airfel kombi resetleme nasıl yapılır / Airfel Digifix Duo Kombi Resetleme - Bursa Kombi Servisi

Airfel Kombi Resetleme Nasıl Yapılır

airfel kombi resetleme nasıl yapılır

⇒ Makalemizde paylaşacağımız bilgiler Digifel Premix CPSP / Digifel Premix CPSP / Digifel Premix CPSP model yoğuşmalı kombiler içindir.

Airfel Digifel Premix model kombilerde arıza kodları cXXXX olarak gösterilir. Öncesinde cX yanıp söner daha sonra XX yanıp söner.

  • C 20 Arızası: Kalorifer gidiş sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş borusu üstünde bulunan sensörde arıza olduğunda, sensör kablolarında kısa devre ya da kopukluk olduğunda bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda cihaza reset atmaya gerek duyulmaz. Arızanın çözümlenmesi için mutlaka servis yardımı alınmalıdır.

  • C 40 Arızası:Kalorifer dönüş sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm:Kalorifer dönüş borusu üstündeki sensörde arıza olduğunu, sensör kablolarında kopukluk-kısa devre olduğunu ya da sensör borularının nemlenme yaptığını belirtir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan servis yardımı almalısınız.

  • C 28 Arızası:Baca gazı sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Baca gazı sensörünün arıza olabileceğini ya da baca gazı sıcaklığının okunamadığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda tespit ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.

  • C 78 Arızası:Basınç sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm:Basınç sensöründe sorun olabileceğini ve bu sebeple kombinin basıncı okuyamadığını gösteren arıza kodudur. Bu arıza durumunda yapabileceğiniz bir işlem söz konusu değildir. Airfel Servisi’ni arayarak yardım almalısınız.

  • C 50 Arızası:Kullanım suyu sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm:Plaka eşanjörün üzerinde yer alan sıcak su sensöründe arıza olabileceğini, sensör borularında nemlenme, sensör kablolarında kopma-kısa devre olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sıcak su alamazsınız. Arızanın net tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

  • C1 05 Arızası:Hava atma programı aktif.

Muhtemel Çözüm:Ekranda anahtar işareti de belirir. Bu bir arıza durumu değildir. Cihazın hava atma programının çalıştığını belirtir. Bir süre bekleme sonrasında kendiliğinden düzelecektir.

  • C1 11 Arızası:Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı.

Muhtemel Çözüm:Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmış durumda ise ekranda bu arıza kodu belirir. Bu gibi durumlarda “R” konumlu reset düğmesine basmalı cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonucunda sonuç değişmezse eğer veya sorun sıklıkla meydana gelir ise Airfel Servisi yardımı almalısınız.

  • C1 10 Arızası:Limit termostat devrede.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş suyu 93°C olduğunda ya da bu sıcaklığı aştığında limit termostat emniyet açısından devreye girer. Digifel Premix model kombiyi kapatarak ekranda bu hata kodunu verir. Bu gibi durumlarda önce kombi altındaki vanalara bakılmalı, kapalı şekilde ise açık konuma çevrilmelidir. Daha sonrasında kalorifer vanalarına bakılmalı en az 3 tanesi açık olacak şekilde kullanım sağlanmalıdır. Uygulamalardan sonra arıza durumunda düzelme olmaz ise “R” konumlu reset düğmesine basılmalı resetleme işlemi maksimum 3 kez uygulanmalıdır. Uygulamalardan sonra da sonuç değişmezse eğer Airfel Servisi’ni aramalısınız. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan birçok sebep sıralanabilir: ana eşanjör, üç yollu vana, pompa gibi parçalarda sorun olabilir. Kalorifer tesisatı ya da pislik tutucu görevdeki kalorifer filtresinde tıkanma olabilir. Net tespitin ve çözümün sağlanması açısından mutlaka uzman yardımı alın.

  • C1 33 Arızası:Ateşleme sorunu.

Muhtemel Çözüm: Brülörde alev oluşumunda ya da kontrolünde problem olduğunda ekranda bu hata kodu yanıp söner. Bu gibi durumlarda önce dairedeki gaz kontrol edilmelidir. Dairede gaz var mı? Kombiye gaz geliyor mu? Bu soruların yanıtı alınmalıdır. Dairede gaz varsa, kombiye de gazın gelmesi gerekir. Tüm vanaları kontrol edin ve vanaları açın. Daire içinde gaz olduğundan da emin olun. Gaz yoksa eğer doğalgaz dağıtım şirketini arayarak bilgi ve yardımları alın. Gaz olmasına karşın bu sorun yaşanıyor ise “R” konumlu reset düğmesine basarak resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında da sonuç değişmiyorsa eğer mutlaka Airfel Servisi’ni arayın. Bu gibi arıza durumlarında; anakartta, iyonizasyon elektrodunda, ateşleme elektrodunda ya da gaz armatöründe sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için işi uzmanına bırakmalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

  • C1 17 Arızası:Su basıncı yüksek.

Muhtemel Çözüm:Kalorifer devresindeki su basıncının yüksek olduğunu yani 2,5 bar ve üzeri olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kombiye en yakın petek havasını alarak LCD ekranda görülen basınç değeri olana kadar su boşaltın. Bu değere geldiğinde işlemi sonlandırın, sorun düzelecektir. Düzelme olmazsa da eğer  “R” konumlu düğmeye basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz.

  • C1 18 Arızası:Su basıncı düşük.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer devresindeki su basıncının düşük olduğunu yani 1 barın altında olduğunu belirtir. Bu durumda basıncı yükseltmeniz gerekir. Digifel Premix kombinin sağ altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirmeli ve LCD ekranda bar değeri olana kadar su basmalısınız. İşlemin ardından doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Sorun düzelecektir. Düzelme olmazsa ya da işlemi yapamazsanız servis yardımı alabilirsiniz.

  • C1 54 Arızası:Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı gidiş suyu sıcaklığından yüksek.

Muhtemel Çözüm: Geçici bir arıza durumudur. Bir süre kadar ekranda belirir ve daha sonra cihaz çalışmaya kaldığı yerden devam eder. Sorun ancak sık sık meydana geliyor ise mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

  • C1 29 Arızası:Fan arızası.

Muhtemel Çözüm: Fanın çalışmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun sadece fan ile alakalı değil elektronik kart ile alakalı da olabilir. Teknik açıdan sorunun tespiti ve çözümü için mutlaka uzman yardımı alın.

  • C1 30 Arızası:Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı.

Muhtemel Çözüm:Baca gazı sıcaklığının °C civarında olduğunu belirtir. Bu durumda baca tıkalı ya da yoğuşma suyu giderinde tıkanma durumu söz konusu olabilir. Arızanın tespit edilmesi ve onarılması adına mutlaka servis yardımı alın.

  • C1 56 Arızası:Hatalı besleme voltaj sorunu.

Muhtemel Çözüm: Elektronik karta giden besleme voltajında sorun olabileceğini belirtir. Bu gibi durumlarda bir süre beklemeli ve cihaza müdahalede bulunmamalısınız. Voltajlar düzeldiğinde sorun da düzelebilir ve cihaz bu sırada kendini otomatik resetleyecektir. Uzun süre beklediniz ama sonuç değişmediyse eğer muhtemelen kart zarar görmüş ya da yanmış olabilir. Karta müdahale edilmesi açısından servis yardımı almalısınız. Yalnız müdahale sonrasında mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın. Aksi taktirde arıza durumu yeniden tekrar edebilir ve müdahale gören kart da bu durumda garantiye girmez.

Airfel


Sorunlarınız İçin 0 () 24 70 Nolu Telefonla İrtibata Geçebilirsiniz. Yada Sayfanın En Altında  Yorum Yaz Kısmından Doğru Şikayetlerinizi Bildirebilirsiniz.


Digifel Duo model kombiler arızaya geçtiği zaman ekranda anahtar simgesi belirir. Bu durumda reset düğmesine basarsanız oluşan hata kodu ekranda belirecektir. Bu şekilde hangi sorunun yaşanıldığını anlayabilirsiniz. Airfel Digifel 24 KW KBCE/ Digifel Duo 24 KW KMCE/ Digifel Duo 28 KW KMCE model hermetik kombiler içindir.



LP Arıza Kodu Düşük su basınç sorunudur.

Çözüm Ekranda böyle bir hata kodu belirdiği zaman kombinin suyu az demektir. Yani bu durumda cihaza su basmanız gerekmektedir. Su basıncı 1 barın altındadır ve bu değeri 1,5 bara çıkarmanız gerekmektedir. İşlemi doldurma musluğu ile yapabilirsiniz. Digifel Duo kombinin sağ altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirerek açmalı ve sol alt kısımda bulunan bar göstergesi 1,5 olana kadar kombiye su basmalısınız. Basıncı yükselttikten sonra doldurma musluğunu sağa çevirip kapatmayı unutmayın. Sorun çözümlenecektir. Düzelme olmazsa eğer kalorifer düğmesinin solundaki “R” harfindeki kırmızı butona 3 saniye kadar basılı tutarak resetleme işlemi yapabilirsiniz.



HL Arıza Kodu Limit termostat sorunudur.

Çözüm Kalorifer gidiş suyunun °C üzerinde olduğunu belirtir. Bu durumda limit termostat cihazı emniyete alır ve aşırı sıcaklıktan korur. Cihaz bu sebeple arızaya geçer. Bu durumda cihazın susuz çalışmadığından emin olmalısınız. Yani bar değeri düşük ise su basmalısınız. Birkaç kez de resetleme işlemi yapabilirsiniz. Sorunun düzelmediği durumlarda Airfel Servisi yardımı almalısınız. Cihazınızda; pompa sıkışıklığı, kalorifer filtresinde tıkanma, tesisatta tıkanma, sensör arızası, kart arızası, ana eşanjörde kireçlenme, üç yollu vanada konum değiştirme gibi durumlar söz konusu olabilir. Net tespit için mutlaka uzmanı tarafından yerinde görülmesi gerekir.



AF Arıza Kodu Prosestatın devrede olduğunu belirtir.

Çözüm Baca sisteminde ya da prosestatta sorun olduğu zaman güvenlik amacı ile elektronik kart bu hata kodunu ekranda belirtir. Bu gibi durumlarda genel olarak hava akış sorunu da yaşanıyor diyebiliriz. Prosestatın yanı sıra; anakart ya da fan arızası da olabilir, baca yerinden çıkmış olabilir. Net tespitin yapılması ve soruna müdahale edilmesi açısından uzman yardımı almalısınız.



Hb Arıza Kodu Kalorifer sensörü sorunudur.

Çözüm Kalorifer gidiş borusu üstünde yer alan kalorifer ntc sinde sorun olması ya da kablolarda kısa devre-kopma gibi durumlar söz konusu olduğunda bu hata kodu ekranda belirmektedir. Teknik açıdan net tespit ve çözüm adına sorunun yerinde görülmesi gerekir. Bu nedenle de uzman yardımı almalısınız.



db Arıza Kodu Kullanım suyu sensörü sorunudur.

Çözüm Kullanım suyu çıkış borusu üstünde yer alan sıcak su ntc sinde sorun olması ya da kablolarda kısa devre-kopma olması gibi durumlarda bu sorun ekranda belirir. Bu durumun birden çok sebebi olabileceğinden kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız.



bC Arıza Kodu Brülörde kontrol sorunu ya da ateşleme görülmedi.

Çözüm Brülörde yanma oluşmadığı zaman bu hata kodu ekranda belirir. Bu gibi durumlarda önemli olan konutunuzda gazın olmasıdır. Gaz yoksa bu sebeple sorun yaşanıyordur. Digifel Duo kombinize gaz geldiğinden kesin olarak eminseniz eğer resetleme işlemi yapabilirsiniz. Maksimum 3 kez resetleme işlemi yapabilirsiniz. İşlem sonrasında sorun düzelmezse eğer yapabileceğinize başka bir işlem yoktur. Ateşleme sorunlarında; gaz armatörü, anakart, iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Net tespit ve sorunun çözümlenmesi için Airfel Servisi’ni aramalısınız.



C1 Arıza Kodu 01 arıza koduna benzer. Gaz valfi modülasyon sorunudur.

Çözüm Gaz valfi bobinlerine yeteri kadar voltaj ve akım gelmediğinde ekranda bu hata kodu yer alır. Cihaz bu durumda çalışmayacak yani ateşleme yapmayacaktır. Bu gibi arıza durumlarında yapılması gereken şey servis yardımı almaktır. Net parça tespiti ve çözümü için işi uzmanına bırakmanız gerekmektedir.



A5 Arıza Kodu Prosestat kontağı kapalı ya da kararsızlık var.

Çözüm Digifel Duo model kombinin ateşleme yapması sırasında; fan, prosestat, gaz valfinin açılması, ateşleme elektrodunun devreye girmesi ve iyonizasyonun oluşması sıralamasında bir sorun olduğunu belirtir. Elektronik kart ekranda bu hata kodunu vererek cihazı koruma altına alır. Bu durumda net tespit yapılması ve sorunun çözümlenmesi adına Airfel Servisi’ni aramanız gerekmektedir.



Fr Arıza Kodu Donma sorunudur.

Çözüm Kalorifer sensörünün 1°C sıcaklığı algıladığı zaman ana eşanjörde donma tespit eder. Bu durumda elektronik kart ekranda bu hata kodunu gösterir. Bu durumda Digifel Duo model kombideki su boşaltılmalıdır. Sonrasında cihaz şalterinden kapatılmalıdır. Gaz vanası kapatılarak ana eşanjördeki ısı 5°C olana kadar beklenilmelidir. Bu işlemleri konusunda uzman teknisyen yapabilir. Uygulama sonrasında parçalarda sorun var ise tespit edilir ve ona göre gereken müdahale yapılır.


Sorunlarınız İçin 0 () 24 70 Nolu Telefonla İrtibata Geçebilirsiniz. Yada Yorum Yaz Kısmından Doğru Şikayetlerinizi Bildirebilirsiniz.



Yorumlar- Yorum Yaz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası