zirkonyum: ~ 0.2 mcg;
nikel: 17 mcg;lityum: 3.5 mcg ve diğerleri.

Yukarıdakilere ek olarak kızılcıklar, 0.11 g doymuş yağ asidi ve 0.055 g poli doymamış (sırasıyla 0.022 g Omega-3 ve 0.033 g Omega-6) içerir. Aynı zamanda meyveler, asitleri (sitrik, malik, kinik, benzoik, ursolik, klorojenik, oleanolik, süksinik ve oksalik) bakımından zengindir, toplam miktarı 100 g ürün başına 3.1 g'dır.

Spesifik bitki bileşikleri

Biyoflavonoitler arasında kızılcıklarda bulunan belirli bitki bileşikleri olan flavonoller (349 mg), antosiyaninler (1059 mg) ve kateşinler (374 mg) bulunur . Kızılcık meyveleri ayrıca koruyucu işlevler gerçekleştiren (kalp krizi, felç, tromboz, ateroskleroz, erkek hastalıkları riskini azaltır; vücuttaki patojenik mikrofloranın gelişimini engeller; vücuttaki patojenik mikrofloranın gelişimini engeller); iltihabı). Hamile kadınınız için kızılcık suyunun nasıl kullanılacağını öğrenin.

fayda

Kızılcıkların yararı, çeşitli rahatsızlıklar için ek bir ilaç olarak hareket etme kabiliyetinde yatmaktadır . Bu meyveler karmaşık bir etkiye sahiptir: belirli bir hastalıklı organı veya sistemi olumlu yönde etkilemez, fakat bütün organizmanın işleyişini geliştirir. Meyvelerin yanı sıra kızılcıklardan gelen meyve suları ve infüzyonlar, fiziksel, zihinsel, duygusal ya da zihinsel yorgunluk için tavsiye edilir. Kanser hastalarının, kalp damar hastalıklarının, dolaşım ve sindirim sistemiyle ilgili sorunlardan muzdarip hastaların beslenmesinde önemli bir üründür.

Kızılcık, piyelonefrit hastaları için yararlıdır, çünkü bunlar diüretik özelliklere sahiptir ve dolayısıyla vücudu genitoüriner enfeksiyonlardan ve bakterilerden korur. Bitkinin meyveleri kersetin içerir - özellikle kadınlar için gerekli olan bir maddedir, çünkü meme bezlerinde malign neoplazmların oluşmasını önler. Önemli!Tıbbi bilimsel araştırmalara göre, kızılcık, olumsuz çevresel koşullarda yaşayan insanlar için günlük yiyecek ürünü haline gelmelidir, çünkü toksinlerin giderilmesinde çok iyidir.Kızılcıkta bulunan protrombin, kan damarlarının güçlendirilmesine yardımcı olur ve kan pıhtılaşması riskini azaltır ve kan inceltici olarak işlev görür. Yaz aylarında meyvelerin kullanımı özellikle önemlidir, çünkü belirtilen faydalara ek olarak, kızılcık kompostosu, meyve içecekleri ve meyve suyu mükemmel bir şekilde giderilir, ayrıca beyni uyarır ve zihinsel çalışma yapan insanlar için önemli olan hafıza alıcılarını aktive eder.

Sakinleştirici özellikleri nedeniyle, bu meyvenin stresli durumlarda kullanılması tavsiye edilir . Doğal bir antidepresandır ve sadece stres, sinirlilik, depresif durumlar ve mevsimsel zihinsel bozukluklarla baş etmede yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda doğal bir uyku ilacı olarak da kabul edilir: yatmadan önce meyve yemesi yardımcı olur.

hasar

Bazı durumlarda kızılcıkların zararlı olabileceğini hatırlatmakta fayda var . Kanı inceltebildiği için kan pıhtılaşmasını azaltan ilaçlar (warfarin, dabigatran) ile birlikte kullanılamaz.

Aynı zamanda kızılcıklarla aynı zamanda çok fazla okzalik asit - kuzukulağı, domates, ıspanak, maydanoz ve pancar içeren yiyecekleri yemek de istenmez. Mide ve bağırsak hastalıkları varsa (gastrit, ülser), kızılcık meyvelerinin asit asitliği bu organlara zarar verebilir.

Önemli!Diyetinize kızılcık eklemeden önce doktorunuza danışın.

Kontrendikasyonları ve yan etkileri

İrrasyonel ve aşırı kızılcık tüketimi, özellikle kontrendikasyonları olan insanlar için, yan etkileri ile doludur.

Detaylar tablodadır:

KontrendikasyonlarYan etkileri
Kızılcık meyveleri, kanın pıhtılaşması kötü olan kişilere kullanılması yasaktır.Kanama.
Ürolitiazis veya gut şikayeti olanlar için kızılcık kullanılması önerilmez.Böbreklerde ve safra kesesinde taş oluşumu ile doludur, asitlerde yüksek kızılcık içeriği vardır, bu da vücuttan oksalatların (idrar tuzları) salınımını tetikler.
Mide ve bağırsak hastalıklarının alevlenmesi sırasında kızılcık yiyemezsiniz (mide ülseri ve bağırsak ülseri, gastrit, pankreatit).Genel durumun komplikasyonu ve ağrının şiddetlenmesi ile doludur.
Kızılcıkları diyetinize vücudunuza bireysel hoşgörüsüzlükle sokmak kontrendikedir.Alerjiye neden olabilir.
Bu meyveleri 3 yaşın altındaki çocuklara vermek kesinlikle yasaktır. Ve 3 yıl sonra, kızılcıklar çocuğun menüsüne kademeli olarak getirilir.Ciltte kızarıklık, kaşıntı, kızarıklık ve tahriş şeklinde alerjik reaksiyonlarla doludur. Ayrıca, bir çocuğun farkında olmadığınız bir ürüne kişisel olarak hoşgörüsüzlüğü olabilir.
Bu meyveler hipotansif hastalarda kategorik olarak kontrendikedir.Meyveler önemli ölçüde kan basıncını düşürebilir.
Yemeklerden önce taze kızılcık yiyemez, meyve suyu içemez veya ondan içecek içemezsiniz.Böyle bir ürün mide mukozasını tahriş eder, mide suyunun aşırı salgılanmasına neden olur.
Diş hekimleri, diş çürüğü olan veya diş minesinde problem olan hastalarda bu meyvelerin veya bunları içeren ürünlerin tüketilmesini önermemektedir.Diş çürüğü ile doludur.
Kızılcıklar emziren annelerde kesinlikle kontrendikedir.Çocukta alerjileri tetikleyebilir.

Hangi kızılcıklar daha sağlıklı / daha zararlı

Meyveleri için yarar / zarar oranının değişebileceği kızılcıkları saklamanın birkaç yolu vardır. Onları daha ayrıntılı olarak ele alalım. Biliyor musun1980'lerden bu yana, kızılcık suyu film endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı: Barınak yerine bir yedek olarak hareket etti .

taze

Taze meyveli kütle, elbette, en faydalı olanıdır, çünkü yukarıda listelenen tüm özelliklere sahiptir . Bununla birlikte, kontrendikasyonlara sahip hasar listesi de yukarıda listelenen tüm noktalara karşılık gelir.

Taze kızılcıkların depolanmasına gelince, bu kültürün uzun bir raf ömrü vardır: meyveler aylarca tazeliğini koruyabilir. Ana şey onları serin ve iyi havalandırılan bir alanda saklamaktır.

Biliyor musunKızılcık, ABD'nin Massachusetts eyaletinin resmi meyveleri statüsündedir.Bu statü 1994 yılında ona verildi.

dondurulmuş

Dondurulmuş kızılcıkların faydalı ve besin özelliklerini tamamen korur . Dondurulduğunda bileşimi değişmez ve “yarar / zarar” oranı taze meyvelerdeki orana eşittir. Ana şey donma prosedürüne uygun şekilde dayanmaktır: meyveleri iyice yıkayın, kurutun ve bir fırın tepsisine ince bir tabaka yayın, dondurucuya gönderin. Bu tür kızılcıklar “dondurulmuş faydalar” olarak bilinir.

Mochenov

Islatılmış kızılcıklar aynı tazedir, sadece raf ömrünü uzatmak için suya yerleştirilmişlerdir. Zamanla, meyveler su içeriğinde farklılık gösterir, ancak faydalı (veya zararlı) özelliklerini kaybetmezler.

Kırmızı meyveleri suya batırmadan önce, dikkatlice sıralanmalı, saplardan temizlenmeli ve depolanacağı bir kaba konulmalıdır. Daha sonra tamamen kaplayacak şekilde temiz su dökün. Suya biraz şeker ekleyebilirsiniz (1-2 yemek kaşığı / 1 litre su).

Önemli!Kızılcıkların sudaki raf ömrünü en üst düzeye çıkarmak için, tahta bir varilin içine yerleştirmeniz gerekir.Tahta bir kapta, meyveler bir yıl boyunca bile saklanabilir.Ayrıca, tüm özellikleri de korunur.

Şeker ile rendelenmiş

Kızılcık, harika bir tatlı olarak görev yapabilir.

Sadece eşit oranlarda şekerle rendeleyin, örneğin:

  • bir blender içine koyun ve 2 litre meyve + 2 litre toz şeker öğütün;
  • Elde edilen karışımı kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın.

Bununla birlikte, bu formda bile, rendelenmiş ürünün kullanımının yararları ve zararları, yeniye eşit olacaktır.

Kadınlar tarafından kızılcık kullanımı

Kızılcık meyveleri tıpta yaygın olarak kullanılır, özellikle kadınların sağlığı için faydalıdır.

Sistit ile

Sistit semptomlarından kurtulmak için hem taze hem de dondurulmuş yaban mersini meyvelerini yiyebilirsiniz. Ancak besinlerden yoksun olabileceğinden mağaza suyu almanız önerilmez. Kızılcık sistitinin tedavisinin etkinliği, anti-enflamatuar fonksiyonlara sahip olması, patojenik virüsleri ve bakterileri tahrip edebilmesi ve meyvede bulunan vitaminlerin bağışıklık sisteminin artmasına katkıda bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Hastalığı ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyacağınız bir kızılcık içeceği hazırlamanız gerekir:

  • 0.5 kg kızılcık meyvesi;
  • 2 litre soğutulmuş kaynamış su;
  • 1 yemek kaşığı. şeker;

Bir meyve sıkacağı kullanarak kırmızı meyvelerin suyunu sıkın ve suyla ve şekerle seyreltin. Elde edilen karışımı 1 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Günde 1 litre şifalı içecek tüketilmesi koşuluyla, sistit 2-3 gün sonra azalır. Önemli!Faydalı niteliklerinden mahrum etmemek için içeceğin daha uzun süre kaynamasına izin vermeyin.

Tansiyon ile ilgili sorunlar için

Kızılcık, menopoz sırasında kadınlar için özellikle önemli olan kan basıncını düşürür, ani basınçta ani sıçramalar anne adaylarının sağlığına ciddi zararlar verir.

Kan basıncındaki artışın üstesinden gelmek için, 2 bardak çilekden sıkılmış kızılcık suyunu kullanarak iyileştirici bir içecek hazırlamaya değer . Elde edilen suyu bir bardak su ve 0, 5 bardak şekerle seyreltin ve kaynatın.

Bununla birlikte, bu şekilde konsantre bir içeceğin seyreltilmemesi tavsiye edilmez: İçeceğin 2-3 çay kaşığı bir bardak suyla seyreltilir. Güzel kokulu ve sağlıklı çaylara dönüşür.

Diyabet ile

Kızılcıkta bulunan fruktoz, şeker hastaları için tedaviyi gerçek ve en önemlisi izinli kılar. Şeker hastalığı olan hastalar için en popüler ve uygun fiyatlı ürün, beklenen etkiyi elde etmek için düzenli olarak içilmesi gereken meyvelerden taze meyve suyu. Tabii 3 ay, bir günlük 250 ml; Biliyor musunAmerikalılar ve Kanadalılar, meyveleri suda küçük boğaza sahip oldukları için boğulmayan bu kültürün meyvelerini geniş çeşitlendirir.Bu tür kızılcıklar oldukça orijinal bir şekilde hasat edilir: Hasattan önce, tarlalar sular altında kalır ve meyveler ortaya çıkana kadar bekledikten sonra özel makinelerle hasat edilir.

Aşağıdaki tarife göre hazırlanan kızılcık kvasları eşit derecede lezzetli ve etkili olacaktır.

  1. 1 kg tıbbi meyveyi ezin. Eski moda bir şekilde, bir kevgir veya süzgecin içinde ya da görevinizi basitleştirip meyveleri bir karıştırıcıya gönderebilirsiniz.
  2. Meydana gelen kütlenin suyunu sıkın, üzerine 4-5 l su ekleyin ve 20 dakika kaynatın.
  3. Demlenmiş içeceği süzün.
  4. Ardından süzülmüş sıvıya 0.5 kg tatlandırıcı ekleyin, iyice karıştırın ve tekrar 5 dakika kaynatın.
  5. Hafifçe soğutulmuş içeceğe ekleyin, daha önce ılık suda eritildi ve iyice karıştırın.
  6. İçeceği ayrı kaplara dökün (cam kavanozları kullanmak en iyisidir) ve serin ve karanlık bir odaya gönderin. 3 gün sonra, lezzetli ve şifalı bir içecek içilebilir.

Kadın hastalıkları için

Kızılcıklar, uzun süre kadın hastalıkları döneminde kadınlar tarafından tedavi edilmiştir. Ve bizim zamanımızda, jinekoloji, jinekolojik nitelikteki iltihaplanmayı ortadan kaldırmak için kullanılır ve ayrıca vücuttaki doğum sonrası bozuklukların ağrısız ve sağlık riski olmadan üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Adet ağrısını gidermek için, kültürün meyvelerinden 1 bardak taze meyve suyu içmeniz gerekir. Ancak, suyunun kendisi çok asitli olduğundan su ile seyreltilmesi önerilir. Birkaç dakika sonra ağrı, kanın pıhtılaşmasını önleyen kırmızı meyvelerin bileşimindeki özel enzimlerin varlığı ile açıklanacak ve böylece kanın alt karnı ağırlaştırmaması sağlanacaktır. Önemli!Günde 100 g miktarındaki olgun kızılcıklar, vitamin eksikliği semptomlarını ortadan kaldıracak, depresyon nöbetlerini hafifletecek ve kadın vücudunun patojenlere duyarlılığını azaltacaktır. Aynı zamanda, kültürün meyveleri, adet ağrısı sırasında kadınlara yardımcı olan ve örneğin mantar enfeksiyonları gibi idrar yolu enfeksiyonlarının üstesinden gelmeye yardımcı olan antipiretik ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. İçlerinde bulunan biyoflavonoitler bakterisit fonksiyonlara sahiptir, mantar bakterilerini tahrip eder ve E. coli'nin mesanenin mukoza yüzeyine yapışmasını önler.

Tıbbi amaçlar için, halk şifacıları kızılcık suyu içmeyi önerir: 250 g çilek ve 250 g şeker ile 1 litre su karıştırın ve 10 dakika kaynatın. Acı belirtileri yok olana kadar yemekten önce meyve içeceklerini bir bardak içine alın.

Kozmetolojide

Kızılcıklar yalnızca iç organların ve sistemlerin çalışması üzerinde iyi bir etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda cilt, saç ve tırnakların durumu üzerinde de mükemmel bir etkiye sahiptir, bu nedenle genellikle kozmetik amaçlı kullanılırlar:

  1. Yağlı cilt probleminin üstesinden gelmeye yardımcı olur. Bunu yapmak için, kültürün meyvesinin 2 çay kaşığı, protein 1 yumurta, 1 çay kaşığı karıştırılarak maskenin hazırlanmasına değer. limon suyu ve buğday unu (1 tutam). Karışımı homojen, ekşi krema benzeri bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Maskeyi uygulama prosedürü haftada 1 kez yapılır. Uygulamadan önce cildi iyice temizleyin. Maske 10-15 dakika yüzünde olmalı, daha sonra soğuk suyla yıkanmalıdır.

  2. Kuru cilt sorunu yaşayan kadınlar için, 2 çay kaşığı meyve, 1 çay kaşığı ekşi krema ve 1 yumurta sarısı ile bir maske hazırlayabilirsiniz. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika tutun ve ılık suyla durulayın. 7 günde 1 kez tekrarlayın.
  3. Eğer saçlar sürekli donuk görünüyorsa, parlaklık ve hacim kazandırmak için kızılcık saç maskesi hazırlamanız gerekir. Tarif oldukça basit: 3 yemek kaşığı karıştırın. yemek kaşığı kızılcık 2-3 tutam doğranmış horoz yaprakları ve 1 çorba kaşığı ile. bir kaşık zeytinyağı. Hazırlanan karışımı saç derisine sürün, aktif olarak masaj yapın ve tüm saç köklerinin kaplandığından emin olun. Rendelenmiş saç bir torba ile örtülmeli ve 30 dakika bekletilmelidir. Daha sonra şampuan kullanarak durulayın. Frekans - haftada 2 kez.

  4. 3 yemek kaşığı ilacı kepek kurtulmak yardımcı olacaktır. yemek kaşığı kızılcık suyu ve 2 yemek kaşığı. limon suyu yemek kaşığı. К такой смеси нужно добавить оливковое масло, пропорция которого будет равна количеству смеси. Получившиеся средство прогреть на водяной бане и, пока оно ещё тёплое, нанести на кожу головы. Спустя 7 минут смыть тёплой водой с шампунем. Такую процедуру актуально делать 2–3 раза в неделю.
  5. Для того чтобы ногти стали прочными и упругими, нужно натирать ногтевые пластины соком из клюквенных ягод и затем не мыть руки в течение 10–15 минут. Спустя указанное время сок смыть с тёплой водой и нанести на кожу крем для рук.

Önemli!Для приготовления косметических средств можно использовать как свежую, так и мороженую клюкву.

Bağışıklığı arttırmak için, vitamin eksikliği ile

Клюквенные плоды — богатый кладезь витаминов и минералов, поэтому их употребление способствует поднятию иммунитета и устранению авитаминоза.

Улучшить иммунитет поможет напиток, приготовленный из 1 горсти клюквы и 0, 5 л воды (брать нужно горячую). Ягоды залить водой и настаивать около 30 минут. Употреблять напиток ежедневно как чай. Улучшить вкус поможет 1 ч. ложка мёда.

И для поднятия иммунитета, и для устранения авитаминоза пьют также клюквенный чай, для приготовления которого используют 2 ч. ложки перетёртой с сахаром (пропорции одинаковы) клюквы. Смесь нужно просто залить кипятком и пить.

Особенности использования клюквы беременными

Клюквенные ягоды отлично влияют на организм беременной женщины, но употреблять их стоит только после согласования с лечащим гинекологом. Так, они хорошо влияют на состояние зубов, сосудов, иммунную систему, помогают снять отёки, улучшают работу мочеполовой системы и плацентарное кровообращение. То есть помогают устранить нежелательные симптомы, которые сопровождают будущую мать на протяжении беременности.

Употреблять ягоду беременным рекомендовано в свежем виде, по 10–15 штук ежедневно. Чтобы витаминизировать организм зимой, плоды надо засыпать сахаром в пропорции 1:1, после чего добавлять в кашу или чай.

Önemli!Запрещается употреблять клюкву в последнем триместре беременности, а также в период лактации, поскольку в составе ягод содержится множество кислот, которые способны навредить малышу.

Польза клюквы для женского здоровья после 50

Менструальные циклы — это ещё не главное испытание, которое переживают женщины. Ведь примерно после 50 «расцветает» новый букет: климакс, а в связи с гормональным дисбалансом, которым он сопровождается, появляется и чрезмерный вес. Преодолеть симптомы климакса и избавиться от излишнего веса поможет всё та же клюква.

Menopoz ile

Лекарств от климакса до сих пор не придумали, но есть методы для существенного облегчения симптомов этого явления. Так, бороться с повышенным потоотделением, прыжками артериального давления, приливами и даже прибавкой веса поможет клюквенный сок. Его нужно пить натощак, смешав 3 ч. ложки сока с 1 стаканом воды.

Kilo kaybı için

Эти красные ягоды являются натуральным очистителем организма от шлаков и токсинов, положительно влияют на обменные процессы и таким образом нормализуют вес. В этих целях стоит съедать примерно 10 ягод ежедневно. Önemli!В любой рецепт лекарств, в состав которых входит клюква и сахар, вместо сахара полезнее будет добавлять мёд (конечно, если на него нет аллергии).Также можно придерживаться специальной клюквенной диеты:

  • ежедневно выпивать по 1 стакану клюквенного напитка (1 ст. ложку сока разбавить 1 стаканом воды и добавить 1 ч. ложку мёда);
  • исключить со своего рациона тяжелую и жирную пищу и сбалансировать питание;
  • ввести в рацион квашеную капусту.

Как видите, лечиться и снабжать свой организм витаминами не обязательно с употреблением лекарств: полезнее будет обратиться к народным источникам здоровья, одним из которых является клюква. Эта целебная ягода способна легко устранить симптомы множества болезней.

  Okulların tatil olması ve havaların ısınması ile dışarıda bolca zaman geçiren çocuklar hem güneş ışınlarının hem de çevresel faktörlerin etkisiyle yaz ayların bazı rahatsızlıklar yaşayabilir. Peki çocuklarda yaz hastalıkları nelerdir? Çocukları bu hastalıklardan korumak […]

    Tüm ailenin bir araya geldiği ve ziyafet sofralarının kurulduğu zamanlardan biri olan Kurban Bayramı, özellikle et tüketiminin sık olması nedeniyle beslenmeye dikkat edilmesi gereken önemli günlerden biri. Peki, hem bu özel günün tadını çıkarıp hem de nasıl sağlıklı b[…]

  EEG tıp literatüründeki açılımıyla elektroensefalografi, insan beynindeki elektriksel aktiviteleri ölçmek için kullanılır. Nörolojik sorunların tespit edilmesinde 1940’lı yıllardan beri kullanılan bu test, güvenilir sonuçlar verir. Peki, EEG nedir? Nasıl uygulanır? […]

      Gaitada gizli kan testi, dışkıda sindirim sisteminizdeki bir sorunun işareti olabilecek mikroskobik kan olup olmadığına bakar. Dışkıda kan görülmesinin birçok nedeni bulunur. Bu nedenler şöyle sıralanabilir: Anal fissürler Bağırsak enfeksiyonları Crohn hastalığı […]

Mineral ve sıvı kaybının yaşandığı yaz aylarında beslenmeye ayrıca dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü havaların ısınması ile vücut ısısı da artıyor ve vücut bu değişime uyum sağlamak isterken de metabolizma normalinden farklı bir şekilde çalışıyor. Bu nedenle sağlıklı gıdalar tercih edil[…]

  “Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?” sorusu yaz aylarının gelmesi ile birlikte herkes tarafından merak edilen konular arasında. Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, dikkat edilmesi ve önlemler alınması gereken kanatlı böceklerdir. Beslenme için öncelikli olarak bitki ve çi[…]

Krup genel olarak hafif seyirli bir hastalıktır ancak bir süre sonra hızla şiddetlenebilir. Krup hastalığı 5 yaş ve altı çocuklarda yaygın olarak görülür. Kruplu çocuklar nefes alırken genellikle tiz bir "gıcırdama" veya ıslık sesi duyulur. Buna stridor denir. Öksürük ve krup[…]

    Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte ailelerin birçok rutini gibi yeme rutini de değişim yaşıyor. Tüm yaz aktiviteleri günleri eğlenceli kılarken sağlıklı ve dengeli beslenmeyi de zorlaştırabiliyor. Özellikle sıcaklıkların artması ile birlikte vücut ihtiyaçları da değiş[…]

Çocukluk çağında yaygın olarak uygulanan cerrahi işlemlerden biri olan sünnet için en uygun zaman okulların kapanması ile birlikte çocukların tatile gireceği yaz mevsimi. Ancak bu işleme karar verirken çocuğun süreci travma geçirmeden atlatması da oldukça önemli. “S&uu[…]

Beklenen sıcak yaz günlerinin gelmesi ile birlikte artan sıcaklıklar, pek çok rahatsızlığı da beraberinde getirir. Sıcak yaz günlerinde bu rahatsızlıklar ile olumsuz zamanlar geçirmemek adına bazı önlemler alarak yazın tadını çıkarabilirsiniz. Bu makalede yaz hastalıkları ve bu hastalıklara kar[…]

Detoks kelimesini etrafınızda mutlaka duymuşsunuzdur. Özellikle bahar aylarında yaza hazırlık olarak yapılan en popüler detoks ya da keyifli ve bol yemekli bir tatilin ardından uygulanan detoks fit olmanın bir yolu olarak görülür. Peki gerçekten ne anlama geldiğini ve neden önemli olduğunu biliyo[…]

Ağırlığının 1000 katına kadar su tutma özelliğine sahip olan hyalüronik asit, sayısız faydaya sahip bir molekül. Bağlayıcı özelliğe de sahip olan bu molekül, yoğun nemlendirme etkisi nedeniyle sağlıklı bir cildin önemli yapı taşlarından biri. Vücutta doğal olarak bulunan bu molekül, ya[…]

  Her yaştan insanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli olan vitaminlerden biri de D vitaminidir. Bu vitaminin eksikliğinde pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Tıp literatüründe kalsiferol olarak da bilinen D vitamini yağda çözünür. Bu vitaminin vücuttaki or[…]

  Fıtık dünya genelinde görülen bir sorundur. Bu sorunla mücadele eden bireyler günlük yaşamında pek çok şeyden ödün vermek zorunda kalabilir. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi sürecinin planlanması önemlidir. Ancak fıtığa müdahale edebilmek için öncelikle[…]

  “CRP testi nedir?” diye merak ediyorsanız CRP testinin kandaki iltihap değerini ölçtüğünü bilmelisiniz. Vücudun iltihap oranı çeşitli nedenlere bağlı olarak yükselebilir. Enfeksiyonlar, kalp rahatsızlıkları, kanser ve bağışıklık sistemi hastalıkları bu nedenlere &o[…]

Tüm Sağlık Kütüphanesi Kategorileri

Bitki Dünyası

Cehri

Yaklaşık 50 türü düzleşmişti rhod cehri içeriyor, Güney ve Orta Amerika'da. Cehri, küçük bir листопадное nadirdir hep yeşil kalan çam, düzenli yapraklı ağaç veya çalı dikenler olmadan; обоеполыми, çiçekler, o kadar doğru bir parça parça yaprak axils. Meyve sulu, akdiken, küresel drupes, üç taş. Cehri dekoratif boyama kitabı, meyveler ve yapraklarla kendi sürecinde değişiyor ve çekici. En iyi медоносом.



Sık sık çalılarını bulabilirsin ovaya, bataklık ormanlar ve bahçeleri. Sadece Cora Akdiken tıbbi amaçlar için kullanılır. Dış yüzey bantia uzunlamasına çatlaklar. Bir kesiti gördüğünüz gibi dış kısmı fibrözlü pürüzsüz ve İçeriden. Kabuk kalınlığı da 2 şey. Tadı acı ve hafif bir koku yayıyor büzücü İlk.

Avrupa, Kuzey Amerika'nın ılıman bölgesinde yaygınlığı cehri etti, Asya. Cehri yetişiyor, genelde başkanlarıysa ıslak. Çünkü çalılıklara çıkıyor ve parke ve kenarları, çalıların arasında bir karma emberwood, açıklıklar, başıboş bir bataklık ve disi göletlerine sahillere.

Barut ağacı ya da ольховидная
Rağmen, kendi zarif, nazik yüzü cehri taşıyabilir ve ile 35 ° keskin bir habitat: Tüm Avrupa ve Sibirya, Kuzey Afrika, Altay ve kuzey Çin. Bir yetişiyor yaprakli kozalaklı ormanlarda ve farklı bir toprakta.

Barut ağacı - 7 metre yüksekliğinde küçük bir ağaç veya büyük çalı yayma, taç ile kara, pürüzsüz Cora, parlak yeşil yapraklarla. Dal, dikenli tel olmadan filizi kırmızı-kahverengi ve beyazımsı чечевичками. Yapraklar bir bir çürütmeye akdiken, yine, цельнокрайние eliptik удлиненно aşağıdan damarlar, ржавоопушенные. Çiçekleri beyaz sarı bir yaprak axils'dan 7, küçük yer alıyor. Küresel meyveleri. Ne kadar istesek de, akdiken, özellikle olgunlaşmamış meyveler zehirli ольховидной. Saç kuraklığa dayanıklı, güzel taşıyor. Cesur, sadece biraz dondurmak başladı - 40 ° sıcaklıkta S.

Birkaç dekoratif form var, en ilginç: Geniş yapraklı ve папоротниколистная Cehri, ipliksi yapraklar, bitişik bir farkla dalgalı parlak, çıplak, koyu yeşil, alt üst sarı-yeşil, ya da çıplak bir ржавоопушенные damarlar.

Cehri sınıf "Asplenifolia" shrub kolay kolay dar yapraklarla yaprak şeklinde oyma zariftiki, kendi Fern anımsatıyor. Yaz, Sonbahar renkleri açık yeşil yapraklar ton altın oluyor. Yükseklikte bir kadar ulaşıyor 2 m. Bumluyor cehri "Asplenifolia" Haziran ayında göze çarpmayan küçük olan çiçekler sarı beyaz İyi медоносом. Bu ağaçlar zehirli meyve sulu, küresel, önce yeşil sonra kiraz kırmızı ve sonunda neredeyse siyah.

Toprak: Bir daha fazla Akdiken kökleri uzunluğu birkaç kez, bu parçaları yer üstündeki mevkinizdeki çalılarını depolayabiliriz fakirler için besleyecek kendini gösterebilir. Ama edilir ve tükenmiş olan ıslak toprak.

Toplama ve planchet ilaç ham madde Akdiken

Önemli olan tedavi edici yönünü Akdiken kabuğu (korteks Frangulae). Bahar, onu topluyorlar, Mart-Nisan'a kadar yaprakları çiçeklenme (dönem Özsu), genç bir parça bagaj ve genç dalları. Bunun için halka yaptığı ufaklık kadar (ahşap) uzaktan onları birbirine bağlayan 10-15 cm ve uzunlamasına kesik. İnsan havlamamı temin etmek, likenler ve yosunlarla kaplı. Koruma amacıyla çalılık önerilmez Akdiken Fidan havlamamı temin etmek. Hammadde levha için 8 yıl ve daha yaşlı, uzunluğundasın bitkiler kullanmanın en az üç milyon sadece 3-5 yıl sonra yenileme planchet kabul ediliyor. Orda açık havada, çatı katlarının tasecik ya da kapalı alanlarda havalandırması iyi, yaymak ve zaman zaman İnce katman karıştırma. Artık zaman yıkarak, kurutmayı Cora oluyor. Tamam havalandırılan kuru bir yerde saklarlar.

Официнально tasecik. Nasıl İlaç kullanıiıyor Cora akdiken, tabi termal tedavi edilebilir bir kurutma dolaptayım pree 110 ° ile 1-1.5 saat boyunca ya da depoda terbiyeli en az 1-2 yıl. Raf ömrü Cora, 5 yıl. Onu kuru, serin bir yerde saklarlar. Halk içinde Tıp çeşitli-meyveler Akdiken da kullanıyor (önceki toplama bir yıl sonra).

Akdiken biyolojik olarak aktif madde

Khore, yaprakları ve yahut bir böbrek, Akdiken İçerik yıkarak антрагликозиды - türevsiniz метилоксиантрахинонов farklı derece ve Temel farmakolojik bitkiler neden hareket, yeniden. Onları en çok khore (2'den - 8 %4'ye kadar). Temel антрагликозидами Akdiken oylelerse биозиды глюкофрангулин глюкофрангулин ve ve ve ve ve onların dışında монозиды франгулин İçeri франгулин khore Akdiken küçük miktarda bir yıkarak 8 эмодин β генциобиозид hakkında, glikozit фисциона ölüm ve хризофанола.

Taze bir şekilde yeniden inşa edilen bir İçerik glikozit антроновые khore akdiken, франгулярозиды ve ve (антранолглюкофрангулины). Kusturucu sahipler ve rahatsız edici özelliğe sahiptir. Bununla birlikte bu bileşenler oylelerse лабильными ve yeteneğine sahip hava автоокислению oksijen bile. Bu yüzden Akdiken depolama sonra uygulamak havlamamı 1 yıl boyunca oksidasyon sürecinin hızlanmasına ya da ısıtma pree 110 ° ile 1 saat boyunca. Önce гюкофрангулины франгулярозиды dönüşüyor ve. ve daha bir glikoz molekülü enzim etkisi altında глюкофрангулинов bölünmüş, böylece монозиды франгулин биозиды dönüşür ve франгулин. Bu Asitli ortamda serbest bırakma ve onlar ile гидролизируются франгула-эмодина ramnoz (франгулин ve) ya da апиозы (франгулин bir). Çünkü khore akdiken, tıpta kullanılan, aynı anda olabilir, глюкофрангулины kontrol altına alınması ve франгулины франгула-эмодин.

Франгула-эмодина dışında (ya da эмодина reum) bir khore Akdiken kıstaslara yıkarak diğer антроновые агликоны: хризофановая asit, aloe эмодин фисцион пальмидин гетеродиантрон франгула-эмодина, de olan ve хризофанола. Bu bileşikler ile birlikte антроновыми khore akdiken, bilinç önemli miktarda madde tabaklama (%10.4), peptid alkaliler франгуланины (%0.15) - türevsiniz гидроксистирилоамина R. франганина, organik asit (özellikle elma), glikozit тритерпеновые acı reçineli maddeler, saponin, flavonoidler (ксанторамин ve рамнетин), yağ, nişasta, pektin, farklı şeker İzler haber yaptık. Bir ağaç гидролизате 1.8-дигидрокси-2-ацетилнафтален bulundu.

Yaprakların ve yahut kıstaslara Akdiken alkaliler ve ascorbic asit (%2'ye kadar). Yaprakların alkaloidler içeriği %0.17, yahut bir %0.04. Yahut bir akdiken, bilinç флавоновый boyası рамнетин - 7 metil eter kuersetin.

Başvuru tarihi Akdiken tıpta

Daha önceden cehri biliniyor. İncille ilgili efsanelere göre, için kullanıldı, bu yüzden İsa çelenk Erikli dokuma tevazuunuzla temsil eder, saflık ve masumiyet. Bir kapı ve pencere düşündü asılarak cehri önler ve büyücülere canlandırıcın İblisleri.

Cehri İlaç gibi gibi uzun süredir Hindistan ve Çin'de bilinir. Tıpta erken Orta Çağ'ın uygulandığını крушину çok nadir görülür. Biliyoruz ki, daha önce Anglo Saksonlar kullanıldığı tedavi ile hedef İngiliz Adaları Fethi Normanlar. Gal doktor Myddafai ("Meddygon Myddavai") bir 13. maddesi akdiken, çok ballı meyve suyu veriyordum, hafif müshil reklamını İç. Eski bir işaret olarak tesis 1305 yılında çıkıyor крушине müshil İtalyan природоисследователя Petrus ve Bologna'da bir iş de Crescentiis (1230-1320) "Opua Ruralium Commodorum XII Libri". Onun hakkında bir müshil olarak geçiyor. matthioli a r, Travnik Ortaçağ Çek ve t. Hajek (1554), hem de belki sonra kullanmak gerekir, onu ne kuru bir yerde depolama bir yaşında. Aynı zamanda tavsiye крушину ödem ve taze Cora, nemlendirilmiş bir tedavi, sirke, uyuz ve yüzünü mi ovdunuz için uygulamalı "diş kurtlanmış." Şurubu için, Akdiken İçinde tatlandırıcı İlave meyveler ahneesah, tarçın ve fındık Maskat 1650 yılında Londra'da ortaya çıkartılması Farmakopesi 17. 18. havlamamı maddesi Akdiken oldukça geniş bir müshil olarak B (succedaneum çok pahalı ravent "denizaşırı"), özellikle de yoksul nüfusun katman. S. Kneipp sizi bu amaçla her türlü havlamamı de şarap крушинное. Ayrıca, akdiken, uyuz, karaciğer hastalıkları ile kullandılar havlamamı ödem, tedavi için nasıl bir yara ve anthelminthic. Ağaçların üstünde Akdiken kömür aldın mı, kullandıkları silah için barut hazırlıkları için. Cora Akdiken büyük tedarikçisi Rusya'ydı. Yani, burada 1914 yılına kadar yılda en az üç bin eminim temin etmek için Akdiken kabuğu ve ihracat İç ihtiyacı var.

Halk içinde şiddete Akdiken müshile gibi havlamamı tıp ama aynı zamanda bir karaciğer hastalıkları, hemoroid, ödem, gut, ateş. Et suyu, uyuz ve deri üstünü yıkama öneriliyor sert kabuğu da meyve congee için kullanır ve deride döküntüler tampon ve çamaşır pree aşınmalar. Meyveler toz ольховидной akdiken, ishal, anemi, ödem helmintozlar İçeri kullanmalarından da verimli ve adet. Eski bir halk İlaç Akdiken yaprağı tavsiye etti pree raque dış cinsel organ.

Cehri pourchot geçen vardı halkına iyi bilinen Orta ve Kuzey Amerika. Kabileler olan modern yaşadığı, Kaliforniya ve Meksika, hazιr havlamamı Akdiken İlaç evrensel en değerli. Bir ateş düşürücü ve ağrı kesici gibi Cora'dan congee kendilerine pree sıtma ve temizleyici bir karaciğer ve bağırsak gibi organların hastalıkları. Her safra taşları safra havlamamı da kullandık ve diğer hastalıklar sistemler. 16. yüzyılda İspanyol fatihler bir havlamamı getirdiler Akdiken pourchot Avrupa'ya. Şifalı özellikleri çok Cora'nın adı cascara sagrada misyonerlerin o tarihten önceki vurdun mu, ne de in İspanyol anlamı "kutsal Cora." Ancak Avrupa'da pahalı Akdiken Akdiken ольховидной Cora'nın yerine havlamamı ucuz kullandılar. Bununla birlikte Cora Akdiken pourchot 19. maddesi İlaç popüler biriydi, Amerika'da ve kökleriyle birlikte gelir подофила farklı olduğu için hastalık tedavi için ilaç спиртово su özler ve sindirim organları. Şunu belirtmekte fayda var ki, 1915 yılında голенкина hakkında bir kayıt getirirdi Rus botanikçiyim milyon ne Rusya'da 19. maddesi daha Cora Akdiken pourchot daha memnun olurlar, çünkü o daha az Cora Akdiken yıkarak gopchang delirtti. Cora'nın popüler olan Akdiken fiyatı da o günlerde 5 kat arttı, bahçıvanlar yetiştirmek önerildi ve ineklerin крушину pourchot gibi Rusya'nın değerli kültürlen.

Ağaç kabuğu ve çeşitli-meyveler Akdiken dahurian (Rhamnus davurica bıktırmak.) Halk içinde şiddete idrar söktürücü ve müshil olarak tıp, ama aynı zamanda tümörlerden. Yüksek dozda ilaç olarak kullanılmış Kabuğu mide bulandırıcı ve İlaçlar odun kanama durdurmak için.

Akdiken farmakolojik özellikleri

Özel Hareket esneticim akdiken, özellikle de etkilediğini yıkarak антрагликозидами антрахиноновыми агликонами моногликозидом франгулином onları da yavaş yavaş gelişir ve genellikle 8-12 saat içerisinde İlaç sonra. Bu kişi ile ilgili ne антрагликозиды kaydolduğuma hemen sonra aktif değil. Çünkü üst bölümleri bağırsak bozulmuyor, Akdiken yedirdiği belli değil bir içeriği terfi ince bağırsak hızlanıyor. İlerlersek glikozit yavaş yavaş bir гидролизируются alkalis ortamda bakteri çoğunlukla Flora şişman ve bağırsak kısmen франгула-эмодин хризофановую asit ve enzimler mukoza üzerinde. Oluşturulan yenileniyorlar эмодины enzimler ve bakteri антроны. Bu bileşenler geriyor kasamin reseptör şişman, bağırsak ve bağırsakların yutma hareketleri ne yol açar ve onu terfi ton dışkı kitlelerin hızlı ilerlemesine katkıda bulunuyor. Ilaç etkisi altında Akdiken çok yavaş intussusception sıvı lavmanmış, ne fosterlar разрежению metodiya dışkı mukoza kaplama ve artışa skopa onları.

Ortaya koyduğu temizlenecekmiş антрахиноновый kompleksi 2-4 kez kendini gösteriyor ki, daha yüksek farmakolojik aktivitesi kuru daha Cora'nın özü Akdiken (milonova N. P., 1964). Köpekler için daha антрахиноновому Cora'nın yerine Akdiken (ED50 0.07 g / kg), fare ve sıçanlar daha (ED50 1.6 ve sırasıyla 2.8 g / kg). Senna ve ilaçlarla kıyasla Aloe, havlayabilirsiniz akdiken, daha az dile getirdiği görüşlerin gösterir ve rababa gibi sinir bozucu harekete Bağırsak mukoza kabuğu.

Uçucu bileşikler Akdiken yaprağı фитонцидную aktivite gösterirler. Zayıf özellikler рамнетин antimikrobiyal sahiptir: yüksek bir büyüme zulmediyor bakteri 75 150 mg / ml. K. r.rao ve t.seshadri (1955), antibiyotik izledik 20, 40 mg / ml hareketi içinde франгула-эмодина konsantrasyonlarda Mycobacterium tüberküloz tüberküloz patojeni konusunda.

Антрахиноны Akdiken'ı etkisizleştirmek gücü var, özellikle karmaşık virüsler gibi uçuk bir virüs 1 (r. j.sydiskis ve ve diğerleri., 1991). Elektronik yardımıyla kuruldu. mikroskopla inceleme, ne bozuluyor superkapsid virionlar. 'Dan yola çıktı Akdiken ольховидной deneyde Aloe эмодин İn vivo gösteren antitümör ifadeli harekete fare lösemi model 388 r. (S. m.kupchan ve a.karim, 1976).

In in vitro sorunlarını bir şey olduğunu ve seçici bir франгулин zulüm дозозависимо индуцированную kollajen sentezi, trombosit toplama B2 тромбоксана инозитолфосфата değil, onların özgürce ATF ve araşidonik asit benzer etkileri tüm аденозиндифосфата aktivasyon faktör (PAF) ve trombosit, trombin (c. m.teng ve ve diğerleri., 1993). Zulüm de франгулин toplama индуцированную тримуцитином агонистом alıcısı, trombosit, kollajen, özel bir yılan zehir Trimeresurus muscrosquamatus. Etkisi ters olan bir франгулина İptal o lavaj sonra trombosit sayısı yüksek. Yani B франгулин alıcısı kolajen için bir katman üzerinde trombosit azıiı suçlu gibi davranıyor. Aksine, onun içinde франгулина агликон - франгула-эмодин toplama gibi индуцированную kollajen, tavşanlar, trombosit daralır ve araşidonik asit değil, ama o kadar etkiledi, toplama kaynaklanan аденозиндифосфатом ve PAF. Bu bağlamda эмодин asetat uykuda olduğu ortaya çıktı.

Akdiken testi ve yan etkileri

Deneysel araştırmalar sırasında akut zehirlenme olduğu görülmüş saflaştırılmış антрахинонового Cora kompleksinin Akdiken yüksek değil. Fareler için LD50 pree интрагастральном 8.2 g / kg kütle teşkil etti. Köpek ve fareler için LD50 İlaç mikropluyumdur değil ve bu hayvanlar için değil kurmayı başardı. Saflaştırılmış антрахинонового enlem tedavi edici faaliyetleri kompleksinden 25 kat daha fazla hoşgörü fare özü eylemleri Akdiken. Köpek için asgari Toksik bir bileşik антрахинонового terapi üstünde 10 kat (milonova N. P., 1964).

Taze kabuğu mide bulantısı ve kusmaya sebep Akdiken kullanımı ile ilgili bir içeriği olan антранолов tasecik sahip yerel rahatsız edici mide zarını mukoza güçlü bir oyunculuk. Ya da saklamakta termal İşlenmiş bu bileşenler tıkırdıyor ve Cora bitkiler olumsuz özelliklerini yitirir.

Uzun süreli hacetlerim bağımlılık Akdiken yol açar. Bunu engellemek için diğer alternatif araçlarla laksatifler İlaçlar akdiken, tavsiyem. Eğer gerçekten bağımlılık yapıcı bir doz ilaç artırmak gerekiyor.

Her tedavi için doz Akdiken tarafından yan fenomen sindirim yolu bulamadım. Aşırı doz ilaç güçlendirmek için Akdiken bağırsak bağırsakların yutma hareketleri sebep olabilir, karın ağrısı коликоподобные тенезмы, rahatsızlık hissi ve sulu ishal. Ilaç kullanımı yanında Akdiken içeriği ile ilgili olarak idrar ve ter asit хризофановой boyalı sarı renkte, bir tepki de alkalis satın kırmızı (vejeteryanlar оксиметилантрахиноны).

Her parti kısa etki takas su ve elektrolit bulamadım. Bu başvuru uzun yüksek dozda elektrolit kaybı mümkündür (her şeyden önce potasyum), ne götürür, ikincil гиперальдостеронизму bağırsak kuvvetsizlik, kas zayıflığı, kasılabilen hızlandırılması ihlali miyokard fonksiyonları, osteoporoz gelişimi. Hemen hemen altında su kaybı, kan dolaşımı İhlal tromboz eğilimi var. Pree kullanımı 4 12 ay boyunca bir renklenmesi меланиновая şişman Bağırsak mukoza zarı (псевдомеланоз bağırsak Tolstoy).

İlaçlar Akdiken olmayan özellikler ve тератогенными эмбриотоксическими ama hamilelik sırasında rahim keserdin bağlantı антроновые tahrik düşük ne sebep olur. Emzirme sırasında sütün içine nüfuz edebilirler ve bebeklerin ishale sebep var. Bu yüzden de doğru olan, sadece onları İdman doğum uzmanı bir atama İfadem promosyon bir dozda.

Su ve elektrolit İlaçlar Akdiken kontrendike pree ihlal değişim ve fonksiyonları, böbrek, parezi aritmiler (özellikle ablukaya атриовентрикулярной), Ağrı karın belirsiz etyolojiler iltihaplı süreçlerinde ağır ihlalleri, bağırsak, karaciğer fonksiyon, karaciğer, safra kesesi, safra yolu tıkama эмпиеме komadasın.

Akdiken klinik uygulama

Крушину İçeri verilir, karışımlar şeklinde hap ve özler. İlaçlarını müshile İşleyen yavaoça gibi şiddeti bir araç. Mühsil motor korteksin hasta akdiken, 10-12 saat sonra antivirale kaydolduğuma sonra yavaş yavaş gelişiyor.

İlaçlar Akdiken ольховидной pree uygulamak, kronik bağırsak kuvvetsizlik, sık sık bir araya tıkanmadan mı ile insanları karın erkeksi yönünden zayıf gelişmiş ve hareketsiz bir yaşam süren yüz. Ama bir tavsiye değil, çünkü tıkanmadan mı spastik sebepoluyor kalın bir ağrı var. Bir dönem doğum sonrası kadın doğum havlamamı Akdiken kullanıyorlar. Küçük dozda bir üyesi olarak toplama uzun araştırmalardan sonra (bitkilerle, обладющими spazmolitik aktivitesi ve antiinflamatuvar) havlamamı Akdiken uyarıcı olarak sindirme uygulamak. Akdiken, deri tabaklama biri için de kullanıyor havlamamı olgunlaşmamış meyve doku için boya üretmektedir.

Tıbbi Araç Akdiken

Cora Akdiken (korteks Frangulae) - tüketiyor lapası şeklinde (1 10) bir gece için 1/2 bardak müshile gibi kronik bir aracı tıkanmadan mı. Sevdin beni yayınlanır ve 100 g.

Akdiken özü sıvı (extractum frangulae fluidum) - Hava biri Akdiken parçalanmış Cora'nın %30 alkol (1 1). Bir damla 20, 40 randevu verilir.

Kuru Akdiken özü (extractum frangulae siccum) - Hava biri Akdiken kabuğu tozu %70 alkol içeren оксиметилантрахинонов %6 daha az değil. Hap olarak yayınlanır, kaplı bir kaplama 0.2 g için kullanmalarından 1-2 İlaçlar yatmadan önce.

Рамнил (rhamnilum) - kuru standart İlaç akdiken, ольховидной İçinde оксиметилантрахинонов Cora'nın %55-56 (%12'e %6 ve %45'e kadar франгулина франгула-эмодина хризофанола). Bir hap olarak yayınlanır 05 g ilaç. Yatmadan önce İlaçları 1-2 için kullanmalarından.

1 numaralı müshil reklamını çay, 2 parça kabuk parçaları 3 içeriyor Akdiken yaprağı otumuz civanperçemi ısırgan otu ve 1 parça. Gece için kullanmalarından 1/2-1 bardak.

2 - 3 parça Senna yaprak içeriyor numaralı müshil reklamını Çayı, akdiken, 2 porsiyon meyve kabuğu ve ürün için жостера ahneesah ve 1 parça kök bir meyankökü. Bir bir yemek kaşığı demlemek, 20 dakika ısrar ediyorlar, gerginlik, bir bardak kaynar su Gece kabul 1/2-1 bardak.

Çay противогеморроидальный (tür antihaemorrhoidales) - İçerisinde 20 g yaprak, otlar civanperçemi Senna, Cora akdiken, meyveler kişniş ve kökten meyankökü. Açıklamalar ve doz gibi kabızlık çayı için. Etkilenebilirlik pree hemoroid müshil ve ağırlıklı olarak açıklıyor.

T şeklinde salesianer (Hoever, Almanya) - Çay, 100 g olan yaprak 30 gram içeriyor, Çin tarçını 25 bin Çin tarçını aracı, 2 bin, 15 bin, Akdiken yaprağı özü Çin tarçını Rubus fruticosus ben 10 bin ağaç yaprağı., 10 g çiçek salkımına papatya, rezene ve kişniş ürün 4 g 4 g meyve. Bir fincan çay tıkanmadan mı pree kullanmalarından 1 (bir fincan 1 tam bir çay kaşığı) gece ya da sabah. Mezun oluyor da onlarınki tek kullanımlık.

Bir numaralı gastrik 3 (Tür stomachicae 3 numara) - İçerisinde 3 parça Akdiken yaprağı, ısırgan otu, 2 parça Cora'nın 3 parça biberli, 1 parça kediotu kökü ile rizomlar nane yaprağı ve 1 parça Hint kamışı rizomlar. Şeklinde kullanmalarından demleme (1 çorba kaşığı 1 bardak kaynar su) ve 1/2 bardak sabah ve akşam.

Холагол (Cholagol, Galena, Çek Cumhuriyeti) dribbles, 1 ml olan kök boya mg. 2.25 içeriyor, 900 mikrogram akdiken, zerdeçal эмодина biri 18 mg magnezyum салицилата ve 553.5 mg. butterslar'ın gerekli ve zeytinyağı karışımı 1 g kadar çıkarılıyor ve şişeler içinde 10 ml. Nasıl kullanılır ve choleretic antispasmodic pree safra taşı bir hastalık, kronik ve kolesistit холангитах geriliyor, safra yolları ve диспептических ameliyattan sonra bir müdahale, safra yolları ve safra kesesi дискинезиях гипермоторных kolestatik, kronik fazla gepatoze. İçeri verilir "Beş Damla (şekerin üstünde) 3 öğün yemek 30 dakika önce. Karaciğer sancısındandır kullanmalarından İnme sırasında kerelikti 20 damla. Pree destekleyen диспептических İlaç olayları sırasında ya da kullanmalarından yemekten sonra.
Yan etkileri: Bazen İlişkilendirmek mide bulantısı, kusma, mide ekşimesi. Kontrendike pree keskin iltihaplı hastalıklar, sistemi hepatobilier İlaç gastrit, mide hastalıkları, akut ve kronik fazla ülserli glomerülonefrit.

Мусинум (Mucinum, Innotech International, Fransa) İlaç kaplama kaplı olduğu, yaklaşık 40, 50 mg tozu ürün özü mg. akdiken, 40 mg tozu, Çin tarçını yıkarak Cora Akdiken yaprağı gündüzsefası стрелолистного порошковидной katran 4 mg 10 mg, safra, 50 miligram toz Boldo, 30 mg tozu ürün yaprak yeşil ahneesah, 15 mg tozu otu yaprağı. 30 tane bir kutuda yayınlanır.

Bağırsak bağırsaklarına yapışkan salgı İlaç uyarıyor, bağırsakların yutma hareketleri (bu da demektir ki hidrasyon dışkı metodiya) ve aynı anda antispasmodic özellikler var. Kilit semptomatik tedavi için kullanılır. Belki seçim İlaçla tıkanmadan mı yanında arka planda da hipertansiyon diskinezi şişman bağırsak mekanizması olan yaşlı adam yüz tıkanmadan mı bir olay var onları kapsamlı bir karakter.

Kontrendike pree iltihaplı hastalıklar, huysuzlaştığını karın bir oluşum, üretra, prostat hastalıkları glakom ağrı ya da tehditle İdrar geciktigimiz böbrek yetmezliği dile getirildi. Ilaç tavsiye edilmez tarafından ilk 3 aylık hamilelik ve emzirme döneminde.

Yan etkileri: ishal, karın ağrısı serpiştirebilir, özellikle şişko bağırsak hastalıkları önünde.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası