ev tipi zeytinyağı çıkarma makinesi / Profesyonel ve Verimli ev zeytin yağ çıkarma makinası - funduszeue.info

Ev Tipi Zeytinyağı Çıkarma Makinesi

ev tipi zeytinyağı çıkarma makinesi

Zeytinyağı Üretim Sistemleri - Kontinü Sistemler

Polat Makina, zeytinyağı üretiminde hem toplu işleme hem de sürekli işleme için yenilikçi teknolojiler kullanan ve tüm işleme aşamalarını otomatik olarak kontrol edebilen zeytinyağı tesisleri üretir.

Zeytinyağı üretiminde kullanılan Polat kontinü zeytinyağı üretim sistemleri, birbirine bağlı ve sürekli olarak çalışabilen makineler dizisinden oluşur. Polat Makina, tasarlayıp ürettiği anahtar teslim kontinü sistemlerin yanı sıra, prosesinizde ihtiyaç duyacağınız tek parça makina seçenekleri olarak da çözümler sunuyor. Sistem içerisinde ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlar, gıda yönetmelikleri ve CE standartlarına uygun olarak, Polat Makina tarafından üretilmektedir.

Polat Makina kontinü sistemlerinde; zeytin önce dallarından ayıklanır, yıkanır, kırılır. Bu süreç, zeytin hamurunun yoğrulması ve zeytinyağının elde edilmesi ile sonuçlanır. Zeytinyağı, ilk aşamadan son aşamaya kadar el değmeden üretilmektedir.

  1. Temizleme: Yağ kalitesi ve kullanılan ekipmanın güvenliği için, zeytinlerin temizlenme süreci çok önemlidir. Zeytinler, otomatik yıkama makinasında yıkanarak böcek, yaprak, dal, taş ve toprak gibi unsurlardan arındırılır.
  2. Kırma: Temizlenmiş zeytinler helezon ile kırıcıya taşınır. Zeytinler, kontinü sisteme uygun otomasyon kontrol parametreleri ile hızlı bir şekilde kırılarak bir sonraki aşama için hamur haline getirilir.
  3. Yoğurma (Malaksasyon): Kırılan ve hamur haline gelen ürün malaksör sistemine gelir. Malaksör sisteminde, °C ısıda en fazla 90 dakika yoğrularak hamurun bir sonraki aşaması için hazırlanır. Bu işlemle, yağın hücrelerden ayrılması ve bir araya gelerek serbest hale geçmesi hedeflenir.
  4. Yağın ayrıştırılması: Ürünün kıvama gelmesi ile birlikte, ürün malaksörden bir sonraki aşama olan; zeytin sıkma bölümüne iletilir. Bu bölümde; dekantör santrifüj tekniği ile hamur içindeki su (karasu), katı (pirina) ve yağ ayrıştırılır. Bu aşamada, işletmenize uygun şekilde, 2 faz ya da 3 faz olarak ürün seperasyonu yapılarak yağ elde edilmektedir.
  5. Yağın temizlenmesi: Sıkımdan sona elde edilen yağ, son aşama olarak seperatöre alınarak içerisindeki yabancı maddelerden arındırılır ve stok tanklarına gönderilir.

Polat kontinü sistemlerinin avantajları:

  • İhtiyaçlarınıza uygun kapasitelerde ürün portföyü,
  • Kapasite artışlarında modüler tasarımlar,
  • Müşteriye özel üretim ve Ar-Ge çalışmaları,
  • Aşınmaya karşı tam koruma,
  • Gıda ve iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerine uygun tasarımlar,
  • Düşük enerji tüketimi,
  • Kolay kullanım, düşük işçilik maliyeti,
  • Az alan gereksinimi,
  • Düşük karbon salınımı,
  • Düşük bakım maliyeti,
  • Hızlı ve çözüm odaklı servis hizmeti.

ÇÖZÜMLERİMİZ

Polat Kontinü Sistemleri

PXZ Tam Modüler Üniteler

PXZ Tam Modüler Üniteler

PXZ Tam Modüler Üniteler, kapasite ve performans bakımından, zeytinyağı çözümlerinde Polat Makina&#;nın en üst segmentini temsil etmektedir. Toplu işleme veya parti tipi ürün işleme için tasarlanan, tamamen otomatik ve sürekli olarak çalışabilen kontinü sistemlerdir.

  Detay
PXZ Modüler Üniteler

PXZ Modüler Üniteler

Polat Makina&#;nın üst kalitedeki bir serisidir. Toplu işleme veya parti tipi ürün işleme için tasarlanan, yarı otomatik ve sürekli olarak çalışabilen kontinü sistemlerdir.

  Detay
Butik Üniteler

Butik Üniteler

Polat Makina, küçük ve ayrıcalıklı işletmeler için özel çözümler sunuyor. Yüksek kalite ve parti tipi ürün işleme için tasarlanan, yarı otomatik ve sürekli olarak çalışabilen kontinü sistemlerimiz butik işletmeler için ideal bir çözüm oluyor.

  Detay
Pirina İşleme

Pirina İşleme

Polat Makina, pirina işletmeleri için özel çözümler sunuyor. Yüksek kalite ve yüksek kapasitede ürün işleme için tasarlanan, yarı otomatik ve sürekli olarak çalışabilen özel sistemler pirina işletmelerine kazanç getiriyor.

  Detay

Başarı Hikayesi

Satış Sonrası Hizmetleri

Tüm bakım ve onarım işlemlerinizde, geniş ve yetkin servis ağımızda yer alan deneyimli ekiplerimiz ile garanti, ürün güncelleme ve bakım/onarım hizmetleri sunuyor ve yatırımınızın ömrünü uzatıyoruz.

  Daha fazla bilgi

Anahtar Teslim Çözümleri

Sorunlarınıza yönelik özel ekipmanlar üretiyoruz

Danışmanlık ve Projelendirme

Üretim süreçlerinize dair bilgi ve bulguları elde ettikten sonra, endüstriyel tesisinize uygun altyapı ve ekipmanların planlaması ve teknik mühendisliğini kapsayan tam anahtar çözümler sunuyoruz.

Ekipman Tasarımı

Projeniz için en doğru çözümü tasarlayan mühendislerimiz ve Polat Makina bünyesinde yer alan 3D destekli profesyonel yazılımlar, parçanın üzerindeki tüm işlemleri simülasyon yardımıyla detaylı şekilde görmeye olanak vermektedir.

Ekipman Üretimi

Üretilecek ekipmanın parçaları, milimetrik hassasiyetle CNC tezgahlarında hazırlanır. Teknolojinin yakın takipçisi Polat Makina’da, işleme yöntemlerimizi hızlandırıp daha kaliteli bir üretim sunabilmek adına, 5 eksen tezgahlar kullanılmaktadır.

Kurulum ve Destek

Müşteri sahasında makinenin montajı, devreye alınması, deneme üretimi, garanti kapsamında bakım ve onarımları, kullanma eğitiminin verilmesi gibi hizmetleri sağlayan Polat Servis Merkezimiz, 40 kişilik deneyimli servis personeliyle aynı zamanda, yurt içi ve yurt dışı yedek parça ve servis hizmeti de veriyor.

Polat Makina San. A.Ş., bir Polat Group Holding şirketidir.
Fikri Mülkiyet

funduszeue.info sıfır ve ikinci el zeytinyağı makinesi makinalarının ve ekipmanlarının yer aldığı bir makina alış satış platformudur. Bu sayfada sergilenen ilanlar makina satıcıları veya bireysel kullanıcılar tarafından siteye eklenmiştir. Bu sayfada zeytinyağı makinesi makina ilanları, ikinci el zeytinyağı makinesi makineleri, satılık zeytinyağı makinesi makinaları, zeytinyağı makinesi makine fiyatları ve funduszeue.info zeytinyağı makinesi makinalarının ilanları yer almaktadır. Soldaki menüden İlan kategorisi, şehir, ikinci el, sıfır veya detaylı arama filtrelemeleri kullanarak aramanızı daraltabilirsiniz.
Sıralama menüsünü kullanarak aramanız sonucu bulunan zeytinyağı makinesi ilanlarını fiyata göre, güncelliğe göre, ilan sahibi bilgilerine göre sıralama yaptırabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz arama filtrelerini yanındaki çarpı işaretine basarak kaldırabilirsiniz.
Birçok satıcı tarafından satılan zeytinyağı makinesi makina ve ekipmanlarına bu sayfadan erişebilirsiniz.

Tarihin en eski zamanlarından beri kullanıldığı bilinen zeytinyağı, adeta yemek kültürünün altın sıvısıdır. Antik çağlardan günümüze kadar en fazla mutfakta kullanılsa da farklı amaçlar için de kullanılmıştır. Temizlenmek, şifa bulmak, ahşap parlatmak, cilt bakımı kullanım amaçlarından sadece birkaçıdır. Zeytinyağının kullanım amacında farklılıklar olsa da üretim yönteminin temel aşamaları değişmeden günümüze kadar ulaşmıştır. Bu değişmeyen temel zeytinyağı yapım aşamaları; ezme-kırma, yoğurma ve ayrıştırmadır. Sanayi devrimi ile bu üç zeytinyağı çıkarma aşaması zeytinyağı üretme makinası aracılığıyla yapılmaya başlandı. Zeytinyağı makinası çalışma prensibi farklı modellerde yöntem olarak değişse de amaç aynıdır.

Makine Çeşitlerine Göre Zeytinyağı Tipleri

Taş Baskı Zeytinyağı Makinesi/ Taş Baskı Zeytinyağı

Günümüzde en çok tercih edilen zeytinyağı üretim metodudur. Taş baskı zeytinyağı, zeytinyağı taş baskı makinasında zeytin tanelerinin kırılması ve ezilmesiyle yani hamur haline getirilmesi akabinde, özel çuvallara konularak presler yardımı ile zeytinyağının sıkılması, çuvaldan boşaltılması, zeytinyağının havuzlardan toplanması, zeytinin acı suyundan arındırılması gibi birçok işlemden geçmektedir. Bu yöntemi meyve suyu sıkma işlemine benzetebiliriz, fakat bu işlem süresi meyve suyu sıkma işleminden çok daha uzun sürede gerçekleşmektedir. Taş baskı zeytinyağı makinası fiyatları makinenin üretim kapasitesine bağlı olarak değişmektedir. Tarayıcınızdan ‘satılık taş baskı zeytinyağı makinası’ olarak arattığınız zaman karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Taş baskı zeytinyağı makinası fiyatlarını, kapasitelerini, satıcı firmanın güvenilirliğini araştırdıktan sonra sipariş edebilirsiniz. Sıfır makine tercih edebileceğiniz gibi 2 el taş baskı zeytinyağı makinası da tercih edebilirsiniz.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Makinası/ Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Soğuk sıkım zeytinyağı, erken hasat zeytinin bahçeden henüz yere düşmeden ve beklemeden toplanarak, taş değirmenlerde çekirdekleri ile öğütülerek, ardından da hasır çuvallar içerisinde ezildiği yöntemdir. Sanayi tipi çeşitleri çok fazla olsa da ev tipi soğuk sıkım zeytinyağı makinası da sık tercih edilen zeytinyağı yapma makinelerindendir. Soğuk sıkım makinası zeytinyağını çok lezzetli bir şekilde üretmeyi sağlayan, çok tercih edilen türlerden olduğundan internet ortamında da en çok aratılan zeytinyağı yapma makinalarındandır. Soğuk sıkım zeytinyağı makinası fiyatı ev tipi ve sanayi tipi olmasına bağlı değişmektedir. Fiyat olarak bütçenize uygun ise sıfır almanızı tavsiye ederiz. İkinci el için sahibinden zeytinyağı makinası almanızın fiyat yönünden avantajı olsa da yıpranmış bir makine ise performans yönünden dezavantajı olacaktır.

Sızma Zeytinyağı Makinesi/ Sızma Zeytinyağı

Sızma zeytinyağı her açıdan oldukça değerli bir yağdır, çünkü hakiki bir zeytinyağı elde etmek için önemli süreçlerden geçer. Zeytinin verimliliği bölgenin iklim koşulları ile doğrudan ilgilidir. Şüphesiz ki kaliteli bir zeytinyağı kaliteli zeytin üretimi ile olacaktır. Sızma zeytinyağı yapılırken önce zeytinler toplanır, daha sonra yıkama işlemi gerçekleştirilir. Bu işlemin amacı ise zeytinyağını acı tadından arındırmaktır. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kırıcı ve parçalama işlemine tabi tutulur. Tüm bunlar yapıldıktan sonra yoğurma işlemi yapılır. Yoğurma işleminden sonra da su ve yağ birbirinden tamamen ayrılarak santrifüjlüme işlemi gerçekleşir ve yağ işlenerek süzülür.

Zeytinyağı sıkma makinası fiyatları tüm modellerde olduğu gibi sızma zeytinyağı makinesi içinde modellere göre farklılık göstermektedir. Zeytinyağı sıkma makinesi yazabileceğiniz gibi zeytinyağı çekme makinası fiyatları, zeytinyağı çıkarma makinası fiyatları şeklinde de araştırma yapabilirsiniz. İkinci el zeytinyağı makinası tercih edecekseniz araştırma sürecini daha uzun tutmanızı tavsiye ederiz.

Soğuk Sıkım Butik Zeytinyağı Makinesi (Soğuk Pres Zeytinyağı Makinası)

Küçültülmüş makina boyutları ile küçük alanda yağ üretimini sağlayan küçük zeytinyağı makinasıdır. Sistemin soğuk sıkım yapması sayesinde zeytin kokusu yağda kaybolmaz. Çevreye karşı herhangi bir zarar oluşturmaması ve çevre bakanlığının yağ üretimi için şart koştuğu çeşitli belge ve projelerden muaf olması soğuk sıkım butik zeytinyağı makinasının tercih edilmesini artırmakta. Butik zeytinyağı makinası ikinci el de tercih edilebilir, tabii satın almadan önce gerekli kontrolleri yaptığınız takdirde. Butik zeytinyağı makinası fiyatları sahibinden alındığı takdirde sıfıra oranla daha uygun olacağı için paranızın büyük bir kısmı cebinizde kalır.

Ev Tipi Zeytinyağı Makinası

Zeytinlerin basit yöntemler ile ezilip parçalandıktan sonra sıkılması sonucu elde edilen zeytinyağı özütüne zeytin sütü denir. Ev tipi zeytinyağı makinası ile yapılan zeytinyağına zeytin sütü denir de diyebiliriz. Sanayi tipi zeytinyağı sıkma makinasının verdiği kıvamda bir yağ elde edilmese de ev tipi soğuk sıkma zeytinyağı makinası ile de doğal ve yüksek değerlere sahip bir zeytinyağı yapmak mümkündür. Ev tipi zeytinyağı sıkma makinası çalışma prensibi diğer sanayi tipi makineler ile benzerlik göstermektedir. Diğer satılık zeytinyağı makinası çeşitlerinde olduğu gibi zeytinyağı makinası ev tipi de ikinci el tercih edilebilir. Ev tipi zeytinyağı sıkma makinesi ikinci el gibi aramalar ile internetteki funduszeue.info makine ilanlarına kolaylıkla ulaşılabilir. Ev tipi zeytinyağı çıkarma makinası fiyatları tercihinizde önemli bir rol oynasa da uzun yıllar makinenizi kullanacağınızı düşünürsek fonksiyonel ve kaliteli olması daha önemli bir tercih sebebidir. Evde zeytinyağı makinası fikri başta size garip gelse de zeytinyağının yapım süreci ile baştan sona bizzat ilgilenmeniz, hiçbir katkı maddesinin olmadığından emin olmanız zeytinyağınızı ayrı lezzetli kılacaktır.

BAZI ZEYTİNYAĞI MAKİNASI MARKA VE ÇEŞİTLERİ

  1. Haus zeytinyağı üretim tesisleri
  2. Alfa laval zeytinyağı makinası modüler sistem
  3. Dikmaksan ev tipi zeytinyağı makinesi
  4. Oner zeytinyağı makinası
  5. Kocamaz zeytinyağı makinası (kocamaz makina zeytinyağı makinası, kocamaz miniolive zeytinyağı makinası)
  6. Miniolive butik zeytinyağı makinası/ Miniolive butik zeytinyağı makinası
  7. Pieralisi zeytinyağı makinası (İtalyan)                          
  8. Yiğitler zeytinyağı makinası
  9. Rapanelli zeytinyağı makinası
  10. Hakkı usta Zeytinyağı makinası
  11. Polat Zeytinyağı paketleme makinası
  12. Tamçeki zeytinyağı dolum makinası

Zeytinyağı yapma makinalarının yanı sıra hazırlanmış zeytinyağının son tüketiciye ulaştırılabilmesi için kullanılan yan makineler de vardır. Farklı tabirleri ile şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. -Zeytinyağı ozonlama makinası
  2. -Zeytinyağı paketleme makinası, zeytinyağı paketleme bant makinası
  3. -Zeytinyağı baskı makinası
  4. -Zeytinyağı dolum makinesi, zeytinyağı şişe dolum makinası, vakum tip zeytinyağı dolum makinası, manuel zeytinyağı sıkım dolum makinası, manuel zeytinyağı dolum makinesi
  5. -Zeytinyağı şişeleme makinası, zeytinyağı şişe kapaklama makinası
  6. -Zeytinyağı asit ölçme makinası
  7. -Zeytinyağı filtreleme makinası, ev tipi zeytinyağı filtreleme makinası

Bünyesinde zeytinyağı sıkma makinası ustası bulunduran işletmeler zeytinyağı sıkma makinası desteği de sağlamakta. Ürününüzün garanti süresi dolsa bile ilgili yerlerden makinenizin bakımlarını yaptırabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI YAPMA MAKİNASI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

En iyi zeytinyağı makinası hangisidir?

Bu soruya net bir cevap vermemiz mümkün değildir. Ancak alacağım sanayii tipi soğuk sıkım zeytinyağı makinası Türk malı olsun diyorsanız; HAUS m²’ye yayılmış tesisinde Aydın’dan 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapan güçlü bir markadır. Haus zeytinyağı makinası fiyatları modellerine göre değişiklik göstermektedir.

Dikiş makinası zeytinyağı ile yağlanır mı?

Zeytinyağı makine yağı bulunamayan durumlarda kullanılabilecek iyi bir alternatiftir.

Soğuk pres zeytinyağı makinası çalışma mantığı nedir?

Kabaca zeytini temizleme, zeytin hamuru yoğurma ve zeytin işleme olarak 3 ana bölümde çalışır.

Kiralık zeytinyağı makinası olur mu?

Maalesef kiralık zeytinyağı makinası olmamakta, bütçenizi aşıyorsa zeytinyağı sıkma makinası ikinci el tercih edebilirsiniz.

Evde zeytinyağı makinası nasıl yapılır?

Zeytinyağı makinası yapımı için gereken malzemeler;

14×10 cm ölçülerinde 70 cm uzunluğunda iki adet tahta dikme

10×6 cm ölçülerinde 55 cm uzunluğunda orta kiriş

14×10 cm ölçülerinde ve 55 cm uzunluğunda alt taban

10×6 cm ölçülerinde 2mm lik saca kaynakla sabitlenmiş 14 mm somun (somunun altında bulunan sac 14 mm uç ile delinmiştir)

20×20 cm ölçülerinde 2mm lik saca kaynakla sabitlenmiş 14 mm somun (somunun altında bulunan sac delinmemiştir, kapalıdır)

Son olarak 1 metre uzunluğunda sonsuz vida

Basit zeytinyağı ölçüm makinası ne işe yarar?

Elde edilen zeytinyağının asit oranını ölçmektedir.

Manuel zeytinyağı sıkma makinası mı yoksa otomatik zeytinyağı makinesi mi tercih etmeliyim?

Manuel zeytinyağı sıkım makinası endüstriyel modellere göre daha uygun fiyatlı olsa da kullanımı daha zordur ve endüstriyel makinelere göre daha yavaştır.

SIFIR VE funduszeue.info ZEYTİNYAĞI MAKİNASI FİYATLARI

Zeytinyağı sıkma makinası sanayi tipi, evde zeytinyağı yapma makinası (80 tonluk, tonluk, tonluk, tonluk endüstriyel tip zeytinyağı sıkma makinaları), mini zeytinyağı makinası, ikinci el zeytinyağı makinası, taş baskı zeytinyağı sıkma makinesi, soğuk sıkım zeytinyağı yapma makinesi, çiftlik tipi zeytinyağı makinası gibi çok çeşitli bir makine olduğu için fiyat aralığı da oldukça geniştir. Bu anlamda makinenizi almadan önce zeytinyağı makinası fiyat/performans yönünden detaylıca araştırmanızı öneririz. Zeytinyağı makinalarının hat şeklinde sıralandığı zeytinyağı üretim tesisi de büyük firmalar tarafınca kullanılmakta olup , sahibinden 2. El satılık zeytinyağı üretim hatları fiyatları ya da sıfır zeytinyağı üretim tesisi fiyatları funduszeue.info, funduszeue.info vb, web portallarından  araştırılıp, en kaliteli ,en uygun ve en ucuz seçimi yapılabilmektedir.

 

İkinci el araç fiyatı sıfır fiyatını geçemeyecek! Bakan Bolat duyurdu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, yükselen ikinci el araç fiyatları hakkında önemli bir düzenlemeye ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçemeyeceğini ifade etti.

"İLGİLİ İNTERNET SİTELERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ"

Bakan Bolat yaptığı açıklamada, konuyla ilişkili tüm online satış yapan platformlarla görüşüldüğünü ifade ederek, "Etkisini görmemiz çok sürmeyecek. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız" dedi.

"6 AY 6 BİN KİLOMETRE" KURALI UZATILMIŞTI

Ticaret Bakanlığı'ndan bugün yapılan Twitter paylaşımında, otomotiv sektöründe geçerli olan '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasının 6 ay boyunca uzatıldığı açıklanmıştı.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası