hamilelikte vücutta kahverengi lekeler / Hamilelik lekeleri ne zaman başlar? Hamilelik lekeleri nasıl engellenir? - Hamilelik Haberleri

Hamilelikte Vücutta Kahverengi Lekeler

hamilelikte vücutta kahverengi lekeler

Cilt Lekeleri

Cilde rengini veren hücrelerde görülen düzensizlik sonucu ciltte lekeler ortaya çıkabilir. Cilt lekelerinin birçoğu uzun süre güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmaya bağlı olarak oluşur. Ancak, genetik yatkınlık, yanlış kozmetik ürün kullanımı, bazı ilaçlar ve hamilelik gibi faktörlere bağlı olarak da cilt lekeleri görülebilir. Cilt lekeleri, estetik açıdan kötü bir görünüm oluşturduğu gibi, aynı zamanda bazı sağlık sorunlarının belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Doğum lekeleri gibi bazı cilt lekeleri zararsız olsa da cilt lekelerinin tespit edilmesi durumunda bir dermatoloğa başvurmak gerekir. Cilt lekesi tedavisinde uygulanan yöntemlerin uzman dermatologlar tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir. Yanlış uygulamalar, ciltte daha büyük sorunlara yol açabilir.

Cilt Lekeleri Nedir?

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir. Genel olarak güneş ışınlarına maruz kalan yüz, el, sırt ve göğüs bölgesinde görülen lekeler, hem kötü bir görünüme neden olabilir hem de bazı durumlarda cilt kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Cilt Lekesi Türleri

Doğuştan ya da sonradan ortaya çıkabilen cilt lekelerinin farklı türleri bulunur.

Akne

Cildin fazla yağ üretmesi sonucu oluşan akneler, genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Makyaj, aşırı terleme, stres, depresyon ya da hormonal değişikliklerden dolayı oluşan akneler; sivilce, siyah veya beyaz nokta şeklinde görülebilir. Aknelerin sıkılması ya da doğru şekilde tedavi edilmemesi ise yüzde kalıcı lekelere yol açabilir.

Melazma

Melazma; özellikle güneş gören bölgelerde ortaya çıkan siyah ya da kahverengi lekelere verilen isimdir. Burun, alın, dudak üstü ve yanaklarda sıkça rastlanan melazma, sıklıkla kadınlarda görülse de erkeklerde de oluşabilir. Güneş ışınlarının yanı sıra, gebelik, doğum kontrol hapları, kozmetik ürünler ve genetik faktörler de melazma oluşumuna neden olabilir.

Vitiligo

Melanosit hücrelerinin ölmesi ya da vücutta yeteri kadar üretilmemesi sonucu ciltte süt beyazı renkte lekeler oluşur. Vitiligo lekelerine genellikle yüz, kol, bacak ve genital bölgede rastlanır. Genetik faktörlerin vitiligo hastalağına yol açtığı düşünülse de nedeni kesin olarak bilinmemektedir.

Güneş Lekeleri

Yaz aylarında daha sık ortaya çıkan güneş lekeleri, vücudun güneşe maruz kalan kısımlarında görülür. Deride kalıcı hale gelen güneş lekelerinin rengi yazın daha da koyulaşabilir. Çillere benzeyen ancak çilden daha büyük boyutta olan güneş lekeleri; kozmetik ürünler, hamilelik, ve guatr gibi farklı faktörlere bağlı olarak da oluşabilir.

Çiller

Özellikle açık tenli kişilerde görülen çiller, melanosit hücrelerinin belirli bölgelerde yoğunlaşması sonucu ortaya çıkar. Sarı ya da kahverengi olabilen çiller, çocuklukta ortaya çıkabileceği gibi, yetişkinlik döneminde de oluşabilir. Güneşe maruz kalma sonucu rengi koyulaşan çiller; yüz, sırt ve el gibi bölgelerde daha sık görülür.

Doğum Lekeleri

Doğuştan olan ciltteki renk bozulmaları, doğum lekeleri olarak adlandırılır. Damarsal ve pigmente olarak ikiye ayrılan doğum lekeleri, çoğu zaman zararsız olan lekelerdir. Kahverengi, gri veya siyah doğum lekeleri doğumdan önce oluşabileceği gibi, doğumdan belirli bir süre sonra da ortaya çıkabilir.

Deri Döküntüleri

Egzama, sedef ve gül hastalığı gibi deri döküntülerine sebep olan cilt hastalıkları da lekelere yol açabilir.

Cilt Kanseri

Bazal, skuamöz ve melanom hücreli cilt kanseri türlerinde ciltte farklı leke ve lezyonlar oluşur. Kanser tedavisinde kullanılan yöntemler ile kanserli hücrelerden kurtulmak mümkündür, ancak bazı durumlarda tedavi sonrasında ciltte kalıcı lekeler oluşabilir.

Cilt Lekesi Nedenleri

Yukarıda belirtilen cilt sorunlarının ve uzun süre güneşe maruz kalmanın yanı sıra, cilt lekelerine neden olan diğer etmenler şu şekilde sıralanabilir:

Yaz aylarında yaptırılan ağda, epilasyon, peeling gibi işlemler

Bazı tansiyon ilaçları, kalp ilaçları ve antibiyotikler

Genetik yatkınlık

İleri yaş

Hamilelik

Hormon tedavisi

Son kullanma tarihi geçmiş ya da yanlış kozmetik ürün kullanımı

Cilt enfeksiyonları

Aşırı yağlı ve baharatlı beslenme

Yeterli su tüketmeme

Sigara ve alkol kullanımı

Cilt Lekeleri Tedavisi

Cilt lekesi tedavisinde uygulanacak yöntem, lekenin oluşum nedenine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ayrıca, tedavi süreci lekenin derinliği ve büyüklüğüne göre de farklılık gösterir. Cilt lekesi tedavisinde uygulanan işlemlerin cildi daha hassas hale getirmesi nedeniyle, bu işlemlerin genellikle güneş ışınlarının daha az olduğu kış aylarında yapılması önerilir. Yazın güneş ışınlarına maruz kalan işlem uygulanmış bölgelerde kalıcı hasarlar meydana gelebilir.

Mezoterapi

Mezoterapi yönteminde; aminoasit, antioksidan ve multivitaminler ince bir iğne aracılığıyla deri altına enjekte edilir ve lekeli bölgede hücre yenilenmesi sağlanır. Melanosit hücrelerinin yenilenmesi ve dağılması sonucu hem cilt lekeleri tedavi edilir hem de ciltte sağlıklı bir görüntü elde edilmiş olur.

Kimyasal Peeling

Yüzeysel leke ve izlerde etkili sonuçlar sağlayan kimyasal peeling ile cildin üst katmanı soyulur ve tedavinin uygulandığı bölgede kollajen sentezi sağlanır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan kimyasal peeling işlemi sonrasında, cildin güneşten korunması oldukça önemlidir. Kişinin, yaklaşık 1 haftada soyulan cildi yolmamaya dikkat etmesi gerekir.

Kriyoterapi

Sıvı nitrojen aracılığıyla lekeler dondurulur ve işlem uygulanan bölge bir süre sonra kabuklanır. Kabukların düşmesi ile lekelerin ortadan kaldırıldığı kriyoterapi, kısa süreli kızarıklık ve şişliğe neden olabilir.

PRP

Kişiden alınan kanın trombositten zengin plazma kısmı ayrıştırılır ve cilde enjekte edilir. PRP uygulamasında kullanılan pıhtı hücreleri sayesinde lekeler iyileşir, cilt yenilenir ve aydınlık bir görünüm kazanır.

Lazer Tedavisi

Lazer tedavisi, cilt lekelerinin tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Pigment hücreleri lazer ışınlarını emerek yenilenirken, diğer hücreler bu ışınlardan etkilenmez. Ancak, lazer tedavisinin koyu renkli ya da bronzlaşmış kişilerde dikkatli uygulanmasına özen gösterilmelidir. Lekeli bölgelerin yanı sıra, koyu renkteki diğer bölgeler de lazer ışınlarından etkilenebilir.

Dermapen

Kalem şeklindeki dermapen cihazının ucunda çok sayıda ince iğne bulunur. Cilde sürülen serumlar sonrasında dermapen cihazı, lekenin üzerinde gezdirilir ve bölgede gözle görülmeyen delikler oluşur. İşlemin yapıldığı bölgenin kanaması sonucu cildin onarım mekanizması devreye girerek cildin yenilenmesini sağlar ve böylece leke oluşumu giderilir. Kimyasal peeling işleminde olduğu gibi, dermapen işleminin de yaz aylarında yapılması önerilmez.

Cilt Lekelerine Karşı Alınacak Önlemler

Cilt lekelerine karşı yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkesin alması gereken önlemler şu şekildedir:

•Uzun süreler güneşe maruz kalmaktan kaçının.

•Solaryumdan uzak durun.

•Sadece yazın değil her mevsim en az 30 faktörlü güneş koruyucu kremler kullanmaya özen gösterin.

•Güneş kaynaklı oluşabilecek yanıklara dikkat edin.

•Parfüm, kolonya ve alkollü tonikleri vücudun güneş gören bölgelerinde kullanmayın.

•Lazer epilasyon, ağda, cilt bakımı gibi işlemlerden sonra cildinizi güneşten koruyun.

•Sivilce, akne ve siyah noktaları sıkmayın.

•Hamilelik döneminde uzun süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçının.

•Kullandığınız ilaçların neden olabileceği yan etkileri mutlaka okuyun. Güneşe karşı hassasiyet oluşturan bir ilaç kullanıyorsanız, güneş ışınlarından mümkün olduğunca kaçının.

•Cildinizi nemli ve temiz tutun.

•Güvenilir olmayan kozmetik ürünleri kullanmayın.

•Günde en az 2 litre su için.

•Güneş ışınlarının ciltte neden olabileceği zararlı etkileri en aza indirmek için koruyucu kıyafetler giyin ve şapka takın.

•UV ışınlarını engelleyen güneş gözlükleri tercih etmeye özen gösterin.

•Sigara ve alkolden uzak durun.

•Beslenmenize dikkat edin.

Hamilelik Döneminde Neden Ciltte Lekelenmeler Olur?

Hamilelik oldukça büyüleyici bir süreçtir. Bununla birlikte anne adaylarının hayatında birçok değişiklik meydana gelir. Öyle ki, duygular değişir, fiziksel özellikler değişir, küçük bir misafir ile hayat değişir.

Hamilelik süreci ile birlikte çeşitli sağlık problemleri ve estetik açıdan birçok sorun da kendini göstermeye başlar. Hamilelikle birlikte gelen cilt lekeleri ise bu dönemin en can sıkıcı sorunları arasındaki yerini alır. Avrasya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı  hamilelikte oluşan cilt lekeleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

Hamilelik döneminde salgılanan hormonlar, cilt lekelerini tetikliyor

Gebelikte cilt lekeleri sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Bunun asıl sebebi ise hamilelik döneminde salgılanan östrojen veprogesteron hormonlarıdır. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına karşı hassasiyetini arttırmasıyla ciltte lekelenmeler görülebilir. Yüz bölgesinde en sık yanak, üst dudak ve alında meydana gelen lekeler, yüzün yanı sıra göğüs arası, boyun ve kolların dış yüzeyinde ortaya çıkabilir. Güneş görmeyen yerde oluşan lekeler koyu bir şekilde belirirler ve hamilelik sonrasında genel olarak kaybolurlar.

Açık tenli anne adayları risk grubu altında

Leke oluşumuna yatkın esmer kadınlarda daha çok görülse de cilt teninin açık olması cildi, güneşin etkilerine karşı daha savunmasız hale getiriyor. Bir de buna hamileliğin getirdiği hassasiyet eklenince açık tenli gebeler, hamilelik lekeleri için açık hedef haline geliyor. Üstelik gün ışığı, ciltteki pigmentasyonu arttırarak kalıcı hamilelik lekelerine yol açabiliyor. Açık tenli olmanın yanı sıra;

  • Kişinin genetik yapısı,
  • Beslenme alışkanlıkları,
  • Gebelik öncesinde uzun süre doğum kontrol hapı kullanması,
  • Uzun süre güneşe maruz kalması gibi etkenlerde hamilelik döneminde cilt lekelerinin oluşumunda rol oynuyor.

Hamilelik lekeleri doğumdan sonra geçer mi?

Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde artar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor. Ancak risk faktörlerini taşıyan ve güneşe savunmasız çıkan kişilerde kalıcı hale gelebiliyor.

Güneşe çıkmamak çözüm değil…

Hamile kadınların cilt lekelerini önlemek için güneşten uzak durması doğru bir yol değildir. Çünkü hamilelik boyunca güneşe çıkmamak bebeğin gelişimini olumsuz anlamda etkiler. Bir hamilenin her gün en az 20 dakika boyunca güneşten faydalanması ve vücudu için gerekli olan D vitaminini alması gerekir. Ancak güneşe çıkarken uygun şartları hazırlar ve önlemini alırsa cilt lekesi oluşma riskini minimize edebilir.

Leke tedavisi için gebeliğin bitmesini bekleyebilirsiniz

Hemen her hamilenin ortak problemi olan cilt lekelerinin tedavisinin hamilelik sırasında yapılması önerilmez.  Bunun temel sebebi zaten çoğu lekenin hamilelik sonrasında kendiliğinden gidecek olmasıdır. Kalıcı olan lekeler içinse hamilelik sonrasında uzman bir dermatoloğa başvurulmalıdır.

Tedavi yöntemleri nelerdir?

Hormonal değişimlerin yanı sıra birçok faktöre bağlı olarak gelişen lekeler için hamileliğin ilk aylarında daha çok doğal yöntemler tercih edilir. Özellikle lohusalık döneminde C vitamini ve fitik asit gibi bitkisel içeriği olan doğal ürünler tercih edilir. Leke kremleri ise diğer bir tercih edilen yöntem arasında yer alıyor. Kremlere rağmen lekelerin gitmemesi durumunda uygulanabilecek tedavi yöntemleri ise;

  • Lazer tedavisi,
  • Kimyasal peeling,
  • PRP tedavisi,
  • Leke mezoterapisidr.

 

 

 

ETİKETLER: avrasya, cildiye, doktor, hasta, insan, sağlık, şifa

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke nedenleri ve cilt lekeleri doğal çözüm

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke nedenleri ve cilt lekeleri doğal çözüm

Hamilelik döneminde değişen hormonlardan dolayı ortaya çıkan lekelenmeler, ne kadar can sıkıcı olsa da üzülmeyin bununda çözümü var! Hamilelik lekelerinin en kolay nasıl geçeceğini düşünüyorsanız, leke karşıtı doğal çözümlerle bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke oluşumu nedenleri ve çözümleri:

Fiziksel görünümüne önem veren kadınlar için bakımları ve güzellikleri her şeyden önce gelir. Fıtratları gereği kadın doğası ve güzellik algısı sebebiyle yüzlerinde çıkan ufak bir sivilce bile çileden çıkmaları için yeterli iken, hamilelikte değişen hormonlardan dolayı oluşan cilt lekeleri tam bir kabustur. Bedensel ve ruhsal farklılıkların yoğun olarak görüldüğü hamilelik dönemi sonrasında sarkan göğüsler, karın çatlaklıkları ve cilt lekeleri baş edilmesi zor sorunlardandır. Hamilelikte oluşan bu sorunların kalıcı hale gelmemesi için doğru ve doğal güzellik uygulamaları ile bunun üstesinden gelebilirsiniz. Değişen hormonlardan dolayı vücutta en çok etkilenen bölge yüzdür. Melasma olarak da nitelendirilen hamilelik lekeleri, bacak ve kol gibi çeşitli yerlerde görülse de en sık yüzde rastlanır. Yüz haricinde yanaklar, boyun, alın ve dudak üstünde de hamilelik lekeleri görülebilir. Lekelenmeler kişinin genel sağlık durumu ve hormon yapısına göre değişiklik gösterir. Hamile lekeleri hormonların haricinde doğum kontrol hapı kullanıldığı zaman ya da yüzde uygulanan ağda veya bazı kozmetik ürünler sebebiyle de ortaya çıkabilmektedir. Peki hamilelikte oluşan lekelenmeler nasıl geçer, doğal çözümleri neler? İşte anne adaylarında görülen cilt problemlerine doğal çözümler

HAMİLELİKTE LEKE NEDEN OLUR? HAMİLELİKTE LEKELENME SEBEPLERİ:

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer?

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer?

Yağlı ve esnek bir cilt türü olan hamilelerde cilt lekelerine daha seyrek rastlanırken, kuru ciltliler bu durumdan daha fazla etkilenir. Hafif kahverengimsi lekeler, çoğu zaman normal yaşantıda görülen güneş lekelerine benzer. Genetik etkenler, güneş, yanlış beslenme şekli, hamile kalmadan önce uzun süreli kullanılmış bazı ilaçlar cilt lekelerine sebep olabilir.

İlaç kullanılmasa bile hamilelikte baskın olan östrojen, progesteron ve pigmentleri aktif hale getiren kloasma hormonu hiperpigmentasyonun artmasına neden olur. Böylelikle cilt daha da hassas bir hal alır ve pek çok hamilenin ortak sorunu hiperpigmentasyon (malezma) ortaya çıkar.

HAMİLELİK LEKELERİ NE ZAMAN BAŞLAR? HAMİLELİKTE LEKELENME NERELERDE GÖRÜLÜR?

Hamilelik lekeleri ne zaman başlar? Hamilelikte lekelenme

Hamilelik lekeleri ne zaman başlar? Hamilelikte lekelenme

Hamileliğin ilk 2,5 ayından sonra oluşmaya başlayan hamilelik lekeleri, özellikle de cilt kararması sonucunda ultraviyole ışınlarına yoğun  maruz kalındığında ortaya çıkar. Hamilelikte lekelenmelerin görüldüğü alanlar; yüz, ellerin sert kısımları, omuz, sırt, dekolte bölgesi, kol ve bacakların dışa dönük yüzeyleridir.

HAMİLELİK LEKESİ NASIL GEÇER? HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİ NASIL GEÇER? HAMİLELİK LEKELERİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer?

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer?

Hamilelikte aşırı kilo artışı ve hormonların değişmesiyle ciltte bir takım lekeler ortaya çıkabilir. Bu lekeler estetik olarak hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Alacağınız bazı önlemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

-KESİLMİŞ SÜT:

Kesilen süt hamilelikte oluşan cilt lekelerini ortada kaldırmak için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Kesilen sütü her akşam yatmadan önce lekelerin olduğu bölgeye uygularsanız lekelerden kurtulabilir hatta oluşmalarını engelleyebilirsiniz.

-LİMON SUYU:

Limon doğal bir beyazlatıcıdır. Limonun içinde bulunan asitler ciltte oluşan lekeleri ve kararmaları engeller.

-E VİTAMİNİ VE HİNT YAĞI:

E vitamini ve Hint yağı karıştırıp her akşam yatmadan önce lekelere sürülürse cilt lekelerinde gözle görülen bir azalma olur.

Hamilelikte cilt lekeleri

Hamilelikte cilt lekeleri

-KAYISI, ÇİLEK VE SALATALIK SUYU:

Kayısı, çilek ve salatalık suyunu aynı oranda bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın. Bu şekilde 20 dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile durulayın.

-SOĞAN:

Bir soğanı kesin ve lekelerin olduğu bölgeye günde 2 kere uygulayın. Lekelerin zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

-NİŞASTA TOZU VE SUSAM TOHUMU:

Nişasta ve susam tohumunu bir kabın içinde iyice ezin. Bu iki maddeyi bir krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oluşan karışımı cilt lekelerine her gün düzenli olarak sürün. 

Geven otu nedir? Geven otunun faydaları nelerdir? Geven otu nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Geven otu nedir? Geven otunun faydaları nelerdir? Geven otu nasıl kullanılır?Hamilelikte kanama neden olur? Hamilelikte lekelenme ve kanama arasındaki farklar

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte kanama neden olur? Hamilelikte lekelenme ve kanama arasındaki farklar

Hamilelikte oluşan güneş lekeleri için ne yapmalı?

Hamilelikte Güneş Lekesine Ne İyi gelir?

Hamileliğin ilk aylarından itibaren güneşin zararlı ışınlarından korunmak güneş lekesi oluşumunu minimum düzeye indirir. Ancak unutulmaması gereken diğer bir önemli konu da vücudun D vitamini sentezleyebilmesi için güneş ışığına olan ihtiyacıdır. Anne adaylarının hem bebeklerinin hem de kendilerinin ihtiyacı olan D vitaminini sentezleyebilmeleri için belirli oranda güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bu nedenle uzmanlar tarafından güneş ışığının en dik ve yakıcı olduğu saat ile saatleri dışında anne adaylarının güneşlenmesi önerilmektedir. Güneşlenme süresinin de günlük dakikayı geçmemesine dikkat edilmelidir. Hamilelik döneminde salgılanan östrojen hormonu kadınların güneşin zararlı ışınlarına karşı hassasiyetlerini arttırır. Özellikle yüz, eller ve elmacık kemiklerinin güneşten korunması oldukça önemlidir. Bu bölgeleri korumak için güneş ışınlarını engelleyen şapka, eşarp ve eldiven kullanılabilir. Hamilelik sonlanıncaya kadar östrojen ve progesteron hormonu salgılanacağından cildi ultraviyole ışınlarından koruyan güneş kremlerinden faydalanılması elzemdir. Hem anne adayına hem de bebeğe zararlı etkisi olmayan dermatolog onaylı ve eczanelerde satılan ultraviyole kremleri her gün düzenli bir şekilde mutlaka kullanılmalıdır. Anne adayının yeterli ve dengeli beslenmesi, su tüketimine dikkat etmesi de güneş lekesi oluşumunu engellemek için faydalıdır.

Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir. Estetik açıdan kadınları oldukça rahatsız eden bu durum için dermatoloğa gidilmelidir. Dermatolog, lekelerin boyutu ve kalıcılık durumuna göre bir tedavi yöntemi uygular.  Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir. Krem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir. Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır. Güneş lekesinin bulunduğu bölgeye lazer ışınları uygulanır ve bu bölgede birikim yapan melanin pigmenti dağıtılır. Sadece pigmentin yoğun olduğu bölgeyi etkileyen ışın, diğer bölgelere zarar vermez. Lazer ışınına maruz kalan melanin pigmenti, cilt dokusuna dağılır ve güneş lekelerinin rengi doğal bir şekilde açılır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası