doğal vazelin markaları / Vazelin Fiyatları, Çeşitleri ve Markaları - Trendyol

Doğal Vazelin Markaları

doğal vazelin markaları

Vazelin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatımızda en sık kullandığımız ürünlerden bir tanesi de vazelindir. Evlerde, işyerlerinde, okullarda, ofislerde kısaca hemen her yerde en sık bulunan ürünlerden bir tanesi olan vazelin aslında tam olarak ne işe yarıyor? Şimdi vazelinin çıkış noktasından başlayarak kullanım alanlarına kadar vazelin hakkında bilinmeyenleri sıralayalım…

Vazelin Nedir?

Vazelinin tanımına geçmeden önce vazelinin ilk olarak nerede nasıl keşfedildiğinden bahsetmeliyiz. İngiliz Kimyacı Robert Augustus Chesebrough petrolün yeni keşfedildiği zamanlar petrol ile başka neler yapılabileceğini merak eder. Petrol sondaj sürecinde ortaya çıkan bir yan ürün ve bu ürünün etkileri ilgisini çeker. Bu yan üründen ilham alan Chesebrough kendi çapında çalışmalara başlar. Tam 5 yıllık uzun bir çalışmanın neticesinde petrolden cildi nemlendirmeye yardımcı bir ürün ortaya çıkarır ve bu ürünün patentini alır.

Bu nemlendirici ürünü tüm insanlara tanıtmak için Chesebrough at arabasıyla tüm New York’u gezmiştir. Kaydedilen ismi Vaseline olan nemlendirici Almanca’da su anlamına gelen wasser ile Yunancada yağ anlamına gelen oleon kelimelerinin birleşimi ile ortaya çıkmıştır. 1800’lü yıllardan günümüze gelen ve dünyanın en çok bilinen bakım ürünlerinden bir tanesi olan Vazelin tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yoğun şekilde kullanılmaktadır.  

Vazelin genel olarak petrolden geriye kalan artıklardan elde edilen doğal bir özdür. Bu sebeple petrol jelatini olarak da bilinmektedir. Yoğun bir dokuya sahip olmakla beraber kokusuzdur. Bu doğal özün pek çok faydası bulunuyor.

Vazelin neye iyi gelir?

Vazelinin en önemli özelliklerinden bir tanesi nemlendirme etkisidir. Ciltteki nemin buharlaşmasını engellemeye yardımcı olur. Bu sayede cildin uzun süre nemli kalmasına olanak sağlar. Vazelin hem A hem de B vitaminleri bakımından zengindir. Cildin iyileşme sürecine katkı bulunur. Ayrıca kirpiklere uygulandığında sağlıklı, canlı ve gür kirpik oluşumunu da desteklemektedir.

Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında cilt kuruluğunu gidermeye yardımcı olur. Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Vazelin makyaj çıkarma konusunda da oldukça etkili bir üründür. Ufak bir ped ya da pamuğun üzerine bir damla konması ve makyaj bölgelerinin nazikçe temizlenmesi yeterlidir. Kremsi, jöle tarzında bir yapısı vardır. Uygulanması da bu anlamda çok kolaydır. Cildi nemlendirirken beslenmesine katkıda bulunur. Akşamları yatmadan bir tabaka halinde göz çevresine uygulanabilir. Bu sayede göz çevresindeki ton farklılıklarının giderilmesine ve eşit, dengeli bir görünüm ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

Vazelin bilek ve boyun bölgesine sürüldüğünde gün boyu etkisini yitirmeyen kokusu ile bir parfüm etkisi yaratabilmektedir. Cilt üzerindeki ince çizgi ve yaşlanma belirtilerini en aza indirmede yine vazelin etkili bir destek sağlamaktadır. Kuru dudakların nemlenmesi ve canlı bir görünüme kavuşması için de vazelin etkili bir üründür. Ayak ve dirseklere de uygulanabilen vazelinin bu anlamda geniş bir kullanım alanı bulunuyor.

En İyi Vazelin Hangisi?

Hem dünyada hem de ülkemizde pek çok insanın tercih ettiği güvenilir vazelin markaları bulunuyor. Bunlardan her biri temelde aynı etkileri sağlasa da farklı tercihlerde bulunmak mümkündür. Bizim de vazelin konusunda bazı favorilerimiz bulunuyor. Eğer hangi vazelin markasını tercih edeceğin konusunda kararsızlık yaşıyorsan bizim sana bazı önerilerimiz olacak. Favori vazelinlerimiz şu şekilde;

  • Vazelin Gül Kokulu 80 gr

Yumuşak gül kokulu vazelin kuru cildin nemlendirilmesine katkıda bulunur. Topuk, dirsek, dudak gibi bölgelerin yumuşamasına ve kuruluğunun giderilerek daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu vazelini masajda, makyaj ve pedikürde kullanmak da mümkündür. Dört mevsim kullanıma uygun olan bu vazelin ile tüm vücuda bakım uygulayabilirsiniz.

 

Yoğun ve ferahlatıcı gül kokusu ile cildi saran Rosense Vazelin el, ayak, topuk, dirsek gibi kuruluğun en çok görüldüğü yerlere bakım sağlamaya yardımcı olur. Nemini kaybeden bölgeye uygulandığı andan itibaren yoğun bir şekilde nemlendirmeye ve bölgeyi canlandırmaya, tazelemeye katkı sağlamaktadır. İpeksi bir yumuşaklığa sahip olan vazelin hassas cilt yapısına sahip olanlar için idealdir.  

 

  • Johnsons Pafümlü Vazelin 100 Ml

Yılların güvenilir markalarından bir tanesi olan Johnsons’ın sunduğu bu vazelin cildi nemlendirirken içeriğindeki E vitamini ile cildi beslemeye yardımcı olur. İçeriğinde bulunan aloe vera cilde etkili bir nem desteği sağlar. Yumuşak parfümü ve hoş kokusu cildi gün boyu sarar. Topuk, diz, dirsek gibi kurumaya müsait bölgeleri yumuşatmaya ve nemli, canlı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur.

 

Yumuşak formülü ile hem sizin hem de bebeğinizin hassas cildine etkili bir bakım sağlayan Dalin Vazelin dudak, dirsek, el, diz gibi pek çok bölgeyi yoğun bir şekilde nemlendirmeye yardımcı olur. Günlük cilt bakımı için de kullanılabilecek vazelin ile cildinizi rahatlatmanız, taze ve canlı bir görünüm kazandırmanız mümkün olabilir. Ayrıca her bez değişiminde bebeğinizin bez bölgesine uygulayarak bebeğinizin cildini rahatlatabilir ve pişik oluşumunu engellemeye yardımcı olabilirsiniz.

Bizim vazelin önerilerimiz böyle ancak elbette daha pek çok markanın vazelin çeşidi bulunuyor. Diğer vazelin çeşitlerini yakından incelemek ve dilediğin ürünü en uygun ödeme koşulları ile anında sipariş vermek istersen seni Kozmela dünyasına bekliyoruz.

etiket Nem Kaybına Savaş Açın! En Sevilen Vazelin Önerileri

Haberler

Vitrin

Kozmetik

Nem Kaybına Savaş Açın! En Sevilen Vazelin Önerileri

Vazelin, geçmişten günümüze nemlendirme amacıyla en çok kullanılan ürünlerden biri. Soğuk havaların da yaklaşması ile kuruyan ve çatlayan cildinize çok iyi geleceğini düşündüğümüz birbirinden etkili vazelinleri sizler için listeledik. Vaseline, Isana, Dalin gibi markaların ürünlerini de bulabileceğiniz içeriğimize hoş geldiniz..

Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

1. Dalin - Nem Kaybına Karşı Formüllü Vazelin

1. Dalin - Nem Kaybına Karşı Formüllü Vazelin

2. Vaseline - Blueseal MEN

2. Vaseline - Blueseal MEN

3. UniCare - Vazelin Extra Kavanoz

3. UniCare - Vazelin Extra Kavanoz

4. ISANA - Yoğun Bakım Vazelin

4. ISANA - Yoğun Bakım Vazelin

5. Fenodo - Pembe Vazelin

5. Fenodo - Pembe Vazelin

6. Dr. Rena Dermo Naturlife Gül Özlü Vazelin

6. Dr. Rena Dermo Naturlife Gül Özlü Vazelin

7. Multiplus - Tüm Cilt Tiplerine Uygun Katı Vazelin

7. Multiplus - Tüm Cilt Tiplerine Uygun Katı Vazelin

8. Vaseline - Blueseal E Vitamini Özlü Vazelin

8. Vaseline - Blueseal E Vitamini Özlü Vazelin

9. Vaselin - Blueseal Orijinal Jel

9. Vaselin - Blueseal Orijinal Jel

10. Cire Aseptine - Aloe Vera Özlü Vazelin

10. Cire Aseptine - Aloe Vera Özlü Vazelin

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası