kum kabı nasıl temizlenir / Kedi kumu nasıl temizlenmeli sirkeyi deneyin! | Elmaelma

Kum Kabı Nasıl Temizlenir

kum kabı nasıl temizlenir

Kedilerimiz hakkında tartışmaya gerçekten hevesli olmadığımız tek şey kedi kumu temizliği olabilir. Evet, kirli kum kabından bahsediyoruz. Kutuyu unutmak ve kedinizin sevimli masallarına odaklanmak isteyebileceğiniz kadar, kedi kumu kutusunu temizlemenin önemini ve doğru yolu anlamanız önemlidir. İşte bilmeniz gerekenler. Kum kapları bir çeşit sığınak olarak hizmet veren, kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını ortamdır. Kutuyu görmezden gelmek kedinizin ihtiyacını farklı yerlerde ve şekillerde görmesine, tüylerini kirletmesine, dahası hasta olmasına yol açabilir. Bu yüzden kum kabının her daim temiz olması, kedinize bu açıdan olabildiğince hijyenik bir ortam sunabilmek önemli ve gereklidir.

Kum Kabı 5 Kolay Adımda Nasıl Temizlenir?

Kutunun kendisini temizlemeye başlamadan önce, uzun vadede sizin için daha az iş olacağını görebilirsiniz. Kedinizin kum kabının altında bir tuvalet altlığı kullandığınızda, temizlerken daha küçük bir karmaşa yaşayacağınızı göreceksiniz. Dökülen kum tanelerini almak için her birkaç günde bir matı silkelediğinizden ise emin olun. Kedi kumu kutunuzun düzgün ve iyice temizlenmesini sağlamak için bu basit adımları uygulamanız gerekir:

Eldiven ve Maske Takın

Kirli kum kabının sizi ve kedinizi nasıl riske attığına dair hem sağlıkçılar hem de veterinerler sık sık vurgu yapmaktadırlar. Ancak tekrar hatırlatmak yararlı olabilir. Bir bakteri ve parazit sürüsü kedinizin tuvalet kabını istila etmek için hazır beklemektedir. Bu mikroorganizmalar sadece rahatça orada rahatça yaşamayı amaçlamazlar. Bu ortamları size ve ailenize ulaşmak için kullanırlar. Eldiven ve maske takarak kendinizi bu görünmez düşmanlara karşı koruyun. Eldivenler kirli çöplerin ve mikroskobik misafirlerin cildinize doğrudan temas etmesini önlemeye yardımcı olur. Öte yandan, maske, kedi kumunda üreme eğiliminde olan aşırı amonyak ortamında nefes almanızı önleyecektir.

Kedi Kumunu Günlük Olarak Temizleyin

Bu, kedi kumu temizliğinin en kolay kısmı olabilir. Eğer evinizde 10 tane kediniz ve her biri için ayrı birer tuvalet kabınız yoksa endişelenecek hiçbir şey yoktur. Tek yapmanız gereken kedinizin çişini ve dışkısını iyi bir şekilde emecek, topaklanabilen bir kum çeşidi kullanmaktır. Böylece kepçe ile topaklanmış kısımları alabilir ve temiz kısmı kum kabında bırakabilirsiniz. Bir gün temizlemeyi atladıysanız çok sorun olmayacaktır. Ancak art arda birkaç gün boyunca kedinin tuvaletini temizlememek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kedinizin benzersiz kişiliğine ve tercihlerine bağlı olarak, siz temizlemeye gelene kadar tuvaletini tutmaya çalışabilir veya kendisine sizin pek de tercih etmeyeceğiniz yeni bir tuvalet seçebilir. Bu yüzden kedi kumu temizliğinden kaçınmadan önce iki kez düşünmeniz gerekebilir. Evinizdeki kedi sayısı fazlaysa ve hepsi için yalnızca bir tuvalet varsa, gün içinde bir seferden fazla temizlik yapmak önemlidir. Topaklanan kumları kepçe ile alarak çoklu kediler için dahi kum kabını temiz tutmak mümkündür.

İki veya Üç Günde Bir Yeni Kum Ekleyin

Kirli kumları topladıktan birkaç gün sonra, kum kabındaki kum azalmaya başlayacaktır. Yüksekliğinin yaklaşık üç santimetreye yaklaştığını fark ettikten sonra, daha fazla kum ekleme zamanı gelmiş demektir. Aslında, daha fazla çöpün gerekli olup olmadığını düşünerek bulamazsınız. Kum miktarı ya da seviyesi yetersiz gelmeye başladığında kediniz tuvaletini yaptığında üstünü tamamen örtmeyi bırakacaktır. Bu durumu fark ettiğinizde kum takviyesi gerekli olacaktır.

Kum Kabını Her Hafta Boşaltın ve Yıkayın

Hafta sonları sadece oynamayı ve dinlenmeyi düşünmemeli, aynı zamanda kedinizin kum kabını tamamen temizlemelisiniz. Bu haftalık görev için, tüm kutuyu bir çöp kutusuna boşaltmanız önemlidir. Bunu yapmadan önce bir çift eldiven ve maske takmayı unutmayın. Tüm kumlar boşaltıldıktan sonra, hafif, kokusuz deterjan kullanarak gerçek temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Kutunun her tarafını bir sünger veya bezle ovalayın ve ılık suyla durulayın. Kutuda gizlenen zararlı mikroorganizmaları öldürmek için deterjana bir veya iki damla sirke ekleyebilirsiniz.

Tavsiye Bağlantı: Kedi Korkusu Nedir? Nasıl Yenilir?

Karbonat, Kömür veya Bir Filtre Kullanın

Kedi kum kabını iyice yıkadıktan ve kuruttuktan sonra, yapılacak son şey kokudan arındırmaktır. Bir koku giderici, kutunun kedinizin hiç şüphesiz takdir edeceği, daha uzun süre taze ve temiz kokmasını sağlar. Kedi kumu koku gidericileri söz konusu olduğunda üç temel seçeneğiniz vardır: kabartma tozu, kömür briketleri ve filtreler. Kabartma tozu için, kumu eklemeden önce kutuya bir veya iki çorba kaşığı serpin. Aynı şey hem kömür briketleri hem de filtreler için de geçerlidir; kokuyu azaltmaya yardımcı olmak için kedi kumu koymadan önce bunları kutunun altına yerleştirin. Alternatif olarak, kedinin oynamasını ve kazayla parçalarını yutmasını önlemek için yeterince sağlam olduklarından emin olarak kutuların yanına asabilirsiniz.

Banyo temizliği evcil hayvan sahipleri tarafından kesinlikle bir angarya olarak görülmektedir. Ancak, özellikle temizliğini kendileri yapamayan sevimli tüylü dostlarımız için yapılması gereken bir iştir. Yukarıda sizinle paylaştığımız adımları kedi kumu temizliği sürecini tamamladığınızdan emin olun. Size verdiğimiz minimum süreler ve aralıkların dışında elbette ki tuvalet kabını daha sık temizleyebilirsiniz. Bu aşamada biraz da kedinizin davranışlarını gözlemlemek, tuvaletinden rahatsız hissettiğinde temizlik yapmak işe yarar olabilir.

En İyi Kedi Tuvaleti Çeşitleriisimli yazımızı okuyabilirsiniz.


2. Kedi Kumu Küreği

Olmazsa olmazlar arasında yer alan ürünlerden bir tanesi de kedi kumu temizlemek için kullanılan küreklerdir. Günlük temizleme sırasında tercih edilen bu ürünler elekli yapıya sahip oldukları için kumun üzerinde yer alan dışkıyı ve topaklaşan kumu kolaylıkla almanıza yardımcı olur. Bu ürünlerin plastik ve çelik olanları bulunmaktadır. Bütçeniz dahilinde uygun bir kedi kumu küreği satın alabilirsiniz.

Kedi kumu küreği satın almak için buraya tıklayın!


funduszeue.info Kum Torbası

Yine işinizi kolaylaştıracak ürünlerden bir tanesi de kedi kumu torbalarıdır. Bu ürünler kedi kum kabının tabanına serilerek üzerine kedi kumu doldurulmaktadır. Bu sayede kedi kumunu tamamen atmak için ve kedi tuvaletinin temiz kalması için oldukça pratik bir üründür. Bu torbaların kullanımı kedi kumunu fazlasıyla eşeleyen kediler için uygun değildir. Eğer kediniz tırnaklarıyla bu poşete ulaşırsa kum torbası delinebilir. Bu durumda işlevini kaybedecektir.

Kedi kum torbası satın almak için buraya tıklayın!


4. Kedi Paspası

Kediler için özel üretilmiş olan bu ürünün kullanılması hem sizin sağlığınız için hem de kedinizin sağlığı için önemlidir. Kediler kumun içerisine girdiklerinde patilerinde bir miktar kum taşırlar. Bu kum evin içerisinde farklı bölümlere taşınmaktadır. Ayrıca kediniz kendini temizlemek için yalarken bir miktar da kum yutmaktadır. Bu yüzden patilerinde yer alan kumun temizlenmesi için kedi tuvaletinin önüne kedi paspası konulması en iyi çözümlerden bir tanesidir. Bu ürünler genellikle mikrofiber özellikli oldukları için sıvı emme ve patilerindeki kumu temizleme konusunda oldukça etkilidir. Aynı zamanda tabanında bulunan kaydırmaz malzeme sayesinde kullanması kolaydır.

Kedi paspası satın almak için buraya tıklayın!


5. Kedi Kum Kokusu Engelleyici

Kedi sahipleri tarafından en büyük sorunlardan bir tanesi de kedi kumundan kaynaklı olarak odanın içerisinde kötü koku oluşumudur. Bunun için kedi kumu parfümü kullanılabilir. Ancak bu ürünler kimyasal içerikli olduğundan dolayı kedilerin sağlığını etkileyebilir. Bu yüzden kokusuz ve sadece kötü kokuyu nötrlemek için üretilmiş olan ürünleri kullanmak daha doğru olacaktır. Yine de kedi kumunun güzel kokması için parfüm içerikli ürünler de kullanılabilir. Her iki ürün de geçerli bir çözüm olacaktır.

Kedi kum kokusu engelleyicisatın almak için buraya tıklayın!


Kedi Kumunu Temizlemek Neden Önemlidir?

Kedi kumu temizlemek, genellikle kedi sahipleri tarafından ihmal edilen bir davranıştır. Bunun sonuncunda hijyenik açıdan pek çok sorun yaşanabilir. Bu yüzden düzenli olarak kedi kumunun temizlenmesi gerekir.

Kedi kumu temizlenmediği taktirde, kedide farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Bunların arasında en sık karşılaşılan durum ise parazit oluşumudur. (Kedilerde Parazit, İç Parazit ve Dış Parazitler Tedavisi)

Aynı zamanda kedi psikolojik olarak da etkilenebilir. Kediler doğal yaşamlarında tuvaletlerini temizz alanların içerisine yapmaktadır. Eğer, kedi kumu olması gerekenden daha pis ise kedi tuvaletini kum kabına yapmak istemeyecektir. Dolayısıyla evin herhangi bir bölümüne tuvaletini yapabilir.

Bir diğer önemli nokta ise kedi kumunda oluşacak kokudur. Eğer, kedi kumu düzenli olarak temizlenmezse kum kabından yoğun bir koku dışarıya yayılabilir. Bu kokuyu engellemek için kapalı kedi tuvaleti, koku giderici kullanmak ve kumun düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Kedi Kumunu Pratik Bir Şekilde Temizlemek

Genellikle kedi kumu temizlemek zahmetli bir iş olarak görülür. Dolayısıyla sürekli olarak ertelenmektedir. Bunun sonucunda kedi kumu iyice kirlenecektir. Aslına bakılırsa kedi kumu temizlemek çokta kolay bir işlem değildir, ancak bu iş için üretilmiş ürünleri kullanmak bu sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Kedi kumunu pratik bir şekilde temizlemek için özellikle; kedi kumu küreği ve elekli kedi tuvaletleri kullanmak önemlidir. Bu sayede topaklaşan kum tanelerini kolayca alabilirsiniz. Aynı zamanda kedi kumunun devamlı olarak temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bunlarla beraber, kedi kumunu değiştirmek için kedi kumu torbası kullanabilirsiniz. Ayrıca, koku sorununa çözüm olması için de koku giderici parfümler kullanılabilir.

Kedi Kumu Türünün Önemi 

En önemli noktalardan bir tanesi de kullanılan kedi kumunun özellikleridir. Temizlenmesi en kolay olan ve diğerlerine göre daha hijyenik olan topaklaşan kedi kumu kullanılması önerilmektedir. Ayrıca, bu kedi kumları diğer kumlara oranla çok daha yüksek koku hapsetme özelliğine sahiptir. Bu sayede oda kokusunu kötü yönde etkilemez. Eğer kedi kumu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Yılının En Uygun Fiyatlı 5 Kedi Kumu İncelemesiisimli yazımızı okuyabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER

Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenir?

Ah bir özgür olsalar! Doğada toprak da kum da bol miktarda var. Hiç evdeki gibi kıyıda köşede plastik bir kaba ihtiyaç duymazlardı. Fakat evde bizimle birlikte yaşıyorlar ve maalesef kutu gibi beton duvarların arasında biz onların sevgisine onlar da bizim ilgimize mecburlar. O zaman modern yaşam nasıl ev içlerinde tuvaleti icat ettiyse onlar için de boyuna uygun tuvalet kapları icat etmiş. Nasıl ki farklı farklı klozet modelleri tasarlandıysa onlar için de farklı model tuvaletler mevcuttur.

Nasıl ki bizler için çeşit çeşit tuvalet kağıtları üretiliyor, tüylü dostlarımız için de çeşitli bileşende kedi kumları mevcut. Hangi kedi kumunu kullanacağımızı tercih etmeden önce isterseniz kum çeşitlerini bir tanıyalım ve bunların nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında da bir fikrimiz olsun değil mi?

kedi tuvaleti nasıl temizlenir 1

Hangi Kumu Seçeceğiz, Nasıl Temizleyeceğiz?

Topaklaşan kedi kumunu tercih ediyorsak, temizliğini de oldukça kolay yapabiliriz. Kumu temizlemek için gereken şey küçük bir kum küreği olacaktır. Topaklaşan kumların yapısı gereği kedi idrarını yaptığında kum sıvıyı emer ve topaklaşır. Islak topakları ve kedi kakasını elekle bir poşete toplayabiliriz. Temizlik sırasında eldiven kullanırsak daha rahat hareket edeceğimizi unutmayalım. Eğer kabın içindeki kum azaldıysa temiz kum ilave edebiliriz. Tuvalet kabını en az ayda bir defa tamamen döküp, kabı da çamaşır suyuyla yıkamalıyız. İyice duruladıktan sonra tamamen kurumasını beklemeliyiz. Yıkama sıklığını azaltmak için tuvaletlerde özel, ipli poşetlerden de kullanabiliriz. Poşeti kabın kenarlarından geçirerek üstünü de cm yüksekliğe ulaşana kadar temiz kumla doldurmalıyız.

Detaylı bilgi için; funduszeue.info

Eğer kristal silika kumu tercih ettiysek, bu kumun özelliği gereği silika sıvıyı kolayca emer. Kedinin kakasını da kum üzerinden eldivenle ya da kürekle alabilirsiniz. Silika kum kullanımında aynı şekilde on beş gün ya da ayda bir tüm kabı güzelce yıkamalısınız.

Kedi kumunda kedimizin tuvaletini yapması sonucu her ne kadar temizlesek de kötü kokular kalabileceğinden, kum kokusu giderici kullanarak koku sorununun önüne geçebiliriz.

kedi tuvaleti nasıl temizlenir 2

Diğerleri kadar yaygın olarak kullanılmasa da, pek bilinmediğinden olsa gerek çam kedi kumu temizliği de oldukça kolaydır. Çam ağacının talaşlarından üretilen kedi kumu doğaldır ve kediniz için de oldukça sağlıklıdır. Kedi idrarını yaptığında bu sefer talaşlar tozlaşır. Çam kedi kumunu tercih ettiyseniz arada bir kum kabını sallayarak temiz talaşların yukarıda kalmasını sağlamalısınız. Kedinin kakasını da kürekle temizleyebiirsiniz. Kum tamamen tozlaştığında da tuvalete döküp sifonu çekebilirsiniz. Doğaya hiçbir zararı yoktur. Kum kabını boşalttığınızda çamaşır suyuyla yıkayıp durulayabilirsiniz.

Kedi tuvaletine kum dökmeden önce pratik kum torbası kullanırsanız, pis kumu komple değiştirmek istediğiniz zamanlarda işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Kedi Tuvaleti Ne Sıklıkta Temizlenmelidir?

Kediler dostlarımız yazının başında da belirttiğimiz gibi oldukça titiz hayvanlardır. Tuvaletleri onları rahatsız edecek kadar dolduğunda tuvaletlerini yapmamaya başlarlar. Ya da kabın dışına pisleyebilirler. Kirli bir tuvalet tüylü dostlarımızın sağlıkları açısından da oldukça tehlikelidir. İdrar yolları enfeksiyonuna sebep olabilir. Sık temizlenmeyen tuvalet evinizin de kirlenmesine neden olur. Tuvalet kabının içinde kedimizin rahat hareket edebileceği temiz alan kalmadığında patileri dışkısına ya da idrarına bulaşarak mikropların eve yayılmasına neden olabilir. Bütün bu sebepleri göz önüne alarak günde 1 defa ya da 2 günde bir kez mutlaka tuvalet kabından idrar ya da dışkıyı kürekle almanız gerekmektedir. Kedinizin tuvalet alışkanlığına göre de 15 günde ya da ayda 1 kez çamaşır suyuyla yıkayıp temiz kumla değiştirmenizi öneririz. Bir gözünüz kedinizin tuvalet kabında olursa ve bunu rutin bir alışkanlığınız haline getirirseniz hem kediniz sağlıklı ve keyifli olur, hem de temiz bir ev ortamını sağlamış olursunuz.

Kapalı kedi tuvaletlerinin bazıları tasarımları gereği filtreli olarak üretilmişlerdir. Eğer bu özellikte kaplardan birini kullanıyorsanız belirli aralıklarla filtreyi yenisiyle değiştirmeyi de unutmayın.

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

Oyuncu yapıları ve sevimli halleriyle gönülleri fetheden kediler oldukça temiz hayvanlardır. Temizliğe bu denli düşkün oldukları için tuvaletlerinin de temiz olmasını isterler. Kedi sahipleri de evde baktıkları kedilerinin temizliğine önem vermelidirler. Özellikle kedilerin günde bir kaç kez kullandığı tuvaletlerini sıklıkla temizlemeli, kedilerin kullanımlarına uygun hale getirmelidirler.

Özen gösterilmeden temizlenen kedi tuvaletleri hem kedi sağlığı açısından hem de etrafa yayılan kötü koku açısından zararlıdır. Kedi tuvaletinin kokusu evde kedi besleyenlerin yakındıkları konuların başında gelir.

Etrafa yayılan kötü kokuyu gidermek için birtakım önlemler almak, bu rahatsızlığı büyük ölçüde engelleyebilir. Evde birden fazla kedi besleniyorsa en az iki kedi tuvaleti kullanılmalıdır. Kapalı tuvaletler kedi mahremiyetini sağladıkları gibi dışarıya yayılan kötü kokuyu da büyük ölçüde engeller. Kapalı tuvaletler etrafa yayılan kedi kumlarını da büyük ölçüde önlediği için evin daha temiz kalmasını sağlar.

Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.

Kedi kumunda oluşabilecek kötü kokuları gidermede kullanılan kum çeşidinin de etkisi büyüktür. Parfümlü, doğal, aktif karbon içeren vb. kumlar kedi tuvaletinin olduğu yere hoş bir koku yayar. Doğal aktif karbon içeren kedi kumları kedilerin idrar ve dışkılarında bulunan amonyağı bloke ederek oluşan kokuyu minimum seviyeye çeker.

Çeşitli hoş kokuları içeriğinde barındıran kumlar da kedilerinizin sağlığına zarar vermez ve dışkı, idrarla oluşan kokuyu dışarı yaymaz. Kedi kumu parfümü kullanmak da tuvalet kokusunu önlemede yararlı bir yöntemdir. Çeşitli kokularda üretilen kedi kumu parfümü, kedi kumu üzerine ince bir tabaka halinde dökerek kullanılır. Bu işlem her kum değiştirildiğinde tekrarlanır.

Sıvı ile temas ettiklerinde topaklanan kumlar da kil bazlı özellikleri sayesinde, kumun her zaman kuru ve hijyenik kalmasını sağlar. Kötü koku oluşumunu engelleyen bu kumlar kokulu ya da kokusuz üretilmektedir. Kolayca temizlenen kumlar uzun süre kullanılabilir. Kedi sağlığına olumsuz etkileri olmayan bu kumları birçok kedi sahibi güvenle tercih eder.

Kedi tuvalet önü paspasları da kumların etrafa yayılmasını engeller. Kedilerin patilerinde kalan kumlar paspas üzerinde kalır ve böylelikle küçük taneli kum parçaları evinize yayılmamış olur. Paspas içinde biriken temiz kumları da tekrar kedi tuvaletine ekleyerek kullanabilirsiniz.

Yavru kedilere tuvalet alışkanlığını kazandırmak için öncelikle açık ve küçük boy tuvaleti kullanmanız onların tuvaleti kullanmalarında kolaylık sağlar. Doğaları gereği tuvaletlerini yaptıktan sonra üstünü kumla örten yavru kediler dışkı ve idrarla yayılan kokuyu absorbe etmiş olur. Yavru kediler için üretilen kedi kumları da onların hassas patilerine zarar vermeyecek şekilde üretilmiştir. Yapılarında bulunan bileşenler sayesinde yavru kedilere zarar vermeyen bu kumların bebek pudralı olanları gibi kokusuz olanları da mevcuttur.

Bu bilgiler ışığında, her gün temizlenen kum ve doğru seçilmiş bir kum ve buna uyumlu tuvalet alışkanlığının yanı sıra çeşitli esanslardaki ürünler kedinizle beraber yaşamanızı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana funduszeue.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası