farmasi metalik oje kullananlar / Farmasi Oje Fiyatları ve Yorumları - Trendyol

Farmasi Metalik Oje Kullananlar

farmasi metalik oje kullananlar

Farmasi Naıl Color Metallıc 11 ml tl 17 Dısco Oje

Kurumsal Fatura

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

82 favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün tralleis cosmetics tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

Sen Ve Ben Kozmetik

merchant-badge-imagemerchant-badge-image

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Alinda Kozmetik

merchant-badge-imagemerchant-badge-image

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Farmasi Naıl Color Metallıc 11 ml tl 17 Dısco Oje

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

Farmasi Oje

Her Tarza Uygun Farmasi Seçenekleri

yılında Dr. Cevdet Tuna öncülüğünde Türkiye’de temelleri atılan Farmasi; makyaj, cilt bakımı, saç bakımı, kişisel bakım, parfüm ve gıda takviyesi gibi malzemeleri üreten güçlü bir markadır. yılından itibaren faaliyetlerini büyük bir hız kazandıran marka, İstanbul’da yıllık milyon üretim kapasitesiyle çalışmalarına halen aktif olarak devam eder. Kozmetik ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla likit ürünlerin üretimini gerçekleştirmeye başlayan Farmasi oje ürünleri gibi birçok kozmetik ürününü ilaç kalitesinde geliştirmeye devam eder. Artan modern hayat gereksinimleri ve gelişen teknoloji ile birlikte kozmetik sektörünün kullanıcıları da daha yüksek kaliteye ihtiyaç duyar. Hem estetik, başarı, kalıcılık gibi unsurları bir araya getiren hem de sağlığa zarar vermeyen nitelikler aranır. Tüm bu kriterlere ek olarak bir de çeşitlilik oldukça önemlidir. Ekip olarak kadınların hayallerinden ilham alır ve kaliteli, sağlıklı, çevre dostu çalışmalarıyla zengin çeşitlilik sağlayarak hizmet vermeye devam eder. Farmasi metalik oje gibi ürünler geliştirerek farklı zevke ve tarza hitap eden malzemelerle portföyünü güncel tutar. Kullanıcının sağlık öncelikleri, laboratuvar ortamında yüksek standartlar referans alınarak korunur. Ayrıca bağımsız firmalar tarafından da sertifikasyon uygulayarak formüllerinin güvenilirliğini tescil ettirir. Kullanımı oldukça yaygın olduğundan kaliteli olması da bir o kadar önemli olan kozmetik ürünlerden bir tanesi de ojedir. Seçilen ürün, tırnak dokusunu korumalı ve onarmalıdır. Bunu gerçekleştirirken de estetik görüntü sağlamalıdır. Farmasi mat oje tırnaklarda pürüzsüz bir doku yaratırken parıltılı seçenekler daha hareketli ve ışıltılı bir görüntü yaratır. Hem uygulama kolaylığı hem de kalıcılığıyla bu eşsiz malzemeleri kullanabilirsiniz. El güzelliğini ve kibarlığını bütünleyen seçenekler, her tarzda ve zevkte kullanıcının isteklerine cevap verebilmesi amacıyla farklı renklerde ve farklı dokularda tasarlanır. Farmasi glitter oje daha çok ışıltı isteyenlerin tercihi olur ve dikkat çekmeyi seven kullanıcılar için idealdir. Farmasi biscuit oje ise sıcak rengiyle sade bir görüntü arayanlar için uygundur. Çarpıcı bir görüntü yaratmak yerine temiz ve sağlıklı görüntüsüyle tarzını tamamlamak isteyenler ise Farmasi ballerina oje kullanabilir. Her gün sıklıkla kullandığınız elleriniz için tırnak yapısını bozmadan güzel görüntü yaratmak doğru ürünü seçmeyi gerektirir. Yüksek kaliteli ve kalıcı kozmetik ürün çeşitlerine Trendyol’dan ulaşabilirsiniz.

Her Tarza Uygun Farmasi Seçenekleri

Herkesin kendine özgü tarza sahip olması tamamlayıcıların da çeşitli olma gerekliliğini doğurur. Sadece farklı tarza sahip olmak değil, aynı zamanda günden güne değişen mekanlar ve durumlar da bu gereksinimi artırır. Özel günlerde daha şık ve abiye tercihler yaparken günlük şıklığınızı daha sade ve renkli olarak belirtebilirsiniz. Kıyafet tercihleriniz tarzının yansıtılması için ne kadar önemliyse makyaj ve diğer kozmetik tercihlerinizin bu tarzı tamamlıyor olması da o kadar önemlidir. İş görüşmesinde ciddi ve özenli görünmeniz gerekirken bir arkadaş buluşmasında bakımlı ve eğlenceli görünmeyi tercih edebilirsiniz. Bu nedenle ciddi görüntü için daha çok tek renk ve hafif ışıltılı uygulamalar, eğlenceli görüntü için canlı renkler ve bol pırıltılı seçenekler kullanılmalıdır. Örneğin; resmi bir iş toplantısı için seçim yaparken daha sade ama daha şık bir malzeme seçilmelidir. Farmasi marshmallow oje hafif parıltısı ile özenli ve sade bir duruşa sahiptir. Nude olarak ifade edilen ten rengi tonlarına yakın olanlardan Farmasi clay oje yumuşak görüntüsüyle bakımlı bir görüntü elde etmenizi sağlar. Hem günlük kullanımda hem de özel günlerde sıklıkla tercih edilen Farmasi maroon oje ise çekici rengiyle dikkatleri üzerine çeker. Günlük kullanımda sıklıkla tercih edilen bu ürünlerin renk tercihleri kıyafet rengine, giyim tarzına ve içinde bulunulan mevsime göre yapılır. Her mevsimde tercih edilen Farmasi pembe oje seçenekleri tonlarına göre günlük tarzın bütünleyicisidir. Kolay uygulanabilirliği ve kalıcılığı ile pembe tonlarını seven kullanıcılar, Farmasi plum oje ile güzel bir görüntü yakalayabilirler. Çok renkli olmak istemeyen ama hafif canlı görünmeyi tercih edenler için de çok sayıda seçenek bulunur. Baskın olmasın fakat renkli olsun isteyen kullanıcılar ise Farmasi pink panther oje ile tatlı ve açık pembe bir uygulama yapabilir. Pembe gibi eğlenceli renkler yerine gri tonlarıyla daha soğuk bir görüntü yaratmak isteyenler Farmasi frosty oje ile hem günlük tarzlarını tamamlayabilir hem de karmaşa yaratmadan abiye kombinlerini zenginleştirebilir. Günlük kullanımda ve özel gün tercihlerinde birden fazla renk kullanarak ve şekiller yaparak tırnaklarınıza nail art olarak ifade edilen modelleri uygulayabilirsiniz. Bu uygulama için birbiriyle uyumlu renkleri tercih etmeniz gerekir. Örneğin; pembe ve gri uyumuna mor eklemesi yapılarak doğru görüntü yakalanabilir. Pembe ve gri arasında hafif bir mor alt tonlu Farmasi flint dash oje de sadeliği sevenler için doğru bir seçimdir. Tüm renk ve desen seçeneklerinin güzel görüntüsü kadar kalıcılık konusunda da kendine güvenen markanın ürünleri kullanıcıların sağlığını göz ardı etmeksizin çevre dostu olarak üretilir. Siz de kendinize uygun olan ürünü sağlığınızdan ödün vermeden kullanabilirsiniz. Trendyol’da yer alan markanın çeşitli ürünlerinden dilediğinizi seçerek alabilirsiniz.

Tırnak Sağlığını Koruyan Seçenekler

Tırnak Sağlığını Koruyan Seçenekler

Tırnak bakımı, başta kadınlar olmak üzere dış görünüşüne ve bakımına özen gösteren kullanıcının vazgeçilmezidir. Bakımlı ellerin ve ayakların göstergesi olan tırnakların bakımı ve estetik görüntüsü için kullanılan malzemelerin kaliteli olması oldukça önemlidir. Tırnak üzerine uygulanan ürünlerin sıkça ve tekrar tekrar sürülmesi tırnak sağlığını etkiler. Ayrıca tırnak yüzeyinden emilim gerçekleştiği için içerisindeki maddelerin laboratuvarlarda incelenmesi gerekir. Turkuaz oluşuyla dikkat çeken Farmasi lagoon oje hem rengiyle hem de yapısal özellikleriyle tırnak sağlığına öncelik verilerek geliştirilir. İsmi gibi kendisi de bir gül pembesi olan Farmasi rosy oje kaliteli yapısı sayesinde tırnaklarınıza zarar vermez. Yine de dönem dönem sürmeye birkaç gün ara vererek tırnaklarınızı dinlendirdikten sonra Farmasi innocent oje gibi farklı bir tanesini sürmeniz doğru olur. Tırnak koparma veya tırnak yeme sorunları da tırnak yapısına ciddi zararlar verir. Farmasi acı oje uygulayarak kendinizi ve sevdiklerinizi bu zarardan koruyabilir, tırnak yemelerine engel olabilirsiniz. Yapısal olarak tırnaklarınızı destekleyen bir başka ürün olan Farmasi kalsiyum oje ise özellikle tırnakları sıkça kırılan kullanıcılar için koruyucu ve güçlendirici etki gösterir. Tırnakların sağlığını korumada ek olarak kullanılan asetonlar, kullanılan ürünlerin altına uygulanan bazlar da önemlidir. Markanın ürünlerini inceleyerek bu ürünleri de deneyimleyebilirsiniz. Uygulamanın kalıcılığının istenilen düzeyde olması için uygulama şekli de çok önemlidir. Tırnak cilası ya da diğer tırnak ürünleri kullanılırken kendi fırçası ile çok miktarda yükleme yapmadan uygulamaya başlamalısınız. Fazlalık kısmını şişenin kenarına sürterek doğru ayarlamayı yapabilirsiniz. Ardından sürme işlemini tırnağın orta kısmından başlayarak uygulamalısınız. Bu sayede kenar kısımlara daha az yoğunluk gelir ve taşmalar minimuma indirilir. Özellikle açık renkli modeller gibi ikinci katın gerektiği durumlarda ilk katın ardından sürülen likitin tam olarak kuruması beklenir. Kurutucunuz varsa kullanabilirsiniz. İkinci kat da tam kuruduğunda aseton yardımıyla taşan bölgeler temizlenerek istenilen görüntü yakalanabilir. Eğer bir desen yaratmak istiyorsanız Farmasi cocoa coma oje gibi koyu renkli bir tercihe yönelebilirsiniz. Hem daha açık renk hem de ışıltılı bir seçenek olan Farmasi pırıltılı oje seçeneklerinden birini de seçerek işe başlayabilirsiniz. Desen yaratabilmek için desen bantlarından yararlanabilirsiniz. Eğlenceli ve enerjik desenler yaratmak için kullanılan ürünlerine Trendyol sayfasından ulaşabilirsiniz.

Şıklığınızı Tamamlayan Özgün ve Göz Alıcı Modeller

Şıklığınızı Tamamlayan Özgün ve Göz Alıcı Modeller

Manikürlü olan eller daha çekici göründüğü gibi kıyafetine, ten rengine ya da tırnak şekline göre desen ve renk seçimi yapanlar da oldukça bakımlı ve hoş bir duruş sergiler. Doğru renkte ve desende seçilenler ellerinizi daha uzun süre manikürlü de gösterir. Temiz ve bakımlı görüntüye ek olarak tırnaklarınızı olduğundan daha uzun göstermeniz doğru renk seçimi ile mümkündür. Özellikle Farmasi ten rengi oje çeşitleri, nude rengi sayesinde bütünleşerek parmaklarınızı ve ellerinizi olduğundan uzun, ince ve kibar gösterir. Farmasi Cinderella oje nude olup tam olarak bu amaç için kullanılabilir. Kıyafet ve saç modası gibi tırnak modası da sürekli değişir. Dönem dönem canlı renkler beğeni toplarken bazen daha sade renkler popülerlik kazanır. Son yıllarda metalik ve mat gibi farklı modeller dikkat çeker. Farmasi rebel oje, metalik oluşuyla son trendleri yakalarken kahverengi tonlarıyla herkesin kullanabileceği bir model halini alır. Modası hiç geçmeyen modeller de mevcuttur. Bunların başında Farmasi rakı beyazı oje gelir. Tek başına kullanımda temiz eller yaratırken French manikür gibi uygulamalarla günlük kullanım için ideal tırnaklar yaratır. Mat modellerin karşısında parlak renklerden özellikle kırmızı tonları da popülerliğini kaybetmeyen seçenekler arasındadır. Farmasi scarlet oje ise çekici görüntüyü yakalamak için vazgeçilmez ürünlerdendir. Parlak ve mat seçeneklerin birbirinden farkı sadece görüntüleri değildir. Mat seçenekler daha çabuk kurur ve daha dayanıklıdır. Kuruyunca soyulmaması için çok kat sürmemeye dikkat etmelisiniz. Trendyol’da yer alan mat renkleri ve aynı renge yakın parlak olanları birlikte satın alarak kombin yapabilir, tırnaklarınızda farklılık yaratabilirsiniz.

Çarpıcı Renklerle Cezbedici Tırnaklar

Çarpıcı Renklerle Cezbedici Tırnaklar

Farmasi oje renkleri seçilirken ten rengi, mevsim, giyilen kıyafet, gidilen aktivite ve tırnak şekli oldukça önemlidir. Açık ten rengine sahip kişilere cildini daha canlı ve taze göstermek için mürdüm, kırmızı, bordo gibi canlı renkler önerilir. Farmasi emerald oje gibi mavi tonları da ellerine yakışır. Buğday tenliler için şeftali, mercan gibi sıcak tonları tercih edebilir. Ayrıca kırmızının tonları da buğday tenlilere yakışır. Esmer ve bronz ten rengine sahip olanlar ise Farmasi kahverengi oje gibi toprak tonlarının yanı sıra altın gibi metalik olanları mutlaka denemelidir. Mevsim direkt olarak desen seçimini etkilemese de sıklıkla kullanılan popüler renkleri belirlemede rol oynar. Yaz mevsimi için hem bronzluğa hem de yazın canlılığına yakışan mercan, turuncu, pembe gibi renkler de tercih edilebilir. Soğuk havalarda ise klasikler daha uygun olur. Farmasi bordo, kahverengi oje her ten rengi tonuna yakışan klasik modellerden biridir. Siyah ise her mevsim her ten rengi ile uyumludur. Hem iddialı hem klasik olduğundan çok tercih edilir. Klasiklerden sıkılan ve koyu renk kullanmayı isteyenler için ise lacivert tonları oldukça popülerdir. Metalik renklerle uyumlu olduğundan Farmasi legendoje gibi metalik olanlar ile desen yapılırken tercih edilebilir. Ten rengi ile bütünleşmesiyle beğenilen nude seçenekler de her mevsim için uygundur. Beyaz tenliler nude seçerken pembe alt tonlu seçmesi ellerini daha sağlıklı göstermek için daha doğru olur. Tüm bu renklerin simli olanları son zamanlarda göze çarpan trendler arasındadır. Farmasi simli oje çeşitlerinden gri, pembe ve altın olanları öne çıkanlardır. Simli olanları çıkarmak simler tırnağa güçlü bir şekilde yapıştığından daha zor olabilir. Alüminyum folyo, aseton ve pamuk kullanarak biraz beklettiğiniz zaman simli uygulamaları da kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Uygun Fiyatlarla Kaliteli Seçeneklere Erişim Olanağı

Uygun Fiyatlarla Kaliteli Seçeneklere Erişim Olanağı

Farmasi oje kullananlar farklı renk, içerik ve özelliklere sahip birçok ojeyi barındıran ürün portföyü ile karşılaşır. Farmasi gri oje, tek renk klasik modellerinden biriyken mat bitişiyle elegan bir hava yaratanlar da bu seçenekler arasındadır. Renkli olanlara ek olarak hem uygulamalara son kat olarak sürülen hem de tek başına tercih edilen Farmasi şeffaf oje de kullanıcıya sunulur. Pastel renklerden parıltılı renklere, zamansız ve neşeli tonlardan romantik ve tutkulu tonlara kadar geniş seçenekler arasından size uygun olanları inceleyebilir ve ekonomik fiyatlara satın alabilirsiniz. Uygulamanızı farklı tırnaklarınızda farklı renkler olacak şekilde yapabilir aynı zamanda süslemeler ile daha enerjik bir görüntü yaratabilirsiniz. Birbiriyle uyumlu renkleri bu tip uygulamalarda seçebileceğiniz gibi zıt renkler de istenilen canlı görüntüyü sağlayabilirsiniz. Opak ve açık tonlu olanları günlük kullanımda tercih ederken parlak ve koyu renkleri gece şıklığında kullanabilirsiniz. Her döneme ve her zevke uygun seçenekler bulunur. Yapısına, rengine, desenine bağlı olarak ürün fiyatları da değişiklik gösterebilir. Ürün çeşitliliğini her türlü kullanıcının bütçesine uygun olacak şekilde sağlamayı önemseyen marka, Farmasi beyaz, kırmızı, pembe oje gibi her daim popüler olan seçeneklerle değişmeyen tırnak bakımı ihtiyaçlarını karşılar ve her yaştan kullanıcıya hitap eder. Marka uygun fiyatlar sunarken gerçekleştirdiği üretimde yüksek kaliteli uygun materyal kullanır. m2’lik büyüklüğe sahip olan tesisinde sektörde kullanılan son teknolojik yöntemleri ve dijital makineleri kullanır. Markanın trend renk ve desenleri takip ederek tırnaklarınızı daha çekici yapabilirsiniz. Şıklığı ve modernliği bir arada sağlayan ürün çeşitlerine Trendyol’da uygun fiyatlarla ulaşabilir, kampanyaları takip edebilirsiniz.

Muhteşem Oje Çeşitleri Trendyol’da

Muhteşem Oje Çeşitleri Trendyol’da

Eski zamanlardan bu yana tırnakları korumak, temiz tutmak için birçok farklı yöntem kullanılır. Kına yakılması gibi yöntemlerden sonra günümüzde estetik görüntüye katkı sağlaması da önemli hale geldiğinden tırnak ürünleri sıklıkla kullanılır. Tırnakların doğru ürün kullanılarak güçlendirilmesi mümkünken renkli ojelerin kullanımı güzelliğin ve bakımın simgesi haline gelmiştir. Kadınların neredeyse her gün kullandığı ve tekrar tekrar değiştirdiği sık kullanılan kozmetik ürünlerinin başında yer alır. Hem şıklığı yakalamak hem tırnak bakımını sağlamak hem de ellerini temiz ve özenli göstermek isteyen her kullanıcı kaliteli olanlara uygun fiyatlarla ulaşmak ister. Uygun fiyatlı olduğu düşünülen ürünleri takip edebilmek ve güvenli bir şekilde sipariş verebilmek önemlidir. Kaliteli ve zengin çeşitler arayanların Farmasi oje nerede satılır sorusunu alışverişi güvenli olarak sağlayabileceğiniz Trendyol olarak cevaplamak mümkündür. Sadece satın alma güvenliği değil, kullanım kolaylığı açısından da Trendyol’u bu ürünler için tercih edebilirsiniz. Bir Farmasi kırmızı oje satın almak istiyorsanız, Trendyol hesabınız sayesinde farklı ton seçenekleriyle tırnak ürünlerini inceleyebilirsiniz. Ten renginize, mevsime ve zevkinize göre seçeneklerinizi belirleyebilirsiniz. İncelemenizi yaparken beğendiklerinizi gözden kaçırmamak için favorilerinize ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem seçtiklerinizi kıyaslayabilir hem de değişen fiyat bilgilerinden haberdar olabilirsiniz. İndirimleri kaçırmadan markanın ve Trendyol’un sunduğu kampanyaları rahatça takip edebilir, Farmasi oje fiyatları içerisinden bütçenize uygun olanı yakalayabilirsiniz. Sayfada yer alan markanın ürün çeşitlerinden mat, parlak, renkli, şeffaf, tırnak bakım ürünleri gibi farklı seçenekleri bulabilirsiniz. Mat renk seçeneklerinin onlarca renk tonuna, parlak klasik renklerin koyu ve açık tonlu seçeneklerine, tırnak yapısını güçlendiren ürünler ile yapılan uygulamaların kalıcılığını sağlayan çeşitlere, aradığınız her türlü tırnak modellerinin desen ve renklerine Trendyol’da ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası