ülkü ocakları metin turhan / Türk Yurdu Dergisi

Ülkü Ocakları Metin Turhan

ülkü ocakları metin turhan

Ülkücü Gençliğin Mücadelesine Işık Tutan Belge Dolu Bir Eser: Ülkü Ocakları ()

        Daha önce 3 ciltlik “Ülkücü Hareketin ABC’si”, “Derin Devlet’in Solcuları”, “Başbuğ Türkeş” isimli tamamen araştırmaya, uzun ve yorucu arşiv çalışmalarına dayalı eserlere imza atan Metin Turhan, aynı tarzda “Ülkü Ocakları – ” isimli kitabını da yayımlamıştı. Geçen zaman içerisinde kitapların baskıları bitti bitmesine de bilgi ve belgeler de aktıkça akmaya başladı.

        
Metin, sözünü ettiğim bu kitap çalışmaları için harekete geçtiği ’li yılın başlarında bana da uğramış ve bazı bilgi ve belgeler vermiş, yardımcı olmaya çalışmış, karşılaştığı güçlüklerden de haberdar olmuştum. Bizim camiada adını tam koyamadığım bir hastalık var. İnsanlara güvenilmiyor, şüphe ile bakılıyor ya da kıskanılıyor. O yüzden biyografi istediği bazı kişiler tarafından terslendi, belge ve fotoğraf verilmedi. Buna rağmen o yılmadı, araştırmalarına devam etti, sordu soruşturdu, Milli Kütüphane’de aylarca çalışarak ’lı yıllardan bu tarafa yayımlanan dergi ve gazetelerle başka yayınları taradı ve işaret ettiğim eserleri yayımlamayı başardı. Ortaya çıkan eserlerle artık “rüştünü ispat” etmiş olmalı ki, önceden bilgi ve belge vermeyenlerden de bir akış olmaya başladı. Hâl böyle olunca “Ülkü Ocakları” ve “Başbuğ Türkeş” kitaplarının genişletilmiş yeni baskıları yapılmalıydı.

        
Ülkü Ocakları kitabı sayfalık koca bir cilt olarak Kasım ’ün son haftasına girerken piyasaya çıktı ve dağıtıma verildi.

        
Ülkü Ocakları, Türk milleti ve devletine kasteden ve dışarıdan beslendiği aşikâr olan sol/komünist hareketlerin önünde bir set olmuş ve Türkiye’mizin Demirperde ülkeleri olarak adlandırılan Sovyet Rusya güdümündeki ülkelerin durumuna düşmesini önlemişti. Onun içindir ki, teşkilatlanması ve mücadelesinin böylesine şümullü bir araştırma sonucu kitaplaştırılması çok isabetli olmuştur.

        
yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nde kurulan Ülkü Ocağı, Türk gençliğini ve özellikle üniversitelileri millî ülküler etrafında birleştirerek gelecekte önemli işler başaracak olan Ülkü Ocakları Derneği’nin nüvesini teşkil eder. Kitapta da Ülkü Ocaklarının başlangıcı olarak o teşkilat esas alınmış.

        
Kitabın başında oldukça şümullü bir tarihçe veriliyor ve 19 Haziran tarihinde Alparslan Türkeş’in Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde verdiği “Türkiye’de Türkçülük ve Türk Milliyetçiliği” konulu konferanstan 12 Eylül ihtilaline kadar geçen sürede cereyan eden olaylar bir bir sıralanıyor.

        
Tarihçeden sonra tam 49 sayfa tutan İçindekiler bölümünde Türkiye’nin her köşesinde bulunan herkes, kendi illerinde, ilçelerinde olup bitenleri ve ülkücülerin neler yaptığını bulup ilgili sayfaları açarak detaylarını öğrenebilir.

        
Son olmasını dilediğimiz 12 Eylül ’e kadar Türkiye malum, bir ihtilaller ve muhtıralar ülkesi idi. Onun için Ülkü Ocakları zaman zaman kapatılmıştı ancak “Her dem yeniden doğarız.” kavlince isim değişiyor, Genel Merkezin yeri değişiyor ama kurulan teşkilatlarda “Ülkü” adı hep var oluyordu. GÜT (Genç Ülkücüler Teşkilatı),TÜT (Türk Ülkücüler Teşkilatı), ÜTD (Ülkücüler Teşkilatı Derneği), BÜD (Büyük Ülkü Derneği), ÜGD (Ülkücü Gençlik Derneği) ve ÜYD (Ülkü Yolu Derneği) gibi isimleri aslında hep Ülkü Ocakları olarak okumamız gerekiyor.

        
Türk gençliğinin ateş çemberinden geçtiği o dönemi içine alan yaklaşık 15 yılda verilen mücadelenin bütün detayları, toplantılar, gösteriler, protestolar, boykotlar, bildiriler, kavgalar, kongreler, olaylar, verilen şehitler, afişler, yazılar, resimler kısacası belgeler, belgeler… Hepsi derli toplu olarak Ülkü Ocakları kitabında.

        
Son yıllarda maalesef, İslamiyet’i başörtüsünün içine hapsedip her türlü günahı mübah görenler gibi ülkücülüğü de bozkurt işareti yapmaktan ibaret sayanlar var. Oysa ülkücülük bir idealdir, dürüstlüktür, çalışmaktır ve hayatının her safhasında zikzak çizmeden davasını yaşamak ve yaşatmaktır. Laf değil iş üreten Metin Turhan kardeşimi tebrik ediyor ve bu değerli eserin dağıtım adresini veriyorum:

         

        Songezgin Kitabevi, Nebi Akgüngör, Marmara Sokak Sıhhiye-Ankara

        
Tel: 61 55 97 funduszeue.info (Songezgin Sahaf)

Ülkü Ocakları ()

Metin Turhan , Metin Turan

KİŞİSEL YAYINLAR

Ülkücülük, her şeyden önce sevgi demektir, İnsana saygı demektir. Türk milletine sadakatle bağlılık demektir ve milletimiz için en güzeli, en iyiyi istemek, temin etmek için fedakarca çalışmak demektir. Ülkücü gençler olarak eğitim görüyorsanız eğitimde en ileri olmayı, en önde olmayı, örnek insan olmayı kendinize gaye edinmelisiniz. Çalışma hayatındaysanız mesleğinizde, çalıştığınız yerlerde dürüstlüğünüzle, yüksek ahlakınızla, Ülkücü ve imanlı tavırlarınızla kendi iş alanlarınızda örnek olmalısınız. Ülkücü gençlik olarak hedefiniz en kısa zamanda, en kısa yoldan, en iyi bir şekilde, büyük Türk milletini, ilimde, modern teknolojide dünyanın en yükseğe çıkmış toplumu yapmaktır. Büyük Türk milleti, her türlü fedakârlığa, her türlü övgüye layıktır. 


Yayın Tarihi
ISBN
Baskı Sayısı1
DilTÜRKÇE
Sayfa Sayısı
Cilt TipiCiltli
Kağıt CinsiKitap Kağıdı
Boyut18 x 25 cm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası