lamictal yan etkileri / Lamiktal (Lamotrigine) Yan etkiler, Görüntüler, Kullanımlar, Dozaj, RxList'de Aşırı Doz - Lamiktal

Lamictal Yan Etkileri

lamictal yan etkileri

  • Genel isim:Lamotrijin
  • Marka adı:Lamiktal
Yan Etkileri İçeren Lamiktal Hasta Bilgileri

Marka İsimleri: LaMICtal, LaMICtal ODT, LaMICtal ODT Hasta Titrasyon Kiti (Mavi), LaMICtal ODT Hasta Titrasyon Kiti (Yeşil), LaMICtal ODT Hasta Titrasyon Kiti (Turuncu), LaMICtal Başlangıç ​​Kiti (Mavi), LaMICtal Başlangıç ​​Kiti (Yeşil), LaMICtal Başlangıç ​​Kiti (Turuncu), LaMICtal XR, LaMICtal XR Hasta Titrasyon Kiti (Mavi), LaMICtal XR Hasta Titrasyon Kiti (Yeşil), LaMICtal XR Hasta Titrasyon Kiti (Turuncu), LamoTRIgine Başlangıç ​​Kiti (Mavi), LamoTRIgine Başlangıç ​​Kiti (Yeşil), LamoTRIgine Başlangıç ​​Kiti (Turuncu), Subvenite, Subvenite Başlangıç ​​Kiti (Mavi), Subvenite Başlangıç ​​Kiti (Yeşil), Subvenite Başlangıç ​​Kiti (Turuncu)

Genel İsim: lamotrigine

Lamotrijin nedir?

Lamotrijin, antikonvülsan olarak da adlandırılan anti-epileptik bir ilaçtır.

Lamotrijin, yetişkinlerde ve çocuklarda epileptik nöbetleri tedavi etmek için tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte kullanılır. Lamotrigine ayrıca bipolar bozukluğu (manik depresyon) olan yetişkinlerde duygudurum ataklarını geciktirmek için kullanılır.



Anında salınan lamotrijin Nöbet ilaçlarının kombinasyonunun bir parçası olarak verildiğinde 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılabilir. Ancak bu form 16 yaşından küçük çocuk veya ergende tek ilaç olarak kullanılmamalıdır.

Uzatılmış salımlı lamotrijin yalnızca yetişkinlerde ve en az 13 yaşında olan çocuklarda kullanım içindir.

Lamotrigine, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Lamotrijinin olası yan etkileri nelerdir?

Varsa acil tıbbi yardım alın alerjik reaksiyon belirtileri (kurdeşen, zor nefes alma, yüzünüzde veya boğazınızda şişme) veya şiddetli bir cilt reaksiyonu (ateş, boğaz ağrısı, gözlerde yanma, cilt ağrısı, kabarma ve soyulma ile birlikte kırmızı veya mor deri döküntüsü).

Ciddi bir deri döküntüsü nedeniyle lamotrijin almayı bırakmanız gerekirse, ileride tekrar alamayabilirsiniz.

Yeni veya kötüleşen semptomları doktorunuza bildirin Örneğin: ruh hali veya davranış değişiklikleri, depresyon, anksiyete veya heyecanlı, düşmanca, huzursuz, hiperaktif (zihinsel veya fiziksel) hissediyorsanız veya intihar veya kendinize zarar verme konusunda düşünceleriniz varsa.

Varsa hemen doktorunuzu arayın:

  • ateş, şişmiş bezler, halsizlik, şiddetli kas ağrısı ;
  • özellikle kabarma veya soyulma ile birlikte herhangi bir deri döküntüsü;
  • ağzınızda veya göz çevresinde ağrılı yaralar;
  • baş ağrısı, boyun sertliği, ışığa karşı artan hassasiyet, bulantı, kusma, kafa karışıklığı, uyuşukluk;
  • sarılık (cildin veya gözlerin sararması); veya
  • soluk cilt, soğuk eller ve ayaklar, kolay morarma, olağandışı kanama.

Yaygın yan etkiler şunları içerebilir:

yetişkinlerde menenjit aşısının yan etkileri
  • baş ağrısı, baş dönmesi;
  • bulanık görme, çift görme;
  • titreme, koordinasyon kaybı;
  • ağız kuruluğu, bulantı, kusma, mide ağrısı, ishal;
  • ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı;
  • uyuşukluk, yorgunluk hissi;
  • sırt ağrısı ; veya
  • uyku problemleri (uykusuzluk).

Bu, yan etkilerin tam listesi değildir ve diğerleri ortaya çıkabilir. Yan etkiler hakkında tıbbi tavsiye almak için doktorunuzu arayın. Yan etkileri 1-800-FDA-1088'de FDA'ya bildirebilirsiniz.

Lamotrijin hakkında bilmem gereken en önemli bilgi nedir?

Lamotrijin, özellikle çocuklarda ve çok yüksek başlangıç ​​dozu alan kişilerde veya ayrıca alan kişilerde ciddi veya yaşamı tehdit eden deri döküntülerine neden olabilir. valproik asit ( Depakene ) veya divalproex ( Depakote ). Ağzınızda veya gözlerin çevresinde deri döküntüsü, kurdeşen, su toplaması, soyulması veya yaralar varsa acil tıbbi yardım isteyin.

Ateş, şişmiş bezler, şiddetli kas ağrısı, morarma veya olağandışı kanama, cildinizde veya gözlerde sararma, baş ağrısı, boyun sertliği, kusma, kafa karışıklığı veya artan hassasiyet dahil olmak üzere başka ciddi yan etkilere dair belirtileriniz varsa derhal doktorunuzu arayın. ışığa.

Bazı kişilerin lamotrijin alırken intihar hakkında düşünceleri vardır. Ruh halinizdeki veya semptomlarınızdaki değişikliklere karşı tetikte olun. Yeni veya kötüleşen semptomları doktorunuza bildirin .

Nasıl Almalıyım da dahil olmak üzere Lamiktal Hasta Bilgileri

Lamotrijin almadan önce sağlık uzmanımla neler konuşmalıyım?

Alerjiniz varsa lamotrijin almamalısınız.

Lamotrijin, özellikle çocuklarda ve çok yüksek başlangıç ​​dozu alan kişilerde veya valproik asit (Depakene) veya divalproex (Depakote) alan kişilerde ciddi veya yaşamı tehdit eden deri döküntülerine neden olabilir.

Şimdiye kadar geçirdiyseniz doktorunuza söyleyin:

  • başka bir nöbet ilacı aldıktan sonra kızarıklık veya alerjik reaksiyon;
  • böbrek veya karaciğer hastalığı;
  • depresyon, intihar düşünceleri veya eylemleri; veya
  • menenjit (beyni örten dokunun iltihabı ve omurilik ) Lamotrijin aldıktan sonra.

Bazı kişilerin lamotrijin alırken intihar hakkında düşünceleri vardır. Doktorunuzun düzenli ziyaretlerde ilerlemenizi kontrol etmesi gerekecektir. Aileniz veya diğer bakıcılarınız da ruh halinizdeki veya semptomlarınızdaki değişikliklere karşı uyanık olmalıdır.

Doktorunuzun tavsiyesi olmadan hamilelik sırasında nöbet ilacı almaya başlamayın veya bırakmayın. Hamilelik sırasında nöbet geçirmek hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir. Hamile kalırsanız hemen doktorunuza söyleyin.

Hamileyseniz, lamotrijinin bebek üzerindeki etkilerini izlemek için adınız bir hamilelik kayıt defterinde listelenebilir.

Doğum kontrol hapları, lamotrijini daha az etkili hale getirerek nöbetlerin artmasına neden olabilir. Doğum kontrol haplarını kullanmaya başlarsanız veya kullanmayı bırakırsanız doktorunuza söyleyin. Lamotrijin dozunuzun değiştirilmesi gerekebilir.

Bu ilacı kullanırken emzirmek güvenli olmayabilir. Herhangi bir risk hakkında doktorunuza danışın.

Lamotrijin nasıl almalıyım?

Reçete etiketinizdeki tüm talimatları izleyin ve tüm ilaç kılavuzlarını veya talimat sayfalarını okuyun. Doktorunuz bazen dozunuzu değiştirebilir. İlacı aynen belirtildiği gibi kullanın.

Tedavinin başlangıcında çok fazla lamotrijin almak, ciddi yaşamı tehdit eden deri döküntüsü riskinizi artırabilir.

Doktorunuzun doğru dozu aldığınızdan emin olmasına yardımcı olmak için sık kan testlerine ihtiyacınız olabilir.

Genişletilmiş sürüm ve basın bülteni lamotrijin farklı koşullar için kullanılabilir. Doğru tablet boyutunu, rengini ve şeklini aldığınızdan emin olmak için her zaman yeniden doldurmalarınızı kontrol edin. Sadece doktorunuzun reçete ettiği formu ve gücü kullanarak ilaç hatalarından kaçının.

Başka bir nöbet ilacından lamotrijine geçerseniz, ilacınızın zamanlaması ve dozu konusunda doktorunuzun talimatlarına dikkatlice uyun.

Tableti tamamen yutunuz ve ezmeyiniz, çiğnemeyiniz veya kırmayınız.

Ağızdan parçalanan veya dağılabilen tabletlerle sağlanan Kullanım Talimatlarını okuyun ve dikkatlice uygulayın. Bu talimatları anlamadıysanız doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Lamotrijin kullanmayı aniden bırakmayın iyi hissetsen bile. Aniden durmak, nöbetlerin artmasına neden olabilir. Dozunuzu azaltma konusunda doktorunuzun talimatlarını izleyin.

Acil bir durumda, başkalarına nöbet ilacı kullandığınızı bildirmek için tıbbi kimlik kullanın veya taşıyın.

Lamotrijin, bir ilaç tarama idrar testini etkileyebilir ve yanlış sonuçlarınız olabilir. Laboratuvar personeline lamotrijin kullandığınızı söyleyin.

Oda sıcaklığında ışık ve nemden uzakta saklayın.

Bir Dozu Kaçırırsam da Dahil olmak üzere Lamiktal Hasta Bilgileri

Bir dozu kaçırırsam ne olur?

İlacı mümkün olan en kısa sürede alın, ancak bir sonraki dozunuz için neredeyse zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın. Yapma bir seferde iki doz alın.

İlacınız tamamen bitmeden reçetenizi yeniden doldurun.

Aşırı doz alırsam ne olur?

Acil tıbbi yardım isteyin veya 1-800-222-1222 numaralı telefondan Zehirli Yardım hattını arayın.

Doz aşımı semptomları bulanık görme, koordinasyon sorunları, artan nöbetler, sersemlik hissi veya bayılma olabilir.

Lamotrijin alırken nelerden kaçınırım?

Bu ilacın sizi nasıl etkileyeceğini bilene kadar araba kullanmaktan veya tehlikeli faaliyetlerden kaçının. Tepkileriniz bozulabilir.

Lamotrijini başka hangi ilaçlar etkiler?

Bazen bazı ilaçları aynı anda kullanmak güvenli değildir. Bazı ilaçlar, aldığınız diğer ilaçların kan seviyelerini etkileyebilir ve bu da yan etkileri artırabilir veya ilaçları daha az etkili hale getirebilir.

Diğer ilaçlar reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar, vitaminler ve bitkisel ürünler dahil olmak üzere lamotrijini etkileyebilir. Doktorunuza mevcut tüm ilaçlarınız ve kullanmaya başladığınız veya kullanmayı bıraktığınız tüm ilaçlar hakkında bilgi verin.

Daha fazla bilgiyi nereden alabilirim?

Eczacınız lamotrijin hakkında daha fazla bilgi sağlayabilir.


Unutmayın, bunu ve diğer tüm ilaçları çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayın, ilaçlarınızı asla başkalarıyla paylaşmayın ve bu ilacı sadece belirtilen endikasyon için kullanın. Cerner Multum, Inc. ('Multum') tarafından sağlanan bilgilerin doğru, güncel ve eksiksiz olmasını sağlamak için her türlü çaba gösterilmiştir, ancak bu konuda hiçbir garanti verilmemektedir. Burada yer alan ilaç bilgileri zamana duyarlı olabilir. Multum bilgileri, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık bakımı pratisyenleri ve tüketiciler tarafından kullanılmak üzere derlenmiştir ve bu nedenle, Multum, aksi özellikle belirtilmedikçe, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kullanımların uygun olduğunu garanti etmez. Multum'un ilaç bilgileri ilaçları desteklemez, hastaları teşhis etmez veya tedavi önermez. Multum'un ilaç bilgisi, ruhsatlı sağlık bakımı pratisyenlerinin hastalarına bakmalarına yardımcı olmak ve / veya bu hizmeti gören tüketicilere sağlık bakımı pratisyenlerinin uzmanlığı, becerisi, bilgisi ve muhakemesinin bir tamamlayıcısı olarak değil, onun yerine geçmesi için hizmet vermek üzere tasarlanmış bir bilgi kaynağıdır. Belirli bir ilaç veya ilaç kombinasyonu için bir uyarının olmaması, hiçbir şekilde ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için güvenli, etkili veya uygun olduğunu gösterecek şekilde yorumlanmamalıdır. Multum, Multum'un sağladığı bilgilerin yardımıyla yönetilen sağlık hizmetlerinin herhangi bir yönü için herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Burada yer alan bilgilerin tüm olası kullanımları, talimatları, önlemleri, uyarıları, ilaç etkileşimlerini, alerjik reaksiyonları veya yan etkileri kapsaması amaçlanmamıştır. Almakta olduğunuz ilaçlarla ilgili sorularınız varsa, doktorunuza, hemşirenize veya eczacınıza danışınız.

Telif Hakkı 1996-2019 Cerner Multum, Inc.

metilen mavisi ne için kullanılır

lamictal

4. Bipolar hastası olarak doktorumun ilk olarak yazdığı ilaçlardan biriydi. Şöyle diyeyim,  anlattığına göre ve benim 5 srnelik düzenli kullanışıma göre, yan etkisini en az hissettiğim ilaçlardan biriydi. Bu ilaç, enerji verir size, öyle ritalin gibi değil, sadece ayağa kalkamanızı sağlar. Bipolarsanız ayağa kalkmanız yeterlidir. Lamictal ile birlikte antidepresan alıyorum, paxera. İkisi bende müthiş bir denge sağladı. Araya çok ilaç girdi tabii. İsimlerini yazmaya gerek bile duymuyorum. Herkesin bildiği, korktuğu ilaçlar. Onlardan da korkum yoktu. Onların etkilerini, ilerde başlıklarında yazarım. 

Lamictal, bipolar biri olarak bana ve hatta anksiyete sahibi olan arkadaşıma iyi gelen bir ilaçtır. Kullanılmadığı vakit, paxera kadar yoksunluk hissettirmez, ikinci günde hissedersiniz. Bu ilacı doktor kontrolünde, günü gününe kullanmakta yarar var. Denge kaybı yarattığını söyleyebilirim. Uyuşturucuyla kullanan olmaz diye düşünüyorum. Alkolle alındığında ise etkisini çok artırıyor ve kalp atışınız hızlanıyor. “Off kafam yükselsin, coşalım!” diyenlerdensiniz, bu kimyasalları alkolle kullanmaktan kaçının. Hiç beklemeden ölürsünüz. Lütfen. İyileşmek istiyorsanız, sabır edin. Lamictal ve alkolü birarada kullanmayın. Tekrar tekrar söylüyorum. Özellikle bipolar teşhisi konulmuşsa, tedavi sürecinin gerilediğinden emin olabilirsiniz.

Çok uzun yazdım biliyorum, ben 5 senedir zorlanıyorum. Tek derdim yardımcı olmak. İlacın tadı, etkisi çok güzel. Doğru kullanıldığı müddetçe. Tek dileğim bu konuda dikkat etmeniz. Bol şifalar süslüler.

kaynağı değiştir]

Monoterapi olarak lamotrijin, şizofreniye karşı önemli ölçüde etkili değildir. Yine de çeşitli yayınlar [24][25] ve ders kitapları [26][27], kısmi veya yanıt vermeyen şizofreni hastalarına karşı güçlendirme tedavisi olarak lamotrijinin klozapin tedavisine eklenebileceğini önermektedir. Hastalarda pozitif, negatif ve afektif semptomlarda istatistiksel olarak anlamlı iyileşmeler olmuştur. Lamotrijin, klozapin dışındaki olanzapin, risperidon, haloperidol, zuklopentiksol vb. gibi antipsikotiklere karşı değerlendirildiğinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkiye sahip değildir.[28]

Diğer kullanımlar[değiştir kaynağı değiştir]

Lamotrijin, gözün irisi veya melaninden zengin cilt dokuları gibi melanin içeren dokulara bağlanır. Bunun uzun dönemli sonuçları bilinmemektedir.[56]

GlaxoSmithKline, DEHB tedavisi için lamotrijin'i araştırmış ve sonuç alamamıştır. Bilişsel işlev üzerinde hiçbir etki gözlenmemiş ancak temel DEHB semptomlarındaki tek istatistiksel gelişme, işitsel işlem hızını ve hesaplama yeteneğini ölçen Paced İşitsel Seri Toplama Testindeki ufak gelişmelerdir.[57] Başka bir çalışmada lamotrijin erişkin DEHB ile komorbid bipolar ve tekrarlayan depresyon için güvenli ve etkili bir tedavi seçeneği olabileceği bildirilmiştir.[58]

Lamotrijinin uykuyu etkilediği bilinmektedir. Az sayıda hastada (10-15) yapılan çalışmalarda lamotrijinin REM uykusu süresini artırdığı, faz kaymalarının sayısını azalttığı ve yavaş dalga uykusunun süresini azalttığı gösterilmiştir.[59] Ayrıca vijilans üzerine herhangi bir etkisinin olmadığı görülmüştür.[60] Gündüz somnolans ve bilişsel işlev üzerine de etkisi yoktur.[61] Bununla birlikte, 109 hastanın tıbbi kayıtlarının retrospektif bir çalışması, hastaların %6.7'sinin, tedavinin kesilmesi gereken insomnia ile sonuçlanan bir "uyarıcı etki" yaşadığını buldu.[62]

Lamotrijin, ilacın kullanımından hemen sonra meydana gelme eğiliminde olan, miyoklonik nöbeti indükleyebilir.[63] Miyoklonik epilepsi tedavisinde kullanıldığında doz ayarlamaları gerekebilir. Olabilecek miyokloni status epileptikusa da neden olabilir.[43]

Doz aşımı durumunda, lamotrijin çoğu insanda kontrolsüz nöbetlere neden olabilir. 15 g'a kadar olan doz aşımlarında bildirilen sonuçlar arasında artan nöbetler, koma ve ölüm yer alır.[43]

Farmakoloji[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası