içki içtikten sonra ayılmak için ne yapmalı / Alkol aldıktan sonraki sabah ne içmek gerekir? – Sözcü

Içki Içtikten Sonra Ayılmak Için Ne Yapmalı

içki içtikten sonra ayılmak için ne yapmalı

Alkol aldıktan sonraki sabah ne içmek gerekir?

Alkol aldıktan sonra sabah kalktığınızda dayanılmaz bir baş ağrısının yanı sıra mide bulantısı çekiyorsanız mutlaka bunları deneyin.

Yayınlanma: - 16 Mart Güncellenme:

Alkol aldıktan sonraki sabah ne içmek gerekir?

Alkol aldıktan bir gün sonra sabah yaşanılan baş ağrısı, mide bulantısı ve bitkinlik, herkesi içtiğine pişman edecek cinstendir. Alkol aldıktan sonra bu etkileri yaşamak istemiyorsanız bu küçük tüyoları mutlaka uygulayın…

İşte alkol sabahı yaşanılan akşamdan kalmalığın etkisini azaltan tavsiyeler:

1- Alkol alındıktan sonra sabah saatlerinde yaşanan baş dönmesini ve sersemliği azaltmak için ayran ve maden suyunu karıştırarak için. Soda ve ayran hem mide bulantınızı geçirecek, hem de iyon dengenizi düzenleyecektir.

Kuzey Kore: Akşamdan kalmalığa yol açmayan alkol icat ettikİlginizi ÇekebilirKuzey Kore: Akşamdan kalmalığa yol açmayan alkol icat ettik

2- Sedergine (veya Alka Seltzer): Suda eritilerek içilen Sedergine veya Alka Seltzer, dakika içerisinde kendinize gelmenizi ve alkolün yaratmış olduğu yıkıcı etkileri ortadan kaldırmasıyla bilinir. Ancak kullanımında dikkatli olmak gerekli. Çok fazla tüketildiğinde mide kanamasına neden olabilir.

3- Mide bulantısı yaşıyorsanız bir kaşık türk kahvesinin üzerine limon sıkıp yutun. Etkisini 5 dakika içerisinde gösterecektir.

Bir yıl önce alkolü bıraktı; değişimi görenleri şaşırttıİlginizi ÇekebilirBir yıl önce alkolü bıraktı; değişimi görenleri şaşırttı

4- Su. Evet yanlış duymadınız sadece su. Alkol tüketimi sonrasında vücut çok su kaybeder. Ağrılarınızın ve halsizliğinizin  sebebi su kaybıdır. Alkol aldıktan sonra akşam yatmadan önce eğer bol miktarda su içerseniz, sabah kalktığınızda halsizlik ve ağrı yaşamazsınız.

Tabi ki de her şeyden önce alkol tüketimini az düzeyde gerçekleştirmek bu tip sorunları yaşamanızın önüne geçecektir.

Ağrıbaş ağrısıkanserKoreKuzey KoremadenNoel

Kahve içmek ayılmak için yardımcı olmuyor

Beslenme uzmanları ayılmak için güne vücudu dinç tutacak smoothie veya kuru yemiş ve meyveli yulaf ezmesi gibi yiyeceklerle başlamayı öneriyor.

Yüksek miktarda alkol alanlar ertesi sabah ya da yemeğinin yanında birkaç kadeh içenler yemek sonrası bir bardak kahve içerek ayılmaya çalışır.

Oysa bilim insanları kahve içmenin ayılma üzerinde çok fazla etkisi olmayabileceğini buldu.

Pazartesi günü Channel 4'teki Food Unwrapped'e konuk olan London South Bank Üniversitesi'nden Profesör Tony Moss kahvenin kandaki alkol seviyelerini azaltmadığını söyledi.

Moss kafein sayesinde kişi kendini daha ayık hissetse de el ve göz koordinasyonunun ve diğer motor becerilerinin vücuttaki alkolden etkilenmeye devam ettiğini ifade etti.

Teorisini deneyle ortaya koymak için 5 öğrenciyi denetimli bir pub'a davet eden Moss her birinden birer bardak votka ve boy uzunluğu ve kilolarına göre onları sarhoş edecek miktarda alkol içeren tonik içecekler içmelerini istedi.

Ardından basit bir el ve göz koordinasyonu testine tabi tutulan kişilerden metal bir çemberi bir telin etrafında dokundurmadan çevirmeleri istendi. Deneklerin hiçbiri testi geçemedi.

Daha sonra birer bardak sert kahve içen katılımcılar daha ayık hissetseler de testi yine geçemedi.

Kişilerin kanlarındaki alkol seviyelerini bir alkol ölçerle tespit eden Moss, seviyelerin kahve içtikten sonra da değişmediğini ve ayılmak için sadece "beklemek" gerektiğini ortaya koydu.

Moss şunları söyledi:

Daha geniş kapsamlı bir araştırma da gösteriyor ki kahve alkole (etkisini gidermede) çözüm değil. Kahve içmenin yorgunluk hissini biraz tersine çevirecek uyarıcı özelliği bulunuyor. Ancak bu kanınızdaki alkol seviyesi düşerken yaşanıyor. Bu bağlamda sizi ayıltacak tek şey biraz zaman.

İngilitere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre ayılmak, bir birim alkol başına ortalama 1 saat sürüyor.

Örneğin mililitrelik bir bardakta şarap içtiğinizde, bunun vücudunuzdaki etkisini yitirmesi ortalama 3 saat alıyor. Ortalama mililitre birayı etkisiz hale getirmek içinse vücudunuz 2 saat harcıyor.

Araştırmanın bulguları 'da yayımlanan ve alkolle kafein ilişkisinin etkisini inceleyen bir çalışma tarafından destekleniyor.

O çalışmada da farelere önce alkol, ardından da 8 bardak kahve verilmişti. Kafein verildikten sonra daha ayık gözüken fareler yine de labirente konduktan sonra tamamen ayık farelere oranla daha başarısız olmuştu.

ÜLKELERE GÖRE KAHVE

Ayık kalmanın henüz mucizevi bir yöntemi bulunmasa da, çok alkol aldığınız bir gece sonrası tüketeceğiniz bazı yiyecek ve içecekler vücudunuzu yeniden dinç hissetmenizi sağlayabilir.

Bol bol su için

Harley Street Beslenme Uzmanlarından Rhiannon Lambert The Independent'a yaptığı açıklamada "Öncelikle alkol aldıktan sonra vücudunuz susuz kaldığı için normalde içtiğinizden daha fazla su içmeniz önemlidir. İkincisi, besleyici yiyecekler tüketin. Vücudumuzda alkol bulunduğunda canımız genellikle şekerli yiyecekler çekse de, güne vücudunuzu dinç tutacak besleyici bir öğünle başlamaya çalışın. Örneğin bir bardak canlandırıcı smoothie veya kuru yemiş ve meyveli yulaf ezmesi deneyebilirsiniz" dedi.

Diğer yandan geçen hafta Ulusal Kanser Enstitüsü ve Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün yeni bir raporuna göre, kahve içmek erken ölüm riskini azaltıyor.

Araştırmada günde 7 bardağa kadar kahve içmenin erken ölüm riskini yüzde 16 azaltabileceği bulundu.

Çalışmaya göre benzer şekilde günde 8 bardak veya daha fazla kahve içmek ölüm oranlarını yüzde 14 düşürüyor.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Hangover&#;la Baş Etmenin 6 Kuralı

hangover

Fotoğraf: Getty Images Turkey

1. Kem gözlere şiş

Akşamdan kalmanın alametifarikası şiş gözlerin sebebi, alkolün etkisiyle kılcal damarların genişlemesi. Bunu önlemek veya geçirmek ise imkansız değil. Her ne kadar bol alkollü bir gecenin sonunda makyaj çıkarmamak beynelmilel prensiplerinden biri olsa da, ertesi gün yorgun gözükmek istemiyorsanız, yüzünüzü silmenizde fayda var. Uyurken başınızın altına fazladan bir yastık koymanız da dolaşımınızı hızlandıracak. Uyandığınızda ise içerisinde kafein ve/veya yoğun nemlendirici bulunan biz göz kremine dört elle sarılın ve aydınlatıcı etkiye de sahip bir concealer’la olası halkaları gizleyin. Makyaj yapacak haliniz yoksa da gözlerinizi açmaya yardımcı olacak bir maskarayı sürebilirsiniz.

Editörün notu: Akşamdan kalma olduğunuz günlerde cildinizde ton farkları ve kızarıklıklar olabilir. Mineral bazlı bir fondöten ve yüzünüze yaşama belirtisi getirecek abartısız bir allık uygulayın.

2. Aç susuz

Bolca içki içilen bir gecenin sabahında uyandığımızda genellikle ilk yaptığımız şey bir bardak su içmek olur. Alkolün diüretik oluşu, vücutta su kaybına neden olur. Bu sebeple, vücudunuza kulak verin ve içebildiğiniz kadar su için. Her ne kadar sizi kendinize getirecek olan şey art arda içilecek birkaç tane double espresso gibi görünse de, kahve vücudunuzu daha da susuz bırakacaktır. Cildiniz de susuz kalacağından, mümkünse uyumadan önce cildinize yoğun nem içeren bir krem, uyandıktan sonra da hem göz çevrenize hem de yüzünüze anti aging etkisi olan bir krem uygulayın.

3. Sıcak değil, alkol teri

Gözlerinizin de şişmesine neden olan genişleyen damarlar, terleyerek uyanmanızın da suçlusu. Daha çok terlemeniz, saçlarınızın da sanki bir haftadır yıkamıyormuşsunuz gibi yağ içinde kalmasına sebep olabilir. Her ne kadar uyanır uyanmaz kendinizi duşa atmak ve arındırıcı bir şampuanla saçlarınızı yıkamayı öneriyor olsak da, işe geç kalmanın ve akşamdan kalmanın üşengeçliğinin de farkındayız. Tembel hangover sendromunun en büyük kurtarıcısı bir kuru şampuan olabilir.

4. Spor ikilemi

Akşamdan kalma uyandınız ve evvelsi gece shot yaptığınız kalorileri hatırladınız. Her ne kadar bu sizde spora gitme isteği uyandırsa da, yataktan kalkmakta bile zorlandığınız bir günde spora gitmenizin bir faydası yok. Hatta zararı bile olabilir. Dengeniz normale göre çok daha kötü olacağından sporda sakatlanma riskiniz artabilir. Ancak eğer haliniz varsa ve spor salonuna gitmeyi kafanıza koyduysanız, her zamanki rutininizden çok daha hafif bir program uygulamalısınız. 

5. Akşamdan kalmaya gıda takviyesi

Beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak’ın beslenme tüyolarına kulak verin.

- Çay ve kahve vücudunuzun daha susuz kalmasına sebep olduğundan, midenizi yatıştıracak ve toksinleri atmanıza yardımcı olacak bitki çaylarını, içine bir dilim limon koyarak tüketin. Papatya, rezene, adaçayı kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

- Muz hem iyi bir enerji kaynağıdır, hem de içerdiği potasyumla yenilenmenizi ve midenizin yatışmasını sağlar.

- Gün içerisinde az yağlı, düşük glisemik endeksli kompleks karbonhidratlar seçerek onca alkolden hassaslaşmış midenize daha fazla yük eklemeyin.

- Toksinlerden arınmak için sauna veya buhar banyosu yapabilirsiniz. Ancak bu vücudunuzdan daha fazla su atılmasına neden olacağından, daha fazla su tüketmeniz gerekir. Ayran ve soda karışımını da deneyebilirsiniz.

6. Kendinize gelmeniz için özel bir karışım

1 litre su, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı toz zencefili kanattıktan sonra içine 1 çay kaşığı bal, yarım limonun suyu ve taze nane yaprakları ekleyin. Bu karışımı gün boyu içerek enerji kazanabilirsiniz. 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası