kentsel dönüşüm ankara keçiören / Keçiören kentsel dönüşüm son durum - 25/06/2023 - Emlakkulisi.Com

Kentsel Dönüşüm Ankara Keçiören

kentsel dönüşüm ankara keçiören

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Ankara Keçiören'de 25 Mahallede Kentsel Dönüşüm
« önceki   123 ... 91011   sonraki »

ANA SAYFA -> ANKARA - Haberler ve Sohbet
cevap yaz

sayfa 2


yigit05
2 yıl önce - Pzr 28 Şub 2021, 17:42

Alıntı:
Bağlum'imun iç kısmı oldukça riskli (Murat Apt arkası).
Orada birkaç 2000 öncesi binalar var. Bunların dönüşmesi gerekir.

Kentsel dönüşüm kesinlikle gerekli ama bence dönüşüme merkezden başlanmalı.

 mesajı beğendiniz mi?

Havaci74

2 yıl önce - Pzr 28 Şub 2021, 22:08

Kentsel Dönüsüm icinde BAGLUM var mi

 mesajı beğendiniz mi?

Kemal babababa

2 yıl önce - Pts 01 Mar 2021, 00:56

Kalaba'da da olacak mı, olacaksa ne zaman başlar ve kira yardımı verilir mi acaba. Üste para istenecek mi, istenecekse ne kadar istenecek bunlar da önemli hususlar

 mesajı beğendiniz mi?

mertx06
2 yıl önce - Pts 01 Mar 2021, 01:31

Aşağı Eğlence, Kalaba gibi değerli merkezi yerlere Kadıköy Suadiye, Erenköy benzeri zarif rezidanslar yapılabilir. Bu şekilde en azından güzel bir semt ortaya çıkar.


(+)




(+)

 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

Bashkent 06
2 yıl önce - Cmt 10 Nis 2021, 12:17

Keçiören’de dönüşümün yol haritası



Ankara’nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Keçiören’de eski binalarda oturan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de kentsel dönüşüm.

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ocak ayında veto etmesi nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un tepki gösterdiği Keçiören Belediyesi’ne ait 8 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planı, şubat ayında ABB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Veto krizine neden olan 8 mahalle ile birlikte Keçiören’de toplamda 25 mahalle kentsel dönüşüm kapsamına girdi.

ANLAŞIRLARSA KAT KARŞILIĞI VEREBİLİRLER

Gelinen süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük çoğunluğunu bitirdiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sosyal medyadan, “Engellere rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarımızın büyük çoğunluğunu bitirdik. Vatandaşlarımız müracaat edebilir, anlaşırlarsa yerlerini kat karşılığı verebilir. Bizimki fil dişi kuleleri değil halkın derdini ve taleplerini dinleyerek aldığımız kararlardır” açıklamasını yaptı. Biz de Keçiören Belediyesi yetkililerine ‘kentsel dönüşüm nasıl olacak’ diye sorduk. İşte Keçiören’in kentsel dönüşümünün yol haritası:

BİRDEN FAZLA PARSEL BİRLEŞTİRİLECEK

“3 şart var; Birincisi, birden fazla parsel birleştirilecek (parsel sayısı fark etmiyor) ve bunun toplamı 4 bin metrekare büyüklüğünde olacak. İkincisi; 4 parsel büyüklüğüne bakılmaksızın (Yani 4 bin metrekare olma zorunluluğuna bakılmaksızın) birleştirilecek. Üçüncüsü; ada bazlı başvuru yapılacak. Yani tüm ada sahipleri anlaşacak ve müteahhitle özel sözleşmesini imzalayarak kentsel dönüşüme girebilecek. Toplamda 4 bin 280 alan, 25 mahalle, 8 ayrı planda kentsel dönüşüme giriyor. 8 adet planın bazıları onaylandı, bazılarıysa askıda vatandaşın itiraz sürecini bekliyor.

PLANDA 16 KATA KADAR İZİN VERİLİYOR

İmar yenileme planı, belediye tarafından düzenlenmiş olup, bu plan dahilinde 16 kata kadar izin veriliyor. Plan şartını belediye koyuyor, şartları yerine getiren mülk sahipleri müteahhitle anlaşıyor ve kentsel dönüşüm çalışmasını başlatabiliyor. Kentsel dönüşümle depreme dayanıklı binalar, daha fazla açık ve yeşil alan, geniş ve konforlu yapılar, geniş cadde ve sokaklar, ayrıca kapalı otopark ile park sorununun da çözülmesi hedefleniyor. Yüzde 30 konfor artışı, yüzde 20 sosyal donatı ve yüzde 5 site ortak kullanımı olarak belediye vatandaşa geniş ve ferah daireler için imkân sunuyor.”

MAHALLELERE ÖZEL BROŞÜR HAZIRLANDI

Keçiören Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamına giren her mahalle için özel broşür hazırladı. Broşürde, vatandaşın merak ettiği tüm soruların yanıtlarına yer verildi.

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara ...i-41783619



 mesajı beğendiniz mi?

rsfb

2 yıl önce - Cmt 10 Nis 2021, 12:53

Çok iyi.
Peki Yenimahalle ve Altındağ Belediyesi neyi bekliyor ?

 mesajı beğendiniz mi?

Alper Minaz
2 yıl önce - Cmt 10 Nis 2021, 21:08

Alıntı:
Çok iyi.
Peki Yenimahalle ve Altındağ Belediyesi neyi bekliyor ?

Altındağ'ı bilmiyorum ama Yenimahalle Belediyesi Demetevleri taşımak için MİT arazisini istemişti ama verilmedi.

 mesajı beğendiniz mi?: ★+2

yigit05

2 yıl önce - Cmt 10 Nis 2021, 22:06

Apartman olarak bireysel başvuru yapılma koşulları ve yapım süreci nasıl işleyecek bilgisi olan var mı?

 mesajı beğendiniz mi?

Polarium

2 yıl önce - Sal 04 May 2021, 03:59

Meteoroloji civarinda kentsel dönüşüm olurmu acaba

 mesajı beğendiniz mi?

Mehmetbk

2 yıl önce - Sal 04 May 2021, 09:25

kentsel dönüşümde belirlenen m2 ler çok düşük mütahitleri kurtarmaz o yüzden zor bu dönüşüm projesi. ancak daha önceden dükkan olmayıp yeni yapılan yerde dükkan çıkabilecek yerlere yöneliyor mütahitler. yani kupon yerler olur sokak araları çok bir beklenti içine girmesin.



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 2

cevap yaz

« önceki   123 ... 91011   sonraki »

ANA SAYFA -> ANKARA - Haberler ve Sohbet
 

Keçiören Kentsel Dönüşüm, Tüm Detaylar…

Ankara’nın en büyük ilçesi Keçiören’de Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı Mahallelerini kapsayan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli kentsel dönüşüm planları 10.12.2020 tarihinde büyükşehir meclisi tarafından kabul edilmiş, sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilmişti. 09.02.2021 tarihli meclis toplantısında tekrar görüşülen öneri oy çokluğu ile kabul edildi.

Şubat ayı meclisinde ayrıca Keçiören İlçesi Köşk, 23 Nisan, Güzelyurt, Adnan Menderes, Aktepe, Bağlarbaşı , Kavacık Subayevleri, Hasköy , Güçlükaya, Şenlik,  Yakacık , Pınarbaşı , Kuşcağız Mahallelerinin dönüşümünü amaçlayan 1/1000’lik planlar kabul edildi.

Kentsel Dönüşüm Şartları:

4 parselin birleşmesi ile oluşan, ada bazında yada asgari 4000 m2 arsalar üzerine yapılacak inşaatlarda muadil inşaat alanının %30’u kadar ilave inşaat alanı verilecek. Bu şartların sağlanması durumunda azami 16 kat inşaat yapılabilecek.

KOP (kamu ortaklık payı) arsalarının belediyeye bedelsiz terki halinde muadil inşaat alanı %20’ye kadar ilaveten artırılabilecek. Aynı plan içinde KOP arsası bulunamaması halinde rayiç bedel gözetilerek, ilçe sınırları dahilinde başka bir bölgeden terk verilebilecek.

Konut alanlarında zemin ve bodrum katlarda muadil inşaat alanının %20’sine kadar ticaret üniteleri yapılabilecek.

%5’i aşmamak ve ayrı bir bağımsız bölüm oluşturmamak kaydı ile siteye ait toplantı salonu, spor alanı, yönetim merkezi gibi ortak alanlar emsale dahil edilmeyecek.

Meclis Kararı

*MUADİL İNŞAAT ALANI; BU PLANDAN ÖNCE YÜRÜRLÜKTE OLAN SON İMAR PLANI VE YÜRÜRLÜKTEKİ YÖNETMELİĞE UYGUN OLARAK HESAPLANAN İSKAN EDİLEBİLİR TÜM KATLAR ALANIDIR.

 

Keçiören'de beklenen dönüşüm başlıyor

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bakanlıkta bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Turgut Altınok sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

"Keçiören’in beklentisi olan kentsel dönüşüm planlarını yapacak"

Bakan Kurum'un 950 bin vatandaşın beklediği kentsel dönüşüm için talimat verdiğini belirten Altınok "Kentsel dönüşüm planlarımız sürekli engelleniyor fakat Keçiören’in %90’ı bizden kentsel dönüşüm istiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum Bey ile görüştük, talimatı verdi kendisi. İnşallah Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız Keçiören’in beklentisi olan kentsel dönüşüm planlarını yapacak. Eskiyen bir kent var; biliyorsunuz, bir patlama oldu. Ölüm ise patlamadan değil binanın eski ve yığma olmasından dolayı oldu, acıdır. 3 vatandaşımız rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin. İnsan hayatı, insan canı her şeyden değerlidir, paha biçilemez. Bakanımız Sn. Murat Kurum Bey’e bundan dolayı 950.000 Keçiörenli adına çok teşekkür ediyorum. Bakanımız bir caddemizin düzenlenmesi ile ilgili de talimat verdi."  ifadelerini kullandı.

"Belediyemize ciddi bir katkı ve destek verdi"

İlçede yürütülen sıfır atık projeleri için de bakanın gerekli destekleri sağlayacağının altın çizen Altınok " Yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın katkısı Keçiören Belediyemizle. Ayrıca Sn. Bakanımız Sıfır Atık Projesi kapsamında da belediyemize ciddi bir katkı ve destek verdi, gerek çöp konteynırı gerekse ayrıştırma konusunda.  Biz hâlihazırda atıkları değerlendiriyoruz, kompost makinemizle gübre üretiyoruz. Atıkların toplanması ve değerlendirilmesi belediyemizin Sıfır Atık Projesi kapsamında devam eden çalışmalarındandır." diye yazdı.

Altınok paylaşımlarına şöyle devam etti;

Bu katkılarından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bizleri dinliyor, çözüm yolları arıyor; nasıl destek olabilirim, nasıl katkı sağlayabilirim diye hem bize hem de belediyelerimizin tamamına ciddi destekleri var. Bundan dolayı da Sayın Bakanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1195433/keciorende-beklenen-donusum-basliyor

Etiketler: Turgut Altınok keçiören belediyesi keçiören kentsel dönüşüm Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum keçiören belediye başkanı turgut altınok kentsel dönüşüm keçiörende kentsel dönüşüm başlayacak mı kentsel dönüşüm talimatı

Toplantıya TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Şube Müdürü Mustafa Öztürk, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Atakan ve Songül Üzgün katıldı.

Açıklamayı TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu okudu. Açıklamada, "Bu kapsamda, Keçiören`i yaşanmaz hale getirecek bir "plansızlıkla" müteahhitleri zengin etmek üzere organize edilmiş bu dönüşüm süreci hakkında halkı bilgilendirmek ve telafisi mümkün olmayacak uygulamaların önüne geçmek üzere TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu olarak harekete geçmiş bulunuyoruz. Öncelikle Keçiören halkını gelecekte ciddi mağduriyetler yaşamamaları için hukuki süreç tamamlanana kadar hiçbir şekilde müteahhitlerle sözleşme imzalamamaları yönünde uyarırken, başta Keçiören Belediyesi olmak üzere yetkili tüm kurumları bu hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçerek kamu yararına uygun şekilde sorumlu davranmaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamanın okunmasının ardından Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ömer Dursunüstün söz aldı. Dursunüstün, "Müteahhit hak sahiplerine birer daire veriyor. Hak sahiplerine 32 daire düşüyor. 4 daireli olan blokta 32 konut nereye gidecek? Yandaki 2`şer daireli 32 daire var o nereye gidecek? Altında da 5 kata kadar yapılabilecek ticaret bloğu var o kime gidecek? Bizleri arayan vatandaş bunu istemediğini söylüyor. Hatta arayan müteahhit var, ‘Bana bu kadar düşmemeli. Bunda bir bit yeniği var,` diye. O bile burada bir sıkıntı olduğunu biliyor" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Candan Karakuş, "Keçiören Belediyesi bir taraftan halkın oradaki varlığını alarak halka bir verirken halkın varlığı üzerinden sermayeye üç vererek Keçiören`i planlama ve altyapı açısından kaldıramayacak yeni bir rant odağı halne getiriyor. Plan yapma ilkelerine aykırıyken Büyükşehir Belediyesi`nden önergeyle geçiyor olması da kabul edilebilir bir durum değil, karşımıza çıkan yeni rant ilişkisinin arkasında bir ilçeyi yıkıp yeniden yapacak bir organizasyon çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan, "Bu bir yıkım projesidir. Avrupa`da ve gelişmiş ülkelerde eski onarılarak ve yeniden restore edilerek kullanıma açılıyor. Türkiye`de ise mevcut yapılaşmayı yıkılıp yeni rant projeleri açılıyor," dedi.

Son sözü Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Şube Müdürü Mustafa Öztürk aldı. Öztürk, "Rant uğruna peşkeş çekiliyor. Müteahhit yüzde 30 kapasite ile arsayı alıyor ve yüzde 60`ını kazanıyor," dedi.

TMMOB Ankara İKK tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Keçiören`de yaklaşık bir yıldır ilçe belediyesi tarafından kentsel dönüşüm uygulamalarının başlatılacağı açıklanmakta ve müteahhit firmalar aracılığıyla vatandaşların mağduriyetine yol açacak bir süreç başlatılmış bulunmaktadır. Konu ile ilgili odalarımıza yurttaşlar tarafından çok sayıda başvuru ve bilgi edinme talebi gelmekte, oldubittiye getirilerek hukuksuzca yürütülen bu uygulamalardan ilçe sakinleri dahi haberdar edilmemektedir.

Alanda neler olduğunu adım adım açıklamak gerekirse;

1- Keçiören İlçesi sınırları içerisinde herhangi bir alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı (KDGPA) ilan edilmemiştir; dolayısıyla bir kentsel dönüşüm planı bulunmadığı halde imar değişikliği yoluyla alan ranta açılmaktadır.

2- Keçiören Belediyesi tarafından kentsel dönüşüme yönelik imar planları hazırlatılarak Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne onaya sunulmuş fakat yapılan teknik inceleme sonucu mevzuata, üst ölçekli imar planlarına, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırılıklar tespit edilerek düzeltilmesi için Keçiören Belediyesi`ne iade edilmiştir. Ancak daha sonra aynı planlar, hiçbir düzenleme yapılmaksızın, mevzuatın arkasından dolaşılarak önerge yoluyla meclise sunulmuş ve onaylanmıştır.

3- Onlarca mahalleyi kapsayan imar planı değişiklikleri yapı ve nüfus yoğunluğunu artırmakta, bölgede zaten yetersiz olan sosyal ve teknik altyapıyı yok etmektedir. Mevcut 4 katlı yapıların yerine 16 katlı yapılar önerilmekte ve elde edilecek rant müteahhitlere bırakılacak şekilde plan notları bulunmaktadır.

4- Nitekim her yanıyla mevzuata, üst ölçekli imar planlarına ve kamu yararına aykırı olan bu planlar Odalarımızca yargıya taşınmış olup Kavacık Subayevleri ve Hasköy mahallelerini kapsayan plan hakkında mahkeme tarafından "hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden" denilerek yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

5- Tüm bunlara rağmen müteahhitler bölgedeki hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başlamış; imzalanan ilk sözleşmeden sonra binadaki diğer hak sahiplerinden habersiz bir şekilde riskli yapı başvurusunda bulunulmuştur. Bu uygulamayla riskli olmayan yapılar da rant uğruna yıkılabilecektir. "Riskli yapı" tebligatı eline ulaşan hak sahipleri 60 gün içerisinde evlerini boşaltmak zorunda kalmakta ve çözümsüz bırakılmaktadır.

6- Keçiören halkını açıkça kentsel dönüşüm tuzağına düşüren bu süreçte yetkili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi bu hukuksuzluğa müdahale etmek bir yana hak sahiplerini müteahhitlerin eline bırakmaktadır.

7- Yargı süreçleri devam eden bu imar planlarının iptal edilmesi halinde kentsel dönüşümün diğer örneklerinde olduğu gibi Bakanlık ve Belediyeler eliyle on binlerce insan evinden edilmiş olacak ve uzun yıllar boyunca mağduriyet yaşayacaktır.

Bu kapsamda, Keçiören`i yaşanmaz hale getirecek bir "plansızlıkla" müteahhitleri zengin etmek üzere organize edilmiş bu dönüşüm süreci hakkında halkı bilgilendirmek ve telafisi mümkün olmayacak uygulamaların önüne geçmek üzere TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu olarak harekete geçmiş bulunuyoruz. Öncelikle Keçiören halkını gelecekte ciddi mağduriyetler yaşamamaları için hukuki süreç tamamlanana kadar hiçbir şekilde müteahhitlerle sözleşme imzalamamaları yönünde uyarırken, başta Keçiören Belediyesi olmak üzere yetkili tüm kurumları bu hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçerek kamu yararına uygun şekilde sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Halkın mimar, mühendis ve şehir plancıları olarak Ankara`nın geleceğini tehlikeye atan, barınma ve yaşam hakkına aykırı bu uygulamalara karşı toplumun tüm kesimlerini dayanışmaya çağırır, sürecin her aşamasında takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası