mantar olan muhabbet kuşu / Muhabbet Kuşlarında Mantar Neden Çıkar? Nasıl Tedavi Edilir? < Bilgiustam

Mantar Olan Muhabbet Kuşu

mantar olan muhabbet kuşu

Kuşlarda dış 

mantar. 

Ayak ve gagada oluşumla başlar önce, 

GENELDE HİJYENİK KOSULLARDA BAKILMAYAN KUSLARDA ORTAYA CIKAR VE BULASICIDIR..

AYAKLAR, GÖZLER, GAGA KENARLARI VE GÖZLER OLMAK ÜZERE HERYERİ KAPLAR.. TEDAVİ EDİLMEZSE SONUC ÖLÜMCÜLDÜR..

Mantarı cok fazla sekilde olan kuşlara kırmızı, pembe vazelin sürülür, sürülürken kopmalar meydana gelip ara ara gecici kanamalar olabilir. bu sizi korkutmasın..aşırı mantar var ise gunde birkac kez bolca vazelin sürülür, kuş iyilesene kadar devam edilmelidir.

AYRICA Kuş yetistiricileri, Kuşlarinizi eşe etmadan önce ayak ve gagalara kırmızı vazelin sürünüz. 

Bu işlemi iki üç ayda bir yaptığınız da, ayaklar ve gagalar sağlıklı ve temiz olacaktır.  

Ayrıca haftada 2 gün Powermax  iluh big sulandırarak kuşların bulunduğu ortama sisleme usulu sıkınız.. mantar olusumunu engelleyecek antibakterial dogal bir üründür..

Mantar var ise, iyileşene kadar hergun vazeklin ayaklarına ve gagasina, göz etrafında var ise göz etrafinada iyice sürülür.  

bu tedavi Tüm kanatlilarda tavuklarda, güvercinlerde, kanaryalarda ,  kafes kuşlarında kullanabilirsiniz. 

KUŞLARDA MANTAR ENFEKSİYONLARI

Yanıtla

E-posta adresiniz yayınlanmaz. Zorunlu alanlar işaretlidir.*

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı Sebepleri ve Tedavisi

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı bakım hatalarından meydana gelen tehlikeli bir hastalıktır. Muhabbet kuşu kursak mantarı fark edildiği an itibari ile hemen tedavi edilmelidir. Acil tedaviye giren , ilaç kullanımına başlayan kuşlarda kursak mantarı tedavi edilebilir. Tedavi gecikmesi sonucu kuşunuzun hayatını kaybetme riski yüksektir.

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı Nasıl Meydana Gelir ?

Muhabbet kuşlarında kursak mantarı pek çok sebepten meydana gelebilir. Genellikle yaşanan sorunlar ve bu sorunlara bağlı olarak kursak mantarı oluşumu ;

Nemli ve tozlu , pis yemlerin kullanılmasından

Kafes temizliğinin aksatılması

Ortamda rutubet ve aşırı kontrolsüz nem olması

Güneş görmeyen kuşlarda

Hijyenik olmayan ortamlar

Kuşların sürekli ellenmesi

Strese giren ve stres altında yaşayan kuşlarda

Sulukların yıkanmaması ve suların taze olmamasından

Ortamda fare bulunması

Bu sebepler muhabbet kuşu kursak mantarı için başlıca sebeplerdir. Bu sebepler haricinde daha fazla detaylar olmakla birlikte en fazla yapılan hatalar bu şekildedir.

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı Bulaşır Mı ?

Muhabbet kuşlarında meydana gelen kursak mantarı , bakterilerden meydana geldiğinden dolayı , bulaşıcılık durumu söz konusudur. Bu tip hastalıklar genel olarak aynı kafes içerisinde yaşayan kuşlarda bir birine bulaştırma durumu söz konusu olmaktadır. Bulaştırma genellikle ortak kullanılan suluklardan meydana gelmektedir. Yem kaplarında ağızdan düşen yem taneleri ve gaga teması olan yem kapları ve diğer kafes ekipmanlarından yine kursak mantarı bulaşabilmektedir.

Kursak Mantarı Nasıl Tedavi Edilir ?

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı

Bu hastalığın tedavisi mantar ilacı ile yapılmaktadır. Bu yazımızda sizlere ilaç ismi vermeyeceğiz , bunun sebebi farklı markalara ait ucuz ve pahalı ilaçların piyasada yer almasından kaynaklıdır. Öncelikle bu hastalığı başında yakalamak çok önemlidir. Kuşunuzun  gagasını araladığınızda ağız içindeki peynirimsi oluşumu görmek mümkündür.

Bu oluşumu fark ettiğiniz an itibari ile veteriner hekim e baş vurarak , gerekli ilaçların alınarak uygulanması gerekmektedir. Bu hastalık en başında yakalandığında ve tedavi hızlı başlarsa , çok kısa sürede muhabbet kuşunuz bu hastalıktan kurtulabilmektedir.

Kursak mantarı meydana gelen kuş , mutlaka diğer muhabbet kuşlarından ayrılmalıdır ve ayrıca tedavi edilmelidir. Eğer diğer kuşlarda da hastalık şüphesi söz konusu ise , mutlaka aynı tedavi diğer kuşlara da uygulanmalıdır. Muhabbet kuşları tedavi sürecinde yem yemekte zorluk yaşayabilir. Muhabbet kuşunuz için mama hazırlayıp , muhabbet kuşu mama yedirme enjektörleri ile beslenmesine destek verilmelidir.

Kursak Mantarı Tedavi Edilmezse Neler Olur ?

Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı tedavi edilmediği süre içerisinde , tüm vücutta içten ve dıştan olmak üzere yayılmaya devam eder. Muhabbet kuşu bu hastalığa yakalandıktan sonra hızlıca çökmeye başlar. Kursak mantarı sadece kursakta kalmaz , aynı zamanda ak ciğerlere kadar iner ve solunum güçlüğüne sebep olur. Solunum sorunları kuşların mutlak ölümü ile sonuçlanır.

Muhabbet kuşu kursak mantarı aynı zamanda kursakta başlayarak , bacaklara kadar inebilen bir yapıya sahiptir. Muhabbet kuşlarında bacaklarda mantarlaşma gözlemlenmesi durumunda , ağız içi kontrolü de yapılmalıdır.

Kursak Mantarı Tedavi Edilmeye Başlanmadan Önce Neler Yapılmalı ?

Muhabbet kuşu kursak mantarı tedavisi başlamadan önce tüm hatalar giderilmelidir. Hatalı bir sistem üzerinde hastalığa yakalanan kuşlar tedavi edilmeye çalışırken , bulundukları hastalıklı ortam kuşlarınızın tedavisini geciktirir. İlaçlardan fayda bulan kuşlar aynı ortamda , aynı hastalıklara tekrar kolaylıkla yakalanabilmektedir.

Öncelikle kafes temizlikleri kontrol edilmelidir.

Suluklar ve yemlikler sıcak su ile deterjan kullanmadan iyice temizlenmelidir.

Ortam rutubetli ve havasız ise mutlaka havalandırma düzeltilmelidir.

Stresli ortam ortadan kaldırılmalıdır.

Sigara içilen , kontrolsüz aydınlatma kullanılan , kuşlara bakan kişi haricinde başkalarının da aynı ortamı kullanması ,

kuşların çıkardığı sesler haricinde farklı yüksek seslerin ortamda meydana gelmesi , kuşlar için stresli bir ortam oluşturur. Aynı zamanda küçük kafeslerde sıkıştırılan kuşlarda yoğun stres meydana gelmektedir.

Kuşların bulunduğu ortam tüm kontrollerden sonra ferah ve kontrol altına alınmışsa artık tedaviye başlamamak için hiç bir sebep yoktur.

Muhabbet Kuşlarında Görülen Belirtiler Nelerdir ?

Kuşunuz mantar hastalığına yakalandığında gözle görülen belirtilerin başında ,

Halsizlik , uyku hali , hırıltı , nefes alma problemleri , yem kusma , beslenme sorunları , tüy kabartma çok sık görülmektedir.

Bir önceki yazımız olan Muhabbet Kuşu Neden Yumurtlamaz ? 20 Nedeni ! başlıklı makalemizde muhabbet kuşu neden yumurtlamaz hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:Muhabbet Kuşu Kursak Mantarı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası