filipinler vize başvurusu / Filipinler Göçmen Vizesi - Başvuru ve Gereksinimler - Çalışma Eğitimi Vizesi

Filipinler Vize Başvurusu

filipinler vize başvurusu

Yeniden girişinizi, bir aile üyesiyle yeniden bir araya gelmeyi veya Filipinler'de çalışmayı planlıyorsanız, birkaç faktöre bağlı olarak Filipinler Göçmen Vizesini düşünmeniz gerekebilir.

Filipinler Cumhuriyeti, yaklaşık milyon nüfusa sahip bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Dünya çapında göçmenler için en popüler destinasyonlardan biridir. Filipinler'de şu anda ,'den fazla göçmen var. Tabii ki Filipinler, bol meyveleri, plajları, adaları, yiyecek çeşitleri ve sokak gıda pazarları ile ünlüdür.

Bu blog yazısında, Filipinler Göçmen Vizesine nasıl başvurulacağını ve başvuru yapmadan önce yerine getirilmesi gereken şartları ve kriterleri keşfedeceksiniz.

Filipinler için 13a Vizesi Tutmanın Yararları

Filipinler Göçmen Vizesi, sahibine sayısız avantaj sağlar.

  • Filipinler Göçmen Vizesi sahipleri, ülke içindeki herhangi bir turistik yeri ziyaret ederek birçok eğlenceli aktiviteye katılabilirler.

Bunlar arasında Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi, Çikolata Tepeleri, Banaue Pirinç Terasları, Puerto Princesa Yeraltı Nehri, Malapascua Adası, Rizal Parkı, Kawasan Şelaleleri, Taal Volkanı, Mayon Volkanı, Pinatubo Dağı ve Manila Okyanus Parkı bulunmaktadır.

  • Göçmen vizesi olan bir Filipinli işveren veya şirkette çalışabilirsiniz.
  • Filipinler Göçmen Vizesi, sahibinin ülkede daha uzun süre kalmasına izin verir. Üstelik ülke güvenli ve suç oranı düşük.
  • Aile birleşimini de beraberinde getiren bu vizeye Filipin vatandaşlarının eşleri ve çocukları başvurabilmektedir.
  • Filipin vatandaşlığınızı kaybettiğinizi veya reddettiğinizi varsayarak, Filipinler'e yeniden giriş kazanmak için göçmen vizesi alabilirsiniz.

Filipinler Göçmen Vizesi Nedir?

Filipinler Göçmen Vizesi, yüksek vasıflı yabancı işçilerin, eski uyrukluların, çocukların ve Filipinli vatandaşların eşlerinin girişine izin veren bir vize türüdür.

Filipinler Göçmen Vizesi için uygunluk kriterleri

Bu Filipin vize türüne uygun olmak için aşağıda listelenen kategorilerden herhangi birinde olmanız gerekir.

  • Filipinler vatandaşının eşi veya çocuğu. Filipin vatandaşının çocuğu olduğunuzu varsayalım, 21 yaşından küçük olmalısınız.
  • Eski Filipin vatandaşı
  • Yüksek vasıflı yabancı işçiler gibi kota göçmenleri, Filipinler ekonomisini olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca, Filipinler ile Karşılıklı Anlaşma bulunan bir ülkenin vatandaşı olmalısınız.

Filipinler Göçmen Vizesi Gereksinimleri

Filipinler Cumhuriyeti göçmen vizesi başvurunuzu kolaylaştırmak için gerekli tüm belgelerin bir listesi.

  • Doldurulmuş Filipinler Göçmen Vizesi başvuru formu
  • Yeni vizeler için en az iki sayfası kalan geçerli bir pasaport. Pasaportunuzun biyografik ayrıntılar sayfasının ve önceki vizelerinizin fotokopilerini de seyahat belgenizde sunmalısınız.
  • En az iki yeni fotoğrafınız (renkli)
  • Son aylara ait maaş bordrolarınız veya hesap özetleriniz - geçiminizi kanıtlamanıza yardımcı olur.
  • Filipinler Cumhuriyeti için gidiş-dönüş bileti
  • Doğum belgeniz ve evlilik belgeniz (varsa) - kendi ülkenizdeki Filipin dış temsilciliğinde belgeleri doğruladığınızdan emin olun.
  • Filipinler Göçmen Vize ücreti ödeme kanıtı

NOT: Filipinler Göçmen Vizesine başvururken, menşe ülkenizdeki Filipin büyükelçiliğine yalnızca İngilizce veya Filipin dilinde olan belgeleri sunmalısınız. Belgelerden herhangi birinin farklı bir dili varsa, yeminli bir uzmandan tercümesini talep etmelisiniz.

Filipinler Göçmen Vizesi İşlem Süresi

İşlem süresi, başvuranın ikamet ettiği ülkeye göre değişir. Ancak, bir Filipin büyükelçiliği veya yurtdışındaki konsolosluğun bir yabancının göçmen vize başvurusunu işleme koyması genellikle iki ila üç hafta sürer.

Filipinler Göçmen Vizesi Nasıl Alınır

Filipinler Cumhuriyeti için göçmen vizesi almak için atılması gereken adımlar aşağıdadır.

  1. Destekleyici belgelerinizi bir araya getirin
  2. Filipinler Göçmen Vizesi için bir başvuru formu doldurun
  3. 13a vize ücretini ödeyin
  4. Destekleyici belgelerinizi sunmak için bir Filipin büyükelçiliğini veya konsolosluğunu ziyaret edin
  5. Filipin diplomatik misyonunun kararını bekleyin

1. Adım: Destekleyici belgelerinizi bir araya getirin

Filipinler 13a Vizesine başvurmadan önce, gerekli tüm belgeleri toplamanız ve bunları büyükelçilik veya konsolosluktaki konsolosluk görevlisine sunulmak üzere hazırlamanız gerekir.

Bu sırada vize başvuru formunu da temin etmeniz gerekir. Olası yollar, Filipin diplomatik misyonunun resmi web sitesi aracılığıyla veya fiziksel konumunda şahsen interneti içerir.

Adım 2: Filipinler Göçmen Vizesi için bir başvuru formu doldurun

İkinci adım, Filipinler vize başvuru formundaki her boş alanı ilgili bilgilerle doldurmayı içerir.

3. Adım: 13a vize ücretini ödeyin

Ardından, Filipinler Göçmen Vizesi için başvuru ücretini ödemeniz gerekmektedir. Kendi ülkenizdeki Filipin diplomatik temsilciliği ile iletişime geçerek tam tutarı ve tercih edilen ödeme yöntemini öğrenebilirsiniz.

4. Adım: Destekleyici belgelerinizi sunmak için bir Filipin büyükelçiliğini veya konsolosluğunu ziyaret edin

Bu adım, şu adresi ziyaret etmenizi gerektirir: en yakın Filipin büyükelçiliği veya konsolosluğu gerekli tüm belgeleri konsolosluk görevlisine vermek.

Yurtdışındaki Filipin diplomatik misyonlarının hafta sonları ve resmi tatillerde açılmadığını, bu günlerde ziyaretçilere katılmanın hiçbir şey olmadığını unutmayın.

Adım 5: Filipin diplomatik misyonunun kararını bekleyin

Filipin büyükelçiliği veya konsolosluğu kararını size bildirene kadar, olumlu bir sonuç almayı umarak beklemeniz gerekir.

Ardından, vize başvurunuz onay alır almaz Filipinler Cumhuriyeti'ne uçuşunuzu ayarlayabilirsiniz.

TAVSİYE EDİLEN BAĞLANTI: Filipinler'den Kanada'ya Nasıl Göç Edilir?.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Yeşil kart sahiplerinin Filipinler için vizeye ihtiyacı var mı?

Evet, yeşil kart sahipleri, yani ABD'de daimi ikamet edenler, herhangi bir amaçla Filipinler Cumhuriyeti'ne yasal olarak girmek için geçerli bir vizeye sahip olmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Washington DC'de bulunan Filipin Büyükelçiliği'ne başvurabilirler. Ayrıca vizeyi almak, gereksinimlerini karşıladığınız sürece nispeten kolaydır.

Varışta Filipinler Göçmen Vizesi alabilir miyim?

Hayır, Filipinler'deki herhangi bir giriş limanından almanın bir yolu yok. Bu nedenle, başvurunuzu kendi ülkenizdeki büyükelçilik veya konsoloslukta tamamlamanız gerekir. Herhangi bir olası gecikme veya komplikasyondan kaçınmak için planladığınız ayrılış tarihine bir ay uygulamak en iyisidir.

Filipinler Göçmen Vizesi almak kolay mı?

Elbette Filipinler Cumhuriyeti için 13a vizesi almak nispeten kolaydır. Ancak başvuru süreci, menşe ülkenizdeki Filipin büyükelçiliği veya konsolosluğundaki bir konsolosluk memuruna birkaç belgenin sunulmasını gerektirir.

Filipinler göçmen vizesi kaç günde çıkar?

Filipinler için göçmen vizesi almak genellikle en az iki ila üç hafta sürer. Ancak gerekli belgelerden sadece birkaçını ibraz etmeniz halinde vize işlemlerinizde gecikme veya ret durumu söz konusu olacaktır.

Filipinler Göçmen Vizesi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Filipinler'e girmek için 13a vizesine başvururken birkaç belge gereklidir. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • Filipinler için doldurulmuş göçmen vize başvuru formu
  • En az iki sayfa olması ve geçerli olması gereken orijinal pasaportunuz
  • En az iki renkli fotoğraf (yakın zamanda çekilmiş
  • Doğum belgeniz ve evlilik belgeniz (varsa)
  • Yakın tarihli bir banka ekstresi olabilen geçim kanıtı
  • Filipinler için bir dönüş seyahat bileti
  • Vize ücreti ödeme kanıtı

13a vizesi ile Filipinler'de çalışabilir miyim?

Evet, 13a vizesi ile Filipinler Cumhuriyeti'nde çalışabilirsiniz. Ancak, Filipinler'de istihdamı güvence altına almak için yeterli niteliklere sahip olmak da aynı derecede önemlidir.

Filipinler Göçmen Vizesi için nereye başvurabilirim?

Bu vize türüne başvurmak için, ikamet ettiğiniz ülkedeki Filipin diplomatik misyonunda (büyükelçilik veya konsolosluk) bulunmanız gerekmektedir. Filipinler Cumhuriyeti'nin dünya çapında farklı ülkelerde bulunan 63'e kadar büyükelçiliği ve 26 başkonsolosluğu vardır.

Filipinler'deki en güvenli yer neresidir?

Filipinler'de kalınacak en güvenli yer, oldukça kentleşmiş olan Davao Şehri'dir. Davao City, Davao Bölgesi'nde yer almaktadır ve toplam alanı yaklaşık 2, kilometrekaredir. Ayrıca, Davao Şehri'nin milyondan fazla sakini var.

Sonuç

Özetle, Filipinler Göçmen Vizesi başvuru süreci yabancı uyruklular için oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Ancak, bu blog gönderisinde size rehberlik edecek geniş kapsamlı, kaynak bilgiler bulunduğundan, bir göçmenlik avukatı veya seyahat acentesi tutmanıza gerek yoktur.

Filipinler Göçmenlik Vizesi başvuru prosedürleri hakkında bilmek istediğiniz başka şeyler varsa, çekinmeyin. yardım için ekibimizle iletişime geçin.

Okuduğunuz için teşekkür ederim!

İnsanlar Ayrıca Okumak:

Bu güncellemeyi paylaşın:

Ülkemize seyahat edecek yabancıların ülkesine göre seafoodplus.info internet adresinden e-Vizelerini almaları veya dış temsilciliklerimize şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Vize ita etme işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden ötürü vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması yararlı olacaktır.

AÇIKLAMALAR:

- E-vize, daha önce sınır kapılarında “bandrol” veya “kaşe” ile verilen vizelerin yerini almaktadır. Başvuru sahipleri seafoodplus.info internet adresinden gerekli bilgileri girmek ve ödemelerini kredi kartı ile yapmak suretiyle vizelerini elektronik olarak alabilmektedirler. Başvurunun başarıyla tamamlanmasının ardından e-Vizeler kişinin e-posta adresine gönderilmektedir. - Başvuru sahiplerinin e-Vizelerinin çıktısını alarak havayolları ve gümrük yetkililerine göstermeleri ve seyahatlerinin sonuna kadar muhafaza etmeleri gerekmektedir.

- E-vize Türkiye’ye turistik veya ticari amaçlar dışında (çalışma, öğrencilik vb.) yapılacak seyahatler için geçerli değildir. Bu tür vize başvurularının dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

- Aşağıdaki bilgiler turizm amaçlı seyahatler için geçerlidir. Eğer öğrenim, çalışma vb. özel amaçlarla Türkiye'ye gelinecekse, dış temsilciliklerimizden geliş amacına uygun vize alınmalıdır.

- Aşağıdaki bilgiler profesyonel sürücüleri kapsamamaktadır. Profesyonel sürücülere uygulanan vize rejimine ilişkin yabancının kendisine en yakın dış temsilciliğimizden bilgi alması yararlı olacaktır.

- Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir seyahat belgesi/pasaport sahibi olmanız tavsiye edilir.

- "Resmi Pasaport" terimi diplomatik, hizmet, hususi ve resmi pasaportları kapsamaktadır.

- "Seyahat Belgesi" hamili yabancıların (uyruğunda bulunduğu ülkeye bakılmaksızın) dış temsilciliklerimizden vize alması gerekmektedir.

- Vize muafiyetinden yararlanabilecekler haricindeki tüm yabancıların seafoodplus.info internet adresinden e-Vize veya dış temsilciliklerimizden vize alması gerekmektedir. Dış temsilciliğimizin olmadığı ülkelerden gelecek yabancıların uyruğunda bulundukları ülkeye akredite olan dış temsilciliğimize vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

- Türkiye'de belgesel film çekecek, bilimsel araştırma yapacak, arkeolojik kazı yapacak veya benzeri faaliyetlerde bulunacak yabancıların dış temsilciliklerimize başvurmaları ve Türkiye'ye seyahat etmeden önce ilgili Türk makamlarından gerekli izinleri almaları gerekmektedir.

- Geçerli vizesi olan yabancıların ayrıca ikamet izni almalarına gerek yoktur. Ancak, özel meşruhatlı (öğrenim, çalışma vb.) vize ile Türkiye'ye seyahat eden yabancıların vizelerinin geçerlilik sürelerine bakılmaksızın Türkiye'ye girişlerini müteakip bulundukları ildeki Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak ikamet izni almaları gerekmektedir.

- Türkiye'de son gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek bütün yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.

Yeni Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca, 11 Nisan tarihi itibariyle hudut kapılarımızda bandrol vize uygulamasının sona ermesi öngörülmektedir. Bununla birlikte, geçiş döneminde yılı turizm sezonu dahil mevcut uygulamanın bir süre daha devam ettirilmesi yönünde gerekli önlemler alınmaktadır.

Turistik veya ticari amaçlarla yapılacak vize başvuruları Elektronik Vize Başvuru Sisteminden (seafoodplus.info) gerçekleştirilebilmektedir. yılında uygulamaya başlatılan Elektronik Vize Başvuru Sistemi üzerinden, internet bağlantısı olan her noktadan halihazırda ortalama 3 dakika içinde pratik bir şekilde e-Vize alınması mümkün olabilmektedir. e-Vize altyapısının güçlendirilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Bu çerçevede;

- Halihazırda e-Vize sisteminde mevcut olan Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Lehçe ve İspanyolca dillerine ek olarak Hollandaca, Norveççe, Arapça ve Çince dilleri e-Vize sistemine eklenecektir.

- Visa ve Master Card kredi kartlarına ek olarak, yaygın kullanımda olan diğer kredi kartlarıyla ve banka kartlarıyla ödeme imkanı sağlanmıştır.

- Aile ve grup başvuruları mümkün hale gelmiş olup, tur operatörleri de müşterileri için grup başvurusunda bulunabilmektedirler.

- Türkiye’ye yolcu taşıyan anlaşmalı havayolu şirketlerinin ofislerinden ve havaalanlarındaki bürolarından da e-Vize alınabilmesini teminen gerekli altyapı kullanıma sunulacaktır.

- E-Vize internet sitesinden alınacak e-Vize harçları, havaalanlarında alınacak vizelerden daha az maliyetlidir.

Vize harçlarına ilişkin bilgilere Bakanlığımız web sitesinden ulaşılması mümkündür.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 7. maddesinin (b) fıkrasına göre, 1 Ocak tarihinden itibaren ülkemize giriş yapmak üzere gelen yabancıların "vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge" taşımaları zorunludur.

Sözkonusu Kanunun 2. maddesi uyarınca, Kanunun uygulanmasında taraf olduğumuz ve usülüne göre yürürlüğe giren milletlerarası anlaşma hükümleri ile özel kanunlardaki hükümlerin saklı tutulmakta olup, aşağıda kayıtlı maddeler kapsamında yer alanlar anılan hükümden muaf tutulacak olup, uygulama kapsamı dışında değerlendirilecektir:

a) "Avrupa Konseyi Üyesi Devletler Arasında Kişilerin Seyahatleriyle İlgili Avrupa Anlaşması" çerçevesinde kimlik kartlarıyla seyahat eden listesi aşağıdaki linkte kayıtlı ülke vatandaşları;

seafoodplus.info

b) Aşağıdaki linkte kayıtlı, süreleri sona ermiş olsa dahi belirli sürelerle geçerli addedilen ülke pasaportlarını taşıyanlar;

seafoodplus.info

c) Vize Rejim Tablosunda resmi pasaportlar sınıfında yer alan diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamili olanlar.

ÇALIŞMA VİZELERİ HAKKINDA BİLGİ:

Türkiye'de çalışmak isteyen yabancılar dış temsilciliklerimize çalışma izni ve çalışma vizesi başvurusu yapmalıdır. Bu başvuru sırasında işverenin yabancıyı istihdam edeceğini gösterir belgenin, vize başvuru formunun ve pasaportun ibraz edilmesi yeterlidir. Bu başvurudan sonra en geç on iş günü içerisinde işverenin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na (ÇSGB) anılan Bakanlıkça talep edilen belgelerle birlikte başvurması gerekmektedir. Bu belgelerin listesini ÇSGB'nin internet sitesinde (seafoodplus.info) bulabilirsiniz. Başvurular ÇSGB'nca 30 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Çalışma vizesi alarak Türkiye'ye gelen yabancıların en geç bir ay içerisinde ve çalışmaya başlamadan önce bulundukları ildeki Emniyet Müdürlüğü'ne ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.


ABD: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsuspasaport hamili ABD vatandaşları vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

AFGANİSTAN: Diplomatik Pasaport hamilleri 6 ay içinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususî Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamiliAfgan vatandaşları belirli koşulları karşılamak şartıyla e-Vizelerini seafoodplus.info adresinden alabilmektedirler.

ALMANYA: Resmî Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Alman vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANDORA: Resmî Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Andora vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANGOLA: Umuma mahsus pasaport hamili Angola vatandaşları vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Angola vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve hizmet pasaportu hamili Angola vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ANTİGUA-BARBODA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

ARJANTİN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ARNAVUTLUK: Türkiye’ye akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan resmi pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Türkiye’de toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

AVUSTRALYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

AVUSTURYA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

AZERBAYCAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

BAHAMALAR: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BAHREYN: Resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Resmi pasaport hamili Bahreyn vatandaşları 15 güne kadar ikamet süreli vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 gün ikamet süreli tek girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

BANGLADEŞ: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Bangladeş vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda’nın geçerli vize veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla vizelerini seafoodplus.info internet sitesinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve resmi/hizmet pasaportu hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

BARBADOS: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BAĞIMSIZ SAMOA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

BELARUS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi ilk giriş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde 90 günü geçemez.

BELÇİKA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

BELİZE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçemez.

BENİN: Umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir. Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır.

BHUTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün ikamet süreli verilir.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

BOLİVYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçmez.

BOSNA HERSEK: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

BOTSVANA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Bir aya kadar ikamet süreli turizm seyahatleri için giriş vizesi istizansız verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

BREZİLYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye'de son gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla, turizm ve iş amacıyla giriş ve transit vizesinden muaftır.

BRUNEİ: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, ülkemize giriş ve transit geçişlerinde, ilk giriş tarihinden itibaren otuz (30) günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

BULGARİSTAN: Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatler vizeden muaftır.

BURKİNA FASO: Diplomatik pasaport hamili Burkina Faso vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Burkina Faso vatandaşları ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

BURUNDİ:Diplomatik Pasaport Hamilleri her gün içinde 90 günü aşmayan süre zarfında vizeden muaftır. Hususi ve Hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizeleri, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

CAPE VERDE: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

CEZAYİR: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. ve yaş aralığındaki umuma mahsus pasaport hamili Cezayir vatandaşları Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla 30 gün süreli ve tek girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

CİBUTİ: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

ÇAD: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

ÇEK CUMHURİYETİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ÇİN HALK CUMHURİYETİ: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

DANİMARKA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

DOĞU TİMOR: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Doğu Timor vatandaşları 30 gün ikamet süreli tek giriş e-Vizelerini seafoodplus.info internet adresinden alabilirler.

DOMİNİKA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

DOMİNİK CUMHURİYETİ: Diplomatik ve resmî pasaport hamilleri günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak, dış temsilciliklerimizden veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle alabilmektedirler.

EKVATOR: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla üç (3) gün ikamet süreli verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de 90 gün süreyle vizeden muaftır.

EKVATOR GİNESİ: Umuma mahsus pasaport hamili Ekvator Ginesi vatandaşları vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Ekvator Ginesi vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik, resmî ve hizmet pasaportu hamili Ekvator Ginesi vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

EL SALVADOR: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ENDONEZYA: Umuma mahsus pasaport hamili Endonezya vatandaşları her günde 90 günü aşmamak şartıyla 30 güne kadar süreyle vizeden muaftır. Diplomatik ve resmi/hizmet pasaport hamili Endonezya vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

ERİTRE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

ERMENİSTAN: Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli turistik amaçlı müteaddit giriş vizelerini, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciklerimizden alabilirler.

ESTONYA: Diplomatik pasaport hamilleri, 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

ETİYOPYA: Diplomatik pasaport hamili Etiyopya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Etiyopya vatandaşları ise vizeye tabidir. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Etiyopya vatandaşları geçerli Schengen ülkeleri, ABD, Birleşik Krallık, İrlanda vizesi veya ikamet izni hamiliolmak koşuluyla bir ay süreli ve tek girişli e-vizelerini seafoodplus.info adresinden alabilmektedir.

ESVATİNİ: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus ve resmi pasaport hamili Esvatini vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda’nın geçerli vize veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla vizelerini seafoodplus.info internet sitesinden e-vize olarak alabilmektedirler.

FAS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

FİJİ: Resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

FİLDİŞİ SAHİLİ:Resmi pasaportlar vizden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

FİLİPİNLER: Diplomatik ve resmi/hizmet pasaportu hamili Filipinler vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf bulunmaktadırlar. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

FİLİSTİN: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Filistin vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak seafoodplus.infoatik pasaport hamilleri resmi veya turistik amaçlı seyahatlerinde her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir.

FİNLANDİYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçmez.

FRANSA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

GABON: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Gabon vatandaşları belirli koşulları karşılamaları halinde vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedir. Diplomatik, hizmet ve resmî pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

GAMBİYA: Umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir. Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır.

GANA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

GİNE: Diplomatik pasaport hamili Gine vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Gine vatandaşları ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için istizan gerekir. THY ve Pegasus Havayolları ile seyahat eden, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

GİNE BİSSAU: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Gine Bissau vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve resmî pasaport hamili Gine Bissau vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

GUATEMALA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

GUYANA: Resmi pasaport hamilleri gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla ülkemize yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün ikamet süreli verilir.

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ: Resmi Pasaport hamilleri her günde 90 günü aşmamak kaydıyla 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye seafoodplus.info Mahsus Pasaport Hamilleri vizelerini e-Vize olarak seafoodplus.info internet adresinden harçsız olarak alabilmektedir.

GÜRCİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

GÜNEY SUDAN: Diplomatik pasaport hamillleri vizeden muaftır. Hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Dış temsilciliklerimizce ita edilen kısa süreli turistik vizeleri, son gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla verilir.

HAİTİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

HIRVATİSTAN: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

HİNDİSTAN: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir. Umuma mahsus pasaport hamillerine transit vizesi dış temsilciliklerimizce en fazla 3 gün ikamet süreli verilir.

HOLLANDA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

HONDURAS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

HONGKONG: Resmi ve umuma mahsus “Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China (SAR)” pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. “British National Overseas” pasaportu hamili Hong Kong vatandaşları vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli çok girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak alabilirler. “Document Identity for Visa Purposes-Hong Kong (D.I)” hamilleri ise vizelerini dış temsilciliklerimizden alabilirler.

IRAK: Resmi pasaport hamilleri gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkemize yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport sahibi Iraklılardan, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

İNGİLTERE: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Ayrıca, Birleşik Krallık pasaportlarından milliyeti bölümünde “British Protected Person”, “British Subject” ve “British National Overseas” ibareli pasaport hamillerine 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri yalnızca dış temsilciliklerimiz tarafından verilir.

İRAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İRLANDA: Umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. İbraz edecekleri notalar ile resmi sıfatlarını belgeleyen resmi pasaport hamillerine, seyahat amaçlarına bakılmaksızın vizeleri dış temsilciliklerimizce harçsız olarak verilir.

İSPANYA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İSRAİL: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İSVEÇ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İSVİÇRE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İTALYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

İZLANDA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

JAMAİKA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

JAPONYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

KAMBOÇYA: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Umuma mahsus pasaport hamillerine, transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

KAMERUN: Resmi heyet mensubu resmi pasaport (diplomatik, hizmet ve hususi) hamilleri 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Resmi heyet mensubu olmayan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Ayrıca, Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KANADA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

KARADAĞ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KATAR: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

KAZAKİSTAN: Resmî ve umuma mahsus pasaport hamilleri her gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır.

KENYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit girişli vizeleri dış temsilciliklerimizde resen verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KIBRIS RUM KESİMİ (GKRY): Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup vizelerini ilgili Temsilciliklerimizden alabilmektedirler. Ayrıca 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-Vizeyle bütün hudut kapılarımızdan ülkemize giriş yapabilmektedirler. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, 30 gün ikamet süreli tek girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden alabilirler. Ayrıca transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 3 gün ikamet süreli verilir.

KIRGIZİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır.

KİRİBATİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.

KKTC: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeden muaftır.

KOLOMBİYA: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili Kolombiya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KOMORLAR BİRLİĞİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri ise en fazla 7 gün ikamet süreli verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KONGO CUMHURİYETİ: Diplomatik pasaport hamili Kongo Cumhuriyeti vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Kongo Cumhuriyeti vatandaşları ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri için istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ: Diplomatik pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus ve hizmet pasaportu hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus ve hizmet pasaportu hamilleri Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla 30 gün süreli ve tek girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

KORE CUMHURİYETİ (GÜNEY): Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ (KUZEY): Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, istizan gerekir.

KOSOVA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her altı ay için giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KOSTA RİKA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

KUVEYT:Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri son gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

KUZEY MAKEDONYA: Diplomatik, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Kuzey Makedonya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

KUZEY MARIANA ADALARI: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

KÜBA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, transit vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

LAOS: Diplomatik pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus ve diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir.

LESOTHO: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

LETONYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise her gün için Türkiye’ de kalış süresi toplam 30 günü aşmamak kaydıyla müteaddit girişleri ve transit geçişleri vizeden muaftır.

LİBERYA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

LİBYA: Resmî pasaport hamilleri her 6 ay içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. 16 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Libya vatandaşları her gün içinde 90 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. yaş arasındaki umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Bu yaş aralığındaki umuma mahsus pasaport hamili Libya vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, İngiltere, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni sahibi olmak ve belirli şartları taşımak koşuluyla 30 gün süreli e-Vizelerini seafoodplus.info internet adresinden alabilmektedirler.

LİHTENŞTAYN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

LİTVANYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

LÜBNAN: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Türkiye’ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Türkiye’de toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

LÜKSEMBURG: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MACARİSTAN: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçemez.

MADAGASKAR: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MAKAU ÖİB: Makau Özel İdare Bölgesi - Makau Special Administrative Region of the People’s Republic of China pasaportu hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

MALAVİ: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MALDİVLER: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden resen alabilirler.

MALEZYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MALİ: Diplomatik pasaport hamili Mali vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Mali vatandaşları ise vizeye tabidir. Ayrıca, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MALTA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MARSHALL ADALARI: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

MAURİTİUS: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamillerine 30 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizce verilir. Ayrıca, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce resen verilir.

MEKSİKA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Hizmet/resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini dış temsilciliklerimizden resen alabilirler. Ayrıca, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini seafoodplus.info internet adresinden harçsız olarak alabilirler.

MISIR: Resmi pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesine veya ikamet iznine sahip olmaları ve Türk Hava Yolları veya Egypt Air ile seyahat etmeleri kaydıyla, seafoodplus.info internet adresinden 30 gün ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini alabilirler. Ayrıca, 20 yaş altı ve 45 yaş üzerindeki umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-Vizelerini seafoodplus.info internet adresinden temin edebilirler.

MİKRONEZYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

MOĞOLİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

MOLDOVA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi gün içerisinde 90 günü geçemez.

MONAKO: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

MORİTANYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri ise en fazla 7 gün süreli verilir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

MOZAMBİK: : Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri asgari 6 ay geçerli pasaport ile ilk giriş tarihinden itibaren her gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

MYANMAR: Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup, giriş vizeleri en fazla 30 gün, transit vizeleri ise en fazla 15 gün ikamet süreli verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabidir, istizan gerekir.

NAMİBYA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, istizan gerekmektedir. Namibya vatandaşlarına, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

NAURU: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

NEPAL: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Resmi pasaport hamillerine giriş vizeleri en fazla 30 güne kadar ikamet süreli verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Umuma mahsus pasaport hamillerine 15 güne kadar ikamet süreli giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce istizansız, transit vizeleri ise en fazla 7 gün ikamet süreli verilir. Schengen veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

NİJER: Umuma mahsus pasaport hamili Nijer vatandaşları vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Nijer vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve hizmet pasaportu hamili Nijer vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

NİJERYA: Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Nijerya vatandaşları vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir. Diplomatik pasaport hamili Nijerya vatandaşları ise 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

NİKARAGUA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

NORVEÇ: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Ayrıca, geçerli bir Schengen, İngiltere veya ABD vizesi hamilleri 30 gün ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak alabilirler.

PALAU CUMHURİYETİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 30 gün ikamet süreli verilir.

PANAMA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçmez.

PAPUA YENİ GİNE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün ikamet süreli, transit vizeleri ise en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

PARAGUAY: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

PERU: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçmez.

POLONYA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

PORTEKİZ: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ROMANYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

RUANDA: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Ruanda vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

RUSYA FEDERASYONU: Umuma mahsus pasaport hamilleri 60 günü geçmeyen turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet pasaportu hamilleri her günde 90 günü aşmamak şartıyla 30 günlük süreyle vizeden muaftır. Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SAINT KITTS (ST. CRISTOPHER) ve NEVIS: Diplomatik, resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili St. Kitts (St. Christopher) ve St. Nevis vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. 

SAINT - LUCIA: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden alabilirler.

SAINT VINCENT ve GRENADINES: Resmi pasaport hamilleri 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamillerine 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri seafoodplus.info internet adresinden e-Vize şeklinde veya dış temsilciliklerimizde resen veya sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle verilir.

SAN MARINO: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SAO TOME ve PRINCIPE: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

SENEGAL: Diplomatik pasaport hamili Senegal vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Resmi/hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili Senegal vatandaşları ise vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilebilmektedir.

SEYŞELLER: Diplomatik, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili Seyşeller vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

SIRBİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SİERA LEONE: Umuma mahsus pasaport hamili Sierra Leone vatandaşları vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamili Sierra Leone vatandaşları Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler. Diplomatik ve hizmet pasaportu hamili Sierra Leone vatandaşları her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SİNGAPUR: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SLOVAKYA: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri, Türkiye’de ikamet süresi her giriş için 90 günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftır. Toplam kalış süresi son gün içerisinde 90 günü geçemez.

SLOVENYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

SOLOMON ADALARI: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

SOMALİ: Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

SRİ LANKA: Resmi pasaport hamilleri vizeye tabi olup, giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 30 gün ikamet süreli verilir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup, istizan gerekir.

SUDAN: Diplomatik pasaport hamilleri, Türkiye’ye yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diğer resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine istizan gerekir. Ayrıca, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

SURİNAM: Diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleriher günde 90 gün süreyle vizeden muaftıseafoodplus.info mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

SURİYE: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.

SUUDİ ARABİSTAN: Resmi pasaport hamilleri, Türkiye’ye yapacakları turizm amaçlı seyahatlerinde, 90 gün süreyle vizeden muaftırlar. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri, seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

ŞİLİ: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

TACİKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Hizmet pasaportu hamilleri her gün içerisinde 60 güne kadar vizeden muaftır. Hizmet pasaportu hamilleri ve bunların hizmet pasaportu hamili aile mensupları görevleri süresince vizeden muaftır.

TANZANYA: Diplomatik ve hizmet pasaportu hamili Tanzanya vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamili Tanzanya vatandaşları ise vizeye tabidir.

TAYLAND: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise 30 gün süreyle vizeden muaftır.

TAYVAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

TOGO: Diplomatik pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus ve diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Togo vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamili olmaları ve belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-vize olarak alabilmektedirler.

TONGA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

TRİNİDAD-TOBAGO: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

TUNUS: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

TUVALU: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.

TÜRKMENİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

UGANDA: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Resmi pasaportlar vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri de vizeye tabi olup istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

UKRAYNA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ukrayna vatandaşları, Ukrayna’dan Türkiye’ye seyahat etmek şartıyla, geçerli biyometrik kimlik kartıyla vizesiz giriş yapabilmektedirler.

UMMAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizden alabilirler.

URUGUAY: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

ÜRDÜN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VANUATU: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamillerine giriş vizeleri dış temsilciliklerimizce en fazla 15 gün, transit vizeleri en fazla 7 gün ikamet süreli verilir.

VATİKAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VENEZUELA: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır.

VİETNAM: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir, istizan gerekir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

YEMEN: Diplomatik ve resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.

YENİ ZELANDA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

YUNANİSTAN: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Ayrıca, umuma mahsus pasaport hamili Yunan uyruklulara vize verilmesinde, Bakanlar Kurulunun tarih ve 84/ sayılı kararı hükümleri uygulanır. Bu çerçevede, yönetimlerindeki vasıtalarla uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan Yunan uyruklu şoförler seyahat dolayısıyla vizeye tabidir.

ZAMBİYA: Diplomatik pasaport hamilleri her gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Zambiya vatandaşları, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 güne kadar ikametsüreli tek girişli vizelerini seafoodplus.info internet adresinden e-Vize olarak alabilmektedirler.

ZİMBABVE: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus ve resmi pasaport hamili Zimbabve vatandaşları, Schengen ülkeleri veya ABD, Birleşik Krallık, İrlanda’nın geçerli vize veya geçerli ikamet izni hamili olmak ve belirli koşulları karşılamak şartıyla vizelerini seafoodplus.info internet sitesinden e-vize olarak alabilmektedirler.

Pasifik okyanusunun batısındaki coğrafyada yer alan Filipinler Türk vatandaşları için vizesiz gidilebilen bir ada ülkesidir. Filipinler vizesiFilipinler vizesi nasıl alınırFilipinler vize ücreti hakkında tüm detayları sırasıyla kaleme aldığımız makalemizde uzun süreli Filipinler&#;de bulunmayı düşünen ve planlayanlar için açıklayıcı bir kaynak niteliğindedir.

İsterseniz önce Youtube kanalımızdan Filipinler Vizesivideomuzu izleyin ve tabi kanalımıza abone olmayı da unutmayın 😉

Ülkeye Girişte Filipinler Vizesi Nasıl Alınır

Öncelikle başta da söylediğimiz gibi Filipinler Türk vatandaşlarından pasaport türü fark etmeksizin vize istememektedir. Şöyle ki, Türk vatandaşı olarak Filipinler&#;e ayak bastığınız anda havalimanında 30 günlük vize ücrete ve prosedüre bağlı olmadan otomatik verilmektedir. Bu sayede ülkede 30 gün boyunca kalabilme hakkında sahip olabiliyorsunuz.

30 Günden Sonra Filipinler Vizesi Nasıl Alınır

Filipinler vizesini girişte herhangi bir işlem yapmaksızın aldıktan sonra eğer ülkede bu süreden (30 günden ) fazla kalıp gezmek niyetindeyseniz işte o zaman Filipinler vizesi almak için belli başlı prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir;

İlk başta Filipinler&#;in neresindeyseniz bulunduğunuz yerde göçmenlik bürosu olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Angeles City,Bacolod City,Batangas City,Bislig City,Boracay, Cagayan De Oro, Cebu, Clark, Davao, Dumaguete, Iloilo City, Puerto Prinsesa City, Surigao City, Bohol&#;de bulunan Immigration Office&#;lerden vizesinizi uzatabilirsiniz. Daha fazla şehir ve İmmigration Office adresleri için aşağıdaki linki tıklayınız.

Filipinler Göçmelik Büroları

Biz vize işlemlerini Cebu şehrindeki J Mall içindeki göçmenlik bürosunda hallettik. Vizenizi ülkeye giriş yaptıktan sonra istediğiniz zaman uzatabilirsiniz. Mesela biz Filipinler&#;e girdikten 15 gün sonra uzatmaya karar verdik. Uzatılacak olan vize sizin vizenizin süresinin bittiği tarihten itibaren uzatılıyor. Örneğin 1 Nisan&#;da ülkeye giriş yaptınız ve 15 Nisan&#;da vizenizi uzattınız. Immigration Office 30 Nisan&#;dan itibaren olmak üzere vize sürenizi 1 ay uzatıyor.

Filipinler Vizesi

Yanınızda &#;2&#;2&#; boyutlarında son 6 içinde çekilmiş renkli fotoğrafınız olmalı. Yanınıza resim almadıysanız dert etmenize gerek yok. Immigration Office yakınında muhakkak fotoğrafçı bulunuyor. Biz yanımıza alıp da otelde unuttuğumuz için orada resim çektirdik. Yaklaşık dakika zamanımıza mal oldu o kadar.

Pasaport aslınız yanınızda olmalı. Ayrıca pasaport fotokopisine gerek yok.

Resim ve pasaport aslı ile birlikte Immigration Office&#;e giriyorsunuz. Kapıdaki görevliye vizenizi uzatacağınızı söylediğinizde size Visa Extend Formunu veriyor ve sizden istediği resimleri bu forma zımbalıyor. Ardından formu doldurduğumuz gibi gişedeki yetkiliye pasaport aslıyla birlikte teslim ediyoruz. Ardından bekleyiş süresi başlıyor. İçerde vize işlemleri tamamlanıp makbuz kesildikten sonra tek tek başvuru yapanların adını sesleniyorlar. Sıramız geldiğinde bize verilen makbuzu alıp yan taraftaki gişe için sıraya giriyoruz. Makbuz ve parayı verdikten sonra tekrar adımızın anons edilmesini bekliyoruz. Neyse ki bekleyiş çok uzun sürmüyor ve yaklaşık 2 saat içinde tüm işlemleri bu kadar kolay halletmiş olup vizemizi 30 gün daha uzatmış oluyoruz.

Filipinler Vizesi

Verdiğimiz bilgiler tarihinde bizzat tarafımızdan uygulanarak elde edilmiştir. Güncel olduğu için yukarıda belirttiğimiz bilgiler ve detaylar haricinde ayrıca uçak bileti, referans gösterilmesine gerek olmadan çok kısa ve pratik şekilde Filipinler vizenizi alabilirsiniz.

Filipinler vizenizi 30 gün uzatabileceğiniz gibi 59 gün de uzatabilirsiniz. Hatta günden sonra tekrar uzatma şansınız olduğunuzu belirtmek isteriz.

FİLİPİNLER VİZE ÜCRETLERİ

30 gün için : Peso

59 gün için : Peso

EŞİ UKRAYNA&#;LI OLANLAR İÇİN FİLİPİNLER VİZESİ

Eğer eşiniz Ukrayna vatandaşı ise Filipinler Ukrayna vatandaşlarından vize istediği için seyahatinizden en az bir ay önce Ankara&#;daki Filipinler Büyülelçiliği&#;ne giderek evraklarınızı ve ücretinizi teslim edebilirsiniz. Arkadaşımızın eşi Ukrayna vatandaşı olduğu için vize almamız gerekmişti. Öncesinde konsolosluk ile mail üzerinden yazışarak istenen evrakları öğrendik. Vize başvuru formunu bize ilettiler ve bunun haricinde gerekli olan diğer evrakları da yazdılar. Doldurulmuş vize formu, arkası beyaz fonda fotoğraf, oturum izni, gidiş-dönüş uçak bileti, otel rezervasyonu, banka dökümü ve ziyareti açıklayan dilekçe. Randevu almadan gidip evraklarını çalışma saatleri içerisinde teslim edebilirsiniz. Sadece şunu özellikle söylemek istiyoruz ki bugüne kadar gördüğümüz en kaba ve en kötü iş yapan konsolosluktan biri Filipinler&#;dir. Vize ücretini mailde yazdıklarından çok daha fazlasını istediler. Ama mailde siz bana ücretin şu kadar olduğunu yazmıştınız dediğimde ise bize söylediği total ücretten 10 dolar düşerek istedi. Siz işinizi zorlaştırmak, münakaşaya girmek istemiyorsanız istediği parayı ve evrakları verin gitsin. Sonra istediğiniz birini yazacağını yetkilendirme dilekçesi ile konsolosluğa yollayıp evraklarınızı aldırabilirsiniz. gün içerisinde vize çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FİLİPİNLER YAZILARIMIZ

neslihan

Avukat, Blogger, Gezgin : Hukuk Fakültesini bitirip bir süre Avukatlık yaptıktan sonra yılı itibariyle tam zamanlı gezmeye başladım. 'dan bu yana ise bizimle gezmek isteyenlere liderlik ederek birlikte geziyoruz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir