nescafe içmenin faydaları / Hazır kahve nedir? Hazır kahvenin faydaları ve zararları nelerdir?

Nescafe Içmenin Faydaları

nescafe içmenin faydaları

Nescafenin faydaları ve zararları nelerdir hep birlikte irdeleyelim. Makalemize başlamadan evvel kısa bir özet geçelim. Nescafe’nin özellikleri farklı kahve türlerine göre çeşitlilik gösterir. Nescafe granül kahve türleri arasındadır ve paketli olarak satıldığı için uzun kullanım ömrü sunar. Bir seneden daha fazla tüketilebilir olan nescafe, paketi açıldığı takdirde hızlıca tüketilmesi gerekir. Americano, latte ya da cappuccino gibi seçenekler ile de satışa sunulur. Bunların yanı sıra espresso olarak satın alınması da mümkün. Soğuk kahve olarak satılan modelleri de bulunur. Nescafe her ne kadar kolay hazırlanan ve tüketilen bir kahve olsa da zararları da son derece fazladır. Kalp hastalarının kafein tüketmemesi tavsiye edilir.

Nescafe içeriğine bakıldığında suda çözünebilen hazır bir kahve olduğu görülmektedir. Granül kahve olarak bilinen nescafe, sıcak suda hızlıca çözünür ve kullanıma hazır hale gelir. Paketli bir gıda olduğu için tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekir. Taze ve organik olmadığı için de içerisinde kimyasal maddeler yer alabilir. Nescafe, hızlıca kahve tüketmek isteyen kişiler tarafından rahatça kullanılabilir.

Nescafe çeşitleri kahve içeriğine öre farklılık göstermektedir. Nescafe çeşitlerine bakıldığında şunlarla karşılaşılır:

  • Espresso (lungo)
  • Americano
  • Cappuccino
  • Latte

Nescafe olarak satılan alt kahve türleridir.

 

Nescafe içmenin Faydaları ve Zararları Nelerdir

Nescafenin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

  • Kişinin enerjik hissetmesini sağlar.
  • Dinç ve genç hissedilmesine neden olur.
  • Pankreas için yararları bulunur.
  • Pankreas kanserinin oluşumunu engeller.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • İçeriğindeki kafein miktarı ağrı kesici olarak kullanılmasını sağlar.
  • Migren ağrılarına iyi gelir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.
  • Tokluk hissi sağlar.

Nescafenin Zararları

  • Nescafenin Zararları Nelerdir?

Nescafenin zararları sadece kişinin sağlığına yönelik değildir. Sağlık için de zararlı olsa da adil ticaret yapılamaması gibi nedenlerden dolayı üreticiye de zarar vermektedir. Nescafenin zararları şu şekildedir:

  • Kan basıncı artar.
  • Kalbin hızlı atmasına neden olur.
  • Panik atağa sebep olabilir.
  • Dişlerin sararmasına neden olur.
  • Diş taşı oluşumunu arttırır.
  • Gerginlik yaratır.
  • Stres seviyesini arttırır.
  • Uykusuzluğa neden olur.
  • Kalp ritmini bozar.
  • Kan dolaşımını negatif yönde etkiler.
  • Tansiyon problemlerine neden olur.
  • Doğurganlığı olumsuz yönde etkiler.
  • Hamilelik kaybına neden olabilir.
  • Hamilelikte düşük yapılmasına neden olabilir.
  • Reflü oluşumunu destekler.
  • Gastrit için uygun zemini hazırlar.

Nescafe ile beraber kullanılan süt tozunun faydaları ve zararlarını inceleyebilirsiniz.

Nescafe Günde Kaç Bardak Tüketilmeli?

Nescafenin zararlarından sakınmak için Günlük nescafe miktarının en fazla dört fincan olması tavsiye edilir. Gün içerisinde vücuda alınabilecek en fazla kafein miktarı için mg’lık bir sınırlama önerilir. Nescafe içmek isteyen kişilerin yaş ve sağlık durumlarını da göz önünde bulundurması gerekir. Kalp krizi riski bulunan kişilerin kafein tüketmemeleri eğer tüketecekler ise daha düşük miktarda tüketim sağlamaları önerilir. Günlük nescafe kullanımı için standart olarak 3 tatlı kaşığı kadar kullanılabileceğine yönelik bir uyarı bulunur.

Nescafenin faydaları nelerdir Nescafenin zararları nelerdir anlatımımız burada sona ermiştir. Varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Her Gün Sade Kahve İçmeniz İçin 12 Neden


Kahve say&#;s&#;z profesyonelin ba&#;ar&#;s&#;ndan sorumlu ve yarat&#;c&#; ki&#;ilere tutku a&#;&#;layan bir yak&#;t.

Kahve o kadar çok seviliyor ki, do&#;rudan kansere neden olsayd&#; bile insanlar litrelerce kahve içmeye devam ederdi. Asl&#;na bak&#;l&#;rsa, her gün sade kahve içmeniz için en az bir düzine bilimsel neden var. Bu yüzden bu ba&#;&#;ml&#;l&#;&#;&#;n&#;za &#;ükredin ve içece&#;inizi &#;eker veya süt tozu ile kirletmemeye çal&#;&#;&#;n.

1. Her gün sade kahve içmek karaci&#;erinizi daha sa&#;l&#;kl&#; yapar.

Her gün alkol kullanman&#;n tersine, sade kahve içmek karaci&#;erinizi saha sa&#;l&#;kl&#; yapar. Günde dört fincan veya daha fazla kahve içenlerin ( ml ve daha fazla) siroza yakalanma riski % 80 daha dü&#;ük. Yine bu miktarda kahve içenlerin kansere yakalanma riski de 40 daha az.

2. Her gün sade kahve içmek daha zeki olman&#;z&#; sa&#;lar.

Evet bu bilimsel bir gerçek ve gayet etkileyici. Kafein psikoaktif bir uyar&#;c&#;. Kahve içti&#;inizde kafein önce sindirim sisteminize, daha sonra dola&#;&#;m sisteminize ve sonunda beyninize gider (bu yakla&#;&#;k dakika sürer). Kafein beyninize ula&#;t&#;&#;&#;nda, adonezin isimli inhibitör nörotransmiteri bloke eder. Bu da, norepinefrin ve dopamin gibi di&#;er nörotansmiterlar&#;n seviyesini art&#;r&#;r ve beyninizdeki nöronlar&#;n daha h&#;zl&#; ate&#;lenmesini sa&#;lar. Tüm bu kimyasallar ve nöronlar; ruh halinizi, enerjinizi, haf&#;zan&#;z&#;, tepki sürenizi ve genel bili&#;sel aktivitenizi art&#;rmak üzere kümelenir.

3. Her gün sade kahve içmek, metabolizma h&#;z&#;n&#;z&#; % 11 oran&#;nda art&#;r&#;r.

Biraz kilo vermek mi istiyorsunuz? &#;stedi&#;iniz kadar hareketli olam&#;yor musunuz? Kahve için. Ya&#; yak&#;m&#;yla do&#;rudan ili&#;kili birkaç maddeden biri olan kafein, neredeyse her ya&#; yak&#;m ve kilo kayb&#; takviyesinde bulunur. Bu tabii ki spor yapmak yerine kahve içmelisiniz anlam&#;na gelmiyor. Her ikisini de yapmaya devam etmelisiniz.

4. Her gün sade kahve içmek önemli besin maddeleri alman&#;z&#; sa&#;lar.

E&#;er kahve içiyorsan&#;z, o zaman kahve en büyük antioksidan kayna&#;&#;n&#;z. Kahvedeki önemli besin maddeleri aras&#;nda B2, B3, B5 vitaminleri, mangan, magnezyum ve potasyum var. Ayr&#;ca insan vücudu, meyve sebze gibi antioksidan kaynaklar&#;na göre antioksidanlar&#; kahveden daha fazla emer.

5. Her gün sade kahve içmek, tip-2 diyabet riskinizi dü&#;ürür.

Ancak unutmay&#;n ki bu etkiler e&#;er fincan&#;n&#;z&#;n yar&#;s&#; kahveden yar&#;s&#; süt tozu ve &#;ekerde olu&#;uyorsa geçerli de&#;il. Hatta o durumda daha kötü bile olabilirsiniz. Ama sade kahve içiyorsan&#;z, yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar her gün bir fincan kahve ( ml.) içmenin tip-2 diyabet riskinizi % 7 dü&#;ürdü&#;ünü gösteriyor. Tipik bir kahve fincan&#; mililitre, yani sabah iki fincan kahve içerseniz ( ml.) tip-2 diyabete yakalanma riskiniz, hiç kahve içmeyenlere oranla % 28 daha dü&#;ük olur.

6. Her gün sade kahve içmek Parkinson's hastal&#;&#;&#; riskinizi dü&#;ürür.

Kimse -özellikle de ailesinde bu hastal&#;&#;&#; geçiren bir ki&#;i olanlar- nörodejeneretif bir hastal&#;&#;a yakalanmay&#; istemez. Parkinson's hastal&#;&#;&#;, dopamin seviysinde gerçekle&#;en dü&#;ü&#;le ili&#;kilidir. Kafein, beyindeki dopamin seviyesini yükseltti&#;i için, sade kahve içmek Parkinson's hastal&#;&#;&#;na yakalanma olas&#;l&#;&#;&#;n&#;z&#; dü&#;ürür. Yap&#;lan ara&#;t&#;rmalarda, düzenli kahve içenlerin bu hastal&#;&#;a yakalanma riskinin % oran&#;nda daha az oldu&#;u gösterildi.

7. Her gün sade kahve içmek depresyonla sava&#;&#;r ve sizi genel olarak daha mutlu yapar.

Unutmay&#;n, kahvede fazlas&#;yla bulunan kafein, beyindeki dopamin seviyesini art&#;r&#;r. Dopamin genelde "mutluluk kimyasal&#;" olarak da bilinir, dolay&#;s&#;yla dopamin seviyesini art&#;ran herhangi bir &#;ey tüketmenin sizi daha mutlu ve daha az depresyonda yapmas&#; mant&#;kl&#;.

Günde 4 fincan veya daha fazla ( ml. ve daha fazla) kahve içenlerin depresyona yakalanma riski % 20, intihara kalk&#;&#;ma riski ise % 50 daha az. Kahve resmen hayat kurtar&#;c&#; ve s&#;rf bu nedenle bile ke&#;ke daha fazla insan kahve içse. Depresyonla mücadele eden birisini tan&#;yorsan&#;z, onu ara s&#;ra bir fincan kahve içmeye ç&#;karmak fark yaratabilir.

8. Her gün sade kahve içmek çe&#;itli kanser tipleri riskinizi azalt&#;r.

&#;lk maddede de belirtildi&#;i gibi karaci&#;er kanseri riskiniz dü&#;er. Ayn &#;ekilde, kal&#;n ba&#;&#;rsak kanseri riski de dü&#;er. Günde fincan ( ml.) kahve içenlerin kal&#;n ba&#;&#;rsak kanserine yakalanma riski % 15, karaci&#;er kanserine yakalanma riski ise % 40 daha az. Karaci&#;er ve kal&#;n ba&#;&#;rsak kanserleri, en çok hayat&#;n&#; kaybetmesine yol açan 3. ve 4. kanser tipi oldu&#;una göre, bu konu gayet önemli. Kahve ayr&#;ca, özellikle de kad&#;nlarda, cilt kanseri riskini % 20 dü&#;ürür.

9. Her gün sade kahve içmek kalp hastal&#;klar&#; riskinizi azalt&#;r.

Düzenli kahve içenlerin kalp krizi riski % 20 daha az ve bu ki&#;iler daha az kalp hastal&#;&#;&#;na sahipler. Kafein, kalp at&#;&#; h&#;z&#;n&#; yükseltti&#;inden kahve kardivasküler sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z aç&#;s&#;ndan gayet faydal&#;. Günde birkaç fincan kahve içmek, kalbiniz üzerinde, yürüyü&#;e ç&#;kmaya benzer bir sa&#;l&#;k etkisine sahip. Ama lütfen bunu spor yapmamak için bahane olarak kullanmay&#;n. Çünkü bu i&#; o &#;ekilde çal&#;&#;m&#;yor.

Her gün sade kahve içmek sisteminizi temizler.

Kahve idrar söktürücüdür. Yani kahve içmeniz durumunda kahve içmedi&#;iniz zamana oranla daha s&#;k idrara ç&#;kars&#;n&#;z. Bu ço&#;u zaman iyidir, çünkü bu &#;ekilde sisteminiz temizlenir. &#;nsan vücudu zararl&#; bakterileri ve virüsleri bu &#;ekilde atar ve kahve içmek bu do&#;al süreci güçlendirir. Bu nedenle de sade kahve içenler daha az hastalan&#;r.

Her gün sade kahve içmek daha sakin olman&#;z&#; sa&#;lar.

Kahveyi sadece koklaman&#;z bile sizi sakinle&#;tirebilir. Kahve beyinde stresle ili&#;kili, özellikle de uykusuzluktan kaynakl&#; strese ba&#;l&#; protein bile&#;imini de&#;i&#;tirir. Bu yüzden de sabah erkenden bir fincan kahve içince kendimizi daha iyi hissederiz.

Her gün sade kahve içmek bunama ve Alzheimer's riskinizi dü&#;ürür.

Kafeinin beyindeki nörotransmiterler üzerindeki etkisi sayesinde kahve haf&#;zay&#; genel olarak kuvvetlendirir. Sürekli haf&#;zan&#;z&#; güçlendirerek, y&#;llar içinde bunama ve Alzheimer's riskinizi azalt&#;rs&#;n&#;z. Düzenli kahve tüketenlerin bu en yayg&#;n nörodejeneretif hastal&#;klara yakalanma riski % 63 daha dü&#;ük.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Her g&#;n kahve i&#;menin sağlığa faydaları

Keyifli sohbetlerin, sıkı dostlukların gizli kahramanı, birçok deyim ve atasözünde yerini almış olan kahvenin sağlığa da birçok önemli katkısı bulunuyor. Uzman Diyetisyen Işınsu Köksal; mineral ve vitamin zengini kahvenin, doğru ölçüde ve doğru zamanlarda tüketilmesi durumunda sağlık açısından olumlu etkileri olacağını belirterek, ‘sihirli meyve’ olarak anılan kahvenin reçetesini yazdı

•Kahve, düzenli yağış alan tropikal iklimlerde yetişen ağacın çekirdeklerinden oluşuyor. Bu ağaç, yasemin gibi çiçek açıyor ve kiraz gibi kırmızı meyveler veriyor. Kahvenin, Yüzyılda Etiyopya’da bir çoban tarafından keşfedildiği biliniyor. ‘Sihirli meyve’ olarak adlandırılan kahve ağacının yaprakları, o dönemde tıbbi amaçla kullanılıyor. Kahve üretimi, Etiyopya’dan sonra iklim koşulları elverişli olan Yemen’de yayılmaya başlıyor. Yemen’den sonra ise; Mısır, Suriye ve Türkiye’de kahve tüketilmeye başlanıyor.

•‘Türk kahvesi’ adını, kahvenin çeşidinden değil de Türklere özel olarak cezvede kaynatılarak pişirilme yönteminden alıyor. Osmanlı döneminde İstanbul’a gelen yabancı kişiler kahve ile tanışıyor ve Venedik tüccarları tarafından Venedik’te tanıtımı yapılıyor. Sonrasında ise Londra ve Oxford’da ve zamanla birçok Avrupa şehrinde hazırlama ve pişirme yöntemiyle Türk kahvesi olarak yayılıyor.

KAFEİNSİZ KAHVEDE KİMYASALA DİKKAT

•Yetiştirildiği bölgenin iklim, çevre şartları ve toprak yapısı kahve çekirdeğinin tadını, aromasını ve içerdiği kafein miktarını değiştiriyor. Kahve çekirdeklerinden en çok tutulanı Coffea Arabica (Arabika) ve Coffea Canephora’dır (Robusta). Kahveler ayrıca işleme, geleneksel hazırlama ve pişirme yöntemlerine göre; Türk kahvesi, Mırra, Etiyopya kahvesi gibi ya da içerisine eklenen süt, çikolata, şeker gibi besinlerle moccha, macchiato, latte gibi farklı şekilde adlandırılıyor.

•Kafeinsiz yani decaffe kahveler neredeyse hiç kafein içermiyor. Yaklaşık olarak en fazla 3 miligram kafein içeriyor. Ancak kafeinsiz kahve genellikle normal kahveler kadar sağlıklı olmayabiliyor. Çünkü kahveden kafein çıkarılırken, kahvenin içerisine birçok kimyasal yerleştirilebiliyor. Eğer kafeinsiz kahve tercih edecekseniz; kahve çekirdeklerine herhangi bir kimyasal karıştırılmadan, su ile kafeinden ayrılmasını sağlayan kafeininden ayrıştırılma işlemi ile ayrıldığına emin olmanızda fayda var.

KAHVENİN 7 FAYDASI

1-HASTALIK KALKANI: Kahve tüketiminin; tip-2 diyabet, Alzheimer, Parkinson ve bunama (demans) gibi sinir sistemi hastalıkları ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına ayrıca karaciğer ve kolorektal kanserlerine karşı koruyucu rol oynadığı yapılan çalışmalarca kanıtlanmıştır.

2-DAKİK VE ENERJİK YAPAR: Kahvenin içindeki kafein; kan dolaşımından beyne geçerek norepinefrin ve dopamin salgısını artırır. Bu, kişinin bilişsel fonksiyonlarını artırarak, daha aktif, enerjik ve daha dakik olmasını sağlar.

3-SPORDAN YARIM SAAT ÖNCE İÇ YAĞ YAK: Özellikle bir fincan kahvenin, spordan ve masajdan yarım saat önce tüketimi; yağ hücrelerinin yakımını hızlandırdığı gibi egzersiz sırasındaki performansı artırarak egzersiz yapma süresini uzatır. Verimli bir egzersiz sağlaması ile kas gelişimine de yardımcı olabilir.

4-VİTAMİN VE MİNERAL ZENGİNİ: Kahve, enerji metabolizmasında rol oynayan B vitaminleri (riboflavin, niasin, pantetonik asit), magnezyum, potasyum ve manganez gibi birçok vitamin ve mineralden zengindir.

5-HÜCRELERİ GENÇ TUTAR: Antioksidanlardan zengin olan kahve, bu sayede hücrelerin yaşlanmasını önler.

6-DEPRESYON DÜŞMANI: Kahvenin depresyonu azalttığı yapılan birçok çalışmada gösterilmiştir.

7-DİYABETE KARŞI KAHVE: Günlük 3 fincanı geçmeyen kahve tüketimi, yeterli ve dengeli beslenme ile diyabet, kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıp yaşam süresini uzatabilir.

GÜNDE MİLİGRAM KAHVEYİ AŞMAYIN

•Yetişkinlerde günde fincan kahve tüketimi yararlı etkiler sağlar. Yani maksimum kafein alımı günde miligram geçmemeli yani 3 tatlı kaşığı kahveyi geçmemeli. Fakat kafeinin tolere edilme derecesi; kişinin genetik ve fiziksel özelliklerine, kahvenin tüketim sıklığı ve miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle; kimileri için fincan kahve yararlı iken kafein toleransı düşük olanlar için fincan kahve uykusuzluk, mide bulantısı ve strese yol açabilir.

•Çocuklar ve yaşlılarda yetişkinlere göre kafeinin tolere edilme derecesi düşük olacağı için kafein tüketimi 2 fincan (1 tatlı kaşığı kahve) ile kısıtlanmalı. Kafein; plasentadan anne karnındaki bebeğe geçeceği için gebelerde 2 fincandan fazla kahve tüketimi; düşük, ölü doğum ve düşük doğum ağırlıklı prematüre bebeklerin doğumuna yol açabilir. Bu nedenle hamileler, çocuklar ve yaşlılarda da günlük kafein alımının miligram kafeini geçmemesine özen gösterilmeli.

KAHVE KEYFİNİ YEMEKTEN BİR SAAT SONRA YAPIN

•TOK KARNINA İÇİN: Kahveyi kahvaltıdan ya da yemeklerden bir saat sonra tüketmeye özen gösterin. Çünkü sabah aç karına kahvaltı yapılmadan içilen kahve, vücuttaki stres hormonlarını aktifleştirerek, günlük döngü ve ruh halinizi bozabilir. Aynı zamanda yemekle içilen kahve, besinlerin içerisindeki vitamin ve minerallerin emilimini azaltabilir.

•İLAÇLARLA İÇMEYİN: Mide yanması, reflü, ülser gibi mide hastalıklarında kullanılan ilaçların etkisini de azaltırken mide asiditesini yükseltebileceğinden dolayı, antibiyotik gibi ilaçların da sindirimini yavaşlatabilir. Bu nedenle ilaçlarla birlikte kahve içmemeye özen gösterilmeli.

KAHVELERİN KAFEİN İÇERİĞİ

Kahvelerin kafein içeriği; kahve çekirdeğine, kavrulma süresine, kahvenin miktarına ve hazırlanma süresine göre değişiklik gösterir.

•Türk kahvesi (1 fincan= 30ml) = 30 mg
•Filtre kahve (1 su bardağı = ml) = 95 mg
•Hazır kahve (ml) = mg
•Espresso (30ml) = 65 mg
•Double-shot espresso (60ml) = mg
•Latte veya Mocha (ml) = mg
•Kafeinsiz kahve (ml) = 3 mg

Giriş Yap/Üye Ol

Kahvenin faydalarını biliyor musunuz? Kahvenin içinde sağlığınızı korumaya yardımcı birçok besin maddesi ve antioksidanlar bulunur. Düzenli kahve tüketenlerin, tüketmeyenlere oranla bazı ciddi hastalıklara yakalanma riski ise oldukça düşük. Bu mucizevi içeceğin faydalarını merak ediyorsanız; kahve içmenin 8 inanılmaz faydasına bir göz atın!

kahve

1) Yağ yakmaya yardımcıdır!

Kafeinin yağ yakmaya yardımcı olduğu birçok çalışma sonucu kanıtlanmıştır. Bazı araştırmalara göre de kafein, metabolizmayı % oranında artırıyor.

2) Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür!

Genelde 65 yaş üstü insanları etkileyen hastalığın şuana kadar bilinen bir tedavisi yok. Ancak bu hastalığa yakalanma riskini düşürmek için yapabileceğiniz şeyler var. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmak gibi düzenli olarak kahve içmek de hastalığa yakalanma riskini düşüren etkili çözümler arasında. Araştırmalara göre düzenli olarak kahve tüketenlerin Alzheimer’a yakalanma riski hiç kahve tüketmeyenlere oranla %65 daha düşük! Evde pratik bir şekilde hazırlayacağınız birbirinden sağlıklı sandviçler ile ister piknikte, ister ofiste, dilediğiniz her yerde sağlıklı beslenin! Sandviçinizin yanında da kahvenizi yudumlamayı unutmayın!

3) Karaciğeri korur!

yılında yapılan bir çalışma, günde en az dört bardak kahve içenlerin karaciğer sirozuna yakalanma ihtimallerinin kahve tüketmeyenlere oranla %80 daha az olduğunu ortaya koydu. Ayrıca bazı araştırmalarda, kahvenin alkol tüketimiyle alakası olmayan karaciğer yağlanmasını önlemede etkili olduğu da kanıtlanmıştır.

4) Uyku açar!

Kahvenin içinde bulunan kafein, uyarıcı bir maddedir ve beyin ve sinir sistemini hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu sebeple sabahları içilen kahve, uykuyu açar ve dikkati toplar. Sabahları işe gitmeden içeceğiniz bir bardak kahve daha verimli ve etkili bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır.

kahvenin faydaları

5) Kalın bağırsak ve karaciğer kanserine yakalanma ihtimalini düşürür!

Günde en az 4 bardak kahve tüketen bir insanın karaciğer ve kalın bağırsak kanserine yakalanma ihtimali oldukça düşük. Çalışmalara göre düzenli kahve tüketimi karaciğer kanserine yakalanma ihtimalini %40 oranında azaltıyor. Aynı şekilde günde bardak kahve içenler üzerinde yapılan bir araştırma, düzenli kahve tüketiminin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini %15 oranında azalttığını gösterdi.

6) Zekayı güçlendirir!

Kahve sadece uyku açmaya yaramaz aynı zamanda zekanın da daha keskin olmasını sağlar. Kahve, zihninizin daha etkin çalışmasını sağlayarak işteki verimliliğinizi de artırır.

kahvenin yararları

7) Mutlu eder ve depresyonu önler!

&#;de yapılan bir Harvard çalışmasına göre günde en az 4 bardak kahve içen kadınların depresyona yakalanma riski içmeyenlere oranla %20 düşük. kişi üzerinde yapılan bir çalışmada ise günde en az 4 bardak kahve içenlerin intihar oranının içmeyenlere oranla %53 düşük olduğu görülmüştür. Bunun sebebi ise kahvenin hafif bir antidepresan görevi görüp vücuttaki dopamin ve serotonin salgısını artırması.

8) Parkinson hastalığına yakalanma riskini düşürür!

Parkinson hastalığı Alzheimer’dan sonra gelen en yaygın nörolojik hastalıktır. Sebebi ise beyindeki dopamin üreten nöronların yavaş yavaş ölmesidir. Aynı şekilde Alzheimer hastalığı gibi bilinen bir tedavisi yoktur, bu yüzden de hastalığın oluşumunun engellenmesi bir o kadar önemlidir. Yapılan çalışmalarda, kahve tüketenlerin bu hastalığa yakalanma riskinin % oranında düşük olduğu gözlenmiştir.

Kahveyi kek yapımında kullandık, çok da güzel oldu! Kahveli kakaolu mısır unlu kek tarifi için tıklayın! funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası