damak uyuşması neden olur / Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudak uyuşması için hangi doktora gidilir? - Beden Sağlığı

Damak Uyuşması Neden Olur

damak uyuşması neden olur

Uyuşma İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? El, Kol, Dil Ve Dudak Uyuşmaları İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Karıncalanma şeklinde de seyredebilen bu his, batıcı ve yanıcı ağrılar ile rahatsızlık hissi uyandıran uyuşma, vücudun kontrol merkezi olan beyinde gerçekleştiği taktirde vücudun sol ya da sağ taraflarında uyuşma gerçekleşir. Ayak ve el bölgesinde oluşan uyuşmalar yanma ve ağrı hissi ile kendisini göstermektedir. Nöropatik olarak adlandırılan bu ağrının sebebi ise genellikle diyabet olarak bilinmektedir.

Uyuşma İçin Hangi Bölüme Gidilir?

El, kol, dil, dudak ve vücudun diğer bölgelerinde gerçekleşen herhangi bir uyuşma durumunda Nöroloj Polikliniklerine gidilmelidir.

El, Kol, Dil ve Dudak Uyuşmaları İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Vücutta gerçekleşen uyuşmalara nöroloji bilimi bakmaktadır. Tedavi eden kişiler ise Nörologlardır. Herhangi bir uyuşma olayında mutlaka Nöroloji doktorlarından randevu alınmalıdır.

Uyuşmanın Nedenleri

- Bel fıtığı, beyinde ve omuriliklerde mevcut olan tümörler
- Beyin enfeksiyonları
- Omurilik kanal daralmaları
- Beyin kanaması ve damar tıkanıklıkları
- Diyabet (şeker hastalığı)
- Kanser metastazları
- Bacak kırılmaları
- Huzursuz bacak sendromları
- Vitamin eksiklikleri
- Dolaşım bozuklukları
- Psikolojik Nedenler
- Sürekli olarak aynı pozisyonda kalmaktan dolayı gerçekleşen ağrı semptonları
- Migren ve romatizmal hastalıklar
Uyuşma Çeşitleri Nelerdir?


Kol Uyuşması: Sol ve sağ kolların uyuşma nedenleri birbirlerinden farklı olabilmektedir. Sol kol uyuşması genelde kalbi ve kalbe giden damarlar içinde gerçekleşen bozukluklarla ilgilidir. Fiziksel bir etken olmadan gerçekleşen uyuşmalar genellikle nörolojik bir durumdur.

Ayak Uyuşması: Sinirlerde meydana gelen hasarlar ile ya da dolaşım sisteminde meydana gelen bozukluklar sebebiyle gerçekleşir.

Ellerde Uyuşma: Genellikle kol ve ellerde yaşanan uyuşmalar sinirlerin hasar görmeleri neticesinde oluşmaktadır. Karpal tünel sendromu adı verilen bir hastalık sebebi ile meydana gelir.

Bacak Uyuşması: Kan akış hızının zayıflaması, beslenme düzensizliği, sigara kullanımı vb. nedenlerle meydana gelmektedir.

Beyin Uyuşması: Aşırı stres altında kalmak, sinir, öfke ve kaygılı durumlarda meydana gelebilmektedir. Fiziksel ve de psikolojik nedenlerle meydana gelebilmektedir.

Yüz Uyuşması: Temel sebebi sol ya da sağa tarafa doğru düzenli olarak yatılmasıdır. Bu pozisyon kan dolaşımını yavaşlatacağı için uyuşmalara sebep olmaktadır.

Damak kanserinin bilinmeyen belirtileri

Serpil Dokurel - PembeNar Özel

Damak kanseri nedir?

Damak kanseri, ağız içerisinde görülen büyüme ve yayılma özelliği bulunan bir tümör oluşumudur. Aşırı alkol tüketimi, alkol ve sigaranın bir arada kullanması, yetersiz ağız içi bakımı, diş ve protez sorunlarından dolayı damağın sürekli tahriş olması gibi ağız kanserlerini tetikleyen faktörlerin de oluşmasını kolaylaştırdığı büyüme ve yayılma özelliği bulunan kanseröz, patolojik bir lezyondur.

Damak kanserinin bilinmeyen belirtileri

Prof. Dr. Alparslan Mayadağlı

Damak kanseri neden olur?

Damak kanserinin oluşmasında farklı nedenler bulunmaktadır. Damağın sert veya yumuşak arka bölgesinde oluşabilir. Hijyen eksikliği bu hastalığın oluşmasına ortam sağlar. 60 yaş üstünde, ileri yaş ve sürekli sigara, alkol kullanan kişilerde damak kanseri görülme oranı daha fazladır. Tütün ürünleri, alkol ve bazı besinlerdeki kanserojen katkı maddeleri, kötü diş veya protezlere bağlı kronik travmalar, ağız içi kanserleri riskini arttıran en önemli sebeplerdir.

Damak kanseri belirtileri nelerdir?

İlk zamanlar fazla şikâyet yaratmayabilir ve damakta ufak, hassas, yüzeyden biraz kabarık veya bir miktar kalınlaşmış alanların olduğu bir yara gibi başlayabilir. Damakta şişlik, çiğneme, yutma zorluğu, renk değişikliği, ağız içerisinde rahatsızlık ve dile takılan yabancı doku hissi, tat duyusu bozukluğu, yutkunma esnasında ağrı, ilerlemiş vakalarda kulak ağrısı, boyun lenf bezlerinde yayılmaya bağlı şişme ve kitle oluşumu, yemek yeme ve yutma bozukluklarına bağlı kilo kaybı, genel durum bozukluğu, iştahsızlık, zayıflama, ihmal edilir ve lezyon büyürse kanama ve şiddetli ağrı belirtileri görülür. Başlangıç safhasında ağrıyla belirti vermezler ancak ilerleyerek ağız dokularında harabiyet oluşturdukça ağrı şikâyeti başlar. Tedavi edilmediğinde lokal ve bölgesel yayılarak, yeme, içme, çiğneme, yutma ve konuşma gibi önemli fonksiyonların kaybına ve ağız deformitelerine neden olabilir.

Damak kanseri nasıl tedavi edilir?

Ağız içi kanserleri erken dönemde tanı konularak büyük oranda tedavi edilebilir. Özellikle, tahriş yapan protez kullanımlarında, ağızda beyaz yada kırmızı renkte anormal oluşumlar veya iyileşmeyen yaralar fark edilmesi ve ağız kanseri riskinin farkında olunması, erken teşhisleri ve tedavi şansını arttıracaktır. Bu nedenle erken tanı konulabilmesi için değişik bir lezyon fark edildiğinde hekime gidilmesi çok önemlidir. Boyun gibi yakın bölgelere veya uzak yayılıma bağlı olarak hastalığın tedavisi planlanır. Bu tümörlerde özellikle erken evre ise, cerrahi ve radyoterapi bir tedavi seçeneği olabilir. Tümörün evresine, yayılımına, patolojik inceleme sonuçlarına ve hastanın genel durumuna da bağlı olarak sadece cerrahi veya radyoterapi bazen de cerrahi sonrası radyoterapi ve kemoterapi tedaviye eklenebilir.

Damak kanseri ölümcül bir hastalık mıdır?

Damak Kanseri, erken teşhis ile birlikte tedavi başarı oranı yüksek bir hastalıktır. Fakat erken teşhis edilmez ise agresif ve ölümcül bir hastalığa dönüşme riski vardır.
Yoğun alkol ve sigara kullanılması, ağız hijyenine özen göstermeden ve sağlıklı beslenmeden uzak bir şekilde yaşanması, hekim kontrolüne geç gidilmesi gibi faktörler erken tanı oranlarını düşürür ve tedavi edilebilir hastalık şansını ortadan kaldırarak ölümcül kötü seyirli bir hastalıkla karşı karşıya bırakır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası