yazılım ne kadar sürede öğrenilir / JavaScrip Nedir? JavaScript Kullanım Alanları Nelerdir?

Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir

yazılım ne kadar sürede öğrenilir

ogrenir. ne ogrenmek istedigine bagli gerci. bol bol referans edilen kitaplar var, onlar yardimci olur.

hangi dil odagin? var mi aklinda once sundan mi baslasam diye? eger sadece mobil uygulama varsa aklinda:
python (isinma turu ve opsiyonel olarak) > c (programlamanin temel ilkelerini ogrenmek icin) > java/object-c (ana andorid ve ios program gelistirme dilleri)

  • yirtik foto  ( ~ ) 

ögrenirsin, herkes sifirdan ögreniyor. ilk kriter ingilizce. khanacademy, coursera bu isin temelini ögrenmek icin cok iyi kaynak ama bunlar iyi bir temel vermek istedikleri icin cok yavas gelisiyor hersey. üretmek zaman aliyor. Kendine bictigin zamana bagli.

Bir yerden kurs alirsan da söyle bir durum var, iyi bir kurs ise isin mantigini da ögretir ama bircok kurs kisa zamanda birsey ürettigini hissettrirmek icin hizli bir sekilde copy/paste kod yazdiriyor, neyi neden yaptigini bilmesende birsey ortaya cikartabiliyorsun.

En iyi ögrenme yöntemi ise kendinle alakali, kimi kitaptan iyi ögreniyor, kimi deneyerek. En iyisi mümkün oldugunca hepsini denemek, internetten video ile, kitaplari karistirarak, bir taraftan kücük uygulamalar gelistirerek. Önce Java (Android icin) veya Objective C (iOS icin) ögren, bununla birlikte Yazilim mühendisligi metodolojileri, Algoritmalar, Design Pattern ler, Frameworkler, dil kütüphaneleri ve gelistirme araclari (IDE, versiyonlama sistemleri vs.) ögrenmen gerekecek.

baslangic icin bu kitaplari tavsiye ederim:
monash.pw
monash.pw
monash.pw
monash.pw
monash.pw
monash.pw

  • emrahday  ( ~ ) 

İngilizcen varsa, yeteri kadar üstüne düşersen pek tabii ki aklındaki projeleri gerçekleştirebilecek kadar yazılım bilgisine erişebilirsin. Yazılım hususunda ne yazık ki kaynak bakımından dilimiz hala yetersiz, o yüzden ingilizce bilgisi bir zorunluluk halini alıyor.

Eğitime para vermek yerine internet üzerinden epey bir verim elde edebilirsin. Tavsiyem Youtube üzerinden C derslerine bakman olacaktır. Türkçe olarak hazırlanmış video listeleri başlangıç olarak sana yeterli bilgiyi verecek ve mantığını kavratacaktır.

Bunun dışında Codecademy, Codemonkey gibi oyunla programlama öğreten siteler var, oralara da bakabilirsin. Bu başlangıç bilgileriyle programlamaya oldukça güzel bir giriş yapmış olacaksın.

Daha da ilerlemeden önce elindeki verilerle bir takım algoritmalar kurmanı tavsiye ederim. Çeşitli sorunlar oluşturup(örneğin, arası asal sayıların toplamını veren program), bu sorunları çözmek adına algoritma kur. Algoritmalarla içli dışlı olmalısın, algoritma kurma becerisi bir yazılımcı için her şeydir.

Sürekli olarak algoritma kurma ile uğraşırken eş zamanlı olarak üzerine yönelmek istediğin proje için çalışmalara başlayabilirsin. iOS üzerine çalışmak istiyorsan Objective-C veya yeni çıkmış ve ileride bu sistem üzerinde mutlak hakimiyeti kuracak olan Swift; Android sistemi içinse Java öğrenmelisin.

  • Octavarium  ( ~ ) 

cevaplar için çok çok teşekkürler.

algoritma demişsiniz (haklı olarak). bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim?

  • starborn  ( ) 

arada coursera'da cikiyor algoritma dersleri. yarari vardir epey.

ama programlamanin temeli olmadan algoritma bisey ifade eder mi ki?
belki matematiginiz kuvvetliyse eder.

  • yirtik foto  ( ) 

gerçekten sıfırsanız oop'un mantığını anlamak için şuradan başlayın
monash.pw

  • spankenstein  ( ) 

bence türkçe bir algoritma kitabı alıp başlamalısınımonash.pw sonra hangi dili seçersiniz ne yaparsınız o size kalmış.Kitaptan sonra malum illegal p2p paylaşım alanlarında algorithm yazıp arayın baya video dersleri var monash.pwzceniz yeterliyse bu da iş görür


  • amusan  ( ) 

programlama bilgisi sıfır olan biri için java dili ne kadar sürede öğrenilir? 3 ay mümkün mü?

süslüler bu işlerle uğraşan insanlar internette biraz abartıyorlar bu tarz sorulara yorum yaparken ve bende kendimi oralarda pek açıklayamadığım için buraya sormak istedim. sözlük profilini düşününce sözlükteki yazılımcılar kendi alanlarındaki konulara tuhaf bir şekilde çok yumuşak ve öğretici bir şekilde yaklaşıyorlar, umarım yine aynı şey geçerli olur :) normalde java dili ile başlanmıyor ama ben java ile başlamak zorundayım ve olabilecek en kısa sürede öğrenmem gerekiyor. sıfırdan başlayan biri için öğrenmesi zor olan şeyin programlama dili değil programlamanın kendisi olduğunu okudum ama sıkıntı şu ki okuduğum şeylerde insanlar öyle bir yazmış ki bir yıl sabah akşam çalışsan hello world çıktısını zor olacak seviyeye gelirsin, bu yüzden burada sormak istedim. eğer günde 2 ile 5 saat arası çalışmaya ayrılırsa sıfırdan başlayan birinin 3 ay sonunda java öğrenmesi mümkün müdür? tabii ki gidip jr programcı olarak işe başlanamaz 3 ayda ama bol bol internetten yardım alarak basit uygulamalar, projeler geliştirebilecek seviyeye gelinir mi? 3 aylık bir çalışmanın sonucu olarak öğrenme(gizlinot: gerçi hiçbir zaman % öğrenilmiyormuş diller ama kesinlikle bilinmesi gereken şeylerden bahsediyorum) serüvenini bitirip sadece pratik yapma ve bu şekilde kendini geliştirme serüvenine geçiş yapılabilir mi? bir de minik bir sorum daha var(gizlinot: belki başka bir soruda bir daha sorarım) ben bu dili nasıl çalışmalıyım? şu an videolarla başladım, videoda ne yapıyorlarsa ardından onu mu yapmalıyım yoksa önce videoları izleyip videoda bir öğrendiklerimi mi denemeliyim? siz nasıl çalışıyorsunuz?

1. öncelikle neden java? ne yapmayı planlıyorsunuz javayla amacınız nedir onu söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz çünkü öğrenci misiniz bilmiyorum ama kod yazarken youtube videolarından öğrendiğimiz gibi 5 tane yıldız yazdıran algoritma yazmıyoruz bu algoritma kurma becerinizi geliştirmek için. 3 ayda elbette java öğrenirsiniz ama java ile bir şey yapmak için en basitinden frameworklerle çalışmanız gerekir. Videoda ne yapılıyorsa aynısını yapmayın, mesela adam dedi ki fibonacci serisini bastıran program yazalım kendiniz durdurun videoyu yazın çok takıldığınız yerlerde açın izleyin


2. öncelikle yazılımcı değilim ama mühendisim. Programlama dersi almıştım c++. Aynı zamanda matlab falan da projelerde kullandım. Hello world yazmak max 5 dklık iş, öğrenmesi de. yazılımda önemli olan algoritmik zeka ve hayal gücü bence. syntaxı öğrenmesi o kadar zor değil ama bunu projeye aktarabilmek gördüğüm kadarıyla çoğu insan için zor. 3 ayda bence syntaxı öğrenebilirsiniz ama dediğim gibi bunu iş hayatında yada projelerde kullanabilmek çok ayrı bir şey. bir de neden 3 ayda öğrenmeye çalışıyorsunuz ve ne için bu da önemli. ve son olarak insanlar tecrübeleri ile öğrenmesi zor diyorlar, sürekli yenilik olan bir alan. bazı yerlerde öyle bir anlatıyorlar ki en kötü yazılım öğrenin gitsin modundalar. insanlar bunun böyle olmadığını anlatmak için zor diyorlar. kaldı ki yazılım öğrenmeyle bitecek bir şey de değil. sürekli problem çözmelisiniz, projeler yapmalısınız. tabi işin içine girince daha iyi anlarsınız. bir de son olarak github hesabı kesin açın ve insanların projeleri inceleyin.


3. teşekkür ederim süslü cevabınız için :) henüz öğrenciyim ve okul sebebiyle java öğrenmek istiyorum, dersten kaldım ama yaz okulunda vermeyi düşünüyorum ve güz döneminde sistem analizi dersi için java kullanmak zorunayım bu yüzden çok hızlı bir şekilde öğrenmeyi amaçlıyorum. açıkçası şu an yapmayı planladığım bir şey yok ama çok geçmeden not defteri, günlük, ajanda ya da kendimi meşgul edecek çok basit aptal oyunlar yapmayı isterim hem ileride androide yönelmek istediğim için hem de ortaya bir şeyler çıkarabildiğimi görünce daha motive bir şekilde çalışmayı sürdürebilirim(gizlinot: bu arada hiçbirini ticari amaçlarla istemiyorum, önümüzdeki bir yılda yapacağım hiçbir şeyden gelir elde edebilecek kadar başarılı olacağımı düşünmüyorum zaten) çünkü sizin o söylediğiniz yıldız yazdırma gibi şeyler bir yerden sonra can sıkıcı olmaya başlıyor. tekrar çok teşekkür ederim süslü :=



4. teşekkürler anonim2 süslüüü <3


5. aa bak süper böyle anlatınca daha iyi oldu, üç ayda istediğin seviyeye gelirsin. Biraz algoritma yeteneğini geliştirdikten sonra da java ile android geliştirme kurslarına başlayabilirsiniz, 1 senede gayet de isterseniz ticari olarak kullanacağınız seviyeye de gelirsiniz.


6. çok çok teşekkür ederim cevaplarınız için, umut oldunuz resmen ^.^


7. Süslücüm bir android developer olarak sana söylebilirim ki java, c dillerine nazaran nesneye yönelik bir dil olduğu için öğrenmesi ilk başta zor olabilir. Algoritma çalışıp daha sonra dile girmeni tavsiye ederim. Hatta mümkünse bir süre c çalışıp programlama mantığını öğrenebilirsin. Okullarda genellikle ilk başta mantığını öğretmek için c ile başlanır. Javayıda artık hani yapabiliyorum dedikten sonra kotline geçiş yapabilirsin. (Android için şu anda kotlinde öğrenebilirsin ama dersinden geçmen gerekiyormuş hemde kotlini anlayabilmen için bazı durumlarda javada bilmen gerekebilir) Sektörde öncelik olarak şu anda kotlin var.  Kotline geçtikten sonra javada yaptığın hamallıkları görünce iyiki kotlin diyeceksin. şimdiden başarılar



nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır