krema sıkma torbası metro / Metro Chef Karbonat Kg Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Krema Sıkma Torbası Metro

krema sıkma torbası metro

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Bildiğiniz gibi uzun zamandır sevdiklerimin doğum günü haricinde pek pasta yapmıyorum. Bu nedenle de bloğumda pek pasta tarifi olmuyor. Kız kardeşimin doğum günü için son yılların trend olan pastalarından “Naked Cake” birebir çevirisiyle Çıplak Pasta yapmaya karar verdim. Bu pastanın doğuşunun nedeni uzun zamandır yoğun krema ve şeker hamuru ile boğulan damakların rahatlatılması olduğunu düşünüyorum :)

taze çiçeklerle pasta süslemesi

Naked Pasta isminden de anlaşılacağı gibi temel pasta yapıtaşlarının (pandispanya, krema,meyve ya da çikolata,) üstü şeker hamuru, şanti ya da ganaj ile kapatılmadan ve fazla süse boğulmadan hazırlanmasıyla yapılıyor. Pastanın katları görünür şekilde çok ama çok ince bir krema tabakasının düzeltmesi ile hazır. Hal böyle olunca burada önemli olan pandispanyanızın  iyi olması ve düzgün katlarına ayrılması.

Süsleme kısmına gelince taze meyveler, gerçek çiçekler ya da şeker hamurundan çiçekler konularak göze hitap eden bir sunum hazırlamak mümkün.

Ben süsleme tercihimi taze çiçeklerden ve çok ama çok az meyveden yana kullandım. Akılınızda olsun bunun için çiçekçi dükkanına gitmeniz biraz pahalıya patlayabiliyor. Bir çiçekçi abla bulup ondan kafanızda oluşturduğunuz konsepte göre tek tek çiçekleri almanız daha uygun olacaktır.

Daha önce sizler tarafından bir çok kez denenilen ve beğenilen kakaolu pandispanya tarifimi kullandım. Tek fark bu sefer kalıbım 18 cm çapında ve 8 cm yüksekliğindeydi. Sürekli pasta yapan insanlardan değilseniz elinizde böyle boy boy kalıp olmaması normal. Benim tane pasta çemberim var ama bu boyutlar için fotoğraftaki gibi ayarlı pasta çemberini kullanıyorum. Bu çemberin en güzel yanı cm arasında ayarlanabiliyor olması. İnternetten ya da pasta malzemeleri satan dükkanlardan kolaylıkla alabilirsiniz.

Diğer önemli bir nokta ise kullandığım krema, bu sefer pastacı kreması kullanmadım pasta malzemeler satan dükkanlarda ya da metro markette bulabileceğiniz şekerli şanti kulladım. Bu şantiler şekerli ve şekersiz olarak litrelik karton kutularda satılıyor. Dana önce de kullandığım “Hopla” markayı tercih ettim, bitkisel krem şanti diye ararsanız farklı markaları da bulabilirsiniz.

Şekerli şantiyi biraz daha lezzetlendirmek için içine biraz sürülebilir taze peynir takviyesi de yaptım, biraz da pudra şekeri.

Meyve seçimi size kalmış ama ben bir katına muz bir katına da çilek kullandım siz sadece muzlu da yapabilirsiniz.

Pandispanyayı aynı gün hazırladığım için soğumasını bekledim ve patlarına ayırdım. Taze ve yumuşak olduğu için herhangi bir sıvı ile de yumuşatmadım. Aklınızda olsun katlarına ayırdıktan sonra da biraz dinlendirin, ılık olması kremasının erimesine yol açabilir.

Pandispanya tarifini buraya ekliyorum ama videosu ile post iyice kalabalık olmasın. Videosunu buradan izleyebilir ve püf noktalarına bu posttan ulaşabilirsiniz. Sevgiler…

Naked Cake – Kaplamasız Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • damla vanilya aroması
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • kalıbın tabanını yağlamak için tereyağı

Kreması için:

  • ml şekerli şanti (üstte açıklamasını yazmıştım)
  • gr taze peynir (labne de olabilir)
  • yarım su bardağı pudra şekeri

Arası için:

Naked Cake – Kaplamasız Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
  2. Yumurta aklarına biraz toz şeker ve bir tutam kadar tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarına kalan toz şekeri ve vanilya aromasını ilave edin. Toz şeker eriyip sarılar beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  4. Kabarttığınız yumurta aklarını seferde spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırarak yumurta sarılarına yedirin.
  5. Un, kakao ve kabartma tozunu yumurta karışımına eleyerek seferde ekleyin.
  6. Çember kalıbın altına yağlı kağıt serin ve hamurun akmaması için kenarlarını katlayarak sıkıştırın.
  7. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayın pandispanya hamurunu kalıba dökün.
  8. derece önceden ısıttığınız fırında  dakika pişirin.
  9. Pişen pandispanyayı bir tel üstünde en az 1 saat kadar soğumaya bırakın.
  10. Kalıbın kenarından bir bıçak sokarak keki kalıptan dikkatlice ayırın.
  11. Pandispanyayı enine 3 parçaya ayırıp 1 saat daha dinlendirin.
  12. Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı mikserin haznesine alın, içine taze peynir ve pudra şekerini ekleyerek 3 dakika kadar çırpın.
  13. Pasta tabanını servisliğin üstüne koyun ve üstüne krema sıkma torbasına koyduğunuz kremadan bir kat sıkın. Üstüne dilimlediğiniz meyvelerden terleştirin ve biraz daha krema sıkıp spatula ile düzelterek 2. katı koyun.
  14. 2. kata da krema sıkma torbasıyla krema sıkıp dilimlediğiniz meyvelerden koyun ve meyvelerin üstüne biraz krema sıkarak spatula ile düzeltin.
  15. Pastanın tavan katını yerleştirin ve üstüne kalan kremayı sıkarak spatula yardımıyla düzeltin.
  16. İsteğe göre taze çiçek ve meyvelerle süsleyin. Servis yapıncaya kadar da buzdolabında muhafaza edin.

Kat kat, renk renk, &#;eşit &#;eşit

Haberin Devamı

Vişne şerbetli ekmek için su ve toz şekeri ocağa alıp şerbet hazırlayın. Kaynayan şerbete vişne suyunu ekleyip ocaktan alın. Bayatlamış ekmekleri derin bir kaba alıp üzerine sıcak vişne şerbetini dökün. Ekmekler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat boyunca şerbette bekletin.
Pirinç kıtırı için pirinçleri kaynar suda haşlayıp süzün ve blender’dan çekip püre haline getirin. Yağlı kâğıt serili bir tepsiye çok ince olacak şekilde sürün. Önceden ısıtılmış derece fırında kurumaya bırakın. Kuruyan pirinç cipslerini daha sonra derecede ısıttığınız ayçiçeğiyağında kızartın.

Servis için dilimlediğiniz vişneli ekmekleri tabağa alın. Üzerlerine bezelerden yerleştirin. Elma peltesi, limon kabukları ve pirinç kıtırıyla süsleyin.

BALKABAKLI MASCARPONE PASTA

Kat kat, renk renk, çeşit çeşit

NE LAZIM?

Fıstıklı sünger keki için;

gr yumurta

gr pudra şekeri

80 gr yumurta sarısı

gr toz badem

gr toz fıstık

25 gr mısır nişastası

80 ml krema

Balkabağı dolgusu için;

gr balkabağı püresi

gr toz şeker

20 gr pektin

4 yaprak jelatin

Mascarpone kreması için;

ml krema

gr yumurta sarısı

gr toz şeker

1 vanilya çubuğu

15 gr yaprak jelatin

gr mascarpone peyniri

NASIL YAPARIM?

Kek için yumurta, yumurta sarısı ve pudra şekerini mikserde dakika çırpın. Toz badem, toz fıstık ve mısır nişastasını ekleyip yumurtalı karışıma yedirin. Soğuk kremayı da ekleyip karıştırın. Harcın tamamını yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye eşit incelikte yayın. Önceden ısıtılmış derece fırında yaklaşık dakika pişirin.

Balkabağı dolgusu için yaprak jelatinleri buzlu soğuk suda yumuşatın. Balkabağı püresi ve toz şekerin yarısını ocağa alıp kaynamaya bırakın. Pektini ve kalan toz şekeri bir kapta harmanlayın. Balkabağı kaynamaya başladığında pektin karışımını azar azar içine ekleyin. dakika daha çırparak kaynatın. Ocaktan alın ve içine yumuşatılmış jelatinleri (sularını iyice süzerek) ekleyip karıştırın. Dolguyu kekin üzerine yayıp buzluğa kaldırın.

Mascarpone kreması için jelatinleri buzlu soğuk suda yumuşatın. Toz şeker ve yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın. Krema ve vanilya çubuğunu ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında yumurtalı karışımla yavaş yavaş birbirine karıştırarak ısılarını eşitleyin. Ardından içine sularını süzerek yaprak jelatinleri ekleyin. Karışımı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra ertesi gün mascarpone peyniriyle çırpın. Pastanın üzerine sıkarak süsleyin.

TAHİNLİ VE ŞEKERSİZ HURMALI KEK

Kat kat, renk renk, çeşit çeşit

NE LAZIM?

şekersiz hurmalı keki için;

4 yumurta

gr tereyağı

gr hurma püresi

gr un

gr tam buğday unu

12 gr kabartma tozu

4 gr tuz

Tahinli ve hurmalı kreması için;

gr hurma püresi

40 gr tereyağı

gr tahin

2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)

NASIL YAPARIM?

Kek için yumurtaları mikserde dakika son hızda çırpın.

Kabaran yumurtaya sırasıyla tereyağını ve hurma püresini ekleyip çırpmaya başlayın.

Karışım homojen hale gelince kabartma tozu, tuz ve un çeşitlerini ekleyin. Kek harcını bir fırın kabına aktarın, derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık dakika pişirin.

Kreması için oda sıcaklığındaki tereyağını miksere alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Hurma püresi, tahin ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. En az 15 dakika buzdolabında bekletin.

Dinlendirilmiş kremayı soğumuş kekin üzerine spatula yardımıyla sürüp servis edin. Dilerseniz kiraz şekeri veya yaprak çikolatayla süsleyebilirsiniz.

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            nest...

            batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir