dibbys münhal kadrolara nasıl bakılır / Diyanet Türkiye Geneli Yılı Nisan Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı ! | Dini Haberler

Dibbys Münhal Kadrolara Nasıl Bakılır

dibbys münhal kadrolara nasıl bakılır

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Görevlileri Nakil Sınavları Genelgesi

- tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyanet işleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliği ile Sınav Yönetmenliği uygulaması ile ilgili; yürürlükte olan tarih ve sayı Diyanet işleri Başkanlığınca görülen lüzum üzerine aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Cami Görevlileri Nakil Sınavları

1.         İl Müftülükleri tarafından yapılacak cami görevliliği yarışma sınavları, ilgili müftülük tarafından Başkanlık internet sitesinde İKYS programında sınav tarihinden 15 gün süre ile ilan edilecektir. İlan günlerine rastlayan resmi tatiller ile cumartesi ve pazar günleri 15 günlük ilan süresinden sayılacaktır.

2.         Yarışma sınavı açılması planlanan münhal kadroların İKYS programına giriş işlemleri sınavın yapılacağı salı gününden 15 gün önce tamamlanacaktır. İlan süreci başladığından İKYS programı münhal kadro girişine kapatılacaktır.

3.         Yarışma sınavına müracaatlar, ilgili personelin kendisi tarafından İKYS programı aracılığıyla yapılacaktır. Müracaat edenler başvuru belgesini İKYS programından alabilecektir.

4.         Yarışma sınavına katılmak isteyenler, mevzuatta belirtilen şartları taşıması ve cami grupları için belirlenen MBSTS taban puanına sahip olması bir İl'e İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım unvanlarından sadece birine müracaat edecektir.


(YENİ HALİ)

5.         Yarışma sınavına katılmak isteyenler, en fazla 3 (üç) cami/mescit ismini sınavdan önce müracaat esnasında belirleyeceklerdir.

6.         Yarışma sınavlarına müracaatlar, her ayın son salı günü mesai bitiminden sona erecek, İKYS programı aynı saatte otomatik olarak müracaatlara kapatılacaktır.

7.         Yarışma sınavları İl Müftülükleri sınav kurulunca her ayın Salı günü yapılmaya başlanacaktır. Sınav kurullarında münhal kadronun bulunduğu ilçe müftüsünün olması şartı aranmayacaktır.

8.         Bir sınav kuruluna günlük 30 kişi sınava alınabilir.

9.         Adaylara İKYS programı aracılığı ile sınava giriş belgesi verilecektir.

      Yarışma sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav yönetmeliği ekinde yer alan EK 1 (A)  Yarışma Sınavı Değerlendirme Formu (sınav konuları ve puan değerleri) esas alınarak yapılacaktır. Yarışma sınavında başarılı olabilmek için 70 veya herhangi bir puan barajı uygulanmayacaktır.

      Yarışma sınav sonuçlarının il müftülüklerince İKYS programındaki ilgili kısma girişi yapılacak ve yerleştirme sonuçları sınavın bitiminden itibaren en geç 2 gün içinde ilgililere İKYS programı üzerinden duyurulacaktır.

      Cami görevliliği münhal kadrolarına naklen atamalarda, geçerlilik süresi dolmamış en yüksek MBSTS puanının yüzde 40'ı, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ekinden yer alan EK-1 (A) Yarışma Sınav Değerlendirme Formundan alınan yüzde 40'ı ve EK-1 (B) Müktesep/Nitelik Değerlendirme Formundan alınan yarışma sınavı puanının yüzde yirmisinden (20) oluşan toplam puan esas alınacaktır.

      Yarışma sınavına katılanların "toplam puan’ı en az 70 (yetmiş) olanlar müracaat esnasında belirtildiği cami/mescitlerden birine yerleştirilebilecekler.

      Tercih edilen münhal kadrolara yerleştirme işlemlerinde sırasıyla;

a) "Toplam Puanı yüksek olana, eşitlik halinde

b) MBSTS puanı  yüksek olana,

c) Görev yılı fazla olana,

d)Hafız olana,

e) Öğrenim düzeyi yüksek olana,

öncelik verilecektir.

      EK-1 (C) Nakil Değerlendirme Formu’nda toplamda 70 ve üzeri puan alıp müracaat esnasında tercih ettiği bir cami/mescit yerleştirmesi yapılamayan adaylar ilan edilmiş münhal kadrolara iki (2) gün süreyle en fazla 3 (üç) ek tercihte bulunabilecekler.

(Genelgenin Önceki Hali: Yarışma sınavına katılan adaylardan "toplam puan"ı en az 70 olanlar, müracaatta bulunduğu unvanda en fazla 5 münhal kadro için yer tercihinde bulunabileceklertir. "Toplam puan"ı yetmişin altında kalanlar münhal kadrolara naklen tayin müracaatında bulunamayacaklartır.)

       EK-1 (B) Müktesep/Nitelik Değerlendirme Formu puanı sınavın son başvuru tarihi itibariyle İKYS programı veri tabanındaki bilgiler esas alınarak İKYS programı tarafından hesaplanacak, başvuru ekranında ve başvuru belgesinde yarışma  sınavına başvuran tarafından ayrıntılı bir şekilde görülebilecektir.

17)       EK-1 (B) Müktesep/Nitelik Değerlendirme Formunda puan verilen müktesep ve niteliklerle ilgili İKYS veri tabanındaki olası hatalara ilişkin düzeltme   talepleri müracaat işlemlerinin sona erdiği tarihe kadar il müftülüklerince gerçekleştirilebilecektir. Bu tarihten sonraki söz konusu düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.

18)       Yarışma sınavına katılacaklar; müracaat, tercihlerini belirleme, sınav tarih ve sonucunu öğrenme ve yerleştirme durumunu öğrenme gibi işlemlerini İKYS programından kendi kullanıcı hesapları aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

19)        Yarışma sınavı açılması ve ilanı, münhal kadroların girişi, sınava katılacaklara sınav tarihi belirleme, sınav sonuçlarının duyurulması, yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi vb. diğer işlemler İl müftülükleri tarafından İKYS programı üzerinden yürütülecektir. Ayrıca yarışma sınavı için İKYS programından alınacak sınav tutanakları sınav kurulları tarafından doldurularak imzalanacak ve İl müftülükleri tarafından muhafaza edilecektir.


20)       Sınav sonucu, tercihlerine göre yerleştirme işlemi yapıldığı halde yasal süresi içerisinde yeni görev yerlerine başlamayanlar 6 (altı) ay süreyle yeniden nakil sınavlarına müracaat edemeyeceklerdir.

(YENİ)
21)       Sınav yönetmeliğinin 18/1-ç maddesi çerçevesince (d) grubu köy ve kasaba cami/mescitleri ile büyükşehir statüsündeki illerin il ve ilçe merkezi dışındaki mahallelerinde münhal bulunan cami/mescit kadrolarına MBSTS’den en az 50 puana sahip olan ve ilçe müftülüğünün teklif ettiği il müftülüğünün onayladığı adayların atanması yapılabilir.

Mazeret Sebebiyle Yer Değişikliği

1.         Aday memur mazeret sebebiyle de olsa il içi ve iller arası görev veya görev yeri değişikliği talebinde bulunamayacaktır. Adaylık dönemi içerisinde görev veya görev yeri değişikliği talebinde bulunan memurun talebi değerlendirmeye alınmayacaktır.

2.         Sağlık durumu mazeretine binaen il dışı tayin talebinde bulunan cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin evrakları gerekli şartları taşıyor ise Başkanlığa gönderilecektir. Cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin sağlık mazeretine binaen nakil talepleri Başkanlıkta oluşturulan komisyon tarafından her ay görüşülecek, talepleri uygun görülen cami görevlilerinin nakilleri Başkanlıkça her zaman yapılabilecektir. Kt1ran kursu öğreticilerinin mazerete istinaden nakilleri ise sömestr (yarıyıl) ve yaz tatilinde yapılacaktır.

3.         Cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin ilgili Yönetmelikte belirtilen şartları haiz sağlık mazeretine binaen il içi nakil talepleri İl müftülüğünde oluşturulacak ve içerisinde bir doktorun da üye olduğu bir komisyon tarafından her ay görüşülecektir. Sağlık mazeretine binaen il içi nakil talepleri uygun görülen cami görevlilerinin nakilleri İl müftülüklerince her zaman yapılabilecektir. Kuran kursu öğreticilerinin sağlık mazeretine istinaden il içi nakilleri ise sömestr (yarıyıl) ve yaz tatilinde yapılacaktır.

4.         Eş durumu mazereti sebebiyle il dışı veya il içi nakil talebinde bulunan cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri atanmak istedikleri (eşlerinin bulunduğu) il müftülüğüne nüfus cüzdanı fotokopisi, evlilik cüzdanı fotokopisi, eşin devlet memuru veya 4/b sözleşmeli olduğunu gösteren belge veya başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde gün SGK’lı olarak çalıştığını gösteren SGK il müdürlüğünden onaylı bir belge ile müracaat edeceklerdir

5.         Eş durumu mazeretine binaen il dışı veya il içi nakil talebinde bulunan cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerin nakil talepleri İl müftülüğünden oluşturulacak bir komisyonda her ay görüşülecektir. Eş durumu mazeretine istinaden nakilleri ise sömestr (yarıyıl) ve yaz tatilini de yapılacaktır,

6.         Sağlık mazeretine istinaden iller arası nakilleri Başkanlıkça uygun görülen veya sağlık mazeretine binaen il içi nakilleri uygun görülen veya eş durumu mazeretine binaen iller arası veya il içi nakilleri uygun görülen cami görevlileri görev yeri tespiti için (İl müftülüklerinde İl Sınav Kurulu tarafından mülakata tabi tutulacak, mülakat yapılmadan görev yeri tespiti yapılamayacaktır). Planlama yapılırken aynı grup veya daha alt gruptaki camiler tespit   edilecek,  atama  işlemi  Başkanlıktan   uygun   görüş  alınmak  suretiyle sonuçlandırılacaktır.

Bu genelge hükümleri yılı Mart ayı itibariyle açılacak yarışma sınavlarında uygulanmaya başlayacaktır.

Diyanet Türkiye Geneli Yılı Nisan Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı !

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yılı Nisan  ayı tüm camilerin münhal kadro ilanları yayınlandı. Cami Görevlileri DİBBYS sisteminden Sınav- Cami Görevlisi Nakil Sınavları bölümünden münhal kadroları görebilmekte ve istedikleri il için nakil sınavı başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Görevlilerine başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken hususları şu şekilde ilan etti ; 

– Başvuru süresi 1 hafta ilan süresi 2 haftadır.
– Başvuru yaparken adaya 3 tercih hakkı verilecektir.
– Aday B,C,D cami gruplarını tercih ederken hizmet süresine göre kendisine uygun grupları tercih etmelidir. İl Müftülüğü onaylama işlemi yaparken adayın tercih edemeyeceğine karar verdiği gruplar için adayın varsa o gruptaki tercihi geçersiz sayılacaktır.
– Sözlü sınavdan sonra İlk yerleştirme işlemi yapıldığında kazananlar kazandıkları yerleri görüntüleyebilecek kazanamayanlara ise 3 ek tercih hakkı verilecektir.
– İlk Tercih Sonucu Görüntüleme Başlama/Bitiş Tarihleri ilk tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile ek tercih yerleştirmesi yapılan tarih arasındadır.
– Ek Tercih Başlama/Bitiş Tarihleri ilk tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile bu tarihe 48 saat eklenerek oluşturulan tarih arasındadır.
– Ek Tercih Sonucu Görüntüleme Başlama/Bitiş Tarihleri ek tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile bu tarihe 48 saat eklenerek oluşturulan tarih arasındadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı yılı Nisan ayı İmam-Hatip , Müezzin-Kayyım nakil sınavları için son başvuru tarihi olarak ilan edildi.

MOBiL UYGULAMA REKLAM Diyanet Türkiye Geneli Temmuz Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı 1

BAŞVURU ŞARTLARI

1.İmam-hatip kadrosunda çalışanların imam-hatip olarak;
· (C) grubu camilere atanabilmek için (D) grubu camilerde asgari üç yıl görev yapmış olmak,
· (B) grubu camilere atanabilmek için (C) ve (D) grubu camilerde toplam beş yıl görev yapmış olmak,
· (A) grubu camilere atanabilmek için diğer grup camilerde en az sekiz yıl görev yapmış olmak ve aşere, takrib, tayyibe kursu veya ihtisas kursu ya da hafız olup tashih-i huruf kursunu bitirdiğine dair belgeye sahip olmak,

2. Münhal cami görevlisi kadrolarına nakil başvurusunda bulunabilmek için MBSTS’den en az 50 puana sahip olmak,
3. İmam-hatip olarak (A) ve (B) grubu camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için MBSTS’den en az 60, (C) ve (D) grubu camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için en az 50 puana sahip olmak;
4. Müezzin-kayyım olarak bütün gruplardaki camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için MBSTS’den en az 50 puana sahip olmak,imam-hatiplikten müezzin-kayyımlığa geçecekler için bu taban puan aranmaz.
5. Memurlukta adaylığı kalkmış olmak,
6. İl içi nakillerde çalışmakta olduğu yerde en az altı ay, iller arası nakillerde çalışmakta olduğu ilde en az iki yıl fiili olarak görev yapmış olmak,
7. Kendi istekleri üzerine başka bir unvandaki kadroya atananlar için bu kadroda en az iki yıl görev yapmış olmak,

· Sadece bir ildeki münhal kadrolara ve tek unvan için (imam-hatip veya müezzin kayyım) nakil başvurusu yapılabilecektir.

* Başvuru yapacak personel MBSTS ve “müktesep/nitelik değerlendirme formu”ndan aldığı puanı dikkatle kontrol edecek ve bir hata olması halinde sınav başvuru tarihlerine rastlayan son işgünü mesai bitiminden önce bağlı bulunduğu birime (il müftülüğüne) gerekli düzeltmeyi yaptıracaktır. Düzeltme işlemi yaptırılması durumunda, müracaatların sona erdiği tarihe kadar başvuru sahibi personel tarafından güncellenecektir. Başvuru tarihlerine rastlayan son işgünü mesai bitiminden sonra düzeltme işlemi yapılamayacaktır.

NOT: Nakil için müracaat eden personelin başvuru şartlarını taşıması, nakil işlemlerinin İKYS programı üzerinden zamanında ve başarılı şekilde yürütülmesi ile müktesep nitelik formundaki hatalı puanların bağlı bulunan birimden (il müftülüklerinden) zamanında düzelttirilmesi ve tekrar başvuruların güncellenmesinden nakil için müracaat eden personelin kendisi sorumlu olacaktır.

Dibbys münhal kadrolara nasıl bakılır

admin

0 Comment

Genel

Münhal kadrolar ne zaman açıklanır?

(4) Cami görevlisi kadrolarından münhal bulunan yerler için her ayın ilk Salı günü müftülüklerce yarışma sınavı yapılır.

Dibbys nakil başvurusu nasıl yapılır?

Atama ve nakil talebinde bulunacak personelin, kendi kullanıcı adı ve şifresi ile https://dibbysfunduszeue.info adresine girerek müracaatlarını elektronik ortamda yaparak süresi içinde onaylamaları gerekmektedir.

Diyanet münhal kadro ne demek?

Münhal kadro: Boş (açık) kadro. Bir başka anlatımla, bir kadro olması ve bu kadronun münhal olması atama işleminin sebep unsuru olup, münhal kadro olmadan atama işlemi yapılmaz.

DHYS açılımı nedir?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Müezzinlik için hangi sınava girilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar. Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET'te İmam, Müezzin veya Kur'ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT'ye de girmek zorundadır.

Yeterlilik sınavı kaç yıl geçerli?

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 5. maddesinin (d) bendinde şu hüküm yer almaktadır: “Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sonuçları ile yeterlik sınav sonuçları üç yıl süre ile geçerlidir.” Buna göre 2 Nisan tarihinde MBSTS sınavına giren bir kişinin aldığı puan 2 Nisan tarihine kadar &#;

Okul nakil kaç gün sürer?

a) (Değişik:RG-1/9/) Millî eğitim müdürlüklerince öğrenci velisi bilgilendirilerek okul türleri ve bu Yönetmeliğin nakille ilgili hükümleri göz önünde bulundurularak uygun okullara 5 iş günü içerisinde tercih yapılması sağlanır.

Nakil Sınavı Başvurularının Yeni Adresi DİBBYS

Artık münhal bulunan kadroya müracaat etmek için müftülüğü gitmeye, dilekçe ve iş talep formu doldurmaya son. Artık tüm nakil başvuruları DİBBYS üzerinden yapılacak.

İL CAMİ GÖREVLİSİ NAKİL SINAV BAŞVURUSU SÜRECİNDE CAMİ GÖREVLİLERİ İÇİN YARDIM DÖKÜMANI

BAŞVURU

1. Bilgisayarın tarayıcısı açılır (Internet Explorer / Google Chrome / Mozilla Firefox’tan herhangi biri) ve adres satırına funduszeue.info yazılır. Ardından İKYS kullanıcı adı ve şifresi girilir. Güvenlik kodu giriş butonunun üstünde bulunan kutuya yazılır ve giriş butonuna tıklanır. Şifresi olmayan kullanıcılar bağlı bulunduğu il müftülüğüne müracaat edebilir yada yeni kullanıcı hesabı oluştur butonuyla kendi kullanıcı hesabını oluşturabilir.

2. Sınav menüsüne, ardından cami görevlisi nakil sınavları menüsüne ardından nakil sınav başvuru menüsüne tıklanır.

3. Sınav açılan illerdeki münhal kadroları görüntülemek için MÜNHAL KADROLARI GÖSTER butonuna tıklanır. Ardından sınav açılmış illerden bir tanesi seçilir ve listele butonuna tıklanır.

4. Münhal kadrolar görüntülendikten sonra geri butonuna tıklanır ve GERİ butonuna tıklanır ve başvurmak istenilen sınavın yanındaki BAŞVUR butonuna tıklanır.

5. Sınav başvuru şartları ve açıklamaların hepsi okunur, ilgili sınav başvuru şartlarına uygun ise “Sınav “Şartlarını ve Açıklamaları Okudum. Başvuru Şartlarını Taşıyorum” butonuna tıklanır.

6. Açılan formdaki tüm bilgiler kontrol edilir. Hizmet süresine ve diğer bilgilere göre müktesep değerlendirme formundan alınan puanlar kontrol edilir. Adayın puanlarının ya da başvuru bilgilerinin doğru olmamasından aday sorumludur. Doğru olmayan bilgilerini aday bağlı bulunduğu müftülüğe düzelttirecektir.

7. Hesaplanan müktesep değerlendirme puanları ve diğer bilgiler görüntülenir. Ardından başvuru unvanı seçilir;

8. Başvuru yap butonuna tıkladıktan sonra başvuru başarılı olmuşsa aşağıdaki mesaj görüntülenir.

9. Başvuru, başvuru yapılan müftülükçe onaylanınca geçerli olacaktır.

Başvuru başlama ve bitiş tarihleri arasında adayın başvurusu aday tarafından BAŞVURUYU İPTAR ET butonuna tıklanarak iptal edilebilir. Eğer şartları taşıyorsa farklı bir unvanla (İmam hatip ya da Müezzin kayyım unvanından biriyle) başvuracak şekilde başvurusunu BAŞVURUYU GÜNCELLE butonuna tıklayarak güncelleyebilir.

GİRİŞ BELGESİNİN ALINMASI ve SINAVA GİRİŞ

Başvuru sahipleri için müftülükçe sınav günü belirlendiğinde SÖZLÜ SINAVA GİRİŞ BELGESİ butonuna tıklanır ve sözlü sınava giriş belgesi alınır. Sınav günü sınav yerinde hazır bulunulur.

SINAV NOTUNUN ÖĞRENİLMESİ VE TERCİH YAPILMASI

Adaylar sınav notu aldıktan sonra müftülükçe sınav notları açıklanır. Aday sınav notunu YARIŞMA SINAV SONUCU butonuna tıklayarak görüntüleyebilir.

Aday tercih yapmaya hak kazanmışsa, TERCİH YAP butonuna tıklayarak tercih işlemi yapar. En fazla 5 tercih yapılır. Tercih işlemi aşağıdaki resimdeki gibi yapılır. Sırasıyla tercih yerleri seçilerek ve TERCİHLERİMİ KAYDET butonuna tıklayarak yapılır.

Yapmış olduğu tercihleri yazdırmak isterse TERCİHLERİ YAZDIR butonuna tıklayarak tercihlerini yazdırabilir.

Aday tercihlerini silmek isterse YAPTIĞIM TERCİHLERİ SİL butonuna tıklayabilir. Bu durumda baştan tercih yapmak isterse tüm tercihlerini baştan yapmalıdır.

TERCİH SONUCU

Tercihler tamamlandıktan sonra başvurulan müftülükçe yerleştirme işlemi yapılır. Aday yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra YERLEŞTİRME SONUCU butonuna tıklayarak yerleştirme sonucunu görüntüler.

AÇIKLAMALAR

Nakil için müracaat eden personelin başvuru şartlarını taşıması, nakil işlemlerinin İKYS programı üzerinden zamanında ve başarılı şekilde yürütülmesi ile müktesep nitelik formundaki hatalı puanların bağlı bulunan birimden zamanında düzelttirilmesi ve tekrar başvuruların güncellenmesinden nakil için müracaat eden personelin kendisi sorumlu olacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası