mavi kart başvurusu nasıl yapılır / Bulgaristan mavi kart başvuru

Mavi Kart Başvurusu Nasıl Yapılır

mavi kart başvurusu nasıl yapılır

Bulgaristan mavi kart başvuru

Uzun vadeli oturum izni sağlayan ve yüksek nitelikli yabancılara tanımlanan Mavi Kart, AB üyesi olan Bulgaristan için de geçerli bir programdır. Programa üniversite mezunu nitelikli olarak belirlenen kişilerin başvuru hakkı vardır. Bulgaristan mavi kart, başvuru şartları ise kanun bazında ve öncelikli anlaşmalar dahilinde öngörülmüş ve uygulamaya geçilmiştir.

Bulgaristan Mavi Karta Kimler Başvurabilir?

Mavi kart ne işe yarar?

Yüksek öğrenimini tamamlayan kişiler için hazırlanan Mavi Kart, 1 yıldan 4 yıla kadar çalışma ve Bulgaristan'da yaşama hakkı veriyor. Herhangi bir pazar değerlendirilmesinin yapılması gerekmiyor. Ancak, kişinin çalışma koşulları ve alacağı maaş konusunda belli standartların karşılanması gerekiyor.

Mavi Kart için başvuru yapacak kişinin Türkiye'de ki maaşı Bulgaristan ekonomik şartlarına ve aynı şartlarda çalışan Bulgar vatandaşının şartlarından az/eksik olmamalıdır. Maaşı ise Bulgar vatandaşlarından en az 1,5 kat üzerinde olması gerekmektedir.

Bulgaristan Mavi Kart Başvuru Evrakları

Mavi kart nasıl alınır, mavi kart şartları nelerdir? işte detaylar:

Bulgaristan mavi kart başvuru şartları kapsamında ilgili kurumlar için hazırlanması gereken başvuru dosyaları söz konusudur. Aşağıda sunduğumuz evraklar genel belgeler olup iş ve kişisel duruma göre evrak listesinin oluşturulması gerekmektedir.

  • Bulgar şirketin Ticari bilgileri ve faaliyet belgesi;
  • Bulgar şirketin Vergi dairesi borcu yoktur belgesi
  • Kaydı istenen kişi listesi
  • Personel getirme talebinin gerekçesinin olduğu evrak
  • Kişilerin sahibi olduğu diplomalar (noter tasdikli ve apostilli), meslekte yetkinliğine dair belgeler. Yurt dışında denkliğinin olduğuna dair evraklar tasdikli ve apostilli olarak teslim edilecek.
  • Yabancı personelle imzalanmış süreli iş sözleşmesi - İşin tanımı ve kira, sigorta, transport ve medikal hizmetlerle ilgili bilgi
  • Eğer tanımlanacak görev Bulgaristan ve AB kanunları açısından kayda tabi ise, konuya ilişkin kayıt belgesi
  • Pasaport fotokopisi
  • Mavi Kart için başvuru yapacak kişinin ilgili vize türünde de Konsolosluk nezdinde başvuru yapması gerekecektir. Mavi kart için kişiye tanımlanacak vize D-Vize'dir. Sürece binaen evraklar kişinin iş, çalışma, aile ve kişisel durumuna göre çeşitlilik gösterebilir.

Bulgaristan Mavi Kart Başvuru Sonuçlanma Süresi

Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Bakanlığı onay süresi ortalama 15 gündür. Evrakların eksik teslimi ya da ek evrak talebi sebebiyle bu süreç 2 aya kadar uzayabilir. Bulgaristan mavi kart başvuru şartları kapsamını tamamen karşılayan kişinin başvurusu olumlu olacaktır. Yani ret alma durumunuzda söz konusu olabilir. Başvurular Bulgaristan Çalışma Bakanlığı yönergesi kapsamında kontrol edilmektedir.

Bulgaristan Mavi Kart Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Mavi Kart nereden alınır?
  • Çalışma Bakanlığı tarafından kişinin adına düzenlenmiş belge ile Türkiye'de bulunan Bulgaristan Konsoloslukları vize biriminden D-Vize başvurusu yapılması gerekmektedir.
  • Mavi Kart başvurusuna bağlı olarak alacağınız D- Vize ile Bulgaristan'dan ilgili kurum üzerinden adınıza oturum kartı oluşturulacaktır.
  • Oturum kartı alındıktan sonra iş başı yapabilirsiniz.
  • İş başı yapıldığı gün ile birlikte 7 gün içinde Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'na bildirimde bulunması gerekmektedir.
  • Çalışma ve oturum izni en az 1 yıl süre ile verilmektedir. Daha sonra bildirimde bulunularak 4 yıla kadar oturum alınabilmektedir.
  • Verilen oturum ve çalışma izni dolmadan (1 ay önce) mutlaka uzatma için başvuru yapılması gerekecektir.
  • Mavi Kart ile Bulgaristan'a gelen kişi en az 2 yıl Bulgaristan'da çalışmak zorundadır. Daha sonra Avrupa Birliği üye ülkelerinden birinde çalışma yapabilir.
  • Kişinin çalıştığı şirket süreç içinde değişecekse bu durumda Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'na bildirilmelidir.
  • Eğer kişinin sözleşmesi feshedilirse 3 gün içinde yine Bakanlık birimine bildirilmelidir.
  • İşten çıkarılma durumunda kişinin ülkeyi terk etmesi gerekecektir. Çünkü oturum kartı da iptal olacaktır.

Bulgaristan mavi kart başvuru şartları Bulgaristan Devleti Kanunları ve AVRUPA BİRLİĞİ anlaşmaları kapsamında belirlenmektedir. Güncel gelişmelerin takip edilmesi başvurunun sonuçlandırılma prosedürlerine uyumu bakımından önem arz etmektedir.

Almanya&#;da Blue Card (mavi kart), Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen yüksek nitelikli işgücünün Almanya ve AB ülkelerinde çalışmasına imkan sağlayan bir oturma izni türüdür. Blue card, yüksek öğrenim diplomasına sahip kişilere, aldıkları eğitime uygun bir iş bulmaları halinde, aileleri ile birlikte Almanya&#;ya yerleşme ve bir firmaya bağlı olarak ücretli çalışma fırsatı sunuyor. Ancak Blue Card başvurusunda bulunacak kişilerin Almanya&#;nın belirlediği nitelikli işgücü tanımına uygun olduklarını ispatlamaları gerekiyor. Almanya&#;da Blue Card (mavi kart) başvuru kriterleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulacaksınız.

Başlıklar

Mavi kart için kimler başvuruda bulunabilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Avrupa Birliği dışında yaşayan, alanında uzmanlaşmış ve en az 3 ila 5 yıl profesyonel iş tecrübesine sahip kişiler Blue Card (mavi kart) başvurusunda bulunabiliyor. Aslında bu başvuruda iş tecrübe süresi için kesin olarak belirlenmiş bir madde yok. Ancak bir alanda kalifiye olduğunuzu kanıtlamak için belli bir süre çalışmış olmak ve referans mektupları başvurunuzun kabul edilme şansını daha yukarı çekecektir.

Mavi kart için gerekli şartlar nelerdir?

Mavi kart başvurusunda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • Üniversite diplomanız olması ve bunun Alman yüksek öğretim standartlarında denkliğinin olması
  • Başvuru yapacak adayın Almanya’dan bir firma ile bir iş sözleşmesi yapması
  • İş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.
  • İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür)
  • Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya&#;nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)

Mavi kart için minimum maaş ne kadar olmalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Almanya&#;daki iş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.

 DigitalBannerAds VasistdasWebsite x MG

  • Almanya&#;daki pozisyonun minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında Euro&#;ydu ve &#;de Euro&#;ydu.
  • Matematik, IT/bilişim, doğa bilimleri, mühendislik ve beşeri tıp alanlarında çalışanlar için minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az 45, Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında 44, Euro&#;ydu ve &#;de  Euro olması gerekiyordu.

Blue Card için belirlenen minimum brüt maaşın Almanya tarafından her yıl yeniden belirlendiğini de unutmamalısınız. Bu konuda detaylı bilgi alabileceğiniz resmi web sitesinden güncel gereksinimleri de takip edebilirsiniz. Bu arada brüt maaştan sonra cebinize tam olarak kaç para kalacağını yani net maaşı, Vasistdas&#;ın net maaş hesaplama aracı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Diploma denkliği için gereklilikler

Türkiye&#;deki diplomanızın Almanya&#;da tanınıp tanınmadığı konusunda bilgiyi funduszeue.info sayfasından edinebilirsiniz. Lisans mezuniyetiniz ANABİN denklik şartlarına uygun değilse mezuniyet belgenizin eş değer kategoride yer aldığını gösteren bir belge ile mezun olduğunuz üniversitenin “H+” ile değerlendirildiğini gösterir evrakı da başvuru dokümanlarının arasına eklemeniz gerekir. Kısaca özetlersek, Blue Card başvurunuza aşağıdaki belgeleri eklemeniz gerekli:

  • Mezun olduğunuz yüksekokul/üniversitenin ANABIN’de “H+” ile değerlendirildiğini gösterir belge
  • Mezuniyet belgenizin „eşdeğer“ kategorisinde yer aldığını gösterir belge.

Diplomanız ANABIN denklik şartlarına uygun ise, başvuru için yeterlidir.

Almanya&#;da Blue Card başvuru süreci

Blue Card başvuru işlemleri Almanya sınırları içerisinde yapılabiliyor. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle 90 gün ve üzeri Almanya’da kalabilmenizi ve çalışabilmenizi sağlayan Alman ulusal vizesi almanız şart. Vize konusunda yapılacak ilk iş, diğer vize türlerinde olduğu gibi iData üzerinden randevu almanız olacaktır. Alman konsolosluğu bu vizeyi 3 ila 6 aylık süre için verebiliyor. Vize süreniz bitmeden Almanya’da mavi kart sürecini tamamlamanız gerekli. Konsolosluk randevusunda Blue Card programı kapsamında çalışmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu ispatlayarak ulusal vize aldıktan ve Almanya&#;ya yerleştikten sonra Blue Card başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Blue Card başvuru sürecinde aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

  • Pasaportunuza basılan vizenizde ne yazdığına dikkat edin.
  • Almanya&#;ya gelirken aldığınız ulusal vizenizin süresi bitmeden Blue Card başvurunuzu tamamlayın.
  • Almanya&#;da Blue Card randevunuzu vizenizin bitiş tarihine yakın bir zamanda alın.
  • Almanya&#;da Blue Card görüşmesine giderken, yanınızda 3 aylık maaş bordrosu bulundurmanız gerektiğini unutmayın.
  • Blue Card alabilmek için kayıt olmanızı, para ödemenizi isteyen site ve kişilerden uzak durun.
  • Blue Card sahibi olarak ilk 21 ay içinde iş değiştirmeniz durumunda yabancılar bürosunun bu durumun onaylanması gerektiğini not edin.

Blue Card için hangi evraklar gerekli?

iData üzerinden alacağınız Alman Konsolosluğu&#;ndaki Blue Card başvuru randevunuzda aşağıdaki evrakları yanınızda bulundurmalısınız:

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaport aslı ve 2 fotokopisi
  • Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, sertifika ve diplomalar
  • Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı 2 adet başvuru formu
  • Alman yüksek öğrenim diplomasıyla kıyaslanabilir bir yabancı üniversite diploması veya Almanya&#;da bir üniversiteden alınan diploma
  • Yıllık brüt maaşın ve çalışma saatlerinin belirtilmiş olduğu somut iş teklifi yani iş sözleşmesi
  • Almanya’ya giriş tarihi ile işe başlanacak tarih arasındaki süreyi kapsayan seyahat sağlık sigortası

Yukarıdaki bilgiler resmi belgeler göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Lütfen her zaman Almanya Konsolosluğu&#;nun resmi belgelerini dikkate alın. AB Mavi Kart için resmi belge bu linktedir.

Mavi kart ile çalışma vizesinin farkları neler?

Almanya&#;da Blue Card ile nitelikli iş gücünün ülkeye kazandırılması hedeflendiği için bu kartı alanlar beraberinde bazı avantajlar da elde ediyor. Almanya&#;da çalışma vizesi ve mavi kart arasındaki farklara bakalım:

  • Vizeniz daha hızlı çıkar: Almanya&#;daki yıllık brüt maaşınız Euro&#;nun üzerindeyse ZAV (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung) izni almanıza gerek yoktur. Bu da başvuru sürecini kısaltır.
  • Daha kolay süresiz oturma izni: Blue Card sahibi olanlar, sadece çalışma izni alarak Almanya&#;ya gelenlere göre daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde süresiz oturma izni alabiliyor. Blue Card ile nitelikli bir işte çalışıp gerekli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu belgelediğiniz durumda ve bir yandan da emeklilik sigortanız ödeniyorsa 21 ayın sonunda süresiz oturma iznine başvuru hakkınız doğuyor. Yeteri kadar Almanca öğrenemediğiniz durumda ise bu süre 33 aya çıkıyor. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelmeniz durumunda, süresiz oturma izni başvurusu yapabilmek için bazı istisnalar dışında yaklaşık 5 yıl boyunca Almanya&#;da yaşamış olmanız ve birçok şartı yerine getirmeniz gerekli.
  • İş değiştirmek daha kolay: Mavi Kart&#;a sahip olduktan 2 yıl sonra, Mavi Kart&#;ınızı güncellemeden herhangi bir işveren için çalışabilirsiniz. Bu size çok zaman kazandırır. Çalışma vizesi ile her iş değiştirdiğinizde yeni bir vize için yeniden başvurmanız gerekir.
  • Daha kolay aile birleşimi: Almanya&#;da Blue Card&#;ın sağladığı diğer önemli bir avantajsa Blue Card&#;ın ailenizi kolayca Almanya&#;ya getirebilmenizi mümkün kılması. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelenler için aile birleşimi süreci ise daha karmaşık bir hal alıyor.
  • Diğer AB ülkelerine taşınmak daha kolay: Mavi Kart ile diğer AB ülkelerine ( itibariyle Danimarka ve İrlanda hariç) daha kolay geçiş yapabilirsiniz. 18 aydan uzun süredir Mavi Kart&#;ınız varsa, başka bir AB ülkesine taşınabilir ve orada Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Almanya dışında daha uzun süre seyahat edebilirsiniz: Mavi Kart ile oturma izniniz geçersiz hale gelene kadar 12 aya kadar Almanya&#;dan ayrılabilirsiniz. Çalışma vizesi ile sadece 6 aylığına çıkabilirsiniz. Daha uzun süre ayrılmak isterseniz, Yabancılar Ofisi&#;nden (Ausländerbehorde) özel izin alabilirsiniz. Özel izin ile Almanya&#;dan 24 aya kadar uzakta kalabilirsiniz.

Almanya Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır?

Peki, Almanya Blue Card başvurusu nasıl yapılır? iDATA, Almanya tarafından Türkiye&#;de vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kuruluştur. Almanya&#;da Blue Card başvurusu yapmak için iDATA&#;dan randevu alarak ilerlemeniz gerekmektedir. Öncelikle, Almanya’nın Türkiye’deki Dış Temsilciliklerine ait Ulusal Vize Randevu Kayıt ve Bilgi Sistemi’ne giriş yapmanız gerekir. Sonrasında başvuru şartlarını kabul ederek bir sonraki adıma geçeceksiniz. Bir sonraki adımda neden Almanya&#;ya gelmek istediğiniz sorulacaktır.

Almanya&#;ya mavi kart başvurusu sürecine başlamak için sizin seçmeniz gereken madde şu olacaktır:

Mavi Kart (EU Blue Card) ile çalışmak istiyorum. 1. Almanya&#;da bir iş kontratı yapmış olup, yıllık en az Avro maaş alacak olan kalifiye çalışanlar. Detaylı rakamlar için tıklayınız: funduszeue.info , 2. Şirket Genel Müdürü veya tam yetkili şirket temsilcisi için değildir. Lütfen sözleşmeli personel ve serbest meslek sahibi seçiniz.

Unutmayın ki yukarıda yazan madde zaman boyunca değişikliklere tabii olacaktır. Ancak sizin Mavi Kart seçeneğini bulup da Almanya&#;da Mavi Kart başvurusuna başlamanız gerekecektir.

Almanya&#;da Blue Card aldıktan sonra yaşam

Blue Card başvuru koşullarını sağlamak pek de kolay görünmeyebilir. Bunun asıl nedeni Almanya&#;nın da her devlet gibi önce kendi vatandaşlarına istihdam sağlamak istemesi ve önceliği kendi halkına tanıması. Fakat ülkede ihtiyaç duyulan alana yönelik istenen özelliklere sahipseniz yani aranan niteliklere sahip biriyseniz ve bunu belgelerle kanıtlayabiliyorsanız Almanya&#;da Blue Card başvurunuzun son derece kolay işleyeceğini bilmelisiniz. Tabii iş sadece Almanya&#;da mavi kart almakla bitmiyor. Almanya’ya gitmeden önce orada karşılaşacağınız hayat ve şartlarla ilgili detaylı bir araştırma yapmanız gerek. Ev kiraları, vergi sistemi, hatta gelirinizden ödeyeceğiniz vergi miktarı, sağlık ve sigorta hizmetleri, ulaşım giderleri, ek masraflar ve dahası. Tüm bu konular için diğer yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.


Öğrenciler, kayıt sonrasında funduszeue.infoul/online-islemler-bireysel adresinde yer alan aşağıdaki İstanbulkart Başvuru Merkezlerine öğrenci belgesi, kimlik aslı ve fotoğraf ile başvurarak İndirimli Öğrenci Kartlarını bizzat temin funduszeue.info kart başvurusu için gereken şartlar aşağıda ifade edildiği üzeredir:
Mavi kart başvurusunda bulunan kişi Türkiye’de doğmuş olmalı yahut babası ya da annesinden herhangi birisi Türk vatandaşı olmalıdır.
Gereken müracaatların yapılması ve İçişleri Bakanlığınca verilen izinle birlikte Türk vatandaşlığından ayrılmalıdır. &#;

Öğrenci Aylık Mavi Kart nereden alınır?

MAVİ KART NASIL ALINIR? Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi&#;ne başvurarak alabilirsiniz.

Mavi Kart öğrenci ne kadar?

Öğrenci mavi kart (aylık) TL. Sosyal mavi kart (aylık) TL.

Mavi Kart öğrenci ne demek?

Türkiye&#;de Mavi Kart, doğumla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup ancak çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından ayrılan kişilere ve üçüncü dereceye kadar olan altsoylarına verilen resmi bir kimlik belgesidir. Kimlik gösterilmesi gereken durumlarda nüfus cüzdanı yerine geçer.

Mavi Kart kimler alabilir?

Mavi Kart Uygulaması Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere, talepleri halinde sayılan haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenerek verilir.

Öğrenci Aylık Mavi Kart nereden alınır?

MAVİ KART NASIL ALINIR? Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi&#;ne başvurarak alabilirsiniz.

Öğrenci Mavi Kart nerelerde geçerli?

Abonman nerede geçmez? 3- Öğrenci Abonman Kartı Şehir İçi İndirimli Tarife ile çalışan EGO otobüsleri, Metro, Ankaray ve Teleferik hatlarında geçerlidir (Özel Toplu Taşıma Araçlarında (ÖTA), Özel Halk Otobüslerinde (ÖHO), T.C. Devlet Demir Yolları Başkentray Banliyö araçlarında geçmez).

Üniversite Mavi Kart nedir?

Mavi Kart ile Üniversite mezunu olan ya da Mesleki Sertifika sahibi kişileri yani yüksek öğretim görmüş ya da alanında uzmanlık derecesine erişmiş mesleklere sahip kişileri Avrupa Birliği&#;nde mevcut olan istihdam açığını kapanması adına Avrupa&#;ya çekmek amaçlanmaktadır.

Öğrenci Aylık kart ne kadar?

Aylık Akbil Öğrenci İstanbulKart fiyatı: ,00 TL İlk aktarma 5,48 TL. 3 biniş kart: 35,00 TL. Sosyal kart abonman ücreti ,00 TL.

Öğrenci abonman nasıl yapılır?

ABONMAN UYGULAMASI ONLİNE OLARAK YAPILABİLECEK Başkentli öğrenciler artık sıra beklemeden, belediyeye gelmeden ya da kiosk noktalarına gitmeden funduszeue.info internet sitesi üzerinden ve EGO Cep&#;te uygulamasından online olarak öğrenci abonmanına sahip olabilecek.

Mavi kart avantajı nedir?

Ayrıca Mavi Karta sahip olan kişiler, Türkiye&#; de çalışmaları için çalışma iznine gerek duymaksızın istedikleri işte çalışabilirler. Bunun yanı sıra yabancı muamelesi görmeksizin, taşınmaz alım-satım işlemleri de gerçekleştirebilirler. Söz konusu haklardan faydalanabilmek için Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.

Mavi kart sahibi türkiyede ne kadar kalabilir?

Mavi Kart hamili kişiler ülkede nasıl kalabilir? Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak talep edilmesi halinde 5 yıla kadar ikamet izni verilmektedir.

Mavi kart ne kadar sürede çıkıyor?

Yeni kartı çıkardığımız da en az 10 gün içerisinde gelecektir.

Mavi kart çıkarmak için ne gerekli?

9- Mavi Kart nasıl talep edilir? Mavi Kart talebine ilişkin dilekçe ekinde 2 adet fotoğrafla birlikte, yabancı ülke makamlarınca verilmiş olan kimlik belgesi ya da pasaport ibraz edilmek suretiyle müracaat edilir. Bunun dışında herhangi bir belge talep edilmez.

Mavi kart e devlet alabilir mi?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar ( sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu&#;nun maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.

Avrupa mavi kart nasil başvuru yapılır?

Mavi kart başvurusu için funduszeue.info adresinden randevu alınması ve randevu günü ve saatinde müracaatların Başkonsolosluğumuza şahsen yapılması gerekmektedir.

Aylık öğrenci kartı nereden alınır?

Ulaşım için öğrenci Istanbulkart başvurunuzu funduszeue.infoul/ adresinden yapıp kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir ya da başvuru merkezlerinden kolayca teslim alabilirsiniz.

Mavi Kart abonman nereden alınır?

İstanbul genelindeki İstanbulkart temsilci ve biletmatiklerden temin edilebilir.

Aylık abonman kart nereden alınır?

Mavi Kart Nasıl Alınır? İstanbul Mavi Kart (abonman) almak için, nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekli. Bu belgelerle size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi&#;ne giderek kartınızı alabilirsiniz.

Öğrenci abonman nereden alınır?

ABONMAN UYGULAMASI ONLİNE OLARAK YAPILABİLECEK Başkentli öğrenciler artık sıra beklemeden, belediyeye gelmeden ya da kiosk noktalarına gitmeden funduszeue.info internet sitesi üzerinden ve EGO Cep&#;te uygulamasından online olarak öğrenci abonmanına sahip olabilecek.

Öğrenci Aylık Mavi Kart nereden alınır?

MAVİ KART NASIL ALINIR? Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi&#;ne başvurarak alabilirsiniz.

Lise mezunu mavi kart alabilir mi?

Kimler Blue Card&#;a başvurabilir? &#; Meslek Lisesi, Önlisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunları. &#; Avrupa Birliği ülkelerinden iş teklifi ve iş sözleşmesi almış olanlar. &#; 55 yaşından gün almamış olanlar.

Mavi kart kimlere verilir akbil?

Mavi kart; doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere verilir.

Öğrenci akbil ücreti ne kadar?

Toplu ulaşımda elektronik tam bilet 7,67 TL&#; den TL&#;ye yükseldi. Öğrenci bileti ise TL&#;den TL&#;ye çıktı.

Mavi Kartlı öğrenciler öğrenim ücreti öder mi?

Kategoriler Nas

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası