muafiyetli src belgesi harç ücreti 2019 / Muafiyetli SRC Belgesi Başvuru ücreti ne kadar?

Muafiyetli Src Belgesi Harç Ücreti 2019

muafiyetli src belgesi harç ücreti 2019

SRC Belgesi Fiyatları Harç Ücreti &#; Kart Ücreti

SRC belgesi almak kaç para? SRC belgesi ücreti? Toplam ödemeniz gereken ücret ne kadar? da ne kadar zam geldi. SRC belgesi harç ücreti ne kadar? SRC belgesi kart fiyatları ne kadar? Tüm fiyat bilgileri yazımız da yer almaktadır.

İçindekiler

SRC Belgesi Nedir?

SRC belgesi, ehliyet sahibi bireylerin ticari araçları çeşitli amaçlar da kullanabilmesi için gerekli belge türüne denir. Resmiyette ve mevzuatlara göre ise şu şekilde tanımlanmaktadır ; &#; Src belgesi sayılı Kara yolu Taşıma Kanunu hükümlerine göre bir taşıt trafik tescil belgesinde “ticari” olarak geçmesi durumunda ticari olan aracı kullanacak olan sürücünün SRC belgesine sahip olması gerekmektedir. &#;

Sınavlı &#; Sınavsız SRC Belgesi Nasıl Alınır?

Öncelikle iki şekilde SRC belgesi alabilirsiniz. Birincisi sınava girerek, ikincisi ise sınavsız src belgesi alarak. Sınava girerek SRC belgesi alabilmek için şartlar ve koşullar şu şekil de yürümektedir ;

  • SRC belgesi eğitimi veren, onaylı kurslara başvurmanız gerekmektedir. ( Ehliyette ki sürücü kursu gibi. )
  • Yurt içi taşımacılıklar için geçerli olan 36 saat eğitimi almaları şarttır.
  • Eğer yurt dışı taşımacılık yapacaklar ise, müfredata göre yer alan 41 saatlik eğitimi almaları şarttır. ( 2. veya 3. seçenek hangisini seçmenize bağlıdır. İkisi aynı anda gerçekleşemez. )
  • Eğitimi aldıktan sonra sınav için harç ücreti yatırılır.
  • Sınavdan başarılı not alınır. ( 60 Puan )
  • Sınavdan başarılı not alınmışsa eğer kart ücreti ödenir. ( Kartlar da belirtilen adreslere gönderilir. )

Bunlara ek yine tüm detaylar ve ileri okuma için &#; SRC Belgesi Nasıl Alınır?&#; konumuza göz atabilirsiniz.

Eğer sınavsız SRC belgesi almak istiyorsanız bunun için ise şartlar ve koşullar şu şekil de ;

Sınavsız SRC belgesi alabilmek için öncelikle 25 Şubat tarihinden önce geçerli olan sürücü belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu şartı sağlıyorsanız gerekli evrakları kurs yardımı ile T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına göndermeniz gerekmektedir.  Bu konu için ileri okuma ve gerekli &#; Sınavsız SRC Belgesi Alma ( Tüm Detaylar )&#; başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.

Not: Eskiden B ehliyete sahip bireylerin SGK ve Bağkur primlerinin yatırıldığına dair geçerli belgeler istenmekteydi fakat bu yeni mevzuatlar ile birlikte kaldırıldı.

SRC Belgesi Fiyatları

Sınavsız ( eğitimden muaf kişiler için ) SRC belgesi alacaklar için fiyatlandırmalar aşağıda ki gibidir;

  • Sınavsız tek SRC belgesi : &#; TL
  • Sınavsız çift SRC belgesi : &#; TL

Sınava girecekseniz ve SRC eğitimi alacaksanız ise fiyatlandırmalar şu şekildedir ;

  • Sınavlı SRC 1 belgesi için ücret : 40 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = Türk Lirası.
  • Sınavlı SRC 2 belgesi için ücret : 36 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = Türk Lirası.
  • Sınavlı SRC 3 belgesi için ücret : 41 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) =   Türk Lirası.
  • Sınavlı SRC 4 belgesi için ücret : 36 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = Türk Lirası.

Bunlara ek olarak ise SRC belgesi harç ücreti yılı itibari ile Türk lirasıdır.

Yine ek olarak kart basım ücreti ise 24 Türk lirasıdır.

Ayrı olarak ücretlendirmesi olan belgeler ise aşağıdadır ;

  • Psikoteknik Belgesi TL
  • ADR &#; SRC5 Tehlikeli madde TL
  • SRC 5 Temel+Tanker TL

Genel anlam da toparlayacak olursak eğer belirli belgeler fiyatlandırması + harç ücreti + kart bedeli dışında ki eğitim alacağınız yerin istediği ücret bulunduğunuz il veya ilçenin durumu ile değişmektedir. Sabit bir taban fiyat uygulaması bulunmamaktadır. Bunu göz önünde bulundurunuz.

Src Belgesi E Devletten Nasıl Çıkartılır?

Bildiğiniz üzere Türkiye vatandaşları için internet üzerinde oluşturulan bir platform olan e-devlet vatandaşların hemen hemen tüm bilgilerine erişimine izin vermektedir. Faturalar, ssk, sgk, sabıka kaydı, ehliyet bilgileri, nüfus bilgileri gibi tüm bilgiler yer alırken artık src belgesinin de çıkartılmasına izin verildi. E devlet sistemine giriş yaparak arama çubuğuna src belgesi yazdığınız takdir de belgeniz var ise ulaşabilirsiniz. Kolay ulaşım linki için ise E devlet src belgesi çıkarma linkine tıklayabilirsiniz.

SRC belgesi ile ilgili trafik cezaları

Aşağıdakiler yok iseSürücüyeTaşıt Sahibine
K belgesi ve taşıt belgesi0 TL TL 
SRC belgesi TL TL
Psikoteknik rapor  TL0 TL
Ticari araçlar da kış lastiği0 TL  TL

SRC Belgesi Sınıfları

SRC 1 Belgesi : Uluslararası ( yurtdışı ) yolcu taşımacılığı yapmak isteyen sürücü adaylarının almak zorunda olduğu belge tipidir. Not ; SRC 1 belgesine sahip sürücüler aynı zaman da SRC 2 belgesine de sahiptirler.

SRC 2 Belgesi : Sadece yurtiçin de iller arası veya ilçeler arası farketmeden yurtiçi sınırları dahilinde yolcu taşımacılığı yapmak isteyen sürücülerin almak zorunda olduğu belge  tipidir.

SRC 3 belgesi : Yurtdışına ( uluslararası anlamda ) yük veya eşya taşımak isteyen taşıtları kullanmakta yükümlü sürücülerin almak zorunda olduğu belge tipidir. Aynı zaman da SRC 3 belgesine sahip sürücüler SRC 4 belgesine de sahiptirler.

SRC 4 belgesi : Ülke sınırları içerisin de ( yurtiçin de ) eşya, kargo veya mal taşımak için gerekli taşıtları kullanmakta yükümlü sürücülerin alması gereken belge tipidir.

SRC 5 belgesi : Bir diğer deyiş ile ADR belgesi. Yurt içinde tankerin içerisinde tehlikeli madde arz ediyor ibaresi olan taşıtları kullanmakta yükümlü sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir. ADR belgesine avrupa kolundan bakılıyor.

Yukarı da yer alan tüm belgeler için üzerine tıklayarak ilgili belgeler ile alakalı tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili makaleler ;

  • Fiyatlar hala böyleyse ve Antalya&#; daysa kayıt olmak için numaranızı alabilir miyim?

    Cevapla

  • Src 2,4 ve Psikoteknik belgesini aldım.Şimdi 1 ve 3 almak funduszeue.info Psikoteknik almak zorunda mıyım?Daha önce aldığım 1 ve 3 için de geçerli midir? Teşekkürler.

    Cevapla

  • Merhaba src 4 u geçen ay kazandım. Bu hafta cumartesi 2 sınavına gidicektim fakat ben sınav harfi yatırdım derken mobil bankacılıktan gitmemiş. Hafta sonu 5 i son günmüş. 2 gün gecikmeli sınav giriş belgemi alabilirmiyim yoksa hakkım gidermi teşekürler

    Cevapla

  • Merhaba src3 sınavına girdim kazandım harç yatıracağım sms bekliyorum src3 harcını yatırır ken 4 de yatırmam gerekiyor mu

    Cevapla

  • yılında b sınıfı ehliyet aldım de c sınıfına yükseltim src 2 ve 4 var,src 3 almam için sınava girmelimiyim yoksa muafmıyım,bilgiverirmisiniz.

    Cevapla

  • Selamlar yılında ehliyet aldım b sınıfı .de c. Sınıfını kazandım src almam için sigorta yetersiz dediler sigoryayamı baglı

    Cevapla

  • Selamlar,
    SRC-4 belgem var, SRC-2 almak istiyorum. Fiyatlandırmalarda bir değişiklik oluyor mu ?
    Muaf tutulduğum herhangi bir adım olacak mı, teşekkürler.

    Cevapla

  • Hocam yılında c sınıfı ehliyet aldım yılında e sınıf ehliyetini aldım src 5 almak istiyorum ehliyetim yeterlimidir nasıl bir yol çizemem gerek yardımcı olabilir isiniz saygılarımla

    Cevapla

  • merabalar hocam ben bugun src 3 sınavına girdim harç ucreti yatirmak icin halk bankasina gittim ama adıma herhangi bir fatura cikmadi kaç gün icerisinde gorunuyor bu harç ucreti hocam

    Cevapla

  • Hayirli Ramazanlar
    Gecen hafta src 4 sınavına girdim başarılı oldun mesaji geldi ama. Aradan 5 gun gecti bununla ilgili daha hiçbir bilgi gelmedi e devlette myk için hiçbir kayıt yok kursu aramalimiyim yoksa zamani varmi hayirli ramazanlar

    Cevapla

  • Muafiyetli SRC 1 ve SRC 3 belgesi belge ücreti ( belge başına ) ne kadar ? Ayrıca , bu belgeler için harç ücreti yatırılıyormu veya harç ücretini Muafiyetsiz belge alanlarmı ödüyor ? Teşekkürler.

    Cevapla

  • Ehliyetimi alalı yıl oldu SRC 2 belgesi almak için başvuruda bulunabiliyor muyum? Halen stajyer ehliyet olarak görünmekte.

    Cevapla

  • Merhaba. Sinavi geceli 1 yıl olucak nerdeyse kart ucretini yatirmadim. Bunun belli bi suresi varmidir. E devlette geçersiz ücret ödenmedi diyor. Yardimci olurmusunuz?

    Cevapla

  • e devletten baktığımda Kişinin geçerli veya ücreti ödenmemiş SRC2 belgesi vardıfunduszeue.infoi Yeterlilik Belgesi Sorgulama/Düzenleme hizmetinden belgenizin durumunu sorgulayabilirsiniz.
    diyor bunun manası nedir src ücretini ödediğimde alabilirmiyim

    Cevapla

  • Merhabalar. Src belgesini e devletten aldım. Src kartını nasıl ve nereden alacağım. Nereye müracaat etmem gerekli.

    Cevapla

  • src belgesini e devletten düzenleyip çıktı aldıktan sonra src kart oluşturulması gerekiyor mu? yoksa e devlettten aldığımız belge yeterlimidir?

    Cevapla

  • MERHABALAR YILINDAN BERİ E SINIF EHLİYETİM BULUNMAKTADIR. BELİRLİ ARALIKLARDA TİCARİ TAKSİ ŞEHİR İÇİ MİNİBÜS (YOLCU TAŞIMACILIĞI) KULLANIYORUM SRC 1 YADA SRC 2 BELGESİ İÇİN ÖDEMEM GEREKEN NET RAKAM NEDİR.?

    Cevapla

  • Mrb src 2 ve 4 almak istiyorum bu sinavlara tek seferdemi giriliyor ? Bide eger ayri giriliyorsa harc ucretleride ayri ayri mi yatiriliyor

    Cevapla

  • Merhaba iyi günler ben src 1 sınavına girdim sonuçları kontrol ediyordum başarısız açıklamada ise ücret ödenmedi yazıyor şimdi ben kaldım mı geçtim mi yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim

    Cevapla

  • Merhaba pandemiden dolayi sinavlar nasil yapiliyor eskisi gibi okuldami yoksa internet ustundenmi

    Cevapla

  • yılında Aralık ayında aldığım src 2ve
    4 src belgesi ücretinin vakıfbank dekonları elimde mevcuttur geçerlimidir vede kart çıkarmam gerekiyormu nereye baş vurmalıyım sayın editör

    Cevapla

  • Merhabalar benim mevcutta src 4belgem var src 2 almak istiyorum tekrar sınava girmeden alabiliyormuyum

    Cevapla

  • benim e sınıfı ehlıyetim var src ehliyeti almak istıyorum sınava gırecekmıyım yoksa kart ucretı odemem yeterlımı

    Cevapla

  • Merhabalar efendim ben aldim b ehliyetimi src 4 almak istiyorum ben muafim normalde doplu tarzi aracin var kapali kasa src haç parasi yatirmam gerekiyormu veya Bi sinava tebi olmam gerekiyormu şimdiden teşekkür ederim

    Cevapla

  • Merhaba, src1 sınavına girdim mülakatı geçtim kursttan artık e devlet üzerinden görünüyor dedi ve ziraat, halk, vakıfbanktan src için harç yatırmam gerekiyormuş. Şimdi e devlete girdim Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama/Düzenleme kısmından baktım MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BULUNAMADI. diyor ne zaman sisteme düşücek bu ve benim ne zaman bankaya gidip ücretini ödemem gerekiyor. Teşekkürler şimdiden.

    Cevapla

  • Selamunaleyküm. SRC2 e devlete yansımış. şuan geçersiz diyor. Geçerli olması için Halkbankasına ücret ödenmesi lazım galiba. İntrnet bankacılığı ile ödeyim dedim,link vs yok. Direk Halkbankasına mı gitmemiz gerek kart ücreti ödeyip aktif etmek için? telefona ya da maile de bilgi funduszeue.infoarsanız sevinirim.

    Cevapla

  • hocam src geçersiz ücret ödenmedi yazıyor bunun için ne ücreti yani anlayamadım. harçmı kart ücretimi hangisi veya kurs mu anlamadım tekrar ceaplarsanız sevinirim.

    Cevapla

  • ben src yazıldım başka bir şehirde src deki adam artık src kartı kalktı dedi kart yok sistemde görünecek sadece dedi öyle bir şey var mı?

    Cevapla

  • Merhabalar ben yılında src 3 kazandım. E devlette geçersiz ücret ödenmedi yazıyor. Aktif hale getirmem için ne yapmam lazım bilgi verirmisiniz. Teşekkürler

    Cevapla

  • SRC5BİR YIL OLDU ALALI SÜRESİ BEŞ YIL BUNU SINAVA GİRİPTE BİR BEŞ YILDAHA UZATA BİLİNİYORMUYUZ10YILA CIKIYORMU BANA BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM SAYGILARIMLA

    Cevapla

  • Merhaba 5 yıfunduszeue.info src 2 kazandım ama bankaya kart ücreti yatirmadim şimdi e devletten bakrik. Ücret ödenmedi geçersiz yazıyor harcı yatirsam tekrar aktif olur mu acaba

    Cevapla

  • Merhabalar, yılı B sınıfı ehliyete sahibiyim yakın dönemde SRC 2 ve SRC 4 belgelerimi E-DEVLET üzerinden aldım. A4 doğal olarak da A4 e basılı bir şekilde elimde duruyorlar. Benim bunları kart a dönüştürmem gerekir mi yoksa bu şekilde kullanmamız uygun mu. Psikoteknik için herhangi bir eğitim almamıza gerekiyor mu yoksa ücretini yatırıp direkt belirlenen günde sınava mı giriyoruz

    Cevapla

  • Sınavı felan kazandım fakat kurs ucretını oduyemedıgım ıcın e devlette durum da geceriz yazıyor Bı sene gcti sımdı kurs ucretını yatırsam src gecerlı olurmu

    Cevapla

  • B /A2 ehliyetine sahip olduğumu için e-devletten src-2 ve src-4 belgeleri için başvuru yaptım. Kargo firmalarınıda kuryelik için mal taşımayı düşünüyorum. src 4 yeterli olduğunu bilmekle beraber src2 kenara koymak istedim. Benim kafamı kurcalayan psikoteknik belgesi oldu. Bu hangi durumlarda gerekli? Mesela kargo işlerindemi yoksa taksilik için mi geçerlidir? Yoksa ikisi içinde mi?

    Cevapla

  • Otellere havalimanlarına vip arabam ile yolcu taşımacılığı yapmak istiyorum src 2 ve psikoteknik belgesi bunlar için yeterli olur mu ayrıyetten almam gereken belge var mı?

    Cevapla

  • Merhaba!
    b e sınıf ehliyetim var src 2/4 belgelerini te aldım şimdi src 3 çe ihtiyacım var şüreç nasıl olacak kurs sınav üçret sıfırdanmı başlıycam yoksa aradaki 3/4 saatlik fark dersleri alıp ona göremi üçret ödüycem.
    Yorumunuzu bekliyorum şimdiden teşekkürler&#;

    Cevapla

  • Merhaba 1 ocakta ehliyetimi alkolden 6 ay el konuldu ve iki ay sonra ehliyetimi alicam src4 almak istiyorum şimdi başvursam alabilirmiyim veya ehliyetimi aldıktan sonramı başvuru yapıp alabilirim teşekkürler

    Cevapla

  • Selamlar Özel Kamyonet statüsünde mini panelvan aracımla kendi özel malzemelerimi taşımak istiyorum. Bunun için src belgesi almam veya k belgesi almam şartmıdır? Şayet alacak olursam devlete karşı bir mukellefiyetim olurmu? Almayacak olursam bu taşıma işlemi esnasında yasal bir sıķıntı olurmu?
    Teşekkürler.

    Cevapla

  • Merhabalar yılı b sınıfı ehliyete sahibim. Src almam gerekiyor. Toplam kaç ay sürer bu belgeyi almam. Bir de malım bu korona günlerinde kurslar kapalı nasıl yapacağız ?

    Cevapla

  • Merhabalar turizm otobüs munibus gbi taşıyıcılar için hangi src belgesi şart acaba
    Tesekkurler

    Cevapla

  • Src belgesi için başvuru yaptım.e funduszeue.infoı yatıracağımı funduszeue.info banka yatırıyormuşfunduszeue.info banka şimdi yatırsam kabul olurmu

    Cevapla

  • Ehliyetimi te aldım src belgesi için sınavla alacağım madem src bu kadar önemli ozaman kimse ehliyet almasın kaldirsinlar herkes src alsın deyilmi böyle adaletin Allah belasını versin.

    Cevapla

  • Ben src belgesine başvurdum.. Parayı yatırdım. Ama iptal edip para mı geri almak istiyorum.. Bugün yatırdım.. Alabilirmiyim

    Cevapla

  • de ehilyetimi aldım normalde daha erken almıştım ehliyeti kartı geç aldığım için bu tarihi attılar src den muaf olabilirmiyim lütfen yardımcı olun

    Cevapla

  • Merhaba,
    Src belgesi kendisinden sonra alinan ehliyet sinifini da kapsiyor mu? Örneğin src 3 belgemi aldiktan sonra ehliyet sinifimi yukseltirsem yeniden src almam gerekir mi?
    Teşekkürler

    Cevapla

  • Merhaba,

    SRC2 Muaf hakkım var e devletten başvurdum vakıfbanka ne kadar yatırmam gerekiyor.
    Ayrıca SRC4 muaf hakkımda var bunlar için ehliyet kartı gibi kart nasıl çıkarttırabilirim. Kart çıkartma olmadan e devletten hakedilmiş barkodlu çıktı da işimi görür mü.
    Saygılarımla.

    Cevapla

  • merhaba.
    eylül ayında alkolden ehliyetime 6 aylığına el konuldu. şimdi src başvurusunda bulunmak istiyorum.
    henüz ehliyeti almama 2 ay varken src başvurusu yapabilir miyim ?
    teşekkürler.

    Cevapla

  • Merhaba, yılında sınava girerek src 2 ve 4 aldim ancak şimdi uluslararası iş imkanı olduğundan 1 ve 3 almak istiyorum.. yeniden kursa başvuru yaptığımda yine aynı mevzuata mı tabi olacağım yoksa arada saatlik eğitim farkını mı alacağım.. teşekkürler

    Cevapla

  • SRC 2 sınavını ve uygulamasını başarılı olarak geçtim. Kart ücretini mesela 3 ay sonra yatırsak bize kart ücreti geç yatırıldı diye sorun çıkar mı

    Cevapla

  • Mrb src2 yi alan src4 u de almis oluyormu yoksa ayri ayrimi oluyor bilgilendirirseniz sevinirim

    Cevapla

  • merhaba, cks kayitli ciftciyiz ticari gercek tuzel kisi veya sirketimiz yok, hususi-kamyonet ruhsatli vw transporter var. il arasinda kendi mahsullerimizi bu aracla tasimasini yapiyoruz (bunlari yerel pazarda satiyoruz) bu hususta k belgesi gerekiyormu?

    Cevapla

  • benim de b sınıfı ehliyet aldım src 4 başvuru yaptım ne kadar ücret yatırmam gerek

    Cevapla

  • Ben açık kasa araç almak istiyorum kamyonet geçiyor bu araçla hurda işi yapcam src almam gerekiyormu h Alcam mesela bunun için src şartmı b ehliyetim var

    Cevapla

  • 1eylul da src4 sınavına girdim sınavı geçtim
    15 16 gun oldu ulaştırma bakanlığı hala sms atmadı
    halkbankasına gidiyorum atmden kart ucretı yatırmak için boyle bir kurumda böyle bir abone bulunmamaktadır diyor
    Ulaştırma bakanlığından smsin gelmesimi gerekiyor kart ücretini yatırmak için

    Cevapla

  • Benim ehliyetin yaşı tutmuyor herşeye bir kanun geliyor her şey değişiyor bir şu src denen şey değişmiyor nasıl oluyorda bunu değiştirmiyorlar anlamıyorum çokmu zor yeni kanun getirmek her on senede bir yap ben kendimi bildim bileli aynı tarih

    Cevapla

  • yilinda ( B ) sinifi ehliyetimi aldim&#;burdan yetkililere sesleniyorum hani sizin demokrasi ve adeletiniz nicin bu src yi mualalifeyetli olarak ci ay olarak kapsiyorsunuz neden 2. Ay mademki diyorsun komple o seneyi kapsatin veya herkesi sinava tabii tutun bu nasil bi eşitsizlik yilindan once ehliyeti olanlar adamlarda yilindan sonra olanlar adam degilmiler&#;nerde adaletiniz tvlerde heryerde adeletliyiz dersiniz&#;çok sukur ulkemizden insanlarimizdan memnunum ama liderler boyle ayrimcilik yapinca cok konuşmayi hak ediyorlar&#;dun kendime çok uzun zamandir bulamadiğim bi iş buldum derken srcyle karsilastim bu Ay olsyini da dün duydum ne kadar sacmaca bisey cikartmissiniz ya yani bu demek oluyorki öncesi adammışşınız biz degilmişiz&#;adalete bakin adaleteeeeee yazik boyle guzelim ülleye ayrimciliği getirenler sizlersiniz devlet buyukleri derken bile icimden gelerek demiyorum bu ayrimciligi duyduktan sonrada

    Cevapla

  • Merhaba çok acil bişey sormak istiyorum geçen sene src 2 sınavına girdim geçtim ama halk bankasına 20 tl yatırmadım unuttum gitti şimdi lazım oldu bunun bir süresi varmıydı e devlette çıkmıyor

    Cevapla

  • SRC1 alanlar src2 almış kabul görülür , src3 alanlar 4 almış görülür yanlış okumadıysam öyle anladım e madem böyle birşey var neden 2 ve 4’ü kaldırmıyorlar anlamsız saçma .. ikisinin şartları var mı faklı nedenleri var mı yoksa herşey sadece ₺ para farkımı

    Cevapla

  • Merhaba,
    Muhasebeci olarak çalıştığım şirkette bazen şirket araçlarını kullanmam gerekiyor. Bu araçlar Dacia Dokker &#; Renault Kangoo gibi hafif ticari kamyonetler. Ancak herhangi bir ticari amaçla mal-hizmet sevkiyatı yapmıyorum. Sadece şirket işleri ve hafta sonu kişisel amaçlı kullanıyorum. Sormak istediğim yinede herhangi bir SRC almam gerekir mi ?
    Eğer almam gerekiyorsa, bir kursa gitmeden bu işi halledebilir miyim ?
    Ehliyet alma tarihim: Ocak

    Cevapla

  • Src sınavına girdim 88aldim peşine uygulama sınavı oluyor 3tane soru. 2sini bilmem lazim bilemedim 3tane soru için TL açık tabirle kitlediler. Bu sistemi cikartanin Allah belasını versin. E sınıfı ehliyetim var sanki koca minibüsü boş sürecem deliyim ya keyfi Alaçam kocaman minibüsü boş sürecem. Hiç ders görmedim kursa 90 TL harca yatırdım.

    Cevapla

  • Merhabalar benim öncesi ehliyetim B sınıfı ehliyetim ve src 2 src 4 var şimdi yükseltip tır ehliyeti alıyorum acaba src 3 için ne yapmalıyım muafiyetten yararlanabilirmiyim yoksa sınava girmem gereklimi teşekkürler

    Cevapla

  • Merhaba Kolay Gelsin
    Birşey Öğrenmek İstiyorum
    Ehliyetimi yılında aldım
    Geçen sene Yeni tip ehliyetle yenilettim
    Mevcut Olan B Sınıfı Ehliyetimde
    Yanında Sırasıyla ( B. B1 F D1 M ) harferi yazıyor arka tarafındaki işaretlerde ise bu harflerin kullanılabildiği araç Resimleri Var
    B Sınıf Ehliyet Binek Oromobil Ve Kamyonet Diye Geçiyor
    Fakat Benim Ehliyetimde D1 ibaresi var Ve buda Maximum 16+1 Servis araçlarını kullanabilir işareti taşıyor
    Biraz karışık anlattım sanırım kusura bakmayın ama Sormak istediğim
    Ehliyetimde O ( D-1 vs vs )şeyler yazdığından dolayı kamyonet veya servis minibüsü kullanmaya uygun mudur yani ehliyetimde yazılı olan ibarelerden bunu anladım Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    Cevapla

  • Merhaba ben src3 sınavına girip kazandım ne kadar süre içinde bankaya para yatırmam gerekiyor

    Cevapla

  • Merhaba öncesi ehliyetim var b sınıfı. Src 4 için e devletten başvurdum lakin ücreti 10 gün kadar geçirdim. E devlette geçerli veya ücreti ödenmemiş ibaresi çıkıyor. Ne yapmalıyım

    Cevapla

  • Merhabalar yılında Ehliyetimi Aldım Src Almak istiyorum Benim Muhafiyet durumum Varmı

    Cevapla

  • Mrblar ben de src 4 sınavına girdim ama kar basım bedelini yatıramadım suan yatırsam kartımı alabilirmiyim

    Cevapla

  • Merhabalar benim öncesi ehliyetim B sınıfı. Gecen sene ehliyetimi yükselterek c sinifi(kamyon) ehliyeti aldım. Peki muafiyetli src ile kamyonumu kullanabilir miyim bi sakıncası olur mu?

    Cevapla

  • Burdan yetkililere sesleniyorum ten önce ehliyeti olan arkadaşlar muafiyetli
    olarak src alabiliyor onlar TC vatandaşı da biz TC vatandaşı degilmiyiz. Sınavsız src almak bana pek anlamlı gelmiyor. Ne gibi bi gerekçeleri var acaba ? veya ne gibi bir ayrıcalıkları ! ya hiç sınav olmasın, yada herkes sınava tabii tutulsun. Haksızlıgın önüne geçmek istiyorum sayın ulaştırma Bakanım bu işin neresinde adalet ? Soruyorum. .

    Cevapla

  • Selam benim src 4 belgem var sınava girdim aldım ama src 2 de almak istiyorum nasıl alırım ehliyetimi da aldim tekrar sınava girermiyim cevAp larınız için şimdiden teşekkürler

    Cevapla

  • İyi günler, ehliyeti öncesi olanların başvurusu için SRC belgesinin harçları konusunda sosyal medyada farklılıklar görüyorum. yılının sadece harç bedeli ne kadardır? Teşekkür ederim.

    Cevapla

  • Merhaba lar src 2 ve 4 işlemini e devletten 48 tl verip vakıfbank yaptırdım ayriyeten bir yere kart ücreti yatiracazmi yoksa kart adresinize direk gelecekmi

    Cevapla

  • Şunlar ben e devlet üzerinden başvuru yaptım ve 48 tl harç yaptırdım kart için ayriyeten para yatircammi yoksa direk kart eve gelcekmi

    Cevapla

  • sınavsız olarak src belgesi alma şartlarına uyuyorum, bu şekilde src belgesi alsam basılı kart gelecekmi ?

    Cevapla

  • Editör bey e sınıfı de aldığım ehliyetim var. Src1 ve Src3 için e devletten müracaatını yaptım ve bankaya ödeme mesajım geldi bankaya ne kadar ödeme yapacağım. Saygılar.

    Cevapla

  • Merhaba,
    öncesinden ehliyetim var. Src 2 ve src 4 icin basvuru yaptim e devletten bilgi mesaji geldi. Ödeme ne kadar? Basvuru suresi var mi son basvuru ne zaman?

    Cevapla

  • Src 2 ve 4 sınavsız almaya hakkım var. Harçları yatırıp e devletten başvursak belgeyi hemen e devletten çıkartabiliyormuyuz.

    Cevapla

  • hayırlı günler benim E sınıfı ehliyetim var ben e-devletten src2&#;yi tıklayacağıma sehven src1&#;i tıkladım ve başvuruda bulundum. sonradan farkettim ki src1 almak daha avantajlı oluyor. bankadan ücret aynımıdır? ve birde yurtdışına çıkmamamda yıllık olarak her hangi bir ücret ileride felan çıkarmı çıkmaz mı? (hani yurt dışı olduğu için yıllık ücret felan varmı?) tekrardan teşekkürler EDİTÖR saygılar&#;.

    Cevapla

  • Benim src 3 belgem var e devletten bi anlık dalgınlık la src 4 belgesi oluşturdum ama parasını yatırmadım yatırmasam src4 iptal oluyor mu yoksa yatırmak zorundamıyım

    Cevapla

  • E SINIFI EHLİYETİM VAR SRC2 SRC4 BELGERİMİ ANKRADAN İSTEDİM ALDIM SRC5 İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR BİLGİ VERİRMİSİNİZ

    Cevapla

  • merhaba src 2 ve src 4 sınavına girdim. sınavları gectim src 2 nın ucretini yatırdım src 4 üyatırmadım aradan 2 yıl gecti simdi üçret yatırmadı diye gözüküfunduszeue.info ücretini yatırıp src 4 belgemı alabilirmiyim.

    Cevapla

  • merhaba ben src 1 ve src 3 e başvurdum e devlet üzerinden acaba bu ikisinin toplam ödeyeceğim tutar ne kadardır teşekkür ederim

    Cevapla

  • Merhaba benim E sınıfı ehliyetim var SRC 4 ALCAM NE kadardır toplam giderleri bilgisi olan varmi ?

    Cevapla

  • GÜNCEL tarihi itibarı ile SCR2 ve SCR4 ödeme tutarı 22 TL arkadaşlar.

    Cevapla

  • src 2 ve src4 için e-devletten başvuru yaptım ancak vakıfbank atm&#;den kartsız işlemlerden ilgili ödemeyi nasıl yapacağımı bulamadım. bu konuda bilgisi olan arkadaş paylaşabilir mi?

    Cevapla

  • ya arkadaslar herkez birsey soyluyor src2 ve 4 belgesi alcam ucretini tam olarak bilen varsa yardimci olsun

    Cevapla

  • öncesi ehliyeti olanlar e devletten src 2 src 4 için başvuru yapılıyor ücretsiz . Aynı gün içinde halkbank veya Vakıfbank&#;tan atm kartsız işlemlerden ödeme.
    Karayolları
    06 yazıp TC
    Src2 için 20 TL
    Src4 için 20 TL anında sahip olabilirsiniz.
    E devletten çıktısını alıfunduszeue.infor kolayca sahip funduszeue.info kurslarına paranızı kaptirmayin.

    Cevapla

  • Src belgesi için e devletten müracaat ettim ve vakıfbanka ücretini yatırdım. E devlette tekrar soguladığım da &#;kişinin ücretini ödemediği src belgesi mevcut&#; ibaresi çıkıyor. Bu durum da ne yapmam gerekiyor. .. şimdiden teşekkürler

    Cevapla

  • Src kartı artık vermiyorlar. E devletten çıktı alıyorsun. Src herbir kurs için fiyat tl civarı yani src 2 alsan sec 4 yine . Sınav 80 tl.

    Cevapla

  • 11,03, b ehliyetim var ticari araç kullanıyorum src almak istiyorum fiyatı nedir acaba teşekkürler

    Cevapla

  • Az once vakıf banka src 2 ve 4 icin kart ucreti 72 lira aldilar dogrumu acaba internette 17 lira yaziyordu

    Cevapla

SRC KARTLARI

Src Belgesi Sınavında Başarılı Olanların Src Belgesi Kartları Hakkında Bilgilendirme!

Sayın adaylarımız; SRC sınavını yapma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığında, kartlarının basım yetkisi ise Ulaştırma Bakanlığına verilmiştir. Bu süre içerisinde yetki düzenlemesi nedeniyle yaşanan süreç sona ermiş ve aşağıda src belgeniz hakkında detaylı olarak bilgi verme gereği duyduk.

Src Kartı Çıkarma İşlemleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yılı itibari ile src belgesi kartlarını fiziksel olarak kart basma işlemini yapmamaktadır. Src kartı basımı yerine src belgesi sahipleri belgelerine e-devlet şifreleri ile barkotlu src belgelerini görüntüleyebilir. Ayrıca yol denetimlerinde Trafik Polisi ve Jandarma sizin SRC belgenizin olup olmadığını sistemden sorgulama yapmaktadır.

Buna göre;

  • SRC KARTINIZIN BASIMINI YAPACAK OLAN KURUM: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
  • SRC BELGESİ HARCININ YATIRILACAĞI BANKA: Vakıf Bankası şubeleri
  • Src Kart Ücreti: 93,00 TL.
  • HARCINIZI YATIRDIKTAN SONRA:Harcınız yattıktan sonra funduszeue.info adresinden src belgesine artık hak kazandığınızı göreceksiniz.
  • BELGENİZİN GÖNDERİLECEĞİ YER:İkamet adresiniz nerede görünüyorsa yani  Merkezi Nüfus İdaresi Sistemine &#;Sistemde Kayıtlı Adres Bilgileriniz&#;  &#;in kayıtlı olduğunuz en son adrese PTT kanalıyla iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir. Not:Src kartınız resmi olarak en son kayıtlı adresinizden taşındıysanız mutlaka belgenizi takip etmeniz gerekecektir. Zira postacı adreste sizi yada birinci derecede akrabanızı bulamazsa belgeniz Ankara&#; ya geri gönderilir.

SRC Belgenizin hayırlı olmasını diler, başarılarınızın yaşam boyu devam etmesini dileriz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası