script asp / How Paging in ASP Classic - Angular, Vue, React, Web Components, Javascript, HTML5 Widgets

Script Asp

script asp

funduszeue.info

funduszeue.info, Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir açık kaynakWeb uygulama gelişimi teknolojisidir. Dinamik Web sayfaları, Web uygulamaları ve XML tabanlı Web hizmetleri geliştirilmesine olanak sağlar. Aynı işletme tarafından geliştirilen .NET çatısı'nın yazılım iskeleti parçası ve artık işletmece desteklenmeyen ASP teknolojisinin devamını teşkil etmiştir.

Her ne kadar isim benzerliği olsa da funduszeue.info, ASP'ye oranla çok ciddî bir değişim geçirmiştir. funduszeue.info kodu ortak dil çalışma zamanı (İngilizce:&#;Common Language Runtime) altyapısına dayalı olarak yazılımcılar tarafından .NET çatısı tarafından desteklenen tüm dilleri funduszeue.info uygulamaları geliştirmek için kullanabilirler. Yani Java teknolojisinde olduğu gibi yazılımcı tarafından yazılan kod, çalıştırılmadan önce sanal bir yazılım katmanı tarafından ortak bir dile çevirilmekte olup bu katmanın yerleştirildiği bütün işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.

ASPX belge yapısı[değiştir

ScriptManager Sınıf

Tanım

&#;nemli

Bazı bilgiler &#;r&#;n&#;n &#;n s&#;r&#;m&#;yle ilgilidir ve s&#;r&#;m &#;ncesinde &#;nemli değişiklikler yapılmış olabilir. Burada verilen bilgilerle ilgili olarak Microsoft a&#;ık veya zımni hi&#;bir garanti vermez.

Web ve uygulama hizmetleri için funduszeue.info Ajax betik kitaplıklarını ve betik dosyalarını, kısmi sayfa işlemeyi ve istemci ara sunucu sınıfı oluşturmayı yönetir.

Devralma
&#;znitelikler

ToolboxBitmapAttribute

Uygulamalar

IPostBackDataHandlerIPostBackEventHandler

&#;rnekler

Aşağıdaki örneklerde denetimi kullanmaya ScriptManager yönelik farklı senaryolar gösterilir.

Partial-Page Güncelleştirmeler etkinleştirme

Aşağıdaki örnekte, kısmi sayfa güncelleştirmelerini etkinleştirmek için denetimin nasıl kullanılacağı ScriptManager gösterilmektedir. Bu örnekte, ve Calendar denetimi bir DropDownList denetimin içindedir UpdatePanel . Varsayılan olarak, özelliğin UpdateMode değeri şeklindedir Alwaysve özelliğin ChildrenAsTriggers değeri de şeklindedir . Bu nedenle, panelin alt denetimleri zaman uyumsuz bir geri göndermeye neden olur.

Partial-Page Güncelleştirme Hatalarını İşleme ve Betik Kaydetme

Aşağıdaki örnekte, kısmi sayfa güncelleştirmeleri sırasında özel hata işlemenin nasıl sağ gerektiği gösterilmektedir. Varsayılan olarak, kısmi sayfa güncelleştirmeleri sırasında bir hata oluştuğunda bir JavaScript ileti kutusu görüntülenir. Bu örnekte, olay için AsyncPostBackError bir işleyici sağlayarak ve olay işleyicisinde özelliğini ayarlayarak özel hata işlemenin AsyncPostBackErrorMessage nasıl kullanılacağı gösterilmektedir. Özelliğini, kısmi sayfa güncelleştirmeleri sırasında bir hata oluştuğunda funduszeue.info dosyasının özel hatalar bölümünün nasıl kullanılacağını belirtmek için de ayarlayabilirsiniz AllowCustomErrorsRedirect . Bu örnekte özelliğin varsayılan değeri AllowCustomErrorsRedirect kullanılır. Başka bir deyişle, funduszeue.info dosyası customErrors öğesi içeriyorsa, bu öğe hataların nasıl görüntüleneceğini belirler. Daha fazla bilgi için bkz . customErrors Öğesi (funduszeue.info Ayarlar Şeması).

Tarayıcıda Görüntülenen Tarih ve Saati Genelleştirme

Aşağıdaki örnekte, istemci betiğinin EnableScriptGlobalization tarayıcıda kültüre özgü bir tarih ve saat görüntüleyebilmesi için özelliğinin nasıl ayarlanacağı gösterilmektedir. Örnekte@ Page yönergesinin özniteliği olarak ayarlanmıştır. Sonuç olarak, geçerli tarayıcı ayarlarında belirtilen ilk dil sayfanın kültürünü ve ui kültürünü belirler. Daha fazla bilgi için bkz . Nasıl yapılır: funduszeue.info Web Sayfası Genelleştirmesi için Kültür ve Kullanıcı Arabirimi Kültürünü Ayarlama.

Bu konuda:

Giriş

Denetim ScriptManager , funduszeue.info'da Ajax işlevselliğinin merkezidir. Denetim, sayfadaki tüm funduszeue.info Ajax kaynaklarını yönetir. Bu, Microsoft Ajax Kitaplığı betiklerini tarayıcıya indirmeyi ve denetimleri kullanarak UpdatePanel etkinleştirilen kısmi sayfa güncelleştirmelerini koordine etme özelliğini içerir. Ayrıca, ScriptManager denetim aşağıdakileri yapmanızı sağlar:

  • Kısmi sayfa güncelleştirmeleriyle uyumlu betiği kaydedin. Betiğiniz ve çekirdek kitaplık arasındaki bağımlılıkları yönetmek için kaydettiğiniz tüm betikler Microsoft Ajax Kitaplığı betiğinden sonra yüklenir.

  • Sürüm veya hata ayıklama betiklerinin tarayıcıya gönderilip gönderilmeyeceğini belirtin.

  • Web hizmetlerini denetime kaydederek betikten Web hizmeti yöntemlerine ScriptManager erişim sağlayın.

  • Bu hizmetleri denetime kaydederek istemci betiğinden funduszeue.info kimlik doğrulaması, rol ve profil uygulama hizmetlerine ScriptManager erişim sağlayın.

  • Tarayıcıda ECMAScript (JavaScript) Tarih, Sayı ve Dize işlevlerinin kültüre özgü görünümünü etkinleştirin.

  • Denetimin özelliğini kullanarak ekli betik dosyaları veya tek başına betik dosyaları için yerelleştirme kaynaklarına ResourceUICultures erişin ScriptReference .

  • İstemci bileşenleri ve davranışları için gereken betiğin ScriptManager işlenmesi için denetimiyle veya IScriptControl arabirimlerini uygulayan IExtenderControl sunucu denetimlerini kaydedin.

Kısmi Sayfa İşleme

Bir funduszeue.info sayfasının kısmi sayfa işlemeyi destekleme özelliği aşağıdaki faktörler tarafından denetlener:

Sayfanın Init olayı sırasında veya öncesinde çalışma zamanında özelliğin değerini EnablePartialRendering geçersiz kılabilirsiniz. Sayfanın Init olayı gerçekleştikten sonra bu özelliği değiştirmeye çalışırsanız, bir InvalidOperationException özel durum oluşturulur.

Kısmi sayfa işleme desteklendiğinde, ScriptManager denetim zaman uyumsuz geri göndermeleri ve kısmi sayfa güncelleştirmelerini etkinleştirmek için betiği işler. Güncelleştirilecek sayfanın bölgeleri denetimler kullanılarak UpdatePanel belirlenir. Denetim ScriptManager , zaman uyumsuz geri göndermeleri işler ve sayfanın yalnızca güncelleştirilmiş olması gereken bölgelerini yeniler. Kısmi sayfa işleme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Kısmi Sayfa İşlemeye Genel Bakış. Güncelleştirmeye neden olan koşullar hakkında daha fazla bilgi için bkz . UpdatePanel Denetimine Genel Bakış.

ScriptManager Denetimini Ana Sayfalar, Kullanıcı Denetimleri ve Diğer Alt Bileşenlerle Kullanma

Bir sayfa hiyerarşisinde yalnızca bir ScriptManager denetim içerebilir. Üst sayfanın zaten bir ScriptManager denetimi olduğunda iç içe yerleştirilmiş sayfalar, kullanıcı denetimleri veya bileşenler için hizmetleri ve betikleri kaydetmek için denetimi kullanın ScriptManagerProxy . Daha fazla bilgi için bkz. Ana Sayfalarla UpdatePanel Denetimini Kullanma.

Komut Dosyası Yönetimi ve Kaydı

Denetim, ScriptManager daha sonra sayfanın bir parçası olarak işlenen betiği kaydetmenizi sağlar. Denetim ScriptManager kayıt yöntemleri aşağıdaki üç kategoriye ayrılabilir:

  • Microsoft Ajax Kitaplığındaki betik bağımlılıklarının korunduğunu garanti eden kayıt yöntemleri.

  • Microsoft Ajax Kitaplığı'na bağımlı olmayan, ancak denetimlerle UpdatePanel uyumlu kayıt yöntemleri.

  • Denetimlerle UpdatePanel çalışmayı destekleyen kayıt yöntemleri.

funduszeue.info'da Ajax betiği oluşturma ve kullanma hakkında daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Ajax Kitaplığını Kullanarak Özel İstemci Betiği Oluşturma.

Microsoft Ajax Kitaplığına Bağımlı Komut Dosyasını Kaydetme

Betik dosyalarını, Microsoft Ajax Kitaplığı'ndaki tüm bağımlılıkların korunduğunu garanti eden bir şekilde kaydetmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Kısmi Sayfa Güncelleştirme ile Uyumlu Komut Dosyalarını Kaydetme

Microsoft Ajax Kitaplığı'na bağımlı olmayan ancak denetimlerle UpdatePanel uyumlu betik dosyalarını kaydetmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu yöntemler, denetimin benzer yöntemlerine ClientScriptManager karşılık gelir. Betiği bir UpdatePanel denetimin içinde kullanmak üzere işleniyorsanız, denetimin yöntemlerini çağırdığınızdan ScriptManager emin olun.

YöntemTanım
RegisterArrayDeclarationJavaScript dizisine değer ekler. Dizi yoksa oluşturulur.
RegisterClientScriptBlockSayfanın açılış etiketinden sonra bir öğeyi işler. Betik bir dize parametresi olarak belirtilir.
RegisterClientScriptIncludeSayfanın açılış etiketinden sonra bir öğeyi işler. Betik içeriği, özniteliği bir betik dosyasına işaret eden bir URL'ye ayarlanarak belirtilir.
RegisterClientScriptResourceSayfanın açılış etiketinden sonra bir öğeyi işler. Betik içeriği bir derlemedeki kaynak adıyla belirtilir. özniteliği, adlandırılmış betiği derlemeden alan bir HTTP işleyicisine yapılan çağrıyla otomatik olarak bir URL ile doldurulur.
RegisterExpandoAttributeBelirtilen denetim için işaretlemede özel ad/değer öznitelik çiftini (bir expando) işler.
RegisterHiddenFieldGizli bir alanı işler.
RegisterOnSubmitStatementÖğenin olayına yanıt olarak yürütülen bir betiği kaydeder. özniteliği belirtilen betike başvurur.
RegisterStartupScriptSayfanın kapanış etiketinden hemen önce bir başlangıç betiği bloğunu işler. İşlenmek üzere betik bir dize parametresi olarak belirtilir.

Yöntemleri kaydederken, bu betik için bir tür/anahtar çifti belirtirsiniz. Aynı tür/anahtar çifti olan bir betik zaten kayıtlıysa, yeni bir betik kaydedilmez. Benzer şekilde, zaten var olan bir tür/kaynak adı çifti ile bir betik kaydederseniz, kaynağa başvuran öğe yeniden eklenmez. Daha önce kaydedilmiş bir özniteliğin expando özniteliğini kaydettiğinizde, bir özel durum oluşturulur. Dizi değerlerinin yinelenen kaydına izin verilir.

veya RegisterClientScriptResource yöntemini çağırdığınızdaRegisterClientScriptInclude, satır içi işlevleri yürüten betiği kaydetmekten kaçının. Bunun yerine, uygulamanız için olay işleyicileri veya özel sınıf tanımları gibi işlev tanımlarını içeren betiği kaydedin.

UpdatePanel Denetimleri İçin Kayıt Yöntemleri

Denetimleri kullanırken UpdatePanel kısmi sayfa güncelleştirmelerini özelleştirmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

YöntemTanım
RegisterAsyncPostBackControlZaman uyumsuz geri göndermeler için bir denetimi tetikleyici olarak kaydeder.
RegisterDataItemKısmi sayfa işleme sırasında denetimlere özel veriler gönderir.
RegisterDisposeDenetimin içindeki UpdatePanel bir denetim için dispose betiğini kaydeder. Denetim güncelleştirildiğinde veya silindiğinde UpdatePanel betik yürütülür. dispose yöntemi, Microsoft Ajax Kitaplığı'nın parçası olan ve bir bileşen artık kullanılmadığında kaynakları boşaltması gereken istemci bileşenleri için kullanılır.
RegisterPostBackControlTam geri gönderme için bir denetimi tetikleyici olarak kaydeder. Bu yöntem, aksi takdirde zaman uyumsuz geri göndermeler gerçekleştirecek bir UpdatePanel denetimin içindeki denetimler için kullanılır.

Web Hizmeti Başvuruları

Bir nesne oluşturup denetimin koleksiyonuna ScriptManager ekleyerek istemci betiğinden çağrılmak üzere Services bir ServiceReference Web hizmeti kaydedebilirsiniz. funduszeue.info, koleksiyondaki Services her ServiceReference nesne için bir istemci proxy nesnesi oluşturur. Web hizmetlerini çalışma zamanında kaydetmek için koleksiyona Services program aracılığıyla nesneler ekleyebilirsinizServiceReference.

Betikteki Web hizmetlerine erişme hakkında daha fazla bilgi için bkz. AJAX'ta Web Hizmetlerini İstemci Betiğine Kullanıma Sunma ve funduszeue.info funduszeue.infoX'ta İstemci Betiğinden Web Hizmetlerini Çağırma.

Localization (Yerelleştirme)

Denetim, ScriptManager işlenen sayfada derlemelere katıştırılmış betik dosyaları veya tek başına betik dosyaları olan uygun yerelleştirilmiş betik dosyalarına işaret eden başvurular oluşturur.

EnableScriptLocalization özelliği olarak ScriptManager ayarlandığında, denetim varsa geçerli kültür için yerelleştirilmiş kaynakları (yerelleştirilmiş dizeler gibi) alır. Denetim, ScriptManager yerelleştirilmiş kaynakları kullanmak için aşağıdaki işlevleri sağlar:

  • Bir derlemeye eklenmiş betik dosyaları. Denetim, ScriptManager tarayıcıya hangi kültüre özgü veya geri dönüş kültürü betik dosyasının gönderileceğini belirler. Bunu kültüre özgü NeutralResourcesLanguageAttribute derleme özniteliğini, derlemeyle paketlenen kaynakları ve tarayıcının kullanıcı arabirimi kültürünü (varsa) kullanarak yapar.

  • Tek başına betik dosyaları. denetimi, ScriptManager nesnesinin özelliği kullanılarak ResourceUICultures desteklenen ui kültürlerinin ScriptReference listesini tanımlar.

  • Hata ayıklama modunda. Denetim, ScriptManager hata ayıklama bilgilerini içeren kültüre özgü bir betik dosyasını işlemeye çalışır. Örneğin, sayfa hata ayıklama modundaysa ve geçerli kültür en-MX olarak ayarlandıysa, denetim dosya varsa funduszeue.info gibi bir ada sahip bir betik dosyası işler. Dosya yoksa, uygun geri dönüş kültürü için hata ayıklama dosyası işlenir

Kaynakları yerelleştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Bileşen Kitaplıkları için Kaynakları Yerelleştirmeye Genel Bakış.

Hata İşleme

Zaman uyumsuz geri göndermeler sırasında bir sayfa hatası oluştuğunda AsyncPostBackError , olay tetikler. Sunucudaki hataların istemciye gönderilme şekli, funduszeue.info dosyasının özelliğine, özelliğine AsyncPostBackErrorMessage ve özel hatalar bölümüne bağlıdırAllowCustomErrorsRedirect. Daha fazla bilgi için bkz. UpdatePanel Denetimleri için Hata İşlemeyi Özelleştirme.

Tanımlayıcı Sözdizimi

Oluşturucular

&#;zellikler

Adapter

Denetim için tarayıcıya özgü bağdaştırıcıyı alır.

(Devralındığı yer: Control)
AjaxFrameworkAssembly

Sayfadaki bileşenlerin kullandığı Ajax çerçeve derlemesini alır.

AjaxFrameworkMode

Microsoft Ajax istemci kitaplığının istemci betiklerinin istemciye nasıl dahil olacağını belirten bir değer alır veya ayarlar.

AllowCustomErrorsRedirect

funduszeue.info dosyasının özel hatalar bölümünün zaman uyumsuz geri göndermedeki bir hata sırasında kullanılıp kullanılmadığını belirleyen bir değer alır veya ayarlar.

AppRelativeTemplateSourceDirectory

Bu denetimi içeren veya nesnesinin Page uygulama göreli sanal dizinini alır veya UserControl ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
AsyncPostBackErrorMessage

Zaman uyumsuz bir geri gönderme sırasında işlenmeyen bir sunucu özel durumu oluştuğunda istemciye gönderilen hata iletisini alır veya ayarlar.

AsyncPostBackSourceElementID

Zaman uyumsuz geri göndermeye neden olan denetimin benzersiz kimliğini alır.

AsyncPostBackTimeout

Yanıt alınmazsa zaman uyumsuz geri gönderme zaman aşımına uğramadan önce süreyi saniye olarak belirten bir değer alır veya ayarlar.

AuthenticationService

AuthenticationServiceManager Geçerli ScriptManager örnekle ilişkili nesneyi alır.

BindingContainer

Bu denetimin veri bağlamasını içeren denetimi alır.

(Devralındığı yer: Control)
ChildControlsCreated

Sunucu denetiminin alt denetimlerinin oluşturulup oluşturulmadığını gösteren bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
ClientID

funduszeue.info tarafından oluşturulan HTML işaretlemesinin denetim kimliğini alır.

(Devralındığı yer: Control)
ClientIDMode

özelliğinin değerini oluşturmak için kullanılan algoritmayı ClientID alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
ClientIDSeparator

özelliğinde ClientID kullanılan ayırıcı karakteri temsil eden bir karakter değeri alır.

(Devralındığı yer: Control)
ClientNavigateHandler

İstemcide funduszeue.infote olayını işleyen yöntemin adını alır veya ayarlar.

CompositeScript

Web sayfasını destekleyen bileşik betik başvurusu alır.

Context

HttpContext Geçerli Web isteği için sunucu denetimiyle ilişkili nesneyi alır.

(Devralındığı yer: Control)
Controls

ControlCollection Kullanıcı arabirimi hiyerarşisindeki belirtilen sunucu denetimi için alt denetimleri temsil eden bir nesnesi alır.

(Devralındığı yer: Control)
DataItemContainer

Adlandırma kapsayıcısı uygularsa IDataItemContaineradlandırma kapsayıcısına bir başvuru alır.

(Devralındığı yer: Control)
DataKeysContainer

Adlandırma kapsayıcısı uygularsa IDataKeysControladlandırma kapsayıcısına bir başvuru alır.

(Devralındığı yer: Control)
DesignMode

Bir denetimin tasarım yüzeyinde kullanılıp kullanılmadığını belirten bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
EmptyPageUrl

Boş bir Web sayfasının URL'sini alır veya ayarlar.

EnableCdn

Geçerli sayfanın CDN (Content Delivery Network) yollarından istemci betiği başvurularını yükleyip yüklemediğini belirler.

EnableCdnFallback

CDN'nin (Content Delivery Network) kullanılamadığı durumlarda betiğin yerel kopyasının yüklenmesini sağlar.

EnableHistory

Web sayfasının geçmiş noktası yönetimini destekleyip desteklemediğini belirten bir değer alır veya ayarlar.

EnablePageMethods

bir funduszeue.info sayfasındaki genel statik sayfa yöntemlerinin istemci betiğinden çağrılıp çağrılamayacağını belirten bir değer alır veya ayarlar.

EnablePartialRendering

Sayfanın kısmi işlenmesini sağlayan bir değeri alır veya ayarlar; bu da denetimleri kullanarak UpdatePanel sayfanın bölgelerini tek tek güncelleştirmenizi sağlar.

EnableScriptGlobalization

Denetimin kültüre özgü bilgilerin ayrıştırma ve biçimlendirmesini destekleyen betiği işleyip işlemediğini ScriptManager gösteren bir değer alır veya ayarlar.

EnableScriptLocalization

Denetimin betik dosyalarının ScriptManager yerelleştirilmiş sürümlerini işleyip işlemediğini belirten bir değer alır veya ayarlar.

EnableSecureHistoryState

Geçmiş durum dizesinin şifrelenip şifrelemeyeceğini belirten bir değer alır veya ayarlar.

EnableTheming

Temaların bu denetime uygulanıp uygulanmadığını belirten bir değer alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
EnableViewState

Sunucu denetiminin görünüm durumunu ve içerdiği alt denetimlerin görünüm durumunu istekte bulunan istemciye kalıcı hale getirip getirmek olmadığını belirten bir değer alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
Events

Denetim için olay işleyicisi temsilcilerinin listesini alır. Bu özellik salt okunur durumdadır.

(Devralındığı yer: Control)
HasChildViewState

Geçerli sunucu denetiminin alt denetimlerinin kaydedilmiş görünüm durumu ayarlarına sahip olup olmadığını gösteren bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
ID

Sunucu denetimine atanan program tanımlayıcısını alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
IdSeparator

Denetim tanımlayıcılarını ayırmak için kullanılan karakteri alır.

(Devralındığı yer: Control)
IsChildControlStateCleared

Bu denetim içindeki denetimlerin denetim durumuna sahip olup olmadığını belirten bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
IsDebuggingEnabled

İstemci betik kitaplıklarının hata ayıklama sürümlerinin işlenip işlenmeyeceğini belirten bir değer alır.

IsInAsyncPostBack

Geçerli geri göndermenin kısmi işleme modunda yürütüldüğünü gösteren bir değer alır.

IsNavigating

Bir olayın şu anda işlenip işlenmediğini gösteren bir Navigate değer alır.

IsTrackingViewState

Sunucu denetiminin değişiklikleri görünüm durumuna kaydedip kaydetmediğini gösteren bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
IsViewStateEnabled

Bu denetim için görünüm durumunun etkinleştirilip etkinleştirilmediğini belirten bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
LoadScriptsBeforeUI

Sayfa kullanıcı arabirimi için işaretlemeden önce veya sonra betiklerin yüklenip yüklenmediğini belirten bir değer alır veya ayarlar.

LoadViewStateByID

Denetimin dizin yerine görünüm durumunu ID yüklemeye katılıp katılmadığını belirten bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
NamingContainer

Aynı özellik değerine sahip sunucu denetimleri arasında ayrım yapmak için benzersiz bir ad alanı oluşturan sunucu denetiminin adlandırma kapsayıcısına ID başvuru alır.

(Devralındığı yer: Control)
Page

Sunucu denetimini içeren örneğe başvuru Page alır.

(Devralındığı yer: Control)
Parent

Sayfa denetimi hiyerarşisindeki sunucu denetiminin üst denetimine başvuru alır.

(Devralındığı yer: Control)
ProfileService

ProfileServiceManager Geçerli ScriptManager örnekle ilişkili nesneyi alır.

RenderingCompatibility

HTML'nin uyumlu olacağı funduszeue.info sürümünü belirten bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
RoleService

RoleServiceManager Geçerli ScriptManager örnekle ilişkili nesneyi alır.

ScriptMode

İstemci betik kitaplıklarının hata ayıklama veya sürüm sürümlerinin işlenip işlenmeyeceğini belirten bir değer alır veya ayarlar.

ScriptPath

Kullanımdan kalktı.

Ajax ve özel betik dosyalarını funduszeue.info yollarını oluşturmak için kullanılan konumun kök yolunu alır veya ayarlar.

ScriptResourceMapping

Bir ScriptResourceMapping nesnesi alır.

Scripts

Her biri istemciye ScriptReference işlenen bir ScriptReferenceCollection betik dosyasını temsil eden nesneleri içeren bir nesnesi alır.

Services

ServiceReferenceCollection funduszeue.info Ajax işlevselliği için istemcide kullanıma sunan her Web hizmeti için bir nesne içeren bir ServiceReference nesnesi alır.

Site

Tasarım yüzeyinde işlendiğinde geçerli denetimi barındıran kapsayıcı hakkında bilgi alır.

(Devralındığı yer: Control)
SkinID

Denetime uygulanacak kaplamayı alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
SupportsPartialRendering

İstemcinin kısmi sayfa işlemeyi destekleyip desteklemediğini gösteren bir değer alır.

TemplateControl

Bu denetimi içeren şablona başvuru alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
TemplateSourceDirectory

geçerli sunucu denetimini içeren veya UserControl sanal dizinini Page alır.

(Devralındığı yer: Control)
UniqueID

Sunucu denetimi için benzersiz, hiyerarşik nitelenmiş tanımlayıcıyı alır.

(Devralındığı yer: Control)
ValidateRequestMode

Denetimin tarayıcıdan istemci girişini tehlikeli olabilecek değerler için denetlediğini gösteren bir değer alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
ViewState

Aynı sayfa için birden çok istekte bir sunucu denetiminin görünüm durumunu kaydetmenize ve geri yüklemenize olanak tanıyan durum bilgileri sözlüğü alır.

(Devralındığı yer: Control)
ViewStateIgnoresCase

Nesnenin StateBag büyük/küçük harfe duyarlı olup olmadığını gösteren bir değer alır.

(Devralındığı yer: Control)
ViewStateMode

Bu denetimin görünüm durumu modunu alır veya ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
Visible

Bu değerin ayarlanmasını Visible önlemek için temel Control sınıftan devralınan özelliği geçersiz kılar.

Y&#;ntemler

AddedControl(Control, Int32)

Nesne koleksiyonuna Controls bir alt denetim eklendikten sonra çağrılır Control .

(Devralındığı yer: Control)
AddHistoryPoint(NameValueCollection, String)

Belirtilen durum veri toplama ve durum başlığını kullanarak bir geçmiş noktası oluşturur ve bunu tarayıcının geçmiş yığınına ekler.

AddHistoryPoint(String, String)

Belirtilen durum anahtarını ve durum değerini kullanarak bir geçmiş noktası oluşturur ve bunu tarayıcının geçmiş yığınına ekler.

AddHistoryPoint(String, String, String)

Belirtilen durum anahtarını, durum değerini ve durum başlığını kullanarak bir geçmiş noktası oluşturur ve bunu tarayıcının geçmiş yığınına ekler.

AddParsedSubObject(Object)

Xml veya HTML gibi bir öğenin ayrıştırıldığını sunucu denetimine bildirir ve öğeyi sunucu denetiminin ControlCollection nesnesine ekler.

(Devralındığı yer: Control)
ApplyStyleSheetSkin(Page)

Sayfa stili sayfasında tanımlanan stil özelliklerini denetime uygular.

(Devralındığı yer: Control)
BeginRenderTracing(TextWriter, Object)

İşleme verilerinin tasarım zamanı izlemeye başlar.

(Devralındığı yer: Control)
BuildProfileTree(String, Boolean)

Sunucu denetimi hakkında bilgi toplar ve sayfa için izleme etkinleştirildiğinde görüntülenecek özelliğe teslim eder Trace .

(Devralındığı yer: Control)
ClearCachedClientID()

Önbelleğe alınan ClientID değeri olarak ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
ClearChildControlState()

Sunucu denetiminin alt denetimleri için denetim durumu bilgilerini siler.

(Devralındığı yer: Control)
ClearChildState()

Tüm sunucu denetiminin alt denetimleri için görünüm durumu ve denetim durumu bilgilerini siler.

(Devralındığı yer: Control)
ClearChildViewState()

Tüm sunucu denetiminin alt denetimleri için görünüm durumu bilgilerini siler.

(Devralındığı yer: Control)
ClearEffectiveClientIDMode()

ClientIDMode Geçerli denetim örneğinin ve alt denetimlerin özelliğini olarak Inheritayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
CreateChildControls()

funduszeue.info sayfa çerçevesi tarafından, geri gönderme veya işleme hazırlığında içerdikleri alt denetimleri oluşturmak üzere birleşim tabanlı uygulama kullanan sunucu denetimlerini bilgilendirmek için çağrılır.

(Devralındığı yer: Control)
CreateControlCollection()

Sunucu denetiminin alt denetimlerini (hem değişmez değer hem de sunucu) tutmak için yeni ControlCollection bir nesne oluşturur.

(Devralındığı yer: Control)
DataBind()

Bir veri kaynağını çağrılan sunucu denetimine ve tüm alt denetimlerine bağlar.

(Devralındığı yer: Control)
DataBind(Boolean)

Bir veri kaynağını çağrılan sunucu denetimine ve tüm alt denetimlerine olayı tetikle DataBinding seçeneğiyle bağlar.

(Devralındığı yer: Control)
DataBindChildren()

Bir veri kaynağını sunucu denetiminin alt denetimlerine bağlar.

(Devralındığı yer: Control)
Dispose()

Bir sunucu denetiminin bellekten serbest bırakılmadan önce son temizleme işlemini gerçekleştirmesini sağlar.

(Devralındığı yer: Control)
EndRenderTracing(TextWriter, Object)

İşleme verilerinin tasarım zamanı izlemesini sonlandırır.

(Devralındığı yer: Control)
EnsureChildControls()

Sunucu denetiminin alt denetimler içerip içermediğini belirler. Aksi takdirde alt denetimler oluşturur.

(Devralındığı yer: Control)
EnsureID()

Atanmış tanımlayıcısı olmayan denetimler için bir tanımlayıcı oluşturur.

(Devralındığı yer: Control)
Equals(Object)

Belirtilen nesnenin geçerli nesneye eşit olup olmadığını belirler.

(Devralındığı yer: Object)
FindControl(String)

Belirtilen parametreyle geçerli adlandırma kapsayıcısında bir sunucu denetimi arar.

(Devralındığı yer: Control)
FindControl(String, Int32)

Geçerli adlandırma kapsayıcısında belirtilen ve parametresinde belirtilen bir tamsayı ile bir sunucu denetimi arar ve bu da aramaya yardımcı olur. Yöntemin bu sürümünü FindControl geçersiz kılmamalısınız.

(Devralındığı yer: Control)
Focus()

Giriş odağını bir denetime ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
GetCurrent(Page)

Belirli Page bir nesnenin ScriptManager örneğini alır.

GetDesignModeState()

Denetim için tasarım zamanı verilerini alır.

(Devralındığı yer: Control)
GetHashCode()

Varsayılan karma işlevi işlevi görür.

(Devralındığı yer: Object)
GetRegisteredArrayDeclarations()

Daha önce nesnesine Page kaydedilmiş ECMAScript (JavaScript) dizi bildirimlerinden oluşan salt okunur bir koleksiyon alır.

GetRegisteredClientScriptBlocks()

Daha önce denetime ScriptManager kaydedilmiş istemci betik bloklarından oluşan salt okunur bir koleksiyonu alır.

GetRegisteredDisposeScripts()

Daha önce nesnesine Page kaydedilmiş olan betiklerden oluşan salt okunur bir koleksiyon alır.

GetRegisteredExpandoAttributes()

Daha önce nesneye Page kaydedilmiş özel (expando) özniteliklerden oluşan salt okunur bir koleksiyon alır.

GetRegisteredHiddenFields()

Daha önce nesnesine Page kaydedilmiş gizli alanlardan oluşan salt okunur bir koleksiyon alır.

GetRegisteredOnSubmitStatements()

Daha önce nesnesine Page kaydedilmiş deyimlerin salt okunur bir koleksiyonunu alır.

GetRegisteredStartupScripts()

Daha önce nesnesine Page kaydedilmiş başlangıç betiklerinden oluşan salt okunur bir koleksiyon alır.

GetRouteUrl(Object)

Bir yol parametreleri kümesine karşılık gelen URL'yi alır.

(Devralındığı yer: Control)
GetRouteUrl(RouteValueDictionary)

Bir yol parametreleri kümesine karşılık gelen URL'yi alır.

(Devralındığı yer: Control)
GetRouteUrl(String, Object)

Bir yol parametreleri kümesine ve yol adına karşılık gelen URL'yi alır.

(Devralındığı yer: Control)
GetRouteUrl(String, RouteValueDictionary)

Bir yol parametreleri kümesine ve yol adına karşılık gelen URL'yi alır.

(Devralındığı yer: Control)
GetStateString()

Web sayfasının durumunu temsil eden anahtar/değer çiftlerini içeren bir dize alır.

GetType()

Type Geçerli örneğini alır.

(Devralındığı yer: Object)
GetUniqueIDRelativeTo(Control)

Belirtilen denetimin özelliğinin UniqueID ön ekli bölümünü döndürür.

(Devralındığı yer: Control)
HasControls()

Sunucu denetiminin alt denetimler içerip içermediğini belirler.

(Devralındığı yer: Control)
HasEvents()

Olayların denetim için mi yoksa alt denetimler için mi kaydedildiğini gösteren bir değer döndürür.

(Devralındığı yer: Control)
IsLiteralContent()

Sunucu denetiminin yalnızca değişmez değer içeriğini barındırdığını belirler.

(Devralındığı yer: Control)
LoadControlState(Object)

yöntemi tarafından SaveControlState() kaydedilen önceki bir sayfa isteğinden denetim durumu bilgilerini geri yükler.

(Devralındığı yer: Control)
LoadPostData(String, NameValueCollection)

Tarayıcıdan sunucuya gönderilen form verilerini okur ve zaman uyumsuz geri göndermenin kaynağını belirler.

LoadViewState(Object)

yöntemi tarafından SaveViewState() kaydedilen önceki bir sayfa isteğinden görünüm durumu bilgilerini geri yükler.

(Devralındığı yer: Control)
MapPathSecure(String)

Bir sanal yolun mutlak veya göreli olarak eşlene olduğu fiziksel yolu alır.

(Devralındığı yer: Control)
MemberwiseClone()

Geçerli Objectöğesinin sığ bir kopyasını oluşturur.

(Devralındığı yer: Object)
OnAsyncPostBackError(AsyncPostBackErrorEventArgs)

Olayı tetikler AsyncPostBackError .

OnBubbleEvent(Object, EventArgs)

Sunucu denetimi olayının sayfanın UI sunucu denetim hiyerarşisine geçirilip geçirilmeyeceğini belirler.

(Devralındığı yer: Control)
OnDataBinding(EventArgs)

Olayı tetikler DataBinding .

(Devralındığı yer: Control)
OnInit(EventArgs)

Olayı tetikler Init ve sayfada yalnızca bir ScriptManager denetimin var olduğundan emin olur.

OnLoad(EventArgs)

Olayı tetikler Load .

(Devralındığı yer: Control)
OnPreRender(EventArgs)

PreRender Olayı oluşturur ve kısmi sayfa güncelleştirmeleri için betik dosyalarını ve hizmetlerini kaydeder.

OnResolveCompositeScriptReference(CompositeScriptReferenceEventArgs)

Olayı tetikler ResolveCompositeScriptReference .

OnResolveScriptReference(ScriptReferenceEventArgs)

Denetim tarafından ScriptManager yönetilen her betik başvurusu için olayı tetiklerResolveScriptReference.

OnUnload(EventArgs)

Olayı tetikler Unload .

(Devralındığı yer: Control)
OpenFile(String)

Stream Bir dosyayı okumak için kullanılan alır.

(Devralındığı yer: Control)
RaiseBubbleEvent(Object, EventArgs)

Olayın tüm kaynaklarını ve bilgilerini denetimin üst öğesine atar.

(Devralındığı yer: Control)
RaisePostBackEvent(String)

Denetim tarafından ScriptManager tetiklenen bir geri gönderme olayını işler ve Web sayfasının geçmiş durumunu yükler.

RaisePostDataChangedEvent()

Sunucuya ScriptManager geri gönderildiğinde denetim için olayları tetikler.

RegisterArrayDeclaration(Control, String, String)

EcMAScript (JavaScript) dizi bildirimini, denetimin ScriptManager içindeki UpdatePanel bir denetimle kullanım denetimiyle kaydeder ve diziyi sayfaya ekler.

RegisterArrayDeclaration(Page, String, String)

EcMAScript (JavaScript) dizi bildirimini, denetimin ScriptManager içindeki UpdatePanel bir denetimle kullanım denetimiyle kaydeder ve diziyi sayfaya ekler.

RegisterAsyncPostBackControl(Control)

Zaman uyumsuz geri göndermeler için bir denetimi tetikleyici olarak kaydeder.

RegisterClientScriptBlock(Control, Type, String, String, Boolean)

Bir denetimin ScriptManager içindeki bir denetimle kullanmak üzere denetimiyle bir UpdatePanel istemci betik bloğu kaydeder ve ardından betik bloğunu sayfaya ekler.

RegisterClientScriptBlock(Page, Type, String, String, Boolean)

Bir denetimin ScriptManager içindeki bir denetimle kullanmak üzere denetimiyle bir UpdatePanel istemci betik bloğu kaydeder ve ardından betik bloğunu sayfaya ekler.

RegisterClientScriptInclude(Control, Type, String, String)

Bir denetimin ScriptManager içindeki bir denetimle kullanmak üzere denetimine bir UpdatePanel istemci betik dosyası kaydeder ve ardından sayfaya bir betik dosyası başvurusu ekler.

RegisterClientScriptInclude(Page, Type, String, String)

Zaman uyumsuz bir geri gönderme gerçekleştiğinde istemci betiğini denetime ScriptManager kaydeder ve ardından sayfaya bir betik dosyası başvurusu ekler.

RegisterClientScriptResource(Control, Type, String)

Kısmi sayfa işlemeye katılan bir denetimle kullanım denetimiyle ScriptManager bir derlemeye eklenmiş istemci betiğini kaydeder.

RegisterClientScriptResource(Page, Type, String)

Geri gönderme her gerçekleştiğinde denetimle birlikte bir derlemeye ScriptManager eklenmiş bir istemci betik dosyasını kaydeder.

RegisterDataItem(Control, String)

Kısmi sayfa işleme sırasında bir denetime özel veri gönderir.

RegisterDataItem(Control, String, Boolean)

Kısmi sayfa işleme sırasında bir denetime özel veri gönderir ve verilerin JavaScript Nesne Gösterimi (JSON) biçiminde olup olmadığını gösterir.

RegisterDispose(Control, String)

Denetimin içindeki UpdatePanel denetim için bir betik kaydeder. Denetim güncelleştirildiğinde veya silindiğinde UpdatePanel betik yürütülür.

RegisterExpandoAttribute(Control, String, String, String, Boolean)

Bir ad/değer çiftini denetimle belirtilen denetimin ScriptManager özel (expando) özniteliği olarak kaydeder.

RegisterExtenderControl<TExtenderControl>(TExtenderControl, Control)

Geçerli ScriptManager örneğe bir genişletici denetimi kaydeder.

RegisterHiddenField(Control, String, String)

Gizli bir alanı, denetimin ScriptManager içindeki UpdatePanel bir denetimin denetimine kaydeder.

RegisterHiddenField(Page, String, String)

Her zaman uyumsuz geri gönderme sırasında gizli bir alanı denetime ScriptManager kaydeder.

RegisterNamedClientScriptResource(Control, String)

İstemci betiğini, kısmi sayfa işlemeye katılan bir denetimle kullanım denetimiyle ScriptManager birlikte bir derlemeye eklenmiş olan kaynak adına göre kaydeder.

RegisterNamedClientScriptResource(Page, String)

İstemci betiğini, kısmi sayfa işlemeye katılan bir denetimle kullanım denetimiyle ScriptManager birlikte bir derlemeye eklenmiş olan kaynak adına göre kaydeder.

RegisterOnSubmitStatement(Control, Type, String, String)

ECMAScript (JavaScript) kodunu ScriptManager , form gönderildiğinde yürütülen bir denetimle birlikte kullanılan bir UpdatePanel denetimin denetimine kaydeder.

RegisterOnSubmitStatement(Page, Type, String, String)

ECMAScript (JavaScript) kodunu ScriptManager , form gönderildiğinde yürütülen bir denetimle birlikte kullanılan bir UpdatePanel denetimin denetimine kaydeder.

RegisterPostBackControl(Control)

Bir denetimi geri gönderme için tetikleyici olarak kaydeder. Bu yöntem, aksi takdirde zaman uyumsuz geri göndermeler gerçekleştirecek bir UpdatePanel denetimin içinde geri gönderme denetimlerini yapılandırmak için kullanılır.

RegisterScriptControl<TScriptControl>(TScriptControl)

Geçerli ScriptManager örneğe bir betik denetimi kaydeder.

RegisterScriptDescriptors(IExtenderControl)

İstemci ExtenderControl denetimini, bileşenini veya davranışını temsil eden istemci nesnesini desteklemek için işlenmesi gereken örnek betiklerini döndürmek için bir sınıfa geri çağrır.

RegisterScriptDescriptors(IScriptControl)

İstemci ScriptControl denetimini, bileşenini veya davranışını temsil eden istemci nesnesini desteklemek için işlenmesi gereken örnek betikleri döndürmek için sınıfı çağırır.

RegisterStartupScript(Control, Type, String, String, Boolean)

denetimi kullanarak içindeki UpdatePanel bir denetim için başlangıç betiği bloğu kaydeder ScriptManager ve betik bloğunu sayfaya ekler.

RegisterStartupScript(Page, Type, String, String, Boolean)

Denetimle ScriptManager her zaman uyumsuz geri gönderme için bir başlangıç betiği bloğu kaydeder ve betik bloğunu sayfaya ekler.

RemovedControl(Control)

Alt denetim nesne koleksiyonundan Controls kaldırıldıktan sonra çağrılır Control .

(Devralındığı yer: Control)
Render(HtmlTextWriter)

ScriptManager Belirtilen HtmlTextWriter nesneyi kullanarak denetimin içeriğini tarayıcıya işler.

RenderChildren(HtmlTextWriter)

Sunucu denetiminin alt öğelerinin içeriğini sağlanan bir HtmlTextWriter nesneye aktarır ve istemcide işlenecek içeriği yazar.

(Devralındığı yer: Control)
RenderControl(HtmlTextWriter)

Sunucu denetimi içeriğini sağlanan HtmlTextWriter bir nesneye aktarır ve izleme etkinse denetimle ilgili izleme bilgilerini depolar.

(Devralındığı yer: Control)
RenderControl(HtmlTextWriter, ControlAdapter)

Sağlanan bir nesneyi kullanarak sağlanan HtmlTextWriter bir nesneye sunucu denetimi içeriği çıkışı sağlar ControlAdapter .

(Devralındığı yer: Control)
ResolveAdapter()

Belirtilen denetimin işlenmesinden sorumlu denetim bağdaştırıcısını alır.

(Devralındığı yer: Control)
ResolveClientUrl(String)

Tarayıcı tarafından kullanılabilecek bir URL alır.

(Devralındığı yer: Control)
ResolveUrl(String)

URL'yi istekte bulunan istemcide kullanılabilen bir URL'ye dönüştürür.

(Devralındığı yer: Control)
SaveControlState()

Sayfanın sunucuya geri gönderildiği zamandan bu yana gerçekleşen tüm sunucu denetim durumu değişikliklerini kaydeder.

(Devralındığı yer: Control)
SaveViewState()

Sayfanın sunucuya geri gönderildiği zamandan bu yana gerçekleşen tüm sunucu denetimi görünüm durumu değişikliklerini kaydeder.

(Devralındığı yer: Control)
SetDesignModeState(IDictionary)

Denetim için tasarım zamanı verilerini ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
SetFocus(Control)

Tarayıcı odağını belirtilen denetime ayarlar.

SetFocus(String)

Tarayıcı odağını kimlik tarafından belirtilen denetime ayarlar.

SetRenderMethodDelegate(RenderMethod)

Sunucu denetimini ve içeriğini üst denetimine işlemek için bir olay işleyicisi temsilcisi atar.

(Devralındığı yer: Control)
SetTraceData(Object, Object)

İzleme veri anahtarını ve izleme verisi değerini kullanarak işleme verilerinin tasarım zamanı izlemesi için izleme verilerini ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
SetTraceData(Object, Object, Object)

İzlenen nesneyi, izleme veri anahtarını ve izleme veri değerini kullanarak işleme verilerinin tasarım zamanı izlemesi için izleme verilerini ayarlar.

(Devralındığı yer: Control)
ToString()

Geçerli nesneyi temsil eden dizeyi döndürür.

(Devralındığı yer: Object)
TrackViewState()

Sunucu denetiminin nesnesinde depolanabilmeleri için sunucu StateBag denetiminde görünüm durumu değişikliklerinin izlenmesine neden olur. Bu nesneye özelliği üzerinden ViewState erişilebilir.

(Devralındığı yer: Control)

Ekinlikler

AsyncPostBackError

Zaman uyumsuz geri gönderme sırasında bir sayfa hatası olduğunda oluşur.

DataBinding

Sunucu denetimi bir veri kaynağına bağlandığında gerçekleşir.

(Devralındığı yer: Control)
Disposed

funduszeue.info sayfası istendiğinde sunucu denetimi yaşam döngüsünün son aşaması olan bellekten bir sunucu denetimi serbest bırakıldığında gerçekleşir.

(Devralındığı yer: Control)
Init

Sunucu denetimi başlatıldığında gerçekleşir ve bu, yaşam döngüsünün ilk adımıdır.

(Devralındığı yer: Control)
Load

Sunucu denetimi nesneye Page yüklendiğinde gerçekleşir.

(Devralındığı yer: Control)
Navigate

Kullanıcı tarayıcının Geri veya İleri düğmesine tıkladığında gerçekleşir.

PreRender

Nesne yüklendikten sonra Control ancak işlemeden önce gerçekleşir.

(Devralındığı yer: Control)
ResolveCompositeScriptReference

Bileşik betik denetime ScriptManager kaydedildiğinde gerçekleşir.

ResolveScriptReference

Koleksiyonun bir üyesi denetime ScriptsScriptManager kaydedildiğinde gerçekleşir.

Unload

Sunucu denetimi bellekten kaldırıldığında gerçekleşir.

(Devralındığı yer: Control)

Belirtik Arabirim Kullanımları

Uzantı Metotları

Şunlara uygulanır

Ayrıca bkz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.