kulak ağrısı ilaç isimleri / Prof. Dr. Arif Şanlı / Kulak Hastalıkları / Kulak Ağrıları ve Öneriler

Kulak Ağrısı Ilaç Isimleri

kulak ağrısı ilaç isimleri

Kulak Ağrısı ve Orta Kulak İltihabı


Hekime muayeneye giden çocuklarda en sık teşhis edilen hastalık, orta kulak iltihabıdır. İlk üç yaşlarına kadar bütün çocukların yaklaşık üçte birinde, orta kulak iltihabı oluşmaktadır. Orta kulak iltihabı, aynı zamanda, çocuklardaki işitme kaybının en sık sebebidir.

Orta Kulak İltihabı Nedir?
Kulak zarı ve kemikçiklerinden oluşan orta kulak bölümünün mikrobik iltihabına verilen isimdir. Bir veya iki kulakta birden olabilir.

Çocuklarda sık görülmesine rağmen, yetişkinlerde de görülebilir. Sıklıkla, kış ve ilkbahar başlangıcında görülür.

Önemli midir?
Evet, oluşturduğu işitme kaybı, bunun sonucu olarak çocukta öğrenme kapasitesinin azalmasına ve konuşmasının gecikmesine yol açtığı için önemlidir. Şiddetli kulak ağrısına yol açabildiği, özellikle kulak kemiği ve baştaki diğer bölgelere yayılabileceği için de önem arz eder.

Mamafih, gerekli ve düzenli bir tedavi uygulanırsa, önemli değildir ve işitme hemen hemen her zaman düzelir. Bundan dolayı, orta kulak iltihabının teşhis edilmesi ve tedavinin hemen başlaması çok önemlidir.

Orta Kulak Nasıl Çalışır?
Orta kulak, dış kulak yolundan kağıt inceliğindeki kulak zarı ile ayrılan ve bezelye büyüklüğünde içi hava dolu olan bir boşluktur. Orta kulakta, kulak zarı ile iç kulak arasındaki üç kemikçik, bir nev'i köprü oluşturmuştur. Ses dalgaları kulak zarına çarptığı zaman, zarla birlikte bu üç kemikçik de titreşir ve iç kulağa yansıyan dalgalar, burada, beyine gönderilen sinir uyarılarına dönüşür.

Sağlıklı orta kulakta, kulak dışındaki (atmosferik) basınç kadar basınca sahip hava bulunur, böylece zar ve kemikçikler serbestçe titreşebilir. Burun arkası boşluktan (geniz), orta kulağa uzanan ve "östaki borusu" diye isimlendirilen bir boru vasıtası ile orta kulak havalanır. Esnediğiniz veya yutkunduğunuz zaman kulağınızda "çıt" şeklinde bir hava sesi duyarsınız, bu demektir ki, hava basınçlarını eşitlemek için bu borudan orta kulağa bir hava geçişi olmuştur. Bu olay, her gün binden fazla kez kendiliğinden tekrarlanır.

Orta Kulak İltihabına Ne Yol Açar?
En sık olarak, ağız veya burundan giren, östaki borusu vasıtasıyla orta kulağa ulaşan mikroplar yol açar. Grip, nezle, alerji, sinüzit veya soğuk algınlığı gibi durumlarda östaki borusu da şişer ve tıkanır, böylece orta kulağa hava geçemez ve orta kulak temizlenemez. İltihap sırasında kulak ağrısı, kızarık kulak zarı, zarın arkasında iltihap toplanması görülür.

Bazen kulak zarı delinir ve iltihap kulak dışına akar. Fakat çoğunlukla östaki borusu açılamadığı için kulak akıntısı orta kulakta birikir. Buna, "orta kulakta sıvı birikimi", denir ve sıklıkla sürekli bir hâl alır. Ağrılı, ateşli orta kulak iltihabı geçtikten sonra bu sıvı, burada haftalar, aylar hatta yıllar boyu kalabilir. Daha da kötüsü, sıvının varlığı mikropların burada rahatça çoğalmalarına yol açarak, sık orta kulak iltihabına da sebep olur.

Orta Kulak İltihabının Şikayetleri Nelerdir?
En sık, şiddetli kulak ağrısı olur. Kişi, kulakta basınç, tıkanıklık hisseder. Kulak ağrısını tarif edemeyen çocuklar, etkilenen kulaklarını çeker veya kaşırlar. Özellikle çocuklarda ağrı ile birlikte ateş de olur.

İşitme çoğunlukla azalmıştır. Bu olay, orta kulaktaki sıvının, kemikçiklerin titreşimlerini azaltmasından kaynaklanır. Uygun tedavi ile bu sıvı kaybolur ve işitme eski hâline döner. Uygun tedavi edilmezse, maalesef sürekli bir işitme kaybı gelişebilir.

Kulak, Burun, Boğaz Muayenesinden Ne Beklemeli?
Muayene esnasında kulak, burun, boğaz hekimi, kulak zarını, rengini, akıntı varsa bunun karakterini değerlendirir.

Aynı zamanda, muayene ile tespit edilemeyen bulguların ortaya konması için iki test yapılabilir. Bunlardan biri işitme testidir (odyogram). Bu testte kulağa değişik şiddette ve tonda sesler verilerek ne kadar işittiği tespit edilir. Diğer test ise orta kulak basıncını ölçen bir testtir (timpanogram). Bu testle, östaki borusunun ne kadar çalıştığı anlaşılmaya çalışılır. Bu iki test, hekime hastalığın boyutu ve uygun tedavinin seçimi hakkında yardımcı olur.

Siz hekime, çocuğunuzun muayene ve testler sırasında uslu durmasını sağlayarak yardımcı olabilirsiniz. Çocukları "İlaçlarını içmezsen doktor sana iğne yapacak" gibi sözlerle korkutmazsanız, çocuklar, genelde, "açıklandığı" zaman, muayeneden korkmazlar. Aynı zamanda, tedavinin düzgün yapılması ve takip randevularına zamanında gelmeniz gerekir.

İlaçların Önemi: Hekim, çocuğunuz için bir veya birden fazla ilaç reçete edebilir. Biri, mikroplara karşı savaşan antibiyotik olabilir. Antibiyotik, iltihabın azalmasını sağlayarak kulak ağrısına iyi gelse de, iltihabın tam olarak geçmesi uzun zaman alabilir. Uygun tedavi, 10 ile 14 gün olabilir, bu yüzden çocuğunuzun tam olarak tedavi aldığından emin olunuz. İlacın kullanma tarifini tam olarak anlayınız.

Hekim, yardımcı ilaçlar da yazabilir, bunlar birbirini destekleyerek daha çabuk iyileşmeye yardımcı olabilirler.

İlaçlar hakkında en ufak bir şüphe duyarsanız veya şikayetler yeterli zamanda geçmezse lütfen hemen doktorunuzu arayınız.

Diğer Hangi Tedaviler Gerekli Olabilir?
Çoğu orta kulak iltihabı, uygun ilaç tedavisi ile düzelir. Bazı durumlarda hekim, diğer tedavileri de öngörebilir. Meselâ, kulak zarı çizilerek iltihap dışarı akıtılabilir. Bu, hem ağrının hemen azalmasına, hem de iyileşmenin çabuk olmasına yardımcı olur. Delik, birkaç gün içerisinde kendiliğinden kapanır. Mamafih, iltihap tam geçmeden kulak zarı kapanacağı için, sıvı, tekrar birikebilir. Bunun üstesinden gelmek için kulak, burun, boğaz hekimi, kulak zarına çok ufak bir havalandırma tüpü takabilir. Bu tüp, orta kulak basıncı ile hava basıncını eşitleyerek kişinin işitmesine yardımcı olur.

Kulak, burun, boğaz hekimi, orta kulak iltihabı ve östaki borusu iyileşinceye kadar zarda kalacak bir havalandırma tüpü seçer. Bu süre haftalar, hatta aylar olabilir. Tüp, hiçbir şikayete sebep olmaz, çocuğun işitmesinde belirgin bir artış olur ve orta kulak iltihabının sıklığı oldukça azalır.

Orta kulak iltihabı, sürekli olarak mikrop barındıran geniz eti ve bademcik sebebi ile tekrarlayabilir. Şayet böyle olursa, hekim, geniz eti ve bademcik operasyonu da önerebilir ve bu operasyonu havalandırma tüpü takarken de yapabilir.

Alerjiler de tedaviye ihtiyaç gösterebilir.

Unutmayın... Orta kulak iltihabı, uygun şekilde tedavi edildiği zaman endişe verici değildir. Hekiminizin yardımı ile çocuğunuzun daha iyi duymasını ve iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Hekiminiz, çocuğunuzun tamamen iyileştiğini söyleyinceye kadar tedavi planını iyi takip ettiğinizden emin olunuz.

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir? Kulak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kulak ağrısı ile beraber kaşıntı, akıntı, çınlama gibi belirtiler kendini gösterir. Ağrıların sebebi enfeksiyon, iltihaplanma, bakteri, travmalar, yabancı cisimler gibi nedenler olabileceği için tam teşhis koymak kolay olmayabilir. Bu nedenle rahatsızlığın tedavisi için önce hastalığın neden kaynaklandığı bulunması gerekir. Enfeksiyona bağlı nedenlerde antibiyotik tedavisi, travmalara bağlı durumlarda kulak damlaları ve ağrı kesiciler önerilmektedir. Ayrıca kulak ağrısı için evde çözüm önerilerini uygulayarak hafif ağrıların önüne geçebilirsiniz.

KULAK AĞRISINI NE GEÇİRİR?

Kulak ağrılarında tedavi yöntemleri ağrıya sebep olan etkene göre yapılır. En belirgin kulak ağrısı nedeni orta kulak iltihabıdır. Oluşma nedeni orta kulakta medyana gelen enfeksiyonlardır. Yaş grubu olarak en fazla 6 ay – 36 ay yaş grubu çocuklarda görülür. Tedavileri için antibiyotik, dekonjestan ilaç tünleri, aşı ve kulak tüpü uygulanır.

Dış kulak yolu enfeksiyonu kulak ağrılarına neden olan ikinci en belirgin sebeptir. Kulaktaki derinin ince olması, kulak çöpü kullanılması, nemli ortamların etkisi gibi nedenler bu hastalığa neden olabiliyor. Böyle durumlarda tedavi olarak kulak damlaları, kulak tamponu, antibiyotik kullanımı önerilmektedir.

Kulak ağrılarının diğer belirgin etkeni sinüzittir. Sinüzit hastalığında meydana gelen tıkanmalar kulak ağrılarına neden olabiliyor. Ayrıca iltihaplanmalar enfeksiyona kadar etki edebilir. Enfeksiyona bağlı durumlarda antibiyotik, alerjiye bağlı durumlarda alerjik ilaçlar kullanılmaktadır.

Kulak ağrısına çözüm olarak evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerde vardır. Kulak işitme organı olduğu için verebileceğimiz hasarların geri dönüşü olmayabilir. Evde çözüm önerilerinden önce KKB uzmanı olan doktora başvurmanızda fayda vardır.

KULAK AĞRISI İÇİN EVDE NE YAPILABİLİR?

Kulak ağrısı için evde tedavi uygulamak mümkündür. Doktora gidemeyeceğimiz durumlarda, aniden başlayan ve yerinden kalkamayacak durumlarda, gece uyurken birden bastıran kulak ağrısı için bitkisel çözüm yöntemleri mevcuttur. Evinizde bulunan malzemeler dâhilinde şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

KULAK AĞRISINA HANGİ BİTKİ İYİ GELİR?

Kulak sancısına ne iyi gelir? Diyorsanız işte öneriler:

Sarımsak ve susam yağı

Kulak ağrısını veya enfeksiyona bağlı şikâyetlerde sarımsak doğal ağrı kesici ve antibiyotik görevi görmektedir. İki diş sarımsağı soyun ve ezin. Susam yağını sarımsağın üstüne döküp karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine koyarak kaynatıp soğumasını bekleyin. Son olarak en fazla 2-3 damla olmak üzere kulağınıza damlatın.

Soğan

Soğan birçok rahatsızlıklarda anti bakteriyel özelliği ile ilaç niteliğindedir. Kulak ağrılarında da soğanın etkisi görülmüştür. Bir soğanı soyun, ortadan ikiye bölün. Soğanın içini ayırt ederek suyunu çıkartın. Soğan gözyaşı yapacağı için bulunduğunuz ortamı havalandırın. En son olarak soğan suyundan en fazla 2 damla olmak üzere kulağınıza damlatın.

Zencefil Tozu

Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Kulak ağrısı tedavilerinde de zencefil etkili çözüm olarak bilinir. Zencefili yarım bardak ılık su ile karıştırın. Su ile özdeşleştikten sonra kulağınıza 3 damlayı geçmeyecek şekilde damlatın. Ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

Meyan Kökü

Evet, yanlış duymadınız. Meyan kökü kulak ağrısı tedavilerinde de kullanılmaktadır. Bir yemek kaşığı tereyağı ile meyan kökünü karıştırın. Ocağın üstüne koyup ısıtarak koyu bir kıvama getirin. Kulağınızın içine değil dışına sürerek uygulayın.

Turp ve hardal yağı

Kulak ağrısı için turp tedavisi biraz garip gelebilir. Bir adet turpu ince şekilde doğrayın. Hardal yağı ile karıştırın. Bu karışımı ısıtarak uygun bir alanda soğumaya bırakın. Daha sonra yağı süzün. 2 damla kulağınıza damlatın. Ağrı kesici olarak ağrılara iyi gelecektir.

Nane

Nane birçok hastalık için rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Anestetik formülü sayesinde insan vücudunda rahatlama sağlar. Kulak ağrısı tedavilerinde de önerilmektedir. Taze nane yaprakları alın. Suda kaynatarak iyice suyunu çıkartın. Soğumuş nane suyunu kulağınıza damlatın. Unutmayın en fazla 2 damla olmalı.

ZEYTİNYAĞI KULAK AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Halk arasında en bilinen yöntemlerden biri zeytinyağıdır. Yumuşatıcı özelliği ile rahatsızlıkların çoğunda etkili bir bitkisel üründür. Kulak ağrısı için 3 damla zeytinyağını kulağınıza damlatın. Çınlama, zonklama ve uğultu gibi şikâyetlerin azaldığını göreceksiniz.

ÇOCUKLARDA KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Çocuklarda kulak ağrısına iyi gelen şeyler özellikle anne adayları tarafından çok araştırılmakta. Geleneksek halk arasında evde uygulanan bazı yöntemler var. Fakat anneler çocuklarını bu yöntemleri uygulama konusunda kararsız kalırlar. Uzmanlar bu konuda en yakın sağlık kuruluşuna giderek kulak ağrısına neden olan sebebi öğrenmeleri gerektiğini söylüyorlar. Çünkü çocuklara uygulanan yanlış bir tedavi işitme kaybına kadar yol açabilir. 0-3 yaş grubu çocuklar için muhakkak doktor kontrolü önerilir. Doktorların önereceği ağrı kesiciler, antibiyotikler ve kulak damlaları kulak ağrılarına iyi gelecektir.

Bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir?

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Kulak ağrısı için evde ne yapılmalı?

Sıcak Su Şişesi: ağrıyan kulağa sıcak su dolu şişeyi koymak faydalı olacaktır. Sıcak su şişesi kulakta birkaç dakika boyunca tutulabilir. Zencefil: Son derece güçlü bir anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Taze zencefil suyu ayıklanarak ağrıyan kulağa 1-2 damla olarak damlatılabilir.

Sol kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrıları genellikle acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyar ve doğal ev ilaçları, örneğin sıcak kompresler ile tedavi edilebilir. Bu yöntemler ve ilaçlar; İbuprofen (Advil, Motrin), naproksen (Aleve) ve asetaminofen (Tylenol ve diğerleri) gibi OTC ağrı kesiciler; etkilenen kulakta zeytinyağı ve uçucu yağlar kullanımıdır.

Soğan suyu kulak ağrısına iyi gelir mi?

SOĞAN: Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan soğan kulak ağrısına birebirdir. Soğanı rendeleyip suyunu çıkarın. Bu soğan suyundan bir kaşık alıp kısık ateşte ısıtın. 2-3 damla soğan suyunu ağrıyan kulağınıza günde 2-3 kere damlatın.

Şiddetli kulak ağrısı neden olur?

Primer kulak ağrısı nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir: Kulak kepçesinde; Travma, kan toplanması (hematom), kıkırdak iltihaplanması (perikondrit), yanık ve donma, tümörler. Dış kulak yolunda; İltihaplanma, yabancı cisim, kulak kiri, zona, travma, tümörler.

Kulak Ağrıları ve Öneriler

Kulak Ağrıları ve Öneriler

Kulak ağrısı çekiyorsanız doktorunuzu görmeniz gerekiyor demektir.

Kulak ağrılarının birçok sebebi olabilir. Bunlardan bazıları ise,

•Kulağın zedelenmesi,
•Orta veya dış kulakta kapılan bir enfeksiyon, bir hastalık,
•Burunda, gırtlakta, sinüslerde veya ağızda oluşan bir enfeksiyon,
•Çenede meydana gelen darbe veya yaralanma
•Hava basıncında oluşan değişiklikler, mesela uçak ile havalanmak.
•Hava sıcaklığındaki ani değişimler, mesela dışarısı çok soğuk iken birden çok sıcak bir odaya girmek.
•Kulak kirinin fazla olması
•Kulağa kaçan bir madde veya böcek

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda, kulak ağrısının en büyük nedenlerindendir.Kulaktaki iltihap özellikle önce soğuktan, sinüzit veya boğaz iltihabından doğar. Ayrıca ateş yükselmesi, baş dönmesi, işitme kaybı, kulak tıkanıklığı hissi ve iştahsızlık gibi başka rahatsızlıklara da sebebiyet verebilir.

Eğer dış kulak veya kulak kanalında nem birikir ve dışarı çıkamayıp içeride tıkanırsa, kulağınızda iltihap oluşturabilir. Bu genelde kulağın kenarında veya kulak memesinde acıya neden olur.Kulakta kızarıklık, şişme veya kaşıntı oluşturabilir. Bazen kulağınızda bir tıkanıklık hissi ve işitme kaybı yaşayabilirsiniz.

Tedavi

Bazı kulak enfeksiyonları, antibiyotik ilaçlarla tedavi edilebilir. Eğer enfeksiyon kaptıysanız, uzmanınız size antibiyotik vermeden önce, 1 ila 3 gün arasında bir süre bekleyip, semptomların kendiliğinden iyileşmesini bekleyebilir. Uzmanınız size, orta kulakta duyulan baskıyı azaltması için, burun tıkanıklığını gideren ilaçlar (sprey veya tablet) ve reçetesiz ağrı kesiciler de önerebilir.

Kulak içindeki maddeler (katılaşmış kulak kiri dahil) kesinlikle sağlık uzmanınız tarafından temizlenmelidir.

Kulak ağrısı için başka tedaviler de olabilir. Örnek olarak, sakız çiğnemek, sıvı almak, veya şeker emmek, hava basıncı veya sıcaklık değişimlerinden dolayı kulakta yapacak olan ağrıyı hafifletecektir.

Kendime Nasıl Dikkat Etmeliyim?

•Eğer enfeksiyon kaptıysanız, uzmanınız tarafından önerilen ilaçlardan kullanın

•Bir buz torbası veya soğuk bir bezi kulağa 20 dakika kadar bir süre bekletirseniz acıyı biraz hafifletebilirsiniz.

•Veya tam tersi ılık, sıcak bir bezi kulakta bekletebilirsiniz. Saç kurutma makinesi kullanın. 10 cm. mesafeden ılık hava ve düşük fan hızında kurutma makinesi ağrıyı azaltacaktır.

•Reçetesiz kullanılabilen ağrı kesicilerden alabilirsiniz. Sakın unutmayın 18 yaşından küçüklerin Reye Sendromu adı verilen hastalığa yakalanma riski olduklarından ağrı kesicileri mutlaka uzman onayından sonra vermelisiniz.

Bir parça sakız çiğneyiniz. Östaki kanalının açılması için oldukça faydalıdır. Birçok kişi uçakta bunu deneyerek faydasını görmüştür. Esneyin. Yine östaki kanalını açarak etki gösterir. Burnunuzu tutun. Uçakta 10.000 metrede uçarken kulaklarınız tıkanırsa burnunuzu iki parmak arasında sıkıştırıp, derin bir nefes alın ve havayı genzinize doğru yönlendirecek şekilde üfleyin. Açılma sesi duyacaksınız. Bu basınç eşitlemesinin olduğunu gösterir, aynı zamanda kulak ağrısı da ortadan kalkar.

Kulak Ağrısı için İlaçlar

Kulak ağrıları basit nedenlerden dolayı meydana gelebileceği gibi ciddi nedenlerden dolayı da kişilerde görülebilmektedir. Kulak ağrıları oldukça önemlidir. Bu nedenle kulak ağrısı ile karşılaşıldığında gerekli teşhis ve tedavi işlemlerinin gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Meydana gelen kulak ağrıları genel olarak çeşitli ilaçların kullanılması ile tedavi bulmaktadır. Kulak ağrısı için ilaçlar kesinlikle doktor tarafından yazılmalıdır. Bunun yanı sıra bazı doğal yöntemlerde tedaviye destek amaçlı tercih edilebilir.

kulak agrisi icin kullanılan ilaclar

Kulak ağrılarının en önemli nedenlerinden biri orta kulak enfeksiyonudur. En çok görülen nedeni üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Daha çok çocuklarda görülmesi ile birlikte ateş ve akıntının yanı sıra işitme kaybı görülebilir. Bazı antibiyotik ilaçlar ile tedavi bulmaktadır. Orta kulakta sıvı birikmesi kulakta oluşan ağrının diğer bir nedenidir. Özellikle 2 ve 7 yaş gurubunda daha çok görülmekle birlikte kulak içerisinde iltihaplanma görülür ve oldukça ağrılı geçen bir hastalıktır. Enfeksiyonlarda kulak ağrısı oluşabilir. Bu kulak ağrısı ile ilgili hazırlamış olduğum yazıyı mutlaka okuyunuz. Yazıya hemen https://doktordanhaberler.com/kulak-agrisi-icin-hangi-ilaclar-kullanilir/ linkini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Derinin sık olarak ıslanması ve nem dış kulak iltihabına neden olabilmektedir. Dış kulak iltihabı her yaştan insanda görülebilmektedir. İlerlemesi ağrı çeneye vurabileceği gibi işitme kayıpları da yaşanabilir. Bazı damlalar ve antibiyotikler ile bu sağlık sorunu tedavi edilebilmektedir. Bu nedenlerin yanı sıra kulak salgısının birikmesi, travmatik durumlar, zona hastalığı ve nörolojik hastalıklar kulakta ağrıya neden olabilmektedir. Karşılaşılan bu tür durumlarda KKB doktoruna başvurulması gerekir. Gerekli teşhis işlemleri sonrasında tedavi edilmelidir. Aksi halde daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kulak Ağrısında Kullanılan İlaçlar Hangileridir?

Kulak ağrısında kullanılan ilaçlar hangileridir konusunda önemli olan en büyük etken hastalığın doğru teşhis edilmesidir. Eğer kulak ağrısı ile karşılaşıyorsanız bir KBB bölümü uzmanına başvurmanızda büyük fayda vardır. Bunun nedeni ise kulak ağrısının nedeninin tam olarak teşhis edilmesi doğru ilaçların kullanılması için çok önemlidir. Özellikle kulak iltihapları birbirine çok benzer. Ancak kulak iltihabının iç kulak veya dış kulak olduğunun doğru tespiti doktor tarafından yapılması gerekir. Bu nedenle doğru ilaçları sadece doktor tavsiye edebilir.

Çok kullanılan ilaçlardan olan siprogut kulak damlası hakkında hazırladığım yazıya göz gezdiriniz. Yazıya hemen https://doktordanhaberler.com/siprogut-kulak-damlasi/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kulak ağrılarında başlıca bazı ilaçlar vardır. Özellikle dış kulak iltihabı ile karşılaşıldığında 3 adet aynı işleve sahip olan damla ilaç kullanılmaktadır. Bunlardan biri olan Onadron Simple kulaktaki iltihaplanmalar için kullanılır. Yetken madde olarak içeriğinde deksametazon sodyum fosfat bulunmaktadır. Bir diğer damla ilaç ise Dekort’tur. Onadron Simple ile aynı etken maddelere sahiptir. Son olarak bu tip durumlarda kullanılan kulan damlaları arasında Cebedex bulunmaktadır. Aynı etken maddeye sahiptir. Bu ilaçların hepsi hem göz hem de kulak için kullanılmaktadır. Doktor tarafından tavsiye edilen kullanılabilir. Ek olarak kulak enfeksiyonllarında artan kulak kiri ile ilgili https://doktordanhaberler.com/kulak-kiri-temizleme-ve-yikamasi-icin-hangi-bolume-gidilir/ yazıma göz gezdiriniz.

Kulak iltihaplarında damlalar genel olarak tek başına tedavi edici rolü üstlenmemektedir. Doktorların tavsiyesi üzerine antibiyotik tedavisine de başlanılabilmektedir. Bilindiği gibi antibiyotik ilaçlar reçetesiz satılmamaktadır. Bu tip ilaçlar var olsa bile antibiyotikler sadece doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Macrol kulak ağrıları için kullanılan antibiyotiklerden biridir. İlacın etken maddesi ise  klaritromisindir. Kulak ağrıları için kullanılan bir diğer antibiyotik olarak Ofkozin etken maddesi ise ofloksasindir. Ultracef antibiyotiği de kullanılmaktadır ve etken madde olarak içeriğinde Sefprozil monohidrat bulundurmaktadır. Onadron antibiyotik ise içeriğinde Deksametazon bulundurmaktadır. Kullanılabilecek bir diğer ilaç ise Amoksisilin Klavulanik Asit etken maddesi ile Amoklavin’dir. Augmentin film tablet ise Amoksisilin ve Klavulanik asit ile benzer bir ilaçtır. Siprofloksasin etken maddesi ile kulak ağrılarında Cipro ilacı da kullanılabilmektedir. Son olarak kulak ağrıları için Prefix kullanılabilmektedir. İlacın etken maddesi ise sefprozil monohidrattır.

Bu ilaçlar çeşitli enfeksiyonlar ve kulak ağrılarının nedeni olan enfeksiyonlarda da kullanılmaktadır. İlaçlar kesinlikle doktor tavsiyesi ile birlikte kullanılmalıdır. En uygun ilacı doktor tayin edecektir.

Çocukta Kulak Ağrısı için Hangi İlaç Kullanılır?

Yetişkinler ile çocuklar aynı hastalıklar ile karşı karşıya gelebilir ancak çoğu zaman kullanılan ilaçlar farklıdır. Çocukların bağışıklık sistemi ile yetişkinlerin bağışıklık sistemlerinin farklı olması ilaçlarında farklı olmasına neden olmuştur. Kulak ağrılarında da bu ayrıma dikkat edilmelidir. Çocukta kulak ağrısı için hangi ilaçlar kullanılır konusunda öncelikle doktordan tavsiye alınmalıdır. Çünkü çocuğun yaşı ve o anki sağlık durumu kullanılacak ilacın karar verilmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca kulağın alt bölgesinde oluşan şişliklerin nedeni ile ilgili hazırladığım yazıma https://doktordanhaberler.com/kulak-altinda-sislik/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aksef şurup bu tür durumlarda kullanılabilen bir ilaçtır. Ayrıca muadili olarak Avifur, Bigcef, Cefaks gibi ilaçlarda kulak enfeksiyonlarında kullanılabilmektedir. Burada çocuğun zarar görmemesi için ilaç tercihinin doktor tarafından yapılması çok önemlidir. Doktor tavsiyesinin yanı sıra ilaçların kullanım dozları da çocuğun yaşına göre doğru bir şekilde verilmelidir.

Uçakta Kulak Ağrısı için Hangi İlaç Tercih Edilir?

Uçakta oluşan basınç nedeni ile kulaktaki basınçta artarak ağrıya neden olabilmektedir. Uçakta kulak ağrısı için hangi ilaç tercih edilir konusunda ise burun açıcı ilaçlar kullanılabilmektedir. Bu özelliğe sahip olan ilaçlar kulağa giden dokuların büzülmesini sağlar. Böylelikle orta kulağın havalanması sağlanır. Böylelikle uçakta kulak oluşan ağrının önüne geçilebilir.

Burun açıcı ilaçları kullanacak kişiler eğer yüksek tansiyon, stres, kalp problemi, tiroit hastalığı veya kalp ritim bozukluğu gibi hastalıklara sahipse kullanmadan önce bir doktora başvurarak bu tür ilaçları kullanmasında herhangi bir sakıncanın olup olmadığını öğrenmesi oldukça önemlidir. Ayrıca bu ilaçların kullanılmasına rağmen uçakta kulak ağrıları devam ediyorsa KKB uzmanına tedavi için başvurulması gerekir. Bu yazıdan sonra kulak memesinde ortaya çıkan kistler ve bezeler için hangi bölüme gidileceğini anlatan yazıma mutlaka göz gezdiriniz. Yazıma https://doktordanhaberler.com/kulak-memesinde-kist-beze-ve-sertlik-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkini takip ederek ulaşabilirsiniz.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler KBBEtiketler Kulak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası