özürlü devamsizlik / Okullarda Özürlü Devamsızlık Ne Anlama Gelir? - En Son Haberler - Milliyet

Özürlü Devamsizlik

özürlü devamsizlik

Özürsüz Devamsızlık Kaç Gün? Ortaokul ve Lisede Özürsüz Devamsızlık Ne Demek, Kaç Gün Olursa Belge Alınmaz?

Özürsüz devamsızlık kaç gün olduğundan önce özürsüz ifadesinin raporsuz anlamı taşıdığı belirtilmesi gerekir. Ortaokul ve lisede olsun öğrencilerin belirli gün kadar okula gitmeme hakkı vardır. Bu hak için özürsüz devamsızlık ne demek olduğu araştırılması, yerinde bir araştırmadır. Millî Eğitim Bakanlığının belirttiği gün sayısı geçilirse öğrenci için sorun olacaktır. Bu sorun özürsüz devamsızlık kaç gün olursa belge alınmaz gibi bir sorundur. Dolayısıyla Özürsüz devamsızlık 10'u geçerse ne olur için sonuçlar eğitimin olumsuz etkileneceğini vurgular.

Özürsüz Devamsızlık Kaç Gün?

Özürsüz devamsızlık öğrencilerin okula gelmediği günleri ifade etmektedir. Fakat okula gelmeyen öğrencilerin raporsuz okula gelmediklerini de ifade etmektedir. Millî Eğitim Bakanlığının belirttiği gün kadar öğrencilerin okula özürsüz yani raporsuz olarak gitmeme hakları vardır. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere tanınan bu hak dönem dönem değişmektedir. Son olarak ise öğrencilerin 10 gün özürsüz devamsızlık yani raporsuz devamsızlık yapma hakları olduğu belirtilmiştir.

Ortaokul ve Lisede Özürsüz Devamsızlık Ne Demek, Kaç Gün Olursa Belge Alınmaz?

Ortaokul ya da lise fark etmeksizin belirtilen devamsızlık süresi aynıdır. Sadece özürlü ve özürsüz olarak devamsız çeşidi ve gün farkları vardır. Özürlü ve özürsüz devamsızlık çeşitleri raporlu ve raporsuz devamsızlıkları ifade eden kavramlardır. Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.

Lisede 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu? devamsızlık 5 gün olunca belge alınmıyor mu ortaokul? Devamsızlık 5 günde belge alınmıyor mu?

5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu lise ? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bulunan ödül bölümü içerisinde yer alan değişiklikler, Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. yılında hala bu sistemin devam edip etmediği araştırılıyor. Peki, buna göre 5 Gün Devamsızlık Yapan Belge Alamıyor Mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN BELGE ALAMIYOR MU ORTAOKUL?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.

5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN BELGE ALAMIYOR MU LİSE ?

Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Buna göre öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.

Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek.İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan o bilgiler;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı olan öğrencilerden;

a) 70,,99 arasındakileri teşekkür belgesi

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. İşte, yayımlanan o değişiklik;

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

milli eğitim bakanlığımilli eğitim bakanlığıMilli Eğitim Bakanlığımilli eğitim bakanlığıEylülEylülEylülEylülGündemEğitimHaberler

Devamsızlık sildirme, özellikle devam sorunu yaşayan öğrenciler için okul hayatlarında önemli bir konudur. Dönem sonuna yaklaştıkça, öğrenciler devamsızlık kayıtlarını öğrenmek için endişe duyarlar ve fazla devamsızlık yapanlar sınıfta kalmamak için devamsızlık sildirme seçeneklerini araştırırlar. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere toplamda 30 günlük bir devamsızlık hakkı tanır, 10 günü özürlü, 20 günü mazeretsiz olarak belirlenmiştir. Bu süreyi aşan öğrenciler, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapmak durumunda kalırlar.

Öğrencinin devamsızlığı şayet hastalık sebebiyle olmuşsa bu durumda belgelenerek okula verilir. Bunun için ise sağlık raporu verilmelidir.

  • Devamsızlık sildirme dilekçesi de hazırlanmalı ve rapor ile birlikte ibraz edilmelidir.
  • Aile tarafından dilekçe imzalanmış olmalı ve sonrasında okul idaresi ile görüşme yapılmalıdır.

Burada fark edileceği gibi belirli bir nedene bağlı olan durumlara yönelik devamsızlık sildirme işlemi yapılmaktadır. Keyfi olarak yapılan devamsızlıklar silinmemektedir.

Lisede Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

Lisede devamsızlık hakkı özürlü 10 gün, mazeretsiz ise 20 gün olacak şekilde toplamda 30 gündür. Bu süreye hafta sonları veya resmi tatiller dahil edilmez. Örneğin 8 gün sağlık nedeniyle rapor almış öğrencinin bu raporu 8 iş günü kapsamındadır.

Lisede Devamsızlık Kaç Gün Silinebilir?

Lisede devamsızlık kaç gün silinebilir sorusuna kesin yanıt yoktur çünkü bu durum verilen mazeret veya sağlık raporuna bağlıdır. Ancak devamsızlığın sorun olmaması için genelde birkaç gün silme işlemi yapılmaktadır.

Lisede Devamsızlık Sildirme Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Lisede devamsızlık sildirme dilekçesi öğrencinin okula neden gidemediğini, gitmeme durumunun da ekte sunulan belge veya raporlar ile kanıtlandığını gösterecek şekilde hazırlanmaktadır. Bu dilekçe ailenin imzasını da taşımalı ve aile tarafından okul idaresine verilmelidir.

Özürlü Devamsızlık Sildirme

Özürlü devamsızlık sildirme öğrenci eğer bir rahatsızlığı var ise ve bu rahatsızlığını herhangi resmi bir şekilde belgeleyip veli izin dilekçesi ile bunu okula 5 iş günü içerisinde vermesi gerekmektedir. Özürlü devamsızlık süresi kaç gündür ?

Özürlü devamsızlık süresi 10 gündür.

Özürsüz Devamsızlık Sildirme  

Özürsüz devamsızlık sildirme öğrenci herhangi bir sebep olmadan okula gitmemesine denir. Özürsüz devamsızlık sildirme okul idaresine veli tarafından başvurusu yapılmaktadır. Okul idaresinin özürlü devamsızlık sildirmesi inisiyatif göstermesine bağlıdır. Özürsüz devamsızlık süresi kaç gündür ?

Özürsüz devamsızlık süres 20 gündür.

Mazeretsiz Devamsızlık Sildirme

Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.

Devamsızlık Yüzünden Sınıfta Kalınır mı?

Devamsızlık ders puanlarını başarısız olarak gösterir ve öğrenci sınıfta kalmış sayılır.

Devamsızlık Hakkı Nasıl Kullanılır?

20 günlük mazeretsiz devamsızlık öğrencinin kendi tercihi olarak kullanılabilir.

Lisede devamsızlık siliniyor mu?

Devamsızlık birinci ve ikinci dönemde ayrı ayrı değildir. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsar. Devamsızlık sildirme bulunmamaktadır.

Özürlü Özürsüz Toplam Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Özürlü Özürsüz Toplam Devamsızlık Hakkı Kaç Gün? Okullarda devamsızlık hakkımız kaç gündür gelin birlikte bakalım. Bütün öğrenim programları içerisinde, her bir sene için öğrencilere belirli oranda devamsızlık hakkı tanınır. Devamsızlık hakkı 2 şekilde kullanılır. Birincisi özürlü, yani sağlık kurumlarından belirlenmiş kurallara uygun rapor alınarak yapılan devamsızlıktır. İkincisi ise özürsüz, yani herhangi bir mazeret olmadan yapılan devamsızlıktır. Öğrenim yasalarında iki devamsızlık türü için de farklı süreler belirlenmiştir. Devamsızlık süreleri belirlenirken, öğrencinin eğitiminin aksamamasına dikkat edilir.

Her öğrencinin eğitim senesi içerisinde hastalanması, ailevi sorunlar yaşaması ya da okulla ilgili sıkıntılarının oluşması normaldir. Böyle durumlarda mazeretli ya da mazeretsiz olarak devamsızlık hakkı kullanılabilir. Ancak doğal afet, hava koşulları gibi durular nedeniyle öğrencilere verilen izinler devamsızlık olarak değerlendirilmez.

Öğrencilerin sene içerisinde alacakları dersler ve bu derslerin içeriği, ilgili bakanlık tarafından sene başında belirlenir. Okula gitmeyen öğrenci alacağı bilgilerden eksik kalır. Devamsızlık sınırlamasının olması ise hem öğrencinin öğreniminin engellenmemesi hem de okulların belirli bir düzenden çıkmaması içindir.

Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

Devamsızlık süreleri öğrencinin okuduğu öğrenim kademesine göre farklılık gösterir. Okul öncesi eğitimde öğrencinin 10 gün aralıksız olarak eğitim kurumuna gitmediği takdirde veli yazılı olarak bu durumla ilgili bilgilendirilir. Devamsızlık süresi aralıksız 20 güne çıktığında ise öğrencinin kurum ile ilişiği kesilir. İlişik kesilmesi durumu yazılı şekilde öğrenci velisine bildirilir.

İlkokul öğrencileri için ise bir devamsızlık şartı yoktur. Ancak asıl olan öğrencinin eğitimine kesintisiz devam etmesi olduğu için öğrencinin okula gitmesi önemlidir. İlköğretimde, öğrencinin devamsızlıktan kalması gibi bir sorun bulunmaz. Bu nedenle özürlü ve özürsüz  devamsızlık kavramı ilkokul öğrencileri için geçerli değildir. İlköğretim denilen süre 1., 2., 3. ve 4. sınıfları kapsar. İlköğretim öğrencisinin devamsızlık yaptığını tespit eden okul yönetimi 7 gün sonra bu durumu veliye bildirmekle yükümlüdür. Burada amaç öğrencinin devamsızlık nedeninin tespit edilmesidir. Eğer öğrencinin öğrenim hayatının engellenmesi gibi bir durum varsa, gerekli işlemler yapılarak bu durumun engellenmesi şarttır.

Ortaokullar için de bir devamsızlık sınırı olmamasına rağmen, devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler için kurul kararı gereklidir. Yani aslında öğrenci 1 sene boyunca en fazla 20 gün devamsızlık yapabilir. Sene sonunda toplanacak Şube Öğretmenler Kurulu öğrenci için sınıf tekrarı ya da sınıf geçme kararı verebilir. Karar aşamasında öğrencinin ders başarı notlarının hepsinin geçer olması durumu aranır.

Liselerde Özürlü Devamsızlık Kaç Gün?

Devamsızlık hakkının en önemli olduğu eğitim basamağı lisedir. Lisede yapılan devamsızlıklar sene tekrarına kadar gidebilir. Liseye geçen öğrenciler için şartlar ağırlaşıyor. Lisede özürlü devamsızlık hakkı toplam 20 gün. Özürlü devamsızlık için öğrencinin okula gelmediği günün başlangıcından itibaren 5 gün içinde mazeret nedeninin okula bildirilmesi zorunludur. Veli kendi rızasının olduğuna dair yazılı dilekçe ile okul yönetimini bilgilendirebilir.

Bir başka yöntem ise sağlık kurulundan alınan ve rapor adı verilen belgenin okula iletilmesidir. Okula iletilecek raporun öğrencinin birinci derece akrabaları tarafından düzenlenmiş olması gerekir. Ayrıca öğrencinin mazeretini bilgilendiren belge okula daha geç ulaştırılacak ise, yönetime bu konuyla alakalı bilgi verilmelidir.

Lisede Özürsüz Devamsızlık Kaç Gün?

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün olarak belirlenmiştir. 10 günü geçen devamsızlıklarda geçerli bir mazeret bildirmek zorunludur. Bu 10 gün toplam devamsızlık süresidir. Özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamı 30 günü geçtiğinde bu durum, öğrenci için sınıf tekrarı anlamına gelir. Ancak çok önemli bir hastalık sorunu olduğunda heyet raporu ile devamsızlık süresinin uzatılması söz konusu olabilir.

Devamsızlık ile ilgili bir başka durum ise öğrencinin okul etkinliklerinde geçirdiği zamandır. Herhangi bir alanda okulunu temsil eden öğrencinin, okulu temsil ettiği süre devamsızlıktan sayılmaz. Örneğin; okul için spor ya da sanat dallarından birinde görev alan, okulda ve derste bulunmayan öğrenci okuldaymış gibi davranılır. Bu durum bir nevi idari izindir. Öğrencinin yurt içi ya da yurt dışında olması bu durumu değiştirmez. Aynı zamanda bu etkinliklerin hazırlık sürelerinde de öğrenci devamsızlık yapmış sayılmaz.

Yarım gün devamsızlıklarda ise öğrencinin girdiği toplam ders saati gözetilir. 1 gün içerisinde toplam ders saatinin üçte ikisini tamamlamış öğrenci yarım gün, bundan daha fazla derse katılmayan öğrenci tam gün devamsızlık yapmış sayılır.

Öğrenci Okul Numarası Öğrenme ve Sorgulama

Açıköğretim Liselerinde Devamsızlık Kaç Gün?

Sadece mesleki açıköğretim liselerinde devam zorunluluğu vardır. Mesleki açıköğretim liselerinde devamsızlık hakkı her bir ders için dersin dörtte biri kadardır. Bu süre geçilirse öğrenci dersten başarısız sayılır. Düz açıköğretim liselerinde ise böyle bir zorunluluk yoktur.

Üniversitede Devamsızlık Kaç Gün?

Üniversite için devamsızlık hakkı, diğer öğretim kurumlarına göre daha farklıdır. Devamsızlık, dersin durumuna ve eğitim kurumunun kendi kurallarına göre değişkenlik gösterir. Örneğin; laboratuvar ve uygulama derslerinin devamsızlık hakkı diğerlerine göre daha az olabilir. Bir yüksek öğrenim kurumunda geçerli olan devamsızlık hakkı diğerinde uygulanmayabilir.

Devamsızlığı etkileyen bir başka konu, öğrencinin dersi aldığı yıldır. Bazı kurumlarda bir önceki sene devam zorunluluğunu tamamlamış ancak dersten başarısız olmuş öğrenciler için devam zorunluluğu aranmaz. Ancak burada derse giren öğretim görevlisinin de görüşü önem taşır. Genel olarak üniversiteler öğrencilerinin % oranında derse girmesini ister. Yine de bazı kurumlarda devam zorunluluğu hiç yoktur. Üniversite öğrencileri devamsızlık hakları ile ilgili net bilgiyi öğrenci işlerinden, danışmanlarından ve okul tüzüğünden öğrenebilirler.

Nakil Durumunda Devamsızlık Kaç Gün?

Nakil durumu için öğrenciye özel bir hak tanınır. Nakil olan öğrenci 5 gün devamsızlık hakkına sahiptir. Öğrenci isterse bu hakkını kullanır, istemezse hakkından feragat edebilir. Feragat ettiği devamsızlık hakkını daha sonra değerlendirmesi ise söz konusu değildir. Nakil durumundaki devamsızlık hakkı öğrencinin okul değiştirme döneminde adaptasyon sorununu atlatması içindir.

Öğrenci Devamsızlığı Nasıl Öğrenilir?

Okul yönetimi uzayan devamsızlıkları aileler ile paylaşmakla yükümlüdür. Bunun yanında lise ve öncesi öğrenim programlarındaki öğrencilerin velileri öğrencilerinin devamsızlığını e-okul sistemi üzerinden öğrenebilirler. E-okul sayfasında öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve doğrulama kodu girildikten sonra öğrenci ile ilgili bilgiler ekrana gelir. Devamsızlık bilgisi ile birlikte öğrencinin not durumu da bu sistem üzerinden incelenebilir. E-okul, velilerin öğrencinin okul durumunu net olarak takip edebileceği bir platformdur.

Öğrencilere Karşılıksız Yardım Parası! Kimler Alabilir?