kesilmiş sütten lor yapımı / Kesilen Sütten Lor Peyniri Yapımı - Sosyal Tarif

Kesilmiş Sütten Lor Yapımı

kesilmiş sütten lor yapımı

Sütten Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

sütten lor peyniri

Hem ekonomik, hem lezzetli, hem de gayet faydalı bir şekilde evde kolayca yapabileceğiniz belki de en mütevazi peynir olan Lor Peyniri&#; Kendi kahvaltılarınızda, makarnalarınızın, poğaçalarınızın, böreklerinizin içinde ya da bebeğiniz için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. (Lor kurabiyesi, lor tatlısı gibi alternatifler de varmış ama çok cazip gelmediği için ben denemedim daha 🙂 )

Ben daha önce yoğurttan lor peynirini yapmıştım. ( funduszeue.info)Bu sefer, sütten yaptığımın tarifini vermek istedim. Korona virüsünden dolayı, mandıradan açık süt almayı bıraktık ve marketten taze günlük süt alıyoruz. Birçok markanın, günlük olarak taze süt paketlerini raflarda kolaylıkla bulabilirsiniz 😉

Ben, sadece bebeğim için hazırladığımdan ötürü tuz kullanmadım. Siz, kendiniz için hazırlarsanız dilediğiniz ölçüde tuzluluk oranını ayarlayabilirsiniz. Sütünüz kaynamaya başlayınca, tuzu ilave edebilirsiniz.

Bu arada yoğurttan lor peyniri elde etmek isterseniz onun da tarifini paylaşmıştım: Yoğurttan Lor Peyniri Nasıl Yapılır?  tıklayarak tarife detaylıca ulaşabilirsiniz 😉

Sütten Lor Peyniri Malzemeleri:

  • 1 litre günlük süt
  • 4 yemek kaşığı kadar elma sirkesi (üzüm sirkesi de olur ama elinizde varsa elma sirkesini tercih ediniz.)
  • 3 yemek kaşığı kadar limon suyu (Ben limonları sıkıp; sularını buzlukta muhafaza ettiğim için hemen oradan 2 küp kadar aldım.)

Sütten Lor Peyniri Yapılışı:

Sütten Lor Peyniri yapmak için sütümüzü kaynatıyoruz. Sütümüz kaynayıp köpürünce, limon suyu ve sirkemizi sütümüzün içine katarak, kesilmesini sağlıyoruz. Aşağıdaki görseldeki gibi olduğunda, sütümüz kesilmiş demektir.

Sütümüz kesildikten 5 dakika sonra, sütümüzü ocaktan alıyorz ve oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra, bir tülbent yardımıyla, lor peynirimizi süzüyoruz ve suyundan ayrılmasını sağlıyoruz.

Tülbenti sıkarak, 1 gece bu gece şekilde bekletebiliriz.

Ertesi gün ev yapımı lor peynirimiz istenilen kıvamı almış olacaktır.

Peynir altı suyu dediğimiz lordan süzülen suyu, hem lezzetli hem de besleyici bir sudur. Hemen bu suyu tüketmeyeceksek, kağıt bardaklara paylaştırıyoruz.  Bozulmaması için buzlukta muhafaza ediyoruz. Bunu, çorbalarınızın, pilavlarınızın içinde kullanabilirsiniz. Hatta bir tık abartalım çiçeklerinizi bile bununla sulayıp, coşturabilirsiniz. 🙂

Kapaklı bir kabın içinde, buzdolabında 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Lor peynirinin içine tuz eklemediğimiz için, daha çabuk bozulacağından dolayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösteriniz. Sadece bebeğim için hazırladığım için 1 litre süt bize yeterli geliyor. 1 hafta sonra, tazecik yeniden yapıveriyorum.

Afiyet olsun yavrularımıza&#;

 

 

editor

Kesilen S&#;tle Ne Yapılır?

Çiğ sütünüzü aldınız ve evde kendi yoğurdunuzu veya sütlacınızı yapmak için kaynatmaya başladınız. Fakat pişirme aşamasında bir şeyler ters gitti ve sütünüz kesildi. İşte, tam da bu noktada kesilen sütü çöpe atmak yerine farklı tariflerde değerlendirebilirsiniz. 


Kesilen Süt Nasıl Değerlendirilir?

  1. Peynir yapımı

Kesilen sütü değerlendirmenin en iyi yolu, onu peynir yapımında kullanmaktır. Süt kesilmeye başladığınızda içerisine az miktarda sirke veya limon suyu ekleyin ve tamamen kesilmesini sağlayın. Eğer lor peyniri yapmak istiyorsanız, sütün üzerinde toplanan kesikleri toplayın ve temiz bir tülbent yardımıyla süzün. Süt kesiklerini güzelce süzdükten sonra üzerine tuz ilave edin ve afiyetle tüketin. 

  1. Çorbalarda kullanılır.

Sütün kesildiğini fark ettiğinizde ocağın altını kapatın ve sütteki kesikleri güzelce süzün. Çorba yaparken kıvamını ayarlamak ve lezzetini arttırmak için kesilmiş sütten ilave edebilirsiniz. Böylece çorbanın besleyiciliği de artacaktır.

  1. Etleri marine edin.

Süt kesilmeye başladığında ocağın altını kapatın ve tortularını süzün. Daha sonra oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan sütü, tavuk ve kırmızı etimarine etmek için kullanabilirsiniz. Ancak süt, çabuk bozulabildiği için etinizi sütün içerisinde en fazla 5 saat bekletin.


  1. Cilt maskesi yapımında kullanın.

Kesilen sütü pirinç ile karıştırarak cildinize maske şeklinde uygulayabilirsiniz. Farklı bir malzeme eklemek istemiyorsanız, temiz bir pamuğu süte batırıp cildinize sürebilirsiniz. Maskeyi cildinizde 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Süt maskesi, cildin arınmasını ve daha parlak görünmesini sağlar.

  1. Bitkilerinizi canlandırabilirsiniz.

Kesilen sütü soğuttuktan sonra fısfıslı bir şişeye koyun. Solmaya yüz tutmuş bitkilerinizin köklerine bu sütü dökebilirsiniz. Böylece bitkileriniz kısa sürede canlanır ve güçlenir.

Sütün Kesilmemesi İçin Ne Yapmalıyız?

Eğer sütünüzün kesilmeye başladığınız hemen fark ettiyseniz, içerisine bir çimdik karbonat atarak kesilmesini önleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Bozuk süt nasıl anlaşılır?
  2. Süt nasıl dondurulur?
  3. Süt ürünleri nasıl saklanır?
  4. Laktoz oranı düşük süt ürünleri
  5. Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalıyız?

Kesilen Sütten Lor Peyniri Yapımı

Bugün sizlere evde lor peyniri nasıl yapılır tüm püf noktaları ile birlikte hazırladık. İster ağız sütü kullanarak isterseniz de taze süt ile hazırlayabilirsiniz. İkisi için de malzeme listesini aşağıda paylaşacağım.

Şimdi evde lor peyniri yapımı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim.

Lor Peyniri Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • 1,5 kilo ağız sütü
  • 2 su bardağına yakın yoğurt
  • Damak zevkinize göre tuz

Ağız sütü olmayanlar için;

  • 3 kilo taze süt
  • 3 su bardağı kadar yoğurt
  • Damak zevkinize göre tuz

Kesilen Sütten Lor Peyniri Yapımı

İlk olarak 1,5 kilogram sütü süzgeçten geçirerek geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.

1,5 kg ağız sütü kullandım, bu süt kendi kendine kesilebiliyor. Bu sütü bulamayanlar için taze süt malzemelerini de paylaştım.

Süt kaynadıkça süt kesilecek ve parça parça olacaktır. Parça parça olunca altını kısalım ve karıştırın. Peynirin daha beyaz ve hafif ekşimtırak bir tat olması için içerisine 2 su bardağı kadar da yoğurt ekliyoruz.

Yoğurt ile birlikte de 5 dakika kadar da pişirmeye devam edelim. İyice kesik kesik olunca ocağın altını kapatıp beklemeye bırakıyoruz. Bekledikçe iyice suyunu çekecektir.

Soğuduktan sonra peyniri süzgeçten geçirip suyunu süzüyoruz. Bu peyniri kahvaltıda ya da hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

İyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Peynirlere damak lezzetine göre tuz ilave edebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak dereotu, çörek otu vs. ekleyerek peynirinizi ekstra lezzetlendirebilirsiniz.

Lor Peyniri Yapımı Videolu Tarif

Ev yapımı lor peyniri tarifi işte bu kadar kolay. Bu enfes peynir tarifi ve çok daha fazlası için KayınvalidemveBen Youtube Kanalı&#;na abone olmayı unutmayalım.

EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI

Lor peyniri, kesik, ekşimik, torak, kesmik, minzi, çökelek evde nasıl yapılır?

EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI

Lor Peyniri Malzemeleri

İki - üç litre süt

Sirke

Limon

EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI

Evde Lor Peyniri Tarifi

  1. Kesilen sütleri değerlendirmek maksadıyla yapılan bu peynir çeşidini elde etmek için kaynamakta olan kesilmiş süte bir kahve fincanı kadar sirke konularak veya bir limon sıkılarak karıştırılır.
  2. Tencere ocaktan alınır ve ağzı kapatılır. Hiç karıştırmadan ılınması beklenir.
  3. Üç - dört saat sonra tencerenin kapağını açtığımızda yeşilimtırak bir suyun yukarı çıktığını ve katılaşan kısmın alt tarafa çöktüğünü görebiliriz.
  4. Bunu temiz bir bez torbaya dökerek sıvı kısmın akıp sadece peynir kısmının torbada kalması sağlanır.
  5. El yardımıyla fazla olan sular iyice sıkılır. Torbanın ağzı kapatılarak iyice süzmesini sağlamak üzere yükse bir yere asılır.
  6. Süzme muamelesi tamamlandıktan sonra torbadan çıkarılan Lor Peyniri tuzsuz olarak tatlılarda kullanılabileceği gibi kahvaltı sofralarında da yerini alabilir.
  7. Süzdürme esnasında ortaya çıkan su ise peynir altı suyu olarak tuzlu kurabiyelerde ( DAMLA SAKIZLI LORLU KURABİYE), poğaçalarda, hamurişlerinde ( BASİT KATMER), böreklerde ( MAYALI PIRASALI BÖREK), çöreklerde ( ÖRGÜLÜ ÇÖREK), tatlılarda ( EV YAPIMI KEMALPAŞA TATLISI (Bursa), HÖŞMERİM (HOŞMERİM) TATLISI (Balıkesir)), yumurtayemeklerinde ( LORLU PEYNİRLİ (ÇÖKELEKLİ, MİNZİLİ) YUMURTA (SÜNDÜRME)) kullanılabilir.
  8. Ramazan İftar ve Sahurlarında Lor Peyniri Taze lor peyniri yüksek seviyede kalsiyum ve protein ihtiva etmekte olup tuz miktarı diğer peynirlere nazaran daha azdır. Bu sebeple açlık hissinin daha geç oluşmasında ve oruç esnasında susamaya mani olma hususunda yardımcı olabilir. diğer taraftan, bilhassa tiramin veya feniletilamin aminoasitleri bazı kişilerde migren ataklarını tetikleyebilir. Lor peyniri ramazan oruçlarında uzun süren açlıkta migren atakları yaşayan kişiler için de harika bir peynirdir. Çünkü diğer peynirlerde daha yüksek nispette bulunup migreni tetikleyen aminoasit çeşidini lor peyniri daha az ihtiva eder.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası